Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"kvaliteediklass" - 26 õppematerjali

thumbnail
8
docx

Joogivesi

saab vett individuaalsetest madalamatest puur- ja salvkaevudest. Riikliku järelevalve all on 1246 veevärki. Lisa Joogivee tootmiseks sobiva pinna- ja põhjavee töötlusmeetodite kasutamine sõltuvalt vee kvaliteediklassidest (1) Joogivee tootmiseks kasutatav pinna- ja põhjavesi, välja arvatud põhjavee I kvaliteediklassi vesi, peab olema töödeldud. (2) Sõltuvalt vee kvaliteediklassidest kasutatakse joogivee kvaliteedi tagamiseks järgmisi pinnavee töötlusmeetodeid: 1) I kvaliteediklass – lihtne füüsikaline töötlemine (filtreerimine) ja desinfitseerimine; 2) II kvaliteediklass – füüsikaline ja keemiline töötlemine (eelkloorimine, koagulatsioon , helvestamine, dekanteerimine, filtreerimine) ning desinfitseerimine; 3) III kvaliteediklass – laiendatud füüsikaline ja keemiline töötlemine (eelkloorimine, koagulatsioon, helvestamine, dekanteerimine, filtreerimine, adsorptsioon) ning desinfitseerimine. (3) Sõltuvalt vee kvaliteediklassidest kasutatakse joogivee

Loodus → Loodus
9 allalaadimist
thumbnail
40
doc

Kasepuidust vineeri valmistava tööstuse tehnoloogia projekt.

Arvutan lihvmaterjali kulu 1 m vineeri lihvimiseks. · Ühe vineerplaadi lihvitav pindala 9m2 · Ühes m3 ­ s lihvitavate plaatide arv : 11,2 tk. · Ühes m3 ­ s lihvitav pindala: 100,8 m2 · Lihvmaterjali kulunorm lihvriidele m 2 / m 2 lihvitava pinna kohta: 0,020 · 1 m 3 - le vineerile kuluv lihvmaterjali kogus: 2,016 m2 3.5. Vineeri sorteerimine ja ladustamine Edasi toimub vineeri sorteerimine järgmistesse kvaliteediklassidesse: Kvaliteediklass B ­ nähtavad pinnad, mis on viimistletud laki või kergpeitsiga. Kvaliteediklass S ­ kõrgkvaliteetse pinnaviimistluse ja õhukeste pinnakatete alusena. Kvaliteediklass BB ­ mittenähtavad pinnad, ehitistel ja sisekasutuses ülevärvituna ja pealistuse alusena Kvaliteediklass WG ­ vineeritoodete tagumine pind, ehitustel ja pakkimisel. Kvaliteediklass PQ ­ pakendi- ja ehitustööstus. GOST 3916-89 järgi jagatakse vineer viide sorti: A/AB; AB/B; B/BB; BB/C; C/C.

Metsandus → Puiduõpetus
68 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Vineeri tootmine

Haridus- ja Teadusministeerium Võrumaa Kutsehariduskeskus Puidutehnoloogia PTo-07 Andres Kooser Praktiline töö Vineeri tootmine Juhendaja: Taivo Tering Väimela 2010 1 Vineeri tootmine. Metoodiline juhend praktiliste tööde teostamiseks. Vineer kujutab endast treispoonilehtede kokkuliimimisel saadud kihilist materjali. Sõltuvalt kasutatavast liimi tüübist jagatakse vineer kahte gruppi: a) fenoolformaldehüüdliimide baasil valmistatud kõrgendatud veekindlusega vineer. b) karbamiidformaldehüüdliimide baasil valmistatud keskmise veekindlusega vineer. Käesolevas praktiliste tööde juhendis on toodud vineeri valmistamise tehnoloogiliste operatsioonide loetelu, toorainekoguse arvutamise metoodika ning seadmete valiku ja arvutuse alused. Praktiliste tööde koosseisu kuuluvad veel joonised: a)...

Metsandus → Puiduõpetus
74 allalaadimist
thumbnail
80
pdf

Vineeri tootmine

Arvutan lihvmaterjali kulu 1 m vineeri lihvimiseks. • Ühe vineerplaadi lihvitav pindala 9m2 • Ühes m3 – s lihvitavate plaatide arv : 11,2 tk. • Ühes m3 – s lihvitav pindala: 100,8 m2 • Lihvmaterjali kulunorm lihvriidele m 2 / m 2 lihvitava pinna kohta: 0,020 • 1 m 3 - le vineerile kuluv lihvmaterjali kogus: 2,016 m2 3.5. Vineeri sorteerimine ja ladustamine Edasi toimub vineeri sorteerimine järgmistesse kvaliteediklassidesse: Kvaliteediklass B – nähtavad pinnad, mis on viimistletud laki või kergpeitsiga. Kvaliteediklass S – kõrgkvaliteetse pinnaviimistluse ja õhukeste pinnakatete alusena. Kvaliteediklass BB – mittenähtavad pinnad, ehitistel ja sisekasutuses ülevärvituna ja pealistuse alusena Kvaliteediklass WG – vineeritoodete tagumine pind, ehitustel ja pakkimisel. Kvaliteediklass PQ – pakendi- ja ehitustööstus. GOST 3916-89 järgi jagatakse vineer viide sorti: A/AB; AB/B; B/BB; BB/C; C/C.

Ehitus → Ehitus
12 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Campania maakond – veini kultuur

Noor vein on värske ja sädelev, pudelis laagerdumisel muutub mahlaselt lopsakaks DOCG Taurasi - punane vein Taurasi on tihe, kontsentreeritud marjasuse, veidi suitsuste aroomidega punane vein mis valmistatakse ühest või mõne viinamarjasordi segamisel. Tavaline Taurasi peab olema laagerdunud 3 aastat, millest esimesed 8 kuud on vein seisnud sarapuu või tammest vaatides; Taurasi Reserva laagerdub tammes 10 kuud, hiljem pudelis, kokku on küpsemise periood 4 aastat. Kõrgeim, DOCG kvaliteediklass loodi Taurasis alles aastal 1993. Taurasi veini nimi on tekkinud Campania mägises keskosas asuva samanimelise linna järgi mis asutati vanade roomlaste poolt ning kandis nime Ager Taurasinus. Ellenico ehk kunagi Hellenite, Kreeka asunike toodud viinamarjasort kannab täna nime Aglianico ja on Tauraside valmistamise alus. Aglianico on enim kasvatatud punane viinamarjasort Campanias. Aglianico on varaõitsev, samas suhteliselt hiljaküpsev sort mis

Turism → Turismigeograafia
1 allalaadimist
thumbnail
23
xls

Biomeetria järeleksam_2

EHF 1 630,3 9232,4 3,84 3,19 kõrgem Mass - lehma kehamass, kg EHF 1 556,2 11892,5 3,61 3,56 kõrgem Piim - lehma piima kogutoodang lüpsip EHF 1 617,3 8803,9 4,26 3,71 esimene Rasv_% - rasvasisaldus, % EHF 1 585,9 11231,4 4,08 3,67 kõrgem Valk_% - valgusisaldus, % EHF 1 587,3 11280,9 3,90 3,29 sorditu Piimakl - piima kvaliteediklass EHF 1 598,1 11589,1 3,61 3,12 esimene EHF 1 629,3 10291,2 3,71 3,26 kõrgem EHF 1 663,3 12418,7 3,69 3,37 sorditu EHF 1 646,4 9801,1 3,81 3,41 sorditu EHF 1 552,7 9090,1 3,92 3,33 esimene EHF 1 592,0 13483,3 3,86 3,30 esimene EHF 1 622,4 8910,1 4,58 3,61 sorditu EHF 1 547,1 9786,0 3,24 3,51 esimene

Põllumajandus → Biomeetria
50 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Lauaetikett

Kõige rohkem hinnatakse ja kasvatatakse seal Chardonnay'd, Merlot'd, Cabernet Sauvignoni ja Sauvignon Blanci. Viimastel aastatel on väga populaarne Carmenere viinamarjasort. Kolm kvaliteediklassi Kõige madalam on noor vein ­ etiketil on vaid viinamarjasordi nimetus ja aastakäik. Noori veine laagerdatakse roostevabades vaatides, need on mõeldud kohe tarbimiseks, veinijoojate keeles siis maksimaalselt kahe aasta jooksul. Teine kvaliteediklass on Reserva. See tähendab, et vein on laagerdunud tammevaadis 3­6 kuud. Tsiili veinide tippklass on Gran Reserva. Need veinid on laagerdunud tammevaadis pool aastat kuni aasta. Viinamarjasordid: siili punaste viinamarjasortide lipulaevaks peetakse Carmenere'i, mis on oma nime saanud ilmselt karmiinpunase värvi järgi.Pärit on see sort aga Prantsusmaalt Bordeaux'st. Algul kasvatati seda viinamarjasorti Tsiilis Merlot' pähe, alles 1991.

Ametid → Ametijuhend
9 allalaadimist
thumbnail
44
docx

ITAALIA VEINID

Hetkel on Itaalias 73 DOCG piirkonda, millest suurem osa jääb Piemonte, Veneto ja Toskaanaveinipiirkondadesse. 11 Itaalias puudub ametlik Cru-de süsteem, kuigi 2006. aastal loodi mitteametlik Comitato Grandi Cru d'Italia, kuhu kuulub tänaseks juba üle saja liikme. Kvaliteediklasside juures on oluline märkida, et ainuüksi omistatud kvaliteediklass ei määra veinide headust. Veini kvaliteediklass kinnitab, et vein on valmistatud teatud reegleid järgides - hea vein sõltub ikkagi veinimeistrist. Paljud itaalia IGT veinid on tegelikkuses tulenevalt veinimeistrite oskustest väga head, kuid kuna nad ei vasta erinevatele kehtestatud kvaliteedi regulatsioonidele, peamiselt kuna DOC/G veinides ei ole lubatud kasutada võõraid viinamarjasorte nagu Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, siis tuleb leppida madalama kvaliteedimärgisega

Toit → Joogiõpetus
14 allalaadimist
thumbnail
9
docx

VÖÖTKOOD AITAB SÄÄSTA

182-1990 - nõuded vöötkoodi kvaliteedile. Standard lähtub parameetritest, mis on olulised vöötkoodilugejate normaalseks tööks. Sama standard on aluseks Euroopa standardile EN1635 ja ISO standardile 15416. See ANSI/CEN/ISO standard on ka praegu aluseks vöötkoodi kvaliteedi määramisel. Vöötkoodide kvaliteedistandardi (ANSI standard X3.182-1990) järgselt jagunevad koodid viide klassi A, B, C, D ja F, milledest kõrgeima kvaliteedi tähis on A ning madalaim F. Koode, mille kvaliteediklass on F ei ole soovitatav kasutada. Jaekaubanduses tuleb tihti ette olukordi, kus kassas müüja peab kaubakoodi käsitsi kassasüsteemi sisestama, sest mingil põhjusel pole kood lugejale mõistetav. Enimesinevateks põhjusteks on: vöötkoodil puudub ettenähtud vaikeala, ehk taustavärviga sama ala enne ja pärast koodi; koodi kõrgus ei ole piisav (peaks olema vähemalt 1 cm) halb koodi trükikvaliteet ­ koodipilt ei ole ühtlase kontrastsusega, triibud ei ole

Logistika → Logistika
40 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Teraviljad

Tangainete kvaliteedinäitajad: 1) värvus 2) maitse ja lõhn 3) niiskus 15% 4) lisandid, kahjurid 5) säilitamine ­ kuivas kohas, alla +15° 4 kuud Jahu ... koostis sõltub jahu liigist. Kõrgema kvaliteediklassi jahu on tärklise ­ ja suhkrurikkam, sisaldab väehm rasvu, tselluloosi, mineraalaineid, kui I ja II kvaliteediklassi jahud. Jahu tähtsamaks koostisosaks on: o tärklis (kuni 3%), o valgud (kuni 12%) o rasv (kuni 2%) Mida madalama on jahu kvaliteediklass, seda rohkem sisaldab ta rasva Terade jahvatamiseks kasutatakse : 1. madal- ehk lihtjahvatus ­ eesmärgiks on kätte saada töötlemise lõppprodukt (jahu) ühekorde jahvatuse tulemusena. Madaljahvatuse alaliikideks on: · lihtjahvatus ­ jahuks jahvatatakse kogu tera koos kesta ja iduga. Saagiseks on 99,5% terade kaalust ja jahu koosneb jämedatest ning ebaühtlastest terakestest. · Ülesõelajahu ­ kasutatakse nisu- või rukkijahu jahvatamisel

Toit → Kokandus
98 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Toidukaupade pakendamine ja säilitamine

8. Päriotolumaa, kui selle puudumine võib tarbijat eksitada ja tema huve kahjustada 9. Tarvitamisjuhend, kui selle puudumise korral ei ole tagatud toidu tarvitamine ettenähtud viisil (nt kannujook, pakisupp, purgisupp) 1 10. Toidupartii tähistus 11. Kvaliteediklass või sort, kui see on toidule ette nähtud 12. Toitumisalane teave, kui märgistusel esineb toitumisalane väide (valgud, rasvad, süsivesikud) Toiduaine märgistus on: Tarbijateave Reklaamteave Toitumisteave Märgistus peab olema: Kergesti nähtav Selgelt loetav Vastupidav Märgistus ei tohi olla: Varjatud Peidetud Kaetud KÕLBLIK KUNI- märgitud kuupäev arvestatakse lõpptähtpäeva sisse NB! Sellel kuupäeval võib veel kaupa realiseerida NB

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
67 allalaadimist
thumbnail
32
xlsx

Informaatika ja biomeetria eksam - praktiline töö

00 kõrgem Lakt - lehma laktatsiooninumber EHF 1 630.3 9232.4 3.84 3.19 kõrgem Mass - lehma kehamass, kg EHF 1 556.2 11892.5 3.61 3.56 kõrgem Piim - lehma piima kogutoodang lüpsiperio EHF 1 617.3 8803.9 4.26 3.71 esimene Rasv_% - rasvasisaldus, % EHF 1 585.9 11231.4 4.08 3.67 kõrgem Valk_% - valgusisaldus, % EHF 1 587.3 11280.9 3.90 3.29 sorditu Piimakl - piima kvaliteediklass EHF 1 598.1 11589.1 3.61 3.12 esimene EHF 1 629.3 10291.2 3.71 3.26 kõrgem EHF 1 663.3 12418.7 3.69 3.37 sorditu EHF 1 646.4 9801.1 3.81 3.41 sorditu EHF 1 552.7 9090.1 3.92 3.33 esimene EHF 1 592.0 13483.3 3.86 3.30 esimene EHF 1 622.4 8910.1 4.58 3.61 sorditu EHF 1 547.1 9786.0 3.24 3.51 esimene EHF 1 527.5 7873

Informaatika → Informaatika
8 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Välis ja sisevooderduse paigaldamine

TALLINNA EHITUSKOOL Ehituspuusepp 12 Referaat Välis ja sisevooderduse paigaldamine Jürgen Aasrand Juhendaja: Alar Kurg Tallinn 2011 Sisukord 1. Puitsisevooderdus Enne alustamist plaani tegemine Soovitused voodrilaua paigaldamiseks Kuhu tohib voodrilauda paigaldada Materjali kulu Tööriistad Ettevalmistus Alusroovitus Voodrilaua kinnitamine Lagi Seinad Pinnaviimistlus Sisevoodri standardprofiilid Muud sisevoodriprofiilid Liistud 2. Välisvooderdus Üldinfo Välisvoodrilauad Välisvoodrinäited' Detailid Ostmis-, paigaldamis- ja töötlemisjuhend Pinnaviimistlus 1. Puitsisevooderdus Enne alustamist plaani tegemine Horisontaallaudisega tundub ruum laiem ja madalam, vertikaallaudisega näib aga kõrgem ja kitsam. Poolpaneel, mis ei kata seina kogu kõrguses, annab ruumile õhulisust. Selle võib lõpetada näitek...

Ehitus → Ehitus alused
75 allalaadimist
thumbnail
22
doc

EESTI KAUBANDUSES LEIDUVAD MÄRGISED

säilitamistingimused, samuti teistel juhtudel, kui need on tingitud toidukauba iseloomust; tootja, töötleja või pakendaja nimi, aadress ja asukoht. Imporditud toidukauba puhul peab märgistusel olema lisaks importija nimi, aadress ja asukoht; päritolumaa, kui selle puudumine võib eksitada tarbijat ja kahjustada tema huve; tarvitamisjuhis, kui selle puudumisel ei ole tagatud toidukauba tarvitamine ettenähtud viisil; toidupartii tähistus; kvaliteediklass või sort, kui see on toidukaubale ette nähtud; töötlemine ioniseeriva kiirgusega või ioniseeriva kiirgusega töödeldud koostisosa kasutamine; toitumisalane teave, kui märgistusel esineb toitumisalane väide. Pakendimärgistus kantakse pakendile pakendiseaduse järgi. Märgistus peab olema loetav, arusaadav ja üheselt mõistetav. Nõutav teave tuleb tarbijale esitada kirjalikult ja eesti keeles, lubatud on kasutada juhendavaid või hoiatavaid jooniseid, piktogramme, märke ja

Majandus → Klienditeenindus
23 allalaadimist
thumbnail
54
pdf

Ehituse organiseerimise projekt

Enne tööde üleandmist kontrollitakse vastavust projektile ja kvaliteedi nõuetele. Samuti peab olema üheselt mõistetud kvaliteedis. Selleks toimuvad iga nädalased nõupidamised järgmise nädala tööde alltöövõtjate esindajatega, kus lepitakse kokku kasutatavate töövahendite, mehhanismide ja tehnoloogia osas. 11 6. TÖÖDE ÜLDISED KVALITEEDI NÕUDED Raudbetoon elementide viimistluse kvaliteediklass sõltub eelkõige arhitektuursetest taotlustest ega ole otseselt seotud pindadele esitatavate tolerantsinõuetega. Standardites puudub betoonpindu käsitlev dokument, mistõttu on kasutatud Soome Betooniühingu väljaannet BY 40. Näiteks siseseinad peavad vastama MUO 2 sätestatud nõuetele. Vundamendid MUO 3, välisseinad THI 1, karkassipostid ja talad MUO 2 ja trepielemendid MUO 1 ja THI 1. 12 7

Ehitus → Ehituse organiseerimine
155 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Piimatoodete tehnoloogia konspekt

2011. Aasta Ipoolaastal kuulus eliit- ja kõrgemasse sorti 98,8% kokku ostetud toorpiimast, mida on 1,4% rohkem, kui aasta tagasi. Toorpiima kvaliteediklasside nõuded ning nõuetekohasuse määramise meetodid ja kord Kohustuslikud nõuded toidukõlblikuks tunnistatud lehma toorpiima kvaliteediklasside kohta. TOORPIIMA KVALITEET Kui bakterite üldarv ja somaatiliste rakkude arv vastavad erinevate kvaliteediklasside nõuetele, kuulub toorpiim madalamasse kvaliteediklassi. Toorpiima kvaliteediklass kehtib toorpiima analüüsi tulemuste teadasaamise päevast kuni järgmise proovi analüüsi tulemuste teadasaamise päevani. PIIMA KEEMILISED JA FÜÜSIKALISED OMADUSED Piima keemilised omadused on piima tiitritav happesus ehk üldhappesus ja piima aktiivhapesus (pH) Piima tiitritav happesus. Piima happesus on eelkõige määratud piima happeliste soolade ja valkudega. Värske piim tiitritav happesus on FÜÜSIKALISED omadused nagu tihedus, viskoossus, pindpinevus, optilised omadused,

Põllumajandus → Piimatoodete tehnoloogia
148 allalaadimist
thumbnail
96
doc

Toidukaubaõpetus

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool Nimi ÕPIMAPP Iseseisev töö Õppejõud: Nimi, MA Mõdriku 2015 SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................................................4 1 KAUBAMÄRGI MÕISTE, ARENG JA KAITSE...........................................................5 1.1 Kaubamärgi mõiste.....................................................................................................5 1.2 Kaubamärgi liigid.......................................................................................................5 1.3 Kaubamärgi ajalugu maailmas...................................................................................6 1.4 Kaubamärgi ajalugu Eestis.....................................................

Majandus → Kaubandus
20 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

toidukauba iseloomust; · tootja, · töötleja või pakendaja nimi, aadress ja asukoht. Imporditud toidukauba puhul peab märgistusel olema lisaks: · importija nimi, aadress ja asukoht; · päritolumaa, kui selle puudumine võib eksitada tarbijat ja kahjustada tema huve; · tarvitamisjuhis, kui selle puudumisel ei ole tagatud toidukauba tarvitamine ettenähtud viisil; · toidupartii tähistus; · kvaliteediklass või sort, kui see on toidukaubale ette nähtud; · töötlemine ioniseeriva kiirgusega või ioniseeriva kiirgusega töödeldud koostisosa kasutamine; · toitumisalane teave, kui märgistusel esineb toitumisalane väide. Kõlblik kuni - näitab aega toidu müümise ja tarvitamise lõppkuupäevani, ,,Kõlblik kuni" ületanud toitu müüa ega edasiseks käitlemiseks kasutada ei tohi.

Toit → Toit ja toitumine
103 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Toiduainete taimne toore - kordamisküsimused II tööks

Närvutamine kestab 8­24 tundi. Rullimine ­ muljutakse lehtede osa rakke puruks, väljub fermenteerimiseks vajalik rakumahl. Rullimismasinas umbes 30 minutit. Edasi lähevad lehed sõelale, järgneb lõikamismasinaga lehtede tükeldamine. Järgneb rullimine 30 minutit 20ºC juures. Maailma teetoodangust 97­98% valmistatakse tükeldatud lehtedest. Tuntakse ka tükeldamata tervelt rullitud lehtedest valmistatud teed (kõrgeim kvaliteediklass ­ darjeelingi tee). Fermenteerimine ehk kääritamine ­ tekib hulk ühendeid, millest kujuneb teele iseloomulik maitse, värvus, aroom. Fermenteerimise kestus oleneb sellest, millise maitse ja aroomiga teed soovitakse saada. Kuivatamine ­ eemaldatakse teelehtedest kogu allesjäänud niiskus. Sorteerimine ­ teelehed jaotatakse suuruse järgi erinevatesse kvaliteediklassidesse.

Toit → Toiduained
45 allalaadimist
thumbnail
66
pdf

MAALER ÕPPEKAVA

värvib pinna vuugid ja ühenduskohad, lähtudes kvaliteedinõuetele materjali tootja kasutusjuhendist ning vastavalt, järgides tööle esitatud nõuetest  materjalide tootja  Valib tööülesandest lähtuvalt kasutusjuhendeid värvimistöödeks sobivama töövahendi ja etteantud  Värvib viimistletava pinna tööülesannet kvaliteediklass 2 (RYL) nõuetele  lakib või õlitab vastavalt, järgides materjalide viimistletava tootjapoolseid kasutusjuhendeid ja pinna etteantud tööülesannet kvaliteedinõuetele  Märkab töö käigus tekkinud vigu ja vastavalt, järgides parandab need kasutades selleks materjalide sobivaid meetodeid tootjapoolseid

Ehitus → Ehitus
29 allalaadimist
thumbnail
59
doc

Tisleri eriala eksam

Pilet nr. 1 1.Puidu siseehitus, makrostruktuur ristlõikes. 2.Puidu töödeldatavus, lõhestatavus. 3.Puitkiudplaadid. 1.Makrostruktuur: ristlõike joonis ning kirjeldus väljast sisse poole: Korp- kattekude, ülesanne katta ja kaitsta puud kahjustavate välistegurite eest,pole terve puu suhtes ühtlane, korba kihi vigastamine puule halb, vigastatud kohti saab kaitsta õlivärvi või vahaga.(vigastused jagunevad: mehaanilised vigastused, loome vigastused, kliimatilised vigastused-nt külmalõhed, kus kliima soojenedes algab seente areng või leiavad kodu puidukahjurid. Külmalõhed suurenevad iga aasta külmadega) Niin- juhtkude, toitemahlu trantsportiv koore osa e alla liikuvad mahlad, see on erinevatel puudel erineva paksusega. (meie niinepuu on pärn- selle niine kiud on kõige tugevamad ja vastupidavamad, niint tõmmatakse ainult noortelt puudelt...meil pärnametsad seetõttu hävind) Kambium e mähk- toimub uute puidurakkude teke. (puidurakkude teke on er...

Ametid → Tisleri eriala
109 allalaadimist
thumbnail
85
docx

Materjaliõpetus - Puiduteadus, materjaliõpetus

 Saematerjali mahu ühikuks on m3 Pikkus x laius x paksus = maht Saematerjali kvaliteet  Saematerjali kvaliteedi määravad selles leiduvad puiduriked :  Oksad  Lõhed  Mädanik  Värvimuutus  Poomkant Saematerjali kvaliteediklassid  Okaspuude saematerjali kvaliteediklasside aluseks on põhjamaade klassifikatsioon  Kvaliteedi alusel liigitatakse saepuit põhiklassideks A,B,C ja D  Kõrgeim kvaliteediklass on A, mis omakorda jaguneb klassideks A1...A4  Põhiliselt määrab saepuittoote kvaliteediklassi okslikkus (okstesuurus, arv ja kvaliteet)  Muud kvaliteedi määramisel arvestatavad omadused on praod, poomkandid, vaigupesad, üraski – kahjustused ja korp, kõverdunud süü, murdunud latv, keerdunud süü, pehme mädanik ja kujudeefektid  Saematerjali järeltõõtlus

Materjaliteadus → Materjaliõpetus
94 allalaadimist
thumbnail
41
docx

Bakalaureusetöö Tallinna büroohoonete arendusprojektide finantseerimine ja seotud mõjurid

heade ligipääsudega ja professionaalse haldusteenusega hoonetega. Tänu kõrgele kvaliteedile ning heale asukohale on tegemist atraktiivsete pindadega, kus on omanikel kõrge nõudluse tõttu võimalik valida hoonesse parimaid üürnikke ning küsida ka vastavalt kõrgeimat renti. (Square Feet ... 2008) Bulgaaria klassifikatsiooni puhul on A kategooriasse pääsemiseks kirjeldatud 22 põhjalikku tegurit, mille täitmisel on võimalik hoonel vastav kvaliteediklass pälvida (Forton International s.a.). B klassi puhul on tegemist enim vaidlusi põhjustava kvaliteediklassiga, kuna tingimuste osas kaasneb alati subjektiivne hindamine. Bulgaaria näitel on hooned osaliselt vastavad A klassile, kuid esineb puudujääke, mistõttu A kategooria hulka need ei mahu. Üldiselt on tegemist hiljuti ehitatud või rekonstrueeritud heas asukohas olevate hoonetega, kus on kasutatud kvaliteetseid ehitusmaterjale ning mida hooldatakse regulaarselt. B

Majandus → Majandus
59 allalaadimist
thumbnail
47
docx

TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS

udararasv, · seljaaju, · kubemevoldi rasvkude, · tagaosa sisetüki seespoolne rasvkude, · kägiveen ja seda ümbritsev rasvkude, · pea kuklaluu ja esimese kaelalüli vahelt, · esijalad kämblaliigesest, · tagajalad kanna-pöialiigesest, · saba viimase ristluulüli ja esimese sabalüli vahelt Vahetult kaalumisoperatsiooni eel või pärast seda määratakse visuaalse vaatluse teel kindlaks veise- ja lambarümpade kvaliteediklass selleks tööks tunnustust omava spetsialisti poolt. Kvaliteediklasside määramise ala tapaliini lõpus peab olema piisavalt valgustatud ning klassifitseerijal piisavalt ruumi rümba vaatlemiseks mõningase vahemaa kauguselt. Lihakusklass määratakse kindlaks lihaste üldise arengu, eelkõige taga-, selja-, turja- ja abaosa lihaste arengu, suuruse ning vormi põhjal. Rasvasusklassi määramisel vaadeldakse rasvaladestuste olemasolu ja paiknemist rümba pinnal, samuti nende paksust.

Tehnoloogia → Tehnoloogia
160 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Toiduained

seestpoolt hallitanud või kopitanud kork, halvasti korgitud pudelid, määrdunud etikett. Veinide märgistamine. Erinevad riigid märgistavad veine mõnevõrra erinevalt, kuid üldiselt tuuakse ära järgmised andmed. Tootja või (ja ) villija nimi, asukoht. Veini nimi. Viinamarja kasvuaasta või veini aastakäik või veini laagerdamise aega iseloomustav märkus Hispaania veinidel. Viinamarja sort (tavaliselt Saksa veinidel) või viinamarjakasvatuse piirkond. Kvaliteediklass. Pudeli maht. Alkoholisisaldus. Veine säilitatakse horisontaalasendis, et vältida korgi kuivamist. Temperatuur peab olema võimalikult ühtlane ­ 10...16° piires. Madalal temperatuuril võib tekkida sade. Vahuveine hoitakse temperatuuril 2...8°. 14.3. Puuvilja-marjavein 54 Puuvilja-marjaveine saadakse puuviljade ja marjade (peale viinamarjade) mahla alkohoolsel käärimisel. Hapumatele mahladele lisatakse happesuse vähendamiseks vett

Toit → Toitumisõpetus
139 allalaadimist
thumbnail
72
doc

KALAKASVATUSE eriala kordamisküsimused

lehm ei sõõrdu täielikult ja osa piima jääb udarast väljutamata. 38 KALAKASVATUSE ERIALA 9. Piima kvaliteedi(klasside) nõuded Toorpiima kvaliteediklassi määrab toorpiima töötleja vastavalt toorpiimas sisuldavate bakterite üldarvule ja somaatiliste rakkude arvule. Nõuded toorpiimas sisalduvate bakterite üldarvule ja somaatiliste rakkude arvule kvaliteediklasside kaupa on järgmised: Kvaliteediklass Kirjeldus Bakterite üldarv ml- Somaatiliste rakkude arv ml- s s Eliit Väga hea kvaliteet Kuni 50 000 Kuni 300 000 Kõrgem Hea kvaliteet 50 000 kuni 100 000 300 000 kuni 400 000 I Rahuldav kvaliteet 100 000 kuni 400 000 kuni

Merendus → Kalakaubandus
40 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun