Facebook Like
Küsitlus


Kalaroad (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millised on värske kala tunnused ?
  • Milliseid töövahendeid kasutatakse kalade eeltöötlemisel ?
  • Kuidas eemaldatakse kaladel sisikond ?
  • Kuidas fileeritakse kalu ?
  • Millised on võimalused kalade marineerimiseks ?
  • Mis on graavimine ja kuidas seda tehakse ?
  • Millised on viisid kalade keetmiseks ?
  • Millised on kalade praadimise võimalused ?
  • Milliseid pooltooteid valmistatakse kalahakkmassist ?
  • Kuidas kalu suitsutatakse ?
 
Säutsu twitteris
Kalaroad (vasta küsimustele)
  • Millised on värske kala tunnused?
    * Kala lõhn on värske, kala terve ning muljumata.
    * Kala lõpused on helepunased (jääs säilitatud kala lõpused on hallikalt punetavad )
    * Kala silmad on selged ja veidi väljauluatavad, punnis.
    * Kala liha on elastne, nõtke (kui kala muljuda sõrmedega, siis lohku ei jää)
    * Sidekoekelmed on pärlmutriliselt säravad.
    * Limakiht on ühtlane.
  • Milliseid töövahendeid kasutatakse kalade eeltöötlemisel?
    * kalariiv , kalanuga, fileerimisnuga, käärid, kalalaud, teravaotsaline kahvel .
  • Kuidas eemaldatakse kaladel sisikond?
    * Kõhu avamise kaudu- alustatakse enamasti päraku poolt pea poole. Kasutatakse selleks nuga või kaare.
    * Selja kaudu- avamist kasutatakse sel juhul, kui tahetakse kala täita. Selgroog eemaldatakse täielikult.
    * Peaavause kaudu- avades jäävad kala kõht ja selg terveks. Väikestel kaladel rebitakse pea koos sisikonnaga välja.
  • Kuidas fileeritakse kalu?
    * nahaga ja luudega
    * nahaga ja luudeta
    * nahata ja luudeta
  • Millised on võimalused kalade marineerimiseks?
    Kuumtöödeldud kala ja külmtöödeldud kala.
  • Mis on graavimine ja kuidas seda tehakse?
    Graavimine ehk kalade toorsoolamine. Toorsoolamiseks kasutatakse suuremate kalade nahaga fileesid. Puhastatud ja kuivatatud kalafileed maitsestatakse soola, suhkru ja värske tilliga, fileed asetatakse kahekaua nahata pooled vastastikku fooliumisse või toidukilesse
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla

    Registreeri ja saadame uutele kasutajatele faili TASUTA e-mailile


    Konto olemas? Logi sisse

    Kalaroad #1 Kalaroad #2 Kalaroad #3 Kalaroad #4 Kalaroad #5 Kalaroad #6
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2012-05-21 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 18 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor MarisK16 Õppematerjali autor

    Märksõnad

    Mõisted


    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


    Sarnased materjalid

    133
    ppt
    Liharoad
    2
    doc
    Kala
    5
    doc
    Kalad
    12
    docx
    Liharoad
    652
    pdf
    Asjaajamise alused
    33
    docx
    Koka kutseeksami küsimused ja vastused
    31
    docx
    Toiduvalmistamise alused
    23
    doc
    Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2





    Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
    faili e-mailile TASUTA

    Konto olemas? Logi sisse

    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    või
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli? | Tee tasuta konto

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun