Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Keedutaigna koostisained on vesi või piim, või või margariin, kõrgema sordi nisujahu, sool, munad. Vastavalt küpsetise liigile maitsestatakse taignat vähese suhkru ja riivitud sidrunikoorega või punase pipra ja riivitud juustuga.
Keeduklaasis on 4 mooli vett .Arvutage selle veehulga mass (g), ruumala (dm3) ja selle veekoguse aurustumisel tekkiva veeauru ruumala normaaltingimustel (dm3 ) ning selles sisalduvate aatomite üldhulk.
Keedusoola kristallvõre on tihe kuna vastastikulase laenguga elemendid tõmbavad üksteist Dissotsiatsiooni käigus vee molekulid kinnituvad kristallvõres olevale ioonile ja tirivad need kristallivõrest välja.
Keedusoola tundlikkus - kuhjub organismis, ladestub veresoongte seintesse, seob vett, lanehb veresoonte elastsus, versooned pikema aja jooksul ahenevad, soodusatb kõrge vererõhu teket.
Keeduvorst on auru või veega keedetud, mõnikord ka ülesuitsutatud vorst, mille tootesisene temperatuur on tõstetud vähemalt 71 °C-ni. Niiskuse osamass on 75%.
Keedusool on tähtsaim leelismetalli sool (toidus, keemias, lume sulamiseks), elutegevuseks vajalik (5 g päevas). Looduses lahustunult merevees, soolajärvedes.
Keedu - , leht- ja pärmitainast, õhulist tainast, piparkoogitainast). Samuti peab ta oskama valmistada mitmesuguseid , täidiseid, katteid ja kaunistusi.
Keeduklaas - Lahuste valmistamine, lühiajaline säilitamine Kolb/Kolvid - Seisu-, Kooniline-, Ümarkolb / Lahuste valmistamine, lühiajaline säilitamine
Keedusalaamid – kuuma suitsuga suitsutatud, keedetud tootesisese temperatuurini vähemalt 71 C, ja lühiajaliselt külma suitsuga suitsutatud vorstid.
Keedusoolal on antiseptilised omadused, mis tähendab seda, et keedusool aitab hävitada toiduainete riknemist põhjustavaid baktereid ja mikroobe.
Keedušokolaadid on täiesti mõrud või vähemagusad, peamiselt kulinaarsetel eesmärkidel kasutatavad sordid, kuid maitsevad ka paljudele maiustusena.
Keedutainaküpsised - põhikoostisaineteks vesi ja muna, neile lisatakse jahu, rasvaine, sool ja suhkur, jahtunult täidetakse erinevate täidistega.
Keedusool on toiduaine Inimese veres on umbes 0,9% keedusoola ja samasuguses lahuses lahustatakse ka süstitavaid
Keedu - ehk jahubanaanid on väga tärkliserikkad ja paljudes troopilistes piirkondades põhitoiduaine.
Keedusoola abil on võimalik tõsta vee keemistemperatuuri kuni 108,8° C , kui lisada 1 l veele 407 g soola.
Keedusool on värvuseta , kristalne aine, lahustub hästi vees ja lahustumine sõltub temperatuurist.
Keedukreemi valmistamiseks on vaja 1l piima, 0,03 kg jahu, 2 muna, 0,075 kg suhkrut, 0,05 kg võid ja vanilli.
Keeduvedeliku soolasisaldusest - soola lisamine köögiviljade keeduvette vähendab vees lahustuvate ainete kadu.
Keedusool - regulatsioon K Fermentatiivne funktsioon Juurvili, liha, Nõrkus, hüporeflek.
Keeduklaasid 50 - 100 ml Mõõtkolvid 50 ja 100 ml Pipetid 5 ja 10 ml AA- leekspektromeeter
Keeduklaas – katsete tegemieks, vedelike kuumutamiseks (ei või lahtisel leegil).
Keedu - ehk jahubanaanid on paljudes troopikamaades põhitoiduaineks.
Keedusool on meile ka harjumuspärane maitseaine Toiteväärtust tal pole
Keeduvärv - veebaasil, välisvärv, kantakse hööveldamata puitpinnale.
Keedu - ja majapidamisjuht “Moodne perenaine”. 1937
Keedusoola on lahustunud olekus merede ja ookeanide vees.
Keedu - klaasi väljavooluava alla, avasin kraani.
Keedusoola põhistruktuur on lihtne kuubikujuline kristallisüsteem.
Keedutaina põhitoorained on vesi, rasvaine, nisujahu ja kanamuna.
Keeduvorst on valmistatud sealihast ja veiselihast.
Keedusoola on tuntud ja kasutatud sadu aastaid.
Keeduklaas - lahuste valmistamine ja keetmine.
Keedu - või kuivatuspirnide varumisel.
Keeduvorst sea - ja veiselihast, kokku 63% liha.
Keeduvorstid on kõige levinum vorstide liik.
Keedusingi - või-sai 30/30/5 6 13 16 211
Keeduvorsti - või-sai 30/30/5 6 10 16 200
Keedutaigna kobestajaks on küpsemisel tekkiv veeaur
Keeduvorst on müügil kulinaarialetis.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Keedusoolad - NaCl sisaldus 97% 2.Mineraalsoolad - NaCl 50-60% 3.Flabanoidid - maitsepulbrid, saadakse rohelisest teest, õunakoortest, toime sarnane mineraalsooladega.
Vote UP
-5
Vote DOWN
Keedusoola valem on NaCl, tuleneb põhilisest koostisosast – naatriumkloriidist –, mis omakorda koosneb kahest



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun