Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"toitlustusettevõte" - 33 õppematerjali

thumbnail
10
docx

Menüü tegemine

Tartu Kutsehariduskeskus Iseseisevtöö Menüü presenteerimine Eneken Kukk Grupp: MJ113 Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2015 Menüü 1. Polpo bouillabaisse 2) Suitsune part 3) Kohupiimasõrnikud 4) Nestea jäätee 5) Macchiato espresso 1.Supp 2) Praad 3) Magustoit 4) Kohvijook Valitud toitlustusettevõte on Polpo restoran Tartus Restoran Polpo maja ajalugu ulatub 16. sajandi teise poolde. Restoran on väga moderne ning hubane, sealne söök on tehtud täie pühendumisega mõeldes kliendile. Minu valitud supp sisaldab tiigerkrevette, karbisid, lõhefileed ning safrani. Mulle meeldib, see toit, sest see sisaldab huvitavaid komponente ning on samas väga tervislik. Minu valitud praad sisaldab ratatouill’e, punaveinikastet, punase sibula moosi ning mikroürte

Toit → Catering
16 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Äriplaan

1.Äriidee tutvustus Äriidee tuli sellest, et ise väga armastan hea söök. Niisiis,otsustasin, et rajan oma söögikoht ja sellega söögi valmistada! Lisaks pakkume ööbimist, sauna kasutamist, ruumide rentimine võimalust, bowling, tenis. 1.2 Ärinimi, aadress OÜ Dg restoran ja kohvik Sooru 16 Valgamaa 56706496 1.3 Äriplaani esitaja nimi, aadress, telefon... Asutumisaeg : mai 2009 a. Asutaja: Darja Grigorjeva Äriidee: Asutada toitlustusettevõte kus põhiroaks on kana. Kaubamärk : OÜ DG restoran ja kohvik. Aadress : Valgamaa, Sooru 16 3 2. Toode/ teenus · Toitlustamine esmaspäevast laupäevani 10-23-ni · Toitlustamine gruppidele ettetellimisel · Peo- ja peielaudade valmistamine ettetellimisel · Vastuvõtulaudade valmistamine · Ruumide rent seminarideks ja koosviibimisteks · Väliüritustel toitlustamine

Toit → Kokandus
689 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Rändur restoran ja kohvik

1.Äriidee tutvustus Äriidee tuli sellest, et ise väga armastan hea söök. Niisiis,otsustasin, et rajan oma söögikoht ja sellega söögi valmistada! Lisaks pakkume ööbimist, sauna kasutamist, ruumide rentimine võimalust, bowling, tenis. 1.2 Ärinimi, aadress OÜ Rändur restoran ja kohvik Pelguranna 23 Tallinn 58281499 1.3 Äriplaani esitaja nimi, aadress, telefon... Asutumisaeg : detsember 2012 a. Asutaja: Nadezda Vassiljeva Äriidee: Asutada toitlustusettevõte kus põhiroaks on kana. Kaubamärk : OÜ Rändur restoran ja kohvik. Aadress : Tallinn, Pelguranna 23 3 2. Toode/ teenus · Toitlustamine esmaspäevast laupäevani 10-23-ni · Toitlustamine gruppidele ettetellimisel · Peo- ja peielaudade valmistamine ettetellimisel · Vastuvõtulaudade valmistamine · Ruumide rent seminarideks ja koosviibimisteks

Majandus → Äriplaan
103 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Külmutatud toidu käitlemine ja märgistamine

Külmutatud toidu veovahendites peab olema tagatud külmutatud toidu nõuetekohane temperatuur ja selle säilimine. Külmutatud toidu veovahendeid ei tohi kasutada toidu külmutamiseks. Toidu märgistamise ja muul viisil teabe edastamise nõuetele peab tarbijale ja toitlustusettevõttele turustatava külmutatud toidu müügipakendi märgistamise puhul lisama: Toidu nimetusele sõna «sügavkülmutatud» või «külmutatud»; Aja, mille jooksul tarbija või toitlustusettevõte võib külmutatud toitu säilitada, ning vastava säilitamistemperatuuri ja/või säilitamisseadme tüübi; Toidupartii identifitseerimiseks vajalikud andmed; Juhise «Pärast sulatamist uuesti mitte külmutada» või «Sulanud toitu uuesti mitte külmutada» või muu sama tähendusega väljendi. Külmutatud toidu, mida turustatakse edasisele käitlejale järgnevaks töötlemiseks, välja arvatud

Toit → Kokandus
31 allalaadimist
thumbnail
12
pdf

Toitlustusettevõtte liigitus ja äriidee

• hooajalise tooraine ratsionaalne kasutamine • mitmesuguste teenindusvormide kasutamine vastavalt klientuurile • toodangu põhimassi realiseerimine vahetult pärast valmistamist • eeltellimisega roogade valmistamine ainult pärast tellimuste saamist kliendilt (1;5) 2005 Maire Merits 1 Toitlustusettevõtete tüübid Toitlustusettevõtteid võib liigitada järgmiselt: • Restoran – toitlustusettevõte, kus on töömahukas suure sortimendiga roa- ja joogikaart, korraldatakse meelelahutust, osutatakse lisateenuseid • Kohvik – suur valik kondiitri- ja pagaritooteid, kuumad ja külmad joogid jne, osutatakse lisateenuseid • Bistroo (tänavakohvik) – kiire teenindamisega toitlustusettevõte, lihtne ja kiire menüü • Baar – suur joogivalik, suupisted, kondiitritooted jne, osutatakse lisateenuseid • Personalisöökla / -restoran – keskmise ja lihtsa valmistusviisiga road

Majandus → Majandus
34 allalaadimist
thumbnail
6
xls

Tööjõu liikumine kuude lõikes

Tööjõu liikumine kuude lõikes OÜ Porkholm on majutus- ja toitlustusettevõte. Ettevõttes asub restoran, kus korraldatakse sünnipäevi, pulme ja palju muid üritusi. Standart tube on meil 20 + 2 sviiti. Meil on profesionaalne teenindus ning meeldiv töökeskkond. Suvel tihti suurendame tööjõudu, kuna t Hetkel toimetame mõisahoones, kui tulevikus on plaan taastada kõrval hooned, et laiendada ettevõtte tegevusvaldkondi. Töölepinu

Muu → Ainetöö
46 allalaadimist
thumbnail
6
pdf

Köögi organisatsiooniline ülesehitus ja tööülesanded

Põhiline toiduvalmistamine köögis kuulub koka kompetentsi. Kokk toimib justkui rühmajuhina ning talle võib abiks olla teine kokk või köögiabiline. Toidu valmistamine on kaudne klienditeenindus. Köögiabilised, nõudepesijad ning lao abitöölised hoolitsevad tavaliselt eeltöötlus- ja nn hooldustööde, näiteks korrastustööde, eest. Ettekandjad ja portsjoneerijad hoolitsevad vahetu klienditeeninduse, toidu serveerimise, eest. (3;8-10) Iga toitlustusettevõte peab koostama oma vajadustele vastava köögi organisatsiooni ehk köögi brigaadi (kitchen brigade). Milliseks see kujuneb, sõltub köögi tüübist, füüsilistest võimalustest ja köögi meeskonna tehnilistest oskustest. Hästi organiseeritud köögi eesmärgid on: • Efektiivne töökulg • Efektiivselt planeeritud töötsoonid • Korrektselt paigutatud köögi töövahendid ja seadmed, mis on sobiliku suurusega vastavalt ettevõtte suurusele

Toit → Köögi õpetus
20 allalaadimist
thumbnail
6
docx

VESKARU

TALLINNA TEENINDUSKOOL Georg Badasjan 021PK VESKARU Praktika aruanne Juhendaja: Aili Miller Tallinn 2011 SISUKORD Georg Badasjan Õppepraktika aruanne 1. PRAKTIKAETTEVÕTE- VESKARU KOHVIK 1.2 Tegevusvaldkond Toitlustusettevõte, lisaks pagari- ja kondiitritoodete tegemine. 1.2 Üldine iseloomustus Väga hea praktika koht!Kõik oli väga tore seal töötavad head inimesed ja nendega oli mõnus töötada. 1.3 Seal tehtavad tööd 1. Väikesaiad- juustu-, kaneeli-, kohvi-, kreemi-, lõhe-, mandli-, mooni-, päkapiku-, Rosinapõimlik-, rummi-, tee-, sõbrasai. Kirsi-, kohupiimakorp. 2. Pirukad pärmitaignast 3. Pirukad lehttaignast- kilu-, kohupiima-, liha-, riisi-, seene-, singi-juustu-, suitsusingi-, viineripirukas -, v...

Muu → Praktika aruanne
25 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Fazer Referaat

FAZER AMICA Fazer Amica on Balti- ja Põhjamaade juhtiv toitlustusfirma. Ettevõte tegutseb 7 riigis: Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Eestis, Lätis ja Venemaal. Fazer Amica alustas oma tegevust Eestis 1993. aastal. Peamine äritegevus on seotud igapäevase personali- ja õpilastoitlustusega, kaubanduskeskuste kohvikutes opereerimisega, kulinaartoodete valmistamisega ning cateringi teenuse pakkumisega. Fazer Amica on arenev toitlustusettevõte, mis vastavalt oma teeninduspõhimõtetele pakub oma klientidele lihtsust ja kindlustunnet läbi kvaliteedi ja efektiivsuse. Fazer Amica tegutsemise põhimõtted on: * kliendi rahulolu * toidu kvaliteet * sortimendi mitmekesisus * tervislikkus Hetkel töötab Fazer Amicas üle 500 inimese ning Fazer pakub oma teenust 50 erineval aadressil üle Eesti. 5

Toit → Pagar-kondiiter
56 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Majanduse alused, 3 kursus, kodune töö 4

4. Õppeülesanne: Õppija juhis: Tööta läbi 4. teemakonspekt Leia konspekti abil vastused kordamisküsimustele Loe juhtum ja vasta küsimustele Kordamisküsimused: 1. Millest algab ettevõtte toote / teenuse väljatöötamine? Toote / teenuse väljatöötamine algab ettevõtte äriideest. (MIKS?) Asetades end valitud sihtrühma (KELLELE?) seisukohale, vastab asjatundlik ettevõtja juba äriideed sõnastades küsimustele: milline toode/teenus (MIDA?) rahuldab minu kliendisühmade vajadusi ja soove? kuidas ma toodan ja toote/teenuse kliendini viin (KUIDAS?) , kuidas ettevõte toimib? 2. Majutus- ja toitlustusettevõtte toode on kombineeritud toode. Millistest osadest see koosneb, too näiteid. koosneb esemelisest ja immateriaalsest osast ning keskkonnast. Esemeline osa: Hoone ehituslik kvaliteet ja arhitektuur ja interjöör Majutustingimused ­ toa suurus, varustus toidud ja jo...

Majandus → Turundus
8 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Äriplaan

5. Ärikeskkonna analüüs Makrokeskkonna ja mikrokeskkonna üldanalüüs. Täpsusta millised tegurid, faktorid, majandussubjektid mõjutavad ettevõtte planeeritavat äritegevust (ja kuidas). Majanduslikud tegurid – Majanuduslikest teguritest mõjutab ettevõttet klientide ostujõud ja rahalised sissetulekud ning kohaliku omavalitsuse toetuste suurus. Mikrokeskonna teguritest tuleb ettevõttel arvestada oluliste koostöö partnertitega, kellest olulisemad on : kohalik omavalitsus, toitlustusettevõte. 6. Täpsusta, kes on sinu ettevõtte hankijad ehk tarnijad. Ettevõte Tooraine/materja Aadress Telefon Meiliaadress tarnija l Kooli söökla Õpilased Nooruse5 336521 Kooli söökla Kokkad Nooruse5 336521 7. SWOT analüüs. Kirjelda oma ettevõtte tugevusi, nõrkuseid, samuti väliskeskkonnast tulenevaid võimalusi ja ohtusid. Tugevused Nõrkused

Majandus → Tootmine
81 allalaadimist
thumbnail
10
pdf

Juhtimisfunktsioonid

Ainukeseks probleemiks, miks ellu ei rakendata teatud otsuseid, ei ole ainult põhjuseks ressursid, vaid sageli jääb määramata, kes, mida ja millal tegema peab. Juhid peavad jälgima töötegevust, kui kõik on korraldatud ja plaanid koostatud ning inimesed palgatud, pole alati kindel ja võib ikka midagi valesti minna. See jälgimise, võrdlemise ja korrigeerimise protsess on see, mida mõistetakse kontrollimise all. Näide: Organisatsioon otsustab, et soovib firmat laiendada. Teha toitlustusettevõte lisaks Tallinnas olemasolevatele restoranidele (Ülemiste ja kesklinn) ka Tartusse. Otsus tuli kiiresti ja suhteliselt läbimõeldult, kuid probleemiks osutus mitte ressurss, aga see, kes mida tegema peab. Ei olnud igale inimesele kindlalt ülesannet antud, sellepärast jäi asi ka katki. Kui aga juht oleks asjasse rohkem panustanud, ei oleks antud restoran tegemata jäänud, sest kõik vajalik oli olemas. Juht keskendus rohkem plaanile üldisemalt, ei lähenenud detailsemalt ja ei olnud

Majandus → Juhtimine
3 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Toitlustusettevõtete seadmed

................................................................4 SEADMED RUUMIDES...........................................................................................................4 ELEKTRIKULU.........................................................................................................................6 KOKKUVÕTE............................................................................................................................6 SISSEJUHATUS Käesoleva töö on toitlustusettevõte seadmete ainetöö, mille käigus komplekteeritakse asutuse sisene söökla. Töö läbiviimiseks on etteantud osad ained ja lisaks püstitatud ülesanne, mille põhjal ainetööd koostada. Selle eesmärgiks on rakendada loengutes saadud teadmisi 2 praktiliselt. Töö käigus on vaja leida vajalikud seadmed, koos põhjendustega. Leida lahendused ruumide ja tööpindade hulgale ja vajalikud seadmed paigutada ruumide vahel.

Toit → Toitlustus
16 allalaadimist
thumbnail
34
doc

Äriplaan

Edukamaks turulesisenemiseks plaanime alustada tegevust märts, et jääks aega kohanemiseks enne Rakvere Linnapäevi juunis mil saabub linna plaanitav põhiklientuur. Rakveres, asuv turg on suur kuid väga stabiilne. Potentsiaalseteks kliendideks on 50% Rakveret külastavat turistid. Külastajate arvu on aga pärast ettevõtte mõningast tegutsemist võimalik küllalt täpselt hinnata. Rakveret külastab suur hulk turiste, kelle ootustele ei suuda praegune olukorras veel linnas toitlustusettevõte turg vastata. Hinnad liiguvad trendides, mis väikestest kõikumistest hoolimata on piisavalt püsivad. Antud kaubagrupi toodetele ja teenustele kulutatakse veerand oma aastasest sissetulekust. Ettevõtte tegevust mõjutavad alkoholiseadus, maksu ning load ja litsentsid. Ettevõtte tegevust mõjutab veel mastaabiefekt, kogemuskurvi efekti olemasolu, kapitalivajadus. Kohviku sihtturg on keskimine ja klienditeks on turistid ning nõudlikumad kohalikud.

Majandus → Äritegevuse alused
117 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Toidukaupadele antavad tunnusmärgid

kasvatatud ja käideldud ökoloogiliselt ja biodünaamiliselt. Ainult neid märke väljaandvad riigiasutused võivad neid kaitsta kontroll- või garantiimärkidena tööstusomandi kaitse Pariisi konventsiooni alusel. Märgis ei erista ühe ettevõtja toodet teise omast, sama märki võivad kasutada kõik ettevõtjad, kelle tooted vastavad kindlaksmääratud tingimustele.1999. aastal sertifitseeriti riikliku märgi nõuete kohaselt 89 talu, 2 töötlemisettevõtet ja 1 toitlustusettevõte. Kokku oli 1999. aastal ligikaudu 4000 hektarit kontrollitud põllumajandusmaad, mis moodustas 0,4% tootmiseks kasutatavast põllumajandusmaast. 2000. aastal on taotlenud riiklikku märki "Mahemärk" üle 238 talupidaja (sh üleminejad) ligikaudu 10 000 hektariga. See taotluste lisandumine tuleneb põhiliselt mahepõllumajandusorganisatsioonide intensiivsest propagandatööst 1999. aastal, riigi kasvavast huvist mahepõllumajanduse arendamise vastu (sh pinnatoetused alates 2000

Toit → Kokandus
46 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Personali planeerimine. Ülesanded

pidude perioodiks, vajab ettevõte kaheks kuuks lisapersonali 9 töötajat. Lisaks sellele tuleb tellimuste täitmiste tagamiseks värvata ka haiguslehel olijatele asendajad ja puhkuste asendajad. Eelnevate perioodide statistika põhjal vajab ettevõtte haiguspäevade asendajaid detsembris 4 inimest ning jaanuaris täiendavalt 2 inimest. Puhkuste asendusteks vajab ettevõte kaheks nimetatud kuuks 4 inimest. Seega vajab toitlustusettevõte tulevaseks pidude perioodiks detsembris 9+4+4=17 inimest ning jaanuaris täiendavalt 2 inimest. 4 Kodutöö 2, arvutamine 4) Kui palju personali peaks ehitusfirmal olema, et kiirelt reageerida? 3p Legend: Ehitusfirma

Haldus → Personali planeerimine ja...
242 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Ökomärgised

Ökomärgised Iseseisev töö Tallinn 2010 Sisukord 1. Eestis kasutusel olevad ökomärgised.................................................................................3 2. Ökomärgiste andmise kriteeriumid....................................................................................7 3. Ökomärgiste taotlemise kriteeriumid...............................................................................8 4. Kemikaalide ohumärgised..................................................................................................9 5. Muid märgiseid.................................................................................................................10 6. Kasutatud materjal............................................................................................................12 ...

Loodus → Keskkonnaõpetus
71 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Praktika aruanne kokandus erialal

Anne-Ly Ehman. Juhatajale alluvad kokad, kondiitrid, baaridaamid ja ettekandjad. Töötajad käivad tööl graafiku alusel. On kaks vahetust, praeguse seisuga töötab kohvikus 14 töötajat, nende hulgas kolm kondiitrit, kolm kokka, kaks sõõrikuküpsetajat, kaks ettekandjat, kaks baaridaami, üks raamatupidaja ja juhataja. Kuna ettevõttes päevad on väga erineva kestvusega, siis tuleb kasutada lisatööjõudu. Toitlustusettevõte töötab väikese kasumiga, mistõttu ei ole võimalik võtta tööle juhataja asetäitjat, mida töökoormus aeg- ajalt nõuaks. 1.3.Ettevõtte tegevuse analüüs Töö on orienteeritud väga laiale tarbijaskonnale. Teenindatakse sees kui ka väljaspool ettevõtet. Töötajad töötavad kahes vahetuses graafiku alusel. Kohvik kasvatab enamus puuvilju ,juurvilju ja marju ise. Kohvik töötab väikese kasumiga. Ettevõtte tuleb toime klientide erisoovidega. Hinnad on tarbijaskonnale taskukohased

Toit → Toiduvalmistamine
73 allalaadimist
thumbnail
29
odt

Ettevõtlus

htm Kuna meie ettevõtte toetab ka mahepõllumajandust, siis kavatsetakse taotlused teha ka EL struktuurifondidesse lisainvesteeringute saamiseks. 9 4. SWOT-ANALÜÜS Tabel 2. Ettevõtte SWOT-analüüs Tugevused Nõrkused · ainuke taimetoidule spetsialiseeruv · vähene tuntus toitlustusettevõte Eestis · suhteliselt kitsas sihtgrupp · asukoht Tallinna südalinnas · inimeste vähene informeeritus · kiire ja kvaliteetne teenindus taimetoitlusest ja selle eelistest · mitmekesine menüü · otseste konkurentide puudumine/ · lastesõbralikkus eelnevate sama ala toitlustusasutuste

Majandus → Ettevõtlus
70 allalaadimist
thumbnail
14
doc

äriplaan spordijuhtimises

võistlus- või harrastustasemel, samuti inimesed, kes soovivad veeta sportlikult vaba aega, korraldada üritusi, osaleda sportmängudel. Samuti sportlased, kes soovivad treenida jooksurajal või jõusaalis. Lastekollektiivid. Kiiruisutamisest huvitatud turistid. Hoki- ja iluuisuklubid, kes soovivad rentida ruume treeninguteks. Jääspordiklubid Eestist ja välisriikidest, kes soovivad korraldada spordilaagreid. Toitlustusettevõte. 3.5 Kvaliteedistrateegia Kõik treenerid on põhjaliku ettevalmistusega ja kogenud. Kiiruisutreenereid koolitatakse välismaal. Töötajad palgatakse konkursi alusel vastavalt juhatuse otsusele. Treeneritele teostatakse iga-aastast kvaliteedikontrolli ja pakutakse täiendusvõimalusi. 4. Finantsarvestus 4.1 Rahastamise allikad Euroopa Liidu struktuurifondid Kultuurkapital Eesti Vabariik Tartu linn Rahvusvaheline Uisuliit (ISU) Eesti Uisuliit (EUL)

Sport → Spordijuhtimine 1
297 allalaadimist
thumbnail
15
doc

TEADLIKU KÜLASTAJANA PÄRNU JAHTKLUBIS

protsenti, märgates probleeme ja aidates neid lahendada. Suurepärase teeninduse korral püüan klienditeenindajat komplimendi või võimaluse korral jootrahaga tunnustada. Kogedes külma või ükskõikset teenindust, ei ole ma kunagi halvustav. Siiski olen püüdnud mõnel puhul teeninduskvaliteeti parandada, andes klienditeenindajale tagasidet. Pärnu Jahtklubi restorani teeninduses märkasime puudujääke, kuid kui neid parandada, oleks see toitlustusettevõte minu silmis kindlasti üks popullaarsemaid Pärnus. Suurimaks teenindusveaks pean teenindajate külma hoiakut. Harva nägime naeratust ja sageli tundsime, et teenindajad suhtuvad oma töösse ning klientidesse ükskõikselt. Töötades päeva teenindusettevõttes arendaks mind kindlasti veelgi enam. Seeläbi saaksin olla ühtlasi ka siseklient ning näha, mis toimub ettevõte siseselt. Samuti arvan, et oluline on kogeda nii tippklassi teenindust mõnes esmasklassi hotellis või restoranis

Turism → Turismi -ja hotelli...
61 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Ökomärgistus Eestis

Allan Kokkota Eesti Roheline Liikumine Ökomärgistus Eestis Alljärgnevas saab teada ökomärkide taustast, toon välja Eesti ja enamlevinud ökomärgid. Lisan näiteid kõikvõimalikest ökomärkidest, natuke statistikat inimeste tarbimisharjumuste seotuses keskkonnasõbralikkusega ja annan seletused eri märkide tähenduse kohta. Töö lõpus on mõned näited ohumärgistest ja kastutatud allikate loetulu. Ökomärkide taustast ja leidumisest. Ökomärgised võeti kasutusele, et pakkuda kliendile võimalust leida ja valida tooteid/teenuseid, mis tekitavad loodusele vähem kahju. Ei saa ju otsustada selle järgi, kui tootjad reklaamivad oma tooteid näiteks nii: "Meie pesupulber ei sisalda kloori ega optilisi kirgastajaid", "Meie patareides on toksiliste ainete sisaldus minima...

Loodus → Loodus
14 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Hügeeniõpetus

Õpetatav aine: HÜGIEENIÕPETUS Õppeaine maht tundides : 32A, 8 IsT Õpetatavad erialad : kokk, pagar-kondiiter, toidukaupade müüja, kelner-ettekandja, hotelliteenindaja, müügiassistent. Mooduli eesmärk: Moodul võimaldab õpilasel: · Omandada teadmisi hügieeninõuetest, mis tagaksid toiduohutuse · Mõista hügieenireeglitest kinnipidamise vajalikkust · Omandada teadmisi toidu säilitamisest · Omandada teadmisi toidu saastumise võimalustest, saastumise vältimisest · Omandada teadmisi toiduga levivatest haigustest, mõista nende ohtlikkust · Õppida tundma mikroorganismide, toidukahjurite kasvu ja paljunemist mõjutavaid tegureid · Omandada teadmisi käitlemisettevõtete ­ ja ruumide kohta esitatavatest nõuetest. Õppematerjali teemad: 1. Sissejuhatus ainesse - toiduhügieeni õppimise vajalikkus, mõisted ja määratlused. 2. Mikroorganismid ja toiduained: temperatuuri mõju mikroorganismidele, mikroorganismide levik. Bakterid, viirused,seened 3....

Toit → Toiduhügieen
44 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Klienditeeninduse korraldamise praktikaaruanne

Kui kliendil on aega oodata pakume ka talle maja kulul kohvi ja kooki ning loomulikult siiralt vabandame. Selliseid olukordi meil juhtub ikka kiiretel aegadel, kuid me teeme kõik, et klient siiski ei lahkuks negatiivse emotsiooniga ja külastaks meid jälle. Arvutiprogrammid OÜ Vilde Kaubanduses Outlook; Skype; Merit Aktiva; Compu Cash; MS Office; Excel; Word 17 KOKKUVÕTE OÜ Vilde Kaubandus on väike toitlustusettevõte, mis asub Rakvere kesklinnas. Sooritasin oma praktika seal kuna asutus pakkus uusi ja huvitavaid väljakutseid ning arenemist. Kollektiiv oli väike ning abivalmis. Paljud tööülesanded täideti koos. Alati kui mul küsimusi tekkis sain ma juhi poole pöörduda ning ta oli väga abivalmis. Juht usaldas mind ja mina teda. Kohviku kujundus oli omapärane, valgusküllane ning hubane, tehnika kaasaegne ning hästi töötav. Arvutiprogrammid olid lihtsad ning sobisid ideaalselt väikefirmale.

Muu → ostu-müügi juhtimine
59 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Ökomärgid

Jõhvi Gümnaasium Referaat "Ökomärgid" Jõhvi 2007 Ökomärgid Ökomärgised võeti kasutusele, et pakkuda kliendile võimalust leida ja valida tooteid/teenuseid, mis tekitavad loodusele vähem kahju. Ei saa ju otsustada selle järgi, kui tootjad reklaamivad oma tooteid näiteks nii: "Meie pesupulber ei sisalda kloori ega optilisi kirgastajaid", "Meie patareides on toksiliste ainete sisaldus minimaalne", jne. Niisiis seepärast loodigi, osaliselt tarbijate survel, ökomärgised, mis on positiivsed märgid ja mis paigaldatakse tootele/pakendile/teenusele, et näidata selle loodussõbralikkust. Selliseid ökomärgiseid antakse ainult toodetele/teenustele, mis vastavad seatud kriteeriumitele. Viimased ei ole võrdsustatavad esitatavate miinimum nõuetega, vaid on ranged, et tagada soovitavat eesm...

Ühiskond → Ühiskonnaõpetus
59 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Käibemaksuseadus (KMS)

Sisendkäibemaksu mahaarvamise piirangut rakendatakse, kui kulutuse tegemisel on selge, et kulutus on tehtud ülalnimetatud eesmärgil. Näiteks ei saa maha arvata vastavatel restorani- või hotelliarvetel olevat käibemaksu. Samas juhul, kui kulutus tehakse ettevõtluse eesmärgil, kuid pärast kasutatakse osa kaupa näiteks külaliste või oma töötajate toitlustamiseks, siis arvatakse esialgu sisendkäibemaks maha ning pärast maksustatakse kulu omatarbena. Näiteks juhul, kui toitlustusettevõte toitlustab oma töötajaid ning ei ole võimalik ette näha, kui suures ulatuses tehakse kulutusi oma töötajate tarbeks. 28. Millal rakendatakse sisendkäibemaksu osalist mahaarvamist? §32 Kui maksukohustuslane kasutab kaupu ja teenuseid nii maksustatava kui maksuvaba käibe tarbeks, arvatakse sisendkäibemaks arvestatud käibemaksust maha osaliselt. Osalisel mahaarvamisel lähtutakse maksukohustuslase Eestis ja välisriigis kalendriaasta jooksul

Majandus → Maksundus
42 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Äriplaan - toitlustus ettevõte

- maksev remont (ümberehitus). Ettevõtte loomise hetkel on plaanis soetada uued seadmeid nende asemele, seda 200 000.- väärtuses. Kulud ruumide ettevalmistamisele: Ruumide ettevalmistamisel on kõige tähtsam lähtuda tervisekaitse nõuetest. Ettevõtte juht võtab juba enne remondi alustamist ühendust selle piirkonna Tervisekaitseinspektsiooni spetsialistiga, et projekt temaga kooskõlastada. Kui rentida ruum, kus varem tunnustatud toitlustusettevõte tegutsenud ei ole, tuleb suurimate kuludena arvestada kulusid ventilatsioonile ja köögi nõuetekohasele ümberehitamisele. Kui muud remondikulud sõltuvad ruumide seisukorrast, siis ventilatsiooni hankimisele ja paigaldamisele kulub vähemalt 100 000 krooni. Ettevõtte juht juhindub ,,Toiduhügieeni üldeeskiri" I Käitlemisettevõtte territooriumile, hoonetele, rajatistele ja ruumidele esitatavatest nõuetest. 8 Köök:

Majandus → Äritegevuse alused
793 allalaadimist
thumbnail
19
odt

TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool II Ä KÕ Nastasja Musienko TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne Praktikajuhendaja: Heve Kirikal Mõdriku 2011 SISSEJUHATUS. Järgnevas praktikaaruandes saab lugeja tutvuda praktikaettevõtte üldiseloomustusega, põhitegevusega, organisatsiooni struktuuriga, koosseisuga, töökorraldusliku dokumentatsiooni kirjeldusega ja pakutavate teenustega. Praktikaettevõte, Treegeri Kohviku OÜ teenindab Kultuurikeskuses toimuvaid kultuurisündmusi, seminare, õppepäevi ­ eelisjärjekorras. Tavapäevael on kohvik avatud kõikidele klientidele. Kuna praktika teema on ,,Töökorralduse praktika", siis pean tutvuma kõikide valdkondadega, mis on seotud selle ettevõttega. Kõige rohkem tähelepanu pean pöörama töökorraldusele: üldpõhimõtted ja eesmärgid, töökorraldusliku suhtl...

Majandus → Töö-ja palgakorraldus
370 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Internetikohviku äriplaan

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS MAJANDUSARVESTUS Kätlin Muru Internetikohvik Äriplaan Juhendaja: Ille Kukk Pärnu 2009 Sisukord Lk. 1. Noorte internetikohviku äriplaan 3 2.1 Turg 4 2.2 SWOT analüüs 5 2.3 Tulevikuplaanid 6 2.4 Majanduskeskkond 7 2.5 Tootmisprotsess 8 2.6 Tootmistegevus 8 2.7 Internetikohviku sisseseade 9 2.8 Projekti maksumus ja finantseerimise allikad 12 2.9 Teenuse kvaliteet ...

Majandus → Majandus
792 allalaadimist
thumbnail
27
docx

OÜ Maha ASP ja OÜ Ultex Haldus finantsanalüüs

Tallinna Majanduskool Majandusarvestuse ja maksunduse osakond OÜ Maharaja ASP ja OÜ Ultex Haldus finantsanalüüs Õppeaines: Finantsanalüüs Koostas: MA10 Juhendaja: Rita Sikk Tallinn 2012 Sisukord Sissejuhatus Kodutöös uurisin kahe toitlustusettevõtte - OÜ Maharaja ASP ja OÜ Ultex Haldus ­ kasumiaruandme, bilansi ja rahavoogude aruande põhjal arvutatud näitajaid. Töö eesmärgiks oli võrrelda sarnaste ettevõtete finantsilisi näitajaid üksteisega ja üldtunnustatud normidega. OÜ Maharaja ASP asub Raekoja platsil majas nr 13 ja töötab restorani Liisu juures nime all. Tegutsenud on see ettevõte alles 3 aastat. Liisu juures pakub Eesti toitu ja hubast kodust atmosfääri. Asukoha poolest on ta veidi halvemas seisus kui paljud teised Raekoja platsi söögikohad, kuna asetseb platsi tagumise osa nurgas. ...

Majandus → Majandus
140 allalaadimist
thumbnail
92
docx

Äriplaan kohvikule

Sisukord Lühikokkuvõte........................................................................................................................4 Üldised andmed......................................................................................................................6 1.Äriidee.................................................................................................................................7 1.1Konkurentsieelis............................................................................................................8 1.2Visioon...........................................................................................................................8 1.3Missioon........................................................................................................................8 1.4Eesmärgid.................................................................................................................

Majandus → Äriplaan
784 allalaadimist
thumbnail
46
doc

LIIDRISTIILI SOBIVUSE UURING SAAREMAA TARBIJATE ÜHISTUS

LÄÄNE-VIRUMAA KUTSEKÕRGKOOL Ärijuhtimise osakond Karmen Käärid LIIDRISTIILI SOBIVUSE UURING SAAREMAA TARBIJATE ÜHISTUS Lõputöö Juhendaja : Virve Transtok Mõdriku 2003 1 SUMMARY This paperwork is written in Estonian on subject "Leadership study in Saaremaa Tarbijate Ühistu." This work includes 45 pages and 2 tables. Directing and leading style defines as leaders way of act, when being on leaders roll realizing goals and communicating with employees. This paperwork purpose was to study the leadership style being used in Saaremaa Tarbijate Ühistu and analyze its appropriateness and influence on the workers and hole organization. For that, author of this paperwork carried out questionnaire among Saaremaa Tarbijate Ühist...

Majandus → Juhtimine
55 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Tegevuskava: eeltööd → tegelik toidu valmistamine → toidu väljapanek → viimistlemine, garneerimine → järeltööd. Tegevuse planeerimine Sooritatav töö jagatakse väikesteks etappideks. Toidu valmistajad:  kontrollivad toorainete olemasolu, vajadusel varuvad neid töökohtadele juurde,  kontrollivad töövahendite olemasolu ja kasutatavust,  planeerivad tegeliku toiduvalmistamise. Mida suurem on toitlustusettevõte, seda täpsemalt peab olema tegevus planeeritud. Töö ettevalmistus (mise en place):  nõude ja tarvikute kohale asetamine,  töökoha korraldamine. Töövahendite ettevalmistus (mise en place): 272  kontrollitakse, kas vajalikud töövahendid on olemas ja kättesaadavad - noad, visplid, kulbid, potid jne. Külmköögi ettevalmistus (mise en place):

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun