Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toidukontrolli küsimused (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kes teostab toiduseaduse alusel toidukontrolli?
  • Millised on nõuded toidupakendi märgistusel?
  • Mis on kohustlik märkida toidupakendile?
  • Kes sobib assessoriks?
  • Millised on toiduanete kvaliteedinäitajad ?
  • Mis värvi ei näe tritanoop?
  • Mille eesmärgiks on tagada toiduohutus 10 Mis on HACCP -i 7 põhimõtet?
  • Mitut eri liiki mikroobe ja parasiite levib inimestele prussakate kaudu?
  • Mis aastast alatest reguleeritakse kahjuritõrjet?
  • Kus peaks asuma liimilõksud?
  • Millised on kasutatavad energialiigid?
  • Kuivatamine õige 17 Mis on seadusandluse aluseks?
  • Kui suur peab olema valmispakitud proov?
  • Mida on mõttekas uurida pagaritootedel?
  • Millal tuleks võtta puhtuseproov?
  • Mis on liha kvaliteedinäitajad?
  • Kui palju on lihas vett?
  • Mida näitab piimarasva joodiarv?
  • Mis vahemikku peab jäma toorpiima happesus?
  • Millest tuleneb riknemine pagari toodetel?

Lõik failist

25 Küsimust

  • Kes teostab toiduseaduse alusel toidukontrolli? (ÕIGED)
    • Veterinaar- ja toidulaboratoorium
    • Tarbijakaitseamet
    • Maksu- ja tolliamet

  • Millised on nõuded toidupakendi märgistusel? (ÕIGED VASTUSED)
    • Toidualane teave ei tohi olla eksitav
    • Toidualane teave peab olema täpne, selge ja tarbijatele kergesti arusaadav.
    • Kohaldades liidu õigusaktides ettenähtud erandeid loodusliku mineraalvee ja eritoiduks ettenähtud toidu suhtes, ei omistata toidualase teabega ühelegi toidule inimeste haigusi vältida aitavaid, ravivaid või leevendavaid omadusi ega viidata niisugustele omadustele.
    • Tähemärgisuurs 1, 2 mm või 0,9 mm (pakendi ühe külje pindala alla 80 cm2 .

  • Mis on kohustlik märkida toidupakendile? (Õiged vastused)
    • toidu nimetus
    • koostisosade loetelu ( alanevas järjekorras)
    • toidu tootmisel või valmistamisel kasutatav allergiat või talumatust põhjustav mis tahes koostisosa või abiaine
    • teatavate koostisosade või koostisosade gruppide kogus
    • toidu netokogus
    • minimaalse säilimisaja tähtpäev või tarvitamise tähtpäev (“kõlblik kuni”, “parim enne”)
    • toitumisalane teave ( 2016 jaanuar kohustuslik)
    • mis tahes eritingimused säilitamise ja/või kasutamise kohta
    • toidukäitleja nimi või ärinimi ja aadress
    • päritoluriik või lähtekoht
    • tarvitamisjuhis, kui ilma selleta oleks toidu asjakohasel viisil tarvitamine keeruline
    • jookide puhul, mille etanoolisisaldus on üle 1,2 mahuprotsendi, tegelik etanoolisisaldus mahuprotsentides

  • Kes sobib assessoriks? (Kõik õiged
    • Terve inimene
    • Ei suitseta(soovituslik)
    • Huvi degusteerimise vastu
    • Paindlikkus
    • Suhtumine toiduainetesse
    • Täpne

  • Millised on toiduanete kvaliteedinäitajad? (Kõik õiged
    • Toiteväärtus
    • Tehnoloogilised näitajad
    • Sanitaar- hügieenilised näitajad
    • Eetiline kvaliteet
    • Organoleptiline (sensoorne) kvaliteet
    • Müüdavuse kvaliteet

  • Juhttee on..

  • Mis värvi ei näe tritanoop?
    • Ei näe rohelist
    • Ei näe punast
    • Ei näe sinist ( Õige)

  • Mis on bukett ?
    • termin ühe stiimuli nimetamiseks
    • meeldiva tooniga lõhn
    • lõhnatoonide kogum, kompleksne ( õige)

  • Mis on HACCP ?
    • HACCP on süsteem, mille eesmärgiks on tagada toiduohutus

  • Mis on HACCP-i 7 põhimõtet?
    • 1. Analüüsi tegemine
    • 2. Kriitiliste kontrollpunktide (KKP) määramine
    • 3. Kriitiliste piiride määramine
    • 4. Seire teostamise korra määramine
    • 5. Korrigeerivate tegevuste määramine
    • 6. Tõestusprotseduuride määramine
    • 7. Dokumentatsiooni koostamine

  • Mitut eri liiki mikroobe ja parasiite levib inimestele prussakate kaudu?
    • Umbes 30
    • Umbes 40 (Õige)
    • Umbes 50

  • Mis aastast alatest reguleeritakse kahjuritõrjet?
    • Alates 1997
    • Alates 1998
    • Alates 1999 (õige)

  • Kus peaks asuma liimilõksud? ( KÕIK ÕIGED)
    • kaupade sissetoomise ruumides
    • soojades ruumides
    • ladustamisruumides
    • vajadusel ka tootmisruumides.

  • Millised on kasutatavad energialiigid?
    • Kineetiline, keemiline, termiline , helivõnked (õige)
    • Kineetiline, füüsikaline, termiline, helivõnked

  • Mustus kinnitub:
    • Rasva abil, vee abil, staatilise elektri abil ( õige )
    • Rasva abil, vee abil, elektri abil

  • Desinfitseerimiseks kasutatavad vahendid ( Füüsikalise meetondil)
  • Toidukontrolli küsimused #1 Toidukontrolli küsimused #2 Toidukontrolli küsimused #3
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2016-01-29 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 1 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Triinu nööri Õppematerjali autor
    Saab kasutada toidukontrolli tunnis. Küsimused on õigete vastusetga välja toodud.

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    20
    docx

    kordamine toiduohutus

    Kordamisküsimused ‘Toiduohutus’ (2018) 1. Toiduohutus. Toiduhügieen, ülesanded. Toidu julgeolek e –turvalisus e toiduga varustatus. Toiduohutus – kindlustunne, et toit ei põhjusta ettenähtud viisil valmistamisel/kasutamisel/säilitamisel kahju tarbijale. Toiduhügieen – kõik tingimused ja meetmed, mis on vajalikud ohutuse ja sobivuse tagamiseks toiduahela kõigis etappides. Toidu kõlblikkuse tagamine inimtoiduks, ohtude ohjeldamiseks. Toiduhügieeni ülesanneteks kõik tegevused, mis: kaitsevad toitu saastumise eest; hoiavad ära olemasolevate bakterite paljunemise piirini, mis muudab toidu ohtlikuks või enneaegselt riknenuks; hävitavad kahjulikud mikroorganismid kuumtöötlemise või muu meetodi abil. Toiduga kindlustatus e turvalisus – eksisteerib, kui kõigil inimestel on pidevalt füüsiline ja majanduslik juurdepääs piisavale kogusele ohutule ja täisväärtuslikule toidule tervislikuks ja aktii

    Toiduohutus
    thumbnail
    31
    doc

    Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes

    Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes (1) Käitleja peab koostama käitlemisettevõttele töötajate toiduhügieenikoolituse kava, milles nähakse ette koolituse eesmärgid, maht, sagedus ja kord (2) Koolituskava alusel korraldab käitleja perioodiliselt töötajate tööülesannetele vastavat toiduhügieeni-koolitust ja hindab töötajate toiduhügieenialaseid teadmisi. (3) Koolituskava täitmist jälgib järelvalveametnik, kellel on õigus teha ettepanekuid koolituskava muutmiseks ja täitmiseks ning anda selgitusi selle koostamise kohta. VÄLJAVÕTE Toiduseaduses on sätestatud, et kõigis toidukäitlemisettevõtetes peab olema koostatud enesekontrolliplaan. Enesekontrolliplaanis on kirja pandud toidukäitlemisettevõtte toiduhügieenialane koolituskava, kus on ettenähtud koolituse eesmärk, maht, sagedus ja kord. Vastavalt sellele peavad kõik toidukäitlejad läbima vastavalt oma töö iseloomule toiduhügieenikoolituse. Toiduhügieenikoolituse ka

    Toiduhügieen
    thumbnail
    42
    pdf

    Toiduhügieen ja ohutus

    1. TOIT JA SELLE TÄHTSUS Iga toiduaine, mis turule jõuab, peab olema tarbijale ohutu ning vastama kvaliteedi- nõuetele. Selle tagamiseks on välja antud vastavad õigusaktid. Nõuded, millele turustamisotstarbeline toidutoore ja toit peavad vastama, on järgmised. 1. Toit peab olema ohutu inimese tervisele. 2. Toidus ei tohi olla selle omadusi halvendavaid või inimese tervist ohustavaid parasiite, kahjureid ega võõrkehi. 3. Keelatud on käidelda riknenud, saastunud või mikrobioloogilistele nõuetele mittevastavat toidutooret ja toitu. 4. Toit peab vastama seda iseloomustavatele koostis- ja kvaliteedinõuetele. 5. Loomsele toidule esitatavad erinõuded: 1) värskena müüdav või muul viisil üle antav liha peab olema veterinaarkontrolli tulemusel tunnistatud toidukõlblikuks, mida tõendatakse veterinaartõendiga; 2) loomset toidutooret ja toitu on keelatud kasutada, kui loomale on manustatud ravimit, ravimitaolist või hormonaalse toimega a

    Toitumisõpetus
    thumbnail
    26
    docx

    Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

    Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused 1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid ­ rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvained, happed, parkained jne. Vesi · vaba (piimas, mahlas, õlles, lihas jne) · seotud (katsudes kuivad toiduained) Süsivesikud · suhkrud · kestained ehk tselluloos süsivesikud jagunevad kolme rühma: monosahhariidid ­ glükoos, fruktoos oligosahhariidid ­ sahharoos, laktoos, maltoos polüsahhariidid ­ taimedes leiduv tärklis, loomne tärklis glükogeen Rasvad ehk lipiidid · taimsed · loomsed Valgud ehk proteiinid · täisväärtuslikud · mittetäisväärtuslikud Vitamiinid · vees lahustuvad · rasvas lahustuvad Mineraalained · makroelemendid - naatrium, kaalium, magneesium, kaltsium, fosfor, kloor j

    Toit ja toitumine
    thumbnail
    62
    doc

    Toiduained

    KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

    Toitumisõpetus
    thumbnail
    937
    pdf

    Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat

    Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat Toimetaja Raul Adlas Koostajad: Andras Laugamets, Pille Tammpere, Raul Jalast, Riho Männik, Monika Grauberg, Arkadi Popov, Andrus Lehtmets, Margus Kamar, Riina Räni, Veronika Reinhard, Ülle Jõesaar, Marius Kupper, Ahti Varblane, Marko Ild, Katrin Koort, Raul Adlas Tallinn 2013 Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames. Õppematerjali (varaline) autoriõigus kuulub SA INNOVEle aastani 2018 (kaasa arvatud) ISBN 978-9949-513-16-1 (pdf) Selle õppematerjali koostamist toetas Euroopa Liit Toimetaja: Raul Adlas – Tallinna Kiirabi peaarst Koostajad: A

    Esmaabi
    thumbnail
    193
    docx

    Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

    Telefoni suhtluse puhul on samuti oluline, et pakuksite vabatahtlikult oma abi! Kes juhib telefonivestlust kas klient või teenindaja 17. Teenindussuhtlus (Peamised suhtlemiskanalid ja ­tehnikad) Kuidas muuta indiviidikeskset käitumist isiksusekeskseks: Kliendile soodsa esmamulje jätmine Meeldivaks suhltemiseks sobivad suulised ja mitteverbaalsed väljendusvahendid Kuulamine on oluline Sobival ajal sobivad küsimused Peamiste suhtlemistakistuste ületamine Öelda tuleb alati seda, mida Te saate kliendi jaoks teha, mitte aga seda, mida Te ei saaa kliendi jaoks teha! Kasutada tuleb väljendeid, mis rõhutavad kliendi tähtsust: nagu te soovisite, teie jaoks alati jne Rääkige selgesti ja mitte väga kiiresti Kontrollige alati, kas saite teineteisest aru Õppige klienti küsitlema ja nende küsimuste abil alternatiivseid võimalusi

    Turismiettevõtlus




    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun