Upload
  
Menüü
 

Toit

Toit on igasugune rasvadest, süsivesikutest, veest ja/või valkudest ning vitamiinidest koosnev aine, millest inimene või muud loomad saavad eluks vajalikke aineid (sealhulgas mineraalaineid ja vitamiine) ning energiat. Põllumajandusloomade toitu nimetatakse tavaliselt söödaks
Kategooriad
Faile
toiduainete sensoorse hindamise alused - Eesti Maaülikool
43
Catering - Kutsekool
12
Eesti traditsiooniliselt kääritatud joogid - Eesti Maaülikool
4
Grillimine -
1
Joogiõpetus - Kutsekool
82
Joogiõpetus - Akadeemiline
9
Joogiõpetuse - Tallinna Tehnikaülikool
4
Kalkulatsioon - Kutsekool
14
Kodumajandus - Kutsekool
5
Kodundus - Keskkool
18
Kodundus ja etikett - Keskkool
4
Koduõpe - Akadeemiline
1
Kokandus - Kutsekool
242
Kokandus - Keskkool
28
Kokandus - Põhikool
47
Kokandus - Akadeemiline
5
Kokk - Kutsekool
43
Köögi õpetus - Kutsekool
25
Köögiseadmed - Kutsekool
14
Menüü koostamine ja nende alused - Kutsekool
4
Pagar - Keskkool
4
Pagar-kondiiter - Kutsekool
37
Pagaritoodetet tehnoloogia ja praktiline töö - Kutsekool
4
Piimatehnoloogia -
1
Rahvusköögid - Kutsekool
12
Rahvusköök - Kutsekool
11
Rahvuslik toidukultuur - Kutsekool
3
Retseptid - Kutsekool
15
Sissejuhatus erialasse.toit ja toitumine - Tallinna Tehnikaülikool
1
Taimsete toiduainete tehnoloogia põhikursus - Eesti Maaülikool
3
Toidu töötlemise alused - Tallinna Tehnikaülikool
4
Toiduaine õpetus -
32
Toiduained -
22
Toiduainete ja toitumisõpetuse alused - Eesti Hotelli ja Turismikõrgkool
8
Toiduainete keemia -
1
Toiduainete loomne toore - Eesti Maaülikool
9
Toiduainete mikrobioloogia - Tartu Ülikool
4
Toiduainete sensoorse hin.al. - Eesti Maaülikool
2
Toiduainete taimne toore -
1
Toiduainete õpetus - Kutsekool
115
Toiduaineõpetus - Akadeemiline
17
Toiduhügieen - Kutsekool
30
Toiduhügieen - Eesti Hotelli ja Turismikõrgkool
2
Toidukaubandus - Lääne-Viru Rakenduskõrgkool
11
Toidukaubaõpetus -
2
Toiduohutus - Eesti Maaülikool
20
Toiduseadus - Kutsekool
2
Toidutehnoloogia - Põhikool
18
Toiduvalmistamine - Kutsekool
40
Toiduvalmistamise tehnoloogia i -
2
Toit ja toitumine - Tallinna Tehnikaülikool
113
Toitlustus - Kutsekool
67
Toitlustus - Akadeemiline
6
Toitlustus - Keskkool
3
Toitlustusettevõtete töökorraldus - Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor
9
Toitlustusettevõtte töö planeerimise ja korralduse alused - Eesti Hotelli ja Turismikõrgkool
3
Toitumine - Tartu Tervishoiu Kõrgkool
14
Toitumise alused - Tallinna Ülikool
14
Toitumise alused - Kutsekool
19
Toitumisfüsioloogia ja metabolism - Eesti Maaülikool
4
Toitumisõpetus - Eesti Maaülikool
13
Toitumisõpetus - Kutsekool
84
Toitumisõpetus - Tallinna Tehnikaülikool
2
Toitumisõpetus -
1
Tooraine õpetus -
7
Töökorraldus suurköögis -
1
Töötervishoid ja tööohutus -
3


Kategooria toit populaarseimad õppematerjalid

Sisukord Sissejuhatus Eritoitumise all käsitleme taimetoitlust, laktoositalumatust, tsöliaakiat, diabeeti, toiduallergiaid, toitude kohandamist erivajadustega klientidele. Kõikideks igapäevasteks toiminguteks (liikumine, magamine, rääkimine, aga ka seedeelundite töö ja hingamine) vajab inimene energiat. Energiat saadakse toidust. Lisaks on söömine veel nauditav ja meeldiv tegevus, mis annab ka rahulolutunde. Insuliin on kõhunäärmes toodetav hormoon, mis aitab kaasa veresuhkru ehk glükoosi imendumisele vereso...
Toitumise põhialused tervisespordis Raivo Vokk, TTÜ Toiduainete Instituut Toitumise põhialused tervisespordis Sissejuhatus Energia vajadus Toitainete tarbimine Toit ja liikumine Toidupüramiid ? USDA Toidupüramiid ? Harvard School of Public Health Toiduring (energiaring) Toit tervisele ? Elame, et süüa? ? Tasakaalustatud (Toidu  keemiline koostis) ? Sööme, et elada? ? Mitmekülgne (toidugrupid) ? Vastavalt energiavajadustel...
TERVISLIK TOITUMINE Referaat Lauréne Männik Pärnu Hansagümnaasium 11.c 2013 SISUKORD SISSEJUHATUS 1. TERVISLIK TOITUMINE 1.1. Toidupüramiid 1.2. Toiduring 1.3. Toitained 1.3.1. Süsivesikud 1.3.2. Valgud 1.3.3. Ras...
Põhilised toitained Koostaja: Kristina Tepper PK 10 Tartu KHK Tartu 2011 Põhilised toitained • Valgud • Rasvad • Süsivesikud • Vesi Valgud Tähtsus: Leidumine: • rakkude ja kudede • liha ehitamiseks, • kala • eluprotsesside • ...
Toitumishäired. Koostaja: Kaja Maiste Juhendaja: Irina Arhipova Buliimia: Buliimia on sündroom, mille iseloomulikuks tunnuseks on õgimissööstud ja ülemäärane kehakaalu kontroll, mille tulemusena üritatakse toidu paksukstegevat mõju kaotada -oksendamise, lahtistite söömise või muul moel. Buliimiaga patsientide mõtted keerlevad pidevalt söömise ümber ning viivad impulsiivsete söömishoogudeni. Hiljem neid kahetsetakse ning püütakse kui...
TERVISLIK TOITUMINE INIMESEÕPETUS Kertu Ojamäe 4 PÕHITÕDE TERVISLIKULT TOITUMISEKS • Söö vastavalt vajadusele • Tarbi organismile vajalikke toitaineid õiges koguses • Mõõdukalt võib süüa kõike, mis maitseb • Söö mitmekesiselt TALDRIKUREEGEL • See on hea viis toidukorra kokkupanemiseks. • Soovitatav on jälgida, et taldrikul oleks vähemalt 5 värvi toiduaineid. • Kui jälgid taldrikureeglit, on su toitude osakaal söögiko...
Toitlustuse trendid Eestis 21.sajandil Toidukultuur on üks osa meie rahvuskultuurist. Toit ja söömine on igapäevane tegevus. Ajas muutuvad trendid, mida ja kuidas inimestele süüa meeldib. Rahvustoidud on igale riigile omased ja enamasti seda väärtustatakse, kuid samuti kaasajastatakse. Kõik peab ajaga kaasas käima. Restoranid peavad tänapäeval arvestama sellega, et kliendid on kõik väga erinevate soovidega. Iga klient tahab, et teda teenindataks vastavalt tema soovidele. Restoranid on vähend...
Toitumine Peeter Leesi Klass 8.b 05.11.2013 Sisukord • MIKS ON TERVISLIK TOITUMINE NII TÄHTIS? • TALDRIKUREEGEL • ENERGIA • 10 SOOVITUST MITMEKESISEKS TOITUMISEKS • TOIDUVALIKU PÕHIMÕTTED • TOIDUPÜRAMIID • VITAMIINID • TAIMETOITLUS • TOITAINETE PAKENDID JA MÄRGISTUS • VANASÕNAD TOITUMISEST Miks on tervislik toitumine nii tähtis? • Viimasel ajal on inimestel väga kiire elutempo.Koolis on õpila...
Iseseisev töö Toitumisõpetus Majutus- ja toitlustusosakond Tartu Kutsehariduskeskus 2012 Juhendaja: Koostas: Päevamenüü analüüs Hommikusöö müsli piim k Lõunasöök kartul sealiha vesi Valge kaste Oode Leib sink või tomatimahl Õhtusöök frikadellisup l...
1)Kiirtoitu mõiste. Kiirtoit on kiiresti valmiv toit, mida on võimalik mõne minutiga kohapeal valmistada ja vajadusel ka tellijale kätte toimetada. Kiirtoiduks loetakse: hamburgereid, friikartuleid, pitsa, hot dog jn..Kiirtoitude hulka võib arvata ka take-out ehk kulinaarialettidest kaasavõtmiseks müüdavad võileivad või wrapid, aga ka Hiina söögikohtades karpidesse pakitavad road. Kõik need sisaldavad suurel hulgal rasvu, süsivesikuid, kaloreid, soola, suhkrut ja palju muid aineid. 2)...
Kuidas toituda tervislikult? Mai Maser, MD, PhD Söö ainult nii palju, kui energiat kulutad! Meie organism vajab mitmekülgset toitumist eelkõige selleks, et tagada hea tervis, kasvamine ja võime järglasi saada. Kõik sellele lisanduv on juba inimese ajutegevuse vili – mõnud ja ahvatlused, gurmaanlus, heaolu, erilised kehalised saavutused jm. Toitumisvajadusest annab organism märku näljatundega. Kui me ei söö piisavalt, tunneme väsimust, meil esineb keskendumisraskusi ja hingeldamist, samuti oleme vastuvõtlik...
Toitlustusettevõtte ruumid Piret Ojalepp M13 Toitlustusettevõtte tootmisruumid jagunevad peategevuste järgi tsoonideks. Üksteisest selgelt eralduvad tsoonid on toodud skeemil. • Erinevad töölõigud koondatakse selliselt, et: • liikumine köögis/tootmisruumides oleks mõistusepärane ning asjakohane ...
AUSTRAALIA TOITUMISTAVAD Austraalia toitude kujunemisele on mõju avaldanud ühelt poolt looduslikud tingimused, teiselt poolt rahvastiku koostis: enamik praegusi Austraalia elanikke on sinna asumisele saadetud inglaste järeltulijad, kes endiselt kodumaalt toodud harjumisi pole minetanud. Nii on sealgi ikka au sees küpsetatud kalkun ja plumpuding. Austraalias on palju päikest ja vähe vett – nii vähe mõnikord, et kogu taimestik kõrbeb ja karjad hävivad. Suvel on nii kuum, et sooje toite ei tahetagi t...
Toitude kohandamine allergikutele ja erivajadustega klientidele Lehmapiimaallergia tabab 0,5-4% lastest ja möödub tavaliselt koolieas. Lehmapiimas on mitmeid valke, allergiat võib põhjustada neist üks või mitu. Lehmapiimaallergia puhul on vaja leida teisi asendustoiduaineid. Küllalt levinud on sojavalgu baasil valmistatud piimaasendajad, kuid umbes 25% lehmapiimaallergia all kannatavaid imikuid ei talu ka sojavalku. Lehmapiimavalkude hüdrolüüsimisel kuni peptiidide ja aminohapeteni on võim...
Toitumisõpetus praktikumide protokollid Koostas: Juhendaja: Kaie Martverk Tallinna Tehnikaülikool 2014 VERE ANALÜÜS VERE HEMOGLOBIINISISALDUSE MÄÄRAMINE Määramise käik. Hemomeetri keskmisesse katseklaasi viiakse 0,1n HCl kuni jaotuseni 2 (gradueerimata osa). Verd võetakse 20 ?l kapillaarpipetiga ning puhutakse ettevaatlikult katseklaasis olevasse soolhappesse. Katseklaasi ...
Eksamiküsimused Inimese toitumisõpetuses (VL.0336). 2011/2012 õ.a. Toidusüsivesikud: 1. Mitu kcal energiat annab 1 g glükoosi? 2. Millist toidusüsivesikut saab palju kartulist? 3. Mitu % päevasest energiast peaks andma toidusüsivesikud (vahemik)? 4. Miks muutub leib kaua suus mäludes magusaks? 5. Tärklis on a) monosahhariid b) disahhariid c) polüsahhariid 6. Milline hormoon on vajalik glükoosi transpordiks läbi rakumembraanide? ...
Toitumisviisid Talvel toimus see rehetoa ahju kolde/lee kohal rippuvas pajas, suvel aga õueköögis või kojas. Praadimine tekkis seose pliitide ehitamisega 1890ndatest aastatest. Ahjus ja kerisel küpsetatud liha asemel hakati liha ahjus pannil küpsetama ja pliidil pannil praadima. Toiduvalmistamisel olid abiks kolmjalad, millele asetati pajad ja pannid. Päevane toidu hulk ning selle jaotus söögikordadeks olenes mitmest asjaolust: toiduainete varudest ning aastaajast. Sõltuvalt päeva ning sel...
Tere! Mina olen Mehis Lõhmus , 11B klassi õpilane ja tegin uurimustöö teemal ,,Tervislik toitumine Jakob westholmi gümnaasiumis?’’ Teema pealkiri on esitatud küsimusena, sest töö käigus selgub, kas toit on tervislik või mitte. Valisin teema sellepärast, et olen ise pikalt tegelenud spordi ja oma toitumise jälgimisega. Tänu sellele olid mul ka soodsad tingimused töö koostamiseks. Peale selle huvitun väga spordist ja toitumisest ning tahtsin ennast täiendada. Töö I pooles on väga palju refereerimist ja teoreetilist juttu, mida pärast kasutasin analüüsimiseks. II...
Toitlustusettevõtete seadmed Ainetöö SISUKORD SISSEJUHATUS.........................................................................................................................3 ANDMED...................................................................................................................................3 ISEPÜSTITATUD ÜLESANNE.................................................................................................3 Vajalikud kogused...................................................................................................................4 SEA...


AITA TEISI JA VÕIDA VINGE ROMOSS 10400mAh AKUPANK

Lae üles oma kodutööd, esseed, arvustused, kontrolltööd või mida iganes hariduslikku ja VÕIDA vinge akupank
Mida rohkem faile laed seda suurem võimalus on võita!


Uploadi failid