Mikrobioloogilised toidumürgitused
TALLINNA TEENINDUSKOOL
Rauno Loik
011PK
MIKROBIOLOOGILISED TOIDUMÜRGITUSED
Uurimustöö
Juhendaja: Heikki Eskusson
Tallinn 2009
BAKTERID
Bakterid on samuti potentsiaalsed allergeenid. Kuna bakterid armastavad seentest palju
rohkem niiskust, tulevad nende reservuaaridena arvesse eelkõige niiskeimad paigad
sisekeskkonnas, näiteks õhu niisutusseadmed, jahutusseadmed, sealhulgas
külmkapid, aga ka kõik muud kohad ja materjalid, kus leidub baktereile piisavalt
niiskust ning soojust.
Ka bakterite allergeenid esinevad õhus enamasti aerosoolidena, mistõttu sageli pole
võimalik kindlaks määrata, milline aine on konkreetsel juhul allergia või
ülitundlikkuse tekitaja. Küll aga on allergeensete materjalide allikaks sageli ruumis
kasutatav õhuniisutaja, mille desinfitseerimata reservuaa...