Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Ohutus köögis (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kuidas kasutada ahju?

Lõik failist


Kuidas kasutada pliiti ?
  • Ärge puutuge sisselülitatud pliidiplaati! Võite ennast kõrvetada ka
potte või panne pliidilt maha tõmmates.
  • Lülitage pliidiplaadi keedutsoonid sisse alles siis, kui olete poti
pliidile asetanud.
  • Jääksoojuse indikaator süttib põlema, et anda märku keedutsooni
kasutamisest või sellest, et pliidiplaat on pärast väljalülitamist
ikka veel kuum.
  • Ära kasuta pliidiplaati töölauana.
  • Toiduvalmistamisel ei tohi pliidiplaati jätta valveta.
  • Pliidiplaadi kuumale pinnale ei tohi sattuda suhkrut (ei tahket ega
vedelat ). Pliidile pudenenud suhkur tuleb eemaldada kaabitsaga
ajal, mil pliit on veel kuum ja enne, kui jäänused on hangunud.
  • Kaitske käsi!
  • Pliidiplaadi kriimustamise vältimiseks kasuta ainult lameda põhjaga
potte ja panne, millel ei ole teravaid servi.
Vasakule Paremale
Ohutus köögis #1 Ohutus köögis #2 Ohutus köögis #3 Ohutus köögis #4 Ohutus köögis #5 Ohutus köögis #6 Ohutus köögis #7
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-11-01 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 52 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Pille-Riin Miško Õppematerjali autor
referaat. kuidas kasutada pliiti ja ahju. tuleohtus köögis. ohud köögis. ohud noaga toimetamisel

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
8
doc

Köögiriistad

............................................................................................5 Kasutatud kirjandus...................................................................................................................................................8 2 Sissejuhatus Alati on hea omada õiget köögi tehnikat oma köögis. On perenaisi, kes teevad suurema osa köögis ettetulevatest lõikamistöödest ära ühe ja sellesama, pihku peaaegu ärakaduva väikese noaga, ega oska paremat tahtagi. Ometi sujuksid mitmedki köögitööd kiiremini ja hõlpsamalt, kui oleks valida mitme noa vahel, millest igaühel on oma otstarve. Õige tehnikaga oma söögi tegemine hõlpsam ning pakub rõõmu. Õige asja kasutamisega õiges kohas hoiame me kokku aega ja oma energiat. Uued masinad on mõeldud meie elu

Kokandus
thumbnail
10
odt

Nimetu

Teritusnurk peab olema 0º lähedal ja kulgema piki lõikeserva. Teritada tuleb sujuvalt nii, et tera teise poole hambad tekitaksid teritamise ajal lainetava tunde. Mis teritamisel tegelikult toimub? Terituspulgaga teritamise mõtteks on seega lõikeserva paindunud "kristallide" püsti lükkamine, mitte metalli eemaldamine. Nugade kott Nugade kott on vajalik selleks, et tagada nii enda kui ka teiste ohutus. Kui noad on näiteks lohakalt tavalises kotis laiali, võivad nende terad kuskilt läbi torgata. Niimoodi võin ennast või kedagi teist vigastada. Samuti on see väga oluline ka nugade kvaliteedi säilitamiseks, et need ei saaks kahjustada. Näiteks tera katki minna või kriimustada. Hea nugade kott on selline, kus on kindel koht igale noale (teritajale). Noad peavad olema kindlalt kinnitatud ja koti sulgedes ei tohi need välja libiseda

Köögi õpetus
thumbnail
10
odt

Noad

Teritusnurk peab olema 0º lähedal ja kulgema piki lõikeserva. Teritada tuleb sujuvalt nii, et tera teise poole hambad tekitaksid teritamise ajal lainetava tunde. Mis teritamisel tegelikult toimub? Terituspulgaga teritamise mõtteks on seega lõikeserva paindunud "kristallide" püsti lükkamine, mitte metalli eemaldamine. Nugade kott Nugade kott on vajalik selleks, et tagada nii enda kui ka teiste ohutus. Kui noad on näiteks lohakalt tavalises kotis laiali, võivad nende terad kuskilt läbi torgata. Niimoodi võin ennast või kedagi teist vigastada. Samuti on see väga oluline ka nugade kvaliteedi säilitamiseks, et need ei saaks kahjustada. Näiteks tera katki minna või kriimustada. Hea nugade kott on selline, kus on kindel koht igale noale (teritajale). Noad peavad olema kindlalt kinnitatud ja koti sulgedes ei tohi need välja libiseda

Köögiseadmed
thumbnail
9
doc

Referaat "Nuga ja veekeetja"

Süsinikterase puuduseks on materjali tuhmumine, mille vältimiseks tuleb nuga iga kord pärast happeliste materjalidega (tomat, sibul) kokkupuutumist pesta ning kuivatada; korralikku kuivatamist vajavad need noad pärast iga kasutuskorda. Mainitud noa tasakaal tähendab, et noapea ja -tera ühinemise kohast kahe sõrmega õhkutõstmisel peab nuga jääma tasakaalu. Tasakaalus olev nuga ei väsitab kätt ning hõlbustab suuresti köögis töötamist. Koduseks kasutamiseks mõeldud noad on valmistatud stantsimismeetodil kõrgläikelisest roostevabast terasest. Taoliste nugade käepide on enamasti plastist ning noatera ulatub selle sisse vaid mõne sentimeetri pikkuselt; noatera lõpus kanda ei ole. Profinugadest on taolised noad oluliselt odavamad, kuid siiski ulatub prestiizika firma suure kokanoa hind mõnikord üle paarisaja krooni, päris väikese noa saab kätte alla saja krooni.

Kokandus
thumbnail
8
odt

Nugade referaat

Haapsalu kutsehariduskeskus Noad Koostaja: Juhendaja: 2008 Sisikord Tera valmistamine. Nugade tüübid. Nugade puhastamine ja hoidmine. Nugade teritamine. Terituspulga hooldamine. Tera valmistamine Traditsioonilises valmistamisprotsessis lihvitakse teratoorik kõigepealt soovitud vormi. Palju tööd ja aega nõudev sepistamine on tänapäeval tavaliselt asendatud valtsimisega: hõõguv teraslatt aetakse läbi valtsi, kus see samaaegselt tavapäraselt kooniliseks vormitakse. Seejärel antakse valtsitud teraslatist teratoorikule temmimise teel sobiv vorm. Järgmisel etapil karastatakse terad soovitud kõvaduse ja sitkuseni. Lihtsustatult tähendab karastamine kuumutamis- ja jahutusprotsesse. Kõigepealt kuumutatakse teratoorikut, kuni see hõõgub, ja seejärel karastatakse toorikut soovitud kõvaduseni. Seejärel töödeldakse toorikut nii, et see saavutaks va

Kokandus
thumbnail
32
doc

Konspekt väikevahendid

Sisu Sisu.............................................................................................................................................................1 NOAD........................................................................................................................................................1 LÕIKURID ja ABIVAHENDID LÕIKAMISEL......................................................................................4 KÄÄRID....................................................................................................................................................5 G/N NÕUD................................................................................................................................................7 PANNID.................................................................................................................................................. 11 KEEDUNÕUD.......................................................................

Kokk
thumbnail
5
odt

Tuleohutus

Suitsuanduri vajalikkusest ei saada meil kahjuks alati aru. Arvatakse, et kui maja on kivist, siis pole tuld vaja karta. Põlemise tagajärjel tekkivad mürgised gaasid võivad tappa väga kiiresti. Mida varasemas faasis tulekoldest välja saab, seda parem. Suitsuandur annab ohust varakult märku. Tulekustuti kööki - klaasriidest tulekindel tekk (suurused ca 120x120 cm või 120 x 180 cm) peaks olema iga perenaisel köögis käepärast väikeste tulekollete lämmatamiseks. Sobivaim vahend rasvade (rasva-põlengu kustutamine veega põhjustab sageli suurema põlengu) ja väiksemate seadmete (kohvimasin, raadio, televiisor) kustutamiseks. Tulekustuti ­ on lihtne kasutada, väiksema tulekolde kustutamiseks kulub keskmiselt 5-10 sekundit. Kustutil näidatud juhiseid järgides saab kustutamisega hakkama iga pereliige, ka suuremad lapsed .

Ohuõpetus
thumbnail
22
pdf

OHUTUSJUHEND

oma teadmistele ja kättesaadavatele tehnilistele vahenditele võimalike tagajärgede vältimiseks ka sellisel juhul, kui vahetu ülemusega ei ole võimalik kohe ühendust saada. Tõsise ja vältimatu ohu korral peavad töötajad töökohalt lahkuma kiirelt ja ohutult. Tõsise ja vältimatu ohu korral oma töökohalt või ohtlikult alalt omavoliliselt lahkunud töötajat ei tohi selle eest karistada ega asetada ebasoodsasse olukorda. Tulekahju tekkimisel tuleb tagada inimeste ohutus ja nende kiire evakueerimine või päästmine ohustatud alast. Tulekahju avastanud isik on kohustatud: - teatama viivitamatult häirekeskusele (telefonil 112), kus tulekahju on puhkenud ja mis põleb ning nimetama oma perekonnanime ja teate andmiseks kasutatava telefoninumbri ning vastama päästetöötaja esitatud küsimustele; - hoiatama ohtu sattunud inimesi; - sulgema uksed ja aknad ning välja lülitama ventilatsiooni, tõkestamaks tule levikut; - võimaluse piires asuma tuld kustutama.

Riski- ja ohutusõpetus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun