Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Seadmed ja töövahendid praktikal . (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Pärnumaa Kutsehariduskeskus
Praktika seadmed ja töövahendid
Lühireferaat
Koostas: Jane Õigus
Grupp: K-08b
Juhendaja : Heli Kruusamägi

Praktika seadmed ja töövahendid
Seadmed, milleks kasutatakse.
  • Elektri pliit .
  • Elektri pann - kasutatakse liha- šnitslite- praadimiseks .
  • Gaasi pliit.
  • Elektri ahi- kasutatakse ahju roogade valmistamisel: ahju kartulid , ahju vormid, aurutamisel keedu kartulid, jne.
  • Friteerimis masin- kasutatakse näiteks hakkpallide friteerimiseks.
  • Viilutamise masin- kasutatakse erinevate asjade viilutamiseks.
  • Püree masin- kasutatakse püree valmistamiseks, ja hakkliha segamiseks.
  • Mikrolaine ahi- kasutatakse asjade sulatamiseks ning soojendamiseks.


    Töövahendid, milleks kasutatakse.
  • Pott- kasutatakse keedu kartulite valmistamiseks.
  • Suur pott- kasutatakse suures koguses suppide valmistamiseks.
  • Praemuna pann- kasutatakse prae muna valmistamiseks.
  • Prae pann- kasutatakse erineva tooraine praadimiseks, näiteks prae – sibul , - porgand , jne.
  • GN- kasutatakse ahju kartulite valmistamiseks.
  • Sügavam GN- kasutatakse vormiroogade valmistamiseks.
  • Madal GN- kasutatakse ahjus kaanena.
  • Vahu kulp- kasutatakse vahu eemaldamiseks, liha keetmisel .
  • Tangid- kasutatakse liha praadimisel liha tõstmiseks ja ümber pööramiseks.
  • Suur koka nuga - kasutatakse tükeldamiseks.
  • Väike nuga- kasutatakse koorimiseks ning näiteks kartuli väiksemaks lõikamiseks.
  • Vispel - kasutatakse vahukoore vahtu loomisel ning kastmete valmistamisel.
  • Lusikas - kasutatakse maitsmiseks.
  • Riiv- kasutatakse näiteks juustu riivimiveks.
  • Koorimis nuga- kasutatakse näiteks kartulite, porgandi koorimiseks.
  • Lõikelauad, erineva värviga erinevateks töödeks- n. Punane- toore liha lõikamiseks, roheline- köögiviljade kõikamiseks.
  • Paja kindad - kasutatakse kuumade esemete paigutamiseks, et käsi ära ei kõrvetaks.
  • Jäätise kulp- kasutatakse jäätise tõstmiseks.
  • Panni labidas - kasutatakse praadimisel asjade segamiseks.
  • Kausid- kasutatakse erineva toidu hoidmiseks.
  • Seadmed ja töövahendid praktikal- #1 Seadmed ja töövahendid praktikal- #2 Seadmed ja töövahendid praktikal- #3
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2010-05-31 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 27 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor feil Õppematerjali autor
    Lühireferaat

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    32
    doc

    Konspekt väikevahendid

    Sisu Sisu.............................................................................................................................................................1 NOAD........................................................................................................................................................1 LÕIKURID ja ABIVAHENDID LÕIKAMISEL......................................................................................4 KÄÄRID....................................................................................................................................................5 G/N NÕUD................................................................................................................................................7 PANNID.................................................................................................................................................. 11 KEEDUNÕUD.......................................................................

    Kokk
    thumbnail
    27
    pptx

    Köögiseadmed ja töövahendid

    Köögiseadmed ja töövahendid. KATRIN ANTSON KEHTNA KHK 2018 Suurköögis kasutatavad töövahendid Mõõtevahendid Eeltöötlusvahendid Kuumtöötlusvahendid Mõõtevahendid. Mõõtelusikad Maitseainete, kergitusainete jms mõõtmiseks; plastmassist või roostevabast terasest. Mahumõõtemärgistus nõu ülemise servaga tasa. Mõõtevahendid Mõõtekannud Püsib hästi püsti, mittetilkuva äärega, selge mõõtemärgistus nõu siseküljel; roostevabast terasest, plastmassist või klaasist. Roostevabast terasest mõõtekannud sobivad kuumade ja külmade

    Tootmisseadmed ja süsteemid
    thumbnail
    50
    docx

    Köögi planeerimine ja seadmed köögis

    Kuressaare Ametikool Majutuse ja toitlustuse õppesuund Kokk Suurköögiseadmete õpetus Merli Pilter KO-14 Köögi planeerimine ja seadmed köögis Referaat Juhendaja õp. Halliki Väli Kuressaare 2014 Toitlustusettevõtte planeerimisel on tähtsad ruumide otstarbekus ja hubasus. 1 Ideaalne oleks, kui ruumi olemust võiks tootmisiseloomu muutudes kiiresti ja kergesti muuta.

    Köögiseadmed
    thumbnail
    26
    docx

    Koka eksamiküsimused vastustega.

    Kirjelda külmtöötlemismeetodid lehekülg 12-13 Selleks, et toiduaineid saaks kas toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid pesta, koorida sellist tegevust nimetatakse toiduainete külmtöötlemiseks. Külmtöötlemisel toiduainete mass enamasti väheneb. Külmutatud toiduainete sulatamine: Külmutatud liha- ja kalatoodete sulatamine. Külmutatud pooltoodete sulatamine. Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine: Köögiviljade sorteerimine. Köögiviljade pesemine. Köögiviljade koorimine. Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine. Erineva toiteväärtusega osade eraldamine: Kontide eraldamine lihast. Kõõluste eraldamine lihast. Kalade fileerimine. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine: Toiduainete tükeldamine. Toodete vormimine. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti: Vahustamine. Hakkliha valmistamine. Toiduainete või pooltoodete paneerimine. Kirjelda kuumtöötlemismeetodid lehekülg 14-19 Toiduainete kuumtöötlus põhivõtted on keetmine ja praadimi

    Kokandus
    thumbnail
    8
    docx

    Köögileksikon

    Köögileksikon Piprad - viljad, mida kasutatakse vürtsina toidu maitsestamisel Must pipar ­ keedetud ja küpsetatud pooltoored seemned. Maitsestatakse kala-, liha-, köögiviljatoite, marinaade, suppe, kastmeid, pitsaseid Roheline pipar ­ kuivatatud pooltoored seemned. Kasutatakse nagu musta pipart Valge pipar ­ kuivatatud küpsed seemned. Maitsestatakse keedetud liha, kala, suppe, ühepajatoite, marinaade, heledaid kastmeid Rose' pipar ­ pohla meenutava, hapra koorega, seest pruun ja aromaatse tuumaga. Maitsestab mahedalt. Maitsestatakse liha- ja kalatoite, magustoite, küpsetisi Safran ­ vürts, mida saadakse safrankrookuse õiest. Värvilt kollakas ja kasutatakse saiataignate, lihatoitude ja riisi maitsestamisel ja värvainena Vanilliin ­ vanilli kuprais esinev maitsetaim. Valmistatakse ka kunstlikult eugenoolist ja guajakoolist. Vanill ­ kallis ja harukordne looduslik aroom-maitseaine. Maitsestatakse piimatoite, kakaod, sokolaadi, magu

    Kodundus
    thumbnail
    33
    docx

    Koka kutseeksami küsimused ja vastused

    Koka kutseeksami kordamisküsimused ja vastused 1. Kirjelda külmtöötlemismeetodid · Külmutatud toiduainete sulatamine külmutatus liha- ja kalatoodete, pooltoodete sulatamine · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine Näiteks: köögivilja sorteerimine köögivilja pesemine köögivilja koorimine tapaloomade seedeelundite eraldamine lindude sulgede ja sisikonna eraldamine kalade soomuste ja sisikonna eraldamine · Madala toiteväärtusega osade eraldamine Näiteks: kontide eraldamine lihast kõõluste eraldamine lihast kalade fileerimine · Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine Näiteks: toiduainete tükeldamine toodete vormimine · Võtted mis kiirendava järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset Näiteks: toiduainete leotamine marineerimine · Võtted, mi

    Kokandus
    thumbnail
    652
    pdf

    Asjaajamise alused

    Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused

    Analüüsimeetodid äriuuringutes
    thumbnail
    23
    doc

    Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

    VASTUSED 1. TOIDUAINETE KULINAARNE TÖÖTLEMINE. 1. Mis on toiduainete külmtöötlemine? Selleks, et toiduaineid saax toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid eelnevalt pesta, koorida, jne. 2. Kas toiduainete külmtöötlemine ja eeltöötlemine on analoogilised mõisted? Ei ole kuna eeltöötlemisel võib kasutada kuumtöötlemist. 3. Millised on toiduainete kuumtöötlemise viisid? Toiduaine keetmine(rohkes vedelikus, väheses vedelikus, veeaurus keetmine, omas mahlas, vesivannil, rõhu all, kupatamine, blanseerimine-lühiajaline töötlemine kuuma veega või auruga) Toiduaine praadimine(väheses rasvas, rohkes rasvas, friipraadimine, röstimine, grillimine, küpsetamine, hautamine, töötlemine mikrolaineahjus) 4. Mis on toiduainete keetmine? Keetmine on toiduainete töötlemine keeva vee, vett sisaldava vedeliku või veeauru keskkonnas. 100 kraadi soolaga, 95-97 kraadi juures tavaliselt. 5. Ni

    Kokandus




    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun