Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Melba kaste (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Leevika Vilja 
KK10 PE
Ajalugu
Sellele kuulsale  vaarika -virsikudesserdile andis nime 
Austraalia  ooperilauljanna  Daam Nellie  Melba .Mille 
valmistas tema  jaoks kuulus prantsuse chef  Auguste  
Escoffier. 
Millega tegemist on ?
Tegemist on püreestatud ja  kurnatud värsketest 
vaarikatest, punasesõstratarretisest, suhkrust ja 
maisitärklisest valmistatud kastmega, mida serveeritakse 
tuntud Peach Melba desserdi juurde ( virsikud  
vaarikakastmega). Sobib ka jäätise, puuvilja, keekside ja 
muude  kookide  juurde.
Kuulub Austraalia ja Uus- Meremaa  rahvus kööki
Repsept
Koostis: 2 tk suurt  hästi küpseid virsikuid
4 tk palli kvaliteetset  vanilje - jäätist
1 dl 35% rõõska koort
30 g suhkrut
2 - 3 tk tilka vanilliekstrakti
Melba kaste:
150 g suhkrut
150 g vaarikaid
3 sl vett
Valmistamine:
 Esmalt  valmista  vaarikakaste: pane 50 g vaarikaid suhkru ja veega potti, kuumuta 
keemiseni ja keeda keskmisel tulel 2 minutit. Eemalda pott tulelt ja lase umbes 10 
Melba kaste #1 Melba kaste #2 Melba kaste #3 Melba kaste #4 Melba kaste #5
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-10-26 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 5 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor kamk Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

Serveeri mõne rohelise 35% koor ja püreesta saumikseriga. Maitsesta soola- maitserohelist küüslauk kastmeks ning maitsesta soola-pipraga. kaunista hakitud tilliga. herne, koriandri, oliiviõlisortsu ja krõbeda saiaga. pipraga. Serveeri murulaugu ja tilgakese oliiviõliga. Prae väikesteks kuubikuteks või ribadeks Vajadusel lisa 1 sl vett, nii saab kaste vedelam. Juurde anna krõbedat saia. Viiluta sibul ja kurk, poolita või lõika sektoriteks lõigatud liha pannil kuumas õlis kenasti pruuniks. Tee seda kiiresti, sest rinnafilee tomat, nõruta mais ning koori avokaado ja lõika pearoog muutub liiga pikal kuumutamisel sitkeks

Toitlustus
thumbnail
8
docx

Maitsvad õunakoogid

Õunakoogid (jm magustoidud) Mõnus kreemine õunakook Vaja läheb: PÕHI 3dl jahu 3spl suhkrut 0.5tl küpsetuspulbrit ~75g võid (toasoe) 1 muna ÕUNAD 3-4 suuremat õuna 50g võid 3sl fariinisuhkrut 2sl konjakit kaneeli KREEM 4dl piima 4 muna 6sl suhkrut 4sl jahu 2tl vanillisuhkrut Põhja jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ja töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka muna ning sõtku (puulusikaga) tainaks. Suru tainas 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, toksi kahvliga taina sisse väikesed augud ja pane külmkappi. Samal ajal koori õunad, eemalda südamikud ja lõika paksemateks sektoriteks. Kuumuta pannil või ning sulata selles fariinisuhkur. Lisa veidi kaneeli ja konjak. Laota õunad pannile ja küpseta poolpehmeks. Valmista keedukreem. Selleks pane üle poole piimast madalal kuumusel soojenema, aga päris keema ära lase. Teises kausis, kus on ülejäänud piim, klopi lahti munad ja lisa suhkur ning vanillisuhkur. Viimasena sõelu juurde jahu ning kanna

Toiduained
thumbnail
38
pptx

India köök

2 tomatit kanatükid ja karri ning kuumuta veel 5 minutit, 1 purk kookospiima kanatükke üks kord keerates. Lisa kooritud 2 sl sidrunimahla tomatite tükeldatud viljaliha ja kookospiim ning 1 dl rõõska koort hauta kaane all 40 minutit. Lisa sidrunimahl ja koor ning lase siis ilma kaaneta ägedalt keeda, kuni kaste saavutab meelepärase paksuse. Maitsesta soolaga. Paku juurde keedetud riisi KEBAB TIKKA 0,5 kg broilerifileed · Lõika fileed 2­3 cm suurusteks tükkideks, 1 tl soola pane kaussi ja sega läbi 0,5 tl soola ja 1 sl 1 sl sidrunimahla sidrunimahlaga. Mõõda kõik ülejäänud ained mõni tilk punast toiduvärvi

Toit ja toitumine
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

000 0.000 0.000 Kokku: 0.155 0.310 Mise en place: 1. Pese ja koori seller. Lõika see julienne-ribadeks ja blanšeeri kuumas vees. Jahuta. 2. Pese, koori, puhasta seemnekodadest ja viiluta õunad. 3. Purusta pähklid. Valmistamine 1. Rösti kreekapähkel. 2. Sega ained ettevaatlikult üles-alla tõstes. 3. Valmista salatikaste - sega kokku rõõsk koor ja majonees ja maitsesta. 4. Vala kaste salatile ja sega ettevaatlikult läbi. 5. Kontrolli maitset. Serveerimine: 1. Temperatuuril 2-6 °C 2. Kaunistada pähklitükkide või õunaviiludega. TOIDU NIMETUS Caesari salat portsjoni kaal valmistatavaid g portsjoneid 120 kokku 6 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 6 bruto 6 neto

Toit ja toitumine
thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

HARAKA LASTEAED MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID 2010 ANDERI JA ARONI LEMMIKSALAT Meie pere tervislik toit, mis ka lastele maitseb, on salat. Koosis: hiinakapsas, tomat, värske kurk, mais. Natukene oliiviõli ja maitse järgi viie pipra segu. Kõik läbi segada ja ongi valmis. ELIISE KANAFILEE - ODRARISOTO Kanafilee - odrarisoto, mis on mugandustega A. Kangi retseptikogust. Retsept on neljale. Ained: 400 gr kanafileed, 1 sl õli, 1 sibul, 3 dl odratangu, 6 dl puljongit, 1 dl apelsini mahla. Filee väikesteks tükkideks lõigata, sibul praadida. Lisada fileetükid, siis odratang, peale puljong ja mahl, segada. Hautada tulel kuni oder pehme. Meil gaasipliidil võtab see aega kuskil 20-30 minutit. Võib veel lisada purustatud sarapuupähkleid (50gr). On valgu- ja b-vitamiini rikas toit. Pähklid sisaldavad a, d, e ning b1 ja b6 vitamiine. ELYS ANETTE RETSEPT

Toit ja toitumine
thumbnail
133
ppt

Liharoad

Serveerida liha kastme ja keedetud kartulite, brokoli või lillkapsaga. Böfstrooganov Kondita veiseliha, rasvaine, vesi, sibul, jahu, tomatipüree, hapukoor, sool, pipar, ürdid Valmistamine: 1. Tükeldada liha õhukesteks viiludeks, vasardada, lõigata 3-4 cm pikkusteks ribadeks. Pruunistada liha, lisada hakitud sibul. Maitsestada soola ja pipraga ning lisa tomatipüree. 2. Kuumutada jahu võis, lisada hapukoor ja kuumutada keemiseni. Valada kaste lihale, maitsestada. Guljass Veiseliha, sibul, või, jahu, lihapuljong, tomatipüree, paprikapulber, petersell, sool, pipar Valmistamine: 1. Lõigata liha kuubikuteks, pruunistada koos ribastatud sibulaga. Puistata jahuga üle ja segada läbi. Lisada puljong ja tomatipüree, hautada 20 minutit. 2. Maitsestada. Raputada peale hakitud peterselli või rohelist sibulat. Asuu Veiseliha, hapu/marineeritud kurk, sibul, porgand, kartul, tomatipasta, pipar, sool.

Toiduvalmistamine
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

velouce) Heleda põhikastme valmistamisel kasutatakse vedelikuna heledaid puljongeid. Heleda põhikastme tihendamiseks kasutatakse: Kollast rasvas kuumutatud jahu (blond roux) või Jahuvõid (Beuerre manie). Väljatulek 1liiter/kg heledat põhikastet 60g võid, roux 120, 60g nisujahu, 1,1 liitrit heledat puljongit, soola, pipart, rõõska koort Valmistatakse hele segu (Blond roux). Jahusegul lastakse jahtuda ja sellele lisatakse pidevalt segades kuum puljong. Kaste kuumutatakse liigutades keemiseni, kuni ilmnevad mullikesed, sealt edasi keedetakse madalal kuumusel vähemalt 30 minutit keemiseni ja sageli segades. Valmis kaste kurnatakse ja maitsestatakse lõplikult, Kastet võib täiustada võiga. Kanaliharoogade, veise- ja vasikaliha-, samuti kalaroogade juurde serveeritakse heledat kastmetele lisatakse sageli rõõska koort. Hea hele kaste on läikiv ja hele, tekstuur on ühtlane, koostiselt on hele kaste voolav, kuid paksem kui pruun põhikaste.

Kokandus
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

lisada tomatipastat, veine, et happed kiirendaksid liha valmimist. · Guljass- veiseliha, sealiha, vasikaliha. Kuubikud massiga20-30 g, portsjonis 160 g. Liha pruunistatakse, lisatakse hakitud sibul, pruunistatakse ja pärast lisatakse tomatipasta, kuumutatakse enne hautamist võib lisada porgandit kuid ei pea. Hautatakse kuni liha on pehme. Kui liha pehme siis valmistatakse kaste. Jahu kuumutatakse rasvaines ning siis lisatakse see hautamisleeme, segatakse · Stroogonov - Veiseliha. Kangid, portsjonis 160 g. Liha pruunistatakse, lisatakse sibul ning pruunistatakse, võib lisada ka natuke tomatipastat, lisatakse vesi ning hautatakse, hautamise lõpus lisatakse hapukurk, maitsestatakse, hautatakse lõpuni. · Klopsid- Veiseiha (kintsutükk, seljatükk) 1,5 ­ 2 cm paksused viilud,

Kokandus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun