Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Sulge
Add link

Suurköögis kasutavad nõud - sarnased materjalid

serveerimiseks, kausid, toitude, vaagnad, alustaldrik, kalast, plastikust, roostevabast
15
doc

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid

...d peab olema mugav käsitleda. Lauanõude esmakordsel hankimisel tuleb veenduda, et neid on võimalik hiljem juurde saada. Lauanõu nimetus ei tähenda üksnes nimetusest tulenevat otstarvet, vaid neid võib kasutada ka muude roogade ja jookide serveerimiseks. Tipprestoranid kasutavad firmamärgiga nõusid, mida valmistatakse eritellimusel. Portselannõud, fajanss- ja keraamilised nõud valmistatakse savist ning põletatakse seejärel kõrgel temperatuuril. Muster ja firmamärgid kantakse nõudele enne põletamist. Portselan ja fajanss on peenkeraamika tooted. Restorani sööma tulnud...

Toitlustus - Kutsekool
22 allalaadimist
50
docx

Köögi planeerimine ja seadmed köögis

Kuressaare Ametikool Majutuse ja toitlustuse õppesuund Kokk Suurköögiseadmete õpetus Merli Pilter KO-14 Köögi planeerimine ja seadmed köögis Referaat Juhendaja õp. Halliki Väli Kuressaare 2...

Köögiseadmed -
25 allalaadimist
16
doc

Toidukaubagrupp

...se skeem LK 15 ... Nõuded toiduaine vedamisel 2 Dana Makejenko Toidukaubagrupp Suurköökides kasutatavate toiduainete grupid Suurköögid kasutavad oma igapäevatöös paljusid erinevaid toiduaineid. Kasutatavad toiduained jagunevad toiduainegruppidesse. Igal toiduainegrupil on oma tähtsus toiteväärtuse seisukohalt, üldised säilitamisnõuded ning peamised kasutusvaldkonnad. Suurköökides kasutatavad peamised toiduainete grupid on välja toodu...

Köögi õpetus - Kutsekool
4 allalaadimist
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

...ivilju valitakse alati vastavalt nende tekstuurile ja maitsele. Neid aurutatakse, hautatakse või praetakse kiiresti pannil. Igapäevase söögikorra valmistamiseks vajatakse vähe töövahendeid. Tuntumad rahvustoidud : Pääsupesasupp. Pääsupesad ­ materjaliks kasutavad pääsukesed süljega kokku kleebitud meriadru. Kevadrullid. Magushapu sealiha. Aurutatud riis lisanditega. 101 Joogid Hiinlased ei joo ei vett ega piima. Enim kasutatav jook nii toitude kõrvale kui pärast sööki on puhas tee. Teed juuakse Hiinas nagu ka mujal regioonis ilma suhkru, piima ja si...

Turismiettevõtlus - Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor
106 allalaadimist
27
pptx

Köögiseadmed ja töövahendid

Köögiseadmed ja töövahendid. KATRIN ANTSON KEHTNA KHK 2018 Suurköögis kasutatavad töövahendid Mõõtevahendid Eeltöötlusvahendid Kuumtöötlusvahendid Mõõtevahendid. Mõõtelusikad Maitseainete, kergitusainete jms mõõtmiseks; plastmassist või roostevabast terasest. Ma...

Tootmisseadmed ja süsteemid - Kutsekool
4 allalaadimist
16
pdf

Väljastusleti töökorraldus

... kuna vaagnat tuleb liigutada. Komponendid ei tohiks olla teineteise peale asetatud, kui retsept seda ei nõua. Erandina on road, millede portsjonisse kuulub mingi kaunistav lisand, nagu näiteks Viini šnitsel. Suurte rühmatellimuste korral või suurköögis terved fileed ja suuremad lihad ja praetükid pruunistatakse, eelküpsetatakse ja lõigatakse, pärast mida nad asetatakse ahju- või GN-nõudesse algset kuju järgides (filee fileekujulisena, praetükid ja singid omal kujul jne) Ka linnuliha küpsetatakse ja tükeldatakse eelnevalt ja kuumutatak...

Toitlustusettevõtete... - Kutsekool
13 allalaadimist
19
odt

TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne

...itud ja korraldatud ning töötajad peavad olema teadlikud, kohusetundlikud ja näitama enesealgatusvõimet. 1.5Töökorraldusliku suhtlemise tasandid. Eric Berne`i järgi igas organisatsioonis või kollektiivis eksisteerib kolm tasandit ehk ego- seisundit, mida inimesed kasutavad suhtlemisel teiste inimestega: laps, täiskasvanu ja vanem. Igal tasandil on oma head ja halvad jooned. Kõigil kolmel tasandil on suur tähtsus, sest üheski inimeses ei esine ükski tasand puhtal kujul. Inimesel on kasulik välja töötada mõni tehnika, eriti kollektiivis suheldes ebameeldivate situatsio...

Töö-ja palgakorraldus - Lääne-Viru Rakenduskõrgkool
339 allalaadimist
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

...rusisaldusest- suurem suhkrusisaldus alandab segu külmumistemperatuuri ning lõpptulemuseks on väiksemad jääkristallid. Põhilised toorained granitadele ja sorbettidele on suhkur, vesi, sidrunimahl happesuseks, puuviljamahl, liköör, vein, viinad. Parfeede Valmistamiseks kasutavad toiduained on analoogsed jäätiste toorainetega. Tarrendaineid ei kasutata. Parfeede valmistamiseks tehakse retseptuuris näidatud toiduainetest segu. Segu jahutatakse ning sellesse segatakse parfeele nime ja maitset andvad ained. Puuvilja- ja marjapüreed, marjad, lahustav kohv, sokolaad. Vi...

Kokandus - Kutsekool
60 allalaadimist
12
odt

SUURKÖÖGI PRAKTIKA ARUANNE

...õud oleks puhtad, kartul, ja köögiviljad oleks 6 ära puhastatud, söögisaal oleks puhas, ja aidata peakoka kui tal abi läheb vaja. Tootmistegevuse analüüs: Ressursihaldus: Nad kasutavad korralikult oma ressurse. Protsessihaldus: Nende tööjärjekord on paigas, nad teevad toite valmimis järjekorras. Menüü analüüs: Menüü on tehakse 1 nädal uus. Uue menüü teeb peakokk neljapäeval, 2 korda nädalas on supp, kord nädalas on kala. Köögitöö iseloomustus: Köögitöö korralduse va...

Kokk - Kutsekool
24 allalaadimist
80
pdf

Ametkondlik kaitumine ja etikett

...e inimestega, keda küll näo järgi teatakse-tuntakse, kuid päris tuttavad ei olda. Nüüd on võimalus lasta end esitleda või ka ise end tutvustada. Hõlbus on leida uusi, huvitavaid, vajalikke ja kasulikke tutvusi. See on normaalne seltskondlik suhtlemine, mida kasutavad kõik kultuurid.
 Vastuvõtu õnnestumiseks tuleb teha korralik eeltöö 
ja koostada kava.
 Kokteilivastuvõtu klassikaline korraldus
 Kokteilivastuvõtt algab külaliste tervitamisega. Võõrustajad, peoperemees ja -perenaine seisavad kõrvuti, ülipiduliku sündmuse puhul koos nende...

Sekretäritöö - Kutsekool
38 allalaadimist
14
docx

Nõudeõpesumasinad

Nõudepesumasinad Uurimistöö SISUKORD SISSEJUHATUS Nõupesumasinad on selleks, et teha suurköögis töötava inimese elu lihtsamaks. Nõude- pesumasinad on väga palju erinevaid tüüpe ja need on mõeldud erinevate asjade pesemisesks. Sellepärast käesoleva töö autor seadis eesmärgiks laiendada enda te...

Toitlustus - Kutsekool
20 allalaadimist
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

...rusisaldusest- suurem suhkrusisaldus alandab segu külmumistemperatuuri ning lõpptulemuseks on väiksemad jääkristallid. Põhilised toorained granitadele ja sorbettidele on suhkur, vesi, sidrunimahl happesuseks, puuviljamahl, liköör, vein, viinad. Parfeede valmistamiseks kasutavad toiduained on analoogsed jäätiste toorainetega. Tarrendaineid ei kasutata. Parfeede valmistamiseks tehakse retseptuuris näidatud toiduainetest segu. Segu jahutatakse ning sellesse segatakse parfeele nime ja maitset andvad ained. Puuvilja- ja marjapüreed, marjad, lahustav kohv, sokolaad. Vi...

Kokandus - Kutsekool
246 allalaadimist
87
docx

Soome-ugri rahvakultuur

...2 500 handist umbes 60% pidas 1989. aasta rahvaloendusel handi keelt ja 38,5% vene keelt oma emakeeleks. Handi keele erinevate murrete kõnelejad ei mõista üksteist või mõistavad osaliselt, mistõttu võib neid murdeid vaadelda ka kui eri keeli. Põhja- ja idahantide seas kasutavad handi keelt enamjaolt keskealised ja vanema põlvkonna inimesed. Handi keelt räägivad ka need lapsed, kelle vanemad tegelevad traditsiooniliste elatusaladega taigas või tundras. Lõunahantide seas räägivad vanemad inimesed juba valdavalt vene keeles. Kuigi esimene handikeelne raamat, Matteuse e...

Kultuurid ja tavad - Tartu Ülikool
23 allalaadimist
12
pdf

Köögitöö planeerimine

Köögitöö planeerimine Hästi planeeritud töö on pooleldi tehtud, ütleb rahvatarkus. Professionaalne toiduvalmistamine ehk siis töö suurköögis nõuab palju eelnevat planeerimist ja pidevat tööplaneerimist. Kokad osalevad alati oma töö planeerimisel ja teinekord ka ulatuslikemate tervikute, so menüüde, teemapäevade ja tellimusürituste planeerimisel. Koka tööplaneerimisse köögis kuuluvad ja on selle aluseks: â€...

Toitlustusettevõtete... - Kutsekool
34 allalaadimist
4
docx

Töö planeerimine

Teema Töö planeerimine Ülesanne Õpik Toiduvalmistamine suurköögis Lk.50 Töövahendid suurköögis 1. Loetle vastavalt kasutusotstarbele töövahendite rühmad ja sinna kuuluvad töövahendid, määra kasutamise eesmärk: Mõõtevahendid: mõõtekannud, kulbid, termomeetrid. Eeltöötlusvahendid: koorimisnoad, köögiviljanoad, üldnuga, lihanuga, kokanuga...

Toiduainete õpetus - Keskkool
7 allalaadimist
4
docx

Toitlustusettevõtte ruumid

Toitlustusettevõtte ruumid Piret Ojalepp M13 Toitlustusettevõtte tootmisruumid jagunevad peategevuste järgi tsoonideks. Üksteisest selgelt eralduvad tsoonid on toodud skeemil. ...

toiduainete sensoorse... - Keskkool
12 allalaadimist
10
doc

Elektripliitide uurimustöö

VÕRUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Turismi õppetool Elektripliidid Uurimustöö Juhendaja: Silvi Pihlakas Võru Sisukord Sisukord............................................................................................................................... 2 Sissejuhatus...................................................................................................

Toitlustus - Kutsekool
24 allalaadimist
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Eesti Hotellide- ja Restoranideliit KOKK I (EKR tase 4) KUTSEEKSAM Pidulik sünnipäevalõuna Koostaja : Pille-Riin Misko Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool 2012/2013 2 Sisukord Sisukord..................................................................................................................

Kokk - Kutsekool
49 allalaadimist
11
doc

Koka eksami materjal (erinevad teemad)

Mulgi puder Viljandimaalt. Sellest maakonnast on pärit kaks tuntud rooga ­ mulgipuder ehk kartuli-tangupuder ja mulgikapsad. Mulgipudru keetmiseks pane ligi kilo muredat sorti kooritud kartuleid liitri soolaga maitsestatud veega keema. Lisa juurde pool teeklaasi odrakruupe. Keeda, kuni tangud on pehme...

Kokandus - Kutsekool
84 allalaadimist
69
docx

TÖÖSTUSKAUBAÕPETUS

.... Nimelt ei saa müüjad omapoolse garantiiga vähendada ega muuta enda seadusest tulenevat kohustust vastutada asja lepingutingimustele vastavuse eest kahe aasta jooksul. Paraku kohtab aeg-ajalt kauplejaid, kes antud nõuet ei täida ning eelnimetatud mõisteid vääriti kasutavad ning ajavad segamini garantii ja tarbijale seadusega tagatud õiguse kauba puuduse suhtes pretensioon esitada. 6.1 Müügigarantii Müügigarantiiks on müüja või tootja (müügigarantii andja) lubadus müüdud asi garantiis ettenähtud tingimustel tasuta või tasu eest välja vahetada, parandada...

Ettevõtlus -
97 allalaadimist
6
docx

Menüü koostamise alused! osa 1

Menüü koostamise alused Menüü koostamise üldised alused: · Milliseid toite kliendid vajavad, soovivad, ootavad. · Milliseid toite ja tooteid hakatakse valmistama ja müüma. · Milliseid tooteid asetatakse ettevõttesse valmis kujul ja milliseid pooltoodetena. · Mil...

Menüü koostamine ja nende... - Kutsekool
90 allalaadimist
10
doc

suurköök

Töökorraldus Suurköögis Referaat Sisukord: 1 1. Sissejuhatus lk 3 2. Suurköögi mõiste lk 4 3. Suurköögi tootmistöö planeerimine lk 5 4 Töötaja tegevuse planeerimine lk 6 5 Suurköögi Pildi...

Kokandus - Kutsekool
44 allalaadimist
10
doc

Hiina Köök

... · Köögivilju valitakse alati vastavalt nende tekstuurile ja maitsele. Neid aurutatakse, hautatakse või praetakse kiiresti pannil. · Igapäevase söögikorra valmistamiseks vajatakse vähe töövahendeid. Tuntumad rahvustoidud Pääsupesasupp. Pääsupesad ­ materjaliks kasutavad pääsukesed süljega kokku kleebitud meriadru. Kevadrullid. Magushapu sealiha. Aurutatud riis lisanditega. Joogid Hiinlased ei joo ei vett ega piima. Enim kasutatav jook nii toitude kõrvale kui pärast sööki on puhas tee. Teed juuakse Hiinas nagu ka mujal regioonis ilma suhkru, piima ja sidrunita. ...

Kultuurilugu - Kutsekool
5 allalaadimist
15
docx

Rootsi selvelaud

Antsla Gümnaasium TIIU TAPLAS 11A klass ROOTSI SELVELAUD Referaat Juhendaja: Õpeteja TIINA KALLION Antsla 2010 Tiiu Taplas Tiiu Taplas Sissejuhatus Selvelauda kasutavad inimesed palju oma pidustustel. Selvelaudu on erinevaid. Rootsi laual on eelistusi ja puudusi, kasutus võimalused on erinevad ja ajalugu huvitav. Selvelaua pagutus on kõigile selvelaua tüüpidele ühtne. Tiiu Taplas 1 Selvelaud Selvelaud on tulnud selvest, mis tähendab iseteenindust. Selve sel...

Kodundus - Keskkool
24 allalaadimist
652
pdf

Asjaajamise alused

... 38 3. Toiduained 41  Toiduainete kvaliteet 42  Toiduainete pakendid ja märgistus 43  Põhiliste toidukaupade hoiunõuded ja realiseerimisajad 44  Erinevate toiduainegruppide omadused ja kasutamine toidu valmistamisel 48  Teravili ja teraviljatooted 48  Köögi- ja puuviljad 50 ...

Analüüsimeetodid... - Tartu Ülikool
41 allalaadimist
48
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD

...emist on happelise joogiga, siis on joogil seedenäärmete tegevust ergutav toime. Keefiri tarbimine põhjustab allergiat oluliselt vähem kui piim, kuna hapnemisel väheneb piimavalkude allergeensus.Keefiris on tavapiimaga võrreldes vähem laktoosi, sest piimhappebakterid kasutavad osa laktoosi piimhappe valmistamiseks ja alkoholi tootmiseks. Enne põhieinet joodud keefir soodustab hilisemat seedetegevust ja tõstab isu. Keefir sobib edukalt ka teiste janukustutajatega, näiteks erinevate mahladega. Keefiri ja puuviljalisandite kooskasutamisel saab valmistada smuutisid. Happe...

Toiduaineõpetus -
81 allalaadimist
10
docx

Munaroad

... 6.rebuköidik, mis hoiab muna tsentris 7.rebukest ehk viteliinkest 8.iduketas 9.munarebu ehk munakollane 3. Tee KAKS ideekaarti – muna kasutamine suurköögis ja restoraniköögis Suurköögis  munavalge vahustub – kasutatakse näiteks magustoitude ja küpsetiste valmistamisel  munakollane vahustub - kasutatakse näiteks magustoitude ja küpsetiste valmistamisel  munavalk koaguleerub (kalgendub) ja se...

Toit ja toitumine - Kutsekool
2 allalaadimist
6
docx

Ala carte

1. Teenindamismeetodid Serveerimine saksa moodi Saksapärase teenindamise all mõistame teenindamist lauas/nõude ja söögi lauale toomist. Taldrik asetatakse külalise ette paremalt poolt. Vaagnad ja kausid asetatakse lauale tema käe ulatusse. Lihavaagen asetatakse kahvlist vasakule, teised nõud magustoidu...

Teenindus ja müük - Kutsekool
32 allalaadimist
38
docx

Mehhiko

... 5 äriasjades keskenduvad ladina kultuuride esindajad esmalt isiklike suhete arendamisele. Võib kindel olla, et võõrustajat küsitletakse tema perekonna kohta. Mehhiklased kasutavad seda teemat sageli isiku väärtuste ja rikkumatuse hindamiseks. http://miksike.ee/documents/main/referaadid/mehhiko.htm 1.6 Väärikus ja etikett Germalo reisiinfo räägib meile, et Mehhiklased tahavad igal ajal väärikad ja teiste poolt lugupeetud olla. Nende seisukohast väljendata...

Geograafia - Kutsekool
8 allalaadimist
98
docx

Kogu keskkooli bioloogia konspekt

...ad, tsüklilised), kahe C aatomi vahel võivad olla erinevad sidemed (üksik/kaksik, kolmik sidemed on ka, aga mitte eriri biosüsteemides), C-st koosnevad molekulid omavad erinevat ruumpaigutust. O hapnik ­ valdavates organismides (aeroobides) oksüdeerija, organismid kasutavad hapniku vabu radikaale. Vaba radikaal on paardumata elektroniga osake, mis on väga reaktsiooni võimeline. Õgirakud ehk fagotsüüdid kasutavad vabu radikale. Mädanevas haavas toodavad õgirakud vabu radikaale, mis hävitavad haigustekitajaid. Hapnikku on päristuumsetes elemendilt kõige rohkem, 7...

Bioloogia - Keskkool
137 allalaadimist
14
doc

Tervislik toitumine ja toitumishäired eestlaste seas

... käsikäes käib 'thinspiration' (ingliskeelsest sõnast thin - kõhn ja inspiratsion ­ inspiratsioon). Need on kogutud pildid või harvem ka videoklipid, mis kujutavad anoreksiat põdevaid või lihtsalt loomulikult väga kõhnasi neidusid. Pro-ana liikmed koguvad neid pilte ja kasutavad inspiratsioonina, et mitte libastuda. Thinspiration 'i alla võivad käia ka tsitaadid, luuletused või laulud, mis käivad anoreksia kohta. Kuigi fotograaf Ivonne Thein avaldas 2008 aastal Washingtoni Goethe instituudis pilkava galerii arvutiga töödeldud ilmselgelt ebainimlikult kõhnadest naistest, ...

Terviseõpetus - Keskkool
39 allalaadimist
42
pdf

Toiduhügieen ja ohutus

...ariidide (sahharoos, laktoos, maltoos) ning polüsahhariididena. Polüsahhariidid jagunevad tärkliseks ja mittetärkliselisteks (kiudaine) polüsahhariidideks. Tasakaalustatud toidu puhul moodustub põhilisest osast verre sattunud glükoosist energia, mida rakud kasutavad oma elutegevuses. Ligikaudu kolmkümmend protsenti glükoosist muudetakse neutraalrasvaks ja rasvhapeteks, ligikaudu kolmest protsendist moodustub glükogeen, mis ladestub maksas ja lihastes. Süsivesikud peaksid andma ligi 60% päevasest energiast. Süsi- vesikute defitsiidi korral muudetakse organismi...

Toitumisõpetus - Eesti Maaülikool
21 allalaadimist
7
pptx

Töökorraldus suurköögis, iseseisev töö

Töökorraldus suurköögis Olustvere TMK Iseseisev töö Rister Loopere, K2 Alustaldrik 15cm Kasutamine: Leiva, salati, saiakeste, kookide ja tordi söömiseks ning joogikannude ja portsjonnõude alustaldrikuks. Eelroataldrik 19cm ...

Köögi õpetus - Kutsekool
9 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun