Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"nõud" - 613 õppematerjali

thumbnail
0
pptx

Suurköögis kasutatavad nõud, söögiriistad ja töövahendid

Mahukas powerpoint paljude köögis leiduvate asjade kohta.Lisatud ka mõõdud.

Toit → Köögiseadmed
1 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Laboratoorsed nõud

Laboratoorsed nõud Enamik laboratooriumis kasutatavaid nõusid on valmistatus õhukeseseinalisest klaasist. Sellised nõud taluva paremini järske temperatuurimuutusi ja nendes on võimalik aineid soojendada või keeta. Nõud võib mõtteliselt jagada kaheks: kasutuse eesmärgil olevad nõud ning erilisest materjalist valmistatud nõud. Kasutuse eesmärgil jagatakse nõud veel üldkasutatavateks, spetsiaalseteks ja mõõtevahenditeks. Materjali järgi jagunevad vastavalt sellele, millest need valmistatud on (klaasist, portselanist, plastmassist, metallist) Praegu räägin ma aga 12. enamkasutatavatest vahenditest. 1) Katseklaasid onn kitsad silindrilised ümara põhjaga klaasnõud. Katseklaasid on kas tavalised või gradueeritud. Samuti võib katseklaasis aineid (lahuseid, vedelikke, tahkeid aineid) soojendada või keeta

Keemia → Üldine keemia
3 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Teenindamise kunst

Teenindamise kunst Kordamisküsimused lk 114 1. Selvelaudadeks nimetatakse laudu, mille juures külalised ei istu ning teenindavad end ise. 2. Furšettlauda kasutatakse erinevatel pidudel, vastuvõttudelsündmuste tähistamistel, avamistel jne. Pakutakse roogi, mida saab süüa kahvliga, näppude vahelt või suupistetikke kasutades. Laua katmisel tuleks lähtuda külalistele mugavuse loomisest. Nõud, suupisted ja joogid asetatakse sellises järjekorras, et neid oleks võimalikult mugav võtta. Lauakaunistuse valik sõltub sündmusest. Aati võib kasutada lilli. Lähtutakse mugavuse loomisest. Teenindajad hoolitsevad selle eest, et kõike oleks laual piisavalt ning koristavad mustad nõud. 3. Rootsi laudu kasutatakse hommiku-, lõuna- ja õhtusöögil, erinevatel pidudel. Kasutatakse ka eine ühe osana roakäigu pakkumiseks (näiteks tordilaud, kohvilaud)

Turism → Restoraniteenindus
7 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Lauakatmine, arvestades värvusõpetuse aluseid

Kelnerikäerätid kaitsevad käsi kuumade nõude hoidmisel ja mansette määrdumise eest. Käeräti sisse saab kuivatada pudelikaelal või kannutilal oleva joogitilga ja pühkida lauale sattunud toiduraase. Sobiv materjal on valge linane või puuvillane riie. 1.3 Lauanõud Lauanõud võivad olla portselanist, fajansist, klaasist, metallist, puust, plastmassist ja paberistki. Nõud peavad olema hügieenilised, vastupidavad, õige suurusega ja ühes stiilis (samast sarjast) ning sobima masinpesuks. Nõud peavad vastama serveerimisviisidele ja neid peab olema mugav käsitseda. Lauanõude esmakordsel hankimisel tuleb veenduda, et neid on võimalik hiljem juurde saada. Lauanõu nimetus, näiteks lihavaagen, punaveiniklaas või magustoiduvaas ei tähenda üksnes nimetusest tulenevat otstarvet, vaid neid võib kasutada ka muude roogade ja jookide serveerimiseks

Kategooriata → Värvusõpetus
49 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Kahe käiguline pidulik lõuna

lihtsalt ära, ära unusta küpsetuspaberit, kindaid, fooliumit, salvrätikuid jne Toidunõud tellid ka kahele, sa ei vaja tervet serviisi 6 4. TÖÖPLAAN · Too välja köögitööplaan ja ka teeninduskäik · Siin kirjelda kokkuvõtlikult tööde ja teenidamise käike NÄIDIS 1. tund poleerin nõud ja söögiriistad, linutan laua ja teen eelkatte otsin valmis vajalikud vahendid ja tooraine toiduvalmistamiseks, kergesti riknevad asetan külmkappi pesen, puhastan, koorin köögivilja ja tükeldan valmistan biskviiditaigna, küpsetan ja jahutan eeltöötlen ja marineerin kala pesen nõud ja korrastan töökoha 2. tund keedan püreesuppide põhjad keedan kalapuljongi

Toit → Toit ja toitumine
14 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Piduliklaud ehk bankett

KODUNETÖÖ 1. Korraldada pidulikeine ehk baknett 2. Menüü 3. (JOONIS) laudade paigutus ruumis 4. Ruumi kaunistamine 5. Nõude vajaduse arvutus 6. Lauapesu (värv,suurus) 7. Eelkatte joonis ühe inimese kohta 8. Teeninguskäik PULMALAUD 1.Menüü: Eelroog :Seesari salat , suupisted Pearoog :Ahjukartul , seapraad , hapukapsas Magustoit:Pulmatort Jook:Vesi ja punane vein 2.Laudade paigutus ruumis , ruumide kanistamine : 5.Nõude vajaduse arvutis: Eelroa nõud : 35 eelroa taldrikut + 5 lisa taldrikut , 8 vaagnat , 35 pokaali + 5 lisa polaaki , 35 klaasi + 5 lisa klaasi ( vee jaoks ) Põhiroa nõud :35 praetaldrikut + 5 lisa taldrikut , 6 vaagnat , Magustoidu nõud : 35 alustaldrikut + 5 lisa alustaldrikut 6.Lauapesu (värv,suurus): 7. 7.Eelkatte joonis ühe inimese kohta:

Filosoofia → Etikett
60 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid

kui ka materjali, millest nad on valmistatud jne. 3 1. SERVEERIMISKÄRUD Kärusid võib kasutada lauakatsmisvahendite toimetamiseks saali enne selle avamist, portsjonite üheaegseks toimetamiseks saali suurte kliendirühmade puhul ja roogade serveerimiseks. 2. LAUANÕUD Lauanõud võivad olla portselanist, fajansist, klaasist,metallist, puust ja paberist. Nõud peavad olema hügieenilised, vastupidavad, õige suurusega ja ühes stiilis ning sobima masinpesuks. Nõud peavad vastama serveerimisviisidele ja neid peab olema mugav käsitleda. Lauanõude esmakordsel hankimisel tuleb veenduda, et neid on võimalik hiljem juurde saada. Lauanõu nimetus ei tähenda üksnes nimetusest tulenevat otstarvet, vaid neid võib kasutada ka muude roogade ja jookide serveerimiseks. Tipprestoranid kasutavad firmamärgiga nõusid, mida valmistatakse eritellimusel.

Toit → Toitlustus
22 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Buffetlaud

Buffet - laud Sandra Taniel Helen Antsmaa 24.11.09 Kehtna 2009 Buffet ­ laud (Rootsi laud) Buffet ­ lauas serveeritakse toidud ja asetatakse nõud ning söögiriistad ühele või mitmele lauale, mille ääres ei sööda. Need lauad kaunistatakse, road serveeritakse suurtel vaagnatel või kaussides. Söömiseks kaetakse eraldi lauad, mis võivad asuda ühes või mitmes ruumis. Buffet ­ laud (Rootsi laud) Buffet ­ lauana võib katta hommiku-, lõuna- ja õhtusöögilaua, samuti kohvi- ja teelaua ning vastuvõtulaua. Buffet ­ laua menüüs võivad olla külmad ja kuumad eelroad, pearoad, vaheroad,

Majandus → Klienditeenindus
46 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Sammaltaimed, sõnajalgtaimed jne

*puudub tugi ja juhtkude *juur,vars,risoom,lehed *juur,vars(vaik),lehed(okkad) *kõik organid *lehed, varred *puuduv õied, viljad *seemned *traheed *puudu juured,õied, viljad *paljun eostega *puud õied,viljad nõud elup: *risoidid nõud elup: nõud elup: *kõige liigirikkam ja tähtsam hõimkond nõud elup: *niiskus *kasvavad kõikjal kasvuvormid:

Bioloogia → Bioloogia
45 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

Sisukord · Toidukorra kirjeldus 2 · Kujundatud menüükaart 3 · Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus 4 · Lauakatte skeem 5 · Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid 6 · Ettevalmistustööde kirjeldus sh aja planeerimine 7/8 · Kasutatud kirjandus 8 Kool Pärnumaa Kutsehariduskeskus Nimi Janek Rumma Esitamise aeg Kodutöö teema Romantiline õhtusöök kahele Toidukorra kirjeldus (kellele, mida ja kuidas)

Toit → Toitlustus
69 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Majapidamiskaupade õpimapp

Tallinna Teeninduskool Meelika Kärner 021M Majapidamiskaubad Õpimapp Õpetaja: Aive Antson Tallinn2008 Sisukord Metallmajapidamisnõud Malmnõud 3 Pildid malmnõudest 4 Roostevaba terasest nõud 5 Pildid roostevabast terasest nõudest 6 Pinnatud tooted 7 Klaasnõud Tugevdamata klaas 8 Tugevdatud klaas 9 Kristallnõud 10 Pildid kristallnõudest 11 2 Metallmajapidamisnõud Malmnõud Malmnõude hooldus ja tooraine. Malmi põhitoorained on raud ja süsinik

Majandus → Tööstuskaup
54 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Arheoloogia referaat - Neoliitikum

Arheoloogia 10.c klass Põlva 2011 Sisukord 1. Sissejuhatus 2. Neoliitikum 2.1. Narva kultuur 2.2. Tüüpiline kammkeraamika 2.3. Hiline kammkeraamika 3. Nöörkeraamika 3.1. Nöörkeraamika kultuur 3.2. Nöörkeraamika asuala 3.3. Nöörkeraamika kultuuri matused 3.4. Nöörkeraamika nõud 4.Kokkuvõte 5.Kasutatud lingid 1.Sissejuhatus Valisin enda referaadi teemaks ''Neoliitikum'', sest see huvitab mind väga ning soovisin sellest rohkem teada saada. Sellele perioodile on iseloomulikud kamm- ja nöörkeraamika. Uurisin pikemalt nöörkeraamikat kuid all pool on ära toodud kõik neli Eesti neoliitikumi arheoloogilis-kultuurilist etappi. 2.Neoliitikum (5000-1500 aastat e.Kr.) Neoliitikumi ehk noorema kiviaja algust markeerivaks nähtuseks peetakse Eestis nagu mitmel

Ajalugu → Ajalugu
9 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Iseteenindus

Iseteenindus Iseteenindus on levinud, kliendi jaoks kiire ja mugav teenindusviis, mis on kasutusel paljudes kohvikutes, einelaudades, bistroodes jne. Iseteeninduse korral valib klient harilikult letilt valmis pandud toitu või esitab teenindajale oma tellimuse, võtab sobilikud söögiriistad ja viib portsjoneeritud toidu ise lauda. Kasutatud nõud koristab kas saalitöötaja või tõstavad külastajad ise kasutatud nõud saali paigutatud kasutatud nõude kärudele. Iseteeninduse puhul vajalikud teenindustoimingud võib jaotada kolmeks etapiks: · ettevalmistus, · teenindus · teeninduse järeltoimingud. Näited teenindustoimingutest erinevates teeninduse etappides on toodud tabelis 2. Tabel 2. Teenindustoimingud iseteenindusega ettevõttes Teeninduse etapp Teenindustoimingud Ettevalmistus · Puhastada vastavalt puhastusplaanile kõik avalikud ruumid, kaasa

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Keskaegne linn ja eluolud

See käsitööline oli väga kuulus ja kui ma ütlesin, et ma olen ka käsitööline, tahtis ta näha ka minu tehtud nõusid. Ma näitasin. Ta tahtis minuga kausse vahetada. Nii me siis tegimegi. Meil läks sellega nii kaua aega, et kui ma koju tagasi hakkasin minema oli linnamüüri värav juba sulgetud. Nii ma siis palusin valvureid terve öö, kuni hommikuni. Lõpuks, kui päike hakkas tõusma lasksid nad mind sisse. Koju jõudes tuli mulle meelde, et ma pidin oma nõud kaupmeestele müüma. Oma nõusid vaadates märkasin ma, et ma olin pooled nõud maha müünud. Nii möödusidki minu päevad. Kord asju vahetades ja seejärel oma ülejäänud ja proffesionaalsete käsitööliste tehtud nõud ja muud asjad maha müües.

Ajalugu → 8. klassi ajalugu
17 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Sisukord Sisukord........................................................................................................................................... 3 Menüü ............................................................................................................................................. 4 Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid (roakaardid)....................................................... 5 Töövahendid ja nõud....................................................................................................................... 6 Tööplaan ........................................................................................................................................ 7 Toiduainete tellimus...................................................................................................................... 11 Toitained ja kalorsus ..............................................................

Toit → Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
19
docx

KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK

Leivataldrik 3 Supikausid 2 Alustaldrikud 2 Magustoidutaldrikud 2 Kelnerirätt/leivakorvi rätt 1+1 Salvrätt 2 Praetaldrik 2 Põleti 1 Sõel (peene) 1 GN nõud 1/3 (10cm) 4 Laualapp 1 Laudlina (helekollane) 1 Foolium 1 Küpsetuspaber 1 12 Kummikindad (ühekordsed) 2 Prügikott (30 l) + prügikast 1+1 Toidukile 1 Veekann (1,5l) 1

Muu → Kutsevalik
12 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Pliidid

Plaatide all on nn ülekeemissahtlid. Kasutamine · pane pliit piisava ajavaruga eelsoojenema. Suurköökide pliitide eelsoojendusaeg on olenevalt pliiditüübist mõnest minutist kuni 20 minutini. · ära hoia plaate asjatult sisselülitatutena. Kuumad plaadid tõstavad töökeskkonna temperatuuri ning kulutavad energiat. Kui pliit peab olema kiiresti kasutusvalmis, siis lülita plaadid ooteajaks väiksema võimsuse peale. · vali õiged keedunõud. Nõud peavad olema paksu- või siledapõhjalised. Ümaratel plaatidel kasutatakse plaadist veidi suurema läbimõõduga või sama suure põhjaga nõud. · reguleeri võimsust keetmise ajal. Liiga tugev keemine ei kiirenda küpsemist, vaid lõhub toidu struktuuri ning suurendab energiakulu. · kasuta nõul kaant. Kaane kasutamine kiirendab keetmist. · ära pane külma nõud kuumale plaadile. Suur temperatuuride erinevus lõhub kergesti plaati.

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Üldpilt peab jääma klassikaline ja maitsekas Küünal Laual on pikk küünal, sinise keraamilise küünlajalaga. Küünlaleek teeb olemise mõnusamaks ning lisab veidi romantikat ning erilisust. Lilled Lilled valin vastavalt aastaajale, kuna eksam toimub juunis, siis valin lilled vastavalt. Kindlasti ei ole lille dekoratsioon liiga pealetükkiv ja värviline, vaid maitsekas ning pigem täiustab kogu lauakatet, kui võtab kogu tähelepanu Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid NIMETUS KOGUS Nõud ja söögiriistad Leivataldrik ø 17 cm 2+1 Eelroa taldrik ø 26 2+1 Praetaldrik ø 31 2+1 Desserditaldrik ø 26 2+1 Taldrik leiva serveerimiseks 1 Kohamärkimistaldrik 2 Desserdi lusikas 2+1

Majandus → Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Menüü plaan

lillkapsakuskussiga. Joogiks kõrvale on kuiv valge vein,kuna see sobib kõige paremini kokku kalaga . Dessertiks on tiramisu- koosneb siis biskviitküpsistest,kangest kohvist,mandliliköörist,toorjuustust,vahukoorest ja maitsestatakse tuhksuhkruga ja vanillisukruga. Lauakatte skeem (märkida laua piirjooned, ühe eelkatte vahendid nummerdada ja selgitada allpool) Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid 1. Praenuga (kalanuga) 2. Eelroanuga 3. Pearoakahvel (kalakahvel) 4. Eelroakahvel 5. Dessertlusikas 6. Leivataldrik 7. Veeklaas 8. Valge veini pokaal 9. Salvrätt 10. Menüü 11. Kaunistus NIMETUS KOGUS Nõud ja söögiriistad Leivataldrikud 3+1 Pokaali alustaldrikud 2

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Kaupade käitlemine Prismas

Annelinna Prisma Signe Vois Ülevaade tööst Kaupade grupeerimine Kaupade väljapaneku meetodid Hinnasildid ja sooduspakkumised Riiulirääkijad Kaubakoodid Kaupade grupeerimine Prismas on selged väljapanekud. Kaubamärgi põhimõttel: Aura(mahlad), Prisma oma tooted(Rainbow), Alkoholid(Viru Valge), Leiva-ja saiatooted(Leibur) Tarbimise alusel: kust inimestel oleks mugav kättesaada. Tootja põhisel on näiteks nõud, jalanõud, riided(Adidas, Nike) Kaupade väljapaneku meetodid Ladumine: kohvi, suhkur, makaronid Vertikaalne: mahlad Horisontaalne: toiduõlid Mahul põhinev: igasugused joogid, supid, moosid. Inspireeriv: erinevad riided, nõud, sokolaadid, kommid. Hinnasildid ja sooduspakkumised Prismas pole pidevalt sooduspakkumisi nagu teistes poodides, kuna neil on igas kategoorias turu parima hinnatasemega tooted. Lühiajalised allahindlused väga kulukad, sest need nõuavad lisatööd.

Majandus → Kaupluse müügitöö...
38 allalaadimist
thumbnail
19
ppt

Köögi hügieen

Lasteaia ,,Tõruke" köögi hügieen Leana Paistu TT-09 Sisukord: 1. Köögikoristamise juhend 2. Töötajate hügieen 3. Ergonoomiline tööstiil 4. Pinnakattematerjalid, seadmed 5. Nõud Köögikoristamise juhend: Erineva saastumisastmega pindade puhastamiseks võiks kasutada eri värvi koristusvahendeid. Roheline - STERIILNE Sinine - PUHAS või DESINFITSEERITUD Punane - MÄÄRDUNUD Kollane - NAKKUSOHTLIK Koristamisel peab alati liikuma puhtamast alast mustemale alale. Sellest tulenevalt peaks koostatama ruumisisese puhastusjärjekorra. Ruumisisene puhastusjärjekord: Valgustid Vabad pinnad (suunaga ülevalt alla) Seinad Seadmed

Turism → Puhastusteenindus
91 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Suurköögis kasutavad nõud

Sirli Volt K2 S U U R K Ö Ö G IS K A S U TA V A D N Õ U D G N nõud Materjalid millest saab neid teha  Roostevabast terasest  Plastikust  Alumiiniumist  Emaileeritud  Erikattega  Kus kasutatakse  Ajus kuumutamiseks, säilitamiseks- ja serveerimisnõudena  On Gn nõude jaotus skeem Sügavad ja m adalad vaagnad  Kasutatakse liha, kala, vormiroogade serveerimiseks.  Mitmekorrulised vaagnad on suupistete, kondiirtoodete ja puuviljade serveerimiseks.  Kahekorruseline vaagen

Toit → Töökorraldus suurköögis
4 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Klienditeekond

· Kena väljanägemine Teenindaja käitumine: · Teietab · Naeratab pidevalt · Viisaka kõnepruugiga · Hooliva suhtumisega klientidesse · Tähelepanelik Maitseelamus: · Tellitud tee oli kuum ning masin, millest kuuma vett saadi oli puhas · Tee valik oli lai ning igale maitsele · Tellitud sokolaadikook oli pisut kuiv, kuid maitselt külluslik. · Koogitükk oli parajalt suur ning kõhtu täitev · Soodne hind Lahkumine: · Jätsime nõud lauale. · Tänasime ning soovisime head päeva jätku. · Enne lahkumist soovis klienditeenindaja ka meile kaunist päeva jätku · Klienditeenindaja ootas kuni olime lahkunud ning alles siis suundus lauda koristama Veel märkasime: · Nõud olid puhtad · Lauad olid puhtad · Lett oli puhas

Majandus → Klienditeenindus
14 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

Vormileib tume fazer kg 0,170 0,156 Melissi leht 0,006 0,006 Leib täistera Sai fazer Bonaqua pudeli vesi tk 1+1 mullidega TÖÖPLAAN 1 tund Panen selga kokariided, pesen käed ja lähen lauda katma. Kontrollin, et abilaud ja söögilaud ei kõiguks. Linutan laua ja kontrollin, et laudlina oleks korrektselt. Toon abilauale lauakatteks vajalikud nõud ja söögiriistad. Poleerin abilaual taldrikud, söögiriistad ja klaasid. Pesen õunad, viinamarjad, kurgi, paprika, tomatid, jõhvikad ning asetan kaussidesse. Koorin porgandi ja katan kilega. Pesen käed. Röstin kreekapähklid ja jätan jahtuma. Murendan leiva, pruunistan leiva või ja vähese suhkruga. Jälgi, et üle ei pruunistuks. Panen kaussi jahtuma. Koristan laua 2 tund Alustan järelroa valmistamist .Puhastan ja pesen jõhvikad. Valin välja mõned ilusad jõhvikad

Toit → Kokandus
180 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Maapõletus

ava (algul põleb nagu korsten) SÜÜTAMINE Kuidas lõpus avada põletusauku?  Avatakse ettevaatlikult   Tõsta pealt labidaga mättad ja pealmine kiht  oraga torkides otsi nõusid ja ära kohe kuumast august välja tõsta (lükka augu serva)   Hiljem tõsta tangidega välja.   Saad väga ilusaid musti, mustakirjusid metalselt läikivaid nõusid.   Tavaline on, et 40% nõusid läheb põlemisel katki.   Hiljem pese nõud tahmast ja võid ka mingi rasvaga üle hõõruda.  Jääb mõnus suitsune lõhn Maapõletuse lõpptulemus Valmistatud nõud

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teeninduskäik

Menüü 19. Kodune õhtusöök Marek o Eelroog - Värske salat majoneeskastme ja broilerifileega o Pearoog - Täidetud räimed köögiviljawoki ja sinepikastmega o Järelroog - Pannkoogid apelsinikastmega Tass Tass Teeninduskäik: 1. Panen laua ilusti paika 2. nihutan toole, et saaks vabalt liikuda 3. Pühin laua tolmust ja prahist 4. Asetan lauale laualina ühe liigutusega 5. Valmistan ette nõud abilaual või siis tööruumis 6. Ettavalmistusse kuulub söögiriistade, tasside, pokaalide, taldrikute poleerimine ja sorteerimine 7. Asetan kõik enda käe järgi 8. Lauale asetan kohanäitamistaldriku, et saaks paika panna muud riistad ja tassid 9. Paremale poole tulevad noad, teraga taldriku poole, vasakule poole kahvlid. 10. Riistad asetan nii, et eelroa riistad on väljaspool ja iga järgneva roaga liigutakse sissepoole 11

Turism → Restoraniteenindus
97 allalaadimist
thumbnail
2
doc

A la carte teenindamine

sobivaim) -abistate lauda istumisel · roa- ja joogikaardi esitlemine -ulatate avatult külastajale -küsite eeljoogisoovi -serveerite eeljoogi -eemaldute ja lasete rahulikult menüüga tutvuda -vajadusel vahetate tuhatoosi · tellimise vastuvõtmine -paremalt poolt -selgitate ja soovitate toidu- ja joogivalikut -märgite üles tellimuse vastavalt lauaplaanile -viite laualt ära mittevajalikud nõud -edastate tellimise kööki ja baari · täiendate lauakatet vajalike söögiriistadega vastavalt tellimusele · viite ära eeljoogiklaasi · serveerite karastusjoogi · pakute vasakult leiba · serveerite eelroa juurde tellitud veini · serveerite eelroa -aukülaline ja daamid eelisjärjekorras · pakute leiba · kui telliti veini pudeliga, kallate juurde veini · viite ära kasutatud eelroa söögiriistad ja taldriku

Turism → Restoraniteenindus
50 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

Supilusikas,põhiroa kahvel ja -nuga, dessertlusikas 2, 2, 2 Laudlina, salvrätikud 1, 2 Muud vahendid Käterätik 1 Paberkäterätik 1 Lillevaas 1 13 7. Ajagraafik Ettevalmistus (30 minutit) · Vahetan riided. · Pesen käed. · Poleerin nõud ja söögiriistad. · Linutan laua. · Teen eelkatte. Toidu valmistamise ettevalmistus (5 minutit) · Valmistan ette töölaua. · Otsin vajalikud toiduained ja töövahendid. · Pesen köögiviljad. Toidu valmistamine (2h, 20 minutit) Esimesena valmistan magustoidu (15 minutit) · Otsin vajalikud töövahendid. · Vahustan vahukoore, suhkru ja vanilli. · Segan hapukoore, kamajahu ja vahukoore ühtlaseks kreemiks.

Toit → Toitlustus
58 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Rahvusköök

Valmistamine: 1. Sulata koorevõi. 2.Vala peene joana sisse mannat ja pruunista kuldkollase värvuseni. 3. Rosinad sorteerida ja pesta, leotada 30- 40 min. Külmas vees. 4. Pähklid puhastada, pruunistada koos rosinate, suhkru ja vanilliiniga,lisada mannale,segada. 5. Kõik soojendada nõrgal tulel 30 min. (serveeri külmalt) 5 Tööplaan 1. TUND Panen selga kokariided ja pesen käed. Poleerin nõud. Katan laua. Panen töölaua valmis. Alustan magustoidust kuna seda peab serveerima kylmalt ja sellega läheb kõige rohkem aega. Sulatan koorevõi, valan peene joana sisse manna ja pruunistan kuldkollaseks.Sorteerin rosinad, pesen ja leotan külmas vees. Puhastan pähklid. Siis pruunistan koos rosinate, suhkru ja vanilliiniga. Lisan selle mannale segades juurde. Lõpuks soojendan kõik koos nõrgal tulel. Ja serveerin kui on maha jahtunud.

Toit → Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Jaapani tarbekunst

tulnud värskel art deco ja konstruktivismi puhangul. Elegantselt viimistletud detailid on jaapani kunsti tunnus, millele pöörati erilist tähelepanu 1600 ­ 1868.a. Edo perioodil. Silma tundlikkust arendavad jaapanlased vormide tahtliku moonutamisega. Hävitatakse täiuslikud kujundid nagu ring ja ruut, tekib uus visuaalne väärtus, korratu iluideaal, õnnetuse ilu. Deformatsiooni on sageli esile toodud teenõude juures. Viimaseks lillede ja lindudega ornamenteeritud nõud, mis on suuresti ajastu maitse peegel: eri ajajärkudel on olnud populaarsed kord ühed, kord teised taimed. Lisaks rõhutatakse lillesümboolika, lillede keele abil erinevaid kavatsusi. Legendi järgi leiutas Jaapani mõõga sepp Amakuni. Alguses olid Jaapani mõõgad sirged, kuid 8. sajandil leidsid sõdalased, et kõver mõõk tuleb tupest kiiremini välja ja lõikab paremini. 986. ja 1598. a. te vahel valmistatud Jaapani mõõku kutsutakse kotdeks ('vanad mõõgad')

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
21 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Nimetu

Nõudepesumasinad Meelis Kõiv ja Oliver Uibo Üldiselt Lai valik nõudepesumasinaid - väikesed lauaalused mudelid kuni suured tunnelnõudepesusüsteemideni välja. Nõudepesumasina soetamisel tuleks arvestada klientide arvu peale. On palju eeliseid võrreldes käsipesuga, näiteks: ühtlane pesemistulemus, nõud ei vaja järelkuivatust, ökonoomne, tööjõu ja ruumi kokkuhoid ja kõrged pesemis- ja loputustemperatuurid. Eestlaetav nõudepesumasin Sobib väiksematesse ettevõtetesse (kus toitlustatakse kuni 130 inimest). Kuppelnõudepesumasinad Mõeldud sööginõude ja kandikute pesuks. Sobivad restoranidesse ja köökidesse igapäevaseks kasutuseks. Masinal on 3 erinevat programmi (pikk, lühike ja lõputu) Pesemistemperatuud 55-60 kraadi ja loputustemperatuur 85 kraadi.

Masinaehitus → Automaatika
21 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Konspekt väikevahendid

köögirätik, see hoiab ära lõikelaua libisemise Lõikelaud renniga kasutatakse liha lõikamiseks, eralduv vedelik koguneb renni 6 Leivalõikelaud kasutatakse leiva ja saia lõikamiseks, laud on valmistatud puidust Alusraam lõikelaudadele Lihapakk kasutatakse loomakehade tükeldamiseks, lihast toodete vasardamiseks G/N NÕUD GN 1/1 nõu ­ roostevabast 18/8 terasest GN- nõud sobivad kasutamiseks külm- ja kuumsahtlitega töölaudades, konvektsioonahjudes, marmiitides, konteinerites, serveerimiskärudes ja jahutatavates selvelaudades. Kasutatakse madalate ( 2 cm ) ja kõrgemate ( kuni 20 cm ) servadega, perforeeritud, kaanega ( hingedega, tihendiga, kulbi auguga ) või kaaneta, käepidemetega GN- nõusid. Üksikuid GN- nõusid valmistatakse ka alumiiniumst, näiteks GN 2/1 ja 1/1 küpsetusplaadid, GN 2/1 ja 1/1 toiduvormid.

Toit → Kokk
24 allalaadimist
thumbnail
12
odt

SUURKÖÖGI PRAKTIKA ARUANNE

Köögi tööaeg : hommikul kella 07.00- õhtuni kella 15.00. Köögitöötajate kohustused: Peakoka kohustused on teha iga nädala menüü, kaupa tellida, valmistada toit ja vaadata, et õigeks ajaks oleks toit valmis ja vastutada seadmete ja töövahendite korrashoiust. Jälgida tööohutust, toiduhügieeni, saabuva kauba kontrollimine, kauba jaguvusest ja õigest ja säilitamisest. Köögi abilise kohustused on, et nõud oleks puhtad, kartul, ja köögiviljad oleks 6 ära puhastatud, söögisaal oleks puhas, ja aidata peakoka kui tal abi läheb vaja. Tootmistegevuse analüüs: Ressursihaldus: Nad kasutavad korralikult oma ressurse. Protsessihaldus: Nende tööjärjekord on paigas, nad teevad toite valmimis järjekorras. Menüü analüüs: Menüü on tehakse 1 nädal uus

Toit → Kokk
29 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

ei tükelda. · Valmistan magustoidu, panen vormidesse, katan kilega ning asetan külmikusse. ( vt. Tehn. Kaardilt valmistamiskäiku) · Valmistan sokolaadist kaunistused desserdile, ning kastme.katan toidukilega ja asetan külmikusse 2. tund · Katan laua : pühin laua , linutan, voldin salvrätid, poleerin nõud, teen eelkatte. · Puhastan lõhe filee, lõikan sobivad tükid, maitsestan ning panen kilega kaetuna külmikusse. · Valmistan ette toiduained supile (kuni püreestamiseni ja jätan kaane alla seisma ) · Asetan vajaminevad serveerimisnõud soojaplaadile. · Pesen ära kasutatud nõud ja puhastan tööpinna.. 3. tund · Püreestan supi, lisan vajalikud toiduained ning keedan

Toit → Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Lauanõud

Kange veini klaasid 8cl 1219cl Valge veini klaasid 10cl 1634cl Punase veini klaasid 12,5cl 2270cl Karastusjoogi ja 2025cl 34cl veeklaasid Õlleklaasid 25cl 3538cl Kange likööri klaasid 34cl 57cl Lahja liköööri klaasid 68cl 1015cl Vahuveiniklaasid 15cl 1729cl Supitirinad14 portsjonit Praetirinad14 portsjonit, sügava kaanega kaetavad nõud kastmes hautatud või üleküpsetatud roogade jaoks Portsjonipannid14 portsjonit. Soojade suupistete, munaroogade ja friikartulite jaoks. Türgi kohvinõud ehk ibrikud 1225cl, pealt ahenevad, varrega koonilised nõud Jäänõud: Kalamarjanõu ja vahuveinipudeli serveermiseks. Noad, kahvlid, lusikad. Praenuga ja kahvel on kõige suuremad. Praenoa pikkus on 2122 cm ja praekahvli pikkus on 1920 cm Suupistete ja dessertsöögiriistad on suurusjärgu

Majandus → Teenindus ja müük
24 allalaadimist
thumbnail
10
docx

ABILAUD

· Või jaoks alused · Kastmekann, sooja vaja panna · Küüler · Hambatikud pitsis · Paberist värviline salvrätik supi alustaldrikutele ABILAUD 1 KATMINE 1. Linutan abilaua, kontrollin laua nurki. 2. Asetan lauale korrektselt kokkuvolditud lina, kõik(16) salvrätid 4ks kokku volditud. 3. Voldin kelnerirätiku. 4. Toon nõud kelnerirätiku abil: leivataldrikud lauda(4), laua pühkimiseks(2), söögiriistade jaoks(1) ning kohataldrikud(4). Jätan üksteise peale. 5. Toon kandikuga pokaalid: vee(5), veini(5+5). 6. Söögiriistade jaoks voldin salvrätiku eelroataldrikule, toon sellega söögiriistad. 7. Toon lauale maitseainetopsid, lauakaunistuse. 8. Poleerin kõik nõud, alustades pokaalidest. 9. Katan laua. LAUA KATMINE 1

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Restorani ruumid

Kahe kohaline 60X80 laud, nelja kohaline laud 120X80, kuuekohaline laud 180X80, kaheksakohaline 240X80. Ümmargused lauad: kahekohaline 75- 85 läbimõõt, neljakohaline 95-105, kuuekohaline 110-120. Lauad on maast umbes 80 cm kõrgusel, toolid pehme otega, mugavad,seljatoega,käsitugi. Kasuta ka diivanit 40-42cm 46 max ruumi eraldajad. Serveerkapid ja abilauad teenindajale vajalikud, restorani peale mitu mida suurem restoran seda rohkem, sinna pannakse nõud kus vajalikud asjad olemas, sinna siise võib olla ehitatud külkapp, samasse võib olla ehitatud kassassüsteem, kõik vajalikud asjad on seal olemas. Serveerkärud toit mille lõppvalmimine toimub kliendi juuresolekul. Vajalikud tööriistad, müningad masinad mis peaks olema: kassaaparaat mis annab välja tseki, jäämasin, jääpurustaja, kohvimasin, kaardimakse terminal, Lauapesu, terve puhas ja triigitud peab lina olema, laualina võib ükskõik mis

Majandus → Klienditeenindus
5 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Minu eelnev töökogemus

Suveõhtutel oli palju purjakil ja neile pidi kuidagi selgeks tegema et nad ei saa oma alkoholi pudelit nii hilja osta, mis võttis tükk aega. Mõni pakkus isegi raha, kuna ta arvas et selle eest saab seadustest mõõda, kuid müüa sellega ei nõustunud. Ükskord läksid kaks purjus meest seal kaklema kuna nad ei suutnud otsustada et kumma kord on maksta ja siis pidi politsei kutsuma. Veel olen töötanud "La Perla" restoranis nõudepesu operaatorina. Minu ülesanne oli panna mustad nõud nõudepesumasinasse ja puhtad nõud viia kööki. Seal töötamine oli väga meeldiv kuna suvel oli seal palju praktikante ja üldiselt hea seltskond. Ülemus oli seal endine CIA agent mida ma alguses kartsin kuna arvasin et ta on on kuri, aga hoopis vastupidi, ta oli väga lõbus mees. Temale oli tähtis et kõikidel oleks hea olla, nii töötajatel kui klientidel. Ta lausa nõudis et kõigil oleks hea tuju ja et kõigil oleks kõhud täis. Ta isegi kutsus kõik töötajad oma nimepäevale.

Majandus → Klienditeenindus
55 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Pesuvahendid minu kodus

pinna. clin 4% mitteioonseid Lõhnab hästi Silmadele pindaktiivseid ohtlik ja tuleb aineid, lõhnaaineid. lastele kättesaamatuna hoida. Nõud: Somat Gel 5% mitteioondseid Pesusoola Ärritab silmi ja perfect pindaktiivseid puhastav toime, nahka. (nõudepesu aineid, puhastab ka masinale) polükarboksülaadid, raskelt ensüümid, määrdunud lõhnaained, nõud. säilitusaine,

Keemia → Keemia
28 allalaadimist
thumbnail
15
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE

SERVEERIMISVAHENDID Serveermisvahendid: Laudlina 1 Eelroapokaal 3 Eelroalusikas 3 Pearoataldrik 3 Pearoakahvel 3 Pearoanuga 3 Magustoidupokaal 3 Dessertlusikas 3 Leivataldrik 2 Veeklaasid 2 Veekann 1 Salvrätikuhoidja 2 Salvrätikud 2 Menüükaart 2 Lillevaas 1 10 4.TÖÖPLAAN 1.Ettevalmistustööd ( 30 minutit ) Vahetan riided ning pesen käed. Poleerin nõud ning söögiriistad. Triigin laudlina. Katan laua kahele. 2. Toidu valmistamine ( 3 tundi ) 2.1. Magustoidu eeltööd Laotan küpsised pokaalidesse. Keedan kohvi ning sega selle likööriga. Kohvi-liköörisegu niristan küpsistele. Segan toorjuustu puulusikaga pehmeks ning lisan suhkru ja munakollased, mille hõõrun ühtlaseks. Tõstan toorjuustu kreemi küpsiste peale. Valminud tiramisu asetan kuni serveerimiseni külmkappi. 2.2

Toit → Toiduvalmistamine
74 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Rootsi laud

temperatuuri · sageli nõuab erilist mööblit Nimetus ,,rootsi laud" kasutatakse siiski ainult Eestis. Rootsis nimetatakse seda smörgasbord, eks võileivalaud ning see nimetus on kasutusele võetud paljudes maades, kaasa arvatud Ameerikas. Soomekeelses erialases kirjanduses nimetatakse seda seisova pöytä või noutopöytä (püstijala laud, iseteeninduslaud). MÕNED SOOVITUSED ROOTSI LAUAS EINESTAJALE Iga roakäigu jaoks võetakse uued nõud. Suupisted asetatakse taldrikule gruppidena, kujundatakse enesele kaunis portsjon. Kasutatud nõud jäetakse söögilauale, kust teenindaja need ära viib. Toitu võetakse pigem vähem kui rohkem, sest juurde võtta saab nii mitu korda kui soovitakse. Teenindaja viib ära vaid need toidunõud, millelt toid on söödud ja millele on söögiriistad õigesti paigutatud. Kahvel ja nuga paigutatakse söömist lõpetades taldrikule kella 5 asendisse,

Toit → Toitumisõpetus
79 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Reklaamiuuring - psühholoogia

Tekib domino efekt- iga ostja räägib järgmisele edasi kui hea see nõudepesu tablett on ja soovitab seda. Reklaamis näidatakse ka illustreeringuks langevaid domino klotse. Ma arvan, et see reklaam on suunatud neile koduperenaistele, kes ei ole oma praeguse nõudepesumasina pesu tabletiga rahul või on see suunatud näiteks suurperedel kellel polegi nõudepesumasinat, aga nähes seda reklaami-kui puhtaks ja kui väikse vaevaga nõud saavad- paneb see neid peresid endale võib-olla nõudepesumasina ostma ja siis ka loomulikult reklaamitavat toodet. 2.Ergas , kerge, rõõmsameelne taustamuusika. Reklaamis olevate inimeste rõõmus meel, nähes, et reklaamitav toode nende nõud nõudepesumasinas nii puhtaks on teinud. Domino efekti on näitlikustatud, näidates, et kui esimene klots langeb, langeb kogu pikk jada järele(langevatest domino klotsidest klipp). 3

Psühholoogia → Psühholoogia
2 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Laua eelkate

tutvuma 2. Serveerin joogi paremalt poolt. 3. Kokk seab klientidele valmis esmalt salati, viin selle kliendile 4. Seisan kliendi seljataha ning asetan toidu kliendi ette paremalt poolt 5. Serveerin punaseveini salati kõrvale 6. Seejärel soovin head isu või jätku 7. Lahkun ning ootan kuni kliendid on söömise lõpetanud 8. Koristan nõud paremalt poolt, serveerin vasakult poolt pearoa ning selle kõrvale valgeveini pakun ka musta leiba vasakult poolt. 9. Siis kui klient on söönud koristan laua täielikult nii et lauda jääb ainult desserdi riistad ja valgeveini klaas kui see on poolik ja veeklaas 10. Serveerin paremalt poolt desserdi 11. Kliendid on söönud ning paluvad arve esitan arve, arvekaante vahel vasakult poolt 12

Turism → Restoraniteenindus
66 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Metallid ja sulamid minu kodus

hea elektrijuhtivus. Minu kodus on alumiiniumist tehtud paljud lambikuplid, peeglid, mahlaauruti, kausid, vannitoa lagi ja paljud mööbliosad. Kõige tuntum metall on arvatavasti raud. Minu kodus on kõige rohkem rauda raua sulamite näol malmis ja terases, sest rauda eriti ei kasutata tema hinna ja vastupidamatuse pärast. Malmist on tehtud minu kamin ja radiaatorid, sest malm on väga hea soojusjuhtivisega. Roostevabast terasest on minu kodus enamik nõud, kraanikauss, lambid, paljud tööriistad, pesumasin ja köögitehnika. Tinaga on joodetud minu kodus kõik elektriskeemid. Samuti leidub tina akudes. Palju kasutatakse ka tina ja vase sulamit-pronksi. Pronksist on tehtud mu kodus nii kraanidetailid ja lukusüdamikud kui ka ehted, medalid ja skulptuurid. Elavhõbe on toatemperatuuril vedelas olekus ja seda saab kasutada kraadiklaasides temperatuuri määramiseks. Termomeetrit kasutades peab olema ettevaatlik, sest elavhõbe on mürgine

Keemia → Keemia
11 allalaadimist
thumbnail
50
docx

Köögi planeerimine ja seadmed köögis

Heal taignarullil on laagrid ja ta liigub kergesti. Rulli läbimõõt 10-12 cm, käepidemed piisavalt pikad ning hästi vormitud. Kivist taignarullid sobivad eriti hästi nt lehttaigna rullimiseks. 16 Kuumtöötlusvahendid: 1. Potid/keedunõud, kastrulid - Keetmiseks ja hautamiseks on peamised kuumtöötlustöövahendid paksupõhjalised, tavaliselt roostevabast terasest nõud, mille ülaserv on kujundatud mittetilkuvaks, põhja ja väliskülje liitekoht ümardatud. Käepidemed on head haaret võimaldava kujuga, suuremate nõude puhul tasakaalu säilitamiseks piisavalt madalal. Kaas asetub tihedalt ülaservale. Induktsioonpliitidele sobilike keedunõude põhjas on magnetiseeritud materjal. 2. Praepannid - Mõeldud väikese koguse toiduainete pruunistamiseks ja praadimiseks pliidil

Toit → Köögiseadmed
25 allalaadimist
thumbnail
16
pdf

Väljastusleti töökorraldus

• Karusellsüsteem kujutab endast mitmekorruselist pöörlevat serveerimislauda, kus on laias valikus külmi roogi alumistel ja kuumi roogi ülemistel riiulitel. Sel viisil saab kiiresti ja tõhusalt teenindada hulka külastajaid. Iseteenindavad on paljud kohvikud, einelauad, kiirtoitlustuskohad, aga mingil määral ka restorani lihaletiteenindus. Iseteenindussööklas valib klient letilt toidu, võtab sobilikud söögiriistad ja viib lauda. Mustad nõud koristab harilikult saalitöötaja, tõstab kärule ja veeretab otse nõudepesuruumi. Mõnel pool on ette nähtud, et külastajad ise tõstavad kasutatud nõud mitmele poole saali paigutatud kärudele. Kiirtoitlustuskohtades väljastatakse toit ja jook harilikult ühekordseks kasutamiseks mõeldud nõudes ja anumates ning ka söögiriistad, kui need on olemas, on ühekordseks kasutamiseks. Klient koristab enda järelt ise. Iseteeninduse korraldus

Toit → Toitlustusettevõtete...
13 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Maroko

Marokolased on väga lõbusad inimesed ja ei ole ka vaja imeks panna kui hommikusöögi lauas keegi hakkab järsku kätega lauale põristama, nagu mängiks ta trummi, sellele järgneb tavaliselt see, et kõik lauas olijad ühinevad selle põristamisega, ning sinu hommikueinest saab hoopiski pidu. https://killukemarokot.wordpress.com/category/kultuur/ Maroko stiil Disaini põhielemendid Marokos on vaibad, plaadid, nõud, keraamika, tekstiili, laternad, plekitööd jms. https://killukemarokot.wordpress.com/category/kultuur/ Nii hotellid, restoranid, poed, kodud, riided, nõud ja veel palju muudki – see on lihtsalt väga elegantne ja kuidagi muinasjutulik. Kangad Marokost on nii rikkalikud ja värvilised, aga samas nii stiilsed. Kui külastataks Marokos erinevaid kodusid, nende stiil ja värvivalik on, nagu oleks astunud

Geograafia → Geograafia
3 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid slideshow

nähtavalt söögisaalis Serveerimiskärud · Hea kasutada toitude transportimisel · Kärud valmistatakse varakult ette vajalike serveerimisvahendite, salvrätikute, maitseainete ja lisanditega. · "Viimase minuti" toidud (soojad toidud, kuumad joogid) pannakse kärule vahetult enne serveerimist. Soojendusplaadid Lauanõud · Lauanõud võivad olla portselanist, fajansist, klaasist, metallist, puust ja paberist. · Nõud peavad olema hügieenilised, vastupidavad, õige suurusega ja ühes stiilis ning sobima masinpesuks. · Nõud peavad vastama serveerimisviisidele ja neid peab olema mugav käsitleda. Vaagnad · Vaagnad võivad olla erineva kuju ja suurusega. · Ovaalsed vaagnad on eelkõige külmade kalasuupistete serveermiseks. Neile mahub 112 portsjonit. · Ümmargused vaagnad on külmade liha ja köögiviljaroogade serveerimiseks. Nende mahutavus on 612 portsjonit.

Toit → Toitlustus
13 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Erialane lingikogu

Erialane lingikogu 1. Nõud 2.Riided 3.Tööriistad 4.Retseptid 5.Toiduained 6.Koht, kus heameelega tööd teeks! 7. Seadmed. 1.Nõud-http://www.gastrolink.ee/index.php?cnt=muud_n %C3%B5ud&page=1501&lang=eng&sel=36 Sooviks potti. http://www.arkogren.ee/ee/shop/noud Sooviks panni. http://www.lafier.ee/ Sooviks pannilabidat. http://www.bestmark.ee/est/tooted.c/gn-noud Sooviks erinevaid GN-nõusid. http://www.gemoss.ee/kataloog/majapidamistarbed/noud.html Sooviks visplit. 2.Riided- http://segers

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Keelevead meie ümber

jäämasin tuleb jääd puhastama usutunnis.", õige: uisutunnis · 08.12.07, Alma maasikajogurt ­ ,,zelatiin", õige: zelatiin · 02.01.08, Makaron ,,Ivine" ­ ,,Maitseained võib kasutada ka teiste toitude valmistamiseks. Koostis: petersill, aroom aine.", õige: Maitseaineid võib kasutada ka teiste toitude valmistamiseks. Koostis: petersell, aroomaine. · 28.01.08, Lehola peatuses asuv kiirtoidu putka ­ ,,Palun koristaga nõud ära. Kastmed: majoones. Suur tänan!", õige: Palun koristage nõud ära. Kastmed: majonees. Suur tänu.. Vead ajalehtedes: · 04.02.05, SL Õhtuleht ,,Kristiina Ojulandi asemel võib välisministri toolile istuda riikikogu asespiiker Rein Lang?", õige: riigikogu. · 13.02.06, Postimees ,, Europarlamendi saadik Toomas Henrik Ilves peab Muhameedi karikatuuride avaldamist vastutustundetuks sammuks", õige: Hendrik. Muu: · 03.03

Eesti keel → Eesti keel
8 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun