Facebook Like

Renessanss (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
Nimed:
Leonardo da Vinci – kuulus Italia renessansikunstnik, kes keha täiusliku kujutamise nimel lahkas laipu.
Francesco Petarca – pärast antiikaega, esimene poeet keda loomingu eest avalikult pärjati. Luule- sonetid armastatud Laurale ja eepiline poeemAfrica ” muistsetest Puunia sõdadest, kui ka proosas kirjutatud vana- rooma riigimeeste elulood
Giovanni Boccaccio – kuulsaim teos “ Decameron ”, kirjutatud katkujärgsetel aastatel
Dante Alighieri – esitas keskajale iseloomulikke ideid renessansile omase inimlikkusega. Suurteos “ Jumalik komöödia” – andis ülevaate keskaegsest kristlikust maailmapildist: põrgust, puhastustulest ja paradiisist .
Niccoli Machiavelli – on uusaegsele poliitfilosoofiale alusepanija. Teos “Valitseja” . markjavellism
Erasmus Rotterdamist – oma ajastu silmapaistvaim mõtleja, “Narruse kiitus”,
Thomas More – inglise humanist , “ Utoopia
William
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Renessanss #1 Renessanss #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-12-12 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 8 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor kessukese Õppematerjali autor

Lisainfo

Põhjalik nimede ja aegade kirjeldused.
renessanss , leonardo da vinci , skolastika , humanism , renessanss , utoopia , heliotsentrism , indulgents

Mõisted


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

7
docx
RRENESSANSS
7
doc
Renessanss
46
doc
Renessanss ajastu
2
docx
Renessans ja Humanism
2
doc
Renessanss ja humanism
3
rtf
Renessanss ja humanism
23
doc
Renessanss - kokkuvõte
2
doc
Renessanss ja humanism



Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun