Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Tomatimaa Itaalia (1)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Pärnumaa Kutsehariduskeskus
Tomatimaa Itaalia
Referaat

Õpilane: Liisi Pernik
K-08 A
Juhendaja : Andres Vassiljev



Tomatimaa Itaalia #1 Tomatimaa Itaalia #2 Tomatimaa Itaalia #3 Tomatimaa Itaalia #4 Tomatimaa Itaalia #5
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-10-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 20 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor virko13 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

Brokoli ­ spargelkapsas Baklazaan ­ köögivili, sobib praadimiseks, täitmiseks, salatiteks. Burgundia lihapada ­ loomalihast valmistatud lihakaste Bearnaise`i kaste ­ munakollase ja võiga rikastatud kaste äädikast, veinist, estragonist ja salottsibulast Besamellkaste ­ valge põhikaste C Carne con chili - liha-oa ühepajatoit singiga Caldo verde ­ värskekapsasupp Cornetd beef ­ marineeritud keeduliha Crema de nuez ­ pähklikreem Carpaccio - väga populaarne Itaalia suupiste (hääldus:karpatsho), mis kujutab endast pipra, sidrunimahla ja oliiviõliga maitsestatud veisefileed. Cheddar - kollaka värvusega, naturaalse koorega, poolkõva Inglise lehmapiimajuust. Chorizo ­ vürtsikas sealihavorst Carpaccio ­ imeõhukesed (oliiviõli ja sidrunimahlaga) maitsestatud liha- või kalalõigud Crème Caramel - Tagurpidi karamellipuding, mis pärast küpsetamist kummutatakse serveerimisalusele, karamellikiht peal.

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
68
docx

Köögileksikon

KÖÖGILEKSIKON Sisukord 1Sissejuhatav tund..................................................................................................... 6 1.1Piprad (must, roheline, valge)............................................................................ 6 1.2Rosé pipar.......................................................................................................... 8 1.3Safran................................................................................................................. 8 1.4Vanilliin............................................................................................................... 9 1.5Vanill................................................................................................................... 9 1.6Basiilik.............................................................................................................. 10 1.7Rosmariin...........................................................................

Toiduvalmistamine
thumbnail
23
docx

Köögiviljad ja seened

ideaalne. Säilitamisel ei tohi köögivilju hunnikusse kuhjata, nad tuleb laotada õhukese kihina. Siis on ka võimalikku riknemist kergem märgata. Külmkappi sobivad ­ apelsin, greip, mandariin, klementiin, kiivi, sidrun, kirss, õun, pirn, kookospähkel, viinamari, virsik, nektariin, aprikoos, porgand, kartul, peet, artisokk, kapsas, lehtseller, lehtsalat, porru, roh sib. 41 Jahedat köögikappi tahab ­ tomat, paprika, ananass, kurk, melon, mango, baklazaan, kabatsokk, avokaado, basiilik, meliss. Banaan tahab toatenperatuuri, talle jahedus ei meeldi. Sibul ja küüslauk tahavad kuiva hoiukohta. Lehtköögivilju ja maitsetaimi võib piserdada veega ja keerata siis paber- või köögikäteräti sisse, panna külmkapi köögiviljasahtlisse. Kvalaliteetsed oa ja hernekaunad on erksat värvi ja ei tohi painduda, see näitab närtsimist. Lillkapsas peab olema valge, kollane toon näitab liigset vanust.

Kokandus
thumbnail
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST E-AINED TOIDUS Üha rohkem eestlasi on hakanud hoolima oma tervisest, hinnates sealjuures kvaliteetset ja puhast toitu. Tehes valiku mahekauba kasuks, saab kindel olla, et vilju on kasvatatud ilma taimekaitsevahenditeta ning valmistoodetesse pole lisatud kunstlikke E-aineid. Tihti tuleb aga valik teha suurpoodides müüdavate toodete seast, milles paratamatult leidub E-aineid. Alljärgnevalt leiad vastused küsimustele - millised on toidu lisaained, miks neid toitudesse lisatakse ning milliseid lisaaineid tervislik toituja kindlasti vältima peaks. Kui valmistoitude pakenditel peenes kirjas koostist lugeda, siis selgub, et lisaks tavapärastele toiduainetele sisaldub enamuses neist ka mingi võõrapärase nimega ühend või E-täht koos numbrikoodiga. E ja numbrikoodiga tähistatakse Euroopa Liidus toidu lisaaineid, kuid toidu lisaaine võib pakendil olla välja kirjutatud ka täispika nimetusega (nt E 621 või naatriumglutamaat). Toidu lisaainei

Toitumine
thumbnail
7
docx

Mehhiko köök

äärses piirkonnas. On tavapärane grillida kala ja erinevaid koorikloomi salsadega või valmistada cheviche`i (no laimimahlaga marineeritud mereannid). Lihadest süüakse enamus lihaliike. Palju on hautatud roogasid nt pozole - paks supp või vedelam ühepajatoit, mis koosneb sea- või kanalihast ja maisist; cochinita pibil - guljass-tüüpi roog sealihast. Kastmed Salsa tähendab hispaania keeles kastet. Põhikomponendid on purustatud tomat, hakitud sibul, paprika ja maitseained. Salsa roja (punane salsa) - tex-mex köögis eelistatud kaste. Sisaldab tavaliselt tomatit, paprikat, tsillit, sibulat, küüslauku ja mõnikord koriandrit. Salsa verde (roheline kaste) - valmistatakse mehhiko füüsali viljadest ehk tomatillodest, mis sageli enne purustamist röstitakse. Pico de gallo (hsp.k. - kuke nokk) - nimetatakse ka Salsa Mexicana, sest hakitud

Köögi õpetus
thumbnail
44
doc

Maitse- ja ravimtaimed

Taimede vahekauguseks istutamisel on soovitav jätta 15-20cm. Saagi kogumine ­ noori lehti võib noppida kuni sügiseni ja kasutada värskelt. Kuivatamiseks lõigatakse võrsed vahetult enne õitsemist. Kõige aromaatsemad on taimed teisel kasvuaastal. Kasutamine maitsetaimena ­ Lehtedel on tugev maitse ja neid tuleb ettevaatlikult doseerida. Kuivatatud ja värskeid lehti lisatakse salatitele, liha-, kala- ja munatoitudele. Salvei lehti keedetakse toidus vaid lühikest aega. Salvei kuulub itaalia ürdisegude koostisesse. Kasutamine ravimtaimena - Maapealseist taimeosadest valmistatakse limaskesta põletike vastast ravimit salviini. Salvei mahla ja värskeid lehti kasutatakse haavandite ja veenipõletike puhul. Salveiteed ja tõmmist kasutatakse suu- ja kurguhaiguste, higistamise, seedehäirete, maksa- ja neeruhaiguste korral. Ürt ergutab sapi tegevust ning muudab rasvased toidud kergemini seeduvaks. Ta mõjub antiseptiliselt, desinfitseerivalt ja kiirendab haavade paranemist

Terviseõpetus
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Koka kutseeksami kordamisküsimused ja vastused 1. Kirjelda külmtöötlemismeetodid · Külmutatud toiduainete sulatamine külmutatus liha- ja kalatoodete, pooltoodete sulatamine · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine Näiteks: köögivilja sorteerimine köögivilja pesemine köögivilja koorimine tapaloomade seedeelundite eraldamine lindude sulgede ja sisikonna eraldamine kalade soomuste ja sisikonna eraldamine · Madala toiteväärtusega osade eraldamine Näiteks: kontide eraldamine lihast kõõluste eraldamine lihast kalade fileerimine · Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine Näiteks: toiduainete tükeldamine toodete vormimine · Võtted mis kiirendava järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset Näiteks: toiduainete leotamine marineerimine · Võtted, mi

Kokandus
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Kirjelda külmtöötlemismeetodid lehekülg 12-13 Selleks, et toiduaineid saaks kas toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid pesta, koorida sellist tegevust nimetatakse toiduainete külmtöötlemiseks. Külmtöötlemisel toiduainete mass enamasti väheneb. Külmutatud toiduainete sulatamine: Külmutatud liha- ja kalatoodete sulatamine. Külmutatud pooltoodete sulatamine. Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine: Köögiviljade sorteerimine. Köögiviljade pesemine. Köögiviljade koorimine. Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine. Erineva toiteväärtusega osade eraldamine: Kontide eraldamine lihast. Kõõluste eraldamine lihast. Kalade fileerimine. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine: Toiduainete tükeldamine. Toodete vormimine. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti: Vahustamine. Hakkliha valmistamine. Toiduainete või pooltoodete paneerimine. Kirjelda kuumtöötlemismeetodid lehekülg 14-19 Toiduainete kuumtöötlus põhivõtted on keetmine ja praadimi

Kokandus




Kommentaarid (1)

hannus profiilipilt
hannus: hea :=
12:24 27-05-2009



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun