Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Klassi õpilaste toitumisharjumused (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kui mitu korda päevas sa sööd?
  • Kui jah siis mida?
  • Kui palju rämpstoitu nädalas tarbid?
  • Kui palju juurikaid ja juurvilju sööd?
  • Mida jood kõige tihedamini toidu kõrvale?
  • Milleks toiduenergiat on vaja?
  • Milline on 15 aastase normaalkaalus poisi KMI kehamassiindeks?
  • Kui mitu korda päevas sa sööd?
  • Kui jah siis mida?
  • Kui palju rämps toitu nädalas tarbid?
  • Kui palju juurikaid sööd?
  • Mida jood kõige tihedamini toidu kõrvale?
  • Milline on 15 aastase normaalkaalus poisi KMI?

Lõik failist

Laagri Kool
klassi õpilaste toitumisharjumused
Koostaja: Kaspar -Eerik Maarand
Juhendaja : Merike Palts
Harjumaa 2014

Sisukord


Sisukord 1
Sissejuhatus 3
Tervislik toitumine 4
Klassi küsimustik 5
Kokkuvõte 11
Kasutatud kirjandus 12
Lisa 1 13

Sissejuhatus


Selle uurimustöö teema on klassi õpilaste toitumisharjumused.
Selle teema valisin ma selleks, et teada saad milline on õige toitumine, kuidas minu klassivennad toituvad ja millised on nende teadmised toitumise kohta.
Uurimistöö aluseks võetud küsimustik on tehtud kahes osas.
Esimeses osas uurin klassikaaslaste toitumus harjumisi ja teises osas uurin palju nad teavad tervislikust toitumisest.
Uurimustöö alguses on ka lühiülevaade tervislikust toitumisest ja selle põhitõdedest.

Tervislik toitumine


Tervisliku toitumise aluseks on neli põhimõtet:
  • Söö vastavalt vajadusele
  • Tarbi organismile vajalikke toitaineid õiges vahekorras
  • Mõõdukalt võid süüa kõike, mis maitseb
  • Söö mitmekesiselt

Taldrikureegel on hea abivahend tervisliku toidukorra kokkupanemiseks.
Taldrikureegel:
  • erinevad salatid või aurutatud- hautatud -keedetud köögiviljad peaksid moodustama koguseliselt pool taldrikust;
  • põhitoit, nagu kala, kana või liha peab moodustama veerandi;

Jälgi kindlasti ka seda, et taldrikul oleks alati vähemalt 5 värvi toitu.
Toidupüramiid näitab, kui palju ja mida süüa, et toituda tervislikult ja tasakaalustatult.
Püramiidi alus: liikumine - Toiduga saadav energiakogus peab vastama
Vasakule Paremale
Klassi õpilaste toitumisharjumused #1 Klassi õpilaste toitumisharjumused #2 Klassi õpilaste toitumisharjumused #3 Klassi õpilaste toitumisharjumused #4 Klassi õpilaste toitumisharjumused #5 Klassi õpilaste toitumisharjumused #6 Klassi õpilaste toitumisharjumused #7 Klassi õpilaste toitumisharjumused #8 Klassi õpilaste toitumisharjumused #9 Klassi õpilaste toitumisharjumused #10 Klassi õpilaste toitumisharjumused #11 Klassi õpilaste toitumisharjumused #12 Klassi õpilaste toitumisharjumused #13 Klassi õpilaste toitumisharjumused #14
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 14 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2018-04-08 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor kaspar99 Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
36
doc

UURIMISTÖÖ- toitumisharjumused

Rakvere Reaalgümnaasium Pillemai Pihlak TOITUMISHARJUMUSED HALJALA GÜMNAASIUMI JA RAKVERE REAALGÜMNAASIUMI ÜHE 10. KLASSI NÄITEL Juhendaja: Helen Medar Rakvere 2013 SISUKORD 1. VARASEMAD UURIMISED........................................................................................... 5 2.TOIT JA TERVIS............................................................................................................... 7 3.2 Praktilised soovitused tasakaalustatud toitumise saavutamiseks..

Toit ja toitumine
thumbnail
10
rtf

Loovtöö 8.klass Tervislik toitumine

Tervislik toitumine Mis on tervislik toitumine? · süüa tuleks 3 põhitoidukorda ja 2 oodet päevas. · valida tuleks midagi igast toiduainete grupist (teravili, puu-ja köögivili, piim ja piimatooted, seemned, õlid). · eelistada toitaineterikkamaid toiduaineid ja vähendada maiustuste ja kiirtoidu tarbimist. · süüa tuleks siis, kui oled näljane ja peatuda siis kui kõht saab täis. · Tervisliku toitumise aluseks on neli põhimõtet: Söö vastavalt vajadusele: Organism peab toidust saama nii elutegevuseks vajaliku energia kui kõik vajalikud toitained. Energiat kasutame eelkõige põhiainevahetuse käigushoidmiseks ja füüsiliseks tegevuseks, kuid energiavajadus sõltub paljuski vanusest, soost, organismi ainevahetuse iseärasusest ja seisukorrast, füüsilisest aktiivsusest ja paljudest teistest väiksematest teguritest. Laps vajab vähem toitu kui täiskasvanu, kuid teismeea

Bioloogia
thumbnail
13
docx

SAUE GÜMNAASIUMI ÕPILASTE TOITUMISHARJUMUSED JA SELLE MÕJU ORGANISMILE

SAUE GÜMNAASIUM SAUE GÜMNAASIUMI ÕPILASTE TOITUMISHARJUMUSED JA SELLE MÕJU ORGANISMILE Uurimistöö Saue 2012 SISSEJUHATUS Toitumine on igapäevane ja kõiki puudutav teema. Tervislik toitumine aitab luua tugeva tervise ning on väga tähtis just kasvava organismi puhul. Tänapäeva kiires ühiskonnas on meie hulgas vähe neid inimesi, kes toituvad tervislikult. Õigesti toitudes saad luua elus edu.

Bioloogia
thumbnail
9
docx

Tervislik toitumine ( referaat )

J. Liivi nim. Alatskivi Keskkool 10. Klass TERVISLIK TOITUMINE Koostas : Keity Eres Toiduvaliku põhimõtted Tervisliku toitumise aluseks on neli põhimõtet: Söö vastavalt vajadusele Organism peab toidust saama nii elutegevuseks vajaliku energia kui kõik vajalikud toitained. Energiat kasutame eelkõige põhiainevahetuse käigushoidmiseks ja füüsiliseks tegevuseks, kuid energiavajadus sõltub paljuski vanusest, soost, organismi ainevahetuse iseärasusest ja seisukorrast, füüsilisest aktiivsusest ja paljudest teistest väiksematest teguritest. Laps vajab vähem toitu kui täiskasvanu, kuid teismeealine poiss võib emast oluliselt rohkem energiat vajada. Füüsilist ja kontoritööd tegeva inimese energiavajadus võib erineda kuni kaks korda. Kui organism saab energiat rohkem, kui vajab, võib üleliigne hakata põhjustama rasvumist. Pikapeale võib nii kujuneda ülekaal ja tekkida ülekaaluga kaasnevad tervisehäired. Tarbi organismil

Bioloogia
thumbnail
13
doc

15 – 16 AASTASTE ÕPILASTE TOITUMISHARJUMUSED JA TERVISLIK ELUVIIS

KEILA GÜMNAASIUM 10A klass Nimi 15 ­ 16 AASTASTE ÕPILASTE TOITUMISHARJUMUSED JA TERVISLIK ELUVIIS Uurimustöö Juhendaja: Nimi Keila 2009 SISUKORD Sissejuhatus......................................................................3 1. Tervislikud eluviisid.............................................4 2. Toitumisharjumused.............................................5 3. Rämpstoit ja selle kahjulikkus...

Informaatika
thumbnail
32
docx

Toit ja toitumine

SISUKORD SISSEJUHATUS.........................................................................................................................3 1.TOITAINED.............................................................................................................................4 1.1.Vitamiinid..........................................................................................................................4 1.2.Mineraalid.........................................................................................................................4 1.3.Probiootikumid..................................................................................................................4 1.4.Valgud................................................................................................................................4 2.TOIDUPÜRAMIID..................................................................................................................5 2.1.Püramiidi alus

Toit ja toitumine
thumbnail
8
docx

Õige toitumine, tervisliku toitumise ABC

Õige toitumine. Tervisliku toitumise ABC. Õige toitumine tõstab organismi vastupanuvõimet ja immuunsust, üldist töövõimet, keskendumisvõimet, tagab parema une, annab aktiivsust ja elurõõmu. 10 nõuannet tervislikuks toitumiseks 1. Ära unusta hommikusööki Hommikusöök peaks olema päeva põhitoidukord, millest sa saad piisavalt stardienergiat päevatoimetusteks. Korralik hommikusöök vähendab vajadust vähem tervislike vahepalade järele. Parim hommikusöök on täisterahelvestest valmistatud puder, aga kui selle valmistamiseks napib aega, siis on hea süüa täisteraleivast valmistatud võileibu. 2. Söö regulaarselt Ürita päevarütm sättida selliseks, et leiad mahti einetamiseks vähemalt 3 korda päevas. Söögikordade vahele vali tervislikke vahepalu, nagu puu- ja köögiviljad, jogurt, mahl 3. Söö rohkem kiudaineterikast toitu Et sinu toidusedelis oleks rohkem kiudaineid, söö täisteraleiba. Aitab ka see, kui toidus on t?

Toitumine
thumbnail
12
doc

Tervislik toitumine ja selle tähtsus referaat

Eesti Hotelli- ja Turismi Kõrgkool Hotellimajandus HM34 Meelis Magus TERVISLIK TOITUMINE JA SELLE TÄHTSUS Referaat toitumisõpetusest Õpetaja: Aune Põldma Tallinn 2010 Sisukord Sissejuhatus.................................................................................................................................3 Tervislik toit ja selle tähtsus........................................................................................................4 Toidupüramiid.............................................................................................................................5 Püramiidi alus: liikumine........................................................................................................6 Esimene korrus: teraviljasaadused ja kartul..............................................................

Toiduainete ja toitumisõpetuse alused




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun