Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Hügieeninõuded kala esmakäitlemisel (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris

Referaat
„Hügieeninõuded kala esmakäitlemisel“
Kärt Allik
KF 41
Sisukord:
1. Sissejuhtatus ............................................................................................................3
2.
Kalatootmis ettevõtte enesekontrolli nõuded..........................................................4
3. Nõuanded kalatöötlemisettevõttele..........................................................................4
4. Töötajate ruumide ja seadmete hügieeninõuded.....................................................5
5. Nõuded käitlemisel...................................................................................................6
6. Pakendamine............................................................................................................6
7. Parasiitide kontroll....................................................................................................7
8. Kasutatud kirjandus..................................................................................................8
Sissejuhatus:
Kalandus on üks olulisemaid kauplemise, impordi-ekspordi sektoreid Eesti majanduses. Suurema osa kauplemisest moodustavad jahutatud koha-, ahvenafilee Euroopa liikmesriikidesse ja ekspordist sortimendirikkalikud kalakonservid, preservid ning suitsutatud kalandustooted Venemaale ja Ukrainasse. 
Kalatoodete all mõistetakse kõiki merevee- või mageveeloomi (välja arvatud elusad kahepoolmelised karploomad, elusad okasnahksed, elusad mantelloomad ja elusad meriteod ning kõik imetajad, roomajad ja konnad), mida peetakse kas looduslikes või tehistingimustes, k.a selliste loomade kõik söödavad vormid, osad ja tooted. 
Kõik kalakäitlemisettevõtted, mis töötlevad, pakendavad, ladustavad kalatooteid, peavad olema enne käitlemise alustamist Veterinaar- ja Toiduameti poolt tunnustatud. 
Kalakäitlemisettevõtetel tuleb käitlemisel juhinduda  Toiduseaduses, Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruses (EÜ) nr 852/2004, toiduainete hügieeni kohta ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruses (EÜ) nr 853/2004, millega sätestatakse loomset päritolu toidu hügieeni erieeskirjad sätestatud toiduohutuse nõuetest. Lisaks peavad kalakäitlemisettevõtted, mis käitlevad värskeid kalandustooteid, järgima Euroopa Nõukogu määruses nr 2406/1999 esitatud kala värskuse ning suuruse miinimumnõuded. Kalatoodete märgistamisel tuleb juhinduda Vabariigi Valitsuse 19. detsembri 2003. a määrusest nr 324 Toidu märgistusele esitatavad nõuded ja märgistamise ning muul viisil teabe edastamise kord ning Komisjoni määrusest (EÜ)2065/2001, millega kehtestatakse nõukogu määruse (EÜ) nr 104/2000 üksikasjalikud rakenduseeskirjad tarbijate teavitamise kohta kalandus- ja akvakultuuritoodetest 22. oktoober 2001. 
Kalatöötlemislaevad kuuluvad samuti enne käitlemise alustamist tunnustamisele. Kalatöötlemislaev on mis tahes laev, mille pardal kalatooteid käsitsetakse ühe või mitme järgmise toimingu abil, millele järgneb pakkimine
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Hügieeninõuded kala esmakäitlemisel #1 Hügieeninõuded kala esmakäitlemisel #2 Hügieeninõuded kala esmakäitlemisel #3 Hügieeninõuded kala esmakäitlemisel #4 Hügieeninõuded kala esmakäitlemisel #5 Hügieeninõuded kala esmakäitlemisel #6
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-01-14 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 7 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor 220583 Õppematerjali autor

Mõisted


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

158
pdf
Veisekasvatuse alused
47
docx
TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS
1072
pdf
Logistika õpik
92
pdf
EESTI KALANDUSE STRATEEGIA 2014 – 2020
528
doc
Keskkonnakaitse lõpueksami küsimused-vastused
652
pdf
Asjaajamise alused
937
pdf
Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat
192
pdf
NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT



Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun