LAUA EELKATTE SKEEM 1 2 3 1- Pearoakahvel 2- Pearoanuga 3- Eelroalusikas 4- Veiniklaas 5- Veeklaas 6- Pearoataldrik 7- Leivataldrik 8- Dessertlusikas 9- Lauakaunistus
Eelkatted Laudade eelkate oleneb ettevõtte tüübist, päevaajast, menüüst, ettetellitud laudadest. Lauanõude ja söömisriistadega tehtud laua eelkate võib olla igas ettevõttes omanäoline. Ka samas ettevõttes kasutatakse erinevaid eelkatteid. Eelkatete liigid on järgmised: · roogade vaba valiku puhul (à la carte) minimaalne eelkate; · ettetellitud menüüde puhul (table d`hôte) lõplik eelkate; · mitmekäiguliste bankettide puhul täielik eelkate. Minimaalne (à-la-carte) eelkate hommikusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga (eelroa kahvel ja nuga e väike kahvel ja nuga) · leivataldrik · veeklaas · salvrätt · maitseained. Laual võib olla veel: · võinuga · lauakaunistus · hambaorgid · leivakorv. Minimaalne (à-la-carte) eelkate lõuna- ja õhtusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga · praekahvel ja -nuga (suur kahvel ja nuga)
Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4 Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4 Kiirtoiduettevõtted 6 Kohvikud 8 Sööklad ja teised suurköögid 10 Restoranid 13 Baarid 19 Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused
turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a
· koorekann · Homaaritangid ja · suhkru- ja kahvel soolatoosid · Teotangid- ja · termoskannud kahvel · kastmekann · munapeeker · jäänõu · pipratoos 10. Lauakatted Minimaalne e a´la carte eelkate Lõplik eelkate e table d´hote Kohvi- ja teelaua eelkate eelkate · Suupiste- ja praeriistad · Praenuga- ja kahvel · Praetaldrik · Suupistenuga ja kahvel · Tee- või kohvitass · Leivataldrik · Supilusikas · Suupistetaldrik/leivataldrik
Mina kasutan kamajahu vahu valmistamisel, mida serveerin astelpaju kastme ja tumedast sokolaadist valmistatud kaunistusega. Astelpaju tasakaalustab maitsed ja annab toidule värvi. Magustoidus on küll kasutatud toitvaid piimatooteid kui ka kamajahu, mis sisaldab endas kasulike kiudaineid. Kõikide toitude kõrvale pakun tavalist vett. Oma kliente teenindan ise. Laua katan valge linaga ning kaunistuseks lauale asetan küünla, mis lisab hubasust kogu õhtule. Laua eelkate on kahele. Kuna ma veini toidu kõrvale ei serveeri on kasutusel ainult vee klaasuid. Kasutan abilauda. Ideaalseks toidu nautisime ruumiks oleks kaminatuba, mis loob hubase õhkkonna. Klientide soovikorral on võimalik kuulata meelepärast muusikat toidu nautimise ajal. Menüü (ka arvutis kujundatud menüü klientide lauale): Eelroog: Graavilõhe värskel salatil krõbedate krutoonide ja küüslaugu kastmega Pearoog:
................................................................................................................ 16 4.2Köögi- ja saali tööplaan................................................................................................... 18 5. TOORAINETE TELLIMISLEHT.......................................................................................19 6. KALORSUSE ARVUTAMINE.......................................................................................... 21 7. LAUA EELKATE................................................................................................................22 2 1. KOLMEKÄIGULINE ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK Menüü teema on ,,Ükskord Mehhikos" Menüü aluseks valisin Mehhiko köögi, kuna olen viimase paari aasta jooksul tööalaselt
Tartu Kutsehariduskeskus Teeninduse ja kaubanduse osakond Käty Kivirand TARTU KUTSEHARIDUSKESKUSE KOPLI ÕPPERESTORAN JA TARTU KAUBAMAJA AS Praktikaaruanne Juhendaja: Vetka Vaike Grupp: MY08 Tartu 2009 1. Püstitatud praktikaeesmärkide ja ülesannete lühikirjeldus Kopli õpperestoran Teise kursuse esimese praktika läbisin
Kõik kommentaarid