Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Kulinaaria raamatu „Sööme ära!” referaat (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kui meie! Kas ikka on ?
  • Mis asi on mõdu ?
  • Mitut kartulisorti kasvatatakse Andides ?
  • Mitu kg kartulit süüakse Euroopa Liidus keskmiselt aasta jooksul ?
  • Milline riik on suurim kartulikasvataja ?
  • Kus on kartuli sünnikodu ?
 
Säutsu twitteris
HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS


Raamatu referaat
Indrek Aas
Kokk 09b



Uuemõisa 2011

Sissejuhatus

Lugesin raamatut „Sööme ära!”. Autoriteks Dimitri Demjanov ja Mari Kodres. Rammat räägib Eesti köögist, söögist ja sööjatest. Raamatus on väga detailselt toodud iga peatüki kohta mitmeid tõendavaid fakte ja ajalooliseid näiteid. Rääkimata et peatükid on põhjalikud. Kui ma tahaksin kirjutada siia kõige tähtsamaid lõike, siis tuleks terve raamat maha kirjutada. Iga teema juures on kas mõni muinasjutt , laul või miski muu, mis sobib kirjeldatud teemaga suurepäraselt.
Peatükke on mitmeid ja juttu on kõigist Eesti köögile tähtsatest toitudest ja toorainetest. Ei saagi kohe öelda, milline peatükk on põhjalikum või vähem põhjalikum, sest kõigist toorainetest ja toitudest on väga pikad ja põhjalikud seletused , näited ja detailid.
Leib on vanem kui meie! Kas ikka on?
Raamatu alguses kohe esimene teema on leib, mustleib ning rukkis. Eraldi on ära märgitud leiva ajalugu läbi mitme põlvkonna. Näiteks katkend: leivategemine sai alguse Vanast-Egiptusest, kus emad panid lastele kooli kaasa nii leiba kui õlut. Sealt jõudis leivaküpsetuskunst ka heeberalaste ja kreeklaste kaudu umbes 170. aastaks eKr roomlasteni, et levida järk-järgult üle kogu Euroopa.
Tänapäeva leivad :
Rukkileivas moodustab rukkijahu üle 90% leiva koostisest.
Rukkisegaleivas on 50-90% jahu kogusest rukkijahu.
Peenleivaks nimetatakse rukkipüülist keeduga valmistatud magushaput leiba.
Lisanditega leibadeks kasutatakse tänapäeval aedvilju-pähkleid, kuivatatud puuvilju , liha, rosinaid, päikesekuivatatud tomateid, räimi, kartulit jne.
Tera - ja seemneleivas kasutatakse mitmesuguseid seemneid ning teri umbes 8% ulatuses jahu kogusest.
Nisusegaleivaks nimetatakse leiba, milles on nisujahu
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Kulinaaria raamatu-Sööme ära- referaat #1 Kulinaaria raamatu-Sööme ära- referaat #2 Kulinaaria raamatu-Sööme ära- referaat #3 Kulinaaria raamatu-Sööme ära- referaat #4
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-01-29 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor jjouuu Õppematerjali autor

Lisainfo

Kas leib on vanem kui meie?
Mitu protsenti rukkijahu moodustub rukkileivas leiva koostise
Mis asi on mõdu?
Mõdu mitmes teises keeles

kulinaaria , raamat , tutvustus , referaat

Mõisted


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

22
doc
Vürtsid ja ürdid
26
docx
Koka eksamiküsimused vastustega
33
docx
Koka kutseeksami küsimused ja vastused
193
docx
Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt
1
docx
Kerakala referaat
80
docx
Toidukauba õpimapp
652
pdf
Asjaajamise alused
62
doc
Toiduained





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun