Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"eelroaks" - 51 õppematerjali

eelroaks on …..nt tomati – mozzarella salat Pearoaks on ….. nt mee ja sinepiga glasuuritud seakarbonaad….. Ja magustoiduks ….. nt Tiramisu kook Kohv, tee, jäävesi kuulub lõunasöögi juurde.
thumbnail
6
doc

Soome keele väljendid

- Soovin klaasi vett / mahla Laittakaa juomaan runsaasti jäitä, kiitos. - Palun pange joogi sisse palju jääd. Kuppi vahvaa kahvia.- Tass kanget kohvi. Saisinko maitokahvin? - Kas ma saaksin piimakohvi Myös kermaa ja sokeria, kiitos. - Palun ka koort ja suhkrut. Onko teillä fariinisokeria? - Kas teil on fariinsuhkrut? En käytä sokeria, onko makeutusainetta. - Ma ei kasuta suhkrut, kas teil on suhkruasendajat? Mitä suosittelette alkuruuaksi. - Mida te soovitaksite eelroaks? Tilaan alkuruuaksi kurkkusalaatin. - Tellin eelroaks kurgisalati. Missä ovat mausteet: suola, pippuri. - Kus on maitseained: sool, pipar. Saisinko ketsuppia/ sinappia. - Kas ma saaksin ketšupit / sinepit. Saisinko kastikkeen erikseen.- Kas ma saaksin kastme eraldi. Otan pippuripihvin ja riisiä. - Võtan piprašnitsli ja riisi. Onko teillä sosekeittoa?- Kas teil on püreesuppi? Jälkiruuaksi jäätelö.- Magustoiduks jäätis. Kiitos, ruoka oli oikein herkullista

Keeled → Soome keel
22 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Köögiviljad

15 Küüslauk ja sibul pärsivad vabu radikaale ja teisi vähi teket soodustavaid aineid Sisaldavad vitamiini C On looduslikud antibiootikumid 16 Artisok Ergutab sapinõristust, aidates kaasa toidu paremale seedimisele Viib organismist välja kolesterooli Konservartisokki võib süüa pastaroogadega, lisada salatisse või süüa koos röstitud paprikaga eelroaks 17

Bioloogia → Bioloogia
13 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Eesti keele struktuur/ Homonüümid

oma tulumaksu ära. (mure ja mureda) mure Ema ei pea poja pärast enam muretsema. Muredaks hautatud veiseliha. napi ja napa) napp Jäin napilt lennukist maha. Seade kinnitub iminapaga esiklaasile. (nuku ja nuki) nukk Vend ehitas mulle nukumaja. Sõrmenukid hakkasid eile valutama. (reie ja reisi) reis Tal on tugevad reielihased. Pärast pikka reisi on hea jälle kodus olla. roog (roa ja roo) Eelroaks on täna värske salat. Pilliroo katus on imeilus. (serva ja servi) serv Pargi auto tee serva. Kaia servis täna paremini kui ta vastane. siili ja siilu) siil Siilike sööb õuna ja joob vett. Pintsaku siil tuli õmlusest lahti. 2. Kõik need sõnad on täielikud homonüümid: kõik sõnavormid langevad kokku, aga tähendus on erinev. Leia nende sõnade erinevad tähendused

Eesti keel → Eesti keel
35 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Referaat kodundusest: salatid

[2] Toorsalat Toorsalatis peavad komponendid maitselt ja värvuselt omavahel sobima sobima. Tooraineid valitakse värskuse ja kvaliteedi järgi, mis pestakse ja puhastatakse eriti hoolikalt. Peale puhastamist lõigatakse toiduained tükkideks vastavalt sellele kuidas kellegile meeldib. Toorsalatid valmistatakse vahetult enne serveerimist, et salat püsiks värske. Igale sööjale arvestatakse 100g eelroaks või 50 g lisandiks teisele toidule. [2] Caesari salat[6] Toorsalati kastme valmistamine Toorsalati kastmeks sobivad õli-äädikakastmed, hapukoore ja rõõsakoore kastmed, majoneesi- ja mahlakastmed. 1 kg salati kohta 200-250 g kastet. Kaste lisatakse vahetult peale tükeldamist (väldib värvuse tumenemist) [2] Kõige populaarsemad on loomulikult eriti lihtsalt valmistatavad klassikalised salatikastmed

Toit → Tooraine õpetus
11 allalaadimist
thumbnail
15
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE

Järvamaa Kutsehariduskeskus Kodumajandus KM32 Epp Nuhkat PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE Lõputöö Juhendaja: Ruth Muru, õpetaja-metoodik Särevere 2012 2 SISUKORD SISUKORD...........................................................................................3 SISSEJUHATUS.......................................................................................4 MENÜÜ.............................................................................................. 5 1.KALKULATSIOONIKAART........................................................................6 1.1.Eelroog......................................................................................................................... 6 1.2.Pearoog...............................

Toit → Toiduvalmistamine
74 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Võileivad

kilu, vutimuna ja kaunistatud maitse- rohelisega. Serveeritakse tavaliselt kohvi- ja teelaual või külmalaual. 6. Kokteilivõileib Kokteilivõileivad on väga väikesed võileivad, läbimõõduga 3-4 cm. Aluseks on röstitud sai, määrdeks sulavõi, peal juust, kaunistuseks lahtitehtud rohelinesibul, kalafilee ja maitseroheline (till). Serveeritakse suupistena alkohooltsete jookide, segujookide, kohvi-ja teejoogi kõrvale. Sobib ka külmlaua või lõunasöögi eelroaks, bufeevastuvõttudel. 7. Torn-ehk püramiidivõileib Koosnevad ülestikku pandud ja tiku või vardaga kinnitatud üht või mitut liiki võileibadest.Et püramiid kaunim jääs ja püsti seisaks, peaksid olema võileivad erinevad suurusega. Aluseks on sai, määrdeks või, peal tomatirattad, sibularõngad,lehtsalat. Järgmine korrus on leib, majonees, ketsup ja juust ning kõigepeale tuleb saiamütsike ja viinamari läbi suupistetiku. 8. Kihiline võileib(inglise teevõileib)

Toit → Toiduvalmistamine
32 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka üleminekueksam

KOKA ÜLEMINEKUEKSAM TALLINN 2012 Koka üleminekueksam Menüü EELROOG Muna majoneesi, tomati ja basiilikuga (muna, majonees, kirsstomat, basiilik) PEAROOG Maksastrooganov kartulipüree ja mustrõika peedi salatiga (veisemaks, tomatipüree, hapukoor, sibul, kartul, piim, või, mustrõigas, peet, õun) JÄRELROOG Kovhikreem (rõõsk koor, kohv, suhkur,zelatiin) Sidrunivesi Leib Koka üleminekueksam Toiduidee Menüü on koostatud kahele kahele keskealisele naisterahvale. Menüü koostamisel lähtusin etteantud toidukorvist ja kliendi eelistusest, et toit oleks lihtne ja odav. Eelroaks valisi...

Toit → Toiduvalmistamine
56 allalaadimist
thumbnail
12
odt

Köögivilja õpimapp

6.Anna soovitusi porgandi kulinaarseks kasutamiseks? Porgandi toorsalat,porgandi mahl,paja-ja pastaroogades. 7.Millise kujuga võib olla söögipeet? Ümar, lapik-ümar või piklik 8.Miks soovitatake just eriti kevadel kaalikat süüa? Kuna see aitab kevadväisimusest üle saada. 9.Võrdle naerist ja kaalikat? Omadustelt on nad sarnased.Naeris on madalama toiteväärtusega,kuid mahlasem ja pehmema maitsega. 10.Redise kulinaarne kasutamine? Kasutatakse värskelt eelroaks,võileibade katteks ja lisatakse salatitesse. 11.Rõika kulinaarne kasutamine? Kasutatakse värskelt nii viiludeks lõigatult kui ka riivitult võileibadel, salatites, toortoitudes ja liharoogade juures. 12.Millised on selleriliigid? Leht,-vars ja juurseller. 13.Milline näeb välja pastinaak? On kollakasvalge piklikümar või koonuskujulise juurega. 14.Millise värvusega võivad olla söögisibulad? Söögisibulad võivad olla kuldse, punase või valge koorega. 15

Kategooriata →
61 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Jõulutraditsioonid

Traditsioonid Jõulud on Hispaanias väga pühalikud. Ametlikult algavad jõulud Hispaanias 8. detsembril. Seda päeva tähistatakse igal aastal suure gooti katedraali ees, mis asub Sevillas. Tseremooniat kutsutakse los Seises mis tähendab tõlkes kuue inimese tantsu mida tantsitakse Neitsi Maarja auks. Nimest hoolimata tantsib seda tantsu 10 kostümeeritud poissi. Tants koosneb mitmestest täpsetest liigutustest ja zestidest. Kuid tõeline märk jõulude algusest on Hispaania rahvusvaheline loterii mis toimub 22.detsembril. El Gordo lot...

Keeled → Hispaania keel
53 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Menüü plaan

Kool Pärnumaa Kutsehariduskeskus Nimi Keili Lutschan Esitamise aeg Kodutöö teema Lõunasöök perekonnale gümnaasiumi lõpetamise puhul Taotletava kutsekvalifikatsiooni tase Toidukorra kirjeldus (ürituse eesmärk, kellele toidukord on mõeldud, mida pakutakse ja kuidas läbiviiakse) See on pidulik lõunasöök minule ja minu perele minu lõpetamise puhul. Lõunasöögil pakutakse esimeseks käiguks singisalatit krõbekartulitega. Joogiks kõrvale võtan mina mineraal vee ja vanemad võtavad tavalise vee. Pearoaks on lõheroos toorjuustuga ning joogiks kõrvale valge vein Pinot Gris Medaille d' Or 2009. Ja siis viimaseks käiguks ehk dessert on tiramisu. Kujundatud menüükaart: Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus (põhjenda samuti toitude ja jookide sobitamist) Eelroaks on singisalat krõbekartulitega- koosneb siis singist,porrust,tomatist,salatilehest ning see serv...

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Saksamaa

Saksamaa Relica Sulg PK10 Tutvustus Saksa köögi erinevuseks on mitmesuguste juurvilja-, sealiha-, vasikaliha- või loomaliha-, kodu- või metslinnuliha- ja kalaroogade suur vaheldusrikkus. Väga palju tarvitatakse juurvilju, eriti keedetult, nt. lillkapsast, aedoakaunu, porgandit, punast peakapsast. Veel kasutatakse keedetud hernest ning keedetud kartuleid. Sakslastel on erakordselt populaarsed erinevad võileivad: juustu, kohupiimamassi ja kalaga. Suupisteteks on juurviljasalatid, vorsttooted, sprotid, majoneesiga maitsestatud liha- ja kalasalatid. Samuti tehakse ka palju suppe. Võttes supi vedelikuks köögiviljade, liha ja kala keeduleeme. Supid paksendatakse jahuga, sageli lisatakse veel tangu, klimpe või praetud leivakuubikuid. Magustoitudest on väga populaarseteks kastmete või siirupitega puuviljasalatid, kompotid, kissellid, mannavahud, jäätised ja puuviljad. Toitude maitsestamin...

Geograafia → Geograafia
10 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kohustuslik sõnavara teenindajale

Kohustuslik sõnavara teenindajale: Eesmärk on luua külalisele tunne, nagu oleks ta külas oma headel sõpradel. Meilt võib küsida ja paluda kõike (siivsad soovid). Meil on tema jaoks alati aega ja tahtmist tema soove täita. Hommikusöök ei ole ainult "kõht täis" vaid ka emotsioon, et kõik on hästi. See ongi ,,Yes, I Can!" suhtumine. Tsekkajale: OLULINE ON KASUTADA KLIENDI NIME Saabuvale külalisele: Good Morning! May I have your name (room number), please? ..... Thank You, Mr /Mrs........ Please enjoy your breakfast. Kui küsitakse kuhu istuda võib, siis: It is free seating (istekohad on vabal valikul) Kui külaline soovib maksta hommikusöögi eest, siis palume tal istet võtta ja viime arve lauda. Please have a seat. I will bring a bill to your table. Hyvä huomenta! Saisinko huonenumeronne? ..... Kiitos, herra /rouva .........(nimi). Olkaa hyvää! Hyvää ruokahalua! Tere hommikus...

Turism → Turism
8 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

Ilusas Eestis keset männi metsa paikneb väike järv mille kaldal on värskelt valminud palkmaja. Ilusa pilliroo katusega hubases majas on restaureeritud vanaaegne mööbel. Nurgas mängib vaikselt vana gramafon tume tammepuumööbel annab majale sellise mõnusa hõngu. Küünlad on paigutatud akna laudadele ja ka osadele kapi servadele. Ning ilusad lilled kaunistavad tube ja lauda. Kujundatud menüükaart: Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus Nende eelroaks on punane kalamari pliinide, punase sibulaga ja hapukoorega. Kuna mees tahtis pakkuda midagi maapärast ja tervislikku siis sai otsustatud metssea liha ja rohelise kasuks. Ning pearoaks siis seega metsea praad aurutatud köögiviljade ja lillkapsakreemiga. Et anda toidule värvilikust ja mahesust. Magustoiduks otsustati valida Napoleoni kook. Aperatiiviks tellisid nad Villa Soleis mis on valge ja valmistatud vermentino viinamarjadest 2010nda aasta saagist Itaalias

Toit → Toitlustus
69 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

Ida-Virumaa-Kutsehariduskeskus Eriala:Kokk Kristel Teppe Romantiline Õhtusöök Lõputöö Juhendaja .Urve Arm Jõhvi:2011 Sisukord Menüü.............................................................................................................................................. 3 MENÜÜ PÕHJENDUS ..................................................................................................................4 TEHNOLOOGILISED KAARDID.................................................................................................5 Eelroog.........................................................................................................................................5 Pearoog........................................................................................................................................ 6 Järelroog..........................

Toit → Kokandus
180 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Võileivad

Määrdeks on toiduõli, katteks on rullikeeratud kilu, vutimuna ja kaunistatud maitse- rohelisega. Serveeritakse tavaliselt kohvi- ja teelaual või külmalaual Kokteilivõileib Nendel leibadel ja saiadel on või, kurk, sink, juust, viinamari. Aluseks on röstitud sai või leib. Määrdeks on sulavõi. Peal sink, juust ja kurk. Kaunistuseks viinamari. Serveeritakse suupistena alkohooltsete jookide, segujookide, kohvi-ja teejoogi kõrvale. Sobib ka külmlaua või lõunasöögi eelroaks, bufeevastuvõttudel. Torn- ehk püramiidvõileib 4 pätsi täistera-röstsaia SINGI - ANANASSIVIE: 200 g maitsestamata toorjuustu 300 g keedusinki 2 purki purustatud ananassi 1 tl jahvatatud paprikat 1 dl peenestatud siledaid petersellilehti soola KAUNISTUSEKS: 200 g maitsestamata toorjuustu suur kimp tilli ja murulauku paksu võileivamajoneesi petersellilehti 1 punane paprika Lõika teravaservalise vormiga 42 saiaketast. 1. Nõruta ananassihoidis sõelal. T 2

Toit → Toiduvalmistamine
24 allalaadimist
thumbnail
4
pdf

KOKK I KUTSEEKSAM

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKOOL Teenindusosakond Inna Raud KOKK I KUTSEEKSAM Aruanne Juhendaja:Ariaane Truu Viljandi 2013 1. MENÜÜ Eelroog : Kartuli-sibulapüreesupp praetud kukeseente ja friteeritud kartuli ribadega Pearoog : Mozzarellaga täidetud paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega Järelroog : Riivleib vahukoorega Minu menüü sobib talviseks õhtusöögiks ka suuremale selts- konnale. Eelroaks pakun soendavad kartuli-sibulapüreesuppi mille kaunistan friteeritud kartuli ribadega.Supp sobib talvisel ajal kõige paremini. Pearoaks pakun sea välisfilee paneeringus täidetud mazza- rellaga ja jüürde suurepärase kõrvitsakoogi köögiviljakastmega. Tegemist on õulumenüüga ja sea liha sobib väga hästi peo lauale ,aga kõrvitsakook teeb selle toidu eriliseks . Desserdiks pakun eestipärast riivleiba vahukoorega eks ta on natuke r...

Toit → Kokk
15 allalaadimist
thumbnail
10
doc

PIDULIK ÖHTUSÖÖK

Kuressaare Ametikool Toitlustusteenindus Koka eksam Gristi Adrat PIDULIK ÖHTUSÖÖK Aruanne Kuressaare 2012 SISUKORD Menüü........................................................................................................................................................ 3 Menüü põhjendus.......................................................................................................................................4 Toitude kalkulatsioonid ja tehnoloogilised kaardid ..................................................................................6 Töögraafik..................................................................................................................................................7 TOIDU KALORSUS....................................................................

Toit → Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Teise kursuse üleminekueksam

Järelroog. Tuunitud leivasupp vahukoorega (mesi, manna, kirsid) 3 Tallinna Teeninduskool Kristel Tilk Toiduidee Valisin need toidud kuna mulle endale maitsevad ja neid on lihtne valmistada suurkööki. Tomatisupp eelroaks. Ta sobib just nimelt noortele ooteks, aga samas sobib igale vanusele. Tomatisupp on üpris kuulus ka restoranides roana ning ta toidab hästi kõhtu. Pearoog just seepärast kuna riis on tervisele kasulik ja samas sobilik menüüsse. Ning järelroaks valisin leivasupi, sest ta on eestlaste toidulauale minu arust just sobilik valik. Menüü koostasin mõttega sobitada ta kas Eesti pärasesse restorani või kooli.

Toit → Kokandus
72 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Esitamise aeg 20.02.2012 Kodutöö teema Lõunasöök, mis muudab argipäeva erilisesks Toidukorra kirjeldus (kellele, mida ja kuidas) Minu pakutav menüü sisaldab endas kolme käiku: Eelroog, pearoog, magustoit. Toidud on valitud vastavalt kliendi soovile. Kliendiks on keskealine paar, kes hindab lihtsust kuid samas head maitset ja peent väljanägemist. Sellepärast ei ole roogades toiduainete kooslused liiga üllatuslikud ja harjumatud, lihtsalt erilised. Samuti on road valitud küllaltki tervislikud, kuna klientidel pole plaanis kaalus juurde võtta. Vaid säilitada head välimust. Eelroaks olen valinud värske salati graavlõhe ja maitsestamata jogurti-küüslaugu kastmega. Krõbedust lisavad toidule grillitud krutoonid. Eelroog on mahlane ja värske ning eeldab isu suurendamist pea roa ajaks. Punane kala ja värsked köögiviljad sisaldavad rohkelt kasulike vitamiine. Küüslaugu kastme serveerin eraldi, sed...

Majandus → Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Pidulik kolmekäiguline menüü

PIDULIK KOLMEKÄIGULINE ÕHTUSÖÖK Kirjalik aruanne Juhendajad: Pärnu 2019 1 SISUKORD ( Pealkiri 1, kirjasuurus 18 pt, läbiv suur täht) !Siia tee ise automaatsisukord kõige viimasena 2 MENÜÜ PÕHJENDUS Pakun kolmekäigulist romantilist õhtusöögiks eelroaks Spinati- ja brokolipüreesupp pearoaks Ahjus küpsetatud veise välisfilee, kartulipüree, punase veini kaste, blanšeeritud porgandi mix ja desserdiks Šokolaadifondant, toorjuustu ja sidrunikreemiga, vaniljejäätisega. Valisin need toidud sellepärast et need sobivad oma vahel kokku. Road sobivad noorpaaridele, kes soovivad romantilist ja midagi erilist enda söögilauale. Minu kliendid on enamasti noored täisealised aga samuti sobib ka keskealistele.

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

Ida-Virumaa-Kutsehariduskeskus Eriala:Kokk (õpilase nimi) PIDULIK LÕUNASÖÖK Lõputöö Jõhvi:2011 Sisukord 1.Menüü Eelroog Suvine suitsukanasalat (suitsukana, ananass, Hiina kapsas, konservmais, majonees, aroomisool) Põhiroog Kreemine sealiha (sea välisfilee, sibul, seened, kuiv valge vein, toorjuust) Järelroog Karamell-leivaparfee marjapüreega (riivleib, hapukoor, rõõskoor, riivleib, suhkur, või, vaarikad, ) 2.Menüü põhjendus Menüü koostasin oma õele, kes on toidu suhtes eriti valiv ja hoolib oma tervisest. Eelroaks valisin suvise suitsukanasalati kuna selles on palju rohelist ...

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Hans ja Grete

Harry-Herden-Hans ja Gabriella-Gloria-Grete. Kunagi ammu, elas ühes väga kauges linnas üüratult rikas perekond. Vähemalt alguses olid nad heal järjel. Kuid nagu ikka, kui inimesed ei oska hetke olukorda hinnata, elatakse sageli üle oma võimete. Nii juhtus ka selles peres, kuid nüüd nende loost lähemalt. Peres oli neli liiget: isa, tema kaks last ja võõrasema. Poisslaps oli pikk, tõmmu ja kõige ilusamate pruunide silmadega Harry-Herden-Hans ning tütar vapustavalt veetlev, kõige kaunimate heleblondide poolde selga ulatuvate kiharatega Gabriella-Gloria-Grete. Tüdruku ja poisi isa töötas väga heal järjel olevas advokaadibüroos, kasuema oli aga eksklusiivse rõivapoe keti omanik. Kuid kui välk selgest taevast tuli majanduslandus. See mõjutas ka nende elu. Isa koondati ja kasuema poed läksid pankrotti. Pere oli aga harjunud laialt elama, mistõttu raisati ka kõik aastatega kogunenud säästud kiiresti ära. Oli ju ...

Kirjandus → Kirjandus
47 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Menüü Pidulik sünnipäevalõuna Eelroog: Lõheterriini sidrunikastmega Pearoog: Apelsiniga glasuuritud pestoga täidetud broilerifilee, suvikõrvitsa-paprikaraguu ja kus- kussiga. Järelroog: Jõhvikasorbett kamaküpsisel Jook: Kurgivesi Minu klientideks on kaks noort neidu, üks neist peab oma sünnipäeva ja soovib erilise lõunasöögiga seda tähistada koos oma sõbrannaga. Nende sooviks oli midagi mahedamat, et toidud ei oleks liiga vürtsikad ja suure kalorsusega. Nad soovisid eelroaks rooga lõhest, aga sellist, mida nad varem pole proovinud. Soovitasin neile lõheterriinit ning maitse elavdamiseks sidrunikastet. See tundus neile põnev ja nad olid pakkumisega rahul. Lähtudes kliendi soovist saada pearoaks midagi broilerifileest soovitasin neile apelsiniga glasuuritud pestoga täidetud broilerifileed, mis tundus neile uus ja huvitav. Lisanditeks veel kus- kuss ja köögiviljaraguu. Roas kasutan erinevaid kuumtöötlemisvõtteid, mis teeb toidu

Toit → Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

Lähtudes klientide soovist, otsustasin kokku panna menüü, mis sobib just neile. Kliendid armastavad süüa röstitud saia ning värsket salatit. Seepärast otsustasin valmistada eelroaks maitsva ning kerge punakas-roheka-valge värvusega bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal. Spinatis on palju tervisele kasulikku rauda, mineraalsooli ja C-vitamiini. Ilusad värvid tekitavad söögiisu, mistõttu sobib bruschetta suurepäraselt eelroaks. Kuumtöötlusvõteteks on ahjus küpsetamine. Pearoaks pakun sea välisfileed rosina täidisega, kartulivormi, suitsupeekonisse mähitud rohelisi ube ja punase veini kastet. Kuumtöötlemisvõtetest kasutan praadimist, grillimist, küpsetamist, keetmist. Toidule lisavad värskust ning värvi rohelised oad ning krõmpsuv suitsupeekon lisab ubadele huvitava suitsuse maitse. Ilusa kontrasti loob kollakas-punane kartulivorm. Mahlane ja

Toit → Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

12. peekon 6 13 0,78 41 2,46 0 0 425,2 25,512 13. sool 1 0 0 0 0 0 0 0 14. pipar 1 0 0 0 0 0 0 0 KOKKU: 513 xxx 6,75 xxx 78,422 xxx 11,963 xxx 779,88 Minu eelroaks on supp, mis sobib talvisesse menüüsse eriti hästi, kuna on toitev ja serveerin kuumalt. Supi põhitoorainena kasutan Bostoni salatit, mis sisaldab palju vitamiine ja vähe kaloreid. Salat tõstab söögiisu ja on valuvaigistava mis rahustava toimega. Mida rohelisem on salat, seda suurem on selle vitamiinisisaldus ja selline ilus roheline soe suutäis teeb kindalsti külma talve rõõmsamaks.

Toit → Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Rootsi etikett, äritavad

Toidud ja joogid Toidud Hommikusöök- 7.00-8.00, väljaarvatud maal, suvilates, kus hommikust süüakse kell 10.00, kui kõik on üles tõusnud. Pakutakse kohvi või teed, juustu, saiakesi ning mett ja erinevaid moose. Lõunasöök- 12.00-13.00 koosneb kas soojast toidust või võileibadest. Kõrvale juuakse mineraalvett, mahla, veini või õlut. Kohvi juuakse pärast magustoitu. Õhtusöök- 18.00 või kell 19.00 neljakäigulise piduliku dinee korral. Eelroaks on sageli krevetid, suitsulõhe, kalamari, marineeritud heeringasvõi puuviljasupp. Pearoog on liha või kalapraad kartulite ja aedviljadega. Sellele järgneb salat ning siis magustoit (jäätis või pannkoogid ja puuviljad). Joogid Eelroa juurde juuakse aquaviti (teraviljast või kartulitest destilleeritud ning sageli köömnetega maitsestaud liköör). Aquviti serveeritakse väikestes pitsidest väga külmana. Kõik Rootsi naised joovad aquviti väikeste lonksudega

Filosoofia → Etikett
29 allalaadimist
thumbnail
5
wps

Tomatimaa Itaalia

tomateid tomatimahlas, purustatud tomatit, tomatipüreed, -mahla ja -pastat. Nendele lisaks seisavad iga majapidamise hoiuruumis suured saviastjad, mis sisaldavad päikeses kuivatatud tomatipoolikuid koos kapparite, pune, basiiliku, tshilipipra või muude meelepäraste maitselisanditega; kogu see värvi-, maitse- ja aroomiküllus on uputatud heasse oliiviõlisse Itaallased kutsuvad seda hoidist pomodori secchi (kuiv tomat) ning pruugivad seda kas lihtsalt antipastoks ehk eelroaks või söövad koos leiva ja juustuga; muidugi on pomodori secchi kasutatav ka igal pool mujal, kus tomatit üldse pruugitakse. Niihästi õli kui ka tomatipoolikud on teineteise ja maitselisandite lõhnast ja maitsest põhjalikult läbi imbunud ning annavad seepärast võrratu maitse nii pastaroogadele, pitsadele, salatitele, vinegrettkastmetele, piruka- ja pastapadjakeste täidistele.Tomatihoidistamine on talgutöö

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Muna- ja juusturoad

(Tuntud prantsuse juustusordid) 2.1.2 Bleu d´Auvergne Enamasti serveeritakse seda juustu osana juustuvalikust, kuid kahtlemata annab erilise maitse ka salatitele ning kastmetele. Veinidest sobib pakkuda juurde tugevat punast veini Bourgogne või Bordeaux piirkonnast Prantsusmaalt. Samuti soovitatakse pakkuda juurde portveini või kuiva valget vahuveini. (Ibid) 2.1.3 Mimolette Mimolette sobib riivituna küpsetamiseks, pikantseks eelroaks või salatitesse. Kõrvale sobib pakkuda nii õlut kui punaseid Bordeaux ja Burgundia veine, valgetest veinidest vürtsikamat Pinot Gris'd või täidlast, tamme-ja võinüansiga Chardonnay'd. (Ibid) 6 2.1.4 Riblaire Kreemjas valge kitsejuust Poitou Charentes piirkonnast Lääne Prantsusmaal. Maheda maitsega, vähese soolasusega, pehme tekstuuriga küpsetatud kitsejuust on kaetud

Toit → Kokandus
33 allalaadimist
thumbnail
19
docx

KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK

aastajale ning selle maitse kooslusele ja lihtsusele. Menüü koostamisel arvestasin kliendi soovidega ning nende aleergiatega ning mida nad maitsta soovivad. Nad pidasid oluliseks toitude kergesti seeditavust, maitset, head kvaliteeti ning täis kõhtu. Tahan oma vanematele pakkuda midagi sellist, mida nemad pole veel proovinud ning ise valmistanud. Eelroog Peedipüreesupp piimavahuga Punanepeet ja maitseroheline annavad supile erksa värvi ja omapära nii maitses kui ka värvuses. Eelroaks pakun ma peedipüreesuppi, kuna peedis on palju toitaineid ja vitamiine, mis aitavad hoida vere tugeva ning immuunsüsteemi tugeva ja korras ning aitab hoida südame terve ning aitab vererõhu normaalsena hoida. Supis on ka sibulat, milles on mineraalaineid, mis on tervisele head ja hoiab sind terve ja tugevana. Piimavaht annab supile ilusa valge vahu tupsukese. Pearoog Mee ja aniisiga küpsetatud kanafilee, küüslaugu-ürdikartuli, mee-porgandi ja besamell kastmega

Muu → Kutsevalik
12 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

TALLINNA TEENINDUSKOOL LIINA STJOPTSENKOVA 044K KOKK KUTSEEKSAM aruanne Juhendaja:Irina Horoshihh Tallinn 2010 MENÜÜ 1)Caesari salat (Lehtsalat,broilerifilee,kaste-hapukoor,sinep,munarebu,küüslauk,oliiviõli,parmesani juust,saiakuubikud) 2)Sealiharull,kaalika suflee ja herne püreega. (Sealiha,paprika,sampinjon,sulatatud juust ,,Merevaik",kartul,kaalikas,muna,külmutatud roheline hernes) 3)Brandi PannaCotta vaarika couliga. (Vahukoor,brandi,zelatiin,suhkur,vaarikad,marjaliköör,sokolaad) Vesi TOIDUIDEE Minu menüü on koostatud palju liikuvale in...

Toit → Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Sõbrapäeva lõuna

Põltsamaa Ametikool Kokk I Kutseeksami-kirjalik kodutöö Sõbrapäeva lõuna Põltsamaa 2009 SISUKORD 1.Sissejuhtaus 2.Toitude valiku põhjendus 3.Menüü 4.Tehnoloogilised kaardid ja hinna kalkulatsioonid 4.1Eelroog 4.2pearoog 4.3Järelroog 5.Seadmed,töö-ja serveerimis vahendid 6.Ajagraafik 7.Toiduainete tellimus 8.toitained ja kalorsus 9.Laua eelkatte skeem kokkuvõte kasutatud kirjandus SISSEJUHATUS Tööautor õpib Põltsamaa Ametikoolis 4 kursusel koka erialal. Koka eriala valisin just, iseenda jaoks. Et õppida söögivalmistamise nippe. Koduseks ülesandeks oli sõbrapäeva lõuna kahele. Töö eesmärk, on koostada laud kahele sõbrannale. Toidud valisin kerged, ehk vähe rasvased. Töö eesmärgiks on klientide rahul olu. TOITUDE VALIKU PÕHJENDUS Valisin sõbrapäeva lõuna kahele. Sööma tulevad kaks parimat sõbrannat. Vanuses 20. Mõlemad töötavad ärindusealal. Na...

Toit → Toitumisõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
30
pdf

Toidukaupade õpimapp: köögiviljad

4 16. Millise kujuga võivad olla redised? Põhilised ümarad või silindrikujuga. 17. Millist värvi rediseid oled näinud? Punast või valget. 18. Mille poolest erineb (kuju, maitse jm) valge redist punasest? Valge redis on porgandi kujuga (koonusekujuline) ja suurem punasest, punane on väike ja tavaliselt ümar. Punane on kibem, aga ka mahlakam. 19. Anna redisele kulinaarseid kasutussoovitusi. Kasutatakse värskelt eelroaks,võileibade katteks ja lisatakse salatitesse. 20. Millise maitsega on rõigas? Maitse on terav, meenutab mädarõigast. 21. Kuidas kasutatakse rõigast kulinaarselt? Lisatakse salatidesse ja kastmetesse, valmistatakse mahla. 22. Millised on seller liigid? Liigitus: leht-, vars- ja juurseller. 23. Millist värvi on tomati sort Mustlane? Koor on tumepunakas roheline, seest on küllastatud punane. 24. Millega võib maitsestada tomatitoite?

Ametid → Müüja
17 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

SISUKORD 1.Piduliku menüü kirjeldus............................................................................................................ 1 2.Menüü....................................................................................................................................... 2 3.Kalkulatsioonikaardid................................................................................................................. 3 1.Mahe brokkolipüreesupp........................................................................................................ 3 Tehnoloogiline kirjeldus......................................................................................................... 4 2.Kanafilee riisi ja aedviljadega................................................................................................. 5 Tehnoloogiline kirjeldus...................................................................................

Toit → Toitlustus
58 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Hiina rahvavabariik

Ida Virumaaa Kutsehariduskeskus HIINA RAHVAVABARIIK Referaat Merit Erras Jõhvi 2010 Asukoht Hiina Rahvavabariik laiub Kagu-Aasias ning jagab oma riigipiiri paljude riikidega. Põhjas piirneb Hiina Venemaa ja Mongoliga; idas Koreaga, Kollase Mere ja Ida-Hiina Merega; lõunas Vietnami, Laose, Birma, India, Bhutani ja Nepaliga; läänes India, Pakistani, Afganistaani, Tadzikistan, Kõrgõzstani ja Kasahstaniga. Pealinn Peking (Beijing) rahvaarvuga umbes 12,7 miljonit on olnud pealinn viie dünastia valitsuse ajal, mis on kestnud enam kui seitsesada aastat. Suurim linn Sanghai rahvaarvuga üle 12 miljoni on olnud kogu riigi kõige arenenum piirkond nii tööstuse, kaubanduse kui äri alal. Pindala Hiina (9 572 900 km2) on suuruselt teine riik maailmas, pisut suurem kui kolmandal kohal asuv Ameerika Ühendriigid ja väiksem ainult Kanadast. Rahvastik Rahvaarv 1,3 miljardit inimest....

Geograafia → Geograafia
13 allalaadimist
thumbnail
18
doc

Mereannid

· Levinud Atlandi ookeani idaosas, Põhjameres ja Vahemeres. Läänemeres ei esine. · Tasub teada, et emase homaari liha on hõrgum kui isase oma. · Lisaks sisaldab see marja, mida hinnatakse kõrgelt ning kasutatakse roosat värvi kastmete tegemiseks ja roogade kaunistamiseks. · Homaare müüakse nii elusalt kui keedetuna. · Värsket homaari võib grillida ning serveerida jahutatuna koos majoneesiga. · Keedetud homaar sobib hästi suppidesse, aga ka eelroaks. Jõevähk · Meie kohalik delikatess on homaari talupoeglik noorem vend. · Eestis on jõevähk levinud paljudes veekogudes üle mandri ja saarte, kuid enamikus neist on vähearvukas. · Kõige tugevamad populatsioonid on Saaremaal, kus vähikatk varasemalt polnud jõudnud. · Jõevähk asustab vaid reostumata mageveekogusid, nagu ojad, jõed ja järved. Ta eelistab elada hapniku- ja mineraalaineterikastes veekogudes. · Jõevähi toit sõltub elueast

Toit → Toiduainete õpetus
35 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Vene rahvusköök

Rahvusköök Vene köök Sisukord lk 1. Vene köögi iseloomustus........................................................................................3 2. Menüü põhjendus..................................................................................................5 3. Retseptid................................................................................................................6 3.1 Eelroog.................................................................................................................6 3.2 Põhiroog...............................................................................................................8 3.3 Järelroog.............................................................................................................10 4. Tööplaan........................................................

Toit → Kokandus
120 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

3 MENÜÜ PÕHJENDUS Minu menüü sihtgrupiks on tudeng, kellel on algamas eksamiperiood. Selline pingeline aeg on kurnav organismile. Mõeldes noorte söömisharjumustele ja toidukorvis lubatule, tahan pakkuda vaheldust üliõpilastele praekartulite ja makaronide kõrval. Oma mitmekesises menüüs pakun : · Eelroaks: Broileriliha ja köögiviljadega täidetud sampinjonikübaraid salatipadjal. · Pearoaks: Praetud lõhe valge veini kastmega, banaaniriisi porrukuues sooja aedviljasalatiga. · Järelroaks: Sokolaadi- jogurtimousse`t maasikakastmega. Menüü kasulikkusest toon välja kala, mis sisaldab vajalikke valke, mineraalaineid kaltsiumi ja fosforit, küllastumata rasvhappeid (tuntumad Omega3, Omega6 rasvhapped) ja rasvlahustuvaid

Toit → Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Mereannid

Homaar Elusana sinakasmust homaar muutub keetes erepunaseks. Tasub teada, et emase homaari liha on hõrgum kui isase oma. Lisaks sisaldab see marja, mida hinnatakse kõrgelt ning kasutatakse roosat värvi kastmete tegemiseks ja roogade kaunistamiseks. Homaare müüakse nii elusalt kui keedetuna. Värsket homaari võib grillida ning serveerida jahutatuna koos majoneesiga. Keedetud homaar sobib hästi suppidesse, aga ka eelroaks. Euroopa homaar on ameerika homaarist pisut väiksem. Tavaliselt on euroopa homaarid 23­50 cm pikad ja kaaluvad umbes 0,7 kilogrammi, harvem on leitud ka kuni 1,26 m pikkuseid ja 19 kg isendeid. Euroopa homaaride eluiga küünib 5­7 aastani, suurimate isendite vanuseks on määratud ka üle 50 aasta. Euroopa ja ameerika homaarid on erinevad ka enne küpsetamist ­ euroopa homaarid on sinised ja ameerika homaarid pruunid. Pärast küpsetamist mõlemad punased. Langust

Toit → Toiduainete õpetus
16 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

Eesti Hotelli-ja Turismikõrgkool Toitlustusteenindus T14 Reelika Vihvelin Anna Popova MEHHIKO Kursusetöö I Õpetaja : Regine Soodla, Reelika Eerik Tallinn 2014 1 SISUKORD LISA 1 Kantiini interjöör 2 SISSEJUHATUS Kursusetööga saame kogemusi iseseisva toitlustusalased uurimisprojektis. Antud töös kasutame õpitud teadmisi toitlustuse valdkonna õppeainetes nagu näiteks toiduvalmistamine ja menüü planeerimine ning hinnakujund, toitlustusettevõtte korraldus ja serveerimisõpetus. Kursusetöö teemaks valisime Mehhiko köögi, mis keskendub kommetele, tavadele ja toidukultuurile. Kursusetöö peamiseks ülesandeks oli planeerida üritus valitud sihtrühmale. Selle üritusega tutvustame oma külalistele Mehhiko kombeid ja toidukultuuri, mida läheb vaja neil teada edaspidises elus. Ürit...

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM Juhendaja: 1 SISUKORD: 2 1. MENÜÜ Eelroog: Soolalõhe röstsaial õuna-kurgi kastmega Põhiroog: Sea välisfilee, tomati-oahautise ja paprika-kartulirosetiga Järelroog: Vaniljekaste vaarikatega Minu menüü on üsna tervislik ja samas ka maitsev. Sobib inimestele kes ootsivad uusi ja huvitavaid lahendusi. Eelroaks pakun soolalõhe roose röstsaial, õuna-kurgi kastmega. Valisin soolalõhe, sest see on väga maitsev ja sisaldab rohkesti omega-3 rasvhappeid, mis on inimesele väga vajalikud. Lõhe fileerisin ise ning jahvatsin peale soola ja pipart. Saiast lõikasin ringikesed soolalõhe rooside jaoks. Kastme jaoks riivisin õna, värskekurgi ja konservkurgi, segasin majoneesiga ning maitsestasin soola, pipra ja suhkruga. Kaunis...

Toit → Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
68
docx

Köögileksikon

9 Suflee See on toit, mis võib olla nii soolane kui ka magus, ahjus küpsetatud või sootuks küpsetamata, kuum, külm või suisa külmutatud. Lühidalt öeldes valmistatakse suflee paksust valgest põhikastmest (bechamellkaste), munarebudest ja vahustatud munavalgetest. Lisaks võib suflee koostisse kuuluda ka köögiviljad, sink, juust, linnuliha, kala ja kalatooted, maitsetaimed. Lisaks kuulub sufleega kokku ka kaste. See võõrapärase nimetusega toitu serveeritakse nii eelroaks, põhiroaks kui ka desserdiks. 25 5 Võileivad ja pannkoogid 5.1 Kanapeed Väikesed võileivad (ka praetud või röstitud), mida serveeritakse enne sööki isuäratamiseks või söögikorra lõpul. 5.2 Naan Ümar valge India või Nepali nisuleib. Kergitatakse pärmi või küpsetuspulbriga, küpsetatakse saviahjus. Süüakse kas eelroaks või pearoa kõrvale. 5

Toit → Toiduvalmistamine
43 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

1. MENÜÜ Eelroog: Mee- ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal. Pearoog: Järelroog: Talv, see on ilus aeg. Valge vaibaga kaetud maa on justkui ilus unenägu. Kuid ilusast unenäost saab peagi masendav aastaaeg, kus võime jääda kergesti haigeks, kui ei söö tervislikku toitu. Piinama hakkab stress ja külmetushaigused. Et hallist talvest tervislikult ja stressivabalt rõõmu tunda, pakun teile särtsakate värvidega ja erilise maitseelamusega menüüd. Menüüs pakun eelroaks mee-ja sinepimaitselist lõhe salatipadjal, mille väljanägemise teeb värviliseks õun, virsik ja erinevad salatid. Loodan, et minu külalisi rõõmustab see kooslus. Pearoaks pakun veiseliharulli, mille täidises kasutan hea maitse saamiseks pohlamoosi, toorsuitsupeekonit, porgandit ja porrut. Veiseliharulli küpsetan ahjus, mille juurde pakun ahjus küpsetatud kartulit, millele lisan väimust kurkumiga.

Toit → Kokandus
223 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Referaat mereannid.

Kuni 75 cm, 15 kg. Elusana sinakasmust homaar muutub keetes erepunaseks. Tasub teada, et emase homaari liha on hõrgum kui isase oma. Lisaks sisaldab see marja, mida hinnatakse kõrgelt ning kasutatakse roosat värvi kastmete tegemiseks ja roogade kaunistamiseks. Homaare müüakse nii elusalt kui keedetuna. Värsket homaari võib grillida ning serveerida jahutatuna koos majoneesiga. Keedetud homaar sobib hästi suppidesse, aga ka eelroaks. Ameerika homaar (H. americanus) Euroopa homaar (H. gammarus) Homaaride perekonda kuuluvad kaks liiki on teineteisega väga sarnased. Tavaliselt eristataksegi neid geograafilise leviku järgi: Euroopa homaarid on levinud Atlandi ida- ja Ameerika homaarid Atlandi lääneosas. Homaarid on kümnejalalised ja meenutavad väliselt Jõevähki. Sõrad on ebasümmeetrilised. Läänemeres homaare ei elutse. Krevett Vahemeres, Põhjameres jm. esinevate vähiliikide nimetus. Krevetid kuuluvad

Toit → Kokandus
31 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Köögileksikon

Köögileksikon Piprad - viljad, mida kasutatakse vürtsina toidu maitsestamisel Must pipar ­ keedetud ja küpsetatud pooltoored seemned. Maitsestatakse kala-, liha-, köögiviljatoite, marinaade, suppe, kastmeid, pitsaseid Roheline pipar ­ kuivatatud pooltoored seemned. Kasutatakse nagu musta pipart Valge pipar ­ kuivatatud küpsed seemned. Maitsestatakse keedetud liha, kala, suppe, ühepajatoite, marinaade, heledaid kastmeid Rose' pipar ­ pohla meenutava, hapra koorega, seest pruun ja aromaatse tuumaga. Maitsestab mahedalt. Maitsestatakse liha- ja kalatoite, magustoite, küpsetisi Safran ­ vürts, mida saadakse safrankrookuse õiest. Värvilt kollakas ja kasutatakse saiataignate, lihatoitude ja riisi maitsestamisel ja värvainena Vanilliin ­ vanilli kuprais esinev maitsetaim. Valmistatakse ka kunstlikult eugenoolist ja guajakoolist. Vanill ­ kallis ja harukordne looduslik aroom-maitseaine. Maitsestatakse piima...

Toit → Kodundus
24 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Referaat: Juustud

Veinivalik on juba keerulisem. Enamasti sobib maheda juustu juurde kõige paremini kerge kuiv valge vein. Vürtsikamate juustude juurde sobib raske punane vein. Kui valida vein piirkonnast, kust on pärit ka juust, siis on see alati kindel valik. Kõva juustu kõrvale sobib parkainerikkam vein, pehmema juustuga happelisem vein. Juustul on eriline koht piimasaaduste seas, sest sisaldab piimas leiduvaid kasulikke aineid, kuid on kergemini seeditav. Juustuvalik sobib eelroaks, juustu võib süüa saia või leiva peal, seda saab kasutada salatites, suppides, praadides ja küpsetistes. 6. TOORJUUST Tehniliselt kuuluvad toorjuustude hulka kõik piimavalkude kalgendamise teel valmistatud tooted, mida ei järelvalmitata, vaid saadetakse kohe müügile. Toorjuust on paljudes maades toodetav pehme ja sametine lehmapiimajuust, mis sobib hästi juustukookidesse, pirukatäidistesse ja dessertidesse. Kreemjas ja kergelt võimuka maitsega.

Toit → Toidukaubandus
71 allalaadimist
thumbnail
13
pdf

Juustud

Veinivalik on juba keerulisem. Enamasti sobib maheda juustu juurde kõige paremini kerge kuiv valge vein. Vürtsikamate juustude juurde sobib raske punane vein. Kui valida vein piirkonnast, kust on pärit ka juust, siis on see alati kindel valik. Kõva juustu kõrvale sobib parkainerikkam vein, pehmema juustuga happelisem vein. Juustul on eriline koht piimasaaduste seas, sest sisaldab piimas leiduvaid kasulikke aineid, kuid on kergemini seeditav. Juustuvalik sobib eelroaks, juustu võib süüa saia või leiva peal, seda saab kasutada salatites, suppides, praadides ja küpsetistes. Mida kasulikku annab juust? Juust on täisväärtusliku valgu ja asendamatute aminohapete allikas, lisaks sisaldab juust rohkelt A, B2 ,D vitamiine. Juust on suur fosfori ja kaltsiumi allikas. Vähene süsivesikute hulk rohkel tarbimisel. Juust on hammastele kasulik Kõik piimatooted on head kaltsiumiallikad

Toit → Toiduhügieen
33 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakool Toitlustusteenindus TT22 Cätlin Juursalu KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOON ÜKSKORD MEHHIKOS Juhendaja: Anne Kersna ja Tiina Parm Tallinn 2010 SISUKORD KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOON............................................................................ 1 SISUKORD.................................................................................................................................2 1. KOLMEKÄIGULINE ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK.........................................................3 1.1 Äriidee põhjendus ja kliendid......................................................................................... 4 1.2 Menüü................................................................................................................

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Juust

Juust-toiduaine igapäeva köögis Juust on suurepärane toiduaine, mis juba paari paksema, niisama sõrme vahelt söödud viiluna või leivakattena rahuldab tervelt poole organismi päevasest kaltsiumivajadusest, hulk teisi mineraalained ja vitamiine tuleb veel peale selle. Juustu säilitamine. Mõistlik on võimaluse korral osta juustu korraga vaid mõne päeva jagu, kuna pakendist väljavõetud juustu maitseomadused halvenevad kiiresti, pikemal hoidmisel tekib juustule aga pahatihti hallitus. Juust võtab hõlpsasti külge võõraid lõhnu ega talu liiga madalat temperatuuri. Kodus on juustu jaoks parim koht külmkapi köögiviljasahtel, kus temperatuur on 6­8 kraadi. On hea, kui samas ei hoita sibulaid (mis tegelikult ju külmkappi ei vajagi!) ega teisi teravalõhnalisi toiduaineid. Iga juustusort säilitage omaette karbis, kuhu pange ka tükk kokkukeeratud urbset köögipaberit, mis imab niiskuse ja aitab vältida hallituse teket; vahetage seda...

Turism → Restoraniteenindus
56 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Juustulaud

naturaalne värvaine, mis on saadud eksootilisest puust annatto ehk rocou. Maitseomadused ja heleoran värvus muutuvad intensiivsemaks juustu küpsedes. Pikemal küp-semisajal hakkab juust muutuma kõvemaks ja muredamaks ning omandab kergelt soolaka, pähklise maitse. 17 Mimolette sobib riivituna küpsetamiseks, pikantseks eelroaks, salatitesse või kuubikutena. Kõrvale sobib pakkuda nii õlut kui punaseid Bordeaux ja Burgundia veine, valgetest veinidest vürtsikamat Pinot Grisd või täidlast, tamme-ja võinüansiga Chardonnayd. Olivet bleu Väike, rammus, puuviljamaitseline, sinaka koorikuga juust Loirei regioonist. Riblaire Kreemjas valge kitsejuust Poitou Charentes piirkonnast Lääne Prantsusmaal. Maheda maitsega, vähese soolasusega, pehme tekstuuriga küpsetatud kitsejuust on kaetud valgehallituskoorikuga

Toit → Kokandus
37 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Menüüsse pannakse tavaliselt 3 ­ 4 liiki väikeseid võileibu, iga liigi kaunistamiseks lisatakse erinevatest liikidest toiduaineid. Igale sööjale valmistatakse 6-8 võileiba millele kulub 100 g võileivaalust, 20 ­ 30 g määret ning 80 ­ 100 g katet. Kokteilvõileivad ehk suupistevõileivad: väga väikesed võileivad, läbimõõduga 3- 4 cm, mida serveeritakse suupistena alkohoolsete jookide, segujookide, kohvi ­ ja teejoogi kõrvale. Sobivad ka piduliku külmlauale, lõunasöögi eelroaks või ka bufeevastuvõttudele. Võib kasutada kõik saia- ja leivaliike, kujult võivad olla ümmargused, kolmnurksed, ruudu- või rombikujulised. Katteks valitakse hõrgud ja hästi kokkupüsivad koostisained, nõuab erilist täpsust ning korrektsust, kaunistatakse hoolikalt. Üheks eineks valmistatakse 4- 5 liiki, selleks kulub 100 g võileivaalust, 40 ­ 70 g määret ning katteainet 100 ­ 140 g. Serveeritakse kohe.

Toit → Kokandus
67 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun