TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid 2 kokku Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kokku: 0.000 0.000 Mise en place: 1. Valmistamine 1. Serveerimine: 1. TOIDU NIMETUS Waldorfi salat portsjoni kaal valmistatavaid g portsjoneid 150 kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto
Johannes Kukebal KÕRVALMAANTEE EHITUSE PAKKUMUSEELARVE KODUTÖÖ Õppeaines: EELARVESTAMINE TEEDEEHITUSES Ehitusinstituud Õpperühm: TE 61 Juhendaja: lektor Pille Hamburg Esitamiskuupäev:................ Üliõpilase allkiri:................. Õppejõu allkiri: .................. Tallinn 2018 SISUKORD SISUKORD ..........................................................................................................................................2 KODUTÖÖ LÄHTEÜLESANNE .......................................................................................................3 1. MAHUARVUTUS JA DETAILNE PAKKUMISEELARVE .....................................................5 1.1. SISSEJUHATUS EELARVE KOOSTAMISSE ....................................................................
nõuded.), riietusruum personalile, WC eraldi personalile ja külastajatele, kontoriruum. Kõik ruumid planeeritakse olema valmis paar nädalat enne avamist, et Tervisekaitseinspektsiooni jõuaks anda tunnustuse. Enne avamist tuleb oma tegevus registreerida ka kohalikus omavalitsuses. 9 Varustamine: Tooraine püsib üsna stabiilse hinna juures ning on hõlpsalt kättesaadav. Tooraine tellimine ning kohale toomine toimub iga päev või ülepäeviti, lepingute alusel. Varustajatega (s.o. hulgimüügi firmadega) sõlmitakse tarnelepingud, kellega arveldamine toimuks kuu lõpus. 7. TURG Olulisem näitaja turu valikul on asukoht. Restorani "Chinakas" puhul on see Pärnu kesklinn, kuhu teatavasti on koondunud kõige enam kapitali ja see protsess jätkub. Seega on vaja tarkust, kuidas sellel turul tegutseda ja areneda. Selles on ettevõtte juht
Kontrolling ja juhtimisarvestus Kulude liigitamine Harjutused Teema 1.Kulude liigitamine Ülesanne 1.1 Iga järgmise kuu kohta märkida, kas tegemist tootekuluga (t) või perioodikuluga(p): a) veinitehase poolt ostetud viinamarjade maksumus; b) pizzaahjude soetamismaksumuse mahaarvestus (kulum) pizzarestoranis; c) lennukompaniis töötavate lennukimehaanikute palgad; d) turvameeste palgad linna kaubamajas; e) kulud kommunaalteenustele tootmistsehhis; f) tootmisseadmete kulum; g) müügijuhi ametiauto kulum; h) tootmishoone kindlustus; i) tootmisjuhi palk; j) turustusjuhi põhipalk; Ülesanne 1.2 Viguri valmistamise kulu tooteühikule on järgmine: 1 Põhimaterjal 6.0 2 Põhitöötasu 1.2 3 TÜK muutuv osa 0.6 4 TÜK püsiv osa
TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOL Infotehnoloogia teaduskond Informaatika instituut KODUKINDLUSTUSE VALIK Iseseisev töö aines „Täppismeetodid otsuste vastuvõtmisel“ Autor: Õpperühm: IABM10 Esitatud: 29.12.2014 Juhendaja: PhD Tarmo Veskioja Tallinn 2014 SISUKORD SISSEJUHATUS ........................................................................................................................ 4 1. PROBLEEM JA ÜLESANNE ............................................................................................... 5 1.1. Probleemi püsitus ............................................................................................................ 5 1.2. Ülesande püstitus.....................................
EESTI TÖÖTUKASSA ÄRIPLAAN Aisel Agajeva Tallinn 2014 1. Äriplaani kokkuvõte Äriplaani eesmärgiks on avada Tartu Tervishoiu ühiselamus kohviku. Uus kohvik pakub soodsa toitu eelkõge ühiselamus elavatele tudengitele. Klientide protsentuaalne jaotus: 90% tudengid, 10% tööealised (külalised, õpetajad). Seni on toitlustusteenust pakutud Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Uues kohvikus tuleb kuni 30 inimese toitlustamise võimalus. Ettevõtet planeeritakse 9 töötajate arvuga kaasa arvates 2 omanikku. Ettevõte tugevad küljed on väike, sõbralik kollektiiv, rõhk kvaliteetsel teenindusel, mõnus atmosfäär, madalad hinnad, võimalus toitu kaasa võtta ja ettetellida. Kohviku planeeritavad lahtioleku ajad: 7.30-20.00. 2. Ettevõtte üldandmed Ettevõtte nimi Tervise kohvik Ettevõtte juriidiline vorm OÜ Aadress Narva mnt. 45 Telefonid
a kasum Joonis 5. Kasumiaruande vertikaalanalüüs aastatel 2010-2015 (autorite koostatud) Ärikasum ja bruotkasum 2010-2015 100% 90% 80% 70% 60% Ärikasum 50% Brutokasum 40% 30% 20% 10% 0% 1 2 3 4 5 6 Joonisel 5 on välja toodud ettevõtte Gargohunter AS bruto ja ärikasum aastate lõikes, kus on selgesti näha, et 2012 aastatel hakkab ettevõttel minema paremini ning seetõttu kasvavad nii brutokasum kui ka ärikasum alates välja toodud aastast. Kui brutokasumil on natuke stabiilsem tõus, siis ärikasum on pisut rohkem kõikuvam. Bruto kasum on kasum, kust on maha võetud kasumi tootmiseks tehtud kulud, välja arvatud finantskulud-tulud. Ärikasum on aga ettevõtte puhas kasum. Ärikasumi valem on müügitulu + muud äritulud + kapitaliseeritud
TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOLI TALLINNA KOLLEDZ Majandusteaduskond Majandusarvestuse eriala Riho Vaher FINANTSANALÜÜSI AINETÖÖ Õppejõud: Ester Vahtre Tallinn 2017 SISUKOR TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOLI TALLINNA KOLLEDZ...........1 Majandusteaduskond...........................................................................1 Majandusarvestuse eriala....................................................................1 Riho Vaher............................................................................................1 FINANTSANALÜÜSI AINETÖÖ......................................................1 SISSEJUHATUS.....................................................................................4 1.ETTEVÕTETE LÜHITUTVUSTUSED...........................................6 1.1 Tallinna Vesi AS..............................................
võimalikud, aga tahan juhtida tähelepanu esimsele lahtrile 'id'. Nimelt on tegemist tabeli primaarvõtmega (PRIMARY), mis PEAB olema unikaalne ja sellepärast lisan valiku A_I (auto increment), mis hakkab automaatselt arvu ühe võrra suurendama. Teised andmed vaata pildilt. Kui valmis, vajuta nuppu Salvesta! Andmevälja tüübid Nagu eelmisest tegevusest võisite aru saada, on meil kindlasti vaja määrata andmevälja tüüp. See tähenda, et kui oled lahtrisse lubanud ainult numbrid, siis sinna teksti salvestada ei saa jne. Andmevälja tüübid jagunevad kolmeks grupiks: tekst arvud kuupäev ja aeg Tekstitüübid CHAR - kindla pikkusega, näiteks isikukood; kuni 255 märki (1bait märgi kohta) VARCHAR - muutuva pikkusega, näiteks nimed; kuni 65535 märki TEXT - pikkade tekstide jaoks, näiteks uudised, artiklid jne; kuni 65535 märki
Tallinna Ülikool Prantsusmaa maksusüsteem Peeter Eriline 2011 SISSEJUHATUS Töö on jagatud neljaks osaks: kaudsed maksud, otsesed maksud, kohalikud maksud, Eesti ja Prantsusmaa maksusüsteemide võrdlus. Need on omakorda jaotatud spetsiifilistemaks gruppideks. Prantsusmaa maksusüsteem on keeruline ja mahukas ning hõlmab üleriigilisi otseseid (tulumaks, varanduse/varandusemaks) ja kaudseid (käibe- ja aktsiisimaks) makse. Samuti eksisteerivad kohalikud maksud (ettevõtlusmaks). Prantsusmaa maksuaasta on vastavuses kalendriaastaga. Prantsusmaal loob makse riik, kuid seda koguvad erinevad halduse institutsioonid: keskvalitsus, mis on peamine maksukoguja ning millel on eraldi eelarve, kohalikud omavalitsused, mis kogub küll palju, kuid mille võim on keskvalitsusega võrreldes piiratum ning sotsiaalkindlustuse ühendus (ASSO), mis koosneb eraorganisatsioonidest, mille eesmärk on kasutada seda raha otseselt sotsiaaltoet
Soo defineerimine: Variable view - soolahtrist Values... - 1=mees, 2=naine - data view - ülevalt view - value labels ette linnuke Kasvavas järjekorras järjestamine: Teed lahtri aktiivseks mida järjestada soovid - ülevalt Data - Sort cases - valid mida soovid sortida - linnuke ascending lahtri ees kindlalt ja OK Mingi väärtuse minimaalse ja maksimaalse väärtuse leidmine, standardhälve, keskmine: Analyze - descriptive statistics - descriptives/frequencies (kui vaja ekstsessi, histogrammi kellukat jn) - valid mille puhul tahad uurida - Options - valid milliseid väärtusi leida tahad ja ok, vastused ilmuvad OutPuti aknasse. Charts all on võimalik kasutada histogrammi joonistamise võimalust. Joonisel olev küsimärk käib osutatud linnukese kohta. Display frequency tables annab käskluse moodustada iga pikkuse kohta sagedustabel. Küsimärk on juurde tehtud, et uurida, kas sellise tabeli koostamine on vajalik. Uue muutuja arvutamine: Transform - Compute variable - kirjutad u
Tegijapoiss 2010 Üldmeteoroloogia konspekt eksamiks Konspekt on tehtud Hanno Ohvril-I üldmeteoroloogia materjalide põhjal . Üsna vigu täis . Igast kasulikku infot on siin , kuid paljud asjad võivad segaseks jääda , kuna ma panin kirja enamasti selle mida ma ise ei tea ( peaaegu kõik). Valemite tuletusi ma kirja ei pannud , sest normaalsed inimesed selliseid asju ei õpi. Kasu on konspektis kindlasti. Termini meteoroloogia all peetakse harilikult silmas kindlatel kellaaegadel tehtavaid õhu temperatuuri, rõhu, niiskuse, pilvisuse, nähtavuse jt meteoelementide rutiinseid mõõtmisi javaatlusi. Klimatoloogia - Paljuaastane iseloomulik ilmastik mingis piirkonnas. Klimatoloogia on meteoroloogia ja füüsilise geograafia piiriteadus. Fahrenheiti skaala Kaks püsipunkti 1) 0 F Kraadi = -17.78 C , madalaim temperatuur mis ta laboris sai . 2) 96 F = 35.55 C , tema arvates inimese keha temperatuur. Jää sulab Fahrenheidi skaala järgi 32 F kraadi juures ja vesi keeb 212 F kr
697618 0.513281 0.203275 -0.1565 -0.477958 jaotuspuktides 4.368525 3.214196 1.27292 -0.980012 -2.993002 x0 = ax, xi = xi-1 + hx, y0 = ay, yi = y 4.02303 2.959994 1.172248 -0.902505 -2.756294 hy -0.02122 -0.015613 -0.006183 0.00476 0.014538 Valem funktsiooni z(x, y) väärtuste -4.04596 -2.976865 -1.178929 0.907649 2.772004 arvutamiseks teha tabeli esimesse -4.350864 -3.201201 -1.267773 0.97605 2.980902 lahtrisse, kasutades sega-aadresse ja -0.655603 -0.482368 -0.191032 0.147075 0.449173 paljundada teistesse lahtritesse Diagrammi tüübiks valida Surface z=asin(x)cos(y) 4.5 5 5.5 6 6.5 7 7 8 9 10 11 12 13 14 5.5 6 6.5 7 7 8 9 10 11 12 13 14 ntud kahemuutuja funktsiooni bel ja graafik ed
On ettevõtte laenud. Amortiatsiooni eraldised: Need jäävad ettevõtte jaoks ja nende arvelt tehakse uusi inversteeringuid. Planeeritud kasum: roa sisse tuleb arvestada planeeritud kasum. Käibemaks: käibemaks on alates 1 juulist 2009 20 %. Kui ettevõte on käibemaksu kohuslane tuleb arvestuslikule hinnale tuleb lisada veel 20 %. Hind ilma käibemaksuta = müügihind koos käibemaksuga * 100 120 Toiduainete keetmisel kurnatakse vesi ära ei pea lahtrisse vett kirjuama. Maitseürtide ja maitseainete koguseid ei pea märkima. Kuidas märkida ühikud: vedelikud kirjutate liitrites toiduaineid kilodes munad tükk/kg maitseürdid tükk Bruto kaal märgitakse kolm kohta peale koma. Bruto kaalus märgistatakse muna tükkides aga neto kaalus märgitakse kg. Bruto ja neto on ühesuguse kaaluga N: kuivained, vedelikud Lahtrisse kao % kirjutatakse % külmtöötlemisel tekkinud kadu. Külmtöötlemis kao % = bruto neto * 100
Tõrva Gümnaasium Andra Sööt 11.a klass OMA TOITUMISE JÄLGIMINE NUTRIDATA PROGRAMMI KASUTADES Uurimistöö Juhendaja Marge Kaiv Tõrva 2015 SISUKORD SISSEJUHATUS................................................................................................ 3 1.TASAKAALUSTATUD TOITUMINE...................................................................5 1.1Toitainete roll tasakaalustatud toitumises..............................................5 1.1.1.Süsivesikud..................................................................................... 5 1.1.2.Lipiidid............................................................................................ 6 1.1.3.Valgud............................................................................................. 7 1.2 Organismi ööpäevane energiavajadus........................................
Krediitraha on ökonoomne ja odav. Krediitraha ringlusesse andmine ja ringluses hoidmine on võimalik raamatupidamiskannetega. Krediitraha nõuab usaldust raha emiteeriva institutsiooni vastu (keskpank). E-raha – elektrooniline kontoraha – väga levinud tänapäeval. Maksekorraldused mis liigavad pangasiseselt või pankadevaheliselt. Odav. Alternatiivraha – täiendraha, paralleelraha, rööpraha, kogukonnaraha on maksevahend, mida kasutatakse alternatiivina riikliku või rahvusvahelise valuuta asemel. Sageli hakatakse alternatiivraha kasutama, kui riigis on majanduskriis ja riiklik valuuta on oma usaldusväärsuse kaotanud. Inimestel on vaja kuidagi oma elu korraldada, kaupu-teenuseid vahetada. Alternatiivraha kasutamise põhjuseks võib olla ka inimeste soov vastavas piirkonnas sotsiaalseid probleeme lahendada või majanduselu elavdada. 13. Raha funktsioonid. Vahetusvahend – ühiskondlik või kogukondlik kokkulepe, et seda sellena kasutatakse.
Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga Portsjoni kaal 196/25 Valmistatavaid portsjoneid kokku 2 tk Retsepti Valmistamise kaal kaal Hind 1 1 Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik bruto neto x bruto x neto hind hind 30 kõrvits kg 0,150 0,105 0,300 0,210 6,8400 kr 1,02 kr 16 sibul kg 0,040 0,034 0,080 0,067 9,3972 kr 0,37 kr 100 vesi kg 0,050 0,000 0,100 0,000 0,00 kr aedvilja puljongi pulber kg 0,005 0,005 0,010 0,010 78,4800 kr 0,39 kr
3 KALKULATSIOONIKAART Roa nimetus Mahe brokkolipüreesupp Ettevõtte nimi Kuupäev 26.05.2011 Omahind Portsioni kaal 0,200 kg Müügihind 2 tk l/kg hind Koostaja Bruto 1-le Ühi Ka Neto 1-le Bruto Neto Ostuhin Tooraine (must kaal) k o% (puhas kaal) x-le x-le d Hind Brokkoli 0,066 kg 24 0,050 0,132 0,100 1,75 0,12 Porgand 0,032 kg 20 0,025 0,064 0,050 0,66 0,02
Statistiline modelleerimine – kokkuvõte Muutujad: Sõltuvad muutujad (dependent, outcome variables) – muutujad, mis on uurimise keskmes, millele uurija arvab, et teised muutujad mõju avaldavad. Nö katseisikust sõltuv muutuja. Sõltumatud muutujad (independent, predictor variables) – muutujad, mille kohta uurija arvab, et neil võiks olla mõju uuritavatele muutujatele. Statistilise analüüsi keskmes on uurida, kuidas teatud tunnused koos muutuvad. Kui on vaja muutujat iseloomustada, on kaks põhilist viisi, kuidas seda teha: o Milline on selle muutuja tüüpiline väärtus? o Kui hästi iseloomustab see tüüpiline väärtus kõiki mõõdetud juhtumeid? Ehk kui palju on varieeruvust selle tüüpilise väärtuse “ümber”? Statistika jagunemine: Kirjeldav statistika (descriptive stat.) meetodid andmetest kokkuvõtete tegemiseks ning kirjeldamiseks. („65-70% U
Valmistamisekaaluks tuleb leida kogus kahele Kaoprotsent tuleb leida kalkulatsioonitundide konspektist (tabelist) Siin on mõeldud külmtöötlemise kadu Kadu näidatakse ka hapukoorele, jogurtile, majoneesile- kuivainetele ja vedelikele külmkadusid ei arvestata Toidusse minev ja jääv vesi peab olema kirjas- kastmed, supid, puljongid jne. Ühikuteks on kalkulatsioonis kilogramm (eranditena tükkides- muna) Ühiku hind on tooraine 1 kg hind käibemaksuta Retseptihind = 1 bruto*ühiku hind , kõige lõpus korruta retseptihind kokku 1,18-ga (käibemaksuga). Nüüd oled saanud ühe portsu hinna Portsionikaal = 1 neto-(lahutatud) kuumtöötluskao % Portsionikaal tuleb märkida grammides (230 või 150 jne) Valmistatavaid portsione kokku on sul 2 Ära häbene paluda abi arvutiõpetajate käest, toitlustusõpetajate käest Valmistamine Valmistamise kirjeldus paks olema võimalikult täpne
linad. Nõud ja laudlinad viiakse pessu. Koristamiseks kulub samuti umbes kaks tundi. 2.8 Eelroa kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart TOIDU NIMETUS Aasiapärane kalasupp 1. ports. väljatulek (ml/g) 230g/20g valmist.portsj. arv x (tk) 1 kasumi % 66 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20%- ta TOIDUAINE ühik 1 bruto kao % 1 neto x bruto x neto ühiku hind Koguse hind Õli L 0,005 0 0,005 0,005 0,005 19,58 0,10 Seesamiõli L 0,003 0 0,003 0,003 0,003 67,40 0,20 Küüslauk Kg 0,013 22 0,010 0,013 0,010 57,91 0,74 Ingver Kg 0,004 20 0,003 0,004 0,003 52,50 0,20
need all söögisaalis klientidele. Me oleme tiimis kuuekesi ning igal ühel om oma toit(toidud), mille eest ta vastub. Meie toidualased teadmised piirduvad suures osas suurköögiga, mida me see aasta õppinud oleme, kuid individuaalne on see, palju keegi sellest õppest on osa saanud. Sellegipoolest on kõigil tiimi liikmetel teada, mida ja kuidas nad oma ja teiste toite valmistavad. Kõik vajalikud nõud on kooli esimesel korrusel, söögisaalis olemas. Toitude tooraine jõuab meieni läbi varasemalt esitatud tellimuslehe alusel, millega tegelevad täpsemalt edasi selleks ette nähtud kooli personali töötajad. Meie eksamitoitude teenindajateks on meie tiimi kaks inimest: Angeelika ja Merily. Kalkulatsioonikaardid Järgnevas peatükis tutvute, kes millist toitu valmistab ning milline tuli antud toidu omahind. Praad Praeks valisime endale täidetud kanarullid. Seda rooga valmistab Merily Runtal. Prae 1 koguse omahind peaks olema 80 euro senti
lambakarree katuligratääni kadakamarja kastme ning blanšeeritud miniporganditega portsjoni kaal 240/150/100/7 5 valmistatavaid portsjoneid kokku 4 Hind Retsepti kaal Valmistamise kaal 20% ta Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 4 x bruto 4 x neto hind h 5 Lambakarree kg 0,198 0,188 0,792 0,752 23,00 € 4,55 € 20 Roheline sibul kg 0,011 0,009 0,044 0,036 7,48 € 0,08 € 26 Petersell kg 0,012 0,009 0,048 0,036 17,13 € 0,21 € 15 Rukola kg 0,011 0,009 0,044 0,036 20,00 € 0,22 €
3.1 Eelroog Köögivilja TOIDU NIMETUS segasalat portsjoni 0,15 kg kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Hind Retsepti kaal Valmistamise kaal 18% ta Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto hind h 20 porgand kg 0,025 0,020 0,050 0,040 14,50 kr 0,36 kr 25 naeris kg 0,011 0,008 0,021 0,016 6,00 kr 0,06 kr 20 nuikapsas kg 0,010 0,008 0,020 0,016 22,00 kr 0,22 kr 10 lehtsalat kg 0,009 0,008 0,018 0,016 10,00 kr 0,09 kr 30 juurseller kg 0,011 0,008 0,023 0,016 15,00 kr 0,17 kr
TEHNOLOOGILINE KAART 1 Broilerifilee ja köögiviljadega täidetud sampinjonid Portsjoni kaal : 65/ 40/ 15 Valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Hind 18% Retsepti kaal Valmistamise kaal ta 1 Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik bruto 1 neto x bruto x neto hind h 10 Sampinjonidmillised? kg 0,056 0,050 0,111 0,100 49,15 kr 2,73 kr 16 Mugulsibul kg 0,021 0,018 0,043 0,036 5,84 kr 0,13 kr Taluvõi kg 0,003 0,003 0,006 0,006 72,15 kr 0,22 kr 2 Broilerifilee kg 0,020 0,020 0,041 0,040 64,32 kr 1,31 kr
Servers Lisaks postimasina nimele (Server Name) näidake ka teile antud POP3 kasutajatunnus (User Name) ja pange serveritüübiks POP (Server Type). Väljuva postiga tegelevaks masinaks tuleb näidata oma võrguühenduse teenusepakkuja postimasina nimi. Kui Te asute EENeti võrgus, on selleks samuti mail.edu.ee. Netscape'is kirjutage dialoogi Edit -> Preferences -> Mail & Newsgroups -> Mail Servers -> Incoming Mail Servers akna keskel asuvasse lahtrisse 'Outgoing mail (SMTP) server' mail.edu.ee ja kasutajanime lahter (Outgoing mail server user name) jätke tühjaks. Lisaks tuleb postiprogrammis näidata Teie epostiaadress (kujul [email protected]), ja nimi (kujul Jaan Tamm), Netscape's dialoogis Edit -> Preferences -> Mail & Newsgroups -> Identity. Kirjade vahetamiseks peab teie arvuti olema ühendatud Internetti. Kirjade väljasaatmiseks teilt tõenäoliselt ei küsita parooli, postkasti saabunud kirjadele ligipääsemiseks peate
SPINATI-RUKOLA SALATI PADJAL Tehnoloogiline kaart Portsjoni kaal 130 / 30 Valmistatavaid portsjoneid kokku 2 tk Valmistamise Retsepti kaal kaal Hind Ühi 1 1 Ühiku Retsepti Kao % Toiduained k bruto neto x bruto x neto hind hind Bruschetta 10 Baguette sai kg 0,050 0,045 0,100 0,090 0,219 0,011 3 Kirsstomat kg 0,040 0,039 0,080 0,078 3,378 0,135 Mozzarella juust kg 0,040 0,040 0,080 0,080 6,772 0,271 16 Basiilik (värske) kg 0,005 0,004 0,010 0,008 14,600 0,073 22 Küüslauk kg 0,001 0,001 0,002 0,002 2,315 0,002
peekonikrutoonidega portsjoni kaal 150 g valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Hind 20% Retsepti kaal Valmistamise kaal ta Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto hind h 10 mugulsibul kg 0,023 0,010 0,046 0,020 5,95 kr 0,14 kr 2 või kg 0,006 0,005 0,012 0,010 80,81 kr 0,48 kr 1 valge vein kg 0,011 0,020 0,022 0,040 75,76 kr 0,83 kr 0 vesi kg 0,080 0,100 0,160 0,200 0,00 kr 0,00 kr
Tsöliaakiat esineb sagedamini teatavaid HL-antigeene omavatel inimestel. Haiguse vallandumiseks on nõutav siiski mingisugune välisteguri, võimalik et viiruse olemasolu (Tõlkinud Elken 2001: 216). 9 5 TOITAINETE ARVUTAMINE 17. Piret, 24 aastane, rase ROOG LILLKAPSAPÜREESUPP TOORAINE/KOMPONENDID bruto ühik kao % neto lillkapsas 120 g 17 100 porgand 12 g 17 10 porrulauk 13 g 23 10 petersell 6 g 17 5 nisujahu 15 g 0 15
TOIDU NIMETUS: Tervise salat Portsijoni kaal: 120g:95/25 Valmistatavaid portsjoneid kokku: 2 Valmistamise Retsepti kaal Hind 20%-ta kaal Kao Ühiku Retsept Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto % hind i hind 30 Lehtsalat kg 0,045 0,030 0,090 0,060 14,92 0,67 kr 5 roheline uba kg 0,016 0,015 0,032 0,030 20,94 0,33 kr 0 värske kurk kg 0,015 0,015 0,030 0,030 20,88 0,31 kr 10 värske tomat kg 0,017 0,015 0,033 0,030 31,32 0,52 kr
Joonis 2 Flan Joonis 3 Fajatad 11 2.4 Kalkulatsioonikaardid TOIDU GUACAMOLE NIMETUS CHIPSIDEGA portsjoni kaal 1149//949/20 g 0 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal jrk.nr Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 Avokaado kg 0,300 2 Tomat kg 0,200 3 Sibul kg 0,050 4 Sidrunimahl tk 0,5 5 Sool kg tunde järgi 6 Küüslauk kg 0,020 7 Tšillimaitseaine kg tunde järgi Maisikrõpsud (tex-
TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOL Infotehnoloogia teaduskond Informaatikainstituut Infosüsteemide õppetool Online Restoran Andmebaaside programmeerimine IDU0120 Juhendaja: Erki Eessaar Tallinn 2011 Sisukord SISUKORD 4 SISSEJUHATUS 8 1. STRATEEGIA ETAPP............................................................................................................ 9 1.1 TERVIKSÜSTEEMI ÜLDVAADE.................................................................................................... 9 1.1.1 ORGANISATSIOONI EESMÄRGID................................................................................................ 9 1.1.2 INFOSÜSTEEMI EESMÄRGID....................................................................................................... 9 1.1.3 LAUSEND
lõpuks oli peaaegu igal talul oma õunaaed. Kasvatati ka kirsi ja kreegi, vähem aga ploomi ja pirni puid. Hakkas levima punane ja mustsõstar, karusmari, vaarikas, maasikas. Marjapõõsaste ja puuvilja puudega hakkasid levima uued magustoidud. Mõisted: *Kört ühtlane poolpaks keedus ehk jahusupp. *rokk tähendab toitu millesse on segatud jahu . *juuretis - *taar hapendatud jook *kali - *mõdusai - *käpp - *kaerakile - SÕIR Toiduained ühik Kao % 1 bruto 1 neto 10 bruto 10 neto 100 bruto 100 neto Kohupiim kg 0,05 0,05 0,5 0,5 5 5 Piim 2,5 % l 0,1 0,1 1 1 10 10 Või kg 0,01 0,01 0,1 0,1 1 1 kanamuna kg/tk 0,2 0,01 2 0,11 20 1,1