Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

TEE (1)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kustutab paremini janu kui must Miks?

Lõik failist


TALLINNA TEENINDUSKOOL
Kristel Ausmees
MK-14-TE
TEE
Referaat
Juhendaja :
Aive Antson
Tallinn 2014

SISUKORD


SISSEJUHATUS 3
1 MUST TEE 4
1.1Assam 4
Põhja –Indias mõlemal pool Brahmaputra jõge asuv teeregioon on maailma suurim terviklik teekasvatuspiirkond. Assami teed nimetatakse ka India teeks - mägitee tugeva maitsega ja linnaseid meenutava aroomiga,punakas- pruuni tõmmisega. Assami tee on üldiselt kange ja vürtsikas , teda segatakse meelsasti noortest teemaadest pärit kergemate sortidega. Assami on Inglise või Ida- Friisi traditsioonide põhjaks. Tänapäeval annab Assam umbes poole India tee toodangust ja 15% maailma toodangust. oma kanguse ja vürtsikuse tõttu sobib ideaalselt hommikuseks ergutajaks. Assami teele sobib lisada ka suhkurt ja piima. 4
1.2 Gruusia 4
1.3 Darjeeling 4
1.4 Keemun 5
1.5 Lapsang 5
2 ROHELINE TEE 5
2.1 Gyokuro 6
2.2 Gen Maicha 6
2.3 Hojicha 6
3 EKSOOTILISED TEED 6
3.1 Valge tee 6
3.2 Pai Mu Tan 7
3.3 Mate 7
4 MAITSESTATUD TEED 7
4.1 Lillemaistselised teed 8
4.4 Must roositee 8
4.5 Puuviljamaitseline tee 8
5 JÄÄTEE 8
5.1 Ajalugu 9
5.2 Valmistamine 9
6 EESTIS MÜÜDAVAD TEEKAUBAMÄRGID 9
KASUTATUD KIRJANDUS 10

SISSEJUHATUS


Tee on naturaalne , aromaatne ,värskendav ja vastavalt valmistusviisile, kas rahustav või ergutav jook , mida saadakse teepõõsa lehtedest. Teeks
nimetatakse ka teistest taimedest või nende segudest kuumas vees leotamise teel saadud jooke . Teetaimedest on olemas kaks varianti : Thea (Camelia) sinensis- hiina tee ja Thea (Camelia) assamica- assami tee . Kumb neist oli algupärane liik, seda pole suudetud tänaseni ühtlaselt selgitada.

1 MUST TEE


Tugevalt fermenteeritud (kääritatud) tee. Fermenteerimine kujutab endast rullimise käigus väljunud rakumahla oksüdeerumis-ja käärimisprotsessi, mis kutsub esile värvi muutumise ja iseloomuliku aroomi tekke. Tänu fermenteerimisele vabanevad ka teised tee maitse jaoks tähtsad ained, mis osalt lahustuvad ainult väga kuumas vees. Fermenteerimisele järgneb kuivatamisprotsess. Tee kuivab masinates temperatuuril 85-100 kraadi umbes 20 min.
  • Assam


  • Vasakule Paremale
    TEE #1 TEE #2 TEE #3 TEE #4 TEE #5 TEE #6 TEE #7 TEE #8 TEE #9 TEE #10 TEE #11 TEE #12
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2015-03-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 11 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Kristel ausmees Õppematerjali autor

    Kasutatud allikad

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    14
    docx

    Tee

    o 85-100 C umbes 20 min. Assam Põhja-Indias mõlemal pool Brahmaputra jõge asuv teeregioon on maailma suurim terviklik teekasvatuspiirkond. Assami teed nimetatakse ka India teeks- mägitee tugeva maitsega ja linnaseid meenutava aroomiga, punakas-pruuni tõmmisega. Assami tee on üldiselt kange ja vürtsikas, teda segatakse meelsasti noortest teemaadest pärit kergemate sortidega. Assami tee on Inglise või Ida-Friisi traditsiooniliste segude põhjaks. Tänapäeval annab Assam umbes poole India tee toodangust ja 15% maailma toodangust. Oma kanguse ja vürtsikuse tõttu sobib ideaalselt hommikuseks ergutajaks. Assam teele sobib lisada ka suhkrut ja piima (koort). Darjeeling Kõrgmägede tee Himaalaja nõlvadelt Darjeeling piirkonnast. Valmistatud tipulehtedest, mahedamaitseline, kuldkollase tõmmisega. Hinnatakse kõikidest teedest kõige kõrgemalt. Tee pehme maitse avaldub ainult kvaliteetse, pehme veega.

    Toiduainete õpetus
    thumbnail
    16
    docx

    Tee

    Assam Põhja-Indias mõlemal pool Brahmaputra jõge asuv teeregioon on maailma suurim terviklik teekasvatuspiirkond. Assami teed nimetatakse ka India teeks- mägitee tugeva maitsega ja linnaseid meenutava aroomiga, punakas-pruuni tõmmisega. Assami tee on üldiselt kange ja vürtsikas, teda segatakse meelsasti noortest teemaadest pärit kergemate sortidega. Assami tee on Inglise või Ida- Friisi traditsiooniliste segude põhjaks. Tänapäeval annab Assam umbes poole India tee toodangust ja 15% maailma toodangust. Oma kanguse ja vürtsikuse tõttu sobib ideaalselt hommikuseks ergutajaks. Assam teele sobib lisada ka suhkrut ja piima (koort). Darjeeling Kõrgmägede tee Himaalaja nõlvadelt Darjeeling piirkonnast. Valmistatud tipulehtedest, mahedamaitseline, kuldkollase tõmmisega. Hinnatakse kõikidest teedest kõige kõrgemalt. Tee pehme maitse avaldub ainult kvaliteetse, pehme veega. Hea darjeelingu tunneb ära peene lillelise,

    Toiduainete õpetus
    thumbnail
    30
    docx

    Tee

    TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Seeder MK13-TE1 TEE Referaat Juhendaja: õp. Aive Antson Tallinn 2013 Sisukord SISSEJUHATUS................................................................................................3 Referaat „Tee“ Hanna Seeder 1TEE VALMISTAMINE.......................................................................................4 2MUST TEE.................................................................................................... 5 2.1TUNTUMAD MUSTA TEE SORDID....................

    Joogiõpetus
    thumbnail
    19
    pptx

    Tee, tee liigid ja sordid

    Tee kuivab masinates tempera- Mustaks teeks nimetatakse teed nimega PU-ER (linnanime järgi) See on ainuke tee, mida hoitakse aastakümneid ja hinnatakse sarnaselt vanadele veinidele Valminud PU-ER teelehed muutuvad mustjaspruuniks PU-ERi on kombes hoida kokku- pressitult, sest siis teelehtede fermentatsioon jätkub ASSAM Põhja-Indias mõlemal pool Brahmaputra jõge asuv teeregioon on maailma suurim terviklik teekasvatuspiirkond Nimetatakse ka India teeks - mägitee tugeva maitsega ja linnaseid meenutava aroomiga, punakas-pruuni tõmmisega Assami tee on üldiselt kange ja vürtsikas, teda segatakse meelsasti noortest teemaadest pärit Footer text here Kõrgmägede tee Himaalaja nõlvadelt Darjeelingi piirkonnast Valmistatud tipulehtedest, mahedamaitseline, kuldkollase tõmmisega Hinnatakse kõikidest teedest

    Joogiõpetus
    thumbnail
    10
    docx

    Referaat Tee

    TALLINNA TEENINDUSKOOL Karin Sarapuu MK13-TE1 TEE Referaat Juhendaja:Aive Antson Tallinn 2013 Karin Sarapuu Tee SISUKORD SISSEJUHATUS....................................................................................................................3 TEE VALMISTAMINE.........................................................................................................4 MUST TEE.........................................................

    Joogiõpetus
    thumbnail
    30
    docx

    Referaat Teest

    Head hotellid üle kogu USA taasloovad või planeerivad jälle pärastlõunaseid teeserveeringuid. 2. MUST TEE Must tee on fermenteeritud e. kääritatud tee, töötlemise käigus muutub teelehtede värvus, toime ja maitse. Tee on suure kofeiinisisaldusega, seega väga toniseeriv ning ergutav. Musta tee sorte on rikkalikult - alates üsna mahedatest kuni jõuliste, kibedate teedeni. Tuntuimad mustad teed on vürtsise maitsega Assam Indiast; mahe, oivalise lõhnaga Darjeeling Himaalajast ning jõulise ja mõrkja maitsega Tseiloni tee. Teemaailmas kasutatakse mustade teede klassifitseerimise süsteemi, mis kajastab teelehtede liiki ja kvaliteeti ning konkreetsest teesordist saadava joogi kangust. Nii võime sageli märgata, et teepakikestel on päritolumaa järel kirjas veel tähekombinatsioonid. Nende tähtede taga on kindlad mõisted:

    Toitumisõpetus
    thumbnail
    9
    doc

    Teed

    PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Kaisa Kotter Teed Referaat Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2010 SISUKORD 1. TEE................................................................................................3 2. MUST TEE.......................................................................................4 3. ROHELINE TEE................................................................................5 4. PUNANE TEE....................................................................................6 5. VALGE TEE.....................................................................................7 6. KOLLANE TEE.................................................................................8 7. KASUTATUD KIRJANDUS.................................................................9 Tee Tee on naturaalne, aromaatne, värskendav ja vastavalt valmistusviisile kas rahustav või ergu

    Toiduainete õpetus
    thumbnail
    11
    doc

    Tee

    Referaat TEE Tallinn 2010 SISUKORD EESSÕNA..........................................................................................................3 1. Tee tootmine..................................................................................................................................... 4 2. Tee ajaloost.......................................................................................................................................5 3. Teesordid.......................................................................................................................................... 7 4. Tee valmistamine..............................................................................................................................8 5. Tervislikud omadused.......................................................................................................................9 6. Jäätee ....................

    Joogiõpetus




    Kommentaarid (1)

    329450 profiilipilt
    329450: Väga hea ja eriti viide allikale: http://e-ope.khk.ee/oo/2011/tee_ja_teejoogid/index .html
    14:47 12-03-2018



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun