Liset Viirand 11.a Ajalugu Fazeri asutas Karl Fazer 1891. aastal. Maitseelamusi enam kui 100 aastat. Karl Fazer on Fazeri populaarseim sokolaad. Karl Fazeri allkiri sokolaadipaberil on kõrge kvaliteedi tagatis. Fazeri piimashokolaadi esitleti esmakordselt 1922 aastal. Sinine värv on Fazeri sümbol. Karl Otto Fazer 16. august 1866 9. oktoober 1932 Sveitsi päritolu Õppis kondiitrikunsti Berliini, Pariisi ja Peterburi mainekate meistrite juures. 1891 avas ta koos oma naise Bertaga oma esimese kondiitriäri Helsingis. Üks Soome sokolaaditootmise rajajaid. Oli ka tuntud looduskaitsja, linnuhuviline, jahimees ja kalamees. Meisterlik laskja. 2004 aastal valisid soomlased Karl Fazeri kõigi aegade suuremate soomlaste hulgas 46. kohale. Brändid Karl Fazer Geisha Amica Dumle Tutti Frutti Marianne
Küsimused: 1. Firma nimi. 2. Millal ja millises riigis see firma loodi? 3. Mis oli selle firma algne tegevusala? 4. Milline on selle firma praegune tegevusala/alad? 5. Millistes riikides see firma praegu tegutseb? 6. Lisage üks pilt, mis on mingil moel selle firmaga seotud (logo, toote pilt vms.) Vastused: 1.Fazer Grupp. 2. Fazer Grupp on pereettevõte, millele pandi alus 1891. aastal, kui Karl Fazer avas oma esimese kohviku Helsingis, Soomes. 3. Algselt oli Fazer vene- ja prantsusepärane kondiitriäri, mis pakkus oma klientidele imelisi maitseelamusi väikese raha eest. 4. Tänaseks on Fazer grupist saanud suurfirma, mis on jaotunud neljaks suureks valdkonnaks – pagariärid, kommipoed, kohvikud ja toitlustusettevõtted. Fazeri tooteportfellis on valmistoidud, maiustused, pagari- ja kondiitritooted, samuti pakutakse ka toitlustusteenuseid. 5.Praegu tegutseb firma Soomes, Rootsis, Venemaal, Norras, Taanis ja kõikides Baltiriikides. 6.
Freddy Kriisa Fazer SISUKORD SISSEJUHATUS.............................................................................................3 FAZERI PAGARITÖÖSTUS EESTIS.........................................................4 FAZER AMICA..............................................................................................5 MISSIOON, VISIOON JA VÄÄRTUSED...................................................6 MAITSEELAMUSED...................................................................................
Toit viiakse kas kongidesse või süüakse ühises söögisaalis. Personalisööklad Klientideks on ettevõtete töötajad, ettevõtete külalised, ka lähedal asuvate teiste ettevõtete töötajad. Tavaliselt pakutakse hommikusöögi- ja lõunamenüüd, kohvipauside ajal kohvi ja saiakesi või võileibu. Paljusid ülalnimetatud sööklaid teenindavad toitlustusettevõtete ketid. Eesti suurim toitlustusettevõtete kett on Fazer Amica Eesti. ------------------------------------------------------------------------------------------------- KORDAMISEKS 1. Nimeta eri tüüpi sööklaid. 2. Kirjelda eri tüüpi sööklate äriideesid (kellele? – mida? – kuidas?). 3. Kirjelda suurköökide toimimise eripära. ÜLESANDED 1. Tutvuge oma kooli söökla toimimisega. A. Kirjeldage: menüüd, teenindust, iseteenindusliini paigutust jne
Pärnumaa Kutsehariduskeskus PK-09 Viivika Ilisson Referaat LEIB Õpetaja: Pärnu 2009 Eesti leib Leib on eestlaste jaoks olnud aastasadade vältel oluliseim toiduaine, ega asjata nimetata kõike muud leivakõrvaseks. Sadakond aastat tagasi sai Eesti talupoeg leivast üle poole päevasest energiavajadusest ja põhilise osa eluvajalikest toitainetest. Leiba söödi ka märgatavalt rohkem, leiva hulka suurendati veel aganate ja kartuli lisamisega. Meie põhjamaise kliima tõttu kasvatati põhiliselt rukist, kaera ja otra. Leivategemisel tõrjus rukis teised teraviljad välja, kuna must leib hapnes paremini ja säilis kaua. Maailma mastaabis on alati olnud esikohal nisu, algselt kasvas rukis nisupõldudel umbrohuna ja kui külmale tundlikum nisu hävis, jäi rukis kasvama. Eestlaste toidulauale lisandusi
EESTI MAAÜLIKOOL Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut Liha- ja piimatehnoloogia eriala Kristel Lori II kursus RUKKILEIB Referaat: Inimese toitumisõpetus TARTU 2008 SISUKORD Sissejuhatus ....................................................................................... lk 3 1. Rukkileiva sünd .......................................................................... lk 4 2. Aganaleib ................................................................................. lk 5 3. Leivategu ................................................................................. lk 6 4. Rukkileiva tähtsus tänapäeval ......................................................... lk 8 5. Põhisoovitused tarbimiseks ............................................................ lk 10 6. 12 head põhjust süüa rukkileiba ..................................
Pagaritööstus Pagaritööstused Eestis · Nordic Cake OÜ · Pere Leib Tootmine AS · Pagaripoisid OÜ · Pagari Liisu · Fazer Eesti AS · Leibur AS Fazer Eesti · Fazer Eesti AS on asutatud 1993. aasta aprillis · Fazer pakub värskeid, maitsvaid ja tervislikke pagaritooteid ja nendega seotud teenuseid. · Lisaks Eestile on Fazeril pagaritööstused Soomes, Lätis, Leedus, Rootsis ja Venemaal · Fazer Eesti toodang on kättesaadav kõigis jaekettides ja suuremates kauplustes üle Eesti Fazer Eesti AS · Fazeri pagarikodade valikusse kuulub rohkem kui 100 toodet, mida valmistatakse üle Eesti 50-nes suuremas jaekaupluses · Ettevõttes töötab üle 400 inimese, neist pagaritööstuses 390 · 2007. aastal tootis Fazer Eesti ca 10 500 tonni pagaritooteid, mis on saadaval kõigis suuremates kauplustes üle Eesti Fazeri pagaritööstuse toodang
ÕPIMAPP SISUKORD Eritoit.......................................................................................................................................... 5 Eritoidu all mõistetakse sellist toitu, mis on mõeldud tavapärasest erinevate toitumisvajadustega inimestele ning mis on seetõttu valmistatud eritehnoloogiat kasutades või millel on tavatoidust erinev koostis. Eritoidud on näiteks imiku- ja väikelapsetoit, gluteenivaba toit, laktoosivaba toit, sportlaste toidud, kehakaalu alandamiseks ettenähtud vähendatud energiasisaldusega toit, meditsiinilisel näidustusel kasutamiseks ettenähtud toit. . 5 Eritoit on spetsiaalselt valmistatud inimestele, kes on haiguse tõttu piiratud, halvenenud või häiritud tavatoidust saadavate toitainete või nendest moodustunud ainevahetusproduktide saadavus, seedimine, imendumine, metabolism või eritumine ja kui tavalist toiduvalikut muutes või teisi eritoite kasutad
Kõik kommentaarid