Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE - sarnased materjalid

valmista, kana, salat, kastme, serveeri, kanafilee, riiv, salati, pearoa, portsjon, küüslaugu, parmesan, kartul, liköör, lõputöö, menüü, tiramisu, riivsai, eelroa, bruto, neto, petersell, toorjuust, krevetid, herned, hapukoor, majonees, riivi, sokolaad, pokaali, kurgi, eelroog, pearoog, rooga, kurk, pannil, küpsised, pesen, parmesani
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

hommikust korralikult süüa ning õhtusöök piirdub kerge einega, niisiis jääb põhirõhk lõunale. Pakuksin seda menüüd sügis-talvisel perioodil, sest ilmad on siis sombused ja külmad ning inimene vajab palju energiat. Minu menüü sobib rohkem meesterahvale, sest nende päevane kalorsuse vajadus on suurem kui naistel. Eelroaks pakun koorest Bostoni salatist valmistatud suppi, mille serveerin krõbetaks praetud peekonikrutoonidega. Bostoni salat muudab supi väga maitsvaks ja annab talle imeilusa rohelise värvi. Pearoaks valisin sea välisfilee. Kuna olles ise mees pean tõeliselt lugu heast Eesti sealihast. Mahlasust annab lihale, mozzarella juustu ja värske basiilikuga. Seejärel paneerin liha riivsaias, mis muudab liha välimuse ilusaks ja maitse krõbedaks. Lihale pakun juurde kõrvitsast valmistatud vormi, mis sobib suurepäraselt selle roa juurde.

Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

Järelroog: Vaniljekaste vaarikatega Minu menüü on üsna tervislik ja samas ka maitsev. Sobib inimestele kes ootsivad uusi ja huvitavaid lahendusi. Eelroaks pakun soolalõhe roose röstsaial, õuna-kurgi kastmega. Valisin soolalõhe, sest see on väga maitsev ja sisaldab rohkesti omega-3 rasvhappeid, mis on inimesele väga vajalikud. Lõhe fileerisin ise ning jahvatsin peale soola ja pipart. Saiast lõikasin ringikesed soolalõhe rooside jaoks. Kastme jaoks riivisin õna, värskekurgi ja konservkurgi, segasin majoneesiga ning maitsestasin soola, pipra ja suhkruga. Kaunistuseks lisasin soolalõhe roosidele frisee salatit. Prae põhi tooraineks valisn sealiha. Põhjuseks, miks ma valisn sealiha on see, et see jääb õigesti küpsetades alati väga maitsev ja mahlane. Kuna kasutan sea välisfileed, siis paneerin liha jahus, munas ja juustus, nii saavutab see ilusa välimuse ning jääb mahlane. Lisandiks

Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Vene rahvusköök

2. Menüü põhjendus Valisin vene köögi, kuna see on juba ammustest aegadest olnud minu lemmik. Vene kööki iseloomustab kõige paremini küllus. Põhilised toidud mida Venemaal võib kohata on erinevad supid ja kindlasti põhi toiduaine on liha ja erinevad juurviljad. Eelroaks valisin köögivilja segasalati. Venelased kasvatavad koduses majapidamises erinevaid köögivilju ja seega on need alati kepärast võtta. Samas on sega salat alati põnev ja täis värvide mängu. Vene kööki iseloomustab veel rohke hapukoore kasutamine, seega on ka minu valitud salat hapukoore kastmega segatud. Põhiroaks valisin kartulibaaba lihaga. See on teistsugune kui enamus argitoidud. Teistest teeb ta põnevamaks see, et ta on portsjonvoridega valmistatud. Lisaks on vene köögile väga iseloomulikud ka metsa seened, teame ju kõik Venemaa suuri metsu, kus kasvad igasugused erinevaid metsa seeni, neist tuntumad Tõmmuriisikas. Ja seega

Kokandus
120 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2012 Sisukord Menüü.......................................................................................................................................... 3 Menüü põhjendus........................................................................................................................ 4 Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal....................................... 5 Tehnoloogiline kaart................................................................................................................. 5 Valmistamine............................................................................................................................ 6 Serveerimine............................................................................................................................ 6

Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Sõbrapäeva lõuna

Abiks oli mulle raamata ,, vähem rasva ja kolesterooli" Ja kuna ma ise ka jälgin mida ma söön, siis on see mulle väga oluline. Järelroaks mõtlesin, et olla võiks midagi huvitavat ja leidsin mõnusa magustoidu kiselliga. See ei ole väga magus aga mõnus vaheldus. Joogiks soovisid nad kõrvale veini ja vett. Veiniks võtsin kerge punase veini. MENÜÜ Eelroog Saia puri juustupalliga. 2 viilu saia juust majoneesi küüslauk või kirsstomat Pearoog Kana piparmündi jogurtiga 2 kanafilee tükk riis mesi laimi või sidrunimahla maitsestamata jogurtit piparmünt sool, pipar tomat paprika kurk värske Järelroog Triibuline pohla ja piimakisell Pohlad Piim suhkur maitseroheline vesi 150 TEHNOLOOGILSED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID Eelroog TOIDU NIMETUS Purjekad juustuga portsjoni kaal 0,150kg valmistatavaid portsjoneid kokku 2

Toitumisõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

99 0,06 5 Aroomisool kg 0,025 0,023 0,050 0,046 4.57 0,23 Kokku: 0,202 0,195 0,404 0,39 13,68 0,94 Hind km-ga: Lõika hiina kapsas ribadeks ja suitsukana kuubikuteks. Nõruta mais ja ananassikuubikud. Sega kõik salatiained majoneesiga ning maitsesta vajadusel aroomisoolaga. Serveeri kohe.Maitseained sisseostmisel kantakse ettevõtte kuludesse. 3.2 Põhiroog TOIDU NIMETUS___________ KREEMINE SEALIHA portsjon J20/100/70/50 i kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti Valmistamise Hind 20% kaal kaal ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku Retsepti

Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

.................................................. 20 2.www.ehrl.ee (30.05.2011)........................................................................................................ 20 1. Piduliku menüü kirjeldus Menüü valimisel ja koostamisel lähtusin kõige rohkem oma kliendist ning tema soovidest. Väga palju pidin ka arvestama etteantud toidukorvis olevate toiduainete olemasoluga. Paljude minu jaoks oluliste komponentide puudumise tõttu töötasin välja lausa oma retsepti pearoa jaoks. Eelroa ja järelroa retsepte täiustasin enda maitse järgi. Kliendiks on mul vanaema ning temaga koos arutledes panime kokku maitsva ja tervisliku menüü. See on sobilik kõikidele inimestele ja söökide temaatika sobib paljudeks erinevateks puhkudeks. Eelroaks on mahedamaitseline lahja püreesupp, mille põhikomponendid on brokkoli, porgand, kartul ja sibul. Erilise maitse sellele annab basiilik. Kliendi sooviks oli saada soe eelroog, ning eriti maitsevad talle supid

Toitlustus
58 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

sellega tihedalt kokku puutunud ja see on mulle väga südamelähedaseks saanud. Teemaks valisin romantilise õhtusöögi hõbepulma tähistavale abielupaarile. Abielupaar õhtustab laupäeval 27. juulil, kui möödub 25 aastat nende abielu sõlmimisest. Õhtusöök on planeeritud ühes Mehhiko pärases restoranis nimega Cantina ja laud on reserveeritud kella 20.00-ks. Toidud ja joogid, mida menüüs pakun, on klientidega eelnevalt kooskõlastatud. Eelroaks valisin Tervise salati peekoni ja maitsestamata jogurtikastmega. See sisaldab palju köögivilju, mida mehhiklased armastavad ja samas ka liha, kuid salati kalorsus on piisavalt madal, et olla tervislik. Mehhiklaste igapäeva söögilauale ei kuulu liha, kuna see on kallis. Lihaga toite pakutakse traditsooniliselt siis, kui on olulised sündmised. Nad armastavad sealiha ja erinevaid vorstikesi, kuid samas ka veiseliha. Nii valisin oma pearoaks veiselihast valmistatud Tequila Faijta 2-le

Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Eesti Vabariigi sünnipäeva õhtusöök neljale

........................................lk.10 2 Sissejuhatus Iseseivaks tööks valisin kahe käigulise piduliku õhtusöögi neljale Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul. Söökide valmistamisel üritan lähtuda võimalikult palju kohalikust toorainest. Seega esimeseks käiguks pakuksin ma klientidele rohelist lambakarreed kartuligratääni kadakamarja kastme ning blanšeeritud miniporganditega. Sellist praadi pakuksin, kuna enamasti on tegemist kohaliku toorainega ning lambakarre on pidupäeval väga ekslusiivseks tooraineks. Teiseks käiguks pakume klientidele kihilist magustoitu kohupiima, kama ja mustsõstra tarretisega, mille serveerin konjaki pokaalist. Magustoidu puhul saab panna selle välja väga kaunilt kihiti, et tekib Eesti lipuvärvides muster. Kõige peale paneksin kaunistuseks kuivatatud rukilille õied

Kalkulatsioon
12 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID 2.1 Eelroog: Mee-ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal portsjoni 0,150 kaal valmistatavaid portsjoneid Kokku 2 Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto hind h 20 Radicchio salat kg 0,019 0,015 0,038 0,030 15,00 kr 0,57 kr 20 Frisee salat kg 0,019 0,015 0,038 0,030 48,00 kr 1,82 kr 10 Virsik kg 0,017 0,015 0,033 0,030 15,00 kr 0,50 kr 12 Õun kg 0,017 0,015 0,034 0,030 15,00 kr 0,51 kr 1 Oliiviõli kg 0,005 0,005 0,010 0,010 53,40 kr 0,53 kr

Kokandus
223 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Rahvusköök

0% Pur. Must pipar Kg 0,001 0,001 0,002 0,002 145,00 kr 0,15 kr Kokku: Kg 0,410 0,255 0,820 0,510 11,38 kr Hind km-ga: 13,42 kr Valmistamine: 1. Lõika külmad kartulid kuubikuteks ja seemneteta paprika väikesteks tükkideks. 2. Seda suures kausis jogurti hulka maitseained, kartulid ja paprika. 3. Jahuta salat korralikult. 2 Pearoog TOIDU NIMETUS India lambalihahautis riisiga portsjoni 0,416 kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Valmistamise Hind Retsepti kaal kaal 18% ta

Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
6
xlsx

Kolme käiguline menüü kalkulatsiooni tabeliga

Kolme käiguline menüü Porgandi-õunasalat portsjoni kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 18% ta ToiduainedÜhik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto Ühiku hind Retsepti h porgand kg 0,025 20 0,02 0,05 0,04 0,00 kr õun kg 0,017 12 0,015 0,034 0,03 0,00 kr õli l 0,005 0 0,005 0,01 0,01 0,00 kr maitseained kg 0,005 0 0,005 0,01 0,01 0,00 kr apelsinimahl l 0,005 0 0,005 0,01 0,01 0,00 kr Kokku: 0,057 0,05 0,114 0,1

Kalkulatsioon
134 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Ürituseplaneerimine

Menüü 1. Eelroog: ,, Täidetud tomat suitsukalasalatiga" 2. Supp: ,, Kartuli-frikadellisupp" 3. Pearoog: ,, Keedetud kuskuss, kanasnitsel, punapeedi-küüslaugusalat, seenekaste" 4. Dessert: ,, Kohupiimavaht kaerahelvestega" 5. Küpsetis: ,, Õunamuffinid" 4 Põhjendused: Valisin just need toidud, sest neid on kerge valmistada ja valmivad ka küllaltki kiiresti. Toidud sobivad omavahel hästi kokku, kuna on esindatud nii kala, kana kui ka loomaliha. Tooraine on kohalik ja kodumaine. Tooraine sisaldab võimalikult vähe säilitusaineid ja teisi kemikaale. 5 Kalkulatsioonikaart ,, Täidetud tomat suitsukalasalatiga" KALKULATSIOONIKAART roa nimetus Täitetud tomat suitsukalasalatiga ettevõte VKHK kuupäev 11.11.2008

Kokandus
209 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

koolis ja vorm on magus-soolaselt hea maitsega. Supiks otsustasime valmistada tomatipüree supi, ka seda pole kuigi tihti märganud kooli menüüs ja see supp maitseb suurepäraselt. Supile annab peenemaitselise varjundi sinna lisatud värske basiilik. Selleks, et tuua meie menüüsse väheke eesti köögile omast maitset, valmistame magustoiduks kamavahu, millele lisame juurde maitseid elavdava maasika toormoosi. Esimeseks segatud salatiks valisime tuunikala salati köögiviljadega. Tegu on kevadiselt kerge salatiga ning selle salatiga on ka kala valdkond meie menüüs esindatud. Teiseks segatud salatiks valisime makaroni salati, sest see maitseb peaaegu kõigile. Kuidas? Toidud valmistame Tallinna Teeninduskooli õppeköökides. Meil on antud eksami eelne päev ettevalmistusteks ja eksami päev, mil valmistame oma road lõplikult nind müüme need all söögisaalis klientidele.

Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
26
doc

Suurköögi eksam

Lisaks nendele käivad seal veel inimesed, kes töötavad või elavad seal läheduses. Miks: selleks et toita inimesi. Selleks et kogemusi saada. Selleks et harjutada. Selleks et eksami läbi saada ja et saaks järgmine aasta edasi õppida. Selleks et pakkuda teistsugust toitu. Mida: Chilli con carnet/ keedetud riisi- Meeldivalt terav ja tomatiline hakkliha roog. Hiina kapsa- kurgisalatit- Roheline ja värske, meeldivalt suvine salat. Lõhesuppi- Mõnusalt koorene, vitamiini rohke lõhesupp. Kihilist heeringasalatit- kergelt sinepiline, kihiline salat Seenesalatit- Mõnusa metsa tundega, kevadine seenesalat. Kartuli-lillkapsa vormi- Vitamiini ja värvirohke tervislik vorm. Astelpajukissell kohupiimavahuga- meeldiva koosluse ja maitsega suviselt värskendav magustoit. Kuidas: Kasutades erinevaid tehnoloogiaid, vahendeid ja oskusi kombineerides, valmistame

Köögi õpetus
22 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

inspiratsiooni valida just need toidud. Eelroog Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga Kuna kõrvitsale on omistatud nimetus ,,miniapteek", siis on see ideaalne dieettoiduaine, sisaldades rohkelt magneesiumi, rauda, koobaltit, vajalikke aminohappeid ning vitamiine. Kõrvitsasupile annab toekust ja sügavust koor ja röstsai. Pearoog Idee pearoas lõhet kasutada tulenes sellest, et lõhe on väga tervislik ja maitsev kala. Sellele lisatud köögiviljasegu annab kokku suurepärase pearoa arvestades minu kliendi soove ja vajadusi. Peamised märksõnad: tervislikkus ja kergus. Köögiviljasegule lisatud mascarpone juust annab toidule kreemja ja maheda maitse. Dessert Kuna minu klient peab lugu madala kalorsusega toidust, siis langesid magustoidu valikust välja koogid, tordid ja kreemid. Ning otsustasin tarretise kasuks. Pisut sai patustatud kasutades sokolaadi, kuid see täidab eelkõige kaunistuse rolli, kuna süüakse eelkõige ju silmadega

Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

........ 18 LAUA EELKATTESKEEM...................................................................................................................... 19 2 MENÜÜ Broilerifilee ja köögiviljadega täidetud sampinjonikübarad salatipadjal (sampinjonid, broilerifilee, mugulsibul, kirsstomat, sulatatud juust, juust, lollo rosso salat, kurk, balsami äädikas, oliiviõli) Praetud lõhe valge veini kastmega,banaaniriis porrukuues ja soe aedvili (lõhefilee, valge vein, till, sidrun, basmati riis, banaan, punane paprika, kõrvits, porru) Sokolaadi jogurtimousse maasikakastmega (tume sokolaad, kohv, maitsestamata jogurt, vahukoor, fariinisuhkur, valge sokolaad, maasikas, meliss) Jäävesi sidruniga

Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

TALLINNA TEENINDUSKOOL LIINA STJOPTSENKOVA 044K KOKK KUTSEEKSAM aruanne Juhendaja:Irina Horoshihh Tallinn 2010 MENÜÜ 1)Caesari salat (Lehtsalat,broilerifilee,kaste-hapukoor,sinep,munarebu,küüslauk,oliiviõli,parmesani juust,saiakuubikud) 2)Sealiharull,kaalika suflee ja herne püreega. (Sealiha,paprika,sampinjon,sulatatud juust ,,Merevaik",kartul,kaalikas,muna,külmutatud roheline hernes) 3)Brandi PannaCotta vaarika couliga.

Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Toidukile X Söögilaud X Toolid 2 6 Tööplaan 1. tund 15 minutit · Isiklik hügieen (pesen ja kuivatan käed hoolikalt). · Otsin välja toorained ja asetan õigesse säilitustngimustesse. · Otsin valmis toorained liha marinaadi valmistamiseks. · Valmistan pearoa marinaadi lihaga ning asten toidukilega kaetult külmakappi kaheks tunniks. 15 minutit · Otsin valmis magustoidu tegemiseks tooraine · Teen magustoidu valmistamiseks eeltööd (jõhvikamahl) ja asetan jahutuskappi pooleks tunniks. Kordan tegevust iga poole tunni tagant 2-3 korda. Valmistan kamaküpsised. 30 minutit · Otsin välja lauaeelkatteks asjad. · Triigin laudlina ja salvrätid.

Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
6
doc

2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ

Hind km-ga: 14,68 kr Valmistamine Kooreklops 1. Võtan veiseliha, eemaldan sealt kelmed ja muud mis süüa ei aita. 2.Lõikan 1,5-2cm paksused u 160g ovaalse kujuga tükid, vasardan. 3.Paneerin lihatükid ja panen hautama. 4.Hautatud leemest valmistan kastme. Hapukoorekaste 1.Panen potipõhja margariini sulama. 2.Segan jahu margariini hulka ja lasen jahul pruunistada. 3.Segan jahu-margariini segu sisse vee ja lasen keema. 4.Lisan hulka piima ning maitsestan ja lasen uuesti keema. 5.Seejärel lisan hapukoore ning lasen ta keemiseni,mitte keema. Püüslaugukartul 1.Panen kartulid keema. 2.Jahutan kartulid maha ja lõikan nad viiludeks. 3.Võtan gn-ni ja hakkan kartuli viile sinna asetama. 4

Kokandus
123 allalaadimist
thumbnail
42
xlsx

Kalkulatsiooniõpetus

Pearoog 300-350g Osadeks jagamise meetod Lihatoode 125-150g/köögivili 100-125/ kaste 50- Soovitud toiduained väljendatakse osadena kogu 75 kindlates roogades ühed ja samad Järelroog 100-125g PEatooraine suhtel põhinev meetod NB! Portsjonikalu planeerimisel arvesta nt kisselid, tarretised, hakkmassid jne kliendivajaduste , toidukorra ja toidu olemusega ( kerge salat või toitev magustoit Kohandamine Kalkulatsiooni koostakse olemasoleva retsepti põ internt,jne) Retseptis toodud kogused teisendatakse kg/L Kogused kirjutatakse x bruto lahtrisse

toiduainete sensoorse...
34 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kalkulatsiooni näidis töö.

..8 Kasutatud materjalid...................................................................................................................9 KANASALT SINIHALLITUSJUUSTUGA Valmistusained 150 g sinihallitusjuustu 100 g täisteraleiba 100 g kõva juustu 2 õuna 100 g grillitud kanafileed 1 dl vahukoort 1 spl praetud purustatud metsapähkleid valget pipart rohelisi salatilehti maasikaid Valmistusviis Lõika täisteraleib kuubikuteks ja prae kergelt läbi. Lõika juust, õun ja kanafilee ribadeks. Lisa sinihallitusjuustutükid ja praetud leivakuubikud. Aseta taldrikule salatilehed ja säti salatiained peale, kaunista maasikatega. Klopi vahukoor pisut paksemaks, lisa sellele pähklid, maitsesta pipraga ning vala salatile. Portsjone 3-4 Toidu nimetus : Kanasal t sinuhalli tusjuust uga Portsjon ite kaal: 178g Portsjon i müügihi nd: 82 kr Portsjon ite arv kokku: 4 Retsepti kaal Valmistamis kaal Hind 20%-ta Jr

Kalkulatsioon
160 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Rahvusköök - EESTI KÖÖK

0 või kg 0,010 0,010 0,020 0,020 0,00 k 0 vahukoor l 0,025 0,025 0,050 0,050 0,00 k 20 murulauk kg 0,003 0,003 0,006 0,005 0,00 k 24 punane paprika kg 0,013 0,010 0,026 0,020 0,00 k Salat: kg 0,000 0,000 0,000 0,00 k 5 põld-võõrkapsas kg 0,053 0,050 0,105 0,100 0,00 k 5 jääsalat kg 0,053 0,050 0,105 0,100 0,00 k 0 naturaalne siidriäädikas kg 0,002 0,002 0,003 0,003 0,00 k

Toitlustus
35 allalaadimist
thumbnail
17
doc

2 käigulise toidukorra juhend

Järelroa nimetus, lisandid, kaste (vajadusel selgitus) 7 JUHEND MENÜÜKAARDI VORMISTAMISEKS Kirjuta välja toidu võimalikult täpne nimi, kajasta pealkirjas kuumtöötlemise viis ja kõik lisandid. Pearoale kindlasti soojad lisandid. Näide: Pearoog: Ahjus küpsetatud toorjuustu ja metsapähklitega täidetud lõhefilee, hollandi kastme, aurutatud köögiviljade ja metsiku riisiga Juhindu põhimõttest KELLELE, MIDA ja KUIDAS Arvesta kindlasti hooajaga, sündmusega ja menüü koostamise põhimõtetega. Toitusid valima asudes kujuta endale ette see inimene, kes sinu roogasid sööma hakkab (vana, noor, sportlane, naine, mees, laps, meremees jne). On see inimene liikuva eluviisiga, millised on tema toidueelistused?

Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Kolmekäiguline õhtusöök kahele

Menüüpõhjendus Menüü on mõeldud pidulikuks õhtusöögiks. See sisaldab spinati- ja brokolisuppi, broilerikintsu rulle ja apelsinikreemi. Toidule pakutakse kõrvale vett. Õhtusöök sobib väga hästi rohkem noortele ja keskealistele. Restorani sobib ilusti sööma minna neid toite koos sõpradega või üldsegi oma kallimaga. Valisin just need toidud sellepärast, et neid on lihtne teha ja nad on peale kauba väga huvitavad ja maitsvad. Valisin just kana sellepärast kuna inimese kelle sööma kutsun näiteks kala ei söö. Enjoy! 4 SPINATI- JA BROKOLISUPP portsjoni kaal 180g valmistatavaid portsjoneid kokku : 2 Valmistamise Hind Retsepti kaal kaal 18% ta

Kokandus
280 allalaadimist
thumbnail
25
doc

Hiina köök

.....................................................................11 2.6 Laua eelkate............................................................................................................................12 2.7 Teeninduskäik..........................................................................................................................13 2.8 Eelroa kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart.........................................................................14 2.9 Pearoa kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart.........................................................................15 2.10 Järelroa kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart.....................................................................19 2.11 Joogi kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart........................................................................20 2.12 rituse eelarve............................................................................................................

Toitlustusettevõtte töö...
52 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

00 alustakse laua katmisega ja ettevalmistustega köögis Kell 17.00 võetakse vastu külalisi Kell 17.30 õhtusöögi algus 9 2.2.4 Teenindus ja serveerimine 1 teenindaja juhatab külalised lauda ning tutvustab lühidalt menüüd. Lauda tuuakse eelroog ning veekannud ning võetakse tellimus karastusjookide kohta. Kui eelroog on söödud koristab teenindaja nõud laualt ning toob abilisega lauda pearoa. Küsitakse uuest erisoovi karastusjookide suhtes ning vajadusel täidetakse veekanne. Kui ollakse lõpetanud pearoog koristab teenindaja abilisega laua ning valmistatakse ette end pinata mänguks, mis ei ole kantiinile tavaline tegevus kuid on lubatud erandkorras. Kui külalised on mängimise lõpetanud palutakse neid uuesti lauda ning tuuakse ette magustoidud. Küsitakse ka soovitakse juurde karastusjooke, kohvi, teed. Tuuakse lauda joogid vastavalt soovile. Külaiste lahkudes

Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid 2 kokku Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kokku: 0.000 0.000 Mise en place: 1. Valmistamine 1. Serveerimine: 1. TOIDU NIMETUS Waldorfi salat portsjoni kaal valmistatavaid g portsjoneid 150 kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 juurseller kg 0.044 32 0.030 0.088 0.060 2 õun kg 0.107 30 0.075 0.214 0.150 3 kreeka pähkel (puhastatud) kg 0.010 0.010 0.020 0

Toit ja toitumine
28 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

neid sööma. Iga toiduainerühm varustab organismi erinevate toitainetega. Alljärgnevalt antakse ülevaade toidupüramiidist korruste kaupa. I põhikorrus (alumine): teraviljasaadused ja kartul. Toitainerühm Ühe portsjoni Päevane soovitatav kogus kogus Leib, sepik 30 g 4-7 portsjonit Kartul 90 g 1 portsjon Teised teraviljatooted: puder, 1 dl 2-3portsjonit pastatooted, helbed 24 II põhikorrus: puuviljad ja marjad, köögiviljad ja kaunviljad Toitainerühm Ühe portsjoni kogus Päevane soovitatav kogus Puuviljad ja marjad 1 portsjon on kas 2-4 portsjonit

Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a

Turismiettevõtlus
114 allalaadimist
thumbnail
638
pdf

Eesti eluasemefondi puitkorterelamute ehitustehniline seisukord ning prognoositav eluiga

EHITUSTEADUSKOND Eesti eluasemefondi puitkorterelamute ehitustehniline seisukord ning prognoositav eluiga Uuringu lõpparuanne Ehituskonstruktsioonid Ehitusfüüsika Tehnosüsteemid Sisekliima Energiatõhusus Tallinn 2011 EHITUSTEADUSKOND Eesti eluasemefondi puitkorterelamute ehitustehniline seisukord ning prognoositav eluiga Uuringu lõpparuanne Targo Kalamees, Endrik Arumägi, Alar Just, Urve Kallavus, Lauri Mikli, Martin Thalfeldt, Paul Klõšeiko, Tõnis Agasild, Eva Liho, Priit Haug, Kristo Tuurmann, Roode Liias, Karl Õiger, Priit Langeproon, Oliver Orro, Leele Välja, Maris Suits, Georg Kodi, Simo Ilomets, Üllar Alev, Lembit Kurik

Ehitusfüüsika
66 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun