Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"pilaff" - 33 õppematerjali

pilaff - Lambaliha abatükk, rinnatükk kuubikud 20-30g portsjonis 140-150g riisiga
thumbnail
1
doc

Koostada kahekäigulise lõunasöögimenüü nädalaks

(tärkliseline) vähemalt Kapsas Kurk Peet Värske kapsas Kaalikas 2 köögivilja Porgand Tomat Hiinakapsas Kurk Redis Pakutava pearoa Kanakaste riisi ja Kotletid tatrapudru ja Hakklihakste pasta ja Ahjulõhe keedukartuli ja Pilaff kaalika-redise nimetus magushapu kapsa- tomati-kurgi salatiga hiinakapsa-peedisalatiga värske kapsa-kurgi salatiga porgandi salatiga salatiga Pakutava magustoidu Kohupiima-kamavaht Leivakreem Rosinakisell Maasika-mannavaht Küpsisetort nimetus pohladega vahukoorega kohupiimavormiga piimaga

Toit → Toitlustus
3 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Võõrsõnad

borsi mazoor- rõõmsakõlaline helilaad finisis Tsehhi maavõistlu saslõkk massaaz professor tsehlanna snitsel prozektorid pilaff bronhe nisis- niss-nissi- seinatühe garaaz ziraff monarhe duss-dusi-dussi- kümblusseade zanr stiihiline Tsehhi maavõistlus zelatiin-limaaine tsehhis

Eesti keel → Eesti keel
56 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kuidas teha menüüsid

Kahekäiguline menüü kooliõpilastele. I käik Pearoog. Keedetud kartul, kaste, ananassi-porgandi salat, piim, mahl. II käik Järelroog. Karamellkissell moosiga. *** I käik Pearoog. Frikadelli supp. II käik Järelroog. Mannavaht piimaga. *** I käik Pearoog. Makaronid vorstiga, mahl, piim. II käik. Järelroog. Puuvili (õun, pirn) *** I käik Pearoog. Pilaff, piim, mahl. II käik. Järelroog. Kohuke, puuvili. Kolmekäiguline menüü firma külalistele. I käik Eelroog Soojad võileivad. II käik Pearoog. Kartulipuder, valge kaste, värskekapsa-kurgi salat, piim, mahl. III käik Järelroog. Kook, kohv, tee. *** I käik Eelroog. Püreesupp. II käik Pearoog. Keedu kartul, hakkliha kaste, apelsiniporgandisalat, piim, mahl. III käik Järelroog. Apelsini jogurtitarretis. *** I käik Eelroog. Külmad suupisted kalast. II käik Pearoog. Riis, grillitud kalaga III käik Järelroog. Jäätis. Kolmekäiguline lõunamenüü turismigrupile. I käik Eelroog...

Toit → Toitumisõpetus
42 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kodumajanduse erialased terminid

66. paneerimine- pooltoote ümbritsemine muna ja jahu, riivsaia või mõne muu toiduainega 67. parfee- parfee ehk pooljäätis on külmutatud kreem vahukoorest ja munakollastest, millele võib olla lisatud ka marju vms 68. pesemine- pesemine on teatavate mõjurite (s.t temperatuuri, pesuvahendite, mehaanilise töötluse ja aja) kombinatsioon 69. PH- vesinikueksponendi tähis (näitamaks lahuse happelisuse v. aluselisuse määra) 70. pikeerimine-eriti peen kaunistustöö 71. pilaff- pilaff on türklaste ja paljude teiste samas regioonis elavate rahvaste väga tuntud ja armastatud roog, mis koosneb hautatud riisist või bulgurist ja mitmesugustest muudest toiduainetest 72. plekk- plekk on see mis on pinnale kinnitunud 73. praht- praht on see mis ei ole pinnale kinnitunud 74. puhtusaste- kokku lepitud puhtuse kvaliteedi kirjeldus 75. põrandakuivataja-pühkija- on kummiga ja pikkavarrega 76. põrandapesumasin- põrandapesumasin on masin, mis laseb valmissegatud pesuvee

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
2 allalaadimist
thumbnail
5
rtf

Toitumis Päevik

Laupäev: HOMMIKUSÖÖK 1. Kaerahelbepuder (piim R 2,5%), rasvata 200 grammi 2. Leib, Tallinna peenleib 20 grammi LÕUNASÖÖK 1. Kartuli-munasalat, hk+maj 300 grammi 2. Mahlajook, virsikumahl 1 pakk ÕHTUSÖÖK 1. Pitsa 250 grammi 2. Coca-cola 1 pudel 0,5l HILISÕHTUNE LISAPALA 1.Õlu 50 grammi 2. Gin 200 grammi 3. Viin 100 grammi 4. Apelsiini mahl 500 grammi Pühapäev: HOMMIKUSÖÖK 1. Pilaff, sealihast, õliga 200 grammi 2. Piim, 2,5% 3 klaas Eemalda LÕUNASÖÖK 1. Ahjukartulid, õliga 250 grammi 2. Ketsup 60 grammi 3. Piim, 2,5% 1 klaas ÕHTUSÖÖK 1. Haps, R 2,2% 200 grammi Aktiivne liikumine: Liigun enamjaolt jalksi linnavahel ringi ja käin igapäev poes. Toitun enda arust normaalselt ja seda näitab ka tabel,liigun päevas palju. Aga vahest jääb hommiku söök söömata seda probleemi peaks lahendama .

Inimeseõpetus → Inimeseõpetus
27 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Eksami küsimused Kokk

tooted. Süüa võib aga tatart, maisi ja riisi. 4. Kirjelda liha hautamist, nimeta hautatud lihatoite. · Valitakse sobiv liha tükk · Liha tükeldatakse kuubikuteks, kangideks või viiludeks risti kiudu · Pruunistatakse väheses rasvas · Lisatakse eraldi rasvaines kuumutatud maitseköögiviljad, vedelik ja maitseained · Pannakse haudepotti kaane alla hauduma 140*c juures · Lihatoidud ­ rulaad, klops, asuu, guljass, raguu, pilaff, risoto, stroogonov. 5. Kirjelda erinevaid kartuli lisandeid. · Kartulikroketid · Kartulilaastud · Kartuliroosid · Täidetud kartulid · Hasselbacki kartulid · juustukartulid 6. Nimeta vähemalt 5 kalarooga Eestimaisest kalast. Kirjelda vähemalt 2.roa valmistamist · Kalapikkpoiss · Kalarullid · Kalasupp · Kalakotlet- Valmistatakse hakkmass, vormitakse kotleti kuju ja praetakse väheses rasvas mõlemalt poolt 8-10 minutit kokku või küpsetatakse ahjus.

Toit → Kokk
78 allalaadimist
thumbnail
13
docx

Võõrsõnad

KORDAMINE EESTI KEELE SUULISE JA KIRJALIKU VÄLJENDUSE ÕPETUSE EKSAMIKS VÕÕRSÕNADE KIRJUTAMINE H Psüühika Psüühiline Stiihia Stiihiline Papaaha F, S Profid Sefid (selle) pilafi Blufib Mafiooso Dusi (all) Tusi (heli) Afisil (selle) guljasi Guasid (leidis) nisi (need) pastisid tsuvasid Bors Burs Puns Revans Revanseerim a Abstraheerima Ekstraheerima Boheemlane Mahorka (kaks) proffi (seda) seffi (sööb) pilaffi Bluffima Maffia (võtab) dussi (mängib) tussi (seda) afissi (sööb) guljassi Guasse (poeb) nissi (seda) pastissi tsuvasse (selle) borsi Bursi Punsi revansi Almanahh Almanahhid Epohh Epohhil Krahh Mahhinatsioon Psühholoogia Psühhoos Mehhanism Baldahhiin Rahhiit Afekt Aferist Aforism Afäär Efekt Efektiivne Grafiti Ofitsiaalne Ofort Rafineerima Ufo Biograafia Graafika Graafiline Süüfilis (seda) borsi Bursi Punsi revansi Eelistatud on: Mehaanik Mehaanika Mehaaniline Atasee Brosüür D...

Eesti keel → Eesti keel
39 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Dan Põldroos

Dan Põldroosi rollid teles: 1995-1997 osales ta seriaalis "V.E.R.I"; 2001-2003 seriaalis "Wremja"; Alates 2007.aasta veebruarist hakati näitama seriaali "Sipelga 14", mis on seriaali "Wremja" uustöötlus Midagi Dan Põldroosist: Dan Põldroosi silmade värv on kirju ja juuksed tumedad. Tema pikkus on 187 cm ja kaal 87 kilo. Ta on abielus. Tema lemmiklaulja on Hendrik Sal-Saller, lemmikharrastuseks on kalapüük ja lemmiktoiduks pilaff. Teatrietendustest on talle kõige sügavama mulje jätnud Mrozeki "Immigrandid", kus mängisid Mikk Mikiver, Ain Lutsepp ja Roman Baskin. Dan Põldroos arvab, et ta on rohkem kino-kui teatriinimene. Dan Põldroos usub, et tõeliselt edukad on raamatutarkust hinnata oskavad inimesed. Ta õppis lugema viie-kuueaastaselt. Tema esimene raamat oli venekeelne "Moidodõrj", milles oli juttu inimjalgade, käte ja näoga liikuva kraanikausi tegemistest

Eesti keel → Eesti keel
10 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Toidukultuurid

kohaselt, samuti ei tohi süüa sealiha. Suvel ja talvel on põhitoitudeks riis kanaga. Paljud hindud on rangelt taimetoitlased, nad ei söö isegi sibulat ja küüslauku, tomatitest ja peedist keelduvad punase värvi tõttu, sest ka veri on punast värvi. Taimetoitlaste põhitoiduks on paprika, viigimarjad, kollased läätsed, keedetud riis, levinud on ka riisijahust pannkoogid ja riisiklimbid. Armastatuim roog hindudel on kaun- ja köögiviljadest keedetud pilaff, millele lisatakse veidi taimeõli. Köögivilja-, kaunvilja-, lambaliha-, linnu- ja kalaroogi serveeritakse mitmesuguste maitseainetega. Tähtis on hindude toidulaual ka puuviljadel, kõrvitsalistel. Juuakse sidrunimahla ja vee jooki nimega ­ nimbu pants-, mangomahla. Lõuna ajal ei ole kombeks juua õlut, veini ja teisi alkoholseid jooke. Tavaliselt pakutakse lõunasöögi järele vett, harvemini teed või kohvi. Koostas: Remi Volens KP2-10

Toit → Toitumise alused
15 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Toidukontsentraadid

o Pastaroad: Spagetid juustukastmega, koorekastmega, tomati-juustukastmega, paki sisule lisada kuum vesi, lasta mõni minut kaane all haududa (Knorr) o Tortelliinid: lihaga, juustuga, vajavad veidi keetmist o Kiirkeedunuudlid : veiseliha-, sealiha-, kana-, seene-, aedvilja-; tomati-peekoni-, vajavad kuuma vett, paisuvad kaane all 3 min. o Purgiroad klaaspurgis: risotto, pilaff, paella, pada, ... (Salvest) 3. Putrude kontsentraadid: o Kartulipüree ­ kuum vesi peale, kaane all haudub, lisada võid või piima o Kartulipudruhelbed o Kartulipannkoogipulber o Kiirpudrud: (Nordic) o Tatrapuder o Odrapuder o Kaerapuder ( õuna-ploomi-, õuna-marjade-, vaarika-, õuna-kaneeli-), segada kuuma veega o Helbed - ( Nordic, Veski-Mati) keeta 3 min.:

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
5
wps

Tomatimaa Itaalia

õli, mis suurepäraselt sobib igasuguseks toiduvalmistamiseks, eriti hästi muidugi vinegrettkastmesse. Kuidas kuivatatud tomateid toiduks pruukida Kuna see, mis tomatitest kas päikese käes või ahjus välja auras, oli vesi, siis võib ükskõik millises kuivamisatmes vilju vees leotamise teel uuesti "paksuks ajada". Värske tomati maitse taastumist loota ei maksa, siiski on leotatud ja seejärel ribadeks lõigatud tomat suurepärane komponent väga paljudes roogades nagu pitsa, pilaff, vinegrettkastmed, kastmed, võileivakatted ja -määrded, kuumad ja külmad tomatikastmed, salatid, pastaroad jne. Kergelt nahkjad viljad on suurepärane suupiste nii kaalujälgijale kui igaühele, kes sageli midagi näksida või närida ihkab. Päris krõbedaks kuivanud viljad (ka piprakaunad) võib peeneks jahvatada ning kasutada toitude maitsestamiseks kas pulbrina või koos vähese veega pastaks segatuna

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Religoonide mõjud toitumiskavadele

suvel kui ka jooke. talvel.taimetoitlaste põhitoiduaineks on paprika, viigimarjad, kollased läätsed, keedetud riis. Levinud on ka riisijahust pannkoogid-dosu`d ja riisiklimbid-idli´d. Kaun- ja köögiviljadest keedetud pilaff, millele lisatakse veidi taimeõli. Köögivilja-, kaunvilja-, katuli-, lambaliha-, linnu- ja kalaroogi serveeritakse reeglina mitmesuguste maitseainetega. Puuviljad, kõrvitsad. Joogiks kasutatakse sidrunimahla ja vee jooki nimega- nimbu pantš- mangomahla. Tavaliselt

Muu → Toiduainete õpetus
1 allalaadimist
thumbnail
19
pptx

PÕHJAMAA RIIKIDE NING SAKSAMAA JA PORTUGALI RAHVUSTOIDUD

kala. Süüakse vähem rasvaseid toite. Kas Pühajärve Põhikooli õpilased teavad erinevaid rahvustoite? (vastajaid oli kokku 49) Jah, 43% ehk 21 õpilast Ei, 57% ehk 28 õpilast Ka Pühajärve Põhikoolis pakutakse rahvustoite! Eesti rahvustoitudest on menüüs mulgi kapsad, hapukapsasupp, kartulitangupuder, hernesupp ja piimasupid Vene köögist on tulnud bors ja seljanka Usbekkidelt on ülevõetud pilaff Vahemeremaadest on pärit risoto Arutelu Minu esimene hüpotees leidis kinnitust. Kõikidel riikidel mida mina uurisin on oma erilised rahvustoidud ja neid pakutakse ka Eestis, Tallinna restoranides. Teine hüpotees ei leidnud aga kinnitust, kuna ainult 43% Pühajärve Põhikooli õpilastest teadsid põhjamaade rahvustoite ja Pühajärve Põhikoolis küll pakutakse rahvustoite, aga mitte põhjamaade omasid. Lisaks sain ma teada ka Portugali ja Saksamaa rahvustoidud. TÄNAN

Toit → Toitumise alused
13 allalaadimist
thumbnail
8
docx

ERITOITUDE TUNDMINE

Hindu eine  Enamjaolt taimetoit (riis, mais, läätsed ja kaunviljad, käkid madalasordilisest jahust, köögiviljad).  Võivad süüa ka piimatooteid (kohupiim, jogurt).  Söövad palju ka Tanduri-tüüpi roogasid mis on tehtud tanduri-ahjus.  Taimetoitlased ei söö sibulat ega küüslauku ja tomateid ja peeti, kuna need meenutavad punast värvi, viidates verele.  Nende armastatuim roog on kaun- ja köögiviljadest keedetud pilaff, millele lisatakse veidi taimeõli.  Võib tekitada kõhulahtisust vürtsikuse tõttu.  Kõhulahtisuse korral aitaks söetablett või pipraviin. Imikutoit  Rinnapiim on lapse toitmiseks parim viis: kaitseb haiguste eest, tugevdab immuunsussüsteemi ja aitab vältida võimalike allergiliste reaktsioonide teket.  Keskmiselt peaks saama kuni 6. elukuuni laps rinnapiima.  Orgaanilised toidud (orgaaniliselt kasvatatud puu- ja juurviljade,

Toit → Toiduainete õpetus
12 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Toitlustus, toidu valmistamine

KÜPSETATUD SENETOIDUD: seenevormitoidud, kohev seenevorm, kastmega üleküpsetatud seened.SEENETÄIDISED. 27.riisitoidud- *risoto(hakitud sibul, riis kuumutatakse õlis, seejärel vedelik. Liha ja kala eelnevalt kuumtöödeldult, KV pehmenemise järjekorras). *paellad(liha kuubikuteks, haki sibul, purusta küüslauk, kuubista paprika, tomat lohkudeks. Liha kuumas õlis, lisa sibul, küüslauk, paprika. Lisa liha ja kuum puljing. Lisa köögiviljad, kuumuta 20 min).*jambalaya. * pilaff. 28.kohupiimaroad-SOOJAD KOHUPIIMA ROAD, PRAETUD KOHUPIIMAROAD: kohupiimakotletid, kohupiimapallid. KÜPSETATUD KOHUPIIMAROAD: puding, vormid. 29. munaroad- KEEDETUD: koorega ja kooreta keefetud munad. Kulbis keedetud munad, keedetud omletid, muna hüübed, muna puder. PRAETUD: härjasilm, täidisega omlet. 30. keedetud liharoad- liha kuuma magedasse vette. 1kg liha kohta 1-1,5l vett. Kuumut keema ja siis hautatakse. Veis 2-2,5h Siga 1-1,5h 31

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Millest võiks tuleneda rahvusköökide toidueripära

Indias kohtab väga palju erinevate usunditega inimesi. Paljud usundid keelavad liha kui ka igasugused muud lihasaadused- sinna hulka kuuluvad ka kala, muna ja piimasaadused, lisaks ei sööda ka sibulat, küüslaauku, tomatist ja peedist keelduvad nad nende punase värvuse tõttu, sest ka veri on punane. Põhitoiduks on neil magus pipar, viigimarjad, läätsed, keeduriis pudrud ja aedviljad. Armastatuim roog on kaun- ja juurviljadest keedetud pilaff. Tähtis osa on Indialastel ka puuviljadel, nt. melon, arbuus aprikoos, õunad, sidrunid jne. Traditsiooni kohaselt pakutakse India toitu talil - ümmargusel vasest või roostevabast terasest kandikul. Kandikule asetatakse katorid ­ metallist portsjonilised tassikesed iga roa jaoks eraldi. Keskele asetatakse riis, teised road pannakse ümber. Metallklassis joogivesi astetakse vasakule. Mehhiko toitudelo on tugev hispaania pitser. Puuvilju ja nende saadusi kasutatakse laialdaselt

Toit → Kokk
10 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Pooltoodete tabel

Pooltoodete tabel Nimetus Lihaliik, Kuju, suurus, kaal, Kuumtöötlemine Serveerimine, jaotustükk suure-, portsjon- või eripära väiketükiline, paneerimine Rostbiif Veiseliha, sise- ja Tervelt(1-2kg Praadimine, 3 valmidusastet(rare, välisfilee tükkidena), seotakse küpsetamine medium, well done) Portsjoneeritakse 1- Praetud 1,5 paksusteks liharoogadele viiludeks, 2-3viilu sobivad lisandid portsjonis Suuretükiline Rulaad Veiseliha, ...

Toit → Toiduainete õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Semiootika essee

Semiootika essee Reklaamklipi analüüs Antud essees analüüsin Maakera ühte reklaami võttes aluseks Umberto Eco visuaalsete kujutiste kodeerimise mitmetasandilise struktuur. Valik selle konkreetse firma telereklaami kasuks oli tingitud hiljuti kirjutatud põhjalikust uuringust AS Nordic Foods´i kommunikatsioonist ning brändingust ning seetõttu tundus loomuliku jätkuna, et ma ka selles töös analüüsin sama kaubamärki. Maakera kaubamärk loodi 2004. aasta mais ning tegemist on täiesti Eestimaise asutusega, nimelt loodi antud firma (AS Nordic Foods) Eestimaist kapitali kasutades. Müügiartikliteks on valimistoidud, supid ja kapsad. Poodides paistavad Maakera tooted välja oma nö eriliste pakendite poolest ­ st need näevad õige lihtsad välja: pakendis oleva toidu pilt, Maakera logo, toidu nimetus (need on küll kohe väga erilised) ning kena valge taust, mis vaheldub kohati rohelisega (seda põhjendas Maakera turundusjuht Katre Kõvask sellega, ...

Semiootika → Semiootika
41 allalaadimist
thumbnail
38
pptx

India köök

Traditsioonid · Toitu viiakse kandikul - thalil · Kandikule pannakse metallist kausikesed ­ katori · Toidu söömist nimetatakse samuti thaliks · Söögikord lõpetatakse enamasti beetli närimisega. See on mõrkjas aine, mis valmistatakse värsketest beetlipipra lehtedest, areekaseemnetest ja pähklitest Peamisteks koostisteks India köögis on Nisu Riis Kaunviljad Vürtsid Kookospähkel Mõned toidud · Chapati, puri, roti, dosa ­ India leib · Pulao ­ India pilaff · Kulfi ­ Riisist jäätis · Paneer ­ Kodujuust · Dahi ­ Pett · Nimbu pani ­ Igapäevane jook, valmistatud veest ja laimi või mango mahlast KANAKARRI 1 keskmine broiler · Lõika kana portsjontükkideks, eemaldades 3 sl õli kere küljest kõigepealt jalad, seejärel tiivad ja 2 sibulat viimasena mõlemad rinnafileed. Poolita jalad 2 suurt kõva õuna liigese kohalt ning lõika fileed põigiti kaheks.

Toit → Toit ja toitumine
10 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Toiduainete koostise tabelid

74. Guljass veiselihast 75/100 24 24 7 350 75. Biifsteek (naturaalne) langett 75 22 18 0 259 76. Veiselihast hakkkotletid, bitkiid 100 15 13 10 227 77. Hakkbiifsteek, hapukoorekaste 75/50 14 32 3 389 78. Sealihakotlett, bitkii 100/5 16 23 11 325 79. Lambaraguu 50/250 15.1 20.5 37.7 407 80. Pilaff lambalihast 50/200 17.1 21.2 57.6 506 81. veisemaksastrogonov 75/75 15 16 6 236 82. Vorstikaste hapukoorega 100 7.5 20.1 3.2 230 83. Punane kaste 50 0.8 9 3.7 102 84. Seenekaste 100 3.2 8.6 6.8 122 85. Hapukoorekaste 50 0.9 9.6 2.4 103 86

Bioloogia → Bioloogia
36 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Koka eksami kordamisküsimused

Gluteenitalumatus - Tsöliaakia ehk gluteenitalumatus on päriliku eelsoodumusega eluaegne haigus, mille vallandavad nisust, rukkist, odrast ja kaerast valmistatud tooted. Peaks tarbima värskeid teravilju, mis ei ole veel kääritatud 4.Hautamine on kuumtöötlemise võte, mille puhul töödeldavad toiduained esmalt praetakse kuni pruuni kooriku tekkimiseni, seejärel keedetakse väheses vedelikus. Nt. Pikitud liha, rulaad, liharullid, klopsid, pajaroog, asuu, guljass, rahuu, pilaff, risoto, stroogonov. 5.Küüslaugukartulid, keedu kartulid, pariisi kartulid, praetud kartulid, pähklikartulid, prantsuse kartulid, kartulilaastud. 6. Kalakotletid- praetakse väheses rasvas mõlemalt poolt, kokku 8-10min või küpsetatakse praeahjus. Kalapallid- keedetakse väheses maitsestatud kalapuljongis. Paneeritult võib kalapalle praadida väheses või rohkes rasvas, küpsetada ahjus. Kalapikkpoiss Kalahakkpallid Kalatimbaleid. 7

Toit → Kokandus
78 allalaadimist
thumbnail
29
xls

Olulised tabelid häälikuõpetuses

jah FF F FF HH HH HH seff sefid (ootas) seffi almanahh almanahhi almanahhi !! proff profid (jälgis) proffi krahh krahhi krahhi (KÜR) pilaff pilafid (sõi) pilaffi epohh epohhi epohhi arhipelaag bluff blufib bluffima eunuhh eunuhhi eunuhhi melhior SS S SS tsehh tsehhi tsehhi monarhia

Eesti keel → Eesti keel
27 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Erialane sõnastik Kodumajandus 2.kursus

magustoit. Võib lisada marju vms 70. peitsimine - looma-, linnu-, ulukiliha või kala asetamine äädikast või veinist, õlist, petist, vürtsidest ja ürtidest koosnevasse segusse pehmemaks ning vürtsikamaks muutmiseks 71. pesemine - töövahendiga või masinaga sooritatud puhastamine, kus kasutatakse puhastusainelahust ja mehaanilist töötlust 72. pH - keskkonna happelisust (0...7), neutraalsust (7) ja aluselist (7...14) hindav skaala 73. pilaff - lamba- või linnulihaga idamaine riisiroog. Maitsestatud näiteks karri ja/või safraniga 74. plekieemaldus - plekikohtade puhastamine nii, et pleki tahke osa eemaldatakse mehaaniliselt. Järele jääv mustus lastakse imenduda plekieemaldusainega lappi või pestakse surveloputusmasinaga 75. plekk - pinda imbunud mustus 76. poleerimine - puhastatud pinna või seal oleva kaitse- ja hooldusainekile välimuse ja omaduste parandamine mehaaniliselt: hõõrudes käsitsi või masinaga

Toit → Toiduaineõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Liharoad konspekt

LIHAROAD Koduloomad: Kodulinnud: 1. veised 1. kanad 2. vasikad 2. kalkunid 3. sead 3. haned 4. lambad 4. pardid 5. küülikud 5. vutid 6. nutriad Ulukid: Metslinnud: 1. põdrad 1. tedred 2. metskitsed 2. metsised 3. metssead 3. põldpüüd 4. karud 4. pardid 5. jänesed 5. faasanid Marineeritakse kõiki lihasid, kindlasti tuleb marineerida küüliku- ja ulukite liha, samuti metslindude liha. Marinaadivedelikuks kasutatakse: 1. veini ­ punast, valget, portv...

Toit → Kokandus
31 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

Köögileksikon

Tallinna Ülikool KÖÖGILEKSIKON Toiduvalmistamise tehnoloogia I Tallinn 2012 1 A (Crassostrea virginica) ja suur hiidauster(Crassostrea gigas). Sisaldavad rohkesti fosforit, rauda, tsinki, joodi ja vitamiine. Austriliha värvus varieerub roosakaspunakast rohekassiniseni, al dente - tähendab, et ,,on hamba all tunda". Väljendit olenevalt sordist on liha sitke ja krõmpsuv või rasvane ja pehme. kasutatakse pasta ja köögiviljade küpsuse väljendamiseks. Ei ole Karpi avatakse spetsiaalse noaga ja kindaga, ...

Toit → Toiduvalmistamise tehnoloogia...
29 allalaadimist
thumbnail
17
docx

Elustiilipäeviku analüüs

Päeva jooksul saadud energia: 2030kcal Neljapäev Hommikusöök: vesi 250g, muna keedetud 50g, terasai 20g, või R 80-82% 2g, juust R 25-26% (Eesti Juust), pirn 300g. Vahepala: vesi 250g, puuviljasalat 250g. Lõunasöök: vesi 250g, peedisupp veiselihaga (õlita) 250g, hapukoor R 10% 5g, rukkileib linnastega 30g, roheline sibul 5g, till värske 1g, kohupiimakreem kakao R 5% 300g. Vahepala: keefir R 2,5% 200g, mandariin 350g. Õhtusöök: vesi 250g, pilaff sealihaga 100g, rukkileib linnastega 30g, kapsa-puuviljasalat maitsemata jogurtiga 200g Muu oidukord: vesi 250g, porgand 100g, mandlid 25g, maapähklid 25g. Päeva jooksul saadud energia: 2010kcal Reede Hommikusöök: vesi 250g, omlett (õli, piim R 2,5%), basiilik värske 5g, kurk 32g, tomat 100g, terasai 20g, või R 80-82%. Vahepala: vesi 250g, ananass 200g, viinamarjad 350g. 14

Meditsiin → Tervislik elulaad
34 allalaadimist
thumbnail
36
odp

Usud ja Toidukultuur

Põhitoiduks on nii suvel kui talvel riis kanaga. Paljud hindud on rangelt taimetoitlased. Nad ei söö ka sibulat ja küüslauku. Tomatitest ja peedist keelduvad nad punase värvuse tõttu, sest ka veri on punast värvi. Taimetoitlaste põhitoiduks on paprika, viigimarjad, kollased läätsed, keedetud riis. Levinud on ka riisijahust pannkoogid ­ dosud ja riisiklimbid ­ idlid. Armastatuim roog on hindudel kaun- ja köögiviljadest keedetud pilaff, millele lisatakse veidi taimeõli. Köögivilja-, kaunvilja-, kartuli-, lambaliha-, linnu- ja kalaroogi serveeritakse reeglina mitmesuguste maitseainetega. Tähtis osa hindude toidulaual on ka puuviljadel, kõrvitsalistel. Joogiks kasutatakse sidrunimahla ja vee jooki ­ nimbu pants - , mangomahla. Lõuna ajal ei ole kombeks juua õlut, veini ja teisi alkohoolseid jooke. Tavaliselt pakutakse lõunasöögi järel vett, harvemini teed või kohvi.

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
23 allalaadimist
thumbnail
8
odt

Kultuurilugu

Taimetoitlastele küpsetatakse köögivilju ja kohupiimast paniiri. Veise ja sama looamde liha on keelatud süüa relgioosete põhjuste kui ka igivanade tavade. Sammuti pole lubatud kasutada sealiha. Põhitoiduks on riis kanaga. Paljud hindud on ranged taimetoidulised, nad ei söö ka sibulat. Nad keelduvad ka peedist, sest see on vere värvi. Viigimarjad, kollased läätsed, keedetud riis. Levinud on ka riisijahust pannkoogid dosvd ja idlid riisiklimbid. Armastatud toit on köögiviljadest on pilaff, millele lisatakse natukene taimeõli. Kartulid, lambaliha, linnu ja kalaroogi serveeritakse mitme suguste maitseainetega. Tähtis osa on hindu laual puuviljad ja kõrvitsad. Joogiks kasutatakse sidrunimahla ja veejooki nimega nimbu pants. Lõuna ajal ei ole kombeks juua õlut ega teisi alkohoolseid jooke. Peale lõuna pakutakse petti või harvemini keefiri. Budism .. neli põhitõde: *on olemas kannatus *kannatusel on põhjus(ihad ja soovid)

Kultuur-Kunst → Kultuur
3 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Kirjelda külmtöötlemismeetodid lehekülg 12-13 Selleks, et toiduaineid saaks kas toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid pesta, koorida sellist tegevust nimetatakse toiduainete külmtöötlemiseks. Külmtöötlemisel toiduainete mass enamasti väheneb. Külmutatud toiduainete sulatamine: Külmutatud liha- ja kalatoodete sulatamine. Külmutatud pooltoodete sulatamine. Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine: Köögiviljade sorteerimine. Köögiviljade pesemine. Köögiviljade koorimine. Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine. Erineva toiteväärtusega osade eraldamine: Kontide eraldamine lihast. Kõõluste eraldamine lihast. Kalade fileerimine. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine: Toiduainete tükeldamine. Toodete vormimine. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti: Vahustamine. Hakkliha valmistamine. Toiduainete või pooltoodete paneerimine. Kirjelda kuumtöötlemismeetodid lehekülg 14-19 Toiduainete kuumtöötlus põhivõtted on keetmine ja...

Toit → Kokandus
256 allalaadimist
thumbnail
28
docx

Kaubamärkide referaat

7.1 Tooted Felix tootdab kastmeid, toite, magustoite, salateid, jooke ja tooteid suurköögile. Salatite alt võib väla tuua populaarsemad: Felixi perekurk, Felixi aedviljasegu, Felixi grillsalat. Kastmed: Felixi kerge majonees, Felixi Tomatiketsup, Felixi Põltsamaa sinep, Felixi Itaalia salatikaste, Felixi Kartulikaste, Felixi Pannikaste, Felixi Tomatikaste purustatud tomatitest, Felixi Pastakaste köögiviljadega, Felixi mädarõigas. Toidud: Felixi Lihapallisupp, Felixi Pilaff, Grandiosa Hawaii pizza, Abba Lõhepasteet. Magustoidud: Põltsamaa maasikamoos. Joogid: Põltsamaa õunajook, Põltsamaa multimahlajook, Pai smuuti banaani-maasika, Põltsamaa kannujook musika-õuna, Põltsamaa Lossivein. (Felixi koduleht: http://www.felix.ee ) 8 NÕO LIHAVÜRST Nõo Lihavürst on AS Nõo Lihatööstuse kaubamärk. Seda sellepärast, et ,,vürst" seostub hea ja kallima toidu valikuga ,

Toit → Toidukaubandus
111 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

· Liharullid ­ veseliha/vasikaliha/sealiha/kanaliha, reietükk, vasardatud, maitsestatud viiludele asetatakse täidis, keeratakse kokku, seotakse või kinnitatakse puutikuga. · Risotto ­ kõik lihaliigid, kuubikud 20 ­ 30 g portsjonis, koos riisiga portsjonis 140 ­ 150 g. hautatakse koos riisiga. Lisatakse köögiviljad (paprika, mais, porgand, küüslauk) · Pilaff ­ Lambaliha (labatükk/rinnatükk), Kuubikud massiga 20 ­ 30 g, portsjonis 140 ­ 150 g, hautatakse, lisatakse sibul, tomatipasta ja porgand. 5. Kirjelda erinevaid kartuli lisandeid, vähemalt 5 · Kartulipuder ­ kartul keedetakse pehmeks, kurnatakse, tambitakse pudruks. Lisatakse kuum piim ja või ning segatakse hoolikalt. Serveeritakse iseseisva roana mitmesuguste kastmetega, praetud sibulaga, sulavõiga, maitserohelisega

Toit → Kokandus
67 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Nad ei söö:  sibulat ja küüslauku,  tomatit ja peeti nende punase värvuse tõttu (sest veri on ka punast värvi). Taimetoitlaste põhitoiduks on:  viigimarjad,  kollased läätsed,  keedetud riis,  riisijahust pannkoogid – dosu´d,  riisiklimbid – idli´d. Hindude põhitoiduks on riis kanaga. Armastatuim toit on aga kaun- ja köögiviljadest keedetud pilaff, millele lisatakse veidi taimeõli. Köögi-, kaunvilja-, kartuli-, lambaliha-, linnu- ja kalaroogi serveeritakse mitmesuguste maitseainetega. Tähtis osa on hindude laual ka puuviljadel ja kõrvitsalistel. Joogiks kasutatakse sidrunimahla ja vee jooki (nimbu pantš) või mangomahla. Lõuna ajal ei ole kombeks juua õlut, veini ja teisi alkohoolseid jooke. Tavaliselt pakutakse lõunasöögi järel vett, harvemini teed või kohvi.

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Põhitoiduks on nii suvel kui talvel riis kanaga. Paljud hindud on rangelt taimetoitlased. Nad ei söö ka sibulat ja küüslauku. Tomatitest ja peedist keelduvad nad punase värvuse tõttu, sest ka veri on punast värvi. Taimetoitlaste põhitoiduks on paprika, viigimarjad, kollased läätsed, keedetud riis. Levinud on ka riisijahust pannkoogid ­ dosud ja riisiklimbid ­ idlid. Armastatuim roog on hindudel kaun ja köögiviljadest keedetud pilaff, millele lisatakse veidi taimeõli. Köögivilja, kaunvilja, kartuli, lambaliha, linnu ja kalaroogi serveeritakse reeglina mitmesuguste maitseainetega. Tähtis osa hindude toidulaual on ka puuviljadel, kõrvitsalistel. Joogiks kasutatakse sidrunimahla ja vee jooki ­ nimbu pants , mangomahla. Lõuna ajal ei ole kombeks juua õlut, veini ja teisi alkohoolseid jooke. Tavaliselt pakutakse lõunasöögi järel vett, harvemini teed või kohvi. Budism Budistid mungad väldivad igasugust liha.

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun