Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Laua eelkate (1)

1 Hindamata
Punktid
Laua eelkate #1 Laua eelkate #2 Laua eelkate #3 Laua eelkate #4 Laua eelkate #5 Laua eelkate #6
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-11-10 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 66 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor liisi vaasa Õppematerjali autor
1. Kliendid saabuvad saali tervitan ning juhatan nad lauda aitan nad istuma ulatan neile menüü vasakult poolt, küsin kas soovib midagi juua, jätan ta menüüga tutvuma
2. Serveerin joogi paremalt poolt.
3. Kokk seab klientidele valmis esmalt salati,
viin selle kliendile
4. Seisan kliendi seljataha ning asetan toidu kliendi ette paremalt poolt
5. Serveerin punaseveini salati kõrvale
6. Seejärel soovin head isu või jätku
7. Lahkun ning ootan kuni kliendid on söömise lõpetanud
8. Koristan nõud paremalt poolt, serveerin vasakult poolt pearoa ning selle kõrvale valgeveini pakun ka musta leiba vasakult poolt.
9. Siis kui klient on söönud koristan laua täielikult nii et lauda jääb ainult desserdi riistad ja valgeveini klaas kui see on poolik ja veeklaas
10. Serveerin paremalt poolt desserdi
11. Kliendid on söönud ning paluvad arve esitan arve, arvekaante vahel vasakult poolt
12. Klient ulatab raha arvekaantega, toon tagasi kaantevahel vahetus raha
13. Kui kliendid lahkuvad saadan nad ära
14. Koristan laualt kõik nõud ära, toon kahe taldriku vahel lapi ning puhastan laua linutan laua uue linaga ja katan uuesti minimaalse eelkattega

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Magustoidule annab nime kama. Kama on sügavate juurdtega eesti toit. Mina kasutan kamajahu vahu valmistamisel, mida serveerin astelpaju kastme ja tumedast sokolaadist valmistatud kaunistusega. Astelpaju tasakaalustab maitsed ja annab toidule värvi. Magustoidus on küll kasutatud toitvaid piimatooteid kui ka kamajahu, mis sisaldab endas kasulike kiudaineid. Kõikide toitude kõrvale pakun tavalist vett. Oma kliente teenindan ise. Laua katan valge linaga ning kaunistuseks lauale asetan küünla, mis lisab hubasust kogu õhtule. Laua eelkate on kahele. Kuna ma veini toidu kõrvale ei serveeri on kasutusel ainult vee klaasuid. Kasutan abilauda. Ideaalseks toidu nautisime ruumiks oleks kaminatuba, mis loob hubase õhkkonna. Klientide soovikorral on võimalik kuulata meelepärast muusikat toidu nautimise ajal. Menüü (ka arvutis kujundatud menüü klientide lauale): Eelroog:

Klienditeenindus
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

............................................................................................................... 14 Teeninduskäik...............................................................................................................17 Toidu kalorsus.............................................................................................................. 18 Toiduainete tellimus..................................................................................................... 19 Laua eelkate..................................................................................................................21 Kasutatud kirjandus......................................................................................................22 2 Menüü Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga Grillitud sinepi-mee lõhefilee

Kokandus
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

· Teen magustoidu valmistamiseks eeltööd (jõhvikamahl) ja asetan jahutuskappi pooleks tunniks. Kordan tegevust iga poole tunni tagant 2-3 korda. Valmistan kamaküpsised. 30 minutit · Otsin välja lauaeelkatteks asjad. · Triigin laudlina ja salvrätid. · Valmistan ette abilaua, linutan ja panen salvrätid, nõud, maitseainetopsid ja laudlina lauale. · Poleerin nõud (taldrikud, noad, kahvlid, lusikad, veepokaalid ja ­kann). · Puhastan laua. · Linutan ja katan laua. · Asetan noad kohamääramistaldrikust paremale ja kahvlid vasakule. Taldriku kohale panen dessertlusika ja ­kahvli (kahvli varrega vasakule, lusika varrega paremale) · Veekannu asetan kohamääramistaldrikute ühelpoole lauaservale , kannu alla leivataldriku ja lillevaasi teiselpoole laua servale. · Veepokaali panen pearoa noa kohale. 2. Tund

Kokk
thumbnail
6
doc

Menüü plaan

serveeritakse krõbekartulitega.Kõrvale on joogiks kas mineraal vesi või tavaline vesi . Pearoaks on lõherpps toorjuustuga-koosneb siis lõhefileest,toorjuustust ja serveeritakse lillkapsakuskussiga. Joogiks kõrvale on kuiv valge vein,kuna see sobib kõige paremini kokku kalaga . Dessertiks on tiramisu- koosneb siis biskviitküpsistest,kangest kohvist,mandliliköörist,toorjuustust,vahukoorest ja maitsestatakse tuhksuhkruga ja vanillisukruga. Lauakatte skeem (märkida laua piirjooned, ühe eelkatte vahendid nummerdada ja selgitada allpool) Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid 1. Praenuga (kalanuga) 2. Eelroanuga 3. Pearoakahvel (kalakahvel) 4. Eelroakahvel 5. Dessertlusikas 6. Leivataldrik 7. Veeklaas 8. Valge veini pokaal 9. Salvrätt 10. Menüü 11. Kaunistus NIMETUS KOGUS Nõud ja söögiriistad

Toit ja toitumine
thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

e · Komplekteerin vajalikud nõud abilauale · Poleerin nõud s · Poleeritud pokaalide suud asetan alla poole · Poleeritud söögiriistad asetan ettenähtud eelroataldrikule servjeti vahele · Voldin valmis servjetid ja asetan abilauale Umbes 25 minutit Laua eelkatte tegemine · Tõmban tooli lauast eemale · Puhastan laua ja toolid · Katan laua laudlinaga ehk linutan laua · Asetan lauale söögiriistad, kahvlid vasakule ning noad paremale poole · Asetan lauale leivataldrikud,maitseained,lilleseaded,küünla. Leivataldriku asetan vasakule poole, taldrikuga ühele joonele.Maitseained paigutan leivataldriku ülesse. 1. Viin lauda pokaalid, pokaali suud ülesse poole, sest pokaali jalg on raskem ning kui pokaal viia suu allpool lauda võivad pokaalid kõikuma hakata ning kukkuda

Toitlustus
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

kastmega. Järelroaks pakun vanilje panna cotta karamellistatud maasikaga, serveeritud maasika coulis kastmega. Minu kliendid pole eriti suured magusaarmastajad. Klientide soovidest lähtudes, sobib panna cotta imehästi. Karamellistatud maasikas lisab magusust, täiendades panna cotta mahedat maitset. Maasika coulis kaste loob ilusa kontrasti koos kuldse ja krõmpsuva karamelliga. Toidud serveerin eelkaetult valge laudlinaga laualt. Laua kaunistan punase roosiga, mis loob ilusa kontrasti valge laudlinaga. Toidud serveerin külalistele ise. Tutvustan klientidele menüüd ja hoolitsen, et kõik vajalik oleks olemas. Kui kliendid on söömise lõpetanud, küsin nendelt tagasisidet. Saadan kliendid ära ja soovin head päeva jätku. 4 BRUSCHETTA TOMATI, BASIILIKU JA MOZZARELLAGA SPINATI-RUKOLA SALATI PADJAL

Kokk
thumbnail
10
docx

ABILAUD

1. LAUAPESU : · Laudlina · Salvrätid o kliendi lauale 4+1 o kelnerirätik 1+1 o poleerimisrätik 1 o kandikurätik 1 o laua pühkimiseks 1 o söögiriistade rätik 1 o leivataldrikule rätik 1 o supitirina alla 1 o küüler (alla, peale) 2 o veekannu alla 1 2. SÖÖGIJA SERVEERIMISRIISTAD:

Eesti keel
thumbnail
10
doc

MENÜÜ

11. Desserdi taldrik 12. Desserdi kahvel 13. Kohvitass 14. Kohvitassi alustaldrik koos salfrätiga 15. Kohvi jaoks lusikas 16. Kohvi jaoks suhkrutoos 17. Kohvi jaoks koorekann 18. Volditud salfrätik Ettevalmistustöö Laua eelkatmise etapid: 1. Saali koristus. 2. Võetakse ära laudlina. 3. Pühitakse laud puhtaks. 4. Pannakse laudlina tagasi(kui vaja vahetatakse välja). 5. Viiakse lauda maitseained. 6. Tõstetakse toolid korrektselt laua äärde. Laua katmise etapid: 1. Panen lauale praetaldriku, et fikseerida joogi- ja söögiriistade kaugus üksteisest. 2. Panen lauale eelroa, pearoa ning desserdi jaoks vaja minevad söögiriistad. 3. Panen lauale valgeveini pokaali. 4. Panen lauale leivataldriku. 5. Eemaldan laualt praetaldriku. 6. Asetan praetaldriku kohale volditud salfräti. Teeninduskäik 1. Kliendi saabudes restorani tervitan teda ning juhatan lauda. 2. Viin lauda menüükaardi. 3

Toit ja toitumine




Meedia

Kommentaarid (1)

goodliha profiilipilt
goodliha: Kust võiks leida Ragnar-Heini Landsov-i kontakt andmeid. Ta tundub olevat oma alaproff oleks vaja nõu küsida!! Ta on paljute teenindus tööde juhendaja olnud, aga teda on võimatu leida!!? Palun abi!?
23:07 05-06-2013



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun