Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Liha ja kala (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

TALLINNA TEENINDUSKOOL


Kristina Manilkina
TO11MK
Liha- ja kalakonservide sortiment erinevate tunnuste alusel
Juhendaja : Aive Antson

Tallinn 2010
LIHAKONSERVID

  • Kanalihakonservid
    A. Hautatud kanaliha
    Frank Pott Hautatud kanaliha 240g
    Toote kaal 240
    Portsjonite arv 2
    Säilivusaeg 2 aastat
    Säilivustemperatuur +0...+25°C
    Kanalihamass (55%), joogivesi , kananahk, porgand , sibul , keedusool (max.1,3%), maitseained , suhkur, säilitusaine E250 . 100 grammi toodet sisaldab:
    Energiat 152
    Valke 11
    Rasvu 12
    Süsivesikuid 0
    Ühe portsjoni toiteväärtus: *
    kcal valke süsi-
    vesikuid rasvad
    182 13g 0g 14g
    9% 26% 0% 20%
    B. Kanaliha omas mahlas
  • Vasakule Paremale
    Liha ja kala #1 Liha ja kala #2 Liha ja kala #3 Liha ja kala #4 Liha ja kala #5 Liha ja kala #6 Liha ja kala #7 Liha ja kala #8 Liha ja kala #9
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 9 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2010-03-16 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 104 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Kristina Manilkina Õppematerjali autor
    Liha- ja kalakonservide sortiment erinevate tunnuste alusel

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    32
    docx

    Liha-ja kalakonservide sortiment erinevate tunnuste alusel

    tunnuste alusel“ Referaat Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2014 Sisukord 1.Kanalihakonservid.......................................................................4 1.1Frank Pott - Hautatud kanaliha 240 g.....................................4 1.2Maag - Naturaalne kanaliha omas mahlas 240 g...................4 2.Ulukilihakonservid.......................................................................5 2.1 Frank Pott Hakitud liha želees...............................................5 2.2 Frank Pott Metssealiha konserv.............................................5 2.3 Frank Pott Põdraliha konserv.................................................6 2.4 Lisaks hirveliha.....................................................................6 3.Sealihakonservid.........................................................................6 3.1Frank pott vürtsisealiha.......................................................

    Kaubandus
    thumbnail
    24
    docx

    Töökohapõhine ülesanne - konservid

    Soola 1g 2 Kalakonservid 2.1 Tootjad 2.1.1 Viru Rand VIRU RAND OÜ on rikkaliku ajalooga ja kauaaegsete kvaliteeditraditsioonidega ettevõte. Ettevõte VIRU RAND OÜ tegeleb kalasaaduste tootmise ja müügiga kaubamärgi „VIRU RAND“ all. Peakontor ja tootmistsehhid asuvad Ida-Virumaal Toilas, kus kohalikud elanikud juba ajalooliselt on tegelenud kalapüügiga ja kala töötlemisega. Ettevõtte toodang on tarbijate poolt laialt tuntud nii Eestis kui ka muujal maailmas. Seoses uue omaniku tulekuga 2012. a mais tähistas VIRU RAND OÜ oma teist sündi. Ettevõtte töö on orienteeritud kõrgekvaliteedilise, laia sortimendiga naturaalse toodangu valmistamisele, mis tugineb kalatöötluse traditsiooniliste tehnoloogiate rakendamisele. Ollakse veendunud, et pidev kontroll väljalastud toodangu kvaliteedi üle,

    Toit ja toitumine
    thumbnail
    6
    doc

    Eesti kohupiimatootjatest ja nende erinevatest toodetest

    Serveeri riisi või kartuliga. Soolased toidud Kohupiimaga täidetud kanakoivad Valmistusained: Kanakoibi 4 tk 200g Tere kohupiima 1 pakk Santa Maria Guacamole maitseainesegu (Guacamole mix) avokaadot 1 tk Santa Maria Smokey BBQ kastet SantaMaria kivisoola Santa Maria Triple pepperValmistusviis: Kanakoib puhasta kontidest, sega kausis kohupiim ja Santa Maria Guacamole maitseainesegu ning lisa juurde hakitud avokaado. Maitsesta liha Smokey BBQ-ga ning lisa supilusikatäis kohupiimamassi ja mähi koivaliha sellega kokku ning kinnista hambatikudega. Maitsesta kanakoivad maitseaineteseguga ning küpseta 185 kraadi juures 40 minutit. Serveerida koos riisi ja ananassisalsaga. Teretooted: Tere kohupiim 2,5%

    Köögi õpetus
    thumbnail
    9
    doc

    Jogurtid

    TALLINNA TEENINDUSKOOL Kristina Manilkina TO11MK Jogurtite sortiment erinevate tunnust alusel Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2010 JOGURT on piimatoode, mille valmistamiseks kasutatakse väga kvaliteetset piima ja vaid jogurtile omaseid mikroobe, mis annavad jogurtile tüüpilise maitse ja konsistentsi. Hapendatud piimatooteid, sealhulgas jogurtit hakati valmistama ning toiduks kasutama 5000 aastat eKr. Elbruse mäe jalamil. Tänaseks on jogurtist saanud üks populaarseim piimatoode kogu maailmas. Menule on kaasa aidanud nii uued suunad toitumises kui ka legendid üle 100 aasta elavatest jogurtit tarbivatest mägilastest. Ka eestlaste toidulaual on jogurt leidnud kindla koha. Mis on jogurtis eriti väärtuslik? Jogurti koostises on valku, rasva, piimasuhkrut ehk laktoosi, mineraalaineid ja vitamiine. Kõik need ühendid on inimorganismile eluks hädavajalikud. Ainult pii

    Toiduainete õpetus
    thumbnail
    18
    docx

    Toiduained ja selle liigitus

    Toiduaineteõpetus Koostas: Geili Laasberg Juhendaja: Eha Raal Esimene osa Kuivainete ladu : 1) Maasikamoos 2) Pastatooted 3) Marineeritud kurk 4) Kompotid 5) Tomatikaste 6) Karastusjoogid 7) Toiduõli Külmkapp : 1. Kapp (piimatooted) : 1) Piim 2) Kodujuust 3) Hapukoor 2. Kapp (liha ja lihatooted): 1) Jahutatud liha 2) Kanafilee 3. Kapp (värske kala): 1) Värske kala 4. Külmkamber (köögiviljad): 1) Kartul 2) Apelsinid 3) Banaanid 4) Lehtsalat 5) Porgand 6) Hiina kapsas Sügavkülmkapp : 1) Külmutatud hakkliha 2) Külmutatud marjad Teine osa 1. Lihatoode 2 tk Luha suitsutare Savvu Küleliha suitsukülg Netokaal: 110 g Ei sisalda naatriumglutamaati, laktoosi. Gluteenivaba 100g valmistoode valmistamiseks on kasutataud 125 g sealiha. Kõlblik kuni: 11.10

    Kokk
    thumbnail
    11
    docx

    Toiduaineteõpetus 10 toote kohta informatsioon

    Kuiv ainete ladu: Külmkapp: Sügav külmkapp: 1)Kapp (piimatooted) Pasta tooted Piim Külmutatud hakkliha Toiduõli Kodujuust Külmutatud marjad Karastusjoogid Hapukoor Kompottid 2. Kapp (liha ja lihatooted): Maasika moos Jahutatud liha Marineeritud kurk Kanafile 3.Kapp (värske kala) Värske kala 4.Külmkamber (köögiviljad) Kartul Apelsinid Banaanid Lehtsalat Porgand Hiina kapsas

    Toiduainete õpetus
    thumbnail
    8
    doc

    E-ainete analüüs, 5s toiduaines

    Suitsutatud sea välisfilee Koostis: Sealiha (92%), vesi, keedusool (3%), stabilisaator E452, lõhna ­ ja maitseained, paksendaja E407, maltodekstriin, lõhna ­ ja maitsetugevdaja E621, antioksüdant E301, säilitusaine E250. 100 g tootes keskmiselt: energiat 559kJ/133kcal valku 20g süsivesikuid 2g rasva 5g Tootja: AS Rakvere Lihakombinaat E250 ­ Naatriumnitrit Kasutusala: Vorsti-, liha valmistoidud, lihakonservid, ilma selleta oleks küpse liha värvus hallikas. Omadused: Säilitus- ja värvaine. Kõrvalmõjud: Võib tekitada nõgeslöövet, soolestiku probleeme, peavalu. E301 ­ Naatriumaskorbaat Kasutusala: Joogid, jahud, leivad, marja-, puuvilja- ja taimepooltooted, liha, lastetoidud. Omadused: C-vitamiin, sünteetiliselt valmistatud. Antioksüdant. Kõrvalmõjud: Puuduvad. Kahjulikud toidu lisaainena

    Keskkonnaõpetus
    thumbnail
    8
    doc

    Kodunetöö toidukaubaõpetus

    Ja kaup paigutatud riiulile hulgikarpidega, et ei oleks vaja üksikuid tooteid ümber laduda. Pilt 7 Osa beebitoitude riiulist: piimaasendajad ja pudrud 7. Kirjelda kalatoodete müüki kaupluses. (Selver As, Paide Selver) Kalatooteid müüakse nii letist (jää pealt) kui ka avariiulil pakendatult, lisaks ka jääkülmikus külmutatult. Uurisin kalaleti sortimenti. Kalaletist müüakse kala lahtiselt. Kala on pandud, kas otse jääle (lõhe, forell jm värske kala) või siis vaagnale. Vahel ka anumasse, kui tegemist marineeritud, maitsestatud kalaga (heeringas). Letis on müügil külmsuitsu, kuumsuitsu, toores e värske (selle alla loen ka fileeritud kala, sest see on maitsestamata), soolatud, marineeritud/maitsestatud kala. Kala fileerimisega tegeleb kalameister. Lisaks ka veel kalamarja (nii naturaalne kui kunstkalamari, kokku 11 nimetust)

    Toiduainete õpetus




    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun