Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

Kategooria joogiõpetus - 9 õppematerjali

Toit >> Joogiõpetus
thumbnail
8
pptx

Konjak

Konjak Ajalugu Konjak on valgetest viinamarjadest valmistatud brändi, mida toodetakse Cognac´i linnas. Valmistamiseks kasutatavad viinamarjad peavad olema kasvanud Prantsumaal rangelt kindlaks määratud piirkonnas Charentes´es. Kogu piirkond on jaotatud kasvualadeks vastavalt pinnase omadustele ja klimaatilisele eripärale, mis mõjutavad lõpp-produkti omadusi. Pärast nõukogude võimu kukkumist nõudsid prantslased lausa presidentaalsel tasandil, st Prantsumaa president Francois Mitterrand otse Venemaa presidendilt Boriss Jeltsinilt, et Venemaa lõpetaks oma konjakilaadsete toodete st brändide nimetamise konjakiks. Konjakit hakati teadlikult valmistama ja tarbimiseks tootma 17.sajandi esimsel poolel. Esimese konjakimajana on 1643 aastal registreeritud Augier. Suurtest konjakitootjatest asutati kõige varem Martell 1715 aastal. Valmistamine Antud regioonis algab viinamarjade saagikoristus tavaliselt septembris. Enamus saagist koristatakse i...

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Energia joogid

Tartu Kutsehariduskeskus Autode ja masinate remondi osakond Aleksander Andrejev ENERGIA JOOGID Iseseisev töö Õppetaja Marlen Tärgla Tartu 2012 Aleksander Andrejev AT112 SISSEJUHATUS Selles iseseisvas töös tahaksin teha kindlaks energia jookide kasu inimesele ja ka kahju , mida see toob oma mõjuga. Energia joogid tegelikult ei anna inimesele energiat (kkal) vaid annavaad lihtsalt inimese organismile võime tunnet andes Kofeiini,Tauriini,glükoosi, B-vitamiine, Guarana ja glükoronolaktoni . Aleksander Andrejev AT112 1 ENERGIAJOOKIDE OLEMUS Energiajookideks nimetatakse jooke, mis sisaldavad süsivesikuid ,vitamiine, mineraalaineid ja lisaks nendele muid toimeaineid mis ergutavad keha. Nendeks toimeaineteks on tauriin, glükoronolaktoon, kofeii...

Toit → Joogiõpetus
15 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Grappa esitlus

Signe Vois Grappa Mis on grappa? Itaalia viinamarjabrändi Kange jook Trendijook grappa Itaalia rahvusjook Grappa- Puskar Noor kvaliteet Enne pudeldamist lahjendatakse 40 kraadini Destilleeritakse üks kord Aroom meenutab nahka Värvus Igasugu maistega grappasi Kehv kvaliteet Tipp- grappa Võrreldamatu teiste grappadega Vintage grappad Pehme Aprikoosiarmoomi ja ­maitsega Ei ekspordita Valmistamine Ühest või mitmest viinamarjasordist Sort märgitakse pudelile Vähemalt 85% Nõuab head ettekujutust Pole nautimiseks Valmistada saab teisi jooke Serveerimine Toatemperatuuril Klaas väike, kitsa kaela ja tulbikujulise põhjaga Nooremad grappasi serveeritakse jahutatult Liköörid-alati jahutatult Sobivad hästi kohvi kõrvale Kust saab? Eestis tuntakse grappasid vähe Itaalia tootjate Jacopo Poli ja Cesari grappad Lõuna-Aafrika Giorgio Dalla Cia Meerlusti Kõrge hind- usaldusväärne garantii Külmarohi Euroopas hakati destilleerima 15...

Toit → Joogiõpetus
8 allalaadimist
thumbnail
5
odp

Feta juust

FETA JUUST Marite Vendel TTP-10 Feta juust Feta juust on ülemaailma tuntud toode ning üha enam kasvab nõudlus selle järele erinevates riikides. Alates 2007 aasta Septembrist patendeeriti Feta juust kooskõlas Euroopa Liiduga tooteks, mille nime kasutamisõigus on ainult Kreeka riigil. Feta Odavamatele Euroopas tehtud feta variantidele lisatakse ka lehmapiima. Feta on väga erilise, tugevalt ürdise ja soolase maitsega juust. Valmimisprotsessi jooksul ei muuda ta värvust. Originaalne Feta juust on valmistatud kitse- ja lambapiimast ning valmib 2 nädalat soolvees, tal on eriline maitse ning kreemjas tekstuur. Feta juustu on erinevaid sorte : Orgaaniline, piprateradega, ürtidega, juustukuubikud karpides ja klaaspurkides õli sees ning ka Feta määdejuust.

Toit → Joogiõpetus
6 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Alkoholipoliitika ja selle mõju tarbimisele

SISEKAITSEAKADEEMIA Alkoholipoliitika ja selle mõju tarbimisele Referaat Juhendaja: Tallinn 2012 SISUKORD 1 1.1 Hinnapoliitika 4 2.1 Eesti alkoholitarbimiskultuur 6 1.1 Hinnapoliitika 4 2.1 Eesti alkoholitarbimiskultuur 6 Sissejuhatus Alkoholi roll inimeste igapäevaelus on märkimisväärne. Alkohol ja selle tarbimine on Euroopas pika aja vältel juurdunud traditsioonina kultuuri ja on sotsiaalse suhtluse uks osa. Alkoholi tootmisel...

Toit → Joogiõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Vein

Vein Tutvustus · marja-või puuviljamahla kääritamisel saadud alkohoolne jook · peamiselt valmistatakse viinamarjadest · maitse järgi liigitatakse veinid kolme rühma: kuivad, poolkuivad ja magusad · värvide järgi jaotuvad veinid punasteks, roosadeks ja valgeteks Ajalugu · veini ajalugu sai alguse tuhandeid aastaid tagasi · kõige varasem teadaolev tootmine leidis aset 6000a eKr Gruusias · vein hakkas levima u 4500a eKr Balkani poolsaare ning oli väga levinud Vana- Kreekas, Roomas ja Traakias · vein on mänginud olulist rolli ajaloos, olles näiteks armulauajoogiks Veinipiirkonnad · jagunevad kaheks: a. Vana maailm - traditsioonilised veinimaad Prantsusmaa, Hispaania, Itaalia ja Saksamaa b. Uus maailm - Austraalia, Tsiili, Lõuna- Aafrika, California jt. Valmistamine · önoloogia · saagikoristus pressimine ja purustamine kääritamine e...

Toit → Joogiõpetus
17 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Toiduohutuse kordamisküsimused ja vastused

1. Toidu ohutus ­ kindlustunne, et toit ei põhjusta ettenähtud viisil valmistamisel ja/või kasutamisel kahju tarbijale. Toidu hügieen kõik tingimused ja meetmed, mis on vajalikud toidu ohutuse ja sobivuse tagamiseks toiduahela kõigis etappides. Toiduhugieeni ülesanded Toidu kaitsmine mb, keemilise ja füüsikalise saastumise eest Mikrobioloogilise paljunemise pidurdamine tarbija tervisehairete ja toidu enneaegse riknemise arahoidmiseks Toidupatogeenide ja termolabiilsete toksiinide havitamine tootlemisel Tarbijale ohutu toidu tagamine läbi hügieenireeglitest kinnipidamise Laudast lauale! 2. . Toidu turvalisus eksisteerib siis, kui kõigil inimestel on pidevalt füüsiline ja majanduslik juurdepääs piisavale kogusele ohutule ja taisväärtuslikule toidule tervislikuks ja aktiivseks eluks. Hõlmab 4 tingimust: kohane või kattesaadav toiduvaru; stabiilne toiduvaru ilma koikumisteta või sesoonsusest või aastatest tingitud kit...

Toit → Joogiõpetus
28 allalaadimist
thumbnail
15
odp

Prantsusmaa veinid

Prantsusmaa veinid Marju Rannaste KM31 Veinide ajalugu Arheoloogilised väljakaevamised näitavad et juba 3000 aastat tagasi tegeleti Prantsusmaal viinamarja kasvatusega. Esimesed teadaolevad tõendid veini valmistamisest pärinevad 6. sajandist e.kr Lõuna- Prantsusmaalt, kui kreeka immigrandid asutasid praeguse Marseille linna ja asusid seal aktiivselt veinindusega tegelema. Prantsusmaa veininduses toimusid suured muutused. 6. ja 7. sajandil tekkis rida väiksemaid vürsti- ja kuningriike, mis suhtusid veini valmistamisse erinevalt. Põhja Prantsusmaal peeti veini luksuskaubaks ja kuna paljuski oli veinitootmine läinud kiriku ja kloostrite kätte, siis peeti veini ka pühaks joogiks. Tuntus maailmas Prantsusmaa veinid on maailma kuulsad, need on eeskujuks kogu ülejäänud veinimaailmale. Konkurentsi suudab pakkuda veel sarnaste näitajatega Itaalia. Kogu toodangust valmistatakse 65% ...

Toit → Joogiõpetus
3 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Coca-Cola Company

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Coca-Cola Company PÄRNU 2013 Ettevõttest The Coca-Cola Company on maailma suurim joogifirma, värskendades tarbijaid enam kui 3300 joogiga. Lisaks Coca-Colale, mis on tunnistatud maailma kõige väärtuslikumaks brändiks, on ettevõtte tooteportfellis veel 14 miljardi-dollari-brändi, muuhulgas Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca- Cola Zero, vitaminwater, Powerade, Minute Maid ja Georgia Coffee. Globaalselt on The Coca-Cola Company number üks karboniseeritud jookide, mahla ja mahlajookide ning pakendatud tee- ja kohvijookide pakkuja. The Coca-Cola Company peab enda kohuseks aidata kaasa jätkusuutlikkusele neis kogukondades, kus ettevõte tegutseb - eelkõige läbi keskkonna ja ressursside kaitse ning majandusliku arengu. Coca-cola Coca-Cola ehk kokakoola ehk coca-cola (eesti k...

Toit → Joogiõpetus
16 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun