Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Munatoidud - sarnased materjalid

omlett, rebu, praetud, munaroad, keedetakse, pannil, psetatud, gete, vesivannil, maitset, kooreta, koorega, suppide, munamass, praeahjus, hese, keeva, puuvilju, samade, omaette, vahustatud, munakollane, pike, rebus
10
docx

Munaroad

1. Täitke tabel Munaroog Toorained Töövahendi Valmistamise Serveerimine ja d tehnoloogia lisandid Pošeeritud Muna, Pott, kulp, Valmistamiseks Kooreta muna äädikas, tass, ...

Toit ja toitumine - Kutsekool
2 allalaadimist
9
odp

Munavormid(slaid)

Kuidas muna eeltöödeldakse? Kuidas keedetakse koorega muna? Kuidas keedetakse kooreta muna ? Kuidas valmistatakse munahüübeid? Kuidas valmistatakse omletisegu? Kuidas valmistatakse täidisega omlette? Kuidas valmistatakse üleküpsetatud munasuupisteid?

Toiduvalmistamine - Kutsekool
10 allalaadimist
6
doc

Köögileksikoon. Toiduvalmistamise tehnoloogia I

...majoraani ja tüümiani. Sobib hästi lauamaitseianeks. Kasutamine: pitsad, taimetoidud, risottod, pasta- ja salatikastmed, grillitud kala ja liha, juurvilja- ja kalasupid, tomatitoidud (koos basiilikuga), ühepajatoidud, kanatoidud, hakkliha-, seene-, maksa- ja neerutoidud, pirukatäidised, munatoidud ja soojad võileivad, kuklid, sepikud, ürditee, ürdijuust. Toiduvalmistamise tehnoloogia I 2013/2014 Rosmariin on vahemereä...

Toiduvalmistamise tehnoloogia... - Tallinna Ülikool
3 allalaadimist
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

...s umbes 1 tund või kuni kartul on pehme. Enne valmimist võib peale raputada riivjuustu. Suitsulõhe ­ kartulivorm Makaronivorm Seenevorm Kartuli-porgandivorm 49. Millised on kõrge riskiteguriga toiduained? Nõuded nende lühiajaliseks säilitamiseks lihatooted, piimatooted, muna ja munatoidud, kala ja koorikloomad 50. Kirjelda hommikusöögi menüüsid, Planeeri menüü taimetoitlasele. INGLISE HOMMIKUSÖÖK Menüüs on kohv või tee, piim, röstitud sai, marmelaad või keedis, praetud peekon, praetud muna. TÄIELIK INGLISE HOMMIKUSÖÖK Menüüs on kohv või tee, või, röstitud sai, puuviljamahl, v...

Kokandus - Kutsekool
37 allalaadimist
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

...umbes 15 minutit seista, sest siis on seda parem lõigata. 2.Suitsulõhe-kartulivorm 3.seenesuflee 4.kartuli-porgandivorm 5.hakkliahvorm 51. Millised on kõrge riskiteguriga toiduained? Nõuded nende lühiajaliseks säilitamiseks Kõrge riskiteguriga toidud on: lihatooted piimatooted muna ja munatoidud kala ja koorikloomad 0 kraadi juures. keedetud riis seened pähklid Kirjelda hommikusöögi menüüsid, Planeeri menüü taimetoitlasele. Kohv, tee ,leiva- ja saiatooted, juustud, pudrud, müslid, helbed, võid, jogurt vorstid ja suitsulihatooted. Kirjelda valge põhikastme valmistamist. Kasutamin...

Kokandus - Kutsekool
236 allalaadimist
31
docx

Toiduvalmistamise alused

...ileivamuna 8 min. Salati ­ ja täidetud muna 10 min. · Kooreta keedetud muna e.poseeritud muna Keeduveel äädikat, soola Vesi ei tohi mulinal keeda Kodune ülesanne · Õpi muna poseerimist interneti abil vaadates videot · Poseeri muna (kui soovid) Keedetud munatoidud · Keedetud omlett Vesivannil Selgete puljongite lisandiks · Munahüüve 1 muna ­ 1 dl piima v. Vett Keedetakse vesivannil v. Küpsetatakse ahjus Lisandid, jahu Suupistena, valge kastmega · Munapuder Vesivanni...

Toitlustus - Kutsekool
48 allalaadimist
652
pdf

Asjaajamise alused

... 113  Puljongid ja supid 117  Kastmed 126  Salatid ja võileivad 132  Tangainetest toidud, riisi- ja pastaroad 139  Munatoidud 143  Kalatoidud 147  Lihatoidud 162  Köögiviljatoidud ja -lisandid 174  Magustoidud ...

Analüüsimeetodid... - Tartu Ülikool
20 allalaadimist
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid 2 kokku Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kokku: 0.000...

Toit ja toitumine - Kutsekool
6 allalaadimist
133
ppt

Liharoad

Liharoad restoraniköögis Iseseisev töö 031K Kristel ja Geidy VEISEROAD Rostbiif Kondita veiseliha, sinep, must pipar, sool Valmistamine: 1. Hõõruda liha sinepi ja pipraga sisse, pruunistada pannil kõrgel kuumusel. 2. Tõsta ahjuplaadile ning raputada üle...

Toiduvalmistamine - Kutsekool
26 allalaadimist
14
pdf

Köögileksikon

Tallinna Ülikool KÖÖGILEKSIKON Toiduvalmistamise tehnoloogia I Tallinn 2012 1 A (Crassostrea virginica) ja suur hiidauster(Crassostrea gigas). ...

Toiduvalmistamise tehnoloogia... -
26 allalaadimist
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

1. FRITEERITUD MAKRAPULGAD SALSAGA Bruto Neto 1. Lõika makrapulgad kolmeks tükiks. makrapulgad 100g 100g 2. Valmista taigen mineraalveest, soolast ja nisujahust Taigen ning lõpuks lisa vahustatud munavalged. nisujahu 60g 60g ...

Toit ja toitumine - Kutsekool
6 allalaadimist
12
doc

Referaat Muna

Häädemeeste Keskkool MUNA Referaat Juhendaja: Häädemeeste 2006 Sisukord: · Sissejuhatus · Kanamuna toiteväärtus · Muna ehitus · Munade säilitamine · Muna kvaliteet · Munatoidud · Kasutatud kirjandus · Lisad Sissejuhatus Hea lugeja. Selles referaadis saate teada kõike munast. Milliseid toite saab munast teha, milline on kanamuna toiteväärtus, muna ehitus, munade säilitamine ja kõike sellist põnevat. Peale selle on seal ka...

Kokandus - Keskkool
23 allalaadimist
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

HARAKA LASTEAED MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID 2010 ANDERI JA ARONI LEMMIKSALAT Meie pere tervislik toit, mis ka lastele maitseb, on salat. Koosis: hiinakapsas, tomat, värske kurk, mais. Natukene oliiviõli ja maitse järgi viie pipra segu. Kõik läbi segada ja ongi va...

Toit ja toitumine - Põhikool
1 allalaadimist
35
docx

Eritoitumine diabeetikule

PÄRNU KUTSEHARIDUSKESKUS Edvin Sild K-16B Eritoitumine diabeetikule Referaat Juhendaja: Taisi Talviste Pärnu 2018 SISUKORD SISSEJUHATUS Käesoleva...

Toit ja toitumine - Kutsekool
3 allalaadimist
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused 1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid ­ rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvaine...

Toit ja toitumine -
76 allalaadimist
18
rtf

Kama

... tuntud kapsas, naeris ja kaalikas. Viimaseid söödi tihti tuhas küpsetatult, kapsast värskelt või hapendatult. Kartul muutus tavaliseks toiduks 19. sajandi lõpupoole ja sai eestlase toidulaual pea asendamatuks, kujutades endast tihti päeva tugevaima söögikorra põhilist osa. Munatoidud olid haruldased, munapuder ja keedetud munad olid pühapäevaroad. Piimatoodetest tarvitati rõõska ja haput piima, võid ja kohupiima. Lisaks hapupiimale tarvitati joogiks kalja, pühade puhul õlut. Liha polnud talurahva laual väga sagedane. Loomi tapeti sügisel, kohe tarvitati ära rupskid, liha...

Bioloogia - Keskkool
30 allalaadimist
23
xlsx

Toiduainete töötlemiskaod ja muu

...n - HÄSTI magus valge vein - VÄGA HÄSTI kuiv ja pool kuiv vahuvein - SOBIB KA magus ja pool magus vahuvein - SOBIB KA VÄRSKED AEDVILJAD kuiv valge vein - SOBIB KA roosa vein - SOBIB KA õlu - SOBIB KA mineraalvesi - VÄGA HÄSTI HAPUD MARJAD JA PUUVILJAD mineraalvesi - VÄGA HÄSTI MUNATOIDUD kerge punane vein - SOBIB KA kuiv valge vein - SOBIB KA poolkuiv valge vein - SOBIB KA õlu - SOBIB KA mineraalvesi - VÄGA HÄSTI SUPID kerge punane vein - SOBIB KA täidlane punane vein - SOBIB KA kuiv valge vein - SOBIB KA poolkuiv valge vein - SOBIB KA roosa vein - SOBIB KA kuiv ja...

Toitumisõpetus - Kutsekool
29 allalaadimist
7
rtf

Eesti rahvustoidud

... tuntud kapsas, naeris ja kaalikas. Viimaseid söödi tihti tuhas küpsetatult, kapsast värskelt või hapendatult. Kartul muutus tavaliseks toiduks 19. sajandi lõpupoole ja sai eestlase toidulaual pea asendamatuks, kujutades endast tihti päeva tugevaima söögikorra põhilist osa. Munatoidud olid haruldased, munapuder ja keedetud munad olid pühapäevaroad. Piimatoodetest tarvitati rõõska ja haput piima, võid ja kohupiima. Lisaks hapupiimale tarvitati joogiks kalja, pühade puhul õlut. Liha polnud talurahva laual väga sagedane. Loomi tapeti sügisel, kohe tarvitati ära rupskid, liha...

Kokandus - Kutsekool
101 allalaadimist
8
docx

Köögileksikon

...ete kui kuivatatutena. Basiilik - basiilik on väga universaalne ning jumaliku lõhna ja maitsega ürt. Magusalt vürtsine ja mõnusalt piprane maitsetaim.Kasutatakse värskelt ja kuivatatult. Maitsestatakse kastmeid, salateid, suppe, köögivilju, kalatoidud, vähk, lihatoidud, roheline või munatoidud, majonees, äädika maitsestamiseks, kurkide konserveerimiseks Majoraan ­ õnneürt, mis on tugeva maitsega ning tuleb kasutada ettevaatlikult. Kasutatakse värskelt ja kuivatatult. Maitsestatakse rohelisi- ja tomatikastmeid; rohelisi-, liha- ja kalasalateid; kartuli-, tomati-, kaunviljasuppe; ...

Kodundus - Tallinna Ülikool
21 allalaadimist
48
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K12KÕ Karina Tjusina TOIDUKAUBAD Õpimapp Õppejõud: Liina Maasik Mõdriku 05.06.13 SISUKORD SISSEJUHA...

Toiduaineõpetus -
74 allalaadimist
12
doc

Rahvusköök - EESTI KÖÖK

...a tavaliselt söödi hapupiimaga. Aedviljadest olid ammu tuntud kapsas, naeris ja kaalikas. Kapsast söödi tihti hapendatult. Kartul muutus tavaliseks toiduks 19. sajandi lõpupoole ja sai eestlase toidulaual pea asendamatuks, kujutades endast tihti päeva tugevaima söögikorra põhilist osa. Munatoidud, munapuder ja keedetud munad olid pühapäevaroad. Piimatoodetest tarvitati rõõska ja haput piima, võid ja kohupiima. Joogiks tarvitati ka kalja. Pühade ajal joodi ka õlut. Liha polnud talurahva laual väga sagedane. Loomi tapeti sügisel, kohe tarvitati ära rupskid, liha säilitati soolatult ja sui...

Toitlustus - Kutsekool
26 allalaadimist
20
pdf

Rasedusaegne rauaaneemia- toidusoovitused, isud, vitamiinid, mineraalid, rauarikas menüü

Liina Raidoja Toitumisnõustaja ja treener Rasedusaegne rauaaneemia- toidusoovitused, isud, vitamiinid, mineraalid, rauarikas menüü Ideaalses maailm...

Toit ja toitumine -
3 allalaadimist
6
doc

Kalaroad

Kalaroad (vasta küsimustele) 1. Millised on värske kala tunnused? * Kala lõhn on värske, kala terve ning muljumata. * Kala lõpused on helepunased (jääs säilitatud kala lõpused on hallikalt punetavad) * Kala silmad on selged ja veidi väljauluatavad, punnis. *...

Toiduvalmistamine - Kutsekool
17 allalaadimist
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

VASTUSED 1. TOIDUAINETE KULINAARNE TÖÖTLEMINE. 1. Mis on toiduainete külmtöötlemine? Selleks, et toiduaineid saax toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid eelnevalt pesta, koorida, jne. 2. Kas toiduainete külmtöötlemine ja eeltöötlemine on analoogilised...

Kokandus - Kutsekool
155 allalaadimist
9
docx

ARVESTUS- toiduvalmistamine

ARVESTUSTÖÖ 1. mis on redutseerimine, hautamine, poseerimine, blanseerimine, kokkukeetmine, confi, brülee kreem, fondant, profitroolid, graavimine, bool, paseerimine, paneerimine, selitamine, moorimine, krepid. Redutseerimine ehk kokku keetmine- Vedelike koguse vähendamine ja maitse kontsentree...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Eesti Hotelli ja Turismikõrgkool
17 allalaadimist
4
docx

Toitlustus, toidu valmistamine

1. * Hautamine-kuumtöötlemine,töödeldav toiduaine esmaslt praetakse pruunikooriku tekkimiseni, seejärel keedetakse väheses vedelikus. Kaanega. ¾ vett. 97 kraadi juures. * Vokkimine- kuumtöötlemine, toiduaineid kuumutatakse lühikest aega, väheses rasvas ja pidevalt vokkides. 175-180 kraadi juures. Toiduained...

Toitlustus -
14 allalaadimist
5
rtf

Tainatooted

Kordamisküsimused 1. Kirjeldage erinevate pärmide kasutamise põhimõtteid pärmitainaste valmistamisel. Värske presspärm-lisatakse alati tainavedelikku, mitte ei hõõruta nt suhkru või soolaga lahti. Pärm lahustub paremini ja ühtlasemalt, kui teda al...

Toiduained - Kutsekool
3 allalaadimist
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks ...

Toitumisõpetus - Kutsekool
103 allalaadimist
10
doc

Rinnapiim ja imiku toitumine

VANA-ANTSLA KUTSEKESKKOOL LASTEHOID RINNAPIIM JA IMIKU TOITUMINE REFERAAT Koostaja: Tively Rämmann Vana-Antsla 2011 SISUKORD 1. Sisukord....................................................................................

Pedagoogika - Kutsekool
17 allalaadimist
9
doc

Köögiviljatoidud

Köögiviljaroad Toitlustamises tähtis roll: · kergesti seeditav ja sisaldab vajalikke toitaineid (mineraalained ja vitamiinid). · soodustavad seedimist (kreeklased piinasid vange sellega, et ei antud köögivilja ­ tulemus ­ piinarikas surm) Suurt rõhku tuleb panna kv säilitamisele, eeltö...

Toitumisõpetus - Kutsekool
35 allalaadimist
3
doc

Köögiviljalisandid

Pärnumaa Kutsehariduskeskus KÖÖGIVILJALISANDID Iseseisev töö II KARTULIKROKETID 600 g keedetud kartuleid soola 1/2 tl riivitud muskaatpähklit 50 g sulatatud võid 3-4 muna u 1/2 klaasi riivsaia õli praadimiseks paneerimiseks r...

Toiduvalmistamine - Kutsekool
9 allalaadimist
68
docx

Köögileksikon

KÖÖGILEKSIKON Sisukord 1Sissejuhatav tund..................................................................................................... 6 1.1Piprad (must, roheline, valge)............................................................................ 6 1.2Rosé pipar...................................................................................................

Toiduvalmistamine - Tallinna Ülikool
27 allalaadimist
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenu...

Turismiettevõtlus - Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor
86 allalaadimist


Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun