Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Rahvusköökide road (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Roa nimetus
Millisesse kööki kuulub?
Roa lahtiseletus (Mis roog on ja millisest toorainest    valmistatakse)
Lorrane`i  pirukas
Prantsuse köök
Pirukapõhjaks on saiatainas. Peekoni , juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Täidisesse on lisandunud sibulad , vorstitükid, juust, erinevad köögiviljad ja ka pirukapõhjad on tänapäeval kas leht- või muretaignast.
Foie gras
Prantsuse köök
Kõige tüüpilisem valmistamisviis on täisküpsetatud foie gras, mille saamiseks küpsetatakse toores maks, steriliseeritakse, säilitatakse omas rasvas ning seejärel konserveeritakse.
Pääsupesasupp
Hiina köök
Pääsupesad materjaliks kasutavad pääsukesed süljega kokku kleebitud meriadru.
Tortelliinid
Itaalia köök
Pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga.
Minestrone
Itaalia köök
Köögivilja supp kuhu on lisatud ka makarone. Supp valmib tavaliselt hooajalistest köögiviljadest. Supp võib olla vabalt ka ilma lihata aga ka lihaga.
Carpaccio
Itaalia köök
Soolatud ja pipardatud veiseliha keeratakse fooliumisse ja asetatakse paariks tunniks külmkappi. Lõigatakse õhukesteks viiludeks ja piserdatakse õliga üle ning kaetakse erinevate lisanditega
Tiramisu
Itaalia köök
Koostisesse kuuluvad Mascarpone juust, munakollased, suhkur, espressokohv ning Pavesini küpsised, samuti veidi alkoholi (näiteks Amarettot). On ka retsepte , mis lisavad vahustatud munavalgeid või vahukoort.
Bruschetta
Itaalia köök
Pikast saiast lõigatakse diagonaalsed viilud, need röstitakse ja hõõrutakse tugevalt üle küüslauguküüntega. Söödakse koheselt.
Polenta
Itaalia köök
Maisijahust puder . Polentat süüakse soojalt vähese võiga, kuid seda võib ka jahtuda ja kõvemaks tõmbuda lasta, siis tükkideks lõigata ja praadida või grillida. Mõnikord segatakse polentat juustu, näiteks parmesani või gorgonzolaga.
Frijole
Mehhiko köök
Oad, harilikult väikesed mustad oad, mis on keedetud ning searasvaga koos purustatud , kuumutatakse enne söömist.
Tortilla
Mehhiko köök
Nisust või maisijahust valmistatud õhuke mehhikopärane leib, mille täidiseks võivad olla nii soolased kui ka magusad lisandid. Sisaldab palju kaltsiumit, kuna valmistatakse lubjaveega.
Chorizo
Mehhiko köök
Valmistatakse värskest sealihast ning neid tuleb enne söömist kuumutada
Salsa
Mehhiko köök
„Suurte tükkidega kaste“. Lisand , mis annab maitset ja lõhna ning sobib dipikastmeks.
Tacod
Mehhiko köök
Mehhikopärane sandwich, mis kooseb täidetud ja volditud maisitortillast. Enamus tacosid on tehtud krõbedast(fritüüris praetud ) tortillataskud, aga on olemas ka pehmemaid tacosid.
Chilli  con carne
Mehhiko köök
Chili con carne on tuntud vürtsikas tex-mex mugavustoit, mis sisaldab lisaks tšillile ja vürtsköömnele tavaliselt veisehakkliha, (punaseid)
ube ning tomateid.
Kulebjaaka
Vene köök
suur piklik pätsikujuline kihiline pärmi- või lehttainapirukas vene köögist. Täidiseks tarvitatakse enamasti liha või kala (eriti lõhet), kuid ka kapsast, seeni vm. Tainas rullitakse õhukeseks (0,5-1 cm), 18-22 cm laiuseks ja küpsetusplaadi pikkuseks leheks, keskele tõstetakse täidisekuhi. Sageli pannakse täidise ümber ka õhukesi pannkooke ning ühele kulebjaakale mitu täidis
Pelmeenid
Vene köök
Iidsetest aegadest peale on venemaal tuntud hapnemata ja hapendatud taigna valmistamist . Lihtsast hapendamata taignast tehti pelmeene.
Pliinid
Vene köök
Pliine tehakse nii pärmi- kui lehttaignast, lihtsaid ja lisanditega. Lisanditena kasutatakse hakitud muna, sibulat, keedetud kala, vähilisi  ja palju muid toiduaineid.
Pasha
Vene köök
Õigeusklikud ei tohi nelikümmend päeva enne ülestõusmispühi alanud paastu ajal süüa liha, piima ega mune. Paast lõpeb kannatusenädala laupäeva öösel vastu pühapäeva, mil ristilt mahavõetud ja kaljukoopasse peidetud Kristus legendi järgi surnust üles tõusis ning taevasse läks. Sellest hetkest võib süüa, mida hing ihkab. Nii võid, kohupiima kui mune kogunes aga vanasti kuuga sahvritäis. Sealt ka komme süüa mune ning koorest , võist ja kohupiimast segatud rammusat pashat.
Sõrnikud
Vene köök
Vene köögist pärit pontsakad kohupiimakotletid, mis on kõige maitsvamad soojalt koos hapukoore või mõne mõnusa keedisega.
Rahvusköökide road #1 Rahvusköökide road #2 Rahvusköökide road #3
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-01-08 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 32 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Kuu18 Õppematerjali autor
Rahvusköökide tuntumad road, millisesse kööki kuulub ning roa lahtiseletus (Mis roog on ja millisest toorainest valmistatakse)

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
2
doc

Roogade tabel

Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus(Mis roog on ja millisest kuulub? toorainest valmistatakse) Lorane`I pirukas Prantsuse köök Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhukesed pannkoogid. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted,mida täidetakse liha,juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögivilja supp.

Rahvusköögid
thumbnail
1
odt

Mis maa toit?

Roa nimetus Rahvusköök Roa lahtiseletus Lorrane`i pirukas Prantuse köök Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokku kleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhuke pannkook. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögiviljasupp. Carpaccio Itaalia köök Veiseliha keeratakse rulli ja pannakse külma, hiljem lõigatakse õhukesed viilud ja kaetakse erinevate lisanditega.

Rahvusköögid
thumbnail
3
doc

Rahvusköögid tabel toitudega

Rahvustoidud maailmast. Kasutage õppematerjali ja erialakirjandust ning valige igale roale köök kuhu see kuulub. Selgitage järgmisi enamlevinud roogi kliendile. Roa nimetus Millisesse kööki kuulub? Roa lahtiseletus (mis roog on ja millisest toorainest valmistatakse?) Lorrane`i pirukas Prantsuse Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse Valmistatakse paksuks nuumatud hane

Rahvusköök
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Saalitöö korraldamine, tööde järjekord ja ajastamine teenindussaalis 269  Töökorralduse põhimõtted köögis, tööde järjekord ja ajastamine 271 10. Eesti toidukultuur ja rahvusköök 277  Eesti toidukultuuri areng ja toidupärand 277  Tähtpäevatoidud 282  Kaasaegne Eesti köök 286  Uued trendid Eesti rahvusköögi arendamisel 293 11. Erinevate rahvaste toidukultuur 297  Usundid ja toitumiskultuur 297  Tuntumad rahvusköögid 302 3 1. TOITLUSTUSETTEVÕTETE JA -TEENUSTE LIIGID Eesmärk: õppida tundma

Analüüsimeetodid äriuuringutes
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a

Turismiettevõtlus



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun