Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Eksootilised puuviljad (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


EKSOOTILISED  PUUVILJAD
MANGOSTAN

Mangostani tumepunase ja kõva kesta all on valge  viljaliha . Selle 
maitse meenutab virsikut, kuid on veidi hapuka nüansiga. 
Ostmisel  peaks katsuma mangostani koort ja see peaks olema 
veidi pehme. Süüa võib mangostani viljaliha värskelt ja 
puuviljasalatitesse lisatuna.

Kilohind  25,05 eurot (392 krooni). 

Tema lehti ja juuri kasutatakse kõhuvalu, kõhulahtisuse ja põletike 
raviks.

http://www.youtube.com/watch?v=pGPD64DiwxQ&feature=Play
List&p=E9695FD7213586F7&index=4
TAMARILLO  EHK  PUUTOMAT

Tamarillo on pärit Peruust ning kuulub kartuli ja tomatiga ühte 
sugukonda.  Toored  tamarillo’d on kollakaspunased, kuid muutuvad 
küpsedes tumepunaseks. Tumepunane on ka viljaliha ja  maitselt  on 
see magus. Oranži osa  maik  võib olla ka mõrkjas. Tamarillo passib 
magustoiduks ning kooritult puuvilja- ja aedviljasalatitesse. Tamarillo’t 
on lihtsam koorida, kui kasta see hetkeks keeva vette. 

Hoida külmas, 2-5 soojakraadi juures. 

Sisaldab A, B, C ja K vitamiine

Kilohind 18,66 eurot (292 krooni).

Toitainete sisaldused  100g  toidu söödava osa kohta

Vesi 81

Valgud   1,5 
                 Rasvad  0,79 
                  Kiudained  4
http://www.youtube.com/watch?v=COr8D7MtcRE &
RAMBUTAN

Rambutani nimi tuleneb vilja  koorest , mis oleks justkui kaetud 
karvadega.  Metsikult  kasvavad need  viljad   Malaisias , haritult 
laiemalt Kagu-Aasias. Rambutani sisu on valkjas või roosaka 
varjundiga, maitse on magus ja samal ajal kergelt hapukas. 
Oluline on teada, et vilja sees on ovaalne kivi, mis on mürgine. 
Rambutane tarvitatakse värskelt, aga ka  moosi  või kompotina. 

Kilohind 18,66 eurot (292 krooni).
Vasakule Paremale
Eksootilised puuviljad #1 Eksootilised puuviljad #2 Eksootilised puuviljad #3 Eksootilised puuviljad #4 Eksootilised puuviljad #5 Eksootilised puuviljad #6 Eksootilised puuviljad #7 Eksootilised puuviljad #8 Eksootilised puuviljad #9 Eksootilised puuviljad #10 Eksootilised puuviljad #11 Eksootilised puuviljad #12 Eksootilised puuviljad #13 Eksootilised puuviljad #14
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 14 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2017-01-15 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 3 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor villagernr7 Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
17
docx

Eksootilised viljad

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kristina Manilkina TÖ21Mk EKSOOTILISED VILJAD Juhendaja: Aive Antson TALLINN 2010 · Eksootilised viljad 1. Karamboola 2. Cherimoya või pannoona 3. Ananass 4. Mango 5. Kuningkookos 6. Punane banaan 7. Rambutan 8. Liti 9. Shiso lehed 10. Füüsal 11. Artiokk 12. Papaia 13. Durian 14. Jaka · Kuidas serveerida · Kuidas poes eksootilisi puuvilju valida · Kokkuvõtlik ülevaade eksootiliste puuviljade kasutamisest Eksootilised viljad 1. Karamboola

Toiduainete õpetus
thumbnail
24
doc

Õpimapp "Eksootilised viljad"

TALLINNA TEENINDUSKOOL MK13-TE1 “EKSOOTILISED VILJAD” Referaat Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2014 SISUKORD 1.EKSOOTILISED VILJAD................................................................................................... 3 1.2 Cherimoya või annoona............................................................................................ 3 1.8 Artisokk..................................................................................................................... 6 1.9 Küdoonia................................................................................................................... 7 1.10 Passion...

Tooraine õpetus
thumbnail
54
docx

Eksootilised puuviljad

...............................................................................12 8. KOKKUVÕTE..........................................................................14 9. Kasutatud allikad.......................................................................15 1 Sissejuhatus: Puuviljad on ühed tähtsamad ja kasulikumad toiduained mida loodus meile andnud on. Eksootilised puuviljad on tervislikud, omapärase maitse, välimuse ning erineva päritoluga puuviljad. Minu õpimapis on ülevaade kuuest eksootilisest puuviljast. 2 Hurmaa Vanad kreeklased nimetasid hurmaad jumalate toiduks – pole küll teada, kas mõnusa maitse, kena välimuse või hoopis kasulikkuse tõttu. Diospüür ehk hurmaa ehk jaapani kakiploom ehk

Bioloogia
thumbnail
7
docx

Eksootilised puuviljad

pisut banaani ja ananassi. Annoona on õrna koorega, seetõttu vali poes võimaluse korral terve koorega, sõrmega vajutades pisut "pehme" ning pruunilaiguline vili. Kuna ülevalminud viljad söögiks ei kõlba, söö ostetud vili ära paari päeva jooksul. Kui oled ostnud pisut toore annoona, aseta see toatemperatuuril pruuni paberkotti ning lase viljal järelvalmida. Maitsva viljaliha nautimiseks lõika annoona lihtsalt pooleks ja söö lusikaga otse viljast. Kõvad seemned söögiks ei sobi.

Toiduainete õpetus
thumbnail
44
pdf

Eksootilised-puuviljad

valminud ja viljaliha tumedaks tõmbunud. Kui vili vajab järelvalmimist, võib teda säilitada paberkotis koos banaani või kiiviga. Mangos olevad ained vms Mangotort Avokaado ● Avokaadod on pirni kujuga, 7–20 cm pikad ja kaaluvad kuni 1 kg ● Vilja sees on kõva seeme, mis on 5–6 cm pikk ● Nad kasvavad ekvatoriaalses, lähisekvatoriaalses ja lähistroopilises kliimas, õhuniiskus peab olema suur ● Öökülmade ajal võivad viljad, sealhulgas toored, puu otsast alla kukkuda. ● Puude kastmise vesi ei tohi olla soolane, sest see vähendab saaki. ● Kasvatatakse paljudes maailma piirkondades ● Avokaadodest aretatud palju sorte ja üldiselt on igas maailma otsas omad sordid ● Pole kindlat kasvuhooaega, terve aasta Suurimad avokaado kasvatajad 1) Mehhiko (1 040 390 t) 2) Indoneesia (263 575 t) 3) USA (214 000 t) 4) Colombia (185 811 t) 5) Brasiilia (175 000 t)

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
19
doc

Referaat Puuviljad

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Riiberg T11HT PUUVILJAD KULINAARIAS Referaat Juhendaja: Riina Laht Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1. PUUVILJAD...........................................................................................................................4 2. EKSOOTILISED PUUVILJAD............................................................................................. 5 3

Toitumisõpetus
thumbnail
19
doc

PUUVILJAD KULINAARIAS

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Riiberg T11HT PUUVILJAD KULINAARIAS Referaat Juhendaja: Riina Laht Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1. PUUVILJAD...........................................................................................................................4 2. EKSOOTILISED PUUVILJAD............................................................................................. 5 3

Eesti keel
thumbnail
10
doc

Marjad

Mari o oranžikaspunane kuni kollane. Maitse hapukas, vili sisaldab palju vitamiine (C-, A-, B-grupp, P-, E-, ja Kvitamiine). Sisaldab plaju kiudainet ning oomega-rasvhappeid. Toiduks tarvitatakse toorelt ja töödeldult sõstar 12. Sisaldab võrreldes vaarikaga vähem suhkruid ja rohkem happeid. Vilja värv sinakasmust kuni must. Marju kasutatakse põhiliselt mahla ja veinide valmistamiseks. Tegemist on põldmarjaga s Täida lüngad! Ananassi viljaliha on magusa maitsega. Viljad on pruunika koorega ja neid transporditakse poolvalminult. Tumedad plekid ja laigud näitavad, et vili hakkab mädanema. Ananasskirss ehk füüsal meenutab tomatit, on kirsi suurused värvuselt .kollased, oranzid ja lillad. Nende maitse on .maasikaliste sarnane. Marja kaitseb paberjas leht/lehed, milles ka vili valmib. Banaanid sisaldavad palju süsinikku, mis küpsemise edenedes muutub suhkruks. On väga pehme ja säilitades neid alla 13 kraadi, omandavad ebameeldiva välimuse

Bioloogia




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun