Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

Teeninduse kodutöö - sarnased materjalid

taldrik, riis, viin, menüü, serveeri, eelroa, lille, söögiriistad, klaasid, kastme, kama, asetan, kandik, pearoog, kahvel, kastmega, köögivilja, salat, leivataldrik, pearoa, maitseaine, lusikas, laudlina, toolid, kann, magustoidu, eelroog, salati, küüslaugu, köögiviljad, kana, lisand, astelpaju, nuga, salvrätid, menüüd, lauast, maitset
thumbnail
10
docx

ABILAUD

o laua puhastamiseks 2 o kastmekannu alla 1 o kulbi alla tõstmisel 1 o veini alla 1 o kaabitsa jaoks 1 · Desserttaldrik 4 · Eelroa taldrik o söögiriistade jaoks 1 o leiva jaoks 1 o supitirina alla 1 o supikaane alla 1 o küüleri alla 1 · Väike alus või jaoks 2 4. MUU :

Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Menüü plaan

kohvist,mandliliköörist,toorjuustust,vahukoorest ja maitsestatakse tuhksuhkruga ja vanillisukruga. Lauakatte skeem (märkida laua piirjooned, ühe eelkatte vahendid nummerdada ja selgitada allpool) Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid 1. Praenuga (kalanuga) 2. Eelroanuga 3. Pearoakahvel (kalakahvel) 4. Eelroakahvel 5. Dessertlusikas 6. Leivataldrik 7. Veeklaas 8. Valge veini pokaal 9. Salvrätt 10. Menüü 11. Kaunistus NIMETUS KOGUS Nõud ja söögiriistad Leivataldrikud 3+1 Pokaali alustaldrikud 2 Eelroataldrik 3 Praetaldrik 3

Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

Põhiroa kõrvale joovad nad Trapiche Astica Argentiina valget veini.Vein on enamasti valmistatud Sauvignon Blancist ja vähemas koguses Semillon viinamarjadest. Serveeritud 10-12 kraadi juures. Veini värvus on hele,õrna roheka tooniga. Maitselt puuviljane ja värskendav. Suurepärane toit, vein ja küünlad, ning vaikne muusika ja meeldiv kaaslane- mida elult veel tahta? Lauakatte skeem (ühe eelkatte vahendid nummerdada ja selgitada allpool) 1. Servett 2. Eelroa kahvel 3. Eelroa nuga 4. Pearoa kahvel 5. Pearoa nuga 6. Dessertkahvel 7. Veepokaal 8. Veinipokaal 9. Leivataldrik 10. Dessertnuga 11. Küünal Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid NIMETUS K

Toitlustus
69 allalaadimist
thumbnail
19
docx

KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK

(sidrun, apelsinimahl, küüslauk, basiilik) Dessert Creme brülee maasika-mündisalsaga (muna, rõõskoor, vanilljekaun, maasikaliköör) Joogisoovitus Jõhvika-jäävesi 3 MENÜÜ PÕHJENDUS Valmistan kolmekäigulise piduliku õhtusöögi oma vanematele. Menüü valmistasin vastavalt aastajale ning selle maitse kooslusele ja lihtsusele. Menüü koostamisel arvestasin kliendi soovidega ning nende aleergiatega ning mida nad maitsta soovivad. Nad pidasid oluliseks toitude kergesti seeditavust, maitset, head kvaliteeti ning täis kõhtu. Tahan oma vanematele pakkuda midagi sellist, mida nemad pole veel proovinud ning ise valmistanud. Eelroog Peedipüreesupp piimavahuga

Kutsevalik
12 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

Järelroog Riivsai maasikavahukoorega (vormisairõõskoor ,maasikad ,melissileht ,jõhvikad) MENÜÜ PÕHJENDUS Mina valisin lõputöö teemaks "Romantiline õhtusöök" Tahaksin üllatada ja tänada oma ema ja isa hoole ja armastuse eest. Menüü koostamisel võtsin arvesse, et ema ja isa liiguvad palju ja tean ka nende maitse-eelistusi toitude valikul .Sellest lähtuvalt valisin järgneva menüü. Eelroaks on ,,Pikantne salat toorjuustuga" ,mis on tervislik ,toitev ja väga maitsev. Salat: tomat, kaalikas annavad palju vitamiine ja tänu sellele on see salat väga tervislik. Pearoaks pakun ,,Juustu-pähkli paneeringuga kanafilee ,mis on väga tervislik ja maitseb hästi. Kanafilee valisin, kuna see on tervislik valge liha. Selleks, et lisada toidule värvi, kasutan punast paprikat, rohelist hernest ja porgandit.

Kokandus
180 allalaadimist
thumbnail
10
doc

MENÜÜ

Joogiks: Valge vein Pearoog Praetud paltusefilee, blanśeeritud pak-choi kapsa, fenkolipüree ja siiamarja kastmega Joogiks: Valge vein Dessert Kodune juustukook põldmarjakastmega Joogiks: Koorekohv Töövahendid ja nõud 1. Kelnerirätt veini valamiseks 2. Kandik 3. Leivakorv koos maitseainetega 4. Valge veini pokaal 5. Leivataldrik 6. Eelroa taldrik 7. Eelroa all olev taldrik koos salfrätiga 8. Eelroa kahvel ja nuga 9. Pearoa taldrik 10. Pearoa kahvel ja nuga 11. Desserdi taldrik 12. Desserdi kahvel 13. Kohvitass 14. Kohvitassi alustaldrik koos salfrätiga 15. Kohvi jaoks lusikas 16. Kohvi jaoks suhkrutoos 17. Kohvi jaoks koorekann 18. Volditud salfrätik Ettevalmistustöö Laua eelkatmise etapid: 1. Saali koristus. 2. Võetakse ära laudlina. 3. Pühitakse laud puhtaks. 4

Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Laua eelkate

hapukoor majoneesikaste leib, sai või pannkook Forell kodujuustuga forelli filee kodujuust värske till mugulsibul petersell juust atleet Banaanikreem muna piim banaan sidrunikoor rosinad kohv tee klientideks on mees ja naine! Lauakatmine 1. Paigutan laua õigele kohale kontrollin et laud ei jääks kõikuma 2. Pühin laua 3. Linutan laua 4. Asetan toolid omale kohale 5. Paigutan kohataldriku 6. Asetan pearoa noa ja kahvli 7. Asetan eelroa kahvli 8. Asetan desserdi lusika 9. Lisan ka klaasid, vee jaoks 10. Asetan punaseveini klaasi 11. Valgeveini klaas, kalakõrvale 12. Dessertveini klaas, desserdi kõrvale Teenindamine 1. Kliendid saabuvad saali tervitan ning juhatan nad lauda aitan nad istuma ulatan neile menüü vasakult poolt, küsin kas soovib midagi juua, jätan ta menüüga tutvuma 2. Serveerin joogi paremalt poolt. 3

Restoraniteenindus
66 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

................................................................................ 18 KASUTATUD ALLIKAD.............................................................................................................. 20 1.www.toidutare.ee (30.05.2011)................................................................................................ 20 2.www.ehrl.ee (30.05.2011)........................................................................................................ 20 1. Piduliku menüü kirjeldus Menüü valimisel ja koostamisel lähtusin kõige rohkem oma kliendist ning tema soovidest. Väga palju pidin ka arvestama etteantud toidukorvis olevate toiduainete olemasoluga. Paljude minu jaoks oluliste komponentide puudumise tõttu töötasin välja lausa oma retsepti pearoa jaoks. Eelroa ja järelroa retsepte täiustasin enda maitse järgi. Kliendiks on mul vanaema ning temaga koos arutledes panime kokku maitsva ja tervisliku menüü

Toitlustus
58 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

...................................................................................... 19 Laua eelkate..................................................................................................................21 Kasutatud kirjandus......................................................................................................22 2 Menüü Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga Grillitud sinepi-mee lõhefilee köögivilja padjal Tarretiste valik pohlakastmega Leib, sai, mineraalvesi 3 Menüü valiku põhjendus Mina valisin oma lõputöö teemaks ,,Tervislik lõunasöök õele", kuna tema tal olnud suhtelised suured kaaluprobleemid. Tänu tervislikule dieedile on ta suutnud oma kaalu langetada ja hoida normaaltasemel

Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

SISUKORD KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOON............................................................................ 1 SISUKORD.................................................................................................................................2 1. KOLMEKÄIGULINE ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK.........................................................3 1.1 Äriidee põhjendus ja kliendid......................................................................................... 4 1.2 Menüü.............................................................................................................................. 5 2. KALKULATSIOONIKAARDID JA TÖÖKÄIGUD............................................................ 6 2.1Eelroa kalkulatsioonikaart ja töökäik.................................................................................6 2.2Pearoa kalkulatsioonikaart ja töökäik................................................................................ 8 2

Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
15
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE

(eelroog, pearoog ning järelroog). Eelroaks valisin krevetisalati, mis koosneb kooritud krevetidest, külmutatud hernestest, värskest kurgist ja salatikastmest. Pearoaks valisin kanafilee küüslaugu-võikastmega, mille lisandiks tuleb keedukartul ning hiinakapsa-ananassisalat. Järelroaks valisin tiramisu, mille ma serveerin pokaalis. Töösse on lisatud ka veinisoovitus. Lõputöö tegemise hulka kuulub ka sobiva laualina ning nõude valik ja laua katmine. Lauale koostan suveniir menüü, et mu kutsud külalised ja komisjon saaksid aimu sellest, mida ma neile söögiks pakkuma hakkan. Töös toon välja toiduainete vajaduse terve menüü ulatuses ja loetlen kõik vahendid, mida läheb vaja toitude valmistamisel ja serveerimisel. Lõputöö eesmärgiks on näidata oma kolme aasta jooksul õpitud teadmisi ja oskusi ning lõpetada kool positiivse tulemusega. 4

Toiduvalmistamine
74 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM Juhendaja: 1 SISUKORD: 2 1. MENÜÜ Eelroog: Soolalõhe röstsaial õuna-kurgi kastmega Põhiroog: Sea välisfilee, tomati-oahautise ja paprika-kartulirosetiga Järelroog: Vaniljekaste vaarikatega Minu menüü on üsna tervislik ja samas ka maitsev. Sobib inimestele kes ootsivad uusi ja huvitavaid lahendusi. Eelroaks pakun soolalõhe roose röstsaial, õuna-kurgi kastmega. Valisin soolalõhe, sest see on väga maitsev ja sisaldab rohkesti omega-3 rasvhappeid, mis on inimesele väga vajalikud. Lõhe fileerisin ise ning jahvatsin peale soola ja pipart. Saiast lõikasin ringikesed soolalõhe rooside jaoks. Kastme jaoks riivisin õna, värskekurgi ja konservkurgi, segasin majoneesiga

Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Soovitasin neile lõheterriinit ning maitse elavdamiseks sidrunikastet. See tundus neile põnev ja nad olid pakkumisega rahul. Lähtudes kliendi soovist saada pearoaks midagi broilerifileest soovitasin neile apelsiniga glasuuritud pestoga täidetud broilerifileed, mis tundus neile uus ja huvitav. Lisanditeks veel kus- kuss ja köögiviljaraguu. Roas kasutan erinevaid kuumtöötlemisvõtteid, mis teeb toidu erilisemaks ja annab mitmekesisust. Kuna kogu menüü on kokku miksitud erinevast maailmast kokku, soovitasin tüdrukutele kodumaist jõhvikasorbetti kamaküpsisel. Nad võtsid selle soovituse meelsasti vastu. Sünnipäevalised saavad kogeda erinevaid maitseelamusi nii siinpool, kui ka väljaspool piiri olevaid maitseid. Söögi tegemisel kasutan erinevaid kuumtöötlemisvõtteid, mis annab toidule mitmekesisust ning eripära. Samas olen jäänud kindlaks kliendi soovile, mitte saada vürtiskaid toite, mis säilitab toidu naturaalsema maitse.

Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

99 0,06 5 Aroomisool kg 0,025 0,023 0,050 0,046 4.57 0,23 Kokku: 0,202 0,195 0,404 0,39 13,68 0,94 Hind km-ga: Lõika hiina kapsas ribadeks ja suitsukana kuubikuteks. Nõruta mais ja ananassikuubikud. Sega kõik salatiained majoneesiga ning maitsesta vajadusel aroomisoolaga. Serveeri kohe.Maitseained sisseostmisel kantakse ettevõtte kuludesse. 3.2 Põhiroog TOIDU NIMETUS___________ KREEMINE SEALIHA portsjon J20/100/70/50 i kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti Valmistamise Hind 20% kaal kaal ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku Retsepti

Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

3 MENÜÜ PÕHJENDUS Minu klientideks on 21-aastased noored ja head toitu armastavad naisterahvad. Klientidele meeldib süüa toite, mis pole eriti rammusad. Roog, mis oleks mahlane, hõrk ning maitsev. Kliendid on suured sidruniarmastajad, seepärast kasutan seda igal pool, kus võimalik. Lähtudes klientide soovist, otsustasin kokku panna menüü, mis sobib just neile. Kliendid armastavad süüa röstitud saia ning värsket salatit. Seepärast otsustasin valmistada eelroaks maitsva ning kerge punakas-roheka-valge värvusega bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal. Spinatis on palju tervisele kasulikku rauda, mineraalsooli ja C-vitamiini. Ilusad värvid tekitavad söögiisu, mistõttu sobib bruschetta suurepäraselt eelroaks. Kuumtöötlusvõteteks on ahjus küpsetamine.

Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
10
doc

PIDULIK ÖHTUSÖÖK

..................................................................................7 TOIDU KALORSUS................................................................................................................................. 9 Lauaskeem............................................................................................................................................... 10 2 Menüü Eelroog Porgandipaprikakaaviar, tartelettes salatipadjal Pearoog Sealiharull omas kastmes , värvilise köögiviljapüreega Dessert Creme caramel Joogisoovitus BeaujolaisNoveau vesi 3 Menüü põhjendus Valmistan piduliku õhtusöögi, kus klientideks on minu vanemad, tänu kellele ma suuresti nii kaugele olen jõudnud. Soov on neile pakkuda midagi hõrku ja nauditavat, kuid samas midagi lihtsat. Eelroog

Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Kahe käiguline pidulik lõuna

.........................................................................................3 2. MENÜÜ PÕHJENDUS..........................................................................4 3. Kirjastiil Times New Roman......................................................5 4. Pealkirjad joonda vasakule küljele...............................................6 5. Pealkirjad nummerdada (v.a Sisukord)..........................................7 6. Pea meeles, et iga peatükk algab uuelt lehelt (k.a menüü põhjendus).......8 2 1. MENÜÜ Pearoog Ahjuliha köögiviljadega (kartul, seakarbonaad ,porgand, küüslauk , sibul, rõõsk koor 35%, basiilik) Järelroog Kihiline piparkoogidessert (murakas, piparkook, kohupiim)

Toit ja toitumine
14 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

................................................................................................20 3 1.MENÜÜ EELROOG: Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega. PEAROOG: Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega. JÄRELROOG: Kihiline kohupiimakook vaarikatega. Minu menüü on koostatud palju liikuvale inimesele, kes kiire elutempo juures ei jõua hommikust korralikult süüa ning õhtusöök piirdub kerge einega, niisiis jääb põhirõhk lõunale. Pakuksin seda menüüd sügis-talvisel perioodil, sest ilmad on siis sombused ja külmad ning inimene vajab palju energiat. Minu menüü sobib rohkem meesterahvale, sest nende päevane kalorsuse vajadus on suurem kui naistel. Eelroaks pakun koorest Bostoni salatist valmistatud suppi, mille serveerin krõbetaks praetud

Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
21
pdf

Pidulik õhtusöök

enne üritust otsida sobiv ansambel, vajalikud materjalid, tarbed ning tellida kaup köögile. Menüü Tervitusjook Eelroog: Kalafileerull musta kastmega Pearoog: Kanatasku mustade ploomide ja sinihallitusjuustuga Vahepala: Vabariigi tarretis Dessert: Sokolaadikook valge kastmega Desserdi kõrvale pakutakse kohvi või tee 1.4. Sündmuse programm 19.00 Saabumine, külaliste vastuvõtt, tervitusjoogi pakkumine, lauda juhatamine 19.15 Peakoka ja peo perenaise kõne ning menüü tutvustus 19.30 Eelroog: Kalafileerull musta kastmega 20.00 Ansambel alustab kontsertiga Pearoog: Kanatasku mustade ploomide ja sinihallitusjuustuga 20.30 Vahepeala: Vabariigi tarretis 20.45 Ansambel jätkab kontserti 21.00 Dessert: Sokolaadikook valge kastmega 3 21.15 Ansambel lõpetab kontserti 21.30 Õhtusöögi lõpp. Klientide ära saatmine Menüüs olevate toitude ja jookide kirjeldus 1

Toitlustus
11 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Rahvusköök - EESTI KÖÖK

Lisa suhkur ja kaneel ning lase leivakuubikutel karamelliseeruda. 3. Koori ja tükelda õunad ning sega õunamoosi hulka. 4. Määri ahjuvorm võiga kokku ja aseta pool praetud leivakogusest vormi põhja. Selle peale vala õunatükkidega segatud õunamoos ja kõige peale taas leivakuubikud. 5. Klopi munad piimaga segamini ja vala segu vormi leivakuubikutele. 6. Purusta pähklid ja raputa vormi peale. 7. Aseta vorm ahju küpsema. Küpseta 180 kraadi juures kuni 50 minutit. 8. Serveeri külma piimaga või oma maitse järgi mõne moosi või muu sobiva lisandiga. 3. TÖÖPLAAN Esimene tund: · panen kokariided selga · lähen kööki · pesen käed · katan laua 2-le · panen taldrikud eelsoojenduskappi · otsin töövahendid ja toorained · valmistan liha marinaadi · puhastan ja tükeldan prae jaoks liha, panen marinaadi ja praadimiseni külmkappi · eelroa valmistamiseks panen ahju sooja

Toitlustus
35 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

2)Sealiharull,kaalika suflee ja herne püreega. (Sealiha,paprika,sampinjon,sulatatud juust ,,Merevaik",kartul,kaalikas,muna,külmutatud roheline hernes) 3)Brandi PannaCotta vaarika couliga. (Vahukoor,brandi,zelatiin,suhkur,vaarikad,marjaliköör,sokolaad) Vesi TOIDUIDEE Minu menüü on koostatud palju liikuvale inimesele, kes kiire elutempo juures ei jõua hommikust korralikult süüa ning õhtusöök piirdub kerge einega, niisiis jääb põhirõhk lõunale. Pakuksin seda menüüd sügis-talvisel perioodil, sest ilmad on siis sombused ja külmad ning inimene vajab palju energiat. Minu menüü sobib rohkem meesterahvale, sest nende päevane kalorsuse vajadus on suurem kui naistel. Kolmekäiguline lõunasöök on valmistatud 25 aastasele füüsiliselt aktiivsele kliendile

Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Vene rahvusköök

Rahvusköök Vene köök Sisukord lk 1. Vene köögi iseloomustus........................................................................................3 2. Menüü põhjendus..................................................................................................5 3. Retseptid................................................................................................................6 3.1 Eelroog.................................................................................................................6 3.2 Põhiroog...............................................................................................................8 3

Kokandus
120 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

väimust kurkumiga. Kastmena pakun juurde erinevatest pipardest valmistatud kastet, mis lisab juurde vürtsikust. Magustoiduks pakun juustuvahukreemi, mis on serveeritud sokolaadibiskviidil, värskust lisab juurde veinis keedetud pirn ja värskest kiivist valmistatud kaste. Toitude juures kasutan ilusaid värve, mis muudavad külma talvise päeva soojemaks ja rõõmsamaks. Toidu valikul arvestasin sellega, et talvel vajab inimene rohkme vitamiine ja rammusamat toidukorda. Menüü on mõeldud minu emale ja isale romantiliseks õhtusöögiks. Loodan, et minu vanemad on menüüga rahul ja tulevad teinekordki minu juurde sööma. 3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID 2.1 Eelroog: Mee-ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal portsjoni 0,150 kaal valmistatavaid portsjoneid Kokku 2

Kokandus
223 allalaadimist
thumbnail
25
doc

Hiina köök

................................................3 1.3 Igapäevased kombed.................................................................................................................4 1.4 Köögist......................................................................................................................................4 2 ÜRITUS............................................................................................................................................7 2.1 Menüü.......................................................................................................................................7 2.2 Menüü Eesti Keeles..................................................................................................................8 2.3 Menüü Soome Keeles...............................................................................................................9 2.4 Menüü Inglise Keeles....................................................

Toitlustusettevõtte töö...
52 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Rasvad 58  Magusained 61 4. Joogid 63  Mittealkohoolsed joogid 63  Alkohoolsed joogid 65 5. Menüüde koostamise alused 74  Menüü mõiste ja terminid menüüdes 74  Menüüde koostamise põhimõtted 80  Menüüde tüübid 82  Toidukorrad, toidukordade menüüde koostamine 85  Toidukaart, selle koostamise põhimõtted ja tööbid 92  Toidukaartide ja menüüde koostamine erinevatele klientidele 93 6

Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

Aruanne Juhendaja: Kristi Tiido Tallinn 2014 Sissejuhatus Seoses sooritatava suurköögi eksami raames on meie KK-13KE1 rühm jaotatud kolme gruppi, kes hakkavad kolmel järjestikusel neljapäeval valmistama oma eksami toite. Eksami eesmärgiks on valmistada hulk erinevaid toite, mis oleks tavapärasest pakutavast koolitoidust erinevad. Sellest lähtuvalt, püüdsime ka enda menüü teha mitmekülgse ja huvitava ning näidata ka erinevaid tehnikaid. Alljärgnevalt saate tutvuda meie eksami toitudega, nende kalorsuse ja omahinnaga. Samuti saate teada, kes mis toitu valmistab ning milline on meie tööjaotus eksami- ja sellele eelneval päeval. Menüü toitude idee Kellele? Oma eksamitoite valmistame õpilastele vanuses 16-40, õpetajatele, kooli personalile, püsi- kui ka juhuklientidele. Miks?

Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a

Turismiettevõtlus
114 allalaadimist
thumbnail
281
docx

M.Twain Tom Sawyeri seiklused, terve raamat

Tom Sawyeri seiklused EESSÕNA Suurem osa siin raamatus kirjapandud seiklustest on tõesti juhtunud; mõned nendest on mu enda elamused, teised poiste omad, kes olid mu koolivennad. Huck Finn on võetud elust; Tom Sawyer samuti, kuid mitte üksikisiku järgi; ta on kombinatsioon kolme poisi karakteristikast, keda ma tundsin, ja kuulub seepärast arhitektuuri segastiili. Ebausk, mida siin on puudutatud, valitses läänes üldiselt laste ja orjade hulgas selle loo ajajärgul, see tähendab, kolmkümmend või nelikümmend aastat tagasi. Kuigi mu raamat on mõeldud peamiselt poiste ja tüdrukute meelelahutuseks, loodan, et seda ei lükka tagasi ka mehed ja naised, sest minu plaani kuulus püüda täisealistele meeldivalt meelde tuletada, mis nad olid kord ise, kuidas nad tundsid, mõtlesid ja rääkisid ja missugustest kummalistest ettevõtetest nad mõnikord osa võtsid. 1. P E A T Ü K K «Tom!» Ei mingit vastust. «Tom!» Mingit, vastust. «Huvitav, kus see poiss peaks olema. Kuule, To

Kirjandus
184 allalaadimist
thumbnail
0
docx

A.dumas Kolm musketäri terve raamat

Alexandre Dumas _ «Kolm musketäri» EESSÕNA, milles selgitatakse, et is- ja os-lõpuliste nimedega kangelastel, kelledest meil on au oma lugejatele jutustada, ei ole midagi ühist mütoloogiaga. Umbes aasta tagasi, kogudes kuninglikus raamatukogus materjali «Louis XIV ajaloo» jaoks, sattusin ma juhuslikult «Härra d'Artagnani memuaaridele», mis oli trükitud -- nagu suurem osa selle ajajärgu töid, kus autorid püüdsid kõnelda tõtt nii, et nad ei satuks selle eest pikemaks või lühemaks ajaks Bastille'sse -- Pierre Rouge'i juures Amsterdamis. Pealkiri võlus mind: võtsin memuaarid koju kaasa, muidugi raamatukoguhoidja loal, ja lugesin nad ühe hingetõmbega läbi. Mul ei ole kavatsust hakata analüüsima seda huvitavat teost, piirduksin ainult tema soovitamisega neile lugejatele, kes tahavad saada pilti ajastust. Nad leiavad sealt meistrikäega joonistatud portreid, ja kuigi need visandid on enamuses tehtud kasarmuustele ja kõrtsiseintele, võib neis siiski niisama tõep�

Kirjandus
123 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun