Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

LAUA EELKATTESKEEM - sarnased materjalid

kahvel, eelroa, nuga, magustoidu, salvrätik, praenuga, lusikas, tops
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

nautimise ajal. Menüü (ka arvutis kujundatud menüü klientide lauale): Eelroog: Graavilõhe värskel salatil krõbedate krutoonide ja küüslaugu kastmega Pearoog: Täidetud broilerifilee, ürdiriis, mesine porgandi-sibula salat, sinepikaste Järelroog: Kamavaht, metsapähklite ja astelpaju kastmega Sobivad joogid Sidrunivesi ­ Gaseerimata mineraalvesi, millele on lisatud kooreta sidruniviil Lauakatte skeem 1 ­ Leivataldrik 2 - Eelroa kahvel 3 ­ Pearoa kahvel 4 ­ Magustoidulusikas 5 ­ Salvrätik 7 ­ desserdilusikas 6 ­ Lauakaunistused 8 ­ desserdikahvel 7 ­ Maitseainetopsid 8 ­ Vee klaas 9 ­ menüü 9 ­ Pearoa nuga 10 ­ veeklaas 10 ­ Eelroa nuga

Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka üleminekueksam

6. Lisa vahukoor kohvile 7. Täida pritskott kohvikreemiga ja pritsi kreem pokaalidesse 8. Kata kilega ning aseta paariks tunniks jahutuskappi Koka üleminekueksam Kaloraaz Koka üleminekueksam Toorainete tellimus Koka üleminekueksam Töövahendid ja seadmed Koka üleminekueksam Laua eelkatteskeem 1. Lillevaas 2. Maitseainete komplekt 3. Leivataldrik 4. Salvrätik 5. Veepokaal 6. Desserdi lusikas 7. Pearoa nuga 8. Eelroa nuga 9. Kohanäitamistaldrik 10. Eelroa kahvel 11. Pearoa kahvel Koka üleminekueksam Tööplaan 1.TUND 1. Pesen käed 2. Kaalun välja vajaminevad toiduained 3. Kiletan ja tõstan kiirestiriknevad toiduained külma 4. Teen lauale eelkatte 5. Panen pliidi sooja 6. Panen zelatiini vette paisuma 7. Valmistan kohvitõmmise 8. Sulatan zelatiini, segan kohvi hulka ning lasen veidi jahtuda 9

Toiduvalmistamine
56 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

9 3.TÖÖPLAAN 3.1 Esimene tund · Triigin laudlina ja salvrätikud, poleerin nõud, voldin salvrätikud abilaual. · Asetan laua vastavalt nõuetele nii, et laud ei kõiguks. · Katan laua, panen triigitud lina lauale. · Asetan lauale triigitud salvrätikud kohamääramiseks. · Asetan lauale söögiriistad: praekahvli vasakule, praenoa paremale, praenoa kõrvale asetan eelroa jaoks eelroakahvli ja praekahli kõrvale asetan eelroakahvli. · Taldriku kohale panen magustoidu jaoks dessertlusika. · Veepokaali panen praenoa kohale. Paigutan toolid. 40 minutit · Kaalun eelroa, pearoa ning magustoidu toorained. 10 minutit · Kontrollin üle kiiresti riknevad toorained ja asetan toidukilega kaetuna külmkappi. 10minutit. 3.2 Teine tund · Lõikan lõhest fileerimsin noaga üheksa õhukest viilu. · Jahvatan üle soola ja musta pipraga.

Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

kihiks peab jääma biskviit. 11. Kaunista biskviit tervete vaarikate, vaarikakastme ja värske mündiga. 11 3. TÖÖPLAAN 1. Ettevalmistustööd ( 30 minutit ) Vahetan riided ning pesen käed. Poleerin nõud ja söögiriistad. Triigin laudlina. Katan laua kahele. Panen supi ­ ja praetaldrikud 50 kraadisesse ahju sooja. 2. Toidu valmistamine ( 3 tundi) 2.1. Magustoidu eeltööd. Panen ahju sooja 200 kraadi juurde. Biskviidi jaoks eraldan munakollased munavalgetest ja vahustan omavahel suhkruga. Sõelun munavahule juurde jahu ja riivleiva segu. Küpsetan ahjus 5-7 minutit, seejärel võtan välja jahtuma. Kreemi jaoks segan kohupiimakreemi sidrunist riivitud koore ja mahlaga ning suhkruga. Püreestan 80 g sulanud vaarikad suhkruga ning ajan läbi sõela, ülejäänud jätan kaunistuseks.

Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
10
doc

MENÜÜ

Joogiks: Valge vein Pearoog Praetud paltusefilee, blanśeeritud pak-choi kapsa, fenkolipüree ja siiamarja kastmega Joogiks: Valge vein Dessert Kodune juustukook põldmarjakastmega Joogiks: Koorekohv Töövahendid ja nõud 1. Kelnerirätt veini valamiseks 2. Kandik 3. Leivakorv koos maitseainetega 4. Valge veini pokaal 5. Leivataldrik 6. Eelroa taldrik 7. Eelroa all olev taldrik koos salfrätiga 8. Eelroa kahvel ja nuga 9. Pearoa taldrik 10. Pearoa kahvel ja nuga 11. Desserdi taldrik 12. Desserdi kahvel 13. Kohvitass 14. Kohvitassi alustaldrik koos salfrätiga 15. Kohvi jaoks lusikas 16. Kohvi jaoks suhkrutoos 17. Kohvi jaoks koorekann 18. Volditud salfrätik Ettevalmistustöö Laua eelkatmise etapid: 1. Saali koristus. 2. Võetakse ära laudlina. 3. Pühitakse laud puhtaks. 4

Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
19
docx

KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK

valmis. 4. Valan ahjuvormi põhja sooja vett ja panen brüleevormid omakorda ahjuvormi. Kallan jahtunud kreemi vormidesse ja panen ahju ning küpsetan 20 minutit. 10 5. Enne serveerimist lasen brüleel külmas jahtuda. Võtan brüleed külmast ja puhastan nende siseküljed ning puistan ühtlaselt suhkrut ja sulatan suhkru leegiga kuldpruuniks ja asetan taldrikule, kuhu ma sätin supilusikatäis maasikasalsat. 6. Serveerin magustoidu toatemperatuuril. Maasika-mündisalsa 1. Tükeldan maasikad ja hakin müdilehed ning maitsestan likööriga. Serveerimine 1. Puistan kreem brüleele ühtlase kihina suhkrut ja põletan suhkrut karamellistumiseni. 2. Asetan põletatud kreem brülee magustoidu taldrikule. 3. Asetan maasika-mündisalsa. 4. Lõpetuseks lisan salsale kaunistuseks mündilehe(d). 11 SEADMED, TÖÖ-JA SERVEERIMISVAHENDID

Kutsevalik
12 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Eelkatted

Lauanõude ja söömisriistadega tehtud laua eelkate võib olla igas ettevõttes omanäoline. Ka samas ettevõttes kasutatakse erinevaid eelkatteid. Eelkatete liigid on järgmised: · roogade vaba valiku puhul (à la carte) minimaalne eelkate; · ettetellitud menüüde puhul (table d`hôte) lõplik eelkate; · mitmekäiguliste bankettide puhul täielik eelkate. Minimaalne (à-la-carte) eelkate hommikusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga (eelroa kahvel ja nuga e väike kahvel ja nuga) · leivataldrik · veeklaas · salvrätt · maitseained. Laual võib olla veel: · võinuga · lauakaunistus · hambaorgid · leivakorv. Minimaalne (à-la-carte) eelkate lõuna- ja õhtusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga · praekahvel ja -nuga (suur kahvel ja nuga) · leivataldrik · veeklaas · punase veini klaas · salvrätt Laual võib olla veel:

Kokandus
25 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Toolid 2 6 Tööplaan 1. tund 15 minutit · Isiklik hügieen (pesen ja kuivatan käed hoolikalt). · Otsin välja toorained ja asetan õigesse säilitustngimustesse. · Otsin valmis toorained liha marinaadi valmistamiseks. · Valmistan pearoa marinaadi lihaga ning asten toidukilega kaetult külmakappi kaheks tunniks. 15 minutit · Otsin valmis magustoidu tegemiseks tooraine · Teen magustoidu valmistamiseks eeltööd (jõhvikamahl) ja asetan jahutuskappi pooleks tunniks. Kordan tegevust iga poole tunni tagant 2-3 korda. Valmistan kamaküpsised. 30 minutit · Otsin välja lauaeelkatteks asjad. · Triigin laudlina ja salvrätid. · Valmistan ette abilaua, linutan ja panen salvrätid, nõud, maitseainetopsid ja laudlina lauale. · Poleerin nõud (taldrikud, noad, kahvlid, lusikad, veepokaalid ja ­kann).

Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Rahvusköök - EESTI KÖÖK

Küpseta 180 kraadi juures kuni 50 minutit. 8. Serveeri külma piimaga või oma maitse järgi mõne moosi või muu sobiva lisandiga. 3. TÖÖPLAAN Esimene tund: · panen kokariided selga · lähen kööki · pesen käed · katan laua 2-le · panen taldrikud eelsoojenduskappi · otsin töövahendid ja toorained · valmistan liha marinaadi · puhastan ja tükeldan prae jaoks liha, panen marinaadi ja praadimiseni külmkappi · eelroa valmistamiseks panen ahju sooja · valmistan kilupiruka ja seejärel tõstan välja jahtuma Teine tund: · valmistan õuna-leivavormi ja tõstan serveerimiseni välja jahtuma · prae jaoks koorin kartuli ja keedan Kolmas tund: · valmistan prae jaoks salati · valmistan prae jaoks keedetud kartulist kartulirosetid · panen ahju 200 kraadi juurde sooja · valmistan liha ja küpsetan 200 kraadi juures 15 minutit Neljas tund:

Toitlustus
35 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

Põhiroa kõrvale joovad nad Trapiche Astica Argentiina valget veini.Vein on enamasti valmistatud Sauvignon Blancist ja vähemas koguses Semillon viinamarjadest. Serveeritud 10-12 kraadi juures. Veini värvus on hele,õrna roheka tooniga. Maitselt puuviljane ja värskendav. Suurepärane toit, vein ja küünlad, ning vaikne muusika ja meeldiv kaaslane- mida elult veel tahta? Lauakatte skeem (ühe eelkatte vahendid nummerdada ja selgitada allpool) 1. Servett 2. Eelroa kahvel 3. Eelroa nuga 4. Pearoa kahvel 5. Pearoa nuga 6. Dessertkahvel 7. Veepokaal 8. Veinipokaal 9. Leivataldrik 10. Dessertnuga 11. Küünal Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid NIMETUS K

Toitlustus
69 allalaadimist
thumbnail
10
docx

ABILAUD

o leivataldrikule rätik 1 o supitirina alla 1 o küüler (alla, peale) 2 o veekannu alla 1 2. SÖÖGIJA SERVEERIMISRIISTAD: · Leiva näpitsvõtte riisad 1 · Eelroog1 o nuga 4+1 o kahvel 4+1 · Eelroog 2 o lusikas 4+1 o kulp (tõstmisvahend) 1 o lisandi tõstmiseks 1 · Pearoog o nuga 4+1

Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Menüü plaan

lillkapsakuskussiga. Joogiks kõrvale on kuiv valge vein,kuna see sobib kõige paremini kokku kalaga . Dessertiks on tiramisu- koosneb siis biskviitküpsistest,kangest kohvist,mandliliköörist,toorjuustust,vahukoorest ja maitsestatakse tuhksuhkruga ja vanillisukruga. Lauakatte skeem (märkida laua piirjooned, ühe eelkatte vahendid nummerdada ja selgitada allpool) Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid 1. Praenuga (kalanuga) 2. Eelroanuga 3. Pearoakahvel (kalakahvel) 4. Eelroakahvel 5. Dessertlusikas 6. Leivataldrik 7. Veeklaas 8. Valge veini pokaal 9. Salvrätt 10. Menüü 11. Kaunistus NIMETUS KOGUS Nõud ja söögiriistad Leivataldrikud 3+1 Pokaali alustaldrikud 2

Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
10
doc

3 käiku

Lauanõude ja söömisriistadega tehtud laua eelkate võib olla igas ettevõttes omanäoline. Ka samas ettevõttes kasutatakse erinevaid eelkatteid. Eelkatete liigid on järgmised:  roogade vaba valiku puhul (à la carte) minimaalne eelkate;  ettetellitud menüüde puhul (table d`hôte) lõplik eelkate;  mitmekäiguliste bankettide puhul täielik eelkate. Minimaalne (à-la-carte) eelkate hommikusöögiks: suupiste kahvel ja nuga (eelroa kahvel ja nuga e väike kahvel ja nuga)  leivataldrik  veeklaas  salvrätt  maitseained. Laual võib olla veel:  võinuga  lauakaunistus  hambaorgid  leivakorv. Minimaalne (à-la-carte) eelkate lõuna- ja õhtusöögiks:  suupiste kahvel ja nuga  praekahvel ja -nuga (suur kahvel ja nuga)  leivataldrik  veeklaas  punase veini klaas  salvrätt Laual võib olla veel:  kohanäitamistaldrik (kattetaldrik),

Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

Pesen jõhvikad ning asetan kaussidesse. Koorin sibula ja katan kilega. Pesen käed. Praen leiva vähese suhkruga. Jälgin, et üle ei pruunistuks. Panen kaussi jahtuma. Koristan laua 2.tund Alustan järelroa valmistamist .Puhastan ja pesen jõhvikad. Valin välja mõned ilusad jõhvikad mida kasutan roa kaunistamiseks. Vahustan vahukoore suhkruga tugevaks vahuks. Tõstan pokaali. Kiletan, markeerin ja asetan külmkappi. Pesen kasutatud nõud ja töövahendid. Seejärel alustan eelroa valmistamist. Pesen kasutatud nõud ja töövahendid. Vahustan koore tõstan magustoidukausiedesse vaheldumisi riivleib, keedis või marjad ja vahustatud koor. Kaunistan keedise või marjadega ja asetatakse tunniks ajaks külmkappi. 3-4. tund Sulatan või pannil. Lõikan liha kuubikuteks ja pruunistan võiga. Alandan siis kuumust ja praen 6-7 minutit. Tõstan pannilt ja hoian soojas. Hakin sibula ja pruunistan samal pannil. Lisan viilutatud seened, pune ja vein ning kuumuta keemiseni

Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kolmekäiguline lõunasöök

Tartu Kutsehariduskeskus Laura Kuus 3-KÄIGULINE LÕUNASÖÖK Iseseisevtöö Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2013 Eelroog Klassikaline Caesari salat vutimunaga Pearoog Sous-vide (50ºC) valmistatud lõhefilee, selleri ja rohelise herne kreem, võiga praetud miniköögiviljad, valge veini- sidruni kaste Järelroog Brüleekreem Mineraalvesi, must leib / kõrvitsaseemne kukkel / tomati-basiilikukukkel Serveerimis- ja töövahendid Serveerimisvahendid Arv Taldrikud: Eelroataldrikud 2 Järelroataldrikud - Pearoataldrikud 2 Puljongitassid + alustaldrikud

Toitlustus
48 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

Pearoog Idee pearoas lõhet kasutada tulenes sellest, et lõhe on väga tervislik ja maitsev kala. Sellele lisatud köögiviljasegu annab kokku suurepärase pearoa arvestades minu kliendi soove ja vajadusi. Peamised märksõnad: tervislikkus ja kergus. Köögiviljasegule lisatud mascarpone juust annab toidule kreemja ja maheda maitse. Dessert Kuna minu klient peab lugu madala kalorsusega toidust, siis langesid magustoidu valikust välja koogid, tordid ja kreemid. Ning otsustasin tarretise kasuks. Pisut sai patustatud kasutades sokolaadi, kuid see täidab eelkõige kaunistuse rolli, kuna süüakse eelkõige ju silmadega. Tarretiste valik tuleneb kliendi maitse-eelistustest. 4 Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga Portsjoni kaal 196/25

Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

Toidukile 1 Käterätik 1 Mõõtenõu 1 Kalatangid 1 Serveerimisvahendid Tool 2 Söögilaud 1 Eelroataldrik, praetaldrik, järelroataldrik, 2+2+2+2 leivataldrik Eelroanuga ja-kahvel, praenuga ja-kahvel, 2+2+2+2+2+2 dessertlusikas ja-kahvel Veekann 1 Abilaud 1 Laudlina, salvrätikud 1+3 Veeklaasid 2 Maitseaine komplektid 1 Leivakorvid 1 Lillevaasid 1 10 4

Kokandus
223 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Laua katmine ja toidu serveerimine

............................................................................................... 18 4.7 Desserdid.................................................................................................... 18 4.8 Puuviljad...................................................................................................... 18 1. Lauakultuuri ajaloost Umbes 15 000 aastat tagasi sõid meie eellased paljaste kätega. Saakloomade tükeldamiseks kasutati ränikivist algelist nuga. Tänapäevase lusika eelkäijad olid näiteks merekarbid, mida kasutati vedelama toidu manustamiseks Egiptuses umbes 1500 aastal eKr, hiljem ka puust õõnestatud lusikad 3000-2500 aastal eKr Šveitsis. Pilt 1. Arvatakse, et nii elasid ja sõid meie kauged eellased. Rooma Impeeriumi ajal, mis kestis 27 eKr – 476, võib rääkida juba teatud lauakommetest. Näiteks kasutasid nad söögi ajal sõrmede loputamiseks hõbedast sõrmekausse ja kuivatasid käsi linasest riidest rätikutesse

Toit ja toitumine
22 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

-laua pindadele virnadena -salvrätihoidjasse või ­toosidesse -virna laotatud taldrikute vahele -kohvitassi ja alustassi vahele -läbi kohvitassi sanga 9. Lauanõud Klaasid: Söögiriistad: Serveerimisvahendid: (söömis-,serveerimisn õud) · taldrikud(prae- ja · Üldklaas(jalaga,jalata · Eelroanuga ja ­ · Salatilusikas eelroa taldrikud) ) kahvel · Koogilabidas · leivataldrik · Vahuveini ja · Praenuga ja ­kahvel · Pirukanuga · puljongitassid sampanjaklaas · Võinuga · Juustunuga · kohvi- ja teetassid+ · Punase ja valge veini · Desserdi kahvel või · Kastmekulp

Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
8
doc

ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK KAHELE RESTORANIS “LIILIA”

Leib, või Dessert Sokolaadikook vaniljejäätise ja Melba kastmega Joogid Vesi, punane vein 3 2. LAUAKATTESKEEM 1. Lillevaas 2. Võinuga 3. Leivataldrik 4. Soola- ja pipratoos 5. Praenuga 6. Dessertlusikas 7. Kohanäitamistaldrik 8. Küünal 9. Dessertveini pokaal 10. Veepokaal 11. Salvrätik 4 12. Praekahvel 3. SERVEERIMINE Valmistan ette söögilaua- tõmban toolid lauast eemale, katan laua laudlinaga. Poleerin lauanõud ja söögiriistad. Asetan lauale kohanäitamistaldrikud. Taldrikust paremale panen praenoa- teraga vasakule, vasakule praekahvli ja taldriku taha dessertlusika-varrega paremale. Asetan kohanäitamistaldrikust vasakule, ühes

Klienditeenindus
36 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

Kulp 1 Mõõtenõud 1 12 Serveerimisvahendid Supitaldrik, alustaldrik 2, 2 Põhiroa taldrik 2 Magustoidupokaal 2 Veeklaasid, joogiklaasid 2, 2 Supilusikas,põhiroa kahvel ja -nuga, dessertlusikas 2, 2, 2 Laudlina, salvrätikud 1, 2 Muud vahendid Käterätik 1 Paberkäterätik 1 Lillevaas 1 13 7. Ajagraafik Ettevalmistus (30 minutit) · Vahetan riided. · Pesen käed. · Poleerin nõud ja söögiriistad. · Linutan laua

Toitlustus
58 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Lauanõud

Õllekannud kuskil 33cl algavad kuni 68 cl, Veekann: kui veekann on veega siis naisterahvas ei kalla endale!!!! Seda teeb kas teenendaja või lauas viibiv meesterahvas. Kahvlid, lusikad, noad: Nii metallist või plastmassist. Enamasti roostevabast terasest või melhiorist, eriti kalliitel vastuvõttudel on hõbedast. Plastmassist on väliyritustel nt piknikul või suurel konverentsil. Jagunevad kaheks: 1. Söömisriistad : Praenuga ja kahvel, nuga kuskil 21,22 cm, kahvel 2 cm lyhem, sinna juurde kuulub suupistenuga ja kahvel, umbes 1-2 cm lyhemad ja siis kalanuga ja kahvel, kalanuga jõnksuga ja laiem, kahvel on hästi ymar ja harud tiba teisiti kui prae kahvlil. Või siis kala juurde tuuakse 2 kahvlit hoopis. Vasakule kahvlid, nii et suurem taldriku poole, võinuga on tömbim ning ta pannakse tavaliselt leivataldriku peale. Leivataldrik on vasakul pool prae taldrikust. Võinoad võivad olla ka jõnksuga ja 2 tk,

Etikett
33 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

koore-piimasegusse. 8. Teha silikonvormid külma veega kokku. 9. Valada koore-piimasegu silikonvormidesse. 10. Asetada külmkappi tarduma ligikaudu kolmeks tunniks. Karamellistatud maasikas 1. Lisada suhkur paksupõhjalisse kastrulisse. 2. Kuumutada keskmisel tulel hele pruuni karamelli värvuse tekkimiseni, aeg-ajalt segades. 4. Pesta maasikad ja kuivatada köögipaberiga. 5. Vajadusel lõigata suuremad maasikad pooleks. 4. Torgata kahvel rohelisest varre osast maasikasse. 5. Kui karamell on valmis, kasta maasikas karamelli sisse ja kata üleni karamelliga. 5. Lasta jahtuda ning eemaldada kahvel. Maasika coulis kaste 1. Külmutatud maasikad sulatada, asetada kaussi ning püreerida saumikseriga koos sulamisvedelikuga. 2. Lisada tuhksuhkur, püreerida edasi. 3. Maitsta. 4. Kurnata läbi sõela eraldi kaussi. Serveerimine 1. Panna cotta asetada serveerimis või desserttaldriku keskele.

Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ala carte

on korralikult. Nii tuleb katta: Salvrätikute voltimisel näidati varasemalt üles palju fantaasiat. Tänapäeval on hügieeninõuded tähtsamad ­ seepärast ka kõige lihtsamad voltimisvõtted. Sest mida vähem salvrätti katsutakse, seda parem. Mida puutumatuna ta laual on, seda parem. Salvrätt volditakse kokku lihtsalt ja asetatakse ½ cm laua äärest. Ta moodustab eelkatte keskosa. Nuga asetatakse alati paremale, tera jääb keskele. Kahvel asetatakse salvrätist vasakule. Seejuures tuleb jätta siiski nii palju ruumi, et praetaldrik noa ja kahvli vahele mahub. Klaas, tavaliselt punase veini klaas, asetatakse 1 cm kaugusele noa otsast. Teine klaas, mis tavaliselt juurde

Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Eelkatte joonis

1­ Leivataldrik 2 - Eelroa kahvel 3 ­ Pearoa kahvel 4­ Magustoidulusikas 5 ­ Salvrätik 6 ­ Lauakaunistused 7 ­ Maitseainetopsid 8 ­ Vee klaas 9 ­ Pearoa nuga 10 ­ Eelroa nuga

Klienditeenindus
19 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teeninduskäik

3. Pühin laua tolmust ja prahist 4. Asetan lauale laualina ühe liigutusega 5. Valmistan ette nõud abilaual või siis tööruumis 6. Ettavalmistusse kuulub söögiriistade, tasside, pokaalide, taldrikute poleerimine ja sorteerimine 7. Asetan kõik enda käe järgi 8. Lauale asetan kohanäitamistaldriku, et saaks paika panna muud riistad ja tassid 9. Paremale poole tulevad noad, teraga taldriku poole, vasakule poole kahvlid. 10. Riistad asetan nii, et eelroa riistad on väljaspool ja iga järgneva roaga liigutakse sissepoole 11. Asetan lauale vee pokaali, mis asetseb noaga ühel joonel 12. Magustiodu riistad asetsevad aga kohanäitamis taldriku kohal, kahvel varrega vasakule poole ja nuga varrega paremale poole. 13. Võtan vastu kliendid 14. Juhatan nad lauda 15. Kuna toidud olid ette tellitud ei pea ma menüüd tutvustama vaid alustan eelroa toomisega 16. Kliente on 2 ja enne eelroa toomist pakun klientidele vett/veini 17

Restoraniteenindus
97 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Vene rahvusköök

2. Katan laua: · Poleerin klaasid · Triigin laudlina, salvrätikud. · Asetan lauale lillevaasi, maitseainete topsid (sool, pipar), salvrätikud. 3. Otsin toorained valmis 4. Otsin töövahendid valmis (40 minutit) 1. Koorin kartulid põhiroa jaoks ja keedan pehmeks. 2. Kartulid kurnan ja siis tambin pehmeks. 3. Tampimise ajal lisan: või, piima, munad, soola ja segan hoolikalt. 4. Puhastan ja pesen eelroa jaoks porgandi, nuikapsa, selleri, kapsa ja lehtsalati. Lõikan peeneteks ribadeks. 5. Puhastan ja pesen tomatid ja kurgid eelroa jaoks ja viilutan ratasteks. 6. Järelroa jaoks koorin õunad, lõikan neljaks ja eemaldan südamiku. 7. Panen vee kastrulisse, lisan sidrunihappe, lasen keema, asetan sinna õunad ja kuumutan keemiseni. 8. Kurnan õunad sõelal. 9. Teen järelroa jaoks muna-hapukoore segu valmis, selleks hõõrun

Kokandus
120 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

kilega. Pesen käed. Röstin kreekapähklid ja jätan jahtuma. Murendan leiva, pruunistan leiva või ja vähese suhkruga. Jälgi, et üle ei pruunistuks. Panen kaussi jahtuma. Koristan laua 2 tund Alustan järelroa valmistamist .Puhastan ja pesen jõhvikad. Valin välja mõned ilusad jõhvikad mida kasutan roa kaunistamiseks. Vahustan vahukoore suhkruga tugevaks vahuks. Tõstan pokaali. Kiletan, markeerin ja asetan külmkappi. Pesen kasutatud nõud ja töövahendid. Seejärel alustan eelroa valmistamist. Tükeldan õunad, singi, kurgi ja viinamarjad. Salatikomponendid panen kaussi, lisan kodujuustu. Valmistan maitsestamata jogurtist ja majoneesist kastme, millele lisan tilli. Pesen kasutatud nõud ja töövahendid. Riivin juustu, purustan röstitud kreeka pähklid. Klopin lahti muna. Paneerin kanafilee. Asetan taldrikule, kiletan ja asetan markeeritult külmkapi. Puhastan tööpinna ja pesen kasutatud nõud ja käed 3-4 tund Mõõdan kastrulisse riisi

Kokandus
180 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

Nõude poleerimine ja laua katmine. 13 Käte pesemine kööki sisenedes. Vajaminevate nõude valmis panemine. Järelroa ettevalmistus. 2. Järelroa kilega katmine, külmkappi panemine ja 2 tunni tööjaotus nõudepesemine. Lõhemedaljonide valmistamine, kilega katmine ja külmkappi panemine. Eelroa täidise valmistamine ja sampinjonide täitmine. Salatikastme valmistamine. Pearoa aedviljade ettevalmistamine, tükeldamine, kilega katmine ja külmkappi panemine.Kas tükeldatud aedvilju ei võiks mitte kaanega säilituskarpi asetada kile säästmiseks?! Nõudepesu. 3. Maasikakastme valmistamine. 3 tunni tööjaotus Ahju sisse lülitamine, juustu riivimine ja seente katmine.

Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

Nii valisin oma pearoaks veiselihast valmistatud Tequila Faijta 2-le. Faijtad on Mehhiko köögis üheks põhitoiduks ja tequila on seal üks armastauimaid kangeid alkohoolseid jooke. Kolmandaks käiguks valisin Punases veinis marineeritud pirni viilud fetakreemi ja mesiste kreekapähklitega. Mehhiklastele maitsevad puuviljad ja neid süüakse nii iseseisvalt, magusroana kui ka tervate dipikastmetega, samas kasutavad nad oma toitudes tihti ka juustu. Mittealkohoolsetest jookidest valisin eelroa, pea-ja järelroa kõrvale mullita, sidruniviilidega jäävee. Alkoholsetest jookidest soovitan pearoa kõrvale Tsiili punast veini: Porta Carmenere Reserve 2006, sest see vein on piisavalt vürtsikas, et sobida kokku mehhiko köögiga, kuid samas mõnusa marja maitsega. 3 1.1 Äriidee põhjendus ja kliendid

Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Laua eelkate

hapukoor majoneesikaste leib, sai või pannkook Forell kodujuustuga forelli filee kodujuust värske till mugulsibul petersell juust atleet Banaanikreem muna piim banaan sidrunikoor rosinad kohv tee klientideks on mees ja naine! Lauakatmine 1. Paigutan laua õigele kohale kontrollin et laud ei jääks kõikuma 2. Pühin laua 3. Linutan laua 4. Asetan toolid omale kohale 5. Paigutan kohataldriku 6. Asetan pearoa noa ja kahvli 7. Asetan eelroa kahvli 8. Asetan desserdi lusika 9. Lisan ka klaasid, vee jaoks 10. Asetan punaseveini klaasi 11. Valgeveini klaas, kalakõrvale 12. Dessertveini klaas, desserdi kõrvale Teenindamine 1. Kliendid saabuvad saali tervitan ning juhatan nad lauda aitan nad istuma ulatan neile menüü vasakult poolt, küsin kas soovib midagi juua, jätan ta menüüga tutvuma 2. Serveerin joogi paremalt poolt. 3

Restoraniteenindus
66 allalaadimist
thumbnail
21
pdf

Pidulik õhtusöök

5 1 11 9 10 6 Laua skeemi selgitused 1. Võileivataldrik 7. Valge veini pokaal 2. Võinuga 8. Veepokaal 3. Eelroakahvel 9. Pearoanuga 4. Pearoakahvel 10. Eelroanuga 5. Dessertlusikas 11. Riidest salvrätik 6. Dessertkahvel 12. Joogikaart 13. Lauakaunistus 7 Ruumi- ja lauakaunistuste kavandamine 8 Ruumi teeb hubasemaks ja pidulikumaks küünlad, hämar valgus ning valged laudlinad. Õhkkond on pidulik. Küünlad asetsevad aknalaudadel, kus on pikad valged küünlad,

Toitlustus
11 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

toidukultuurile. Kursusetöö peamiseks ülesandeks oli planeerida üritus valitud sihtrühmale. Selle üritusega tutvustame oma külalistele Mehhiko kombeid ja toidukultuuri, mida läheb vaja neil teada edaspidises elus. Üritus sisaldab kolme käigulist õhtusööki , mille juurde kuuluvad joogid ja aktiivne vabaaja veetmine. Määratlesime ära serveerimis viisi ning koostasime kolme roa kohta tehnoloogilised kaardid. Kursusetöös leiate veel valmistatava eelroa energia- ja toitaine sisalduse tabeli. Seal on välja toodud kui palju valke, süsivesikuid ja rasvu sisaldab antud roog. 3 1. Mehhiko tutvustus Go Travel räägib meile, et Mehhiko on riik, mis paelub eelkõige oma kaunite Kariibimere randadega, aga samapalju ka põneva ajaloo - maiade, asteekide kultuuriga. Seal elab 112

Geograafia
8 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun