Mis veebilehti külastad? Anna Teada Sulge
Facebook Like
Küsitlus


Organismide mitmekesisus (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
Makroelemendid : hapnik O, süsinik C, vesinik H, lämmastik N, fosfor P, väävel S. Mikroelemendid : kaalium K, kloor Cl, kaltsium Ca, naatrium Na, magneesium Mg, raud Fe, vask Cu, tsink Zn, jood I, fluor F
Anorgaanilised ained: vesi, soolad , happed, alused, katioonid, anioonid .
Vee omadused: hea lahusti, osalevad keemilistes reaktsioonides, hea soojusmahtuvusega.
Katioonid – H+, K+, N+ (vees, tsütoplasmas); Ca2+ ( luudes ); Mg2+ (DNAs, RNAs, klorofüllis); Fe2+/Fe3+ (veres)
Anioonid – OH-, HCO3 , H2PO42-, Cl-, I-.
Orgaanilised ained: iseloomustavad elusat loodust, moodustuvad elutegevuse käigus - valgud , lipiidid ( rasvad , vahad, õlid), sahhariidid , nukleiinhapped, süsinik C, makroelemendid, bioaktiivsed ained: ensüümid, hormoonid, vitamiinid (organism ise toodab)
Sahhariidid e. Suhkrud
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla

Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele faili TASUTA e-mailile

Organismide mitmekesisus #1
Punktid 5 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 5 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-11-10 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 30 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor LiisG Õppematerjali autor

Märksõnad

Mõisted


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

12
doc
Organismide koostis
14
doc
Organismide koostis
10
doc
Organismide koostis
10
doc
Organismide koostis
4
docx
Organismide koostis - konspekt
7
rtf
Organismide koostis
5
doc
Organismide koostis
10
doc
Organismide koostis





Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun