Tahad USA Amazonist või mõnes muust online poest osta, kuid nad ei saada Eestisse? Osta läbi Shipito! Tee tasuta konto Sulge
Facebook Like
Küsitlus
Add link

Tomatimaa Itaalia - sarnased materjalid

tomat, viljad, tomatid, purk, pasta, maitsest, purki, ikese, kastmed, sitsiilia, pitsa, oliivi, sugugi, plaate, vilju, pune, seep, raselt, imas, kuivi, samade, terved, hese, ilita, toitude, salatid, iesti, heks, pilaff, stus, korjamine, hemalt, hoidistamine, kides, aroomi, suust, hallitus, anumas, tekkima, alumisele, partiis, visata, sorte, ootusp
23
docx

Köögiviljad ja seened

..., Sise-Aasia steppidest või Indiast. Tänapäeval viljeletakse küüslauku laialdaselt kogu maailmas. Peamised küüslaugu tootjad on Hiina, Korea ja India. Rohkesti viljeletakse küüslauku ka USA-s, Egiptuses ja Türgis. Euroopas on arvestatavad küüslaugutootjad Hispaania, Prantsusmaa, Itaalia, Rumeenia, Bulgaaria ja Ungari. 50 Süsivesikute, valkude, mineraalainete, vitamiinide jt koostisosade kõrval väärib esiletõstmist antibiootilise toimega fütontsiidide sisaldus. Küüslaugu peamine tervistava toime mõjur on eeterlik õli allitsiin, mis annab talle ka iseloomuliku tugeva, paljudele inimestele ebameeldiva l...

Kokandus - Kutsekool
51 allalaadimist
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

.... Asetakse paras kogus vett keema ja valatakse see kohvipuru peale. Segatakse ja presskann suletakse, sõel jäetakse kannu ülemisse serva. Kohvil lastakse 4 minutit tõmmata ja seejärel vajutatakse sõel alla. Erikohvid-espressod-värske tumeda röstiga kohvipulber. Itaaliapärane kohvijook, mida valmistatakse espressomasinas. Valmistatakse surve all oleva auru ja kuuma vee juhtimisel läbi roostevabast terasest filtrisse asetatud kohvipuru- tulemuseks on puhtaim kohviessents kergelt pruunika vahuga. Serveeritakse klaasi koos külma veega. Cappuccino- kange...

Kokandus - Kutsekool
49 allalaadimist
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

...puru mõõdetakse kannu. Asetakse paras kogus vett keema ja valatakse see kohvipuru peale. Segatakse ja presskann suletakse, sõel jäetakse kannu ülemisse serva. Kohvil lastakse 4 minutit tõmmata ja seejärel vajutatakse sõel alla. Erikohvid-espressod-värske tumeda röstiga kohvipulber. Itaaliapärane kohvijook, mida valmistatakse espressomasinas. Valmistatakse surve all oleva auru ja kuuma vee juhtimisel läbi roostevabast terasest filtrisse asetatud kohvipuru- tulemuseks on puhtaim kohviessents kergelt pruunika vahuga. Serveeritakse klaasi koos külma veega. Cappuccino- kange kohv, haril...

Kokandus - Kutsekool
239 allalaadimist
38
docx

Valge veini ja toidu kokkusobivus

...tatakse Colombar'i nime all. Seal on see tänase päevani tähtsuselt teine viinamari, millest valmistatakse lihtsaid, kommertlikke vahu- ja mahuveine. Austraalias kasutatakse segatuna Chardonnay'ga ja ka Chenin Blanc'ga, et lisada veinidesse kargust. Cortese ­ Itaalia valge viinamarjasort, millest parimad veinid tulevad Lombardiast, näiteks Oltrepo Pavesest ja Piemontest, mille väärikaimaks näiteks on Gavi DOCG aastast 1998. Vein on puuviljane, värske ja aromaatne, ka veidi mineraalne, tsitruselise järelmaitsega. Kasvatatakse veel ka Liguurias ja Venetos. Vei...

Kokandus - Kutsekool
45 allalaadimist
10
odt

Itaalia rahvusköök

TALLINNA TEENINDUSKOOL Helen Vaku KM12-PE Referaat Itaalia Rahvusköök juhendaja: AnnelyKallo Tallinn 2012 Helen Vaku Itaalia Rahvusköök SISUKORD Sissejuhatus................................................................................................................3 Rahvusköök..........................................................................................................

Kokandus - Keskkool
33 allalaadimist
62
doc

Toiduained

...ights) ­ 22...25%. 26 6. PUUVILJAD, MARJAD JA PÄHKLID NING TOOTED NEIST Puuviljakasvatus on üks vanimaid põllumajanduse harusid, omades tähtsat kohta paljude maade majanduses. Suurimad puuviljatootjad on Brasiilia, India, USA, Hiina ja Itaalia. 6.1. Seemneviljalised puuviljad Õunad on meie vabariigi puuviljatoodangus esikohal. Nad sisaldavad keskmiselt 10% suhkruid, 0,7% happeid, 0,4% mineraalaineid, 0,5% lämmastikühendeid, kiud-, park- ja pektiinaineid, 85% vett, peaaegu kõiki tähtsamaid vitamiine, sh. 16...26 mg C- vitamiini 100g ...

Toitumisõpetus - Kutsekool
105 allalaadimist
8
docx

Köögileksikon

...eleeni, E-vitamiini. enne tarvitamist pesta terad veega, et eemaldada mõrkjas maitse. Keetmisel paisub kolmekordselt. sobib hästi suppidesse, ühepajatoitudesse ja prae lisandiks. Kinoaga saab edukalt asendada kuskussi, riisi, bulgurnisu, hirssi, tatart, amaranthi. al dente - Itaaliast pärinev kulinaarne mõiste, mis tähistab keedetud pasta või köögiviljade valmidusastet ja mille puhul pasta osutab hambale veel kerget vastupanu ja köögivili on aga veel kergelt krõmps. Durumnisujahu ­e. kõvanisu jahu, jahvatus pastatoodete valmistamiseks on jäme ja teraline. Sarnaneb mannale, see...

Kodundus - Tallinna Ülikool
21 allalaadimist
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

... jne. 17. Loetle ja kirjelda rahvusvaheliselt tuntud suppe. Bors- peedisupp (vene ja ukraina rahvustoit) Guljass- ungari pakas lihasupp Rassolnik- vene rahvustoit, mis sisaldab soola- või hapukurki Prantsuse sibulasupp- püreetaoline paks supp Minestrone- see on tuntumaid itaalia suppe Seljanaka- meil ja kogu maalimas hästi tuntud vene roog 5. KASTMED(SAUCES) 1. Nimeta põhikastmed. Hele põhikaste, valge põhikaste ja pruun põhikaste. 2. Millised lähteained on vajalikud pruunikastme valmistamiseks? Pruuni puljongit(nt kalapuljong), võid, nisujahu, tükeltatud maitseköögivilj...

Kokandus - Kutsekool
165 allalaadimist
652
pdf

Asjaajamise alused

...tide soove ja vajadusi. Üle maailma levinud toitlustusettevõtete kettides on toitude valik ja teenindus lihtne. Nendes saab suhelda mistahes keeles. Paljudes riikides on ainult neile omased kiirtoiduettevõtted. Näiteks: Inglismaal – fish & chips, Saksamaal Würstel, Itaalias panini. Suurim kiirtoiduettevõtete kett maailmas on McDonald`s, Soomes ja Baltimaades Hesburger, USAs Carrols. Kiirtoitlustusettevõtete kettide kõrval on ka väga erinevate äriideedega üksikettevõtteid. KORDAMISEKS 1. Nimeta oma kodukoha take-away-tüüpi ettevõtteid. 2. Kirjelda kiirtoit...

Analüüsimeetodid... - Tartu Ülikool
27 allalaadimist
13
doc

Eksamiküsimused

...os köögiviljade, tangainete ja makaronitoodetega, puuviljade ja marjadega. 29. Lehtköögiviljade kasutamine ja 3 rooga? Kasutatakse erinevate salatite valmistamises. Kartulispinatisupp Värviline jõulusalat Viinerijääsalat 30. Mis on risoto? Risotto on traditsiooniline Itaalia riisiroog. Pärit on risoto PõhjaItaaliast, eeskätt Piemonte idaosast ning Lombardia lääneosast, kus laiuvad Itaalia suurimad riisipõllud. Risoto on Milano ja Torino köögi alustala. Risoto valmistamiseks kasutatakse ümarat risotoriisi (nt Arborio või Vialone Nano), mida enne vedeliku lisamis...

Kokandus - Kutsekool
78 allalaadimist
343
pdf

Maailmataju uusversioon

...õnelnud on. Näiteks Ameerika Ühendriikide uurijate Bryant ja Helen Reeve teoses ,,Lendava taldriku palverännak" ( ,,The Flying Saucer Pilgrimage" ) on esitatud terve rida tuntumaid juhtumeid, mille korral on inimesed kontakteerunud maaväliste olenditega. Näiteks üks juhtum pajatab itaalia päritolust Orfeo Angeluccist, kel õnnestus suhelda maavälise olendiga aastal 1952. Tulnukad olid talle teatanud, et ,,Teie Õpetaja ( Jeesus Kristus ) ütles teile, et Jumal on armastus ja nendes lihtsates sõnades võib leida kogu Maa ja välismaailmade saladuste võtme". Maailmas on asetleidnud pal...

Teadus - Tallinna Ülikool
12 allalaadimist
8
odt

Maitsetaimed

...me harjunud liha ja kala marinaade valmistama üksnes loorberi ja pipra lisamisega, kasutada võiks julgemini maitsetaimi, eeskätt jänese-, lambaliha marineerimisel. Basiilik Basiilik on Lõuna-Aasiast pärinev aromaatne maitse- ja ravimtaim, mida eriti ohtralt kasutatakse Itaalia jm Vahemere köögis. India legendides on basiilik imelise jõuga taim. Basiilikut tunti ka vanas Kreekas ja Roomas. Keskajal oli ta laiemalt tuntud kui vahend mürgiste putukate hammustuste ja skorpioni salvamise vastu. Basiilik heamaitseline ja meeldiva magusa lõhnaga maitsetaim. See põhjamaa lo...

Kokandus - Kutsekool
35 allalaadimist
24
doc

Toiduaine õpetuse

...a hea seedehäirete, neerukivide, verevaesuse, neeru- ja põieliiva korral. Säilitatakse kuivatatult, külmutatult või soolatult. Soolatud tillil säilib aroom ja maitse paremini. Basiilik- Lõuna-Aasiast pärinev aromaatne maitse- ja ravimtaim, mida eriti ohtralt kasutatakse Itaalia jm Vahemere köögis. Basiilikuga võib maitsestada kõiki salateid, köögivilja-, kala- ja liha-, ka kruubi-, kaerahelbe- ja munatoite, marinaade ja kastmeid. Teda kasutatakse laialdaselt liha-, kala- ja konservitööstuses, kuulub ka liköörisortide maitseainete buketti. Kodusel teel hoidiste valmistamise...

Kokandus - Kutsekool
100 allalaadimist
34
doc

AEDVILJAD

... tegemiseks. soodustajat ning ta Meeldiva, kergelt on maitse ja nime magus-suitsuse andnud Itaalia maitsega. liköörile Cynar. Nuikapsas ehk Mugula koore värvus Sisaldab rohkesti Toiduks Sobib ka koolrabis võib olla kollakas, kiudaineid, kasutatakse ...

Köögi õpetus - Kutsekool
16 allalaadimist
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

...roopasse, LähisItta ja Kesk ja IdaEuroopasse. 32. Peamised turismisihtkohad Turismipiirkonnad Euroopa, Põhja Ameerika, Kesk Ameerika, Lõuna Ameerika, Aafrika, Aasia, Lähis ja Kesk Ida, Austraalia ja Okeaania - populaarsed sihtkohad 2010 a. Prantsusmaa, USA, Hiina, Hispaania, Itaalia, UK, Türgi, Saksamaa, Malaisia, Mehhiko ü Prantsusmaa ü USA ü Hispaania ü Itaalia ü Hiina ü UK ü Mehhiko ü Venemaa 15 ü Kanada ü Saksamaa PõhjaEuroopa ÜRO liigituse järgi selle regiooni koosseisu kuuluvad Island, Norra koos kuuluvate temale Svalbardi ja Jan ...

Turismiettevõtlus - Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor
97 allalaadimist
9
docx

Toiduained(4)

...as- ja isasõied paiknevad samal taimel. Tänapäeval kasvatatakse spinatit kõikjal mõõduka kliimaga piirkondades. Euroopas on suuremad spinatitootjad ja -eksportijad Itaalia ning Prantsusmaa. Värske spinat toidulauale! Inimene, kes ütleb, et talle spinat ei maitse, pole head spinatitoitu söönud. Et praegu on värske spinat müügil peaaegu ...

Kokandus - Kutsekool
35 allalaadimist
17
doc

Juustulaud

... 11 Juustud Tuntumad juustusortide maad: ·klassikaline juustumaa on Sveits - emmentaleri juust ·Rokfory juust Prantsusmaalt, hallitusjuust, teda nimetatakse kuninga juustuks ·Parmesany juust Itaaliast, tugeva maitsega ja lõhnaga. 1880.aastal hakati juustu valmistama Eestis, Kuressaares - emmentaler juust. Kõige suuremad juustutootjad on Ameerika, Prantsusmaa, Itaalia ja Holland. Keemiline koostis: piim (lehma-, kitse, lambapiim), 25%-täisväärtuslikku valku, rasva 15- 35% kogu juustu massi...

Kokandus - Kutsekool
34 allalaadimist
0
docx

V. Hugo Jumalaema kirik Pariisis terve raamat

...use katedraal. Vaadake maa-kivinurkadega telliskivimaju Henri IV ajast, Kuninga platsi, Dofääni platsi. Vaadake kirikuid Louis XIII ajast, raskeid, jässakaid, lamedaid, kohmakaid, kuppel nagu küür seljas. Vaadake Mazarini-aegset arhitektuuri. Nelja Rahva Kolleegiumi hoonet *, halba itaalia sigri-migrit. Vaadake Louis XIV losse, neid pikki, jäike, kõledaid, igavaid kasarmuid õukondlaste jaoks. Vaadake lõpuks Louis XV ehitusi sigurilehtede ja ussikestega, kõigi nende käsnade ja tüügastega, mis seda vana, iganenud, hambutut, kuid siiski veel edvistavat stiili näotuks teevad. François ...

Kirjandus - Keskkool
40 allalaadimist
68
docx

Köögileksikon

...ndast veidi õlist massi, mis koosneb omavahel põimunud tumepruunikaspunastest ning helekollastest habrastest niidikestest. Mida vähem on massis helekollaseid niidikesi (tolmukaid) seda kvaliteetsem on maitseaine. Safrankrookust kasvatatakse Hispaanias, Lõuna-Prantsusmaal, Itaalias, Türgis, Iraanis, Indias, Pakistanis, Hiinas, 8 Aserbaidzaanis, Dagestaanis ja ...

Toiduvalmistamine - Tallinna Ülikool
28 allalaadimist
80
docx

Toidukauba õpimapp

...sseller, apteegitill, bambusevõrsed, spargel. Mugulköögiviljad ­ kartul, mugulpäevalill, jamss, maapirn, bataat, maniokk, söödav ubajuur, taro. Õisikköögiviljad ­ brokkoli, lillkapsas, artisokk, itaalia hernes. Peaaegu kõiki köögivilju võib süüa toorelt, kuid kulinaarias on kasutusel hulgaliselt võtteid, kuidas köögivilju kuumtöödelda ning konserveerida. Levinumad võtted on keetmine, aurutamine, hautamine, praadimine, grillimine ja vokkimine. Kõik köögiviljad sis...

TOIDUAINETE SENSOORSE... -
58 allalaadimist
16
odt

Kokanduse põhimõisted

Aceto balsamico - Palsamiveiniäädikas, kõige kvaliteetsem ja algupärasem on pärit Modenast Itaaliast. Kasutatakse kastmete, köögiviljade, salatite, marinaadide jm maitsestamiseks. Afrodisiaakum - Kirge, sensuaalsust rõhutav, seksuaalset erutust tekitav toiduaine. Nimetus pärineb Kreeka armastusjumalanna Aphrodite nimest ning kõige sagedamini seostatakse seda austrite, sparglite, šokolaadi ja viig...

Kokandus - Kutsekool
12 allalaadimist
26
doc

Maitse- ja ravimtaimed

...iseni ning kasutada värskelt. Kuivatamiseks lõigatakse võrseid vahetult enne õitsemist Kasutamine maitsetaimena lehtedel on tugev maitse ja neid tuleb ettevaatlikult doseerida. Sobivad suppidesse, liha- ja kalaroogadesse ja neid keedetakse toidus vaid lühikest aega. Salvei kuulub itaalia ürdisegude koostisesse Kasutamine ravimtaimena aedsalvei ergutab sapi tegevust ning muudab rasvased toidud kergemini seeduvaks. Ta mõjub antiseptiliselt, desinfitseerivalt ja kiirendab haavade paranemist. Tee on mõjus kuristamisvahend kurguvalu puhul ja ergutab imetavate emade piimasekretsiooni....

Aiandus - Kutsekool
128 allalaadimist
31
docx

Toiduvalmistamise alused

...niviilu ja maitserohelisega) tükeldus viiludeks · Guljass (unga) ­ terava maitsega paks supp lihaga · Prantsuse sibulasupp (oignon) ­ paks püreetaoline supp (serveerimisel supi sisse saiaviil riivjuustuga, seejärel kuumutatatkse kuni juust on sulanud) · Minestrone (itaalia) ­ paks köögiviljasupp peekoni, singi, vorstiga (serveeritakse riivitud juustuga (parmesan)) EESTI RAHVUSKÖÖGIS · Kalasupp · Liha-klimbisupp · Hapukapsasupp · Hernesupp(vastlapäev) · Oasupp(vastlapäev) · Külasupp v.talupojasupp · Piimasupid (klimbi, kruubi,...

Toitlustus - Kutsekool
52 allalaadimist
6
doc

Puu-ja köögiviljad

VÄRSKED PUU ­ JA KÖÖGIVILJAD Tähtsal kohal inimese igapäevatoitumises. Suurepärased suhkrute, vitamiinide ja mineraalainete allikad. Keemiline koostis: Vesi ­ sõltuvalt liigist 72-95% ( erandiks pähklid, 5-8%). Annab mahlakuse, kuid põhjustab ka kiiret riknemist, Mineraalained ­...

Toitumisõpetus - Kutsekool
60 allalaadimist
20
xlsx

Toiduainete kilohinnad

Maitseroheliste kilohinn kaup ühik ühiku hind tüümian adzika (terav) kg 2,73 petersell aerosoolõli kg 2,77 basiilik ahvena filee kg 6,24 til...

Laomajandus - Kutsekool
17 allalaadimist
22
doc

Vürtsid ja ürdid

...etaoline paks supp Õli Suured sibulad Vesi Valge vein(kuiv) Sool, pipar Tüümian (kuivatatud) Ciabatta Õli maitsestamiseks Küüslauk Riivjuust (tugevamaitseline, nt emmental) MINESTRONE- tuntumaid itaalia suppe Suitsupekki Sibul Porgand Peakapsast Vett Lihapuljongikuubik Tükk porrut Herneid või tükeldatud aedoakaunu Makarone Küüsalauguküüs Tomatipüreed Valget või musta pipart Basiilikut, est...

Kokandus - Keskkool
50 allalaadimist
4
doc

Toidukontsentraadid

... min. o nn. kruusisupid, keev vesi peale kallata, valmivad 3 minutiga · Purgisupid klaaspurkides: guljass, bors, frikadelli-, rassolnik, seljanka, lõhe-, ... 2. Vormiroogade kontsentraadid: o Pajaroad: india, mehhiko, havai, itaalia, napoli, tex-mex - lisada lihakonservi o Pastaroad: Spagetid juustukastmega, koorekastmega, tomati-juustukastmega, paki sisule lisada kuum vesi, lasta mõni minut kaane all haududa (Knorr) o Tortelliinid: lihaga, juustuga, vajavad veidi keetmist o Kiirkeedunuud...

Kokandus - Kutsekool
20 allalaadimist
12
doc

Itaalia köök

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kairi Ütsik T11HT ITAALIA KÖÖK Referaat Juhendaja: Riina Laht Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS...........................................................................................3 1.Itaalia köök.....................................................................................

Toiduainete õpetus - Kutsekool
43 allalaadimist
70
xlsx

Aiakultuuride võrdlustabel

Liik Ladinakeelne nimetus 1 Brassica oleracea var. capitata f. alba 2 Brassica oleracea var. capitata f. rubra 3 Brassica oleracea var. botrytis 4 Brassica oleracea var. gemmifera 5 Brassica rapa subsp. pekinensis 6 ...

Aiandus - Kutsekool
130 allalaadimist
11
pdf

Köögiviljad

Mulla ja seemnete Koristamine, Nimi Iseloomustus Kasvunõuded ...

Bioloogia - Kutsekool
50 allalaadimist
28
pptx

Toidukaupade uurimus (köögi-, puuviljad, pähklid)

...lismaine ning siis ei peaks neid nii palju sisse importima Köögi- ja puuviljade, pähklite ning teistest taimeosadest toodete import Eestisse (eurodes)  Kreeka Tai Taani Türgi Rootsi Tšehhi Itaalia Hispaania Austria Ungari Holland Soome Saksamaa Leedu Läti Poola 0 2000000 4000000 6000000 8000000 10000000 12000000 Pekaanipähkel   Pekaanipähkel on pärit USA Mississipi jõe orust  Puid kasvatatakse spetsiaalsetes istandus...

Geograafia - Keskkool
15 allalaadimist
99
doc

11. klassi kirjanduse eksami konspekt + raamatu kokkuvõtted

...-aastaselt avaldas noor Hemingway oma esimese kirjandusliku teose. · Saab töö ajalehes reporterina I maailmasõja vabatahtlike armees, aga rindele ei läinud ­ oli ühest silmast poolpime. Lõpuks sai Punase Risti kaudu Euroopasse ning pääses ka rindele . Saab Itaalia rindel haavata. Tema mõtted sõjast tulles muutusid võrreldes endisega. Tekkisid küsimused sõja mõttetusest · . Pärast sõda uuesti Euroopasse. Peatub Pariisis, väljasõidud Itaaliasse ja Hispaaniasse. Oli ajalehereporter. · Mõjutused Turgenevilt, Tolstoilt, lemmik ka Jack Lo...

Kirjandus - Keskkool
222 allalaadimist
30
pdf

Toidukaupade õpimapp: köögiviljad

TALLINNA TÖÖSTUSHARIDUSKESKUS KÖÖGIVILJAD Õpimapp Juhendaja: Merle Salu Koostaja: Jelizaveta Kuznetsova 205 MRA TALLINN 2014 Sisukord KÜSIMUSED JA VASTUSED ......................................................................................

Müüja - Kutsekool
14 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun