Profipannid
Sandra Taniel
21.01.2010
Tööplaan (kasutus, ehitus)
Pann on köögiriist, mida kasutatakse toiduainete
kuumtöötlemiseks- praadimiseks.
Tavaline pann kujutab enesest madala servaga
ümmargust metallanumat, mille külge on
käepidemena kinnitatud vars, kuid pann võib olla
ka varreta. Varreta panni tõstmiseks kasutatakse
eemaldavat vart ehk panninäpitsat.
Milliseid panne valmistatakse?
Valmistatakse palju erinevaid panne:
Praepannid
Bliinipannid (pannil on 4- kordne profiteflon sisekate,
see sobib ka munapanniks)
Flambeerimispannid
Ahjupannid
Helen Kant Köögis kasutatavad praadimisvahendid SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................................................................................4 TÖÖPLAAN........................................................................................................................................................5 ERINEVAD PANNID...........................................................................................................................................5 ALUMIINIUMPANN............................................................................................................................................6 Kasutus ja hooldus......................................................................................................................................6 TERASEST PANNID.....................
Ülekuumenenud nõu pinnakatte värv muutub ja selle külgevõtmatus väheneb. Teflon ei kannata tühjana kuumutamist ega suurt temperatuuri kõikumist ( kuumana külma vee alla ) Tefloniga kaetud nõud ei sobi toidu säilitamiseks Tefloni eeliseks on tervislik toiduvalmistamine, kuna on võimalik praadida ilma rasvata või väga väikese rasva kogusega, toit ei kõrbe nii kergesti põhja ja neid nõusid on kerge hooldada. Flambeerimispann kasutatakse toitude flambeerimiseks, pann on valmistatud paksust, roostevaba terasega vooderdatud vasest, juhib hästi soojust ja talub kõrgeid temperatuure 1000 kraadi. Pesemisel mitte kasutada küürimisvahendeid ega karedaid pesemiskäsnu. Vasest nõude puuduseks on aeg-ajalt hooldamise, puhastamise vajadus, sest vask oksüdeerub õhu käes ning vajab ilukuurina läikimahõõrumist, selleks võib kasutada soola ja sidrunit. Röstimispann pann on valmistatud malmist, ümara või.
Kõik kommentaarid