Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"prae" - 196 õppematerjali

thumbnail
4
xls

Prae kalkulatsioon

TOIDU NIMETUS Juustuga üleküpsetatud kanafilee riisi, besamellkastme ja keedetud köö 1. ports. väljatulek (ml/g) 100/100/75/50 valmist.portsj. arv x (tk) 2 kasumi % 73 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20%- ta ühiku TOIDUAINE ühik 1 bruto kao % 1 neto x bruto x neto hind Kanafilee kg 0,089 10 0,080 0,178 0,160 46,58 Juust(riivitud) kg 0,020 0 0,020 0,040 0,040 83,33 Riis Riis kg 0,035 0 0,035 0,070 0,070 14,08 Vesi l 0,070 0 ...

Toit → Kalkulatsioon
157 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

Võrdlustabel toitlustusettevõtte supi ja prae kohta

Valga Kutseõppekeskus Dana Makejenko KS 14 VÕRDLUSTABEL toitlustusettevõtte supi ja prae kohta Referaat juhendaja: Klaire Vaher VALGA 2014 Dana Makejenko Võrdlustabel SISUKORD: lk 3 Sissejuhatus lk 4 Võrdludlustabel lk 5 Oma arvamus lk 5,6 Austrian Airlines menüü eripakkumise tabel lk 7 Allikad 2

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
2
docx

PRAEAHI

Sisukord Praeahi................................................................................................................... 1 Tööpõhimõte........................................................................................................... 1 Ohutu kasutamine.................................................................................................. 1 Igapäevane hooldus............................................................................................... 1 Praeahi Praeahi on mõeldud erinevate roogade ja küpsetiste valmistamiseks. Tänapäeval on suurköökide praeahjud ennekõike kombineeritud koos pliitidega. Tavalises praeahjus saab küpsetada vaid ühel tasandil korraga. Ahju töötemperatuuri skaala on +50 kuni +300°C. Ahi vajab eelsoojendamist. Tööpõhimõte Ahju kambris on kütteelemendid nii üla- kui alaosas. Praeahjus küpseb roog üla- ja alakütteelementidest kiirguva soojuse mõjul. Kütteelementide töötemperatuu...

Toit → Köögiseadmed
4 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Keemilised nähtused minu igapäevaelus

Keemilised nähtused minu igapäevaelus Iga hommik ma ärkan kell seitse kolmkümmend. Teen endale peale ärkamist väikese loputuse suule ja näole. Panen end riidesse ja hakkan süüa tegema. Tavaliselt teen ma endale prae muna, muna on algul vedel ja siis muna läheb kuumenemisel tahkesse olekusse, muna praadimisel tekib keemiline reaktsioon , sest muna jääbki munaks midagi ei muutu. Muna hakkab eritama lõhna ja muutub munal ka värvus. Kui ma hakkan kooli minema, siis kooli teel ma näen kuidas auto eritab heitgaase ja bussid ka eritavad heitgaase. Kui auto eritab heitgaase siis heitgaas eritab lõhna ja heitgaas tekib nii, et autol bensiin plahvatab ja kõik

Keemia → Keemia
20 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Rooma kana

400 g Purustatud tomatid 1 dl Valge vein (kuiv) 1 tl Tüümian (kuivatatud) 1 tl Harilik pune (kuivatatud) 1 dl Kanapuljong 2 spl Kappar 1 dl Petersellilehed (hakitud) Sool ja must pipar Valmistusaeg: Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Prae pannil õlis mõlemalt poolt 3 minutit ja tõsta kõrvale. Prae pannil ribadeks lõigatud paprikaid ja prosciutto-sinki 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel minutike. Nüüd lisa tomatid, vein, ürdid, puljong ja kana. Sega kõik läbi ja hauta kaane all pool tundi või kuni kana on pehme ja küps. Lisa kapparid, veidi hakitud peterselli ja serveeri meelepärase pasta või Itaalia leivaga.

Toit → Retseptid
12 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit

Dana Makejenko KS 14 Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit Täidetud kartulikotletid 1, 5 l keedetud ja riivitud kartulitele kasuta (sobib ka eilne v üle-eilne kartulipudru) 3/4 tl soola 2 muna 1 spl jahu (mina panin 2 spl) Täidiseks: 200 g metsaseeni(pilvikud, puravikud vm seen) või suitsukana. (Prae paar minutit, kuni sibulad on kuldpruunid. Lisa hakitud metsaseeni ja ploomid ja prae veel minutike). 100 g riivitud juustu soola pipart Kartulid keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, jahuta ning riivi lisada munad ja jahu.Sega ühtlaseks taignaks.Tee peopesa külmaveega märjaks tõsta lusikaga kotleti suurune pätsike tainast ning vajuta laiaks ning sellele tõsta täidist teelusikaga sellele oma uus pätsike tainast.Vormi ääred ilusti kinni ning paneeri kas riivsaias või jahus ning prae kuumal pannil või siis ahjus 200 kraadi juures

Toit → Toiduvalmistamine
7 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Seadmed ja töövahendid praktikal .

6. Viilutamise masin- kasutatakse erinevate asjade viilutamiseks. 7. Püree masin- kasutatakse püree valmistamiseks, ja hakkliha segamiseks. 8. Mikrolaine ahi- kasutatakse asjade sulatamiseks ning soojendamiseks. Töövahendid, milleks kasutatakse. 1. Pott- kasutatakse keedu kartulite valmistamiseks. 2. Suur pott- kasutatakse suures koguses suppide valmistamiseks. 3. Praemuna pann- kasutatakse prae muna valmistamiseks. 4. Prae pann- kasutatakse erineva tooraine praadimiseks, näiteks prae ­sibul, -porgand, jne. 5. GN- kasutatakse ahju kartulite valmistamiseks. 6. Sügavam GN- kasutatakse vormiroogade valmistamiseks. 7. Madal GN- kasutatakse ahjus kaanena. 8. Vahu kulp- kasutatakse vahu eemaldamiseks, liha keetmisel. 9. Tangid- kasutatakse liha praadimisel liha tõstmiseks ja ümber pööramiseks. 10. Suur koka nuga- kasutatakse tükeldamiseks. 11

Toit → Kokandus
27 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kõrvitsa uurimistöö

ja õuna. Sobib huvitaval kombel nii soolaseks kui ka magustoiduks. Ligikaudu 4 portsjonile Kogus Koostis- ja maitseained 300 g Kõrvits 1 tk Õun 1 tk Sibul 1 küüs Küüslauk 1 klaas Risotoriis 1 klaas Valge vein 1 tl Suhkur 1 sl Või 1 sl Riivjuust Lõika kõrvits kuubikuteks ja õun sektoriteks. Kuumuta potipõhjas õli, lisa peeneks hakitud sibul ja küüslauk ning prae 2­3 minutit. Lisa kõrvits ja õun ning prae veel umbes 3 minutit. Siis lisa riis ja prae veel 3­4 minutit. Vala juurde vein ja hauta vaiksel tulel umbes 15 minutit, kuni vedelik on aurustunud ja riis peaaegu valmis. Maitsesta suhkruga, mõne aja pärast ka soola ja musta pipraga. Kui risoto on valmis, lisa riivjuust ja või. Juustu võid ka lihtsalt peale puistata. -6- Kõrvitsasupp suitsujuustuga Kõrvitsapüreesuppi serveeri riivitud suitsujuustu, röstitud kõrvitsaseemnete ja koriandriga.

Toit → Kokandus
26 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Kooli lõputöö.

3. Organiseerin oma töökoha. 4. Valmistan magustoidu ja panen külmkappi. 5. Korrastan oma töökoha. 6. Tükeldan toorained 7. Puhastan oma töökoha. 8. Ettevalmistan liha 9. Korrastan oma töökoha. Teine tund 1. Asetan liha ahjuvormi ja panen ahju. 2. Korrastan oma töökoha. 3. Valmistan pearoa lisandid 4. Korrastan oma töökoha. Kolmas tund 1.Valmistan serveerimisnõud ja serveerin prae. 2. Korrastan oma töökoha. 3.Valmistan magustoidu ette serveerimise. 4. Koristan töökoha. TOIDU NIMETUS Sea välisfilee täidetud peedi,toorjuustu ja kuivatatud ploomide-aprikoosidega sampinjoniseene kastmes. valmistatavaid portsjoneid kokku 4

Toit → Kokandus
106 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kukeseenesupp

Röstitud küüslaugusupp kukeseentega Koostisained: 1 4 küüslauku 2 Hakitud suur sibul 3 Kimp salveid 4 500ml puljongit 5 400ml kohvikoort 6 Pool kl valget portveini 7 200g riivitud suitsujuustu 8 500g kukeseeni 9 200ml vahukoort Valmistamine: Pane küüslaugud tervelt koos kestadega 200 kraadi juures 15 minutiks ahju, kuni need muutuvad pehmeks. Lase jahtuda ning pigista sisu välja. Puhasta sibul ja haki. Prae klaasjaks koos salveiga. Seejärel pane kokku küüslaugud ja pool klaasi valget veini ning lase keema. Seejärel lisa suitsujuust ning keeda 10 minutit edasi. Püreesta ja kontrolli maitsestatust. Lõika kukeseened pikuti pooleks ja prae 2 minutit. Lisa neile vahukoor ja hauta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kukeseente segu ja püree omavahel kokku supiks. Serveerida võib krutoonide, riivitud suitsujuustu ja seemneseguga.

Toit → Retseptid
8 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Kolmekäiguline õhtusöök kahele

Kokku: 0,190 0,180 0,380 0,360 12,09 kr Hind km- ga: 14,27 kr Töökäik: 1.Kuumuta õli ja või. Lisa sibul ja küüslauk ning prae nõrgal kuumusel 3 min. 2.Lisa kartul, spinat, brokoli ja puljong, aja keema ja kuumuta tasasel tulel 15 min. 3.Püreeri ja lisa potti tagasi, soojendaläbi.Lisa juust ja maitsesta 4.Serveeri kuumus nõus koos röstitud saiaga 5 Broilerikintsu rull portsjoni kaal 340g valmistatavaid portsjoneid

Toit → Kokandus
280 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Kokanduse kursuse lõputöö

Valmistamis tehnoloogia: 1.paned saia likku. 2.pigista leotatud sai veest kuivaks . 3.pese,koori ja pese sibul ja siis tee sibul 4 sektoriks. 4.kuivaks pigistatud sai, kartul ja sibul aja läbi hakklihamassi. 5.Sega hakkmass vahustamisnõus, lisa vesi ja maitseained. 6.tee prooviküpsetus, maitse 7.vormi pooltoores kaaluga 130 grammi (piklik-ovaalse kujuga) 8.paneeri riivsaias 9.prae kuumas rasvas 170 C (keera teine pool ainult üks kord) 10.lõpus prae kaane all või pane ahju (et snitsel oleks täielikult valmis) 11.väljast hapukoorekastme ja soovitud lisandiga 12.serveeri temperatuuril üle 65 C juures 3 Valmistamis tehnoloogia: 1.passeri kuumas rasvas nisujahu 5-10 minutit 2.lisa puljong veidi madalamal temperatuuril kui passeering 3.lisa piim,keeda umbes 10 min. 4.lõpus lisa hapukoor, kuumuta keemisini 5.maitsesta lõplikult soola,jahvatatud valgepipra ja suhkruga

Toit → Kokandus
80 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

1 jämedalt riivitud porgand 1 purk konservmaisi (lumekrabi) serveerimiseks värsket koriandrit ja krõbedat saia 2,5–3 dl 35% koort 1 hakitud sibul 2 avokaadot 1 pea jääkapsast või Rooma salatit Kuumuta potipõhjas või ja prae seal minut aega riisi. soola-pipart ja murulauku 2 purustatud küüslauguküünt 1 mango 1 avokaado Lisa hakitud porru, sool, karri, 2,5 dl puljongit ja oliiviõli 1 väike viilutatud porruvars 300 g suitsu- või grillkanaliha soola-pipart soovi korral koriander

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Hapukapsa boršisupp

1 kg veisekonte lihaga (supikogu, raguu) 2,5 l vett 2 suuremat peeti (u. 500 g) 1 suurem porgand 1 suurem mugulsibul 500 g hapukapsast (võib asendada ka värskega) 5-6 kartulit 70 g tomatipüreed 2 tl äädikat 2 loorberilehte 3-4 tera pipart Kondid panne külma veega keema, neile lisada loorberilehed, pipraterad ja veidi soola. Keeta madalal kuumusel, kuni liha tuleb kondi küljest lahti (u. 2-3 tundi). Koori ja riivi peedid. Prae peeti tomatipüreega pannil vähese õliga, kuni peet on pehme. Lisa paar lusikat äädikat, et peet ei kaotaks oma värvust. Tõsta kõrvale. Riivi porgand ja haki sibul. Prae porgand ja sibul vähese õliga pannil kuldseks. Kui puljong on valmis, tõsta sealt kondid välja ja kurna puljong. Nii väldid pipraterade ja loorberi sattumist valmis supi sisse. Koori ja haki kartulid kuubikuks. Lisa puljongisse. Lisa puljongile ka praetud sibula-porgandi segu ning hapukapsas. Puhasta

Toit → Toit ja toitumine
2 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

1. FRITEERITUD MAKRAPULGAD SALSAGA Bruto Neto 1. Lõika makrapulgad kolmeks tükiks. makrapulgad 100g 100g 2. Valmista taigen mineraalveest, soolast ja nisujahust Taigen ning lõpuks lisa vahustatud munavalged. nisujahu 60g 60g 3. Kasta krabipulgad taignasse ja prae rohkes õlis. mineraalvesi 60ml 60ml 4. Kastmeks pese ja puhasta küüslauk, paprikad ja sibul. munavalge 1tk 30g 5. Haki paprika ja sibul peeneks ning kuumuta neid õlis. Praadimiseks 6. Lisa ka küüslauk ja maisiterad. õli 300ml 300ml Kaste 7. Seejärel lisa tomatipüree ja vesi ning maitsesta kaste

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
22
ppt

Õpiprojekt

· Pannkookide valmistamine Teine kokanduse tund · Ülevaade eesti vastlapäeva toitudest (vastlakuklid, vastlakuklipärg, seajalad, herne- ja oasupp, soolaseened, tangupuder, ja lihakõrnetega mulgipuder) Ülepanni-pannkoogid Valmistusained · 1/2 l piima · 2 muna · 2 kl jahu · 50ml suhkrut · 1spl soola · Veidi rasvainet praadimiseks Valmistamine 1. Klopi munad suhkruga lahti, lisa sool. 2. Lisa vaheldumisi jahu ja piim. 3. Lase taignal seista 1/2 - 1 tund, et jahu paisuks. 4. Prae kuumal pannil õhukesed ülepannikoogid mõlemalt poolt helepruuniks. 5. Serveeri suhkru, moosi või meega. Hüva nõu: · Kohevamate pannkookide saamiseks vahusta munavalge eraldi. · Ülepanni-pannkoogid sobivad ka täidisega pannkookideks: prae kook ainult ühelt poolt, aseta küpsetatud poolele täidis, pane kook kokku ja prae ahjus või pliidil üle. Hoia kuumas, et ka täidis ühtlaselt soojeneks. Vastlapäeva kombed ajaloos Eesti · Vastlapäev lõpetas jõuludega alanud

Pedagoogika → Haridustehnoloogia koolis
37 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Retseptid/Toidud Haavandilist Koliiti põdevale

½ tl Santa Maria kivisoola, veskis (Rock salt) Valmistamisjuhis Lõika kanafileed paari sentimeetri pikkusteks peenteks ribadeks ja raputa neile peale veidi jahvatatud paprikat, sega läbi ja jäta maitsestuma. Kastme jaoks haki ürdid võimalikult peeneks ja lisa muud ained. Lõika kurk kuubikuteks ja pane kastmesse maitsestuma. Seejärel lõika sai kuubikuteks ja raputa peale küüslaugusoola. Kalla saiakogusest pool pannile, sega kiirelt 1 spl sulatatud võiga läbi ja prae segades ühtlaselt krõbedaks ja kuldpruuniks. Prae samal viisil teine portsjon. Pane pannile veidi õli, kuumuta pann kõrge kuumuseni ning prae broilerifileeribad pidevalt segades pruuniks. Rebi salatilehed tükkideks ja sega kastmesse. Lisa jahtunud broileriribad ning sega hästi läbi. Tõsta salat madalasse kaussi, puista peale saiakuubikud ja serveeri kohe. Hiinapärane kanasupp Koostisained 250 g kanafilee 200 g Porgand 1 tk Harilik sibul 1 küünt Küüslauk 1 l Kanapuljong

Muu → Terviseõpetus
2 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Rahvusköök - EESTI KÖÖK

0 maapähkel kg 0,005 0,005 0,010 0,010 0,00 kr 0 lehmapiim kg 0,033 0,033 0,066 0,066 0,00 kr Kokku: 0,161 0,153 0,322 0,306 0,00 kr Hind km-ga: 0,00 kr Valmistamine: 1. Lõika leivast kuubikud. 2. Kuumuta pannil või ja prae selles leivakuubikud. Lisa suhkur ja kaneel ning lase leivakuubikutel karamelliseeruda. 3. Koori ja tükelda õunad ning sega õunamoosi hulka. 4. Määri ahjuvorm võiga kokku ja aseta pool praetud leivakogusest vormi põhja. Selle peale vala õunatükkidega segatud õunamoos ja kõige peale taas leivakuubikud. 5. Klopi munad piimaga segamini ja vala segu vormi leivakuubikutele. 6. Purusta pähklid ja raputa vormi peale. 7. Aseta vorm ahju küpsema. Küpseta 180 kraadi juures kuni 50 minutit. 8

Toit → Toitlustus
35 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

ning maitsestasin soola, pipra ja suhkruga. Kaunistuseks lisasin soolalõhe roosidele frisee salatit. Prae põhi tooraineks valisn sealiha. Põhjuseks, miks ma valisn sealiha on see, et see jääb õigesti küpsetades alati väga maitsev ja mahlane. Kuna kasutan sea välisfileed, siis paneerin liha jahus, munas ja juustus, nii saavutab see ilusa välimuse ning jääb mahlane. Lisandiks pakun kartulirosetti paprika ja murulauguga. See jääb prae kõrvale väga ilusa ja isuäratavana. Köögivilja lisandiks pakun roheliste ja valgete ubade hautist tomati kastmes. Minu arust on oad väga maitsvad ja sobivad hästi tomatikastmega, samas on nad ka tervislikud kuna on kiudainete rikkad. Desserdiks pakun vaniljekastet vaarikatega. Ma valisn vanilje kastme, kuna see on väga maitsev ning selles olev vahukoor sisaldab rohkesti kaltsiumit, mis on hea luudele. Vanilje

Toit → Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

Korea köök

Toite serveeritakse väikestes kaussides, süüakse pulgakeste või lusikaga. Enamsti süüakse samal viisil nagu Jaapanis ja Hiinas: kaussi tõstetud toidust süüakse pulgakestega paksemad palad välja, siis juuakse vedelik üle kausi ääre. Korea porgandisalat. Porgand, sibul, küüslauk, tsillipulber, jahvatatud koriandriseeme, röstitud seemned, suhkur, äädikas. Pese ja koori porgandid. Riivi, maitsesta soolaga ning lase 30 minutit tõmmata. Lõika sibul ribadeks ning prae õlis kuldseks. Jahuta. Haki küüslauk.Maitsesta riivitud porgandid küüslaugu, pipra, praetud sibula, koriandri- ja seesamiseemnete, suhkru, õli, äädika ja soolaga.Sega ning lase tund aega külmkapis maitsestuda. Korea peedisalat. Toores punapeet, sibul, küüslauk, jahvatatud koriandriseeme, tsillipulber, õli. Pese ja koori peet, riivi üsna peene riiviga. Lõika sibul

Toit → Kokandus
10 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Haikala liha

Kalla peale veidi puljongit, NII ET Panni põhi oleks kaetud. Pintselda kalatükid pealt või või õliga. Küpseta eelkuumutatud grillahjus 10-12 cm kaugusel grillelemendist. Kalatükke pole Vaja Ringi keerata, ent Määri pannivedelikuga paar korda küpsetamise ajal. Grilli, kuni kala on läbipaistev Ning seest veel niiske (6-10 minutit). ¤ Pannil praadimine: Prae hailiha väheses kuumas võis või OLIS, keera poole küpsetamise ajal rasvaines Ringi. Prae, kuni kala on kergelt läbikumav ja keskelt veel niiske (4-8 minutit). ¤ Wokis küpsetamine: Lõika haifileed või-lõigud parajateks tükkideks. Veereta maisitärklises Ning prae kiiresti kuumas OLIS pidevalt segades. Seejärel lisa wokitud aedviljadele. ¤ Hautamine: Kuumuta hautamisvedelik (vesi, puljong, ürdid ja vürtsid) tasase keemiseni. Libista hailiha puljongisse, kata pott kaanega Ning Haud umbes 8 minutit 2,5 cm kalalõigu kohta. ¤ Aurutamine:

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Teemakonspekti läbitöötamine: turunduskommunikatsioon, reklaam

rahastajad konkurendid Vajalik sellepärast ,et kliendid saaksid teada antud toote kohta. Näieksid toodet , saaksid osa kampaaniatest. 8. Tuleta meelde, millistle suhtekorrladusüritustel oled osalenud? Pesumasina tooteesitlusel , pressikonverents mina ja maailm jm 9. Millised firmad on Sinu arvates suurimad sponsorid Eestis? Swedbank,Selver,EMT,Tele2,Elisa 10. Püüa tuua näiteid oma valdkonna ettevõtetest erinevate müügisoodustusvõtete kasutamise kohta Näiteks ostad prae saad joogi tasuta kaasa. Ostes 5 praadi nädalas saad 6enda tasuta.Ostes ühe prae saad teise tasuta jne 11. Milliseid müügisoodustusvõtted mõjuvad Sinule? Sooduskomplekt,Kupong,Preemia,Garantiid jm

Majandus → Turundus
12 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Jogurti-kookose panna cotta

JÄRELROOG : Jogurti-kookose panna cotta : Kogus : Koostis- ja maitseained : 165 g Kookospiim 4 spl suhkur 2 dl maitsestamata jogurt 3 tl zelatiin 2 spl sidrunimahl 2 spl vesi Paisuta zelatiin lahjendatud sidrunimahlas, sulata kuumaveevannis. Sega kookospiim, suhkur ja toasoe jogurt põhjalikult läbi. Lisa peene joana ja pidevalt segades zelatiinilahus. Kalla otsekohe väikestesse külma veega loputatud topsidesse ning pane vähemalt 4 tunniks külma tarduma. Üle puistada kookoshelvestega ja sidruniviil panna peale. EELROOG : Rosepipra kanasalat : Kogus : Koostis- ja maitseained : 250 g Talleggi Rosepipra kanafileed 150 g salatilehte ( nt. Jääkapsast või frisee salatit 1 suurem Granny Smith õun 60 g kuivatatud aprikoose 60 g varssellerit 2 värskelt pressitud laimi mahla mandlilaaste Salatikast...

Toit → Kokandus
19 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Chilli con carne

siirupit, äädikat, veini (enamasti punane), õlut, viskit (Bourbon). Põhiretsept: 500 g hakkliha 1 tk Sibul 1 tk roheline paprika 1 purk purustatud tomatid 1 küüs küüslauk 25 g sokolaad (Bitter) 2 sl taco maitseainesegu 0.5 tl Cayenne'i pipar 1 tl sool 0.5 tl must pipar 1 purk valged oad tomatikastmes Valmistamise õpetus: · Kuumuta pann ja prae s e lle l hakkliha. · Kui hakkliha o n pruunis tunud, lis a hakitud s ibul. · Prae mõ ni minut ja lis a hakitud paprika, to matid ning hakitud küüs laug uküüs . · Kuumuta 5 minutit ja lis a s o ko laad, tac o maits e aine s e g u, Caye nne ´i pipar, s o o l ja mus t pipar. · Lõ puks s e g a juurde o ako ns e rv. · Hauta 15 minutit ning s e rve e ri. Serveerida võib riivitud juustuga, riisiga, purustatud soolaste kreekeritega, tortilladega,

Muu → Käsitöö
17 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Leib

veega potti, lisa mesi ja zelatiin. Kuumuta, kuid ära keema lase. Lase massil jahtuda toatemperatuurini. Vala lahtisesse nõusse ja lase ööpäev tarduda. 9. Munasilm Vaja läheb: 2 muna 2 viilu Tallinna peenleiba võid pipart soola Valmistamine: Lõika viilude keskelt välja suur ovaalne ring, Lõika saadud ringid väikesteks kuubikuteks. Pane pann tulele ja pane pannile või. Pane leivad pannile ja löö kummagi viilu keskele 1 muna, lisa munale pipar ja sool ja leiva kuubikud. Prae mõni minut ja pööra ringi ning prae veel mõni minut. Naeratav munaleib Vaja läheb: 1 muna 2 viilu röstsaia/röstleiba soola Valmistamine: Lõika saia/leiva sisse noaga naerunägu. Klopi muna lahti ja lisa sool. Kasta viilud munasse ja pane pannile. Prae mõlemalt poolt mõni minut. 10. Kasutatud kirjandus Google.com/images Kuuldud-nähdud ``Rukkileib meie laual'' http://www.folklore.ee/rl/folkte/sugri/mordva/toit/leib.htm http://www.eestitoit.ee/?s=leib

Bioloogia → Bioloogia
58 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Muna

omastab organism seda aga vaid osaliselt, tagajärjeks on kõhukinnisus. 8 Retseptid Hispaania kartuliomlett Hispaania kartuliomlett on tõeliselt mehine suutäis neile, kes on harjunud toeka hommikusöögiga. Roa valmimine võtab üsna palju aega, seega oleks kiirel hommikul mõistlik kasutada eelmisest päevast järele jäänud keedetud kartuleid. Kogus: 4 portsjonit Koori ja riivi kartulid. Kuumuta pannil õli ja lisa riivitud kartulid. Prae, kuni kartul on küps, kuid ära pruunista. Tõsta kartulid kaussi. Kalla õli pannilt klaasi ja puhasta pann majapidamispaberiga. Kalla 2 spl õli tagasi pannile ja kuumuta. Klopi munad lahti ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa kartulisegu. Kalla segu pannile. Prae 1 minut kõrgel kuumusel, seejärel vähenda kuumust ja küpseta läbi. Aseta suur praetaldrik pannile ja kummuta omlett taldrikule. Lisa pannile veel 2 spl õli ja libista omlett tagasi pannile, küpsenud pool üleval

Toit → Toiduained
12 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Hiina rahvusköögi esitlus

soovi korral sojakastet Muna foojung Vaja on : Valmistamine Maitsesta muna soola ja pipraga ning klopi soovi korral sisse 3tk muna viie vürtsi segu. 3 sl Maapähkli või päevalilleõli Kuumuta suurel (wok)pannil 1 sl õli, vala muna pannile. Prae 4 vart hakitud sibulapealsed nagu omletti, lükatessegu äärtest lahti ja lastes vedelal munal 1küüs Purustatud küüslauk omleti alla voolata. 1 tk roheline paprika (hakitud, seemneteta) Prae, kuni muna on hüübinud. Lõika omlett õhukesteks ribadeks 120 g Oaidud ja tõsta kõrvale. 2

Toit → Kokandus
17 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Pasta ja riisi põhimõtted

Pastasalatites kasutage fetajuustu või mozzarellat, hästi sobivad kodujuustud ja ricotta c. pastaroog põhiroana (ühe näite põhjal) Kodune pastaroog tomati -Parmesanikastmega (http://www.tallegg.ee/retseptid/_pohiroad/kodune-pastaroog- tomati-parmesanikastmega) 5. Nimeta mõningaid riisisorte. Basmati,Jasmiiniriis ,Valge riis,avorio riis,kiirkeeduriis 6. Riisi keetmise põhimõtted ja erisused (+ohud): Kuumuta laiapõhjalises potis veidi õli või võid, (soovi korral prae selles veidi hakitud sibulat). Lisa riis ja kuumuta segades, kuni riisiterad on õliga kaetud ja kergelt kuldsed. Siis lisa keev vesi, mida võta mahuliselt umbes kaks korda rohkem kui riisi. Lisa ka umbes 1 tl soola 150 ml riisi kohta (või keeda riisi puljongis).Nüüd sega riisi ÜKS KORD. Kui liiga palju segada, siis riis laguneb ja eraldab tärklist, mis riisi "pudruks" teeb.Kata pott kaanega ja keera tuli hästi väikeseks. Ära kaant kergita, sest see alandab kuumust ja pikendab

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Nädalamenüü

4.Pese riis läbi ja pane keevasse,soolaga maitsestatud vette. 5.Võtta majonees,hapukoor,ketsup ja kurgivedelik ning sega ühtlaseks massiks. 6.Kui riis pehme kurna ära ja lase sooja vee alt läbi. 7.Kui kanad valis võtta ahjust välja. Makaronid hakklihakastmes 1.Koori sibul ja tükelda ribateks. 2.Pane keevasse ja soolaga maitsestatud vette makaronid keema. 3.Kuumale pannile pane sibul ja prea klasjaks. 4.Lisa hakkliha ja prae. 5.Maitsesta hakkliha. 6.Lisa hakklihale jahu ja sega läbi. 7.Lisapiim ja sega kuni kaste on paksenenud. 8.Lisa hapukoor ja sega läbi ,maitsesta kui vaja. Praha salat 1.Tükelda keedetud kartul kuubikuteks. 2.Tükelda sibul ribateks. 3.Sink,keedetud porgand,värske kurk ja marineeritud kurk tükelda kuubikutekd. 4.Keedetud muna riivi. 5.Lisa ananass,köögiviljapuljong,hapukoor ja sool ,sega ühtlaseks massiks. 6.Kaunista värske tilliga.

Toit → Menüü koostamine ja nende...
45 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Pauliine punnid - P tähe muinasjutt

Pauliine punnid Paksu paju pisikeses praos porises purpurpunane põrnikaplika Pauliine: ,,Põud paneb punnid palele." Pauliine palus pagarit: ,,Pai pagar, palun prae punnide paranduseks pannkooke." Pagar praadiski. Põrnikas pani pagari praetud pisut pruunid pannkoogid punnidest punavale palele. Peale poolt päeva pagarilt palutud pruunide pannkookidega punnilise pale patsutamist pistis Pauliine pannkoogid pintslisse. Pärast pannkoogipraadi peeglist päris paistes punnilist palet piiludes puhkes põrnikaplika pillima. Pagari praetud pooleldi pruuniks põlenud pannkoogid polnud punne palelt pühkinud. Pettunud Pauliine

Kirjandus → Kirjandus
3 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Köögiviljad

· Kasutatakse toiduks nii keedetult kui praetult 2. Juurviljad · köögiviljad, milledel toiduks kasutatakse juurt · sisaldavad rohkelt süsivesikuid, mineraalsooli, vitamiine, maitse- ja lõhnaaineid 2.1. porgand · Sisaldab rohkelt kiudaineid (soodustavad seedimist) · Sisaldab C-vitamiini, B-rühma vitamiine, foolhapet ja suhkruid · Mineraalainetest P, Se, Mg, Ca, Na, Mn Kasutamine: · Toorsalatina · Suppides · Putrudes · Prae lisandina · Pajaroogades · Pirukate täidistes · Wokiroogades · Marinaadides · Iseseisva roana (kotletid) 2.2. Kaalikas · Sisaldab C-, E-, B-rühma ja PP-vitamiine · Mineraalainetest sisaldab Na, K, Ca, Mg, P, Fe, tsinki Kasutamine: · Toorsalatid · Supid · Pudrud · Praelisandina · Iseseisva roana (üleküpsetatud kaalikas) 2.3. Redis · Mikroelementidest K, Se, tsink · Rikas C-vitamiini ja foolhappe poolest

Toit → Toiduaine õpetus
21 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Essen und Trinken

Essen und Trinken Lebensmittel das Lebensmittel, - toiduaine das Brot, - e leib das Weißbrot, - e sai das Brötchen, - kakuke/kukkel der Kuchen, - kook die Butter, - või die Wurst, - vorst der Käse, - juust der Schinken, - sink der Quark, - kohupiim die Marmelade, - n moos das Ei, - er muna das Rührei, - er munapuder ein gekochtes, gebratenes, rohes, faules Ei keedu- ,prae- , toores- , mädamuna der Fisch, - e kala das Fleisch liha das Schweinefleisch, das Rindfleisch sealiha, veiseliha das Rindersteak, - s veiselihapraad das Kotelett, - e kotlett die Bulette, - n frikadell das Hähnchen, - kanaliha die Knödel, - n jahuklimp der Salat, - e salat die Suppe, - n supp der Braten, - praad der Nachtisch, - e = die Nachspeise, - n = das Dessert, - s magustoit der Hamburger, - hamburger die Pizza, - s = Pizzen pitsa das Eis jäätis der Pilz, - e seen die Beere, - n mari der Brei, - n puder der Grieß manna die Haferflocken kaerahelbed die Grütze,...

Keeled → Saksa keel
1 allalaadimist
thumbnail
3
pptx

Eesti rahvusköök „Saaremaa“

Eesti rahvusköök ,,Saaremaa" Eneli Vanin Saaremaa pannileib Koostis: 500 g kartulit 100 kuni 150 g suitsupekki 1 sibulat 2 sl odrajahu 1 suur muna 1 tl soola Valmistamine: Haki sibul ja peekon kuubikuteks. Prae pannil läbi. Riivi kartulid peene riiviga, aseta puhtale köögirätikule ja pigista kuivemaks (või pigista lihtsalt käte vahel kuivemaks). Sega riivitud kartulid, praetud suitsupeekon ja sibul, muna ja odrajahu. Suru küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. SÜLT Valmistusviis 1. Pese liha ja pane külma veega keema. Kui vedelik on keema tõusnud, eemalda vaht 2. Keeda tasasel tulel vaevu keevana

Toit → Kokandus
14 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Vitamiinid ja vajalikkus

Vitamiinid ja vajalikkus A vitamiin Soovitav kogus ­ mehele 0,9g, naisele 0,7g. Maksimaalne kogus 3g. Vaegus ­ kanapimedus, kahvatu ja kuiv nahk. Ületoos ­ maksakahjustused, kuiv nahk, juuste väljalangemine, loote kahjustused (teratogeenid), pikaajalise ületoosi korral osteoporoos. Leidub 100g kohta ­ kalamaksaõli(30mg), maguskartul e bataat (0,71mg), veisemaks (keedu,prae)(7,74mg), või (0,68mg), seamaks (keedu, prae)(5,40mg), kõrvits (keedetud)(0,25mg), kanamaks (keedu, prae)(4,30mg), munad (keedetud)(0,22mg) porgand (toores)(0,84mg), B vitamiin 8 vesilahustuvat vitamiini. Tähtis osa raku ainevahetuses. Erinevad ained, samades toitudes. B1 vitamiin(tiamiin) Soovitav kogus ­ mehele 1,3 ­ 1,5 mg, naisele 1,0 ­ 1,2 mg. Toimet halvendavad ja vajadust ...

Bioloogia → Bioloogia
28 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kuidas teha menüüsid

Kahekäiguline menüü kooliõpilastele. I käik Pearoog. Keedetud kartul, kaste, ananassi-porgandi salat, piim, mahl. II käik Järelroog. Karamellkissell moosiga. *** I käik Pearoog. Frikadelli supp. II käik Järelroog. Mannavaht piimaga. *** I käik Pearoog. Makaronid vorstiga, mahl, piim. II käik. Järelroog. Puuvili (õun, pirn) *** I käik Pearoog. Pilaff, piim, mahl. II käik. Järelroog. Kohuke, puuvili. Kolmekäiguline menüü firma külalistele. I käik Eelroog Soojad võileivad. II käik Pearoog. Kartulipuder, valge kaste, värskekapsa-kurgi salat, piim, mahl. III käik Järelroog. Kook, kohv, tee. *** I käik Eelroog. Püreesupp. II käik Pearoog. Keedu kartul, hakkliha kaste, apelsiniporgandisalat, piim, mahl. III käik Järelroog. Apelsini jogurtitarretis. *** I käik Eelroog. Külmad suupisted kalast. II käik Pearoog. Riis, grillitud kalaga III käik Järelroog. Jäätis. Kolmekäiguline lõunamenüü turismigrupile. I käik Eelroog...

Toit → Toitumisõpetus
42 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Iisop - mee-, ravi- ja maitsetaim

täidiseks: oliive päikesekuivatatud tomateid juustu Vali peenralt kõrvitsaõied, vaata need hoolikalt üle ja kui tarvis, raputa välja putukad või mesimummud. Vajadusel pese ja kuivata õied. Vahusta munad, maitsesta soolaga, riivi juust, lõika päikesekuivatatud tomatid ribadeks, tükelda oliivid, peenesta maitsetaimed. Kuumuta pann, lisa veidi õli, täida kõrvitsaõied erinevate täidistega (oliivid, päikesekuivatatud tomatid, juust), paneeri muna ja jahu sees, prae kergelt mõlemalt poolt. Praetud õied aseta taldrikule, puista peale maitsesegu ja veidi juustu. Head isu! Iisop - Iisop on maitseaine, mida võib lisada kõikidele liha-, kala- ja köögiviljatoitudele, eriti sobib koos majoraaniga. Laialdaselt kasutatakse konservitööstuses, on tuntud likööri- ja veinivürtsina. Iisopi terav maitse parandab ettevaatlikul lisamisel rasvaste toitude maitset. Kalamarinaadide valmistamisel on iisop asendamatu maitseaine, muutes tavalise räime

Bioloogia → Bioloogia
3 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Luteri usk

Haki kergelt soola sibul, küüslauk ja petersell. Pane kikerherned, sibul, küüslauk, petersell, maitseained, jahu ja veidi soola köögikombaini kuni tekib pehme ühtlane mass. Vormi 4-6 pätsikest. Kuumuta pannil õli, lisa pätsikesed ja prae mõlemalt poolt 3 Tomatine riisipada tofukreemiga Click to edit Master text styles Second level Vaja läheb: Third level 250 g Riis (basmati) Fourth level 2 tk Sibul (suur) Fifth level

Teoloogia → Usuõpetus
6 allalaadimist
thumbnail
19
docx

LADINA JURIIDILINE TERMINOLOOGIA

süüdistatakse, accusamur ­ meid süüdistatakse, accusamini ­ teid süüdistatakse, accusantur ­ neid süüdistatakse Perfectum ind. act. ­ minevik (isikuline) Vinco (I), vici (II), victum (III), ere (IV) - võtma Vici (II): perf. ind. act. Sg 1 ­ ma võtsin / olen võtnud Sg (ainsus): Pl (mitmus): 1. ­ i 1. ­ imus 2. ­ isti 2. ­ istis 3. ­ it 3. ­ erunt Contraho, traxi, tractum, ere (III) ­ lepingut sõlmima Prae.: contraho, kontrahis, contrahit, contrahimus ­ me sõlmime lepingut, contrahitis ­ te sõlmite lepingut, contrahunt ­ nad sõlmivad lepingut Perfectum: Contraxi ­ ma sõlmisin lepingu, contraxisti ­ sa sõlmisid lepingu, contraxit ­ ta sõlmis lepingu, contraximus ­ me sõlmisime lepingu, contraxistis ­ te sõlmisite lepingu, contarxerunt ­ nad sõlmisid lepingu Possideo, sedi, sessum, ere (II) ­ valdama Prae

Keeled → Ladina keel
41 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Rahvuslikud supid

5. Vajaduse korral lisada veidi soola või ürdisoola ning puista peale jäätükid. 6. Paku suppi suvise külma eel- või pearoana. Ungari vorstisupp(Ungari) Valmistusained 3 tk Harilik sibul 3 küünt Küüslauku 1,5 tl Paprika (jahvatatud) 2 sl Õli 5 tk Kartul 1,5 l vesi 3 tk Loomalihapuljongikuubik 3 sl Tomatipasta 5 tera Must pipar 3 sl Pune Või 2 tl Pune(kuivatatud) 2 tl Paprika 500 g Õllevorste peale hapukoor hakitud petersell Valmistusviis. Kuumuta potis õli ja prae hakitud sibulat ning küüslauku mõni minut. Lisa paprikapulber ja prae veel veidi. Kalla juurde vesi, kartulikuubikud, puljongikuubikud, ribadeks lõigata paprika, tomatipasta ja maitseained. Keeda, kuni kartulid on pehmed. Lisa tükeldatud ja pannil pruunistatud vorstikesed. Puista peale hakitud peterselli ja serveeri hapukoorega. Hartso(Gruusia) Valmistusained 500 g Lambaliha 2 liitrit vett ½ kl Riisi 1 Porgand 2 Sibulat 2 Küüslauguküünt 2 sl Tomatipastat 2 sl Rasvainet Soola Pipart

Toit → Kokandus
54 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Tõenäosus

Tõenäosus Kombinatoorika kasutamine tõenäosuse arvutamisel Liitmise reegel – kui mingi elemendi A võib valida r erineval viisil, elemendi B aga s erineval viisil (mis ei sõltu elemendi A valimisviisist), siis elemendi “kas A või B” saab valida r + s erineval viisil. Näide 1. Kui kooli sööklas on võimalik valida soolastest toitudest kahe erineva supi ja kolme erineva prae vahel, siis kokku on soolase toidu valimiseks 2 + 3 = 5 võimalust. Korrutamise reegel – kui elemendi A saab valida r erineval viisil ning elemendi B saab valida s erineval viisil (sõltumata elemendi A valikust), siis elementide paari “A ja B” saab valida r . s erineval viisil. Näide 2. Kui kooli söökla menüüs on 4 erinevat praadi ja 2 erinevat magustoitu, siis prae ja magustoidu valikuks on 4 . 2 = 8 erinevat võimalust.

Matemaatika → Matemaatika
27 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Kokkade lõputöö arvutiõpetuses

Keeda nuudlipesad pehmeks Vesi kg 0,800 Puhasta porgand ja sibul, tükelda kuubikuteks Õli kg 0,050 Tükelda sink kuubikuteks, samuti oliivid Sibul kg 0,150 Pane tomatid korraks kuuma vette ja Porgand kg 0,130 eemalda nahk, tükelda tomatid Suitsusink kg 0,200 Kuumuta õli pannil, lisa porgand, sibul sink ­ Või kg 0,020 prae kergelt, lisa oliivid ja tomat ning Tomat kg 0,200 purustatud küüslauk Oliivid kg 0,020 Kuumuta veidi ja maitsesta Küüslauk kg 0,010 Aseta nuudlipesad taldrikule ja pane pesasse Maitseained kg valmistatud täidis Serveeri kuumalt maitserohelisega Järelroog: Banaanirattad sokolaadis Puhasta banaanid ja lõika 0,5-0,8 cm paksused rattad Sulata vesivannil sokolaad

Informaatika → Arvutiõpetus
63 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid

Peamiselt kasutatakse seda peene konsistentsiga toiduainete kurnamiseks ja filtreerimiseks. Marli hoiab koos ka ürdikimpe või vooderdab puljongite ja kastmete kurnamise ajal sõelu ja kurne. Liha ja linnuliha käsitsemise tarvikud Lihunikunöör Ka kööginööriks nimetatavat lihunikunööri kasutatakse harilikult terve kana või kalkuni kokkunöörimiseks ning rullpraadide sidumiseks ­ ettevalmistav töö, mis tagab prae ühtlase küpsemise ning säilitab nägusa ja isuäratava kuju. Nööri võib kasutada ka muude tööde juures, näiteks maitsetaimede kimbu kokkuköitmiseks. Praeprits Hiiglaslikku pipetti meenutaval töövahendil on suur metallist, kuumuskindlast klaasist või plastist toru, mille ühes otsas on väike avaus ja teises pigistatav kummi-või silikoonmuhv. Selle kokapipeti abil saab kuuma lihaleeme prae küpsemise ajal selle ümbert ära imeda, või

Turism → Puhastusteenindus
26 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Vastuvõtu planeerimine

p vein Konj Magustoidu lusikas v vein Ja kahvel vesi taldrik Salvr. leib Salati kahvel, kala kahvel prae Prae nuga, kala nuga, supi lusikas kahvel LISA 3 Laua asetus ja kujundus M2 N1 PM PN M1 N2 SALVRÄTID LEIVA TALDRIK KÜLMAD ROAD LISA 4 Kutse esikülg LISA 5 Kutse sisu

Majandus → Äriplaan
203 allalaadimist
thumbnail
12
xlsx

Kalkulatsioonid

KOKKU: Tooraine (neto) kokku: Kuumtöötlus, serveerimis Valmistatavate portsjonite Prae soolaga maitsestatud kanatükid naha poolt kuldpruuniks, pööra ümber ja prae veel 5 minutit. Pane juurde hakitud sibul, lase pisut praadida ning lisa tomatid ja oad. Maitsesta soola, pipra ja 2 tl palsamiäädikaga. Lase haududa 10 minutit. Serveeri värske peterselliga. Valmistamise kaal 1 neto ...bruto ...neto 0,225 0,9 0,9 0,237 1,13 0,95 0,1 0,47 0,4

Toit → Toitlustus
64 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Üks päev kaupmehe elus

Tema vastas: "Jah!" Müüsingi talle paar nahka ja paar kilo mett. Me mõlemad olime tehinguga rahul. Peremees pakkus ka lõunasööki ja ma olin sellega nõus. Peale maitsvat lõunat lähen lasen mõneks ajaks silma looja. Ärgates märkan, et kell on juba päris palju ja väljas hakkab hämarduma. Lähen teen linnapeal väikse tiiru ning astun sisse ühte kärarikkasse trahterisse. Istun koos teiste kaupmeestega lauas ning libistan kõrist alla õlut ja veini. Võtan ka väikese prae ning ajan teistega juttu. Veidi aja pärast lahkun trahterist ja lähen magama, et välja puhata homseks teekonnaks. Plaanin minna oma pere juurde Lüübekisse. Samuti müün seal kauba maha. Jään kiirelt magama.

Ajalugu → Ajalugu
8 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Munandid toiduvalmistamises

Cookbook ,,Cooking With Balls". Ta on munanditest süüa valmistanud juba 25 aastat Criadillas 0,5kg Pullimune 1 tl Meresoola 1 Sibul 3 spl Oliiviõli 100ml Valget veini Musta pipart 1. Eemalda munanditelt kile, ettevaatlikult lõigates 2. Tükelda munandid ning pese läbi 3. Keeda munandeid 5-8 minutit 4. Kui munandid on valmis pese nad veel korra läbi 5. Kuumuta pann oliiviõligga ning lisa munandid,valge vein, pipar,sibul ja prae kuldpruuniks 6. Serveeri, pigista peale sidrunit Kasutataud kirjandus http://www.nami-nami.ee/Board/Forum/ViewTopic/1651 http://elisenurk.blogspot.com/2011/03/kottidele-kuuma.html http://quantumweightlossblog.blogspot.com/2011/07/nutrition-animal-testicles.html http://www.diet-blog.com/11/the_nutrition_of_animal_testicles.php http://samelder.hubpages.com/hub/-Criadillas-Recipe-Bull-FrieS http://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2008/oct/06/testicles

Toit → Toiduained
6 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Mehhiko köögist - powerpoint

mahlas Aseta tortiljad võitatud ahjuvormi, serv 1 purk terav tacokastet allpool. Vala üle ananassisalsaga ja riputa peale riivjuustu. Küpseta ahjus 1 tl soola 200°C juures 20 minutit. 0.5 tl musta pipart 6tk pehmet nisutortiljat 1 purk ananassisalsat 150 g riivjuustu Nachod Koostisained: Kuumuta pannil õli ning prae selles hakitud tsillipipar, küüslauguküüned ja 200 g nachotsipse sibul. Lisa hakkliha ja jätka 2 tl õli pruunistamist. Maitsesta tsillipulbri, soola, pipra ning tacomaitseainega. 2 punast kauna Tsillit Sega juurde tomatipasta. 4 küünt küüslauku Tõsta igale tsipsile 1 sl hakklihasegu ja

Geograafia → Geograafia
25 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

HIINA RAHVUSKÖÖK

Küpseta keskmiselt kuumas ahjus 80-90 minutit. 6. Kuumuta sügav wok-pann ja pane teelehed pannile. 2 dl kuiva sherrit 7. Kuumuta aeglasel tulel, kuni teelehtedest hakkab eralduma 1 dl vett kerget valget suitsu. 8. Pane küpsetatud broiler pannile, kata pann hoolikalt kinni ja 7 g rohelisi teelehti hoia broilerit 4-5 minutit suitsus. maapähkliõli 9. Prae broilerit õlis tugeval kuumusel 5 minutit, kuni broiler on ümberringi täiesti pruun. 10. Serveeri koos blansheeritud spargelkapsaga. Click to edit Master text styles Click to edit Master text styles Second level Second level Third level

Toit → Kodundus
8 allalaadimist
thumbnail
8
doc

ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK KAHELE RESTORANIS “LIILIA”

ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK KAHELE RESTORANIS "LIILIA" Iseseisev töö Tallinn 2011 SISUKORD 1. MENÜÜ..................................................................................................................... 3 2. LAUAKATTESKEEM.............................................................................................. 4 3. SERVEERIMINE.......................................................................................................5 4. TÖÖVAHENDID.......................................................................................................6 5. KASUTATUD MATERJAL......................................................................................7 2 1. MENÜÜ Pearoog Tallefilee ürdiglasuuri, küüslaugukartulite,...

Majandus → Klienditeenindus
36 allalaadimist
thumbnail
2
txt

Kuidas keeta dieetkapsasuppi

Kuidas keeta dieetkapsasuppi 6 suurt sibulat 2 rohelist paprikat 1-2 purki konservtomatit (hakitud vi terveid) 3 porgandit 1 purk konservseeni vi 1 karp vrskeid seeni kimp sellerit pool peakapsast 2-3 puljongikuubikut Soovi korral maitseks pipart, peterselli, karrit, kslauku vms Haki sibulad, prae neid pannil vhese taimeliga. Lisa hakitud paprika, kapsas, tkeldatud porgand ja viilutatud seened. Soovi korral lisa karrit vi Cayenne'i pipart. Lisa 2,5-2,8 liitrit vett ja puljongikuubikud ning keeda suppi nrgal kuumusel, kuni kgiviljad on pehmed. Mida kauem keedad, seda parem supp tuleb, vidab veebisait www.cabbage-soup-diet.com. Mni nimetab optimaalseks keeduajaks lausa kaht tundi. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Laupev Hommikueine: 1 tops vherasvast jogurtit, kohv

Toit → Kokandus
23 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun