Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Ukraina abi Ukraina kaitse vajab abi. Tee annetus täna! Aita Ukrainat Sulge
Add link

Kategooria köögiseadmed - 13 õppematerjali

Toit >> Köögiseadmed
1
doc

Köögiseadmete õpetus

Kodutöö Köögiseadmete õpetus Töötades köögis seadmetega peab kindlasti järgima nende ohutusnõudeid. Tuleb jälgida kasutusjuhendit. Libastumiste ja kukkumiste vältimiseks tuleb põrandale sattunud vesi, rasv või muu vedelik koheselt puhastada või märgistada ära mingi sildiga. Samuti peab kandma kinnise nina ja kinnitatud kannaga ning mittelibiseva tallaga tööjalanõusid. Mittekorras elektriseadmed tuleb vooluvõrgust välja lülitada ja tuleb panna vastav silt, et inimesed seda ei kasutaks, ja teatada sellest töö juhile. Raskusete tõstmisel peab jälgima, et see ei oleks füüsiliselt liiga koormav kuna see võib tulevikus püsivaid vigastusi tekitada. Avades ahju ust, ei tohi seista selle ees nii, et kuum aur otse näkku tuleb ning samuti peab kandma kindlasti ahjukindaid. Ka teisi kuumi esemeid ( nt panne, potte ) käsitledes peavad käed ja küünarvarred olema käitstud. Pliidil olevaid n...

Köögiseadmed - Kutsekool
30 allalaadimist
12
pptx

Vaakumpakendaja esitlus

Vaakumpakendaja Piia Uutma KK12-PE1 Tallinna Teeninduskool Mis on vaakumpakendaja?  On masin, milles toimub keskkonna muutumine vaakumisse tõmbamise põhimõttel  See toimub nelja olulise teguri mõjul: pakend, gaasikeskkond, toode ja temperatuur Milleks vaja vaakumpakendajat?  Hapnik on suurim põhjus, miks toiduainete toiteväärtus ja koostis muutuvad ning maitse ja kvaliteet halvenevad.  Pakendaja imeb hapniku välja ja toidu maitse säilib ning toit püsib värskena isegi viis korda kauem, kui tavapäraste säilitusmeetodite puhul.  Iseloomustus  Kaitseb toiduained külmakahjustuse eest.  Kotte võib kasutata toiduainete soojendamisel mikrolaineahjus ning vees.  On roostevabast terasest  Kotid on taaskasutatavad ja nõudepesumasinas pestavad.  On võimalik vakumeerida ka klaastaara...

Köögiseadmed - Kutsekool
5 allalaadimist
6
odp

Ohutusnõuded köögitööl seadmetega

Ohutusnõuded köögitööl seadmetega Merilin Jürine 011K Tallinna Teeninduskool Toitu valmistades ja köögis liikudes tuleb olla rahulik, mitte joosta edasi-tagasi, siis hoiad ära kiirustades kaasnevaid õnnetusi Ei tohi puutuda sisselülitatud pliidiplaati, nii võib ennast kõrvetada ka potte või panne pliidilt maha tõmmates. Ahju käsitledes tuleb hoida ahi puhtana. Ahju jäänud rasv ja muud toiduained võivad tekitada tulekahju. Elektrivoolu all olevatele seadmetele, juhtmetele ja kontaktidele ei tohi sattuda vett. Märjaks saanud põrand kuivata kohe! Ettevaatust keeva veega, ka kuum aur põletab! Ära jäta sööki sisselülitatud pliidile omapäid Ära puhasta elektrilisi masinaid voolava vee all Kasuta kodumasinat ainult ettenähtud otstarbeks Hoia pliidi läheduses tuletekki Hoia kö...

Köögiseadmed - Kutsekool
48 allalaadimist
10
odt

Noad

TALLINNA TEENINDUSKOOL Merilin Jürine 011K NOAD Referaat Juhendaja: Diane Sarapuu-Kelder Tallinn 2011 SISUKORD Sissejuhatus ......................................................................................................... lk 3 Ajalugu ; Kriteeriumid ...................................................................................... lk 4 Millised noad on olemas? ; Üldnuga ; Kokanuga ............................................ lk 5 Praenuga ; Fileerimisnuga ; Kalafileerimisnuga ............................................. lk 6 Viilutusnuga ; Leiva-ja kondiitrinuga ; Lihanuga ........................................... lk 7 Teritamine ; Nugade kott .................................................................................... lk 8 Kasutatud kirjandus ........................................................................................... l...

Köögiseadmed - Kutsekool
21 allalaadimist
1
doc

Köögiseadmete õpetus - Ohutusnõuded

Köögiseadmete õpetus Ohutusnõuded Töötades köögis seadmetega peab kindlasti järgima nende ohutusnõudeid. Tuleb jälgida kasutusjuhendit. Libastumiste ja kukkumiste vältimiseks tuleb põrandale sattunud vesi, rasv või muu vedelik koheselt puhastada või märgistada ära mingi sildiga. Samuti peab kandma kinnise nina ja kinnitatud kannaga ning mittelibiseva tallaga tööjalanõusid. Mittekorras elektriseadmed tuleb vooluvõrgust välja lülitada ja tuleb panna vastav silt, et inimesed seda ei kasutaks, ja teatada sellest töö juhile. Raskusete tõstmisel peab jälgima, et see ei oleks füüsiliselt liiga koormav kuna see võib tulevikus püsivaid vigastusi tekitada. Avades ahju ust, ei tohi seista selle ees nii, et kuum aur otse näkku tuleb ning samuti peab kandma kindlasti ahjukindaid. Ka teisi kuumi esemeid ( nt panne, potte ) käsitledes peavad käed ja küünarvarred olema käitstud. Pliidil olevaid...

Köögiseadmed - Kutsekool
9 allalaadimist
11
docx

Konvektsioonahi

TALLINNA TEENINDUSKOOL Merilin Jürine KK11-PE MADALAL TEMPERATUURIL KÜPSETAMINE KONVEKTSIOONAHJUS Juhendaja: Heikki Eskusson Tallinn 2013 SEADME ISELOOMUSTUS Kõrgkvaliteediline konvektsioonahi on nõudlikule professionaalile. Sellega saab ühtlase ja soovitud küpsetustulemuse. Ahju on kerge paigaldada, kasutada ja hooldada. Moodulehitusega ahjudest saab alati moodustada soovitud komplekti küpsetamiseks ja kergitamiseks. Klaaside vahel ringlev õhk alandab uksepinna temperatuuri. Uks avaneb isoleeritud käepidemest. Eemaldatava juhtsiinistiku, poleerpinna ja ümardatud nurkadega ahjukambrit on kerge puhastada. Ahju juhtpaneel on selge, nupud vastupidavad ja käepärased. Ühtlase küpsetustulemuse tagavad suunda vahetav puhur ja ümardatud nurkadega ahjukamber. Elektri- ja niisutusveeühendused asuvad seadme tagaseinas, samuti ahjukambri aurukorsten. See lihtsustab paigaldam...

Köögiseadmed - Kutsekool
26 allalaadimist
5
ppt

Tööjuhend sausegurile

Tööjuhend sausegurile Sausegur Sausegur ehk varrasmikser on kiire abivahend segamiseks ja vahustamiseks. Sauseguriga saab vahustada vahukoort, valmistada biskviittainast, kartulipüreed ja püreesuppe. Sausegur Mootorikorpus on valmistatud löögikindlast plastikust, varrasrootor ja vispel aga roostevabast terasest. Sauseguriga on lisavarustusena kaasas seinaraam, et seadet oleks mugav hoida. Ohutuks töötamiseks.. Hoia vispliosa piisavalt sügaval segatavas massis, sellega väldid pritsimist Kui oled kasutamisel kiirust muutnud, siis reguleeri kiirus miinimumi enne seadme seinast välja tõmbamist Kui soovid vispliosa puhastada, tuleb kindlasti seade enne vooluvõrgust välja tõmmata! Kasutatud kirjandus www.google.ee http://en.wikipedia.org ...

Köögiseadmed - Kutsekool
7 allalaadimist
22
doc

Suurköögi ahjud

Nii on ahjus võimalik küpsetada samaaegselt suurt kogust tooteid Õhu ringlemine konvektsiooni korral Otstarve, mudelid Konvektsioonahjudes võib · küpsetada rooga ja küpsetisi · sulatada ja kuumutada valmis toitu. Konvektsioonahje on lauamudeleid, alusele paigaldatavaid ja käruga täidetavaid põrandamudeleid. Ahjude juures on kasutatud GN-mõõdustikku. Osa lauamudelitest on üksteise peale paigaldatavad - moduleeritavad. Ahje täidetakse ja tühjendatakse käsitsi või GN nõu kassettidega. Käruga täidetavates ahjudes on täitekäru, milles olevad nõud lükatakse ahju. Ühe korraga mahub ahju 8-10 GN nõutäit (GN 1/1 65 mm). Ahi on mõeldud sellistesse toitlustusettevõtetesse, kus on palju sööjaid ja sarnane menüü Alusega ahi käruga täidetav siinikassett...

Köögiseadmed - Kutsekool
29 allalaadimist
50
docx

Köögi planeerimine ja seadmed köögis

Kuressaare Ametikool Majutuse ja toitlustuse õppesuund Kokk Suurköögiseadmete õpetus Merli Pilter KO-14 Köögi planeerimine ja seadmed köögis Referaat Juhendaja õp. Halliki Väli Kuressaare 2014 Toitlustusettevõtte planeerimisel on tähtsad ruumide otstarbekus ja hubasus. 1 Ideaalne oleks, kui ruumi olemust võiks tootmisiseloomu muutudes kiiresti ja kergesti muuta. Köögiplaanil määratakse tootmis- ja teenindusprotsessiks vajalikud ruumid ja nende kasutamine ning valitakse seadmed ja paigutatakse need planeerimise aluseid arvestades. Lisaks planeeritakse vee- ja elektriühendused, ventilatsioon ja kanalisats...

Köögiseadmed -
25 allalaadimist
4
docx

Suurköögi seadmed

Selgitage välja väiketöövahendite ja seadmete vajadus 100 portsjoni Chilli sin carne valmistamiseks ning serveerimiseks väljastusliinis. a. Chilli sin carne Tooraine Tooraine Valmistamine 100-le kg- des Paprika punane 2,0 Loputa paprika ja eemalda sellest seemned. Kartul kooritud 40 Tükelda kõik köögiviljad Mugulsibul kooritud 3,3 Kuumuta potis õli. Lisa tükeldatud Õli 1,0 aedvili ja keeda pidevalt segades umbes 5-6 minutit Küüslauk 0,5 Purusta küüslauk ja lisa see potti. P...

Köögiseadmed - Kutsekool
4 allalaadimist
2
docx

PRAEAHI

1 Tööpõhimõte........................................................................................................... 1 Ohutu kasutamine.................................................................................................. 1 Igapäevane hooldus............................................................................................... 1 Praeahi Praeahi on mõeldud erinevate roogade ja küpsetiste valmistamiseks. Tänapäeval on suurköökide praeahjud ennekõike kombineeritud koos pliitidega. Tavalises praeahjus saab küpsetada vaid ühel tasandil korraga. Ahju töötemperatuuri skaala on +50 kuni +300°C. Ahi vajab eelsoojendamist. Tööpõhimõte Ahju kambris on kütteelemendid nii üla- kui alaosas. Praeahjus küpseb roog üla- ja alakütteelementidest kiirguva soojuse mõjul. Kütteelementide töötemperatuuri on...

Köögiseadmed - Kutsekool
4 allalaadimist
6
docx

Töövahendid köögis

Töövahendid köögis MÕÕTEVAHENDID:  MÕÕTEKANNUD – Püsib hästi püsti, mittetilkuva äärega, selge mõõtemärgistus nõu siseküljel, roostevabast terasest, plastmassist või klaasist.  KULBID – Vedelike, masside ja valmistoidu jagamiseks ning portsjoneerimiseks. Roostevabast terasest või plastmassist, erinevate mahtudega.  TERMOMEETRID – Toiduainete ja toitude sisetemperatuuride mõõtmiseks. EELTÖÖTLUSVAHENDID:  KOORIMISNOAD – Köögiviljade ja puuviljade koorimiseks ning puhastamiseks. Noa käepide karedapinnalisest plastmassist või kasutatakse metalse peaga täisvalunuga. Tera peab olema piisavalt pikk, u. 6 cm, teras olev pilu peab olema piisavalt lai, et koored sinna kinni ei jääks.  KÖÖGIVILJANOAD – Koorimiseks ja puhastamiseks. Käepide peab olema piisavalt suur ja kätte sobiv. Noatera sobiv pik...

Köögiseadmed - Kutsekool
7 allalaadimist
pptx

Suurköögis kasutatavad nõud, söögiriistad ja töövahendid

Mahukas powerpoint paljude köögis leiduvate asjade kohta.Lisatud ka mõõdud...

Köögiseadmed - Kutsekool
1 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun