KUIDAS TEGUTSEDA LABORIS TARGALT JA OHUTULT? Laboris tuleb töötada väga erinevate ainetega, millest mitmed on ohtlikud, söövitavad, mürgised või võivad süttida, teiste ainetega tormiliselt reageerida või isegi plahvatada. Seepärast tuleb täita vajalikke ohutusnõudeid ning tunda ohusümboleid ja laborivahendite kasutusvõimalusi. 1. Ohutusnõuded keemialaboris 1. Järgi täpselt tööjuhendi ettekirjutusi ja õpetaja/juhendaja nõuandeid. 2. Kui katse käigus juhtub mingi äpardus, pöördu KOHE ABI SAAMISEKS ÕPETAJA POOLE. 3. Ole ettevaatlik tulega. Hoia katseklaasi ava kuumutamisel poolviltu suunaga endast ja teistest eemale. 4. Hoia töökoht puhas ja korras! Väldi ainete sattumist kätele, lauale, riietele, põrandale. Aseta korgid alusele tagurpidi. 5. Kui mõnd ohtlikku ainet satub käele, tuleb käed kohe käed rohke jooksva veega pesta ning pöörduda abi saamiseks õpetaja poole. 6. Kas
köögirätik, see hoiab ära lõikelaua libisemise Lõikelaud renniga kasutatakse liha lõikamiseks, eralduv vedelik koguneb renni 6 Leivalõikelaud kasutatakse leiva ja saia lõikamiseks, laud on valmistatud puidust Alusraam lõikelaudadele Lihapakk kasutatakse loomakehade tükeldamiseks, lihast toodete vasardamiseks G/N NÕUD GN 1/1 nõu roostevabast 18/8 terasest GN- nõud sobivad kasutamiseks külm- ja kuumsahtlitega töölaudades, konvektsioonahjudes, marmiitides, konteinerites, serveerimiskärudes ja jahutatavates selvelaudades. Kasutatakse madalate ( 2 cm ) ja kõrgemate ( kuni 20 cm ) servadega, perforeeritud, kaanega ( hingedega, tihendiga, kulbi auguga ) või kaaneta, käepidemetega GN- nõusid. Üksikuid GN- nõusid valmistatakse ka alumiiniumst, näiteks GN 2/1 ja 1/1 küpsetusplaadid, GN 2/1 ja 1/1 toiduvormid.
Kõik kommentaarid