Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Kala esmatöötlemine laevas (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris

Eesti Merekool
Kala esmatöötlemine laevas

referaat
Koostaja :
Juhendaja: Lembit Liimand
TALLINN 2015
Sisukord
SISSEJUHATUS………………………………....………………………..............…………....……3
KALA ESMATÖÖTLEMINE…………………......………………………..............……………......4 KALADE LAHKAMINE……………………………………………………………………............5
REHU-,JAHU,-LOOMASÖÖDAKALA……………………………......……..............……………6 NÕUDED KALALEVADELE JA HÜGIEENINÕUDED...............................................................7-8 NÕUDED LOSSIMISE AJAL JA JÄREL...........................................................................................8
KOKKUVÕTE.....................................................................................................................................9
Sissejuhatus
Kalur on kalandustoodete esmatootja. Kala käitlemisele seab piirid see, kas kalur kui ettevõtja on Veterinaar- ja Toiduameti poolt toidukäitlejana tunnustatud. Tunnustamisest tuleneb see, kas kalur võib veekogul lisaks kalade jahutamisele ja pakendamisele teostada ka muid protseduure või kas kalur ettevõtjana võib käidelda otseturustamise eesmärgil suuremat kogust värsket kala päevas kui seda on esmatoote väikese koguse piir. Kui kala turustatakse otse tarbijale või jaemüügiettevõttele (mitte kala kokkuostuga tegelevale tunnustatud ettevõttele), peab kalur kinni pidama esmatoodete väikese koguse piiridest. Esmatoodete väike kogus on kala puhul kuni 100 kg värsket kala päevas.
-3-
Kala esmatöötlemine
Toidukala esmatöötlemine algab laevas. Pumba kalalaevades pumbatakse kala koos
mereveega kalatanki. Kalatankid on varustatud jahutussüsteemiga. Selle süsteemi abil
tsirkuleeritakse kalatankis koos kalaga olevat vett läbi jahutus süsteemi aurusti ja jahutatakse
vesi ja sellega kala kuni pluss kehe kraadini. Madalamat temperatuuril tekib külmumise oht.
Samas saavutatud temperatuur võimaldab kala hoida värskena vajadusel kuni viis ööpäeva
mis on piisav aeg sadamasse jõudmiseks kvaliteetse tootega. Sadamas pumbatakse toidukala sorteerimisjaama kus kala sorteeritakse vastavalt suurusele klassidesse. Sorteeritud kala liigub sorteerilt otse
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Kala esmatöötlemine laevas #1 Kala esmatöötlemine laevas #2 Kala esmatöötlemine laevas #3 Kala esmatöötlemine laevas #4 Kala esmatöötlemine laevas #5 Kala esmatöötlemine laevas #6 Kala esmatöötlemine laevas #7 Kala esmatöötlemine laevas #8 Kala esmatöötlemine laevas #9 Kala esmatöötlemine laevas #10
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-05-31 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 9 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Rainer Roosileht Õppematerjali autor

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

29
doc
Kala- ja kalatooted
44
odt
Läänemere iseloomustus ja kalad
72
doc
KALAKASVATUSE eriala kordamisküsimused
3
doc
Kalad ja kalatooted
39
doc
Laevade ehitus EKSAM
21
docx
Kala ja kalatooted referaat
33
docx
Koka kutseeksami küsimused ja vastused
0
docx
A dumas Kolm musketäri terve raamat



Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun