Eraldatakse settega jääkõli. Toorõli filtreerimine +32...+40 ºC. Eraldatakse tahked jäägid Külmpressitud õli 6 5. TOIDUÕLIDE JA MARGARIINI TEHNOLOOGIA Taimseid toiduõlisid klassifitseeritakse toorme (päevalille-, rapsiõli jne), füüs-keem. omaduste (enamasti küllastumata rasvhapete sisalduse järgi), otstarbe järgi (praadimis-, fritüürimisõli jne), töötlusviisi järgi (rafineeritud, rafineerimata). Toiduõli valmistamise põhietapid on: 1. Toorme puhastamine ja ettevalmistamine 2. Õli eraldamine toormest 3. Õli puhastamine (rafineerimine) Puhastusmeetodid: tsent...
Pagaritoodete klassifitseerimine Jagatakse lihtpagaritoodeteks ja valikpagaritoodeteks. Samuti võib pagaritooteid klassifitseerida retsepti, kergitusmeetodi, pH, niiskussisalduse ja vee aktiivsuse järgi. 2. Pagaritoodete põhi- ja abitooraine, mõisted Põhitooraine- pärm, vesi, sool, jahu. Abitooraine- maitse,...
Tegelikkus: Kartul on küll üks suurema energiasisaldusega köögivilju, kuid ainult kartulist on väga raske end paksuks süüa. Täisteraleib sisaldab palju kiudaineid, mis on kaalust allavõtja sõbrad. Makaronitooted ise ei anna energiat väga palju, lisakilode allikaks on hoopis kastmed: hapukoore-, ma...