maasikad ja maitsesta suhkruga ning maasikalikööriga ja kaunista 8. JUUSTU JA MANDLILAASTUDEGA MUNAKOKOTT Bruto Neto Valmistusviis: muna 2tk 100g 1. Pane võiga määritud kokoti põhja peeneks hakitud ja võis mugulsibul 24g 20g praetud sibul ja riivitud juust. juust 30g 30g 2. Löö igasse vormi üks muna lahti, nii et munakollane jääks rõõsk koor 10% 30ml 30ml terveks. mandlilaast 15g 15g 3. Pane iga muna peale ettevaatlikult muskaatpähkli, pipra ja või 5g 5g soolaga maitsestatud rõõsk koor. muskaatpähkel, sool, valge pipar 4. Raputa peale mandlilaastud. 5. Kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus vesivannis 160 kraadi juures. 6
Serveerimine: 1. Temperatuuril 2-6 °C 2. Kaunista Parmesani laastudega. TOIDU NIMETUS Suitsukalasalat portsjoni kaal valmistatavaid g portsjoneid 150 kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 suitsukalafilee kg 0.046 3 0.045 0.093 0.090 2 muna tk/kg 0.250 0.015 0.500 0.030 3 õun kg 0.017 12 0.015 0.034 0.030 4 värske kurk kg 0.017 12 0.015 0.034 0.030 5 roheline hernes külmutatud kg 0.010 2 0.010 0.020 0.020 6 tomat kg 0.010 2 0.010 0.020 0.020 kaste 0.000 0.000 0.000 7 majonees kg 0
Kuna aga lihtsuses peitub võlu, siis on omal kohal ka traditsiooniline kamajook või -söök segatuna hapupiimaga. Kama sööjal peab aga olema kannatust hea kama tahab natukene seista. Nii umbes 10 minutit. Retseptiriba Kamakört Vaja läheb: 2 klaasi hapupiima või keefiri, ½ klaasi kamajahu, 2 sl. mett või suhkrut. Valmistamine: Sega ained omavahel hästi läbi ja lase seista 10 minutit. Kama-kartuli rattad Vaja läheb: 0,5 kg kartuleid, 120 ml piima, 0,5 tl soola, 2 muna, 1 dl kamajahu, 1 dl nisujahu. Valmistamine: Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees ja lisa soe piim. Tambi tugevaks püreeks ja lisa munad. Sega korralikult ja lisa jahud. Vajadusel maitsesta soolaga. Vormi märgade kätega kanamuna suurused pallid ja vajuta need lapikuks. Küpseta 225 oC juures 15 minutit. Seda toitu võib pakkuda lisandiks mõnele kalaroale või süüa lihtsalt hapukoorega. Sama retsepti järgi võid valmistada ka suupisteid. Selleks tuleb teha vaid väiksemad
ja aroomi. Tõsta poolte küpsiste keskele vahtu, kata teise küpsisega ja suru tasakesi kokku. Jaga ülejäänud vaht küpsistele ning lase vähemalt tund aega jahedas tarduda. Enne serveerimist sõelu peale kakaopulbrit. Kolme shokolaadi brownies minu lemmik 200 g võid 200 g tumedat mõrushokolaadi 1 ½ dl jahu 1 dl kakaopulbrit 50 g valget shokolaadi 50 g tumedat shokolaadi 3 muna 3 dl suhkrut Sulata kastrulis kuumaveevannis tükeldatud tume shokolaad ja või. Sega kuni on ühtlaselt sulanud. Kuumuta ahi 160 kraadini. Vooderda kandilise umbes 20 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad küpsetus-paberiga. Tükelda valge ja piimashokolaad. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Vala veidi jahtunud shokolaadisegu munavahu hulka. Sega õrnalt läbi. Sega omavahel jahu ja kakaopulber. Sõelu shokolaadi-segusse ja sega ühtlaseks
Haige kõhnub, tema kasv peetub. Peensoole limaskest taastub ja vaevused kaovad, kui haige järgib gluteenivaba dieeti. Gluteenivaba dieedi korral on: · Keelatud nisu-, rukki-, odra-, ja kaeratooted: sai, leib, tangud, kruubid, koogid, küpsetised, vahvlid, kaerahelbed, manna, pasta, pelmeenid, keeduvorst jpm · Lubatud riis, tatar, mais, hirss, kõik köögi- ja puuviljad, marjad, mahlad, jpm Taimetoitlus Range taimetoitlus Ei sööda üldse loomseid produkte, ka mitte muna, piima ega piimasaadusi. Toiduks on teraviljasaadused, puu- ja aedvili, kaunviljad, soja, pähklid ja seemned. Ovo-laktovegetariaadid Ei söö liha, kuid toidus on munad ja piim ning piimasaadused ja taimeõli. Lakto-vegetariaadid Ei söö liha ega muna. Söövad lisaks taimetoidule piimasaadusi. Semivegetaarne e. osaline taimetoitlus Ei sööda punast liha, süüakse kanaliha ja kala. Diabeet e. suhkruhaigus Diabeet on erinevatel põhjustel tekkiv energiavahetushäire
segades munavalged, rõõsk koor ja maitseained ning mass klopitakse vahtu. · Praetud kala võib praadida portsjon tükkidena, tervelt (mass alla 300 g) , fileetükkidena või tervete fileedena. Praetakse rasvas nii paneeritult kui ka naturaalselt. Paneeritud kalad maitsestatakse enne paneerimist, naturaalsed pärast praadimist. Paneerimiseks kasutatakse riivsaia/jahu ja muna. Paneeritult praetakse vahetult peale paneerimist väheses rasvas 160 170 'C juures, 10 20 min mõlemalt poolt kuldpruuniks. · Kalapihvid kahe räime vahele asetatakse maitsevõid, maitserohelist, võidakse raputada ka riivitud juustu. Puistatakse soola, pipart. Praetakse mõlemalt poolt kuldpruuniks, võib ka enne küpsetamist paneerida. · Kalakotlet- ümara kujuga, 1cm paksune toode, mida valmistatakse 2-3 tk
1/2 dl klaasi täispiima või 50 g kohvikoort või 100 g lahjat kohupiima või 50 g magusat kohupiimakreemi või 50 g piimajäätist või 20 g juustu 25 Liha, kala, muna 1 portsjon on kas 2-4 portsjonit 50 g väherasvast liha või 2 viinerit või 3 viilu vorsti või 50 g maksapasteeti või 50 g kalafileed või 100 g räime või 25 g soolakala või 25 g kalakonservi või 1 muna
Kõik kommentaarid