Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"õlled" - 76 õppematerjali

thumbnail
2
doc

Õluliigid ja serveerimine

Porter on pika laagerdusajaga jõulise maitsebuketiga õlu, mille valmistamisel on kasutatud mitut tüüpi nii heledaid kui ka tumedaid linnaseid, sealhulgas karamellinnaseid. Saku Õlletehasele on mitmeid auhindu võitnud Saku Porter. Ameerika tüüpi õllena on tuntud väiksema humalasisaldusega ning spetsiaalse külmutamise tehnoloogiaga töödeldud jääõlu. Saku Õlletehas tõi 1998. aastal turule Eesti esimese sarnase toote, milleks on Saku On Ice. A. Le coq DRY ICE Pinnapärmi õlled o Need on õlle tüübid, mille puhul käärimise lõpus tõuseb pärm vahuna õlu pinnale, tegemist on vanema meetodiga. o Käärimise protsess on äärmisel juhul kuni 7 päeva, 15 ­ 25°C juures. o Küpseb tavaliselt kiiremini, 1 nädal. o Serveerimise temperatuur on 9 ­ 15°C.

Majandus → Klienditeenindus
17 allalaadimist
thumbnail
5
doc

CM vaatlusaruanne

Kange alkohol jaguneb omakorda järgnevates segmentideks - viinad, dzinnid, viskid, konjakid ja brändid, rummid, aperatiivid ja bitterid, liköörid, sherrid, piritusejoogid ja muud joogid (sake, tequila, viinamarja jääkidest piirtusejook, absint). Lahja alkohol jaguneb omakorda järgnevateks segmentideks - veinid (valged, punased, roosad, pakiveinid), likööriveinid, shampanja ja vahuveinid, vermutid, segud ja kokteilid (näiteks aromatiseeritudveini kokteilid) siidrid, õlled. Kaubad olid eksponeeritud järgnevalt: 1) Riiulis (kange alkohol, veinid, õlled, siidrid, kokteilid) 2) Alustena saalis (üldiselt õlu ja pisut ka pakiveine) 3) Nn alkoholi puude peal (kampaanias olev kange alkohol) 4) Kapis (nn suveniirpudelid ja kallimad konjakid, bränid ja veinid) 5) Külmikus ­ õlled, siidrid, kokteilid 1) Kange alkohol on paigutatud (lihtsusatult) riiulitele järgnevalt moodulite

Muu → Ainetöö
52 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Jookide valiku põhimõtted

SAKSA-TÜÜPI PILSNER ÕLLED Iseloomulikult tugev humalamaitse võib jääda domineerima väga paljude toitude puhul. Tasakaalu saavutamiseks võiks kõrvale pakkuda kõiksugu marineeritud toite (nii liha, kana kui kala), ka suitsetatud road on sobivad. Porter Magusamate porterite kõrvale sobib suurepäraselt võtta midagi magusat: shokolaadi, puuviljadesserte, kooke jms. MÕNED SOOVITUSED VEEL : Alati ei sobi sarnane sarnasega. Proovi ja katseta. Üldiselt on nii, et täidlasemad ja kangemad õlled sobivad raskemate söökidega ja vastupidi. Kuid mitte alati. Ja kui kasutada mingit õlut lisandina söögitegemisel, siis ei pea mingil juhul seda sama marki ka söögi kõrvale pakkuma. Lähtuma peaks ikka valmistatud roa iseloomust. SAKU KLASSIK Sobib kergete eelroogadega, aga ka maisikrõpsude ja juustuvaliku kõrvale. SAKU PUNANE Sobib mahlakate liharoogadega aga ka õllesigari või vinnutatud loomaliha kõrvale. Veinid MEREANNID

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Mis toidud sobivad õlle kõrvale ja mis on õlu.

liha, vürtsikate toitude kõrvale , nt hiina toidud , tumedat õlu magusa kõrvale , lisaks sellele kasutatakse õlut erinevate toitude valmistamisel nt grillliha , leib , lihad praed , õllesupp Toit õlle kõrvale ­ Küüslaauguleivad , juustusnäkid , suitsukala , kartulikrõpsud , hapukurk , juustu valik , soolapähklid ,vinnutatud liha, suitsuvorst ,kuivatatud kala ,ungari pekk Õlletüübid Õllesid liigitakse erinevat moodi , nt heledad ülud ja tumedad õlled , spetsialistid liigtavad kasutatava pärmi järgi , pinnakääritus pärm ja põjakääritus pärm , Pinnakääritus pärmiga tehakse ­ Ale , heledad või punakad pruunid , porter inglismaalt pärit õlu , stout õlled . nisuõlled Põhjakääritusega ­ pilsner õlled , bock tüüpi , , eriõlled, suitsuõlu , jääõlu , must õlu Mõisted Humal, linnased, meski , virre Kangete alkohoolsete jookide valmistus protsess. 1.etapp ­ tooraine varumine ja töötlemine 2.etapp ­ destilleerimine 3

Majandus → Klienditeenindus
5 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Saku õlletehas ( slaidid )

Omahinnang: kas sellel tootjal on kerge oma toodangut müüa? Kui vastus oleks Jaa, siis Miks? Kui vastus oleks Eii, siis Miks? · Sest Saku on viimasel · Sest toome näiteks, et ajal tootnud juurde meessoost kliendid on kergemaid alkohol jooke, rohkem hakkanud ostma mida eelistavad naissugu A le Coqi poolt pool rohkem nagu näiteks pakutavaid tooteid(nt. siidrid ja maitsega õlled. õlled). Pildid Prismas jookide paigutus riiulis Selveris jookide paigutus riiulis Maksimarketis jookide paigutus riiulis Kaubamajas jookide paigutus riiulis Kasutatud kirjandus · http://www.sakuvald.ee/7655 · http://et.wikipedia.org/wiki/Saku_ %C3%95lletehas · http://www.saku.ee/tooted.php · Toodete hindade uurimine külastades Tartu Ettevõtteid

Majandus → Turundus
27 allalaadimist
thumbnail
4
docx

KONFLIKT

baari, kus on pidu alles täies jõus. Meie olime ise kained ja otsustasime osta mõned joogid, et meeled rõõmsamaks juua. Läksime siis leti juurde ja tellisime 5 õlut, maksime juba ära, kui leti juures tekkis kaklus kahe baari külastaja vahel. Klienditeenindaja läks tellimuse täitmise ajal tüli lahendama. Kui tüli oli vaibunud, hakkas klienditeenindaja tegelema muude asjadega. Jättes meid imestunult leti taha seisma. Küsisime, et kas me saaksime oma õlled ka. Ütles vabandust ning hakkas õllesid serveerima. Õlled kätte saanult hakkasime endale kohta otsima. Sellepeale klienditeenindaja hakkas karjuma, et te ei ole ju veel maksnud. Pöördusime ümber ja hakkasime asja seletama. Aga kuna ta ei andnud meile tšekki siis me seda tõestada ei saanud. Baari enda tšeki oli ta pannud kassa kõrvale. Näitasime talle siis seda tšekki, kus oli näidatud, mis summaga makstud oli. Klienditeenindaja vabandas siiralt ning lasi meil minna

Eesti keel → Eesti keel
7 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Karastusjookide tööstus Eestis

 Toodavad: o õlud o siidrid o kerged alkohoolsed joogid o mahlad o nektarid o siirupid o active mahlajoogid o karastusjoogid (limonaad, rc cola) o spordijoogid (artic) o energiajoogid (dynamiit) o veed (aura) eesti jalgpalli liit, aura, spordikas Saku Õlletehas  eksport: 16 riiki (Soome, poola, läti, leedu, taani, Sierra Leone, Gambia, Seišellid ja Vietnam)  toodavad: o siidrid o õlled o kali o super manki o vichy  2013 a – u 330 in  Müük 104 mln l jooke  Tü/rock, eesti suusaliit, saku suurhall, erinevad muusika/kultuuri üritused

Majandus → Tööstuskaup
4 allalaadimist
thumbnail
6
odp

ÕLU Esitlus

ÕLU Üldist Õlu on kääritamise teel teraviljast vm tärkliserikkast toorainest valmistatud alkohoolne jook Temas on 1-7 massiprotsenti alkoholi Pärast õllepruulimist villitakse valmis õlu pudelitesse, vaatidesse või muudesse anumatesse ja tarvitatakse jahutatult. Õlu sisaldab kuni 95% ulatuses vett. Õllepruulimise jaoks on oluline vee karedus. Lager-tüüpi õlled vajavad pehmemat vett, ale-tüüpi aga vastupidi karedamat. Valmistamine Eestlased valmistavad õlut põhiliselt odrast Aafrikas valmistatakse hirsiõlut Saksamaal nisuõlut Ida-Aasias riisiõlut Mehhikos ja Lõuna-Ameerikas maisiõlut Saksamaal on välja töötatud ka õlle valmistamine kanepist. Kahjulik Õlu on küllalt kõrge energeetilise väärtusega ning rohkel tarbimisel võib

Filosoofia → Etikett
27 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

A-Le Coq firma ülevaade

A. Le Coq A. Le Coq on Eesti vanim ja suurim joogitootja, kelle tootevalikust leiab 11 erinevat tootegruppi. Kõige suurim neist on õlled, järgnevad sellele mahl, vesi ja karastusjoogid, tahapoole jäävad muud tootegrupid. Tänaseks on tootmisesse ja tootearendusse investeeritud 73 miljonit eurot, mille tulemusena on A. Le Coqist saanud Baltimaade üks kõige kaasaegsemaid joogitööstusi. Hea näide edu saavutamisel on teadmispõhine investeering, mis viidi läbi ajavahemikul 11.11.2013 ­20.05.2014 eesmärgiga vähendada PET- villimisliini sordi- ja formaadivahetuse aega ja muuta seeläbi nende

Majandus → Majandus
4 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Joogiõpetus

Alt ­ maitselt kergem kui Ale , valmistatakse Saksamaal Porter ­ tume , kõrbenud maitseline õlu .Tugev humalamaitse . Stout ­ tugevam ja kuivem kui porter . Jaguneb järgmiselt : - dry stout ( Quiness ); - imperial stout; - sweet stout ­ magus inglise õlu , mida kutsutakse ka milk stout-iks. Nisuõlu ­ valmistatakse Lõuna-Saksamaal .Nimetatakse ka valgeks õlleks, sest käärimise ajal tekib õllel palju valgem vaht kui tavalisele laagriõllele. Põhjapärmi õlled Põhjapärmi õlu ehk Lager ehk Pilsner e. Pils ehk Pilsen. Kerge kollane ja hästi vahutav õlu, saanud oma nime Tsehhi linna Pilzeni järgi. Bock ­ see on kange lager õlu ( 6,0 ­ 7,5 % ) . Harilikult on tegemist hooajaõllega (sügisel, kevadel ) 1 Eriõlled Auruõlu ­ USA läänerannikul õlu mis valmistatakse lager pärmiga ale temperatuuril

Toit → Joogiõpetuse
96 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Õlu

Samas on õlu hea toidu emulgaator, mis soodustab ainevahetust ja parandab toidu omastatavust. Õlu suurendab söögiisu ja õlles leidub märgatavas koguses B-grupi vitamiine. Kogu ööpäevase B-vitamiinide vajaduse rahuldamiseks piisab juba 500 ml õlle joomisest. Oma uurimuses püüan õlust ja kõigest lähemalt rääkida. Õlle ajalugu Õlu on ilmselt sama vana kui leib. Inimesed on õlut joonud juba aastatuhandeid, oletatakse, et esimesed õlled pruulisid muistsed sumerid, kellelt seda kunsti õppisid esmalt babüloonlased, egiptlased ning foiniiklased ning sealt edasi juba kogu maailma rahvad. Teadlased oletavad, et õlu oli olemas juba 8000 a. eKr. Esimesed kirjalikud teated õlle olemasolust pärinevad Mesopotaamia savitahvlitelt 3000 a eKr. Sumerid nimetasid õlut `vedelaks leivaks'. See termin on laialt kasutusel ka tänapäeval. On kindel, et sumerid tundsid vähemalt 12 erinevat õllesorti, pakutakse, et neid oli veelgi enam

Bioloogia → Bioloogia
32 allalaadimist
thumbnail
9
ppt

Nimetu

REBASE RIMI Koostajad Agris Possul Raido Treial ÕLLED · Seatud planogrammi alusel. · Tootjapõhine paigutus ehk riiulis ning külmikus on vertikaalselt paigutatud ühe kindla tootja või kaubamärgi tooted. VEAD · kohati on sattunud püstakusse ka vale tootja kaup ning riiulid on õhtuks hõredalt täidetud. MAHLAD · Tootjapõhine paigutus, vertikaalne. · Erinevate ettevõtete tooted on üksteisest rangelt lahutatud, mugav on leida kindla kaubamärgiga tooteid. · Eraldatatus, igal püstakul ühe tootja kaup. VESI · Suuremad ja tuntumad kaubamärgid on paigutatud verikaalselt tootja põhimõtte alusel · Üldine pilt veeriiulist on kirju ja segane · All on suuremad pudelid, kuni 5L, üleval väiksemad VEAD · Mahlapakid olid sattunud veepudelite taha, õhtuks riiulid hõredad. LIMONAADID · Riiulites enamasti vertikaalne paigutus · Enim ostetav ka...

Majandus → Analüüsimeetodid...
2 allalaadimist
thumbnail
26
pptx

Alkoholi kahjulik mõju organismile

Alkoholi kahjulik mõju organismile Mis on alkohol? Alkohoolne jook on uimastava ja sõltuvust tekitava toimega etanooli ehk viinapiiritust sisaldav jook. Joodud alkohoolne jook satub inimese seedekulglasse ja imendub sealt verre. Enamus alkoholist seejärel lõhustub ja väljub verest maksa kaudu, vaid väike osa (kuni 10%) väljub otse uriini, hingeõhu ja higi kaudu. Alkohol mõjutab kõiki organismi funktsioone, tekib tajutav heaolutunne, väheneb reaktsiooni kiirus, suuremate koguste puhul võib olla häiritud koordinatsioon ja mälu. Mitte miski ei kiirenda kainenemist: ainuke ravim on aeg, sest maks eemaldab alkoholi kehast püsiva kiirusega 7-8 grammi tunnis. Uskumused, nagu kiirendaks kainenemist duši all või saunas käimine, musta kohvi joomine ja füüsiline koormus – põhinevad nende tegevuste tulemusel tekkivast enesetunde muutusest. Alkoholi kogust veres need tegevused siiski märkimisväärselt ei mõjuta. Enamgi veel – s...

Psühholoogia → Tervisepsühholoogia
8 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Alkoholi kahjulik mõju organismile

Alkoholi kahjulik mõju organismile Mis on alkohol? Alkohoolne jook on uimastava ja sõltuvust tekitava toimega etanooli ehk viinapiiritust sisaldav jook. Joodud alkohoolne jook satub inimese seedekulglasse ja imendub sealt verre. Enamus alkoholist seejärel lõhustub ja väljub verest maksa kaudu, vaid väike osa (kuni 10%) väljub otse uriini, hingeõhu ja higi kaudu. Alkohol mõjutab kõiki organismi funktsioone, tekib tajutav heaolutunne, väheneb reaktsiooni kiirus, suuremate koguste puhul võib olla häiritud koordinatsioon ja mälu. Mitte miski ei kiirenda kainenemist: ainuke ravim on aeg, sest maks eemaldab alkoholi kehast püsiva kiirusega 7-8 grammi tunnis. Uskumused, nagu kiirendaks kainenemist dusi all või saunas käimine, musta kohvi joomine ja füüsiline koormus ­ põhinevad nende tegevuste tulemusel tekkivast enesetunde muutusest. Alkoholi kogust veres need tegevused siiski märkimisväärselt ei mõjuta. Enamgi veel ­ suurte alko...

Psühholoogia → Üldpsühholoogia
4 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Saku õlletehas

Seoses 100% kuuluvusega Carslberg A/Si gruppi lõpetas Saku Õlletehas 2008. aastal oma aktsiate noteerimise Tallinna Börsil. 2008. aasta tõi tunnustust ka piiri tagant. Soomlaste hulgas läbi viidud uuringu põhjal selgus, et Saku on põhjanaabrite hulgas tuntuim kaubamärk. Saku tootevalik Saku Originaal, Saku On Ice, Saku Kuld, Taurus, Saku Valge Uus!, Saku Presidendi õlled, Saku Rock, Blond, Saku Hele, Saku Porter, Saku Tume, Carlsberg. Mis on õlu? Õlu on vähese alkoholisisaldusega, süsihappegaasirikas, meeldiva humala kibeduse ja aroomiga karastav jook. Õllel on palju positiivseid ja kasulikke omadusi. Tänu vähesele alkoholisisaldusele ning süsihappegaasiga rikastatusele kustutab õlu hästi janu ja tõstab toonust. Samas

Turism → Turism
24 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Anu poolt antud juhtum

sõltlase analüüs Kerti juhtum. Kert on lihtne ja tore Kesk-Eestis elav mees. Kuid ka kõva viinamees. Küsitlesin Kerti, sest tahtsin aru saada, miks saab ühest mehest alkoholilemb. Usun, et põhjuseks, miks mees jooma hakkab, on sageli just suhted naistega. «Eks see jooma hakkamine käib oma rada pidi,» vestab Kert, hõõrudes sõrmenukkidega silmi, millest kiirgab selgesti välja väsimust, kurnatust. «Alguses tekib mõte, et võtaks mõned õlled. Ja siis, kui mõned õlled hakkavad maitsema, tuleb ikka üks viin, siis teine viin ja... ei saa enne pidama, kui pudelipõhi paistab. Stress hakkab tekkima ja pinged üle pea kasvama. Eks see viin ole nagu narkootikum, ma arvan. Pole küll narkootikumi proovinud, aga ka viin tekitab sõltuvuse. Kui pikemat aega pole võtnud, tekibki sees tunne, et peaks stresse maandama. Näiteks kui aeg-ajalt tarbida õlut või muid kergeid alkohoolseid jooke stabiilselt päevast

Muu → Ainetöö
3 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Eesti rahvakalender

RAHVAKALENDRI OLULISEMAD TÄHTPÄEVAD · Kombestik enam vähem välja kujunenud, kuid võivad erinevad regiooniti. · Jaanuar (näärikuu, südakuu): 1. jaanuar ­ uus aasta, nääripäev - uusaastaööl käidi vaatamas kalakoidu: seal kus lõi enne taevas heledaks arvati olevat suvel kalaparvi. 6. jaanuar ­ kolmekuningapäev ­ tähistab jõulu lõppu 13. jaanuar ­ nuudipäev ­ nuutidega löödi õllel korgid maha, joodi viimased õlled, söödi viimased jõulutoidud, tähistas jõuluaja lõppu. Tantsiti, käidi kõrtsis. 14. jaanuar ­ taliharjapäev ­ päev, mis murrab talve selgroo. Pidi olema pool heina järgi. 17. jaanuar ­ tõnisepäev ­ ennustati milline saak ja suveilmad tulevad. Algas lutsupüük. 25. jaanuar ­ paavlipäev ­ ennustati suveilmu: kui päike paistab on päikseline ja soe suvi. · Veebruar (vastlakuu, küünlakuu, hundikuu): 2

Kultuur-Kunst → Kultuurid ja tavad
11 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kaubamärgid ja mida nad toodavad

7. Leibur ­ toodab peenleivad, teraleivad, rukki- ja segaleivad, saiad, kooriktooted, sepikud ja segasaiad, vormisaiad, röstisaiad, kuklid, rahvuslikud tooted, vaasan Ready-to-Bake! külmutatud tooted (tainas), pooltooted(pizzapõhi, piparkoogitainas), tooted toitlustusasutustele ja kauplustele küpsetuspunktidele (eelküpsetatud tooted ja sügavkülmutatud tooted) 8. Saku ­ tootab õlled (Saku originaal, saku kuld, saku rock, lite, hele, tume, ice, taurus, president, blond, porter, carlsberg), muud alkohoolsed joogid (siidrid - Kiss, Zip, Dlight) ning veed ja karastusjoogid (Vichy, VivaFresh, Battery, Traffic, Vichy Ice Tea) 9. Garnier ­ tootab sampoonid, palsamid, seerumid, geelid,

Logistika → Laomajandus
27 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Lämmastik

reageerinud lämmastikhappega, ülejäänud metallid seevastu aga küll. (Mündivõltsijaid karistati karmilt, visates neid kiskjapuuri, valades kurku sulatina, käte ja jalgade maharaiumisega, elusalt katlas keetes jm.) * Kartulikrõpsupakid täidetakse värskuse säilitamiseks osaliselt lämmastikuga. * Lämmastikku kasutatakse vahel ka süsihappegaasi alternatiivina õlledes. Lämmastik moodustab väiksemad mullid, kui CO2 ning seetõttu on need õlled hinnatumad * Lämmastik tekitab virmalistes erinevaid värve( oranzikas -punane, sinakas- roheline, sinakas-lilla jt) * Lämmastikoksiidid on ühed happevihma põhjustajatest Seos inimese organismiga: Lämmastik on eluks ülivajalik element. Lämmastik on asendamatult vajalik kõikide valkude, aminohapete, nukleiinhapete, klorofülli, alkaloidide, fosfaatide, vitamiinide, hormoonide jt. bioloogiliselt aktiivsete ühendite koostises. Inimeses on lämmastikku 1800 g / 70 kg kohta

Keemia → Keemia
17 allalaadimist
thumbnail
5
odt

Mahlad ja muud joogid

· tauriin- lõhustab ja eemaldab organismis pingutuseajal toksilised ained ja aitab rasvadel kiiremini soole seina läbida. Alkohoolsed joogid Jagunevad vastavalt alkohooli sisaldusele: · Lahjad alkohoolsed joogid · Kanged alkohoolsed joogid- alkohooli sisaldus üle 22 mahuprotsendi. Puhas piiritus on alkohooli sisaldusega kuni 96 protsenti. ÕLU: Kompnendid on vesi, humalad, linnas ja pärm. Värvi järgi liigitakse õlled heledateks ja tumedateks ja pärmi järgi: pinnakääritus ja põhja kääritus õlled. Light õlu- madal alkohooli sisaldus ja vähene kalorsus. Maitsestatud õlu-kasutatakse maitsestamisel puu ja köögivilju, maitseekstrakte või siirupit . Patöriseerimata õlut ei ole tootmise lõpus kuumutatud, tal on lühem müümise aeg. Alkohooli vaba õlu- valmistatud veest, linnastest ja humalatest, käärimisprotsessis ei lasta alkohoolil tekkida ja see eemaldatakse.

Toit → Toiduainete õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Toidutehnoloogia

Pärm võib minna taaskasutusele või utiliseerimisele. Sellele järgneb laagerdamine ning stabiliseerimine miinuskraadide juures. Käärimisprotsessis tekib virdesse alkohol ja eraldub süsihappegaas, mis osaliselt lahustub ka õlles. Selle protsessi lõpp-produkti võib juba nimetada õlleks. 10. Mis toimub pinna- ja mis põhjakääritamisel? Sõltuvalt kasutatava pärmi liigist eristatakse põhja- ja pinnakääritamist. Põhjakääritamine toimub temperatuuril 8-12°C - õlled on nt pilsner, lager, bock Pinnakääritamine toimub temperatuuril 15-25°C - õlled on ale, porter, stout, nisuõlu 11. Tean ja oskan seletada molekulaargastronoomia mõisteid: Food pairing- Metüültselluloos- Metüültselluloos-aine mis sulab vedelikuks kui temperatuur alaneb ja tahkub kui temperatuur tõuseb. Lisades seda toidule saab sellele anda samad omadused. 12. , Vedel lämmastik, Sous vide, Spherification,

Toit → Toidutehnoloogia
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kolm sõpra

Kõik see on tõsi. Toomas on lihtne mees sooja korteriga - ta töötab arvutitehnikuna. Toomas oli arg, ta ei julgenud naist kutsuda enda lauda, nagu seda tegi Kaido, samas ei julgenud ta ka ilusal naisel rehvi vahetada mida oli teinud Ints, ja nii endale ilusa Liisa naiseks saanud. Ta ootas, et keegi teda kutsuks kuskile, või aidaks midagi teha. Oli möödas paar nädalat Intsu sünnipäevast. Kui kolm sõpra said jälle baaris kokku, et paar õlut juua. Nad tellisid õlled ära kui Kaido ütles, et tal on üks teadaanne. Mäletate seda naist kelle ma paar nädalat tagasi, Intsu sünnipäeval meie lauda kutsusin ? Mari ? küsis Ints Jah, me oleme väga lähedaseks saanud, ja otsustasime abielluda. Kõik see tuli suure uudisena nii Toomasele kui Intsule, kuid nad olid rõõmsad, et Kaido leidis kellegi kellega ta tahab veeta oma ülejäänud elu. Ints oli hea ärisoonega ning suur tutvusringkonnaga mees. Ta oli abielus ilusa Liisaga.

Eesti keel → Eesti keel
17 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Saksamaa köök

Keset õhtupoolikut tekib vajadus asjatoimetused pooleli jätta ja minna ,,kohvi ja kooki" otsima. Õhtusööki kutsutakse Abendbrotiks (õhtuleib). Tavaline õhtusöögiaeg on 19-20.30ni. Pidulikud õhtusöögid algavad tavaliselt kella 20.00 ajal. Õhtusöök võib sarnaneda lõunasöögiga, kus võib pakkuda liharoogasid, kala, aedvilju ja desserte. Kindlasti kuulub sinna juurde ka leib. Õhtusöögi juurde serveeritavad joogid on harilikult regionaalsed õlled või veinid. Pühapäeviti, perekondlikul päeval on peamiseke söögikorraks õhtusöök, mis serveeritakse harilikult õhtupooliku keskel ja võib kesta õhtuni. 4 Saksamaa köök Saksa köögil on üldiselt vilets maine, kuna leitakse, et nende toidud sisaldavad liiga palju rasva ja süsivesikuid ja väga vähe muud, mis vajalik. Tüüpiliseks saksa toiduks on üks rasvane ja tugev talupojalõuna.

Toit → Toiduainete õpetus
24 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Joogikaart

Joogikaart Aperitiivid EUR Campari 4cl 2,50 Martini Bianco 8cl 2,50 Martini Extra Dry 8cl 2,50 Martini Rosso 8cl 2,50 Pernod 4cl 3,50 Valged veinid EUR Barco Viejo Chardonnay Central Valley (Tsiili ) 12cl 3,00 Barco Viejo Chardonnay Central Valley (Tsiili) 75cl 17,00 Grand Noir Sauvignon Blanc Languedoc (Prantsusmaa) 12cl 3,50 Grand Noir Sauvignon Blanc Languedoc (Prantsusmaa) 75cl 18,00 Columbia Crest Two Vines Riesling (Ameerika Ühe...

Turism → Restoraniteenindus
28 allalaadimist
thumbnail
15
odp

Kesk-Euroopa ja Eesti majandus

metallid, juveelitooted, meditsiini- ja mõõteaparatuur, kellad ning masinad ja seadmed. SVEITS Majandussuhted · Eesti ja Sveitsi majanduskoostöö on arenenud järjepidevalt tõusvas joones. · Olulise tähtsusega kahe maa majandussuhete arengule on Eesti ja Sveitsi vahelise topeltmaksustamise vältimise lepingu jõustumine 12.07.2004. TSEHHI Kaubavahetus · Kui Eesti tarbijale on tuntud nii "Skoda" autod kui ka tsehhi õlled, siis Tsehhi tarbija seostab Eestit eeskätt kalatoodetega. Siiski on Eesti ekspordi struktuur üha esinduslikum. · Peamisteks ekspordiartikliteks on metallid ja metalltooted, masinad ja seadmed, puit ja puittooted ning tekstiil ja tekstiilitooted. · Tugevate tööstustraditsioonidega Tsehhi ekspordist moodustasid endiselt põhilise osa masinad ja seadmed ning transpordivahendid. Imporditi veel plast- ja kummitooteid ning tooteid kivimitest, keraamikast ja

Geograafia → Geograafia
3 allalaadimist
thumbnail
22
odt

Joogiõpetus

mais viski nisu õlu, viin rukis viin, viski riis sake ( jaapani riisivein) Muud taimed suhkruroog rumm sinine agaav tekiila (mehhikos), mezal( ameerikas) kartul viin 2.1. Kääritatud alkohoolsed joogid Kääritatud joogid liigitatakse: • veinid • õlled • siidrid Vein on kääritatud viinamarjamahl, mille alkoholisisaldus on vahemikus 5,5 kuni 14,5 %. Kangestatud veinile on lisatud viinamarjapiiritust, alkoholisisaldus 15-22 %. Õlu on süsihappegaasi sisaldav alkohoolne jook, mida valmisatakse teraviljadest (peamiselt odrast) või linnastest, veest, pärmist ja humalatest. Õlled jaotatakse vastavalt kääritamisel kasutatud pärmi tüübile: • põhjapärmiõlled ( lager) • pinnapärmiõlled (ale)

Toit → Joogiõpetus
28 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Jussikese 7 sõpra ( Tänapäevane versioon )

Juss siis kogus natuke julgust ,astus ligi ja küsis , õhtust neiu! Mis nimeks? Neiu vastab see peale: Varje. Istuvad noored siis autos imetlevad taevast. Ja see mis edasi juhtus sellest parem ärme räägi. Oli kuuenda päeva hommik. Juss seisis parajasti Virtsus praami järjekorras . Olles omadega,siis juba praami peal ja kimudes tobi ,ilmus Jussi juurde üks mees ja küsis et õu tüüd ,tobi on? Noormees tutvustas enda ja nimeks oli Paul. Tegid poisid siis mõned õlled ja siis Paul küsis ,et kuhu suundud ka? Juss vastas ,et Kuressaarde. Paul pani selle peale , lähme koos ,täna Privas 2 euri pidu ja puha. Paneme korralikult pidu ja näed kuidas see õige Saaremaa elu käib. Jõuavad noored siis Kuressaarde lähevad Maxima et alkot osta. Sellest peo käigust parem ärme räägi mis seal toimus. Saabus siis seitsmes päev Juss istus parajasti Uueka-Parklas kui äkitselt Jussi ette ilmus üks imeilus neiu. Juss küsis et no tere neiu mis mureks

Kirjandus → Kirjandus
13 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Õlu

· Cask ­ elus õlu, filtreerimata ja pastöriseerimata ja areneb tünnis edasi, s.o. nõndanimetatud Real Ale. · Milde Ale ­ see võib olla hele kui ka tume, madal alkohol ja vähe humalaid. · Bitter ­ inglise enim müüdud, linnase maitseline ja humalane. · Pale Ale ­ bitteri pudeli variant, kuid kangem ja rohkem humalaid. · Brown Ale ­ kirde Inglise õlu. Punakaspruuni värviga, kange ja linnaseline. Näiteks: Newcastle. · Old ale ­ tumedad, talvised õlled. · Barley wine ­ värv pronksist mahagonini. Puuviljased, linnaselised ja hästi tugevad õlud. · Scottish Ale ­ hästi linnaselised ja humala rohked. · Irish Ale ­ linnaselised, täidlased, pehmed ja vähe humalaid. Punakas pruunid kuni mustadeni. · Belgia Ale ­ hästi kanged kuid samas, pehmed, puuviljased, vürtsikad. · Flaami pruun Ale ­ nendel on tüüpiline magushapu maitse, aroomis võib leida rosinaid, oliive ja mitmesuguseid vürtse

Bioloogia → Bioloogia
30 allalaadimist
thumbnail
15
odp

Portugali köök

ja madeira, on saanud nime oma päritolukoha järgi. Neid juuakse peamiselt dessertveinidena, kuid neid võib pruukida ka aperitiividena. Söögieelseks nautimiseks sobivad kuiv ja eriti kuiv valge portvein ning kuivad madeirad - Sercial ja Verdelho. Pärast sööki proovige mõnda kuulsatest tumedatest või heledatest portveinidest (eriti head on heledad laagerdatud veinid) või madeira dessertveine - Boali või Malvasiat. Õlu. Portugali õlled on head ja värskendavad. Nii heledat kui tumedat õlut serveeritakse jahutatult, olgu siis tegu pudeli- või vaadiõllega. Üks parimaid ja levinumaid on Sagres. Pildid

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
18 allalaadimist
thumbnail
31
odt

Joogiõpetus

Kääritamine, laagerdumine ja villimine Virre jahutatakse ja lisatakse pärm ja puhutakse suurtesse kääritankidesse. Käärimise käigus, mis võtab aega 5-7 päeva, muudetakse linnasesuhkur alkoholiks ja süsihappegaasiks. Peale kääritamist õlle laagerdub temperatuuri umbes ­ 20C, seejärel filtreeritakse, et eraldada pärmi- ja muud ebasoovitavad jäägid. Õlu on nüüd valmis pudelitesse või vaati villimiseks. Lager´itest on kõige tuntumad ja levinumad järgmised õlled: · Pilsner- tüüpi õlled- võib esindada veel nimetuse all pils, pilsner, pilsen. Ka Eestis kasutatakse kahesugust nime: pilsen (Tartu, Saare, Sillama) ja pilsner (Saku, Karski). Pilsner on kerge kollane ja hästi vahutav õlu, paistab silma suure humalasisalduse poolest. Pilsner on tulnud Tsehhi linna Plzeni nimest. Õlut on tehtud seal juba 1295 aastast. Prahas valmistatakse pilsner- tüüpi lager´it, mis kannab nimetust Staroptamen ja Kesk- Böömimaal

Toit → Joogiõpetus
193 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kääritatud jookide kodused ülesanded

Eestimaiseid veini pole palju, kuid oma valla joogid on olemas kõik (põlvakaid on ka), nt Karksi vein. Karksi valla toodangud pole just eriti kiita, kuid kodumaised veinid on üldiselt väga normaalsed. Kui eestimaine vein- siis ikka enda tehtud. Muidu on välismaised natukene paremad. Oleneb veinist ja maitsemeeltest muidugi. 2 10 õlle valmistamise käsku! 1. Õllet peab olema piisavalt 2. Õlu ei tohi kunagi otsa saada 3. Õlu peab olema maitsev 4. Kõik omatehtud õlled peavad küla vurled jalust niitma 5. Õlu peab isegi pisi-lenduritele(kärbestele) mekkima hää 6. Õlle peab tegema päeva rõõmsaks 7. Õlle peab olema nii hää, et isegi saarlastele on see Õlu, mitte 'Ölu' 8. Kui õlle valmistamiseks läheb, peab olema kuivatatud kala kohe võtta 9. Õllet peab tegema parema käega, et tuleks ikka PAREM õlu 10. Õlles peab olema piisavalt mullikesi 3 Kääritatud joogid (kodused tegemised)

Toit → Joogiõpetus
34 allalaadimist
thumbnail
3
docx

E-ained - tähis, nimetus, leidumine

Looduses esinev aine. Maiustused ja taimsed valmistoidud, marja- ja puuviljakonservid, juustud, salatikastmed. Ei teata. E141 Klorofülli ja klorofülliini vasekompleksid Looduses esinev aine. Maiustused ja taimsed valmistoidud, marja- ja puuviljakonservid, juustud, salatikastmed. Ei teata. E 142 Roheline S Asovärv. Sünteetiline. Magustoidud, marja- ja puuviljakonservid, joogid, maiustused. E 150a Karamell, karamell I Pruun värvi- ja maitseaine. Poolsünteetiline aine. Tumedad õlled, karastusjoogid, koolajoogid, maiustused, jäätis ja kastmed. Täpsed andmed puuduvad. Ammoniaagi abil valmistatud suhkruliköör on tekitanud rottidel halvaloomulisi kasvajaid. Inimestel on tekitanud kõhulahtisust. E 153 Taimne süsi Must värvaine. Lagrits. Ei teata. E 162 Betaniin Punane. Peedivärv .Looduses esinev aine. Jäätised, maitsestatud hapupiimatooted, saiakesed, magustoidud, karastusjoogid, maiustused. Ei teata. E 163 Antotsüaanid Puna-sinine värv, sõltub pH-st

Toit → Kokandus
33 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Joogiõpetus

Joogiõpetus Joogietikett joogid joogid külmad kuumad alkohoolsed: mittealkohoolsed -lahjad -kanged Alkoholisisaldus Lahjad joogid Alkoholi % Õlled .4-6 Lahjad veinid .6-12 Kanged veinid .11-17 Koore- ja munaliköör 15-22 Kanged joogid Alkoholi % Piiritus .95,5-96,8 Viin .38-58 Konjak ja brändi .40-45 Rumm ...

Toit → Joogiõpetus
30 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Hollandi toidud

Hooajalisteks delikatessideks on asparaagus maikuus ning "uus" heeringas, mida nauditakse toorelt. Hooaja esimene heeringasaak äratab alati suurt huvi, sest enamus sellest läheb kuningannale ja tipprestoranid võistlevad endale ülejäägi saamise au eest. Septembrist märtsikuuni süüakse rohkelt ka Zeelandi austreid ja tigusid. Holland on eriti tuntud oma õllekultuuri poolest, püsides maailma õlleeksportijate tipus. Nii Amstel, Breda, Grolsch, Heineken kui ka Oranjebook õlled pakuvad omamoodi maitseelamust. 2.2 Hollandi toitude nimed ja sisu Stamppot ­ kartulipudru ja juurviljade segu vorstikestega, mis sisaldab sibulaid, porgandit ja kaalikat. Snert ­ tihke hernesupp serveerituna rukkileiva ja peekoniga, mis on peaasjalikult talvine kehakinnitus. Poffertjes ­ pisikesed magusad pannkoogid umbes 3-sentimeetrise läbimõõduga Patatje oorlog ­ friikartulid majoneesi, pähklivõi ning hakitud sibulaga

Eesti keel → Eesti keel
7 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Raamatupidamise alused, põhivalemid, bilanss.

1.algjääk 1000 2.suurenemine (+) 3.vähenemine (-) 500 Deebetkäive Kreeditkäive 4.Lõppjääk (1+2-3) 500 Aktivakonto ülesanne: Avada konto ,, kaupa laos" periood on 1 kuu. Kuu alguses on laos kast ,, cocat" maksumusega 250.- ja kast ,,fantat" maksumusega 250.- kuu jooksul osteti juurde 5 kasti õlut kogumaksumusega 1000.- kuu jooksul müüdi maha pooled cocat ja pooled õlled. Laohoidja jõi ära kõik ,,fantad" 250.- eest läks õlut halvaks. Kanda kogu info kontole ja leida periood lõppjääk. Deebet Kreedit As=500 Tehing 2- 625 Tehing 1- 1000 Tehing3 ­ 250 Tehing4- 250 Lõppjääk= 1500 Lõppjääk= 1125 The main lõppjääk = 375.- Passivakonto

Majandus → Raamatupidamine
158 allalaadimist
thumbnail
34
doc

E ained - Toiduainete koostise analüüs

· E221 - Naatriumsulfit Kasutusala: Karastusjoogid, kuivatatud puuviljad, krõpskartulid, joogid viljalihaga, veinid, ja siidrid. USA-s salatilaudades, et näeks värskem välja. Omadused: Säilitusaine / antioksüdant. Valmistatakse sünteetiliselt, anorgaaniline aine. Kõrvalmõjud: Tekitab hingamisraskusi, bronhide kokkutõmbeid, limaskesta probleeme, maoärritust. Sulfiiditundlikkus astmahaigetel on tavaline. · E150b - Sulfitkaramell, karamell II Kasutusala: Tumedad õlled, karastusjoogid, koolajoogid, maiustused, jäätis ja kastmed. Omadused: Pruun värvi- ja maitseaine. Kõrvalmõjud: Täpsed andmed puuduvad. Ammoniaagi abil valmistatud suhkruliköör on tekitanud rottidel halvaloomulisi kasvajaid. Inimestel on tekitanud kõhulahtisust · E163 - Antotsüaanid Kasutusala: Jäätised, marmelaadid,magustoidud, karastusjoogid, maiustused. Omadused: Puna-sinine värv, sõltub pH-st. Looduses esinev aine. Kõrvalmõjud: Pole teada.

Bioloogia → 11.klassi bioloogia
77 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Saku Õlletehas

Samuti hakati rekonstrueerima ja ringi vahetama tehase seadmeid. Tänu tehnoloogia arengule ning sajandi vahetumisele on õlletehasel võimalik toota kvaliteetõlu, mis esmakordselt jõudis Eesti turule 1993. aastal ning nimetati Saku Originaaliks. 1995. aastal sai Saku Õlletehasest taaskord aktsiaselts ja samal ajal tõusis Eesti õlleturu liidriks Saku Originaal, mis on seda ka tänaseni ülekaalukalt. Praeguse Saku Õlletehase valdkonda kuuluvad mitmed erinevad õlled, long 5 dringid, siidrid, icetead, mineraalveed ja energiajoogid, samuti veel lisaks väikeste partiidena hooajaõlled erinevateks sündmusteks ja tähtpäevadeks. Alates 2001. aasta oktoobrist on Saku Õlletehas rahvusvaheliselt tuntud kvaliteetõlle Carlsberg ainuesindaja Eestis. Aktsiaseltsi tegevusaladeks on jookide tootmine, hulgimüük, jaemüük ning sisse- ja väljavedu. Samuti

Majandus → Juhtimise alused
115 allalaadimist
thumbnail
4
doc

FOSFOR referaat

FOSFOR (nimi tuleneb kreekakeelsest sõnast phosphoros- "valguskandja") Fosfor on kergesti süttiv mittemetall, mis asub VA rühmas 2.perioodis ja järjenumber on 15. Fosfori ainus looduslik isotoop on massiarvuga 31. Fosfori stabiilseim oksüdatsiooniaste on +5. Teised olulisemad oksüdatsiooniastmed on +3 ja ­3. Fosfori sulamistemperatuur on 44,1 °C, keemistemperatuur 277 °C ja agregaatolek toatemperatuuril on tahke. 1669. aastal kui Hennig Brand hakkas uurima uriin, avastas ta katse käigus fosfori. Brand kogus tünnitäie uriini, aurutas seda siirupi konsistensini ning sai pruunika vedeliku, mille nimetas uriiniõliks. Viimase segas ta liiva ja söega ning kuumutas siis tugevasti õhu juurdepääsuta. Äraarvamatu oli alkeemiku rõõm, kui ta avastas anumas omalaadse, nõrgalt küüslaugulõhnalise vahataolise aine, mis pimedas helendab. Tõenäoliselt sai aga fosforit juba 12.saj aarabia alkeemik Alhid Behil. Leidumine Fosforit ehedalt looduses...

Keemia → Keemia
26 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Õigusõpetus VII - tööõigus

vallas asjad. Vallas asjad on asendatavad või asendamatud. Asendatavad asju määratakse käibes arvu mõõdu või kaalu järgi ja neil puuduvad tunnused mis eristaklsid neid teistest sama liiki asjadest.(TSÜS§51,lõige1) asendatavad on nt rahaühikud, äriühingu väärtpaberid, seeria viisiliselt toodetavad asjad, teatud aasta käigu konjakid, veinid. Asendamatud asjad on tellia erisoovide kohaselt valmistatud asjad kasutatud autod erinevate pruulikodade õlled jms. Vallas asju jagatakse ka ära tarvitatavateks ja tarvitamamatuteks. Asi on ära tarvitav kui see otsaterbelisel kasutamisel lakkab olemast või võõrandaakse(TSÜS§52, lõige1). Äratarvitataveteks on asjadeks on toiduained küttematerialid, kütus jms. Äratarvitatamatuteks on asjad mis küll aja jooksul oma väärtust kaotavad kuid mille kasutamine ei seisa asja ära tarvitamises. Sellisteks asjadeks on mööbel masinad väärtpaberid jne. Jagatavuse alusel eristatakse jagatavaid ja

Õigus → Õigusõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Praktika aruanne, MS VICTORIA I, Laondus

Viimane töö enne tööpäeva lõppu oli lao koristamine, et midagi kuskil üleliigset ei vedeleks. II Teema : Ettevõtte ladu iseloomustavad põhinäitajad Sealne ladu oli 4 boksiline miniladu. Kommiladu, seal olid kõik magusad tooted (sokolaadid, kommid, nätsud, pähklid jne). Vastas oli kohe veiniboks, kus olid veinid ja paar alusetäit vett. Teises lao otsas oli kange alkoholiboks ja vastas kohe lahja alkoholiboks. Kange alkoholiboksis oli ka tubaka tooted ja lahja alkoholiboksis olid õlled, siidrid, mahlad energia joogid ja tax free kaubad nagu näiteks krõpsud. Laos oli erilised riiulid, kus jookide ees oli tõkked, et tormi ajal kaup maha ei kukuks. Lao keskel oli suur ruum, kus oli ka kaubalift. Kaubalifti abil saadeti autotekilt kaup lattu ja vahest ka vastupidi. Lao keskel oli ka laojuhataja ruum, kust meile tellimuslehed tulid. INFOTEHNOLOOGIA KASUTAMINE LAOS Teema I: Ettevõtte logistilise infosüsteemi üldehitus

Logistika → Baaslogistika
70 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Rahvariided

... Äratuskell helises. Tõmbasin pusa selga ja teksad jalga, panin koolikotti laual lebava mapi rahvariietest ja tänasin õnne, et kõik eelnev osutus uneks. Vaat mis võib juhtuda, kui teed tööd südamega. 6 Kokkuvõte Rahvariideid ma kandnud pole, Sest ilm on väljas täitsa kole. Naistel olid tuusad vööd ja täitsa rasked kodutööd. Naistel suured rasked sõled, meestel laual maitsvad õlled. Rahvarõivastest ma rohkem ei tea, kuid minu raamat on väga hea. 7 Kasutatud kirjandus 1. ajakirjad "Eesti Naine" 2. A.Valgmaa, M.Rute, T.Rummo. Koduloo töövihik II klassile. Avita 1996. 3. Arvi Ränk. Eesti entograafia sõnaraamat. 1995. 4. Targu Talita nr. 25 1989. 5. Siluett lastele 1987. 8

Eesti keel → Eesti keel
55 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Eesti rahvatoitude liigitus ja põhitoorained

Lihtsaim ja kiireim moodus selleks on kasutada mõnda soojusvahetit, kuid saab ka ilma hakkama. Poti võib näiteks asetada külma vette. Selline lahendus on aga aeganõudev. Pärm koduõlle valmistamiseks Nüüd oleneb, kas oled otsustanud teha laager- või ale-tüüpi õlut. Erinevate õllesortide puhul kasutatakse erinevat pärmi. Eestis tehakse laager-õlut, mis tähendab, et kasutatakse põhjakäärituspärmi. Inglismaal ja Belgias on aga populaarsed ale-tüüpi õlled, mis tähendab, et kasutatakse pinnakäärituspärmi. Suur erinevus on käärimistemperatuuris. Pinnakäärituspärmil on see 20­24 kraadi, põhjakääritusel 10­15 kraadi. Käärimine võib toimuda neist kõrgematel või madalamatel temperatuuridel, kuid siis tekivad kõrvalühendid, mida tavaliselt peetakse kvaliteedist kõrvalekaldeks. Algajatel on lihtsam teha ale-tüüpi õlut ning siis, kui kodune varustustase paraneb, minna üle laagritele, mille käärimise ja

Kultuur-Kunst → Toidukultuur
2 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Alkoholism kui sotsiaalne pahe

TALLINNA ÜLIKOOL Ühiskonnateaduste Instituut Alkoholism kui sotsiaalne pahe Koostaja: Anna Altuhova Tallinn 2015 Sisukord Sissejuhatus............................................................................................................... 3 1.Peatükk Alkohol ja selle mõju..................................................................................4 1.2 Alkoholi mõju organismile.................................................................................. 5 1.3 Alkoholi sõltuvus................................................................................................ 6 1.4 Kuidas tekib sõltuvus?....................................................................................... 7 2.Peatükk Aju.............................................................................................................. 7 3.Peatükk Alkoholisõltuvusest...

Sotsioloogia → Sotsiaalsed probleemid Eestis
23 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Praktika Aruanne, Baltic Queen Laondus

lõppu oli lao koristamine, et midagi kuskil üleliigset ei vedeleks. II Teema: Ettevõtte ladu iseloomustavad põhinäitajad. Sealne ladu oli 5 boksiline miniladu. Lao kõrgus oli 2 meetrit Kommiladu, seal olid kõik magusad tooted (sokolaadid, kommid, nätsud, pähklid jne). Veiniladu, kus olid veinid. Lao keskosas oli tubakaladu kus olid lisaks tubakale krõpsud. Teises lao otsas oli kange alkoholiboks ja vastas kohe lahja alkoholiboks. Lahja alkoholiboksis olid õlled, siidrid, mahlad ja energia joogid. Laos oli erilised riiulid, kus jookide ees oli tõkked, et tormi ajal kaup maha ei kukuks. Lao keskel oli suur ruum, kus oli ka kaubalift. Kaubalifti abil saadeti autotekilt kaup lattu ja vahest ka vastupidi. Lao keskel oli ka laojuhataja ruum, kust meile tellimuslehed tulid. Kokkuvõte Sooritasin enda praktika merel, sõites laeval Baltic Queen. Valisin laevale mineku kuna käisin laeval ka eelmine aasta ja väga meeldis

Logistika → Baaslogistika
64 allalaadimist
thumbnail
17
rtf

10 EESTI KAUBAMÄRKI

aasta oktoobris. 2000. aastal tähistas Saku Õlletehase oma 180-ndat juubelit. Turuliidrina ning Eestis vanima õlletehasena on Saku Õlletehase eesmärgiks pidevalt olnud õllekultuuri arendamise eest hea seista. Sellega seoses on Saku Õlletehas rikastanud Eesti õlleturgu erinevate uute õlledega ning ka 2008. aasta polnud selles osas erandiks. 8.1 Tootevalik Saku toodab erinevaid õlle sortimente, teisi alkoholseid jooke ning ka vett ja karastusjooke. Kõige uuemad õlled on Tuborg ja Saku on Ice Black. Teisteks alkohoolseteks jookideks on siidrid Kiss ja Long Drinkid ZIP. Karastus joogid ja veed on Battery, Saku Kali, Vichy. 8.2 Panus ühiskonda Eesti õlleturu liidrina on Saku Õlletehase jaoks tähtis anda oma panus Eesti ühiskonna arengusse, toetades sporti ja kultuuri ning aidates kaasa meie rahvuslike ettevõtmiste kordaminekule. Saku Õlletehasel on pikaajaline koostöö Eesti Suusaliiduga. 9 ISIKLIK ARVAMUS VIIEST KAUBAMÄRGIST 9.1 Liviko

Toit → Toidukaubandus
74 allalaadimist
thumbnail
8
docx

TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE

asetatakse alustaldrikule, suhkur pannakse lauale suhkrutoosis (toos asetatakse lauale kaaneta), tõstmisvahendiks tükisuhkru pakkumise puhul suhkrutangid, kristallsuhkru puhul suhkrulusikas. Muud lisandid kohvi või tee juurde serveeritakse kaussides või vaagnatel, vajadusel koos tõstmisvahenditega. Karastusjoogid ja vesi asetatakse lauale pudelite või kannudega. Kannude alla asetatakse alustaldrikud. Igale külalisele peavad olema vastavad joogiklaasid. Mahlad, veinid, õlled, segujoogid ja teised alkohoolsed või mittealkohoolsed joogid, mida tellitakse klaasiga, serveeritakse kandikul. Klaasid asetatakse kliendi ette paremalt poolt. Majaveini, mida tellitakse klaasiga, võib teenindaja välja valada otse pudelist kliendi ees laual olevasse klaasi. Valged veinid serveeritakse spetsiaalses veiniküüleris. Pudelit esitletakse peremehele või võõrustajale vasakult poolt kinnisena, sildiga kliendi poole. Kui võõrustaja on veendunud

Majandus → Teenindus
63 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Keemia referaat fosforist

Tartu Kivilinna Gümnaasium REFERAAT Fosfor (Phosphorus) Tartu 2009 Sisukord Sisukord .................................................................................................................. 2 Sissejuhatus ......................................................................................................... 3 Avastamine ............................................................................................................. 4 Füüsikalised omadused ........................................................................................ 5 Keemilised omadused ........................................................................................... 6 Keemilised omadused ........................................................................................... 7 Ühendid ................................................................................................................... 8...

Keemia → Keemia
46 allalaadimist
thumbnail
13
doc

TOODETE KEEMILISE KOOSTISE ANALÜÜS E-AINETE PÕHJAL

põdevad inimesed ja lapsed. Imikute ja väikelaste toitudes keelatud. Ei tohi anda alla 12 nädalastele lastele. E627 - Dinaatrium-5-guanülaat Kasutusala: Valmistoidud, supid, kastmed. Omadused: Lõhna- ja maitsetugevdaja. Kõrvalmõjud: Pole teada. E631 - Dinaatrium-5-inosinaat Kasutusala: Valmistoidud, supid, kastmed. Omadused: Lõhna- ja maitsetugevdaja Kõrvalmõjud: Pole teada. E150d - Ammooniumsulfitkaramell, karamell IV Kasutusala: Tumedad õlled, karastusjoogid, koolajoogid, maiustused, jäätis ja kastmed. Omadused: Pruun värvi- ja maitseaine. Kõrvalmõjud: Täpsed andmed puuduvad. Ammoniaagi abil valmistatud suhkruliköör on tekitanud rottidel halvaloomulisi kasvajaid. Inimestel on tekitanud kõhulahtisust. Gluteen põhjustab haigust Tsöliaakia. Valgusegu, millele on antud üldnimeks gluteen (ld gluten - liim). See valgusegu kahjustab peensoole hattusid, umbes 1 mm kõrgusi kindasõrmelaadseid

Bioloogia → Bioloogia
37 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Morfoloogia, lühike ülivõrre, käändevormide seosed, paronüüm

riigihangete õnnestumine ei maksa töödelda jõi mõru ravimteed pikki videoid mõttekad koosolekud pärast kella viit naasin Helsingist vilusid põõsaaluseid tool oli nisis ei joodud õlut mõrvatud elanikke ohtlikem teelõik neid oksjoneid koka-köögitöölise koormus jäime kontsertidega rahule Peterburi, Peterburisse käsin lõpetada Õlu, õlle, õlut, õlled, õllede, õllesid laevajuhi-mehaaniku ametikoht Suhkur, suhkrut, tuhkur, tuhkrut Kosrtnat, korstnate, korstent, korstende Veensin, veenda, veennud Video, videot, videote, videoid Möönsin, möönda, möönnud Stereo, stereot, stereote, stereoid Valdama, vallanud, vallatakse Rodeo, rodeot, rodeote, rodeoid Baarmen, baarmenit, baarmenite, omas :omakse, omast, omaksesse; omaste,

Eesti keel → Eesti keel
59 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Suure ja väikse algustähe kasutamine

Madise leib siis Madise on suure tähega ja leib on väikese tähega ja need mõlemad sünad on lahku kirjutatud . Kohanimelise esiosaga kaubanimedes kirjutatakse kohanimi, olenemata sellest, kas kohanimi näitab valmistuskohta või liiki, suure algustähega ja liigisõnast lahku, liigisõna aga väikesega.Näiteks lihatooted: Viru maksavorst, Näpi poolsuitsuvorst ,kalatooted: Hiiu lest,juustud: Eesti juust, Hollandi leib, pagaritooted: Toolse leib õlled, Saku õlu, Pärnu õlu kohv, tee: Indoneesia tee, on ka mitmed muud kohanimelise esiosaga kaubanimetusi näiteks : Itaalia kaste, Tabasco kaste, Worcesteri Kui kirjutame vanemates tavapärastes ühendites ,võib nimi säilida oma endisaegsel kujul ja teda ei pea tänapäevastama . Ka võb kirjutada muude nimelähteste sõnade eeskujul vanemaid nimetusi väiketähega ja häälduspäraselt. Kui rääkida taime- ja loomanimetustes siis

Eesti keel → Eesti keel
37 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun