Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"portsjoni" - 135 õppematerjali

thumbnail
4
odt

Kalkulatsioon müügihind toiduportsjonil

Portsjoni kaal g : 100 / 1 salat maitseroheline portsjoni kaal g : 200/10/1 supp hapukoor maitseroheline portsjoni kaal g : 100/50/150/75/1 põhitoiduaine maitseroheline kaste põhilisand juurde andav lisand Kogusehind = ühikuhind * brutokogus Omahind on roakaardil toiduainete maksumus kokku. Portsjoni omahind on ühe portsjoni tooraine kogumaksumus, ilma juurdehindluseta. Müügihind Müügihind on toiduhind, mille määrab ettevõte ise vastavalt oma turunduspoliitikale. See on toiduportsjonihind millega seda kliendile müüakse. Omahinnale lisatakse veel kõik kulutused ja käibemaks. Müügikasu on võiks olla 60 %. Keskmine müügikate (müügikasu) on 60 ­ 70 % .

Toit → Kalkulatsioon
43 allalaadimist
thumbnail
8
xls

Kalkulatsioonikaart näidis

KALKULATSIOONIKAART Roa nimetus Ühepajatoit Ettevõte nimi VKHK kuupäev 01.04.2009 omahind 3,90 Portsjoni kaal 0,150 kg müügihind 14,00 Portsjoni arv 10 l/kg hind 25,98 Koostaja Tooraine bruto 1-le ühik kao % neto 1-le bruto x-le neti x-le ostunind hind kartul 0,077 35 0,050 0,769 0,500 3,18 0,24 porgand 0,038 20 0,030 0,375 0,300 5,08 0,19 kaalikas 0,040 25 0,030 0,400 0,300 5,08 0,20

Toit → Catering
156 allalaadimist
thumbnail
6
ods

Grillitud põrsa sisefilee

Grillitud põrsa sisefilee ürtidega ROOG Grillitud põrsa sisefilee ürtidega kuupäev 8.2.10 ettevõte väljatulek portsjoni omahind 37,08 kasumi % portsjoni müügihind koguhind portsjonite arv x külmt kao % TOORAINE bruto ühik neto x bruto Põrsa sisefilee 1,385 kg 35 0,900 0,000 Haraputk 0,002 kg 0,002 0,000 Basiilik 0,002 kg 16 0,002 0,000 Tüümian 0,002 kg ...

Toit → Kalkulatsioon
43 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Kalkulatsiooni mõisted

Kindlasti tuleb ära nimetada ka vesi. Kõik toiduained tuleb eraldi välja tuua! Samuti tuleb toiduaine nimetuses ära mainida, millise töötlusastmega on tegemist. Ühik kalkulatsioonikaardil Enamkasutatavad ühikud on: kg, L, tükk/kilogramm (tk/kg) Bruto ­ ostukaal Toiduaine algkaal, ehk kaal enne puhastamist jn. Neto ­ kasutuskaal Kaal peale puhastamist. Kasutuskaal ehk neto on 100 ­ kao %. Tooraine (neto) kokku Tooraine (neto) kokku näitab, kui palju neto kaalus kasutati antud ühe portsjoni toidu valmistamiseks toiduaineid kokku. Tooraine (neto) ei tohi olla kunagi väiksem kui portsjoni kaal. Portsjoni kaal On ühe portsjoni kaal e. väljatulek, mis serveeritakse koos kõikide lisanditega. Peab olema väljendatud grammides või ka milliliitrites. Valmistamise kaal Retsepti kaal on tehtud alati ühele portsjonile. Ühiku hind Ühiku hind peab olema vastavuses selle lahtriga, mis on kirjutatud ühikuks ühiku lahtrisse (kg, l, tk). Ilma käibemaksuta. Käibemaks muidu on 20%!!!!!

Toit → Kalkulatsioon
22 allalaadimist
thumbnail
42
xlsx

Kalkulatsiooniõpetus

vesi L 0,5-0,179:0,32 0,5-0,179:0,321 sool kg n kuiv riisi kogus od levaid retsepte ning kohandades need oma aks meetod väljendatakse osadena kogu toidu hulgast. Osad on ühed ja samad põhinev meetod d, hakkmassid jne akse olemasoleva retsepti põhjal( kokaraamatud , gused teisendatakse kg/L e x bruto lahtrisse ikaal ning arvutatakse portsjonite arv, sest portsjoni obida meie vajadustega d a müügihind mistamise kaal hind 20%-ta x neto Ühiku hind Retsepti hind on tooraine koguse maksumus,mis kilo-või liitrihind pannakse =kaaluhin(purgi valmistatava

Toit → toiduainete sensoorse...
34 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Ürituseplaneerimine

Hapukoor 0,002 kg 0 0,002 0,02 0,02 12,54 0,25 tooraine 0,050 koguhind 16,83 kuumtöötlemise kadu 0% valmistoit 1,000 l/kg hind 16,83 portsjoni kaal 0,050 portsjonite arv 1 portsjoni hind 0,84 Tehnoloogiline kirjeldus 1.Pane muna keema ja see järel jahuta ja koori. 2. Tükelda suitsukalafilee väikesteks kuubikuteks. 3. Tükelda ka õun, muna, kurk ja tomati sisu väikesteks kuubikuteks. 4. Sega ettevaatlikult kokku suitsukalafilee, muna, õun, kurk, tomat. 5. Valmista kaste majoneesi ja hapukoorega ning maitsesta sidrunimahlaga. 6. Seega salatiained kokku kastmega. 7. Võta

Toit → Kokandus
209 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Liha ja kala

Tallinn 2010 LIHAKONSERVID 1. Kanalihakonservid A. Hautatud kanaliha Frank Pott Hautatud kanaliha 240g Toote kaal 240 Portsjonite arv2 Säilivusaeg 2 aastat Säilivustemperatuur +0...+25°C Kanalihamass (55%), joogivesi, kananahk, porgand, sibul, keedusool (max.1,3%), maitseained, suhkur, säilitusaine E250. 100 grammi toodet sisaldab: Energiat 152 Valke 11 Rasvu 12 Süsivesikuid 0 Ühe portsjoni toiteväärtus: * kcal valke süsi- vesikuid rasvad 182 13g 0g 14g 9% 26% 0% 20% B. Kanaliha omas mahlas Rannarootsi Kanaliha omas mahlas 240g Toote kaal 240 Portsjonite arv2 Säilivusaeg 3 aastat Säilivustemperatuur +0...+25°C Kanaliha (85%), joogivesi, sibul, porgand, keedusool (max.1,4%), zelatiin, maitseained, säilitusaine E250. 100 grammi toodet sisaldab: Energiat 149 kcal Valke 17 Rasvu 9 Süsivesikuid 0

Toit → Toiduainete õpetus
104 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid 2 kokku Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kokku: 0.000 0.000 Mise en place: 1. Valmistamine 1. Serveerimine: 1. TOIDU NIMETUS Waldorfi salat portsjoni kaal valmistatavaid g portsjoneid 150 kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 juurseller kg 0.044 32 0.030 0.088 0.060 2 õun kg 0.107 30 0.075 0.214 0.150 3 kreeka pähkel (puhastatud) kg 0.010 0.010 0.020 0.020

Toit → Toit ja toitumine
28 allalaadimist
thumbnail
12
xlsx

Lillkapsapüreesupp

000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 Kokku: 0.000 0.000 0.000 Vaja- Vaja- Koguse mineva mineva Ühiku hind maksumus KM- koguse koguse KM-ta, ta, eurodes, 10 BRUTO NETO eurodes portsjoni kohta 0.000 0.000 0.00 € 0.000 0.000 0.00 € 0.000 0.000 0.00 € 0.000 0.000 0.00 € 0.000 0.000 0.00 € 0.000 0.000 0.00 € 0.000 0.000 0.00 € 0.000 0.000 0.00 € 0.000 0.000 0.00 € 0.000 0.000 0.00 € 0.000 0.000 0

Toit → Retseptid
15 allalaadimist
thumbnail
16
pdf

Väljastusleti töökorraldus

Täida nõud sobivat serveerimisvahendit kasutades nii, et portsjon on kaunilt korraldatud värvide ja roogade konsistentsi järgi ja nii ettevaatlikult ja puhtalt, et tekstuur säilib ja nõude servad püsivad puhastena. Jäta vaagna ääred vabaks. Erandina võib välja tuua need vaagnad, mis asetatakse iseteeninduslauale. Püüdle roogade väljapanekul selgejoonelise terviku poole, et komponendid oleks kergesti eristatavad. Aseta portsjoni komponendid vaagnatele nii, et need ei segaks ega takistaks teise komponendi võtmist / või andmist. Väldi ristiasetamist, kuna see on serveerimisel raske olukord teenindajale, kuna vaagnat tuleb liigutada. Komponendid ei tohiks olla teineteise peale asetatud, kui retsept seda ei nõua. Erandina on road, millede portsjonisse kuulub mingi kaunistav lisand, nagu näiteks Viini šnitsel. Suurte rühmatellimuste korral või suurköögis terved fileed ja suuremad lihad ja

Toit → Toitlustusettevõtete...
13 allalaadimist
thumbnail
12
xlsx

Kalkulatsioonid

Toidu nimetus: Vürtsikas porgandi- ja apelsinisupp Portsjoni kaal: 0,3 Valmistatavaid portsjoneid: 6 Retsepti kaal Kao % (külm) Toiduained Ühik (kg/l/tk) 1 bruto 25% Porgand kg 0,125 16% 1 sibul kg 0,015 33% 2 apelsini kg 0,066 võid kg 0,005 jahvat. koriandrit kg 0,001 kanapuljong l 0,166 lahjat koort ...

Toit → Toitlustus
64 allalaadimist
thumbnail
10
xlsm

Eel, pea- ja magusroog

TOIDU NIMETUS portsjoni kaal valmistatavaid portsjoneid kokku Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20% ta Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto Ühiku hind Retsepti h 0,000 0,000 0,000 - 0,000 0,000 0,000 - 0,000 0,000 0,000 - 0,000 0,000 0,000 - 0,000 0,000 0,000 - 0,000 0,000 0,000 - ...

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

5. Lisada maitsestatud õlikaste. Tuunikala panna salatile peale. 6. Lasta salatis külmas maitsestuda (vähemalt 30 minutit) Serveerimine: külmalt, tuunikala salati keskel Segatud salat II Teiseks segatud salatiks valisime Makaroni salati, mida hakkab valmistama Aleksandr Bazarov. Segatud salati maksumus võib olla 40 senti ja selle salati maksumuseks tuli 31 senti. Kalorsuse kaardid Praad Toidu nimetus: Täidetud kanarullid Portsjoni kaal: 120 Lisand Toidu nimetus: Riis köögiviljadega Portsjoni kaal: 150 Valgud Rasvad Süsivesikud Toiduenergia kcal Toidu nimetus Kogus retseptis 100g retseptis 100g retseptis 100g retseptis 100g retseptis

Toit → Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
6
xlsx

Kolme käiguline menüü kalkulatsiooni tabeliga

Kolme käiguline menüü Porgandi-õunasalat portsjoni kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 18% ta ToiduainedÜhik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto Ühiku hind Retsepti h porgand kg 0,025 20 0,02 0,05 0,04 0,00 kr õun kg 0,017 12 0,015 0,034 0,03 0,00 kr õli l 0,005 0 0,005 0,01 0,01 0,00 kr maitseained kg 0,005 0 0,005 0,01 0,01 0,00 kr apelsinimahl l 0,005 0 0,005 0,01 0,01 0,00 kr Kokku: 0,057 ...

Toit → Kalkulatsioon
134 allalaadimist
thumbnail
2
xls

Kalkulatsiooni kaart

HALVAATORT RETSEPT NR. 1 Portsjoni kaal (kg): 1,000 Valmistatavaid portjoneid: 5 Retsepti kaal Tootmise kaal Jrk. Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 5 bruto 5 neto Ühiku hind Koguse hind Põhi 1 Muna tk/kg 4 0,200 20 1,000 1,01 kr 20,20 kr

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
14
doc

3 päeva menüü

10 vanillsuhkur kg 0,001 0 0,001 0,018 0,018 360,00 0,25 tooraine (neto) kokku (kg/l) l 0,100 omahind kokku krooni 3,63 kuumtöötlemiskadu % 5 valmistoit (kg/l) 0,095 1 kg/l hind krooni 38,21 1 portsjoni kaal (kg/l) 0,095 portsjonite arv (tk) 1 1 portsjoni omahind krooni 3,63 TOIDUNIMETUS Pasta carbonare 1 portsioni omahind 16,09 väljatulek (ml/g) 355g 1 portsioni müügihind 57,00 kasumi % 67% valmist.portsj.arv x (tk) 5

Toit → Kokandus
114 allalaadimist
thumbnail
6
doc

2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ

km-ga: 1,61 kr Valmistamine 1. Pese tooraine 2. puhasta tooraine mitte söödavatest osadest 3. tükeldada 1.5*1.5 kuubikuks(va kapsas) 4. kapsalehed asetada taldrikule see järel nendele panna õuna -,ananassi-ja apelsini kuubikud 5. kui kõik komponendid on taldrikul valada nende peale väheke apelsinimahla TOIDU NIMETUS Sidrunikreem portsjoni kaal 150/5/1 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 18% ta Ühiku Retsepti Jrk Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto hind h

Toit → Kokandus
123 allalaadimist
thumbnail
8
xls

Tehnoloogiline kaart

Mai 2006 Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Guljass sealihast tilli kartulitega ja porgandi salatiga portsjoni kaal 130/500/30 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 18% ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku hind 25 abasealiha tükk kg 0,113 0,085 0,227 0,170 16 Koorega sibul kg 0,021 0,018 0,043 0,036 Toiduõli l 0,005 0,005 0,010 0,010 Nisujahu kg 0,006 0,006 0,012 0,012 Tomatipasta ...

Toit → Toit ja toitumine
42 allalaadimist
thumbnail
6
xls

KALKULATSIOONIKAART- munapuder ja muu vajalik

VÕILEIB JUUSTUGA'!A1 http://toidutare.ee/t%C3%B6%C3%B6riistad/targad_tabelid/D74B/#Kaalu ja mahu vahekordade võrdlustabel http://www.nupi.ee/ rdade võrdlustabel Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid kokku 0 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind km- ta Ühiku jrk.nr Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto hind 1 Muna tk/kg 0,750 0,038 0,000 0,000 0,00 2 Saiajahu kg 0,032 0,032 0,000 0,000 0,00 3 Piim 2,5% l 0,100 0,100 0,000 0,000 0,00 4 Või ...

Toit → Kalkulatsioon
26 allalaadimist
thumbnail
6
xls

Toitude tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid

vesi l 0,050 0,050 0,250 0,250 0,00 0,00 tooraine (neto) kokku (kg/l) 0,149 1 portsj.omahind 1,62 kuumtöötluskadu % 15 juurdehindlus 3,38 väljatulek (kg/l) 0,130 käibemaks 20% 1,00 1 portsjoni väljatulek (kg/l) 0,130 1 portsj. müügihind 6,00 portsjonite arv 1 TEHNOLOOGIA: 1. Porgandidpesta, Kruubid puhastada keeta soolaga ja riividamaitsestatud jämeda riivigavees poolpehmeks 2. Kartulid puhastada Sibulad koorida, tükeldada

Toit → Toitlustus
188 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kalkulatsiooni kaart

Kalkulatsioonikaart TOIDU NIMETUS: Portsjoni kaal: Valmistatavaid portsjoneid Kokku: Valistamise Retsepti kaal Hind 20% ta kaal Ühik Kao 2 Retsepti Toiduained Ühik 1bruto 1neto 2 bruto u % neto hind hind Kokku: Hind km-ga Valmistamine:

Toit → Kalkulatsioon
118 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toiduidee koostamine arvutis

4. Maitsesta soola ja pipraga. 5. Koori õunad ja eemalda südamikud. 6. Lõika õunad sektoriteks, tõsta potti ja pruunista koos lihaga paar minutit. 7. Vala juurde kuum puljong ja sinep ning hauta kaane all, kuni liha on pehme. 8. Lisa toorjuust, sega hästi läbi ja hauta veel 5 minutit. 9. Maitsesta suhkru ja estragoniga, vajadusel ka soola ja pipraga. TOIDU NIMETUS Kaalika-köögiviljavorm ühe portsjoni kaal: 250 portsjonite arv: 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20% ta Kao% Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku h Retsepti h 25 Kaalikas g 135,000 50,000 270,000 100,000 0,00 kr

Informaatika → Arvutiõpetus
38 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Retsepti Tehnoloogia kaart

Toidu nimetu Portsjoni kaal Valmistavaid portsjoneid Oper. Töötlemis- Operatsiooni Jrk. operatsioonide läbiviimise Nr. teostmise Toiduained Ühik Kogus seadme või järjekorras töökoha nimetus 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.

Kultuur-Kunst → Joonestamine
10 allalaadimist
thumbnail
2
xls

Tehnoliigiline kaart

TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid kokku 0 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 ...

Tehnoloogia → tehnomaterjalid
2 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

Maasikad (värske) 15 0,6 0,09 0,4 0,06 9,8 1,47 46 6,9 Maasikad (külmutatud) 30 0,5 0,15 0,3 0,09 8 2,4 37,3 11,19 Tuhksuhkur 10 0 0 0 0 99,9 9,99 406 40,6 kokku 188 3,9 18,902 47,78 381,49 Järelroa ühe portsjoni toitainete sisaldus: Valgud: 4 Rasvad: 19 Süsivesikud: 48 Toiduenergia kcal: 381 14 TELLIMUSLEHT Toiduained ühik Eelroog Pearoog Järelroog Kokku Köögivili,puuvili kooritud kartul kg 0,15 0,15 mugulsibul (valge) kg 0,13 0,13

Toit → Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

Tartu Kutsehariduskeskus Majutuse ja toitlustuse osakond Koka eriala Elis Kõva Tervislik lõunasöök õele Koka I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2008 Sisukord Sisukord..........................................................................................................................2 Menüü.............................................................................................................................3 Menüü valiku põhjendus................................................................................................ 4 Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga........................................................................................5 Grillitud sinepi-mee lõhefilee köögivilja padjal.............................................................7 Tarretiste valik pohlakastmega.........................

Toit → Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Värske-kapsaskurgisalat

Toidu kalorsus Toidu nimetus:Värske-kapsakurgisalat Portsjoni kaal:100 Toiduain Kogus rasvad süsivesikud Toiduenergia valgud e kcal retsep nimetus tis 100 retsep 100 retsep 100 retsep 100 retsep g tis g tis g tis g tis kapsas 78 1,1 0,858 0,2 0,156 5,4 4,212 28 21,84 värske 25 0,7 0,175 0,1 0,025 2,5 1,562 14 6,25 kurk toiduõli 10 0 0 ...

Toit → Kokk
7 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Toitumisõpetus

SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................................................. .....3 1 TERVISLIK TOITUMINE..................................................................................................4 2 TOITAINED......................................................................................................................... .5 2.1 Valgud................................................................................................................................... 5 2.2 Rasvad................................................................................................................................... 5 2.3 Süsivesikud........................................................................................................................... 5 2.4 Vitamiinid........

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
55 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Toidukoguste arvutamine

TOIDU NIMETUS: MUSTIKA PLAADIKOOK portsjoni kaal g 150g valmistatavaid portsjoneid kokku 10 Retsepti kaal Valmistamise kaal jrk.nr Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto 1 Jogurt 2% (mustika) kg 0.020 0.02 0.200 2 Või kg 0.020 0.02 0.200 3 Suhkur kg 0.026 0.0255 0.255 4 Jahu kg 0.048 0.048 0.480 5 Sooda 6 Vanillisuhkur PEALE 7 Musikad (külmut.) kg 0.015 0.015 0.150 8 Vaarikad (külmut.) ...

Toit → toiduainete sensoorse...
14 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Kolmekäiguline õhtusöök kahele

PÄRNUMAAKUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Marek Tamme KOLMEKÄIGULINE ÕHTUSÖÖK KAHELE Lõputöö Juhendaja: Heli Kruusamägi Pärnu 2006 SISUKORD Menüü ........................................................................ 3 Menüüpõhjendus ....................................................... 4 Spinati- ja brokolisupp ............................................... 5 Broilerikintsu rullid ..................................................... 7 Apelsinikreem ............................................................ 9 Seadmed, töövahendid ja serveerimisvahendid ....... 10 Tööplaan ................................................................... 11 Kaubatellimus ........................................................... 12 Toidu kalorsus........................................................... 14 ...

Toit → Kokandus
280 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Rahvusköök

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond Rahvusköök Indiaköök Juhendaja: Viljandi 2008 Eelroog India TOIDU NIMETUS kartulisalat portsjoni 0,130 kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Valmistamise Hind Retsepti kaal kaal 18% ta Retsept Kao % Toiduained Ühik bruto neto x bruto x neto Ühiku h ih 30% Kartul Kg 0,180 0,126 0,360 0,252 9,00 kr 1,62 kr Roheline 20% paprika Kg 0,125 0,025 0,250 0,050 53,00 kr 6,63 kr 1% Maits. Jogurt Kg ...

Toit → Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Eelroog: Õuna-sellerisalat  

TOIDU Õuna- NIMETUS sellerisalat portsjoni kaal 0.150 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Hind 20% Retsepti kaal Valmistamise kaal ta Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 2 bruto 2 neto hind h 15 õun kg 0.071 0.060 0.141 0.120 0.85 € 0.07 € 30 juurseller kg 0.071 0.050 0.143 0.100 1.42 € 0.10 € ...

Toit → Toitlustus
7 allalaadimist
thumbnail
4
xls

2. eelroog

Mai 2006 Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Õuna-sellerisalat portsjoni kaal 0.150 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20% ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku hind 15 õun kg 0.071 0.060 0.141 0.120 0.85 € 30 juurseller kg 0.071 0.050 0.143 0.100 1.42 € kaste kg 0 lahja majonees kg 0.020 0.020 0.040 0.040 1.73 € 0 hapukoor kg 0.020 0.020 0.040 ...

Toit → Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Suurköögi seadmed

1. Selgitage välja väiketöövahendite ja seadmete vajadus 100 portsjoni Chilli sin carne valmistamiseks ning serveerimiseks väljastusliinis. a. Chilli sin carne Tooraine Tooraine Valmistamine 100-le kg- des Paprika punane 2,0 Loputa paprika ja eemalda sellest seemned. Kartul kooritud 40 Tükelda kõik köögiviljad

Toit → Köögiseadmed
4 allalaadimist
thumbnail
4
xlsx

Kalkulatsioonikaart

Eksamijuhendi lisa nr 4 Triin Määrits TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjone kokku 0 Retsepti kaal Valmistamise kaal jrk.nr Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto 1 0.000 0.000 0.000 0.000 2 0.000 0.000 0.000 0.000 3 0.000 0.000 0.000 0.000 4 0.000 0.000 0.000 0.000 5 0.000 0.000 0.000 0.000 6 0.000 0.000 0.000 0.000 7 0.000 0.000 0.000 0.000 8 0.000 0.000 0.000 0.000 9 0.000 0.000 0.000 0.000 10 ...

Toit → Toit ja toitumine
12 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Magustoit: Pirnipuding

Pirnipudin TOIDU NIMETUS g portsjoni kaal 0.140 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Hind 20% Retsepti kaal Valmistamise kaal ta

Toit → Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Magustoit

Mai 2006 Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Pirnipuding portsjoni kaal 0.140 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20% ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku hind 0 Riivsai kg 0.020 0.020 0.040 0.040 1.56 € 0 tume šokolaad kg 0.030 0.030 0.060 0.060 9.01 € 0 demerera suhkur kg 0.025 0.025 0.050 0.050 0.87 € 0 või kg 0.020 0.020 0.040 0.040 0.97 € 0 vahtrasiirup kg 0.022 0.022 ...

Toit → Toitlustus
10 allalaadimist
thumbnail
7
xlsx

Tehnoloogilised kaardid

TOIDU NIMETUS: Gaavilõhe värskel salatil krõbedate krutoonidega portsjoni kaal 120g//100/20 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto 45 Lõhefilee, nahaga kg 0,030 0,017 0,060 0,033 10 Jääsalat kg 0,035 0,032 0,070 0,063 5 Ruccola 0,020 0,019 0,040 0,038 5 Värske kurk kg 0,025 0,024 0,050 0,048 2 Tomat kg 0,015 0,015 0,030 0,029 15 Porrulauk kg 0,006 0,005 0,012 ...

Toit → Kalkulatsioon
107 allalaadimist
thumbnail
26
doc

Suurköögi eksam

Tallinna teeninduskool Suurköögi eksam Rühmatöö, grupp 1 Juhendaja: Kristi Tiido Koostajad: Reelika Oissar, Helen Paju, Ants Morel, Maksim Odnenko, Britta Luup Tallinn 2014 2 Sisukord Sisukord ..................................................................................................................................... 3 Idee .............................................................................................................................................4 Toidud......................................................................................................................................... 5 Koorene lõhesupp.....................................................................

Toit → Köögi õpetus
22 allalaadimist
thumbnail
2
xls

Võileiva kalkulatsioon

Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Võileib juustuga portsjoni kaal g 65 valmistatavaid portsjoneid kokku 0 Retsepti kaal Valmistamise kaal jrk.nr Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto 1 Röstsepik viilutatud Kg 0,015 0,015 0,000 0,000 2 Taluvõi Kg 0,010 0,010 0,000 0,000 3 Juust viilutatud Kg 0,020 0,020 0,000 0,000 4 Värske tomat Kg 0,010 0,010 0,000 0,000 5 Värske kurk Kg 0,012 15 0,010 0,000 0,000 6 Värske basiilik Kg ...

Toit → Kalkulatsioon
45 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Essee- Toitumismüüt - kiirtoidu kasulikkus ja kahjulikkus

Kiirtoidu plussid ja miinused Palju on räägitud kiirtoidu kahjulikkusest, kuid ometi ei ole kõik kiirtoidud nii kahjulikud, kui nad tunduvad. Vahel ei jagu aega kodus söögi valmistamiseks ning sellisel juhul langeb valik sageli kiirtoidu kasuks. Paljud kiirtoidud on kaloripommid, kuid on ka neid, mis on hea valik ning täiesti soovitatav süüa. Kui armastad hamburgereid ja friikartuleid, ei ole patt seda endale vahel lubada. Kuid muudel aegadel toitu tervislikult ning kompenseeri kiirtoidu söömist ka treeninguga. Kui valid ekstra-suuruses eine asemel tavalise portsjoni, vähendab ka see saadavate kalorite arvu märkimisväärselt. Näiteks, hea valik on lahja lihaga hamburger, ilma kastmeta; kebab, kui see on tehtud lahjast lihast + piim ja/või vesi. Halvem valik oleks friikartulid / friteeritud kana või kala / vorst + Coca-Cola, Fanta või Sprite. Kiirtoidu alla läheb ka Tai köök, pöörata tuleks tähelepanu vai...

Keemia → Keemia
13 allalaadimist
thumbnail
15
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE

Sobib suurepäraselt julgemalt vürtsitatud roogade juurde, võikastmes. Klassikaliselt sobib Gewurztraminer ideaalselt hanelihast ja kanalihast valmistatud roogade kaaslaseks. Serveerimistemperatuur 10-12 kraadi. Gurmaanid teavad, et hanemaksapasteediga ( Foie Gras ) ei maska maiustada ilma Gewurzita. 5 1.KALKULATSIOONIKAART 1.1.Eelroog TOIDU NIMETUS: Krevetisalat Portsjoni kaal: 146g Valmistatavaid portsjoneid kokku: 3 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind km-ta Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto hind h 0 Kooritud krevetid kg 0,05 0,05 0,15 0,15 9,35 1,40

Toit → Toiduvalmistamine
74 allalaadimist
thumbnail
1
docx

ANATOOMIA 22. LOENG

ANATOOMIA 22 LOENG 31.10.11 Peensoole motoorika Peensoole liigutuse eesmärgiks on soolesisaldise ehk küümuse segamine ehk transportimine, see toimub soole silelihaste osavõtul, küümus jõuab peensoolde maolukuti kaudu, mis sel ajal kui maos on veel toitu on suletud, ja avaneb perioodiliselt, laseb järjekordse portsjoni läbi, kuid laseb läbi ainult neid toiduosakesi, mille läbimõõt ei ületa 1-1,5 ml. Suuremad toiduosakesed paisatakse maolukuti piirkonnast tagasi ja neid lõhustatakse edasi ­ hõõrutakse üksteise vastu. Kui magu on tühi, on lukuti avatud ja makku jõudnud jook läheb vabalt läbi. Peensooles toimuvad järgmised liigutused: 1) Peristaltika ­ lainena levivad liigutused piki soolt, mao poolt jämesoole suunas, sellest võtavad osa peensoole seina

Meditsiin → Normaalne ja patoloogiline...
22 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Sõbrapäeva lõuna

Põltsamaa Ametikool Kokk I Kutseeksami-kirjalik kodutöö Sõbrapäeva lõuna Põltsamaa 2009 SISUKORD 1.Sissejuhtaus 2.Toitude valiku põhjendus 3.Menüü 4.Tehnoloogilised kaardid ja hinna kalkulatsioonid 4.1Eelroog 4.2pearoog 4.3Järelroog 5.Seadmed,töö-ja serveerimis vahendid 6.Ajagraafik 7.Toiduainete tellimus 8.toitained ja kalorsus 9.Laua eelkatte skeem kokkuvõte kasutatud kirjandus SISSEJUHATUS Tööautor õpib Põltsamaa Ametikoolis 4 kursusel koka erialal. Koka eriala valisin just, iseenda jaoks. Et õppida söögivalmistamise nippe. Koduseks ülesandeks oli sõbrapäeva lõuna kahele. Töö eesmärk, on koostada laud kahele sõbrannale. Toidud valisin kerged, ehk vähe rasvased. Töö eesmärgiks on klientide rahul olu. TOITUDE VALIKU PÕHJENDUS Valisin sõbrapäeva lõuna kahele. Sööma tulevad kaks parimat sõbrannat. Vanuses 20. Mõlemad töötavad ärindusealal. Na...

Toit → Toitumisõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Eesti Vabariigi sünnipäeva õhtusöök neljale

Tartu kutsehariduskeskus Majandus- ja toitlustus osakond Eesti Vabariigi sünnipäeva õhtusöök neljale Iseseisev töö Tartu 2015 1 Sisukord Sissejuhatus..........................................................................................................................lk.3 Laua kate..............................................................................................................................lk.4 Kalkulatsiooni kaardid......................................................................................................lk.5-8 Valmistamise juhend............................................................................................................lk.9 Kasutatud kirjandus.............................................................................................................lk.10 ...

Toit → Kalkulatsioon
12 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Võistlustöö kokanduses ( kalkulatsiooni tabel/roakaart )

Mai 2006 TOIDU NIMETUS Valge sokolaadivaht õunazeleega portsjoni kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 4 Retsepti kaal Valmistamise kaal Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 4 bruto 4 neto VAHT 0,000 0,000 Zelatiin kg 0,001 0,001 0,005 0,005 Rõõska koort kg 0,013 0,013 0,050 0,050 Peeneks hakitud valge sokolaad kg 0,017 0,017 0,068 0,068 Vahukoor kg 0,013 0,013 ...

Toit → Kokandus
55 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Pearoog: Sealiha-juustušnitsel pariisi kartuli ja valge kastmega

TOIDU NIMETUS Sealiha-juustušnitsel pariisi kartuli ja valge kastmega portsjoni kaal 0.300 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Hind 20% Retsepti kaal Valmistamise kaal ta

Toit → Toitlustus
9 allalaadimist
thumbnail
30
pptx

Kehakaalu langetamine

Programmi link: http://toitumine.ee/paevamenuu-arvutamise-kalkulaator/ 3.Toidusedel Et kaalulangetamine õnnestuks, on vaja endale aega võtta. Soovitame varakult koostada toidusedeli sellest, mida pere järgmistel päevadel sööb, et kauplusse minnes osta just seda, mida vaja. Kui vähegi võimalik, valmistage toit ise töötlemata toiduainetest. Menüü koostamine Menüü koostamisel peaks lähtuma oma toitumisharjumustest. Püüdke süüa võimalikult normaalselt, kuid jälgige portsjoni suurust. Lisaks söömisele pöörake tähelepanu ka jookidele, sh alkohoolsetele jookidele. 4.Toiduvalik Kasuta Eesti toitumis- ja toidusoovitustes toodud toidupüramiidi. Toidusoovitustes on toodud päevane minimaalne ja maksimaalne toiduportsjonite arv. Toiduenergia kogus Naiste soovitatav energiakogus 1200 kcal(minimaalne). Meestel alates 1500 kcal. Päevane energiasisaldus 1200 kcal on tegelikult väga väike ning seda võiks kasutada väga äärmuslikel juhtudel.

Bioloogia → Bioloogia
4 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Vario Cooking Center - slideshow

· 9 erinevat küpsetusreziimi(kondid, grilli/praetoidud, kala ja mereannid, köögiviljad/kartulid, pasta/riis, muna-/jahutooted, piimatooted/magustoidud, supid/kastmed, garneeringud). · Võimalik küpsetada 2 erineva osaga üheaegselt · 350 individuaalset küpsetusprogrammi, igal ühel kuni 12 etappi · Õli ei ole võimalik ära kõrvetada · Info edastamine USB kaudu · Märkab automaatselt toote spetsiifilisi vajadusi, küpsetatava toidu suurust ja portsjoni suurust Näidis väljatulekud (1 panni kohta) · Omlett- 80 ports./ tunnis · Burgerid- 140 tk/ tunnis · Guljass(kõrvetamine)- 3 kg/ pannitäis · Guljass(küpsetamine)- 6 kg/ pannitäis · Sea välisfilee- 5 kg · Läätsed- 3 kg/ pannitäis · Riis- 3 kg/ pannitäis · Pasta- 6 kg/ tunnis · Puder- 2 kg/ pannitäis · Kalapulgad(külmutatud)- 130 tk/ tunnis · Friikartulid(külmutatud)- 12 kg/ tunnis · Puding- 10 l/ pannitäis

Masinaehitus → Seadmete õpetus
9 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Tehnilise dokumentatsiooni mõistmine

· veemahuti maht: 1 L · kohvi kogus: 200 ml · pumba võimsus: 19 baari · kohvipaksusahtli maht: 8 portsjonit Üldised parameetrid: · värvus: must · tootja: Paulig 2. ÜLDISED OMADUSED · Paulig Cupsolo on ainulaadne masin, millega on võimalik teha tavalist kohvi, suurepärast espressot ja espressojooke, samuti Tazza-kakaod ja teed. · Jookide valmistamiseks kasutatakse spetsiaalseid kapsleid. Ühest kapslist saab ühe portsjoni ehk tassitäie kuuma jooki. See tagab, et kohv või tee on alati värske ja seda on täpselt õige kogus. · Cupsologa valmib hommikukohv kiiresti, ühe nupuvajutusega ­ aega ja vaeva kulub tunduvalt vähem kui filter- või presskannukohvi puhul. · Seade on käepärane ja lihtsasti kasutatav. Automaatse kapslieemaldussüsteemi ja puhastusfunktsiooni abil on seda hõlbus hooldada. · Cupsolo töötab vaikselt ja ei ärata peret hommikul üles, nagu võib juhtuda tavalise

Tehnoloogia → Tehniline dokumentatsioon
16 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun