Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed (2)

2 HALB
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mida vältida - httpwwwolemeeseeindexphp?
  • Mida vältida - httpwwwolemeeseeindexphp?
  • Mida vältida Ole mees httpwwwolemeeseeindexphp?

Lõik failist

Vasakule Paremale
Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #1 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #2 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #3 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #4 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #5 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #6 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #7 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #8 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #9 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #10 Ebatervisliku toitumise põhjused ja tagajärjed #11
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 11 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-11-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 133 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor siret091 Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
18
docx

Tervisliku Toitumise uurimustöö

Juhendaja: Saku 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS Tänapäeval pööratakse üha enam tähelepanu tervislikule toitumisele. Tervislikult toitudes hoiame ära paljusid haigusi, muidugi ka tänapäeva üks suurimaid põhjusi keha kaalu tõusu. Õigesti süües hoiame ära haigusi ja muutusi oma kehas. Selle teema valisin sellepärast, et saada rohkem teada tervislikust toitumisest ja teada saada teiste teadmisi tervisliku toitumise kohta. Uurimustöö eesmärgiks on teada saada, kui palju teavad 8.-9. klasside õpilased tervislikust toitumisest. Selleks seadsin endale järgmised eesmärgid: · Teada saada, mida teavad õpilased tervislikust toitumisest. · Koostada ja läbi viia küsitlus · Koostada küsitluse tulemuste kokkuvõte ja analüüsida tulemusi. Küsitlus koosneb kahest osast. Esimene osa käsitleb ülevaadet antud teema

Kategoriseerimata
thumbnail
17
doc

Tervislik toitumine

......................................................................................... 2 SisSEJUHATUS......................................................................................................................... 3 TERVISLIK TOITUMINE.........................................................................................................4 Mis see on?..............................................................................................................................4 Toitumise põhialused.............................................................................................................. 5 Toitumisharjumuste kujunemine.............................................................................................8 Dieedid ja kultuurilised erinevused.......................................................................................10 Haigused ning eritoitumine.........................................................................................

Toitumisõpetus
thumbnail
36
doc

UURIMISTÖÖ- toitumisharjumused

KLASSI NÄITEL Juhendaja: Helen Medar Rakvere 2013 SISUKORD 1. VARASEMAD UURIMISED........................................................................................... 5 2.TOIT JA TERVIS............................................................................................................... 7 3.2 Praktilised soovitused tasakaalustatud toitumise saavutamiseks............................ 12 4. DIEET.............................................................................................................................. 13 4.1. Söömishäired......................................................................................................... 14 4.2 Söömishäirete põhjused.......................................................................................... 15 4.3 Anoreksia......................................

Toit ja toitumine
thumbnail
12
odt

TERVISLIK TOITUMINE

vältides äärmuslikke dieete. Töö meetoditeks on eelkõige kirjanduse uurimine, niisamuti internetis pakutava materjali läbitöötamine. Töö esimeses osas on ülevaade toitumisest kui sellisest, edaspidi arutlen põhjalikumalt kindlate toitumisharjumuste ja eluviiside üle. 2 3. TOITUMISEST ÜLDISEMALT Üks tähtsamaid võimalusi oma tervise mõjutamiseks on jälgida, mida me sööme. Ebatervislik toitumine ­ liiga palju loomset rasva, soola, suhkrut, ja kunstlikke lisaaaineid ­ võib meie keha, eriti südant, veresooni ja neere, parandamatult kahjustada. Tervislikult toitudes võime kasvatada vitaalsust, immuunsust ja eluea pikkust. (´´Toit kui ravim´´ Cousin 2001, lk 6) Toitumine on olnud tähtis ja saab üha tähtsamaks inimese tervise säilitamisel ning haiguste ennetamisel. Ebaõige toitumine pikema aja vältel võib esile kutsuda ni vaimse kui ka füüsilise

Toitlustuse õpetus
thumbnail
16
doc

Lapse tervislik toitumine

.........................................................9 2.1 Ülekaalulisus ja rasvumine............................................................................................... 9 2.2 Alatoitumine....................................................................................................................10 2.3 Hambakaaries..................................................................................................................10 2.3.1 Kaariese tekke põhjused...........................................................................................10 2.3.2 Kaariese vältimine....................................................................................................11 2.4 Toiduallergiad................................................................................................................. 12 2.4.1 Toiduallergia sümptomid......................................................................................... 12

Toitumise alused
thumbnail
9
doc

Tervislik toitumine

See muudab meie päevad rõõmsamaks, pikendab eluiga ja hoiab meid rasvumuse eest. Nagu on öeldud: ,,Sa oled see, mida sa sööd ?" Meie organis sõltub palju sellest mida me sööme. Organismi jaoks on väga tähtis, et oleks erinev toit, mitte ainult coca-cola ja hamburger. Organism vajab seda selleks, et oleks vastupidavus nakkustele ja haigustele, et normaalselt areneda ja funktsioneerida, ning et suudaks parandada kehalisi kahjustusi. Tasakaalustatud toitumise puhul on oluline kalori- ja vaheldusrikas toit ning söömine kindlatel kellaaegadel. Igapäevaselt tuleks tarbida kõiki toiduenergiagruppe. Ei tohi liialdada keedusoolaga (piisab 0.5 grammist päevas). Toidu valmistamisel tuleks eelistada keetmist või hautamist. Paljud arvavad, et milleks mulle vaja seda tervislikku toitumist. Kuid nad ei pruugigi teada, mida toob endaga kaasa ebatervislik toitumine. Rasvumine kurnab meie südant ja lühendab eluiga

Sotsioloogia
thumbnail
8
doc

Treening ja toitumine

· Hüpotermia · Võib esineda mitraalklapi prolaps · Õhukesed juuksed · Kuiv, kollakas nahk · Atroofilised rinnad · Atroofiline vaginiit · Külmatunne, aktrotsüanoos Buliimiaga kaasnevad nähud: · Südame rütmihäired · Hüpotermia · Mitraalklapi prolaps · Juuksed on läiketa · Nahk on kuiv · Parotiit · Suuõõne haavandid, hambaemaili kahjustused Ilmselgelt on sellised tagajärjed madalat kaalu nõudvate spordialadega tegelejale saatuslikud ja viivad väga suure tõenäosusega karjääri lõpetamisele, kuna nende aladega tegelejatele on väga oluline ka välimus. Seepärast on oluline, et treenerid ei annaks oma noorsportlastele ülesannet teatud kuupäevaks ebareaalselt suurt kaalunubrit kergemaks saada, vaid omaks ka piisavalt teadmiseid toitumissüsteemi vallas ja oskaks anda piisavaid näpunäiteid, kui pika aja vältel tuleb kaal alla saada ja mida selleks

Kehaline kasvatus ja sport
thumbnail
8
doc

Väikelaste toitumine

Lapsel peaks olema võimalus ise teha oma toiduvalikuid mitme mahla vahel, ühe või teise köögivilja vahel, erinevate jogurtite vahel jne. Samuti tuleks küsida lastelt, mida nad eelistavad (nt kartuliputru või keedetud kartuleid) ning ka taldrikule võiksid nad tõsta oma portsjoni ise. Lastel peab olema võimalus tarbida päeva jooksul puhast joogivett, kuna morss (siirupist) ja mahlajoogid ei sobi pidevaks tarbimiseks ja janu kustutamiseks nii toitumise kui hammaste tervise seisukohalt. Ohutud lisaainete kogused on lastel täiskasvanutest palju väiksemad, mistõttu tuleb olla ettevaatlik värviliste kommide, jookide, pika säilitusajaga küpsetiste ja vorstide pakkumisega. Lapsi ei tohi seoses söögiga hirmutada kuna söök ei ole karistus- ega premeerimisvahend. Last ei tohi ka sööma sundida, vaid pigem tuleks sööma meelitada ning selgitada õige toitumise olulisust.

Inimese toitumisõpetus




Kommentaarid (2)

trintzy profiilipilt
trintzy: Üsna korralik töö.
21:53 07-01-2009
Rocky profiilipilt
Rocky: konkreetne
22:39 01-10-2009



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun