o 85-100 C umbes 20 min. Assam Põhja-Indias mõlemal pool Brahmaputra jõge asuv teeregioon on maailma suurim terviklik teekasvatuspiirkond. Assami teed nimetatakse ka India teeks- mägitee tugeva maitsega ja linnaseid meenutava aroomiga, punakas-pruuni tõmmisega. Assami tee on üldiselt kange ja vürtsikas, teda segatakse meelsasti noortest teemaadest pärit kergemate sortidega. Assami tee on Inglise või Ida-Friisi traditsiooniliste segude põhjaks. Tänapäeval annab Assam umbes poole India tee toodangust ja 15% maailma toodangust. Oma kanguse ja vürtsikuse tõttu sobib ideaalselt hommikuseks ergutajaks. Assam teele sobib lisada ka suhkrut ja piima (koort). Darjeeling Kõrgmägede tee Himaalaja nõlvadelt Darjeeling piirkonnast. Valmistatud tipulehtedest, mahedamaitseline, kuldkollase tõmmisega. Hinnatakse kõikidest teedest kõige kõrgemalt. Tee pehme maitse avaldub ainult kvaliteetse, pehme veega.
Assam Põhja-Indias mõlemal pool Brahmaputra jõge asuv teeregioon on maailma suurim terviklik teekasvatuspiirkond. Assami teed nimetatakse ka India teeks- mägitee tugeva maitsega ja linnaseid meenutava aroomiga, punakas-pruuni tõmmisega. Assami tee on üldiselt kange ja vürtsikas, teda segatakse meelsasti noortest teemaadest pärit kergemate sortidega. Assami tee on Inglise või Ida- Friisi traditsiooniliste segude põhjaks. Tänapäeval annab Assam umbes poole India tee toodangust ja 15% maailma toodangust. Oma kanguse ja vürtsikuse tõttu sobib ideaalselt hommikuseks ergutajaks. Assam teele sobib lisada ka suhkrut ja piima (koort). Darjeeling Kõrgmägede tee Himaalaja nõlvadelt Darjeeling piirkonnast. Valmistatud tipulehtedest, mahedamaitseline, kuldkollase tõmmisega. Hinnatakse kõikidest teedest kõige kõrgemalt. Tee pehme maitse avaldub ainult kvaliteetse, pehme veega. Hea darjeelingu tunneb ära peene lillelise,
TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Seeder MK13-TE1 TEE Referaat Juhendaja: õp. Aive Antson Tallinn 2013 Sisukord SISSEJUHATUS................................................................................................3 Referaat „Tee“ Hanna Seeder 1TEE VALMISTAMINE.......................................................................................4 2MUST TEE.................................................................................................... 5 2.1TUNTUMAD MUSTA TEE SORDID....................
Tee kuivab masinates tempera- Mustaks teeks nimetatakse teed nimega PU-ER (linnanime järgi) See on ainuke tee, mida hoitakse aastakümneid ja hinnatakse sarnaselt vanadele veinidele Valminud PU-ER teelehed muutuvad mustjaspruuniks PU-ERi on kombes hoida kokku- pressitult, sest siis teelehtede fermentatsioon jätkub ASSAM Põhja-Indias mõlemal pool Brahmaputra jõge asuv teeregioon on maailma suurim terviklik teekasvatuspiirkond Nimetatakse ka India teeks - mägitee tugeva maitsega ja linnaseid meenutava aroomiga, punakas-pruuni tõmmisega Assami tee on üldiselt kange ja vürtsikas, teda segatakse meelsasti noortest teemaadest pärit Footer text here Kõrgmägede tee Himaalaja nõlvadelt Darjeelingi piirkonnast Valmistatud tipulehtedest, mahedamaitseline, kuldkollase tõmmisega Hinnatakse kõikidest teedest
TALLINNA TEENINDUSKOOL Karin Sarapuu MK13-TE1 TEE Referaat Juhendaja:Aive Antson Tallinn 2013 Karin Sarapuu Tee SISUKORD SISSEJUHATUS....................................................................................................................3 TEE VALMISTAMINE.........................................................................................................4 MUST TEE.........................................................
Head hotellid üle kogu USA taasloovad või planeerivad jälle pärastlõunaseid teeserveeringuid. 2. MUST TEE Must tee on fermenteeritud e. kääritatud tee, töötlemise käigus muutub teelehtede värvus, toime ja maitse. Tee on suure kofeiinisisaldusega, seega väga toniseeriv ning ergutav. Musta tee sorte on rikkalikult - alates üsna mahedatest kuni jõuliste, kibedate teedeni. Tuntuimad mustad teed on vürtsise maitsega Assam Indiast; mahe, oivalise lõhnaga Darjeeling Himaalajast ning jõulise ja mõrkja maitsega Tseiloni tee. Teemaailmas kasutatakse mustade teede klassifitseerimise süsteemi, mis kajastab teelehtede liiki ja kvaliteeti ning konkreetsest teesordist saadava joogi kangust. Nii võime sageli märgata, et teepakikestel on päritolumaa järel kirjas veel tähekombinatsioonid. Nende tähtede taga on kindlad mõisted:
PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Kaisa Kotter Teed Referaat Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2010 SISUKORD 1. TEE................................................................................................3 2. MUST TEE.......................................................................................4 3. ROHELINE TEE................................................................................5 4. PUNANE TEE....................................................................................6 5. VALGE TEE.....................................................................................7 6. KOLLANE TEE.................................................................................8 7. KASUTATUD KIRJANDUS.................................................................9 Tee Tee on naturaalne, aromaatne, värskendav ja vastavalt valmistusviisile kas rahustav või ergu
Referaat TEE Tallinn 2010 SISUKORD EESSÕNA..........................................................................................................3 1. Tee tootmine..................................................................................................................................... 4 2. Tee ajaloost.......................................................................................................................................5 3. Teesordid.......................................................................................................................................... 7 4. Tee valmistamine..............................................................................................................................8 5. Tervislikud omadused.......................................................................................................................9 6. Jäätee ....................
Kõik kommentaarid