Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"Biifsteek" - 41 õppematerjali

biifsteek – veise välisfileest lihatükk, mis on lõigatud risti lihaskiuga 1,5-2cm paksusteks viiludeks.
thumbnail
5
docx

Liha, hakkliha ja kala. (pooltooted nendest)

Poolto Lihaliik Suure- Paneerit Pooltoode/ Portsjon- Kuum- lisandid ode /Jaotust tükiline- ud tükelduskuj suurus töötlus ükk Portsjon- või u tükiline paneeri Väikese- mata tükiline Rostbii Veiselih Sisefilee - Portsjoneer 2-3 viilu Praetakse Praetud f a tervelt, itakse 1-1,5 portsjoni väheses liharooga välisfile välisfilee cm s, rasvas dele e, 1-2 kg paksusteks 3 ümberringi sobivad sisefilee tükkidena, viiludeks, valmidus lisandid. , seotakse astet reietüki d, sisemin e ...

Toit → Kokandus
39 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kodumajanduse erialased terminid

Järvamaa Kutsehariduskeskus Kodumajandus KM21 Kodumajanduse erialased terminid Juhendaja: Maire Jürjen 2016 1. Aerolatte- väike patareiga töötav vispel, kasutatakse piima vahustamiseks 2. ala Carte- tellitavad road restoranis; valmistusviisilt keerukamad ja luksuslikumad kui nn päevaroad 3. al dente- Itaaliakeelne termin makaronide ja riisi õige küpsusastme kohta keetmisel (pehme, aga hakkab kergelt hambale vastu) 4. aniis- aniis on hariliku aniisi seemnetest saadav vürts 5. antrekoot- antrekoot on veise seljatükist ribikondi vahelt lõigatud steek paksusega umbes 2 cm 6. aseptika- puhastamine ja tegutsemine viisil, mis väldib mustuse edasi kandumist, sattumist puhastele pindadele ja tagab mustuse kokku korjamise 7. aspikk- kange, selge ja hästi tarretuv hele puljong, mida kasutatakse tarrendise roogade valmistamiseks 8. a...

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
2 allalaadimist
thumbnail
6
xlsx

Võõrsõnade õigekiri ja seletus

oranž värv digitaalne numbriline granaatõun puuvili taburet tool dekoratsioon kaunistus dražee komm periood ajavahemik dokument ametlik paber grenadill puuvili versioon tõlgnevus, variant biifsteek praetud lihalõik puljong lihaleem tšempion meister bakenbardid põskhabe guajaav eksootiline vili šanss võimalus tušš värvaine glögi kuum jook

Eesti keel → Eesti keel
5 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Portsjontükilised veiselihast portsjontooted

Õppeülesanne 2 Täitke tabel: Pooltoote Jaotustükk paneeritud Joonista Kuumtöötlemisvõte nimetus veiselihast, või pooltoote (praadimine, hautamine) millest paneerimata kuju valmistatakse Välisfilee Paneeritud Ovaalne Praadimine Romsteek Välisfilee Naturaalne Ovaalne Hautamine Klops praetükk (pruunistamine+keetmine (kints), väheses vedelikus tasasel seljatükk tulel) Sisefilee peaosa Paneerimata 1,5-2 cm Praadimine Biifsteek (naturaalne) kõrge, ümmargune Veisefilee Paneerimata ...

Toit → Kokk
8 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Trükkimise reeglid

3. Kirjavahemikute , . : ) " pärast asetakse tühimärk, enne ei ole. Ma ostsin kanepileiva, sidrunimahla ja tordi. 4. Kirjavahemikute ( - " ees asetakse tühimärk, pärast ­ ei ole. Keskpäeval lendasid mööda haned-luiged (pärast ei lennanud). 5. Lõik lõpetatakse klahviga "Enter". Maitsesta hakkliha tugevalt soola ja pipraga. Soovi korral lisa pressitud küüslauku, hakitud sibulat, kappareid või soolakurki. Vormi kätega biifsteek, aseta taldrikule, vajuta keskele lohk ning pane sinna toores munakollane. Võid kaunistada hakitud punase sibula, ansoovise ja soolakurgiga. Serveeri röstitud või praetud saiaga. Retsept mõeldud neljale. inimesele. 6. Tavaline tekst kirjutatakse suurusega 12, Times New Roman - Tere 7. Pealkirjad kirjutatakse Arial fontiga (Suurused on 24, 16, 12) - Pealkir3 Pealkiri2 Pealkiri 1 8. Sõna vahel asetatakse tühimärk. Mädanenud banaan.

Tehnika → Programm
1 allalaadimist
thumbnail
10
ppt

Benjamin Franklin

·Ärimehest isa Josiah Franklin sealt venna trükkikotta ja ·Kodukanast ema Abiah ujuma Folger ·Silence Dogood - ajakiri NOORUS JA KESKIGA ·Poliitik ja (aja)kirjanik ·Postkontori ülemjuhataja ·Leiutaja ja teadustega tegeleja ·Tegeles ajuti ka muusikaga Füüsikale andis suure panuse oma avastuste ja teooriatega elektri vallas. TEADUSHUVI ·Dr Spenceri loeng elektrist (kana, biifsteek, tuli, piiritus, elektrikett) ·Kiindus elektrisse ja pühendas kogu oma aja ·Londonist elektrostaatiline toru siidiga hõõrumiseks ja sai teada, et tekitatud sädemed ja välk on üht ja sama liiki elekter! ·1752. a tuulelohega siidinöör võtmega äikesepilve - SÄDE SAAVUTUSED ·1752 a. tõestas, et äike on elektriline nähtus ·1752 a. Leiutas ka piksevarda ·1784

Ajalugu → Ajalugu
4 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Prantsuse köök

Maitsestamine Maitseaineid kasutatakse ettevaatlikult, mõne roa puhul mõõdukalt, teise puhul ohtralt. Maitseandjad: küüslauk, sibul, rosmariin, petersell, tüümian, safran, nelk, basiilik, koriander. Köögi eripäraks on viinamarjaveini, konjaki ja likööri kasutamine toitude valmistamisel. Toidu valmistamine Vein on põhikomponent lihamarinaadide ja kalapuljongite koostises; Supid: puljongid, kreemsupid ja püreesupid (prantsuse- sibulasupp); Lemmik lihatoit on biifsteek (medium) Magustoitudest on lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis. Väga hinnatakse kirsipirukat, lahtist torti puuviljadega ja crème brüle`d. Tuntumad rahvustoidud Bordeaux`is - pardikonserv ja angerjad punases veinis, õhukesed pannkoogid ja lambalihapraad; Co´te d`Azuris - lõkkel grillitud värsked mereannid; Lorrane`is peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas; Lyoni köögis - koduselt valmistatud toidud, Provence´is kalasupp, veiselihaguljass punase

Toit → Rahvusköök
8 allalaadimist
thumbnail
1
doc

UNI

lihtsalt oli lükatud vagunite vahele ja neid ta läbi akna näinud oligi. Läksin vabandades tuppa tagasi ja uinusin alles enne hommikut. Olin öösel kõik uksed ja aknad nii hermeetiliselt sulgenud , et hommikul ärkasime nagu inkubaatoris. Toast väljudes pimestas meid päikese briljantne sära graniit kaljudel. Ümbrust uurides märkasime , et olime sõitnud kaugele tsivilisatsioonist ja lähim küla asub mitmesadade kilomeetrite kaugusel. Hommikukohvi katel kees juba tulel ja biifsteek küpses sütel. Läksin appi serveerima , et üist probleemi heastada. Äkitselt kihutas võtteplatsile furgoonauto , kust väljusid sõdurid , kes alustasid koheselt võtteplatsi likvideerimist ja inimeste evakueerimist. Rahvas oli sokis , kui kuulis , et sama ilus briljantselt särva graniitmägi osutus hoopis vulkaaniks. Oli see vast sensatsiooniline draama. Kõik tormasid veokisse ja veok hakkas kihutama. Kohale jõudes

Kirjandus → Kirjandus
19 allalaadimist
thumbnail
13
docx

Võõrsõnad

KORDAMINE EESTI KEELE SUULISE JA KIRJALIKU VÄLJENDUSE ÕPETUSE EKSAMIKS VÕÕRSÕNADE KIRJUTAMINE H Psüühika Psüühiline Stiihia Stiihiline Papaaha F, S Profid Sefid (selle) pilafi Blufib Mafiooso Dusi (all) Tusi (heli) Afisil (selle) guljasi Guasid (leidis) nisi (need) pastisid tsuvasid Bors Burs Puns Revans Revanseerim a Abstraheerima Ekstraheerima Boheemlane Mahorka (kaks) proffi (seda) seffi (sööb) pilaffi Bluffima Maffia (võtab) dussi (mängib) tussi (seda) afissi (sööb) guljassi Guasse (poeb) nissi (seda) pastissi tsuvasse (selle) borsi Bursi Punsi revansi Almanahh Almanahhid Epohh Epohhil Krahh Mahhinatsioon Psühholoogia Psühhoos Mehhanism Baldahhiin Rahhiit Afekt Aferist Aforism Afäär Efekt Efektiivne Grafiti Ofitsiaalne Ofort Rafineerima Ufo Biograafia Graafika Graafiline Süüfilis (seda) borsi Bursi Punsi revansi Eelistatud on: Mehaanik Mehaanika Mehaaniline Atasee Brosüür D...

Eesti keel → Eesti keel
39 allalaadimist
thumbnail
18
ppt

Prantsuse köögi ülevaate esitlus

Peamised toiduained Köögiviljad Suured oliivipuu-, seene-, shampinjoni- kasvatused Puuviljad Piimatooted: rõõskkoor, piim, kohupiim, hapukoor, juustud Muna Enamik lihasorte Kalad: merikeel, tursk, lest, skumbria, haug, karpkala ja Mereannid: austrid, krevetid, merekarbid, vähid Toitude valmistamine Kõrgekvaliteedilised toiduained Välditakse purustamist ja segamist Vein on põhikomponent marinaadidel ja kalapuljongites Populaarne on biifsteek ehk seest toores liha Süüakse püree- ja kreemsuppe ning puljongit Salat ja aedvili on eraldi toit Maitsestamine Sõltub väga toidust Põhilised maitseained: küüslauk, sibul, rosmariin, petersell, safran, tüümian, nelk, basiilik, koriander, estragon Viinamarjaveini, konjaki ja likööri kasutamine Mitmekesine kastmete koostis Toitude serveerimine Serveeritakse kaunilt, kuid lihtsalt Toitude jaoks vaagnad kuumendatakse Toidud asetatakse nii, et selgelt on

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Prantsuse köök

Prantsuse köök Prantsuse köök on mitmekesine ja maailmakuulus oma peenemaitseliste ja hoolikalt valmistatud toitude poolest. Prantsuse köögi maine on pärit eelkõige Versailles`õukonnast, õigemini küll sealsetelt maailmakuulsatelt köögimeistritetelt. Prantsuse köök on ülemaailmse kuulsuse saavutanud oma tõeliselt peenemaitseliste, hoolikalt valmistatud ning kaunilt serveeritud toitudega. Toiduainete kõige hinnatavamaks omaduseks peetakse maitsvust, seetõttu kasvatatakse ja aretatakse parima kvaliteediga aedviljasorte, oliivipuid ja seeni ­ sampinjonikasvatus on väga levinud. Soodsama kliima ja viljaka maapinna tõttu on põllumajandus, puuvilja ja viinamarjakasvatus ning karjapidamine väga mitmekesine, liikide- ja sortide rohke. Toite valmistatakse nii, et toiduainete algsed omadused ja toiteväärtus maksimaalselt säilivad. Rikkalikult süüakse toorsalateid, aedviljatoitude valik on väga lai. Mai...

Toit → Kodundus ja etikett
31 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Toiduõpetus

Kordamisküsimused1 1. Laktoositalumatus- Laktoos ehk piimasuhkur. Mida osad inimesed ei talu. 2. kirjelda maksapasteedi valmistamist?- Maks tuleb puhastada soontest ja kelmetest. Seejärel tuleb seapekk tükeldada ja pruunistada ja siis tuleb hautada, lisada maitseained ja püreestada. 3. Lasanje- Valmistamiseks kasutatakse lasanjeplaate hakklihakaste,valget põhikastmel valmistatud kastmeid ja juustu. Nimetatud komponendid asetatakse kihiti lasjanevormi, pealmiseks kihiks valge kaste, ning puistatakse üle riivjuustuga(parmesan). Rooga küpsetatakse tavalises ahjus 170 c 1-2 tundi. 4. Iseloomusta süsivesikuid?- Leidub pagaritoodetes, viinamarjades,makaronides. Päevasest toidu kogusest peaksid moodustama 60%. On energia allikas 5. Mis on karask?- Kuuluvad eesti rahvustoidu hulka. Karaskitainad on pehmed. Enamasti valmistatakse odrajahust ja kergitatakse kas söögisooda või pärmiga. 6. Nimeta tuntumaid eesti rahvusroog...

Kategooriata →
18 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Pooltoodete tabel

Pooltoodete tabel Nimetus Lihaliik, Kuju, suurus, kaal, Kuumtöötlemine Serveerimine, jaotustükk suure-, portsjon- või eripära väiketükiline, paneerimine Rostbiif Veiseliha, sise- ja Tervelt(1-2kg Praadimine, 3 valmidusastet(rare, välisfilee tükkidena), seotakse küpsetamine medium, well done) Portsjoneeritakse 1- Praetud 1,5 paksusteks liharoogadele viiludeks, 2-3viilu sobivad lisandid portsjonis Suuretükiline Rulaad Veiseliha, ...

Toit → Toiduainete õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Toiduainete koostise tabelid

8 9.3 23.7 213 69. Piimasupp makaronidega 250 7.5 0.3 24.4 234 70. Praetud kala 100/5 23 13 0 215 71. Munaga paneeritud praekala 90/5 18 17 6 258 72. Praetud kalakotletid 100/5 18 14 10 248 73. Köögiviljaga pikitud liha 75/100 25 19 9 316 74. Guljass veiselihast 75/100 24 24 7 350 75. Biifsteek (naturaalne) langett 75 22 18 0 259 76. Veiselihast hakkkotletid, bitkiid 100 15 13 10 227 77. Hakkbiifsteek, hapukoorekaste 75/50 14 32 3 389 78. Sealihakotlett, bitkii 100/5 16 23 11 325 79. Lambaraguu 50/250 15.1 20.5 37.7 407 80. Pilaff lambalihast 50/200 17.1 21.2 57.6 506 81

Bioloogia → Bioloogia
36 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Eesti keele häälikuortograafia probleeme

Eesti Lennuakadeemia Eesti keele häälikuortograafia probleeme Referaat Reigo Tamm Juhendaja Karin Kaljumägi Tartu 2009 Sissejuhatus Oma referaadi teemaks olen valinud ,,Eesti keele häälikuortograafia probleeme". Teema valikut kaalusin pikalt, kuid lõpuks otsustasin selle teema kasuks, kuna tundus et mul endal võib häälikuortograafiaga kõige enam probleeme olla. Oma referaadiga soovin ma anda oma kaasõpilastele väikese ülevaate eesti keele õigekirjast ja sellega kaasnevatest reeglitest.Allikatena olen kasutanud erinevaid artikleid internetist. 1 Võõrsõnade õigekiri 1.1 Tsitaatsõnad ja võõrsõnad Keelendid jagunevad kolmeks: tsitaatsõnadeks, võõrsõnadeks ja omasõnadeks. Tsitaatsõnad on võõrkeelsed sõnad eestikeelses tekstis ja neid kirjutatakse selliselt nagu nad on oma algses keeles.Nende sõnade häädlus peaks sar...

Eesti keel → Eesti keel
53 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Erinevate usundite toitumisharjumused

Olenevalt piirkonnast võetakse kossertoi tu tõsisemalt või vähem tõsisemalt ­ kui Tel Avivis on kosserrestorani sushi, grill ja itaalia restoranide vahelt raske leida, siis Jeruusalemmas on vastupidi. Hotellide restoranid järgivad alati kossertoidu reegleid. Iisraeli hommikusöök Rootsi lauas sisaldab piimatooteid ja kala, liha aga mitte. Liha kuulub traditsiooniliselt õhtusöögi juurde, populaarseimad liharoad on grillitud maks ja biifsteek. Sabati ajal võib toiduvalik olla märkimisväärselt tagasihoidlikum ning paljud söögikohad on suletud. Palestiina aladel ja araablaste linnaosades ei hooli sabatist ja kosserist muidugi mitte keegi ­ ehkki sealiha ei leia arusaadavalt ka sealt ­ ning nälg on täiesti kindlalt viimane asi, mis Iisraelis ohustab. ISLAM Islam ­ Islam üks maailmareligioonidest. Islam on alates oma sünnist Araabias üle 1400 aasta

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
24 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Prantsuse köök referaat

2. Toitude valmistamine · Valitakse kõrgekvaliteedilisi tooraineid. · Välditakse toiduainete purustamist ja segamist. · Osatakse osavalt valmistada salateid ja kastmeid (arvatakse teatavat üle 3000 kastme retsepti) · Vein on põhikomponent lihamarinaadide ja kalapuljongite koostises. · Suppidest eelistatakse puljongeid, kreemsuppe ja püreesuppe. Tuntuim prantsuse- sibulasupp. · Prantslaste lemmik lihatoit on biifsteek, kus liha jäetakse seest toores. · Magustoitudest on lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis. Väga hinnatakse kirsipirukat, lahtist torti puuviljadega ja crème brüle`d. 2. 1. Peamised toiduained Rikkalik köögiviljade valik: mugulsibul, kartul, porgand, kapsas, tomat, seller, kaunviljad, eriti hinnatud on spargel, artisokk ja porrulauk, ulatuslikud sampinjonikasvatused ja puuviljad Palju kasutatakse piima, rõõska koort, kohupiima ja hapukoort

Kirjandus → Kirjandus
42 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Dieet

See faas lõpeb 4,5 kg enne soovkaalu saavutamist. Algab üleminekufaas, kus järk-järult suurendatakse süsivesikute tarbimist tasemeni, kus kehakaal püsib stabiilsena. Järgneb ideaalis elu lõpuni kestev hooldusfaas, kus omandatud toitumisharjumused peavad kinnistuma. Lisaks dieedile sisaldab Atkinsi programm toidulisandeid ja liikumissoovitusi. Näidismenüü Hommikusöök: omlett singi, tomatite ja avokaadoga Lõuna: grillkana rohelise salatiga Õhtu: biifsteek röstitud spargliga Atkinsi dieet saavutas eriti suure populaarsuse Ameerika Ühendriikides ja Euroopas 2003.-2004. aastal ning seda on järginud mitmed meelelahutustööstuse staarid. Atkinsi dieet muutis süsivesikute vältimise populaarmeedias moeteemaks. Mitmetes eelretsenseeritavates meditsiiniajakirjades on ilmunud artikleid, milles viidatakse uurimustele, kus Atkinsi dieet näib olevat andnud kaalulangetamisel häid tulemusi. Võrdluskatses

Bioloogia → Bioloogia
19 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Liharoad konspekt

LIHAROAD Koduloomad: Kodulinnud: 1. veised 1. kanad 2. vasikad 2. kalkunid 3. sead 3. haned 4. lambad 4. pardid 5. küülikud 5. vutid 6. nutriad Ulukid: Metslinnud: 1. põdrad 1. tedred 2. metskitsed 2. metsised 3. metssead 3. põldpüüd 4. karud 4. pardid 5. jänesed 5. faasanid Marineeritakse kõiki lihasid, kindlasti tuleb marineerida küüliku- ja ulukite liha, samuti metslindude liha. Marinaadivedelikuks kasutatakse: 1. veini ­ punast, valget, portv...

Toit → Kokandus
31 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Vene rahvusköök

jooksul aga ei õnnestunudki tal valmistada toitu Aleksander I ­le. Carême reformib Vene kööki: Toite hakati serveerima prantsuse stiilis st kõik korraga lauale. Kuid see ei leidnud Venemaal poolehoidu. Venemaal oli kombeks serveerida roogi ükshaaval ja just siis, kui ta on parim. Selle stiili viis hiljem Pransusmaale Urbain Dubois. Loobuti terves suuruses loomade serveerimisest. Vaid loom tükeldati enne või peale kuumtöötlemist. Liha tükeldati portsjoniteks: naturaalne biifsteek, klopsid, langetid, antrekoodid, eskalopid. Toite hakati püreerima. Retsepte hakati täpselt järgima Larbid nimetati lõplikult ümber suppideks Tulid salatid: olivier´salat, Uatenteer. Vinegret on Vene looming, mujal maailmas tuntud Vene salati nime all. Kasutusele tuli presspärm, millega lühenes ka taigna kergitusaeg 10-12 tunnilt 2-le tunnile. 1870-ndatel on teada juba Gruusia saslõki olemasolu Venemaa linnades. D

Kultuur-Kunst → Kultuuriajalugu
7 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Toitlustus, toidu valmistamine

1. * Hautamine-kuumtöötlemine,töödeldav toiduaine esmaslt praetakse pruunikooriku tekkimiseni, seejärel keedetakse väheses vedelikus. Kaanega. ¾ vett. 97 kraadi juures. * Vokkimine- kuumtöötlemine, toiduaineid kuumutatakse lühikest aega, väheses rasvas ja pidevalt vokkides. 175-180 kraadi juures. Toiduained lisatakse valmimise järjekorras. (riis, köögivili, kana, kala, puuviljad, pasta) * Freesamine- lühiajaline kuumutamine rasvaines värvi andmiseks. 2.* Barbecue- toidu aeglane küpsetamine spetsiaalses vesivanniga varustatud ahjus. Umbes 80 kraadi juures, suitsuses ja niiskes keskkonnas. Temp kuni 140.(kaasas käib moppimine. Kasutatakse moppkastet. See koosneb happelisest tooraines, see võib olla puuvilja marjapüree, võist, alkoholist, ehk vein või õlu. Liha üle pintseldamine.) * suitsutamine- külm v kuumsuitsus, külmas on kraadi vähemalt 15, kuumas 80-120 kraadi. Eesmärgiks anda lihale meeldiv välimus ja maitse ja anda pikem säilivusae...

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
133
ppt

Liharoad

Hanemaks, või, puljong, sibul, jahu, nelk, pipar, sool Valmistamine: 1. Või sulatada, lisada hakitud sibul ja pipraga hõõrutud nelgiga pikitud maks. Küpseta 30 min praeahjus. Puistata peale soola, eemaldada nelgid. 2. Praerasv segada jahu ja puljongiga. Kuumutada. HAKKLIHA Boeuf a la tartar Veise hakkliha, sool, jahv. must pipar, muna, küüslauk, sibul. Valmistamine: 1. Maitsestada hakkliha tugevalt soola-pipraga, lisada pressitud küüslauk, hakitud sibul. 2. Vormida biifsteek, asetada taldrikule, vajutada näpuga keskele lohk ning asetada sinna toores munakollane. Serveerida röstsaia- ja soola kurgiga. Bitkiid Hakkliha, kartul, sibul, muna, vesi, sool, jahv. must pipar, või, riivsai. Valmistamine: 1. Keeta kartulid, purustada kahvliga. Lisada hakklihale kartul, hakitud sibul, muna, vesi, maitseained. Segada läbi, vormida ümara kujuga väikesed bitkiid, veeretada jahus või riivsaias ja praadida kuumas rasvas kuldpruuniks.

Toit → Toiduvalmistamine
38 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Dieet - referaat

Algab üleminekufaas, kus järk-järult suurendatakse süsivesikute tarbimist tasemeni, kus kehakaal püsib stabiilsena. Järgneb ideaalis elu lõpuni kestev hooldusfaas, kus omandatud toitumisharjumused peavad kinnistuma. Lisaks dieedile sisaldab Atkinsi programm toidulisandeid ja liikumissoovitusi. Näidismenüü Hommikusöök: omlett singi, tomatite ja avokaadoga Lõuna: grillkana rohelise salatiga Õhtu: biifsteek röstitud spargliga Atkinsi dieet saavutas eriti suure populaarsuse Ameerika Ühendriikides ja Euroopas 2003.-2004. aastal ning seda on järginud mitmed meelelahutustööstuse staarid. Atkinsi dieet muutis süsivesikute vältimise populaarmeedias moeteemaks. Mitmetes eelretsenseeritavates meditsiiniajakirjades on ilmunud artikleid, milles viidatakse uurimustele, kus Atkinsi dieet näib olevat andnud kaalulangetamisel häid tulemusi. Võrdluskatses vähendatud rasvasisaldusega dieetide ning

Bioloogia → Bioloogia
15 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

Köögileksikon

Austrid - söödavad austerkarplased, leidub palju erinevaid liike. Korjatakse poolküpselt, Olulisemad: söödav auster (Ostrea edulis), virgiinia hiidauster rohelise ja kõvana ning hoitakse valmimiseni jahedas. 2 B Biifsteek ­ veise välisfileest lihatükk, mis on lõigatud risti lihaskiuga 1,5-2cm paksusteks viiludeks. Küpsetatakse 3 erineva valmidusastmega: pooltoores (seest punane; 1,5min), keskmine Baked Alaska, ahjujäätis ­ kutsutakse ka Norra omletiks. Idee on

Toit → Toiduvalmistamise tehnoloogia...
29 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kuristik Rukkis kokkuvõte

Sellel korral palus ta Holdenil kirjutada üks kirjeldus mingist asjast, kas toast, majast või peaasi, et millestki mida oleksvõimalik kirjeldada. Tal oli jälle mingi kohting. Holden tundis huvi, et kellega Stadler nüüd kohtama läheb. Holdeni üllatuseks läks Stradler nüüd kohtama Jane Gallagheriga. Holden palus Jane tema poolt tervitada, kuigi ta teadis, et Stradler ei anna tema tervitusi edasi. Laupäeviti oli Penceys alati üks ja sama lõuna. Anti biifsteek ja kartuli pudru. Arvatavasti anti need ainult selle pärast, et laste emad küsivad, et mis nad lõunaks sõid ja need vastavad, et biifsteeki. Täielik sobitegemine. Ja seda peeri ka väga tähtsaks sündmuseks. Oleks te neid biifsteeke näinud. Kõva nagu tallanahk ning see kartulipuder oli väga halvasti tambitud. Magustoiduks anti õuna-leiva vorm, mida sõid ainult Ackley taolised tüübid ja väiksema klassi jõnglased, kellele kõiksugune toit kõlbas.

Kirjandus → Kirjandus
724 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Kuristik rukkis J. D. Salinger

Sellel korral palus ta Holdenil kirjutada üks kirjeldus mingist asjast, kas toast, majast või peaasi, et millestki mida oleksvõimalik kirjeldada. Tal oli jälle mingi kohting. Holden tundis huvi, et kellega Stadler nüüd kohtama läheb. Holdeni üllatuseks läks Stradler nüüd kohtama Jane Gallagheriga. Holden palus Jane tema poolt tervitada, kuigi ta teadis, et Stradler ei anna tema tervitusi edasi. Laupäeviti oli Penceys alati üks ja sama lõuna. Anti biifsteek ja kartuli pudru. Arvatavasti anti need ainult selle pärast, et laste emad küsivad, et mis nad lõunaks sõid ja need vastavad, et biifsteeki. Täielik sobitegemine. Ja seda peeri ka väga tähtsaks sündmuseks. Oleks te neid biifsteeke näinud. Kõva nagu tallanahk ning see kartulipuder oli väga halvasti tambitud. Magustoiduks anti õuna-leiva vorm, mida sõid ainult Ackley taolised tüübid ja väiksema klassi jõnglased, kellele kõiksugune toit kõlbas.

Kirjandus → Kirjandus
8 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Kuristik rukkis - J.D. Salinger

Siis kuuleb ta, et Stradlater läheb välja Jane Gallagheriga, Holdeni lapsepõlvesõbraga. Ta meenutab lapseliku vaimustusega koos veedetud aegu, ja tahab, et Stradlater küsiks talt kabe kohta (Jane ei tahtnud kunagi käia tammiga, Holden tahab teada, kas ta seda ikka veel ei taha). Stradlater lubab küsida, kuid Holden teab juba ette, et ei küsi. Kui Stradlater on läinud, tuleb jälle Ackley ja Holdenil on isegi rõõm teda näha, kuna ta viib ta mõtted mujale. Õhtul on söögiks biifsteek ja Holden arvab, et selle pärast, et kui järgmine päev lapsevanemad külla tulevad, siis küsivad nad oma võsudelt, mis eile õhtul süüa said ja nood vastavad biifsteeki (jääb kooli toidust hea mulje). Holden läheb koos sõpradega linna (Mal Brossard ja Ackley), kinos pole aga midagi huvitavat, niisiis süüakse, mängitakse mänguautomaadiga ja minnakse internaati tagasi. Mal hakkab bridzi mängima, Ackley jääb Holdeni tuppa lobisema, kuigi Holden püüab temast lahti saada

Kirjandus → Kirjandus
3369 allalaadimist
thumbnail
5
docx

J. D. Salinger "Kuristik rukkis"

Siis kuuleb ta, et Stradlater läheb välja Jane Gallagheriga, Holdeni lapsepõlvesõbraga. Ta meenutab lapseliku vaimustusega koos veedetud aegu, ja tahab, et Stradlater küsiks talt kabe kohta (Jane ei tahtnud kunagi käia tammiga, Holden tahab teada, kas ta seda ikka veel ei taha). Stradlater lubab küsida, kuid Holden teab juba ette, et ei küsi. Kui Stradlater on läinud, tuleb jälle Ackley ja Holdenil on isegi rõõm teda näha, kuna ta viib ta mõtted mujale. Õhtul on söögiks biifsteek ja Holden arvab, et selle pärast, et kui järgmine päev lapsevanemad külla tulevad, siis küsivad nad oma võsudelt, mis eile õhtul süüa said ja nood vastavad biifsteeki (jääb kooli toidust hea mulje). Holden läheb koos sõpradega linna (Mal Brossard ja Ackley), kinos pole aga midagi huvitavat, niisiis süüakse, mängitakse mänguautomaadiga ja minnakse internaati tagasi. Mal hakkab bridzi mängima, Ackley jääb Holdeni tuppa lobisema, kuigi Holden püüab temast lahti saada

Eesti keel → Eesti keel
12 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kuristik Rukkis

Siis kuuleb ta, et Stradlater läheb välja Jane Gallagheriga, Holdeni lapsepõlvesõbraga. Ta meenutab lapseliku vaimustusega koos veedetud aegu, ja tahab, et Stradlater küsiks talt kabe kohta (Jane ei tahtnud kunagi käia tammiga, Holden tahab teada, kas ta seda ikka veel ei taha). Stradlater lubab küsida, kuid Holden teab juba ette, et ei küsi. Kui Stradlater on läinud, tuleb jälle Ackley ja Holdenil on isegi rõõm teda näha, kuna ta viib ta mõtted mujale. Õhtul on söögiks biifsteek ja Holden arvab, et selle pärast, et kui järgmine päev lapsevanemad külla tulevad, siis küsivad nad oma võsudelt, mis eile õhtul süüa said ja nood vastavad biifsteeki (jääb kooli toidust hea mulje). Holden läheb koos sõpradega linna (Mal Brossard ja Ackley), kinos pole aga midagi huvitavat, niisiis süüakse, mängitakse mänguautomaadiga ja minnakse internaati tagasi. Mal hakkab bridzi mängima, Ackley jääb Holdeni tuppa lobisema, kuigi Holden püüab temast lahti saada

Kirjandus → Kirjandus
5 allalaadimist
thumbnail
6
odt

J.D.Saliger - Kuristik rukkis

Siis kuuleb ta, et Stradlater läheb välja Jane Gallagheriga, Holdeni lapsepõlvesõbraga. Ta meenutab lapseliku vaimustusega koos veedetud aegu, ja tahab, et Stradlater küsiks talt kabe kohta (Jane ei tahtnud kunagi käia tammiga, Holden tahab teada, kas ta seda ikka veel ei taha). Stradlater lubab küsida, kuid Holden teab juba ette, et ei küsi. Kui Stradlater on läinud, tuleb jälle Ackley ja Holdenil on isegi rõõm teda näha, kuna ta viib ta mõtted mujale. Õhtul on söögiks biifsteek ja Holden arvab, et selle pärast, et kui järgmine päev lapsevanemad külla tulevad, siis küsivad nad oma võsudelt, mis eile õhtul süüa said ja nood vastavad biifsteeki (jääb kooli toidust hea mulje). Holden läheb koos sõpradega linna (Mal Brossard ja Ackley), kinos pole aga midagi huvitavat, niisiis süüakse, mängitakse mänguautomaadiga ja minnakse internaati tagasi. Mal hakkab bridzi mängima, Ackley jääb Holdeni tuppa lobisema, kuigi Holden püüab temast lahti saada

Eesti keel → Eesti keele ajalugu
4 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Koolitus ja puhkeväljasõidu hinnapakkumine

Lillkapsa gratään Dessert Valik "Café Mademoiselle" kooke Panna Cotta a la Vana Tallinn marjakompotiga Kohv/tee LISA 3 ­ õhtusöögi menüü Menüü 1 ­ 09.mai.2013 ­ Vene restoranis Balalaika TRADITSIOONILINE ,,VENEMAA" Eelroog Soolakurgid hapukoore ja meega Supp Rammus seljanka lihapirukaga Pearoog Balalaika biifsteek kartuli, metsaseente ja küüslauguvõiga serveerituna kuumal malmpannil Magustoit Magusad pliinid moosi ja jäätisega Kohv / tee Menüü 2 ­ 10.mai. 2013 ­ Aasia restoranis Wok & Grill Pearoad Ahjus küpsetatud forellifilee kartuli, grillitud köögivilja ja valge veini-sidrunikastmega Parmesaniga üleküpsetatud juurviljadega täidetud kanafilee riisi ja mangokastmega Marineeritud veisefilee ahjukartulite, hautatud köögiviljade ja portveinikastmega Dessert

Turism → Turism
39 allalaadimist
thumbnail
7
doc

J.D. Salinger „Kuristik rukkis“

Siis kuuleb ta, et Stradlater läheb välja Jane Gallagheriga, Holdeni lapsepõlvesõbraga. Ta meenutab lapseliku vaimustusega koos veedetud aegu, ja tahab, et Stradlater küsiks talt kabe kohta (Jane ei tahtnud kunagi käia tammiga, Holden tahab teada, kas ta seda ikka veel ei taha). Stradlater lubab küsida, kuid Holden teab juba ette, et ei küsi. Kui Stradlater on läinud, tuleb jälle Ackley ja Holdenil on isegi rõõm teda näha, kuna ta viib ta mõtted mujale. Õhtul on söögiks biifsteek ja Holden arvab, et selle pärast, et kui järgmine päev lapsevanemad külla tulevad, siis küsivad nad oma võsudelt, mis eile õhtul süüa said ja nood vastavad biifsteeki (jääb kooli toidust hea mulje). Holden läheb koos sõpradega linna (Mal Brossard ja Ackley), kinos pole aga midagi huvitavat, niisiis süüakse, mängitakse mänguautomaadiga ja minnakse internaati tagasi. Mal hakkab bridzi mängima, Ackley jääb Holdeni tuppa lobisema, kuigi Holden püüab temast lahti saada

Kirjandus → Kirjandus
28 allalaadimist
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

· Grillitakse o Maitsetatakse või pärast grillimist Biifssteekide valmindusastmed · Kergelt praetud(inglis k rare) o 1,5 min kummaltki poolt o Seest ,,verine" · Keskmiselt praetud(inglis k medium) o 3.min kummaltki poolt o Seest punakasroosa · Läbipraetud(inlis k well done) o 4-5 min mõlemalt poolt Portsjontükilised liharoad · Klops-veise reietükk · Liharull-veis,siga · Antrekoot-veis · Biifsteek · Romsteek-veis · Filet migron-veise sisefilee · Chateaubrind-veise sisefilee · Tournedos-veise sisefilee · Snitsel-siga · Naturaalne kotlet-siga · Paneeritud kotlet ehk karbonaad-siga ja veise Väiksetükilised liharoad · Liha tükeldatakse o Kuubikuteks-guljass(siga,veis) o Kangideks-strooganov(böfstrooganov) o Kangideks-asuu(veis) TOIDUVALMISTAMISE ALUSED o Kondiga tükid-raguu(siga,vasikas,kana)

Toit → Toitlustus
90 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

valmistada soovitatakse. Suuri lihatükke võrmitakse neid vorstisidumise võttega sidudes. 5. Kuidas valmistatakse hakkliha? Valmistatakse hakklihamasinaga, kõikidest lihaliikidest, kusjuures kasutatakse eelkõige kaela-, kõhu-, külje- ja labatükid. Selleks lõigatakse lihatükid väiksemaks, nii et need hakklihamasina avast sisse mahuksid ja aetakse 1-3 korda läbi hakkmasina. 6. Milliseid pooltooteid valmistatakse veiselihast? Rostbiif, rulaad, pikitud liha, klops, liharull, antrekoot, biifsteek, langett, filee, romsteek, filet mignon, chateaubriand, tournedos, böfstrooganov, guljass, asuu. 7. Milliseid pooltooteid valmistatakse sealihast? Seapraad, naturaalne kotlet, karbonaad, snitsel, eskalopp, liharullid, guljass, raguu. 8. Milliseid pooltooteid valmistatakse hakklihast? Hakkrulaad, hakkbiifsteek, hakkliharullid, hakksnitsel, hakk-kotlet, bitkiid, lihapallid, frikadellid. 9. Kuidas liha keedetakse? Keedetakse suure tükina. Liha pannakse keema kuuma magedasse vette. Liha

Toit → Kokandus
184 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Kirjelda külmtöötlemismeetodid lehekülg 12-13 Selleks, et toiduaineid saaks kas toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid pesta, koorida sellist tegevust nimetatakse toiduainete külmtöötlemiseks. Külmtöötlemisel toiduainete mass enamasti väheneb. Külmutatud toiduainete sulatamine: Külmutatud liha- ja kalatoodete sulatamine. Külmutatud pooltoodete sulatamine. Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine: Köögiviljade sorteerimine. Köögiviljade pesemine. Köögiviljade koorimine. Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine. Erineva toiteväärtusega osade eraldamine: Kontide eraldamine lihast. Kõõluste eraldamine lihast. Kalade fileerimine. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine: Toiduainete tükeldamine. Toodete vormimine. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti: Vahustamine. Hakkliha valmistamine. Toiduainete või pooltoodete paneerimine. Kirjelda kuumtöötlemismeetodid lehekülg 14-19 Toiduainete kuumtöötlus põhivõtted on keetmine ja...

Toit → Kokandus
256 allalaadimist
thumbnail
96
doc

Toidukaubaõpetus

 võided – peenestatud võidelisa, määritava konsistentsiga mass, mis on valmistatud lihatoormest maitseainete lisamisel. (ibid) 5.4 HAKKLIHAST TOOTED Hakklihast tooted on: termiliselt töödeldud tooted (praetud, keedetud, küpsetatud jne.), mis võivad olla kaetud erisuguste paneeringutega ning neid turustatakse jahutatult, kuumalt või külmutatult. Hakklihast tooted on kotletid, šnitslid, pihvid, biifsteek, romsteek, lihapallid, kroketid, nagitsad, frikadellid jt. 38  hakklihast pooltooted - realiseeritakse jahutatult või külmutatult ja vajavad küpsetamist, praadimist vm. kuumtöötlemist enne kasutamist.  hakklihast valmistooted – tooted on praetud, keedetud või küpsetatud. Realiseeritakse jahutatult või külmutatult. (ibid) 5.5 TARRENDTOOTED JA SÜLDID

Majandus → Kaubandus
20 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Sisukokkuvõtted kohustuslikust kirjandusest.

Siis kuuleb ta, et Stradlater läheb välja Jane Gallagheriga, Holdeni lapsepõlvesõbraga. Ta meenutab lapseliku vaimustusega koos veedetud aegu, ja tahab, et Stradlater küsiks talt kabe kohta (Jane ei tahtnud kunagi käia tammiga, Holden tahab teada, kas ta seda ikka veel ei taha). Stradlater lubab küsida, kuid Holden teab juba ette, et ei küsi. Kui Stradlater on läinud, tuleb jälle Ackley ja Holdenil on isegi rõõm teda näha, kuna ta viib ta mõtted mujale. Õhtul on söögiks biifsteek ja Holden arvab, et selle pärast, et kui järgmine päev lapsevanemad külla tulevad, siis küsivad nad oma võsudelt, mis eile õhtul süüa said ja nood vastavad biifsteeki (jääb kooli toidust hea mulje). Holden läheb koos sõpradega linna (Mal Brossard ja Ackley), kinos pole aga midagi huvitavat, niisiis süüakse, mängitakse mänguautomaadiga ja minnakse internaati tagasi. Mal hakkab bridži mängima, Ackley jääb Holdeni tuppa lobisema, kuigi Holden püüab temast lahti saada

Kirjandus → Kirjandus
29 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

g, ovaalsed · Liharull ­ turjatükk/seljatükk, hautatud, portsjonis võib olla 2 tk, vasardatakse, maitsestatakse, lisatakse täidis, vormitakse · Romsteek (ainus paneeritud toode veiselihast) - praetud, välisfilee, 1,5 ­ 2 cm paksused viilud, vasardatakse, vormitakse, paneeritakse · Antrekoot ­ Filee/turjatükk, praetud, 1,5 ­ 2 cm paksused viilud vasardatakse, vormitakse ovaalseks. · Biifsteek ­ sisefilee peaosast, praetud, 1,5 ­ 2 cm paksused viilud, ei vasardata. 12. Nimeta vähemalt 5 pooltoodet väikelooma lihast ja iseloomusta neid · Sealiha naturaalne kotlet ­ Seljatükist, praetud, kondiga või kondita portsjontükid. Vasardatud, vormitud, portsjonis 2 tükki (1 kondiga teine ilma) massiga kokku 150 g · Paneeritud kotlet ehk karbonaad ­ seljatükist, kondiga portsjontükid,

Toit → Kokandus
67 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Toiduained

Jagunevad tarrendvorst ja tarrend vormis. Tükilihast pooltooted on töötlemata või töödeldud (soolatud, marineeritud, paneeritud) tükiliha, mida pole allutatud kuumtöötlemisele ega suitsutamisele. Jagunevad suuretükilisteks (seljatükk, tagatükk, filee, kotletiliha), portsionpooltoodeteks (biifsteek, langett, antrekoot) väikesetükilisteks pooltoodeteks (guljass, raguu, pilafiliha, saslõkiliha). Hakklihast tooted on kotletid, pihvid, biifsteek, lihapallid, frikadellid. Liigitatakse hakklihast pooltoodeteks (jahutatud, külmutatud), valmistoodeteks ­ praetud, keedetud, küpsetatud (kuumalt, jahutatud, külmutatud) ning hakkliha-taigna pooltoodeteks (pelmeenid) ­ kuumtöötlemata tooted, mille lihasisaldus on vähemalt 20%. Nende toodete valmistamisel kasutatakse siiritud koduloomade, -lindude või ulukiliha, pekki või rasvast liha, munasaadusi, sibulat, küüslauku, saia või paneerimisjahu, soola ja maitseaineid.

Toit → Toitumisõpetus
139 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Valitakse kõrgekvaliteedilised toorained.  Välditakse toiduainete purustamist ja segamist.  Palju valmistatakse erinevaid salateid ja kastmeid. On teada üle 3000 kastme retsepti. 303  Lihamarinaadide ja puljongite koostises on vein põhikomponent.  Suppidest eelistatakse puljongeid, kreemsuppe ja püreesuppe. Tuntuim on prantsuse sibulasupp.  Lemmik-lihatoit on biifsteek, kus liha jäetakse seest tooreks.  Magustoitudest on lemmikuks vahukoor, puuviljakompotid, jäätis. Väga hinnatakse kirsipirukat, lahtist torti puuviljadega ja crème brûléd. Tuntuimad rahvustoidud Rahvustoidud on eri piirkondades erinevad. Peamised neist:  Liharoad; pasteedid (hanemaksapasteet); hapukapsas vorsti, kartulite ja sealihaga.  Pardikonserv ja angerjad punases veinis, õhukesed pannkoogid ja lambalihapraad.

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

madusid. Toitude valmistamine Valitakse kõrgekvaliteedilisi tooraineid. Välditakse toiduainete purustamist ja segamist. Osatakse osavalt valmistada salateid ja kastmeid (arvatakse teatavat üle 3000 kastme retsepti) Vein on põhikomponent lihamarinaadide ja kalapuljongite koostises. Suppidest eelistatakse puljongeid, kreemsuppe ja püreesuppe. Tuntuim prantsusesibulasupp. Prantslaste lemmik lihatoit on biifsteek, kus liha jäetakse seest toores. Magustoitudest on lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis. Väga hinnatakse kirsipirukat, lahtist torti puuviljadega ja crème brüle`d. Tuntumad rahvustoidud Alsace´ i piirkonda iseloomustavad liharoad, pasteedid (hanemaksapasteet), hapukapsas vorsti, kartulite ja sealihaga Bordeaux`i piirkonda pardikonserv ja angerjad punases veinis, õhukesed pannkoogid ja lambalihapraad.

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun