Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Franz Kafka "Protsess" (1)

2 HALB
Punktid

Esitatud küsimused

  • Miks nad peaksid siis siingi puuduma?
  • Kuid milles oli süüdi Josef K?
  • Millised väärtused on õiged millised valed?

Lõik failist

Bürokraatia kujutamine Franz Kafka teoses „Protsess“
Franz Kafka (1883–1924) sündis tollal Austra -Ungari koosseisu kuulunud Prahas juudi päritolu lihakaupmehe peres. Oma tekstid kirjutas Kafka saksa keeles. Autor oli realistliku kirjandusvoolu esindaja ning paljuski olid tema teosed filosoofilised ja sümbolistlikud. Kirjanik pani lugejaid mõtlema inimloomuse sügavama olemuse üle. Kafkaga said alguse sellised nähtused nagu võõrandumine argisest reaalsusest ja maagiline realism . Romaanis „Protsess“ (1925, kirjutatud 1914–1915) kujutatakse ohtrate sümbolite abil bürokraatia hammasrataste vahele jäänud väikest inimest. Romaani peetakse autobiograafiliseks ehk kirjaniku enda kogemusel ja tunnetusel põhinevaks.
Lisaks Kafka etnilisele taustale ja sünni- ning elukohale Euroopa südames asuvas mitmekeelses Prahas, andsid olulise varjundi kirjaniku loomingule suhted isaga. „Kiri isale “ (1919) on pihtimuslik kirja
Franz Kafka  Protsess #1 Franz Kafka  Protsess #2 Franz Kafka  Protsess #3 Franz Kafka  Protsess #4 Franz Kafka  Protsess #5 Franz Kafka  Protsess #6
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-07-09 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 188 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor marieudam Õppematerjali autor
Bürokraatia kujutamine Franz Kafka teoses \"Protsess\"

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
6
doc

Franz Kafka

autobiograafia

Kirjandus
thumbnail
1
pdf

"Protsess" /Franz Kafka

Kirjandus
thumbnail
2
doc

Ainetöö, kontrolltöö Franz Kafka “Protsess”

XII klassi kirjanduse töö Franz Kafka “Protsess”

Kirjandus
thumbnail
2
docx

F-Kafka "Protsess" küsimused

1. Mis juhtus Josef K-ga tema kolmekümnenda sünnipäeva hommikul? 2. Miks hilines Josef K oma esimesele ülekuulamisele? 3. Missugused olid kohtu-uurija laual olevad seaduseraamatud? 4. Miks soovis prantsuse keele õpetaja preili Montag K-ga söögitoas kokku saada? 5. Missugune pilt avanes Josef K-le, kui ta avas oma pangas peatrepi lähedal asuva kolikambri ukse? 6. Kuidas sai Josef K onu Karl, väikemõisnik maalt. Kuulda kohtuprotsessist? 7. Mille poolest erinesid kohtu usaldusmehe Titorelli sõnul tõeline ja näiline õigeksmõistmine? 8. Missugune ebausklik arvamus oli kaupmees Blocki sõnul levinud kohtukantseleide ootetubades ning kuidas oli see seotud Josef K-ga? 9. Miks läks Josef K toomkirikusse, kellega ta seal kohtus ning mida sai teada oma protsessi kohta? 10. Mis juhtus Josef K-ga õhtul enne tema kolmekümne esimest sünnipäeva?

11.klass
thumbnail
1
doc

Franz Kafka elulugu, looming

Franz Kafka eluloo ja loomingu ülevaade kirjanduse õpiku põhjal

Kirjandus
thumbnail
1
pdf

Franz Kafka Protsess

1)Milline on peategelast ümbritsev keskkond ja kuidas see mõjutab tema olekut/enesetunnet? 2)Kuidas kirjeldad K.d kui vahialust? Milline oli ta käitumismaneer? 3)Kuidas käitub K. edasi pärast vahi alla võtmist?4)Too teosest absurdinäiteid. 5)Mis juhtus kunstniku Titorelli ja K. vahel? 6) Mida rääkis vaimulik kirikus? 7)Miks ei kuulanud K. Leni soovitust jääda Huldi juurde ega tahtnud, et ta teda enam kaitseks? 8)Kas K. tegi vigu protsessi käigus? Milliseid soovitusi sa talle oleksid andnud?

Kirjand
thumbnail
3
doc

Franz Kafka "Protsess" kokkuvõte peatükkide kaupa

Raamatu kokkuvõte peatükkide kaupa, tasuta

Kirjandus
thumbnail
4
docx

Kafka analüüs

1. Kuidas suhtus Kafka tööandja Kafkasse? Mida juhataja talle ette heitis? Kafka tööandja julgustas Kafkat healoomulisel moel olema vähem tundlik ja muutma oma käitumist, mis meenutas tööandjale rohkem üksikut hunti kui funktsioneerivat inimest, heites Kafkale ette tema vaikset olemist ja üksildast eluviisi. 2. Kes olid Kafkale lähedased inimesed filmis? Kafkale oli kõige lähedasem inimene filmis tema töökaaslane ja hea sõber Edward Raban ning mõningal määral ka Edwardi sõbratar preili Rossmann.

Kirjandus




Kommentaarid (1)

liilil profiilipilt
09:12 07-01-2018



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun