Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"kulebjaaka" - 9 õppematerjali

kulebjaaka - suur pätsikujuline pirukas.
thumbnail
1
odt

Mis maa toit?

Roa nimetus Rahvusköök Roa lahtiseletus Lorrane`i pirukas Prantuse köök Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokku kleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhuke pannkook. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögiviljasupp. Carpaccio Itaalia köök Veiseliha keeratakse rulli ja pannakse külma, hiljem lõigatakse õhukesed viilud ja kaetakse erinevate lisanditega. Tiramisu Itaalia köök Magus vormiroog (muna, j...

Toit → Rahvusköögid
36 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Roogade tabel

Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus(Mis roog on ja millisest kuulub? toorainest valmistatakse) Lorane`I pirukas Prantsuse köök Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhukesed pannkoogid. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted,mida täidetakse liha,juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögivilja supp. Carpacc...

Toit → Rahvusköögid
18 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköögid tabel toitudega

Rahvustoidud maailmast. Kasutage õppematerjali ja erialakirjandust ning valige igale roale köök kuhu see kuulub. Selgitage järgmisi enamlevinud roogi kliendile. Roa nimetus Millisesse kööki kuulub? Roa lahtiseletus (mis roog on ja millisest toorainest valmistatakse?) Lorrane`i pirukas Prantsuse Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Tegemist on maitsetu ...

Toit → Rahvusköök
15 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Kokanduseriala võõrsõnastik

Erialane võõrsõnastik Bakaalkaup- toidukaup. Barista- kohvibaarmen. Beauf- veiseliha tatra moodi, roog toorest hakklihast. Beurre blanc- prantsuse võikaste. Bitkii- ümmargune hakkkotlet. Bocconcini- värske Mozzarella pallid. Bor- peeti sisaldav hapu köögivilja- ja lihasupp, Ukraina rahvustoit. Borokk- peedivedelikuga punaseks värvitud liha-v köögiviljaleem. Botvinja- kaljast, kalast ja aedviljast külm supp, millele lisatakse vähikaelu või krabitükikesi. Bouillabaisse- kala- ja mereannisupp. Brasserii- õllerestoran, õllebaar. Brie- hallitusjuustusort. Brokoli- kapsa teisend. Brõnsa- lambapiimjuust. Brändi- veini destilleerimisel saadud kange, konjakiga samaväärne alkohoolne jook. Brülee- vedeldatud pruunsuhkur magustoitude maitsestamiseks ja katmiseks. Brüsseli kapsas- rooskapsas. Bubert- piimast,jahust või mannast, suhkrust valmistatud ja vahustatud munadest magustoit. Bulett- lihapall ka juurvilj...

Toit → Kokk
36 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköökide road

Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus (Mis roog kuulub? on ja millisest toorainest valmistatakse) Lorrane`i pirukas Prantsuse köök Pirukapõhjaks on saiatainas. Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Täidisesse on lisandunud sibulad, vorstitükid, juust, erinevad köögiviljad ja ka pirukapõhjad on tänapäeval kas leht- või muretaignast. Foie gras Prantsuse köök Kõige tüüpilisem valmistamisviis on täisküpsetatud foie gras, mille saamiseks küpsetatakse toores maks, steri...

Toit → Rahvusköögid
31 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kodumajanduse erialased terminid

Järvamaa Kutsehariduskeskus Kodumajandus KM21 Kodumajanduse erialased terminid Juhendaja: Maire Jürjen 2016 1. Aerolatte- väike patareiga töötav vispel, kasutatakse piima vahustamiseks 2. ala Carte- tellitavad road restoranis; valmistusviisilt keerukamad ja luksuslikumad kui nn päevaroad 3. al dente- Itaaliakeelne termin makaronide ja riisi õige küpsusastme kohta keetmisel (pehme, aga hakkab kergelt hambale vastu) 4. aniis- aniis on hariliku aniisi seemnetest saadav vürts 5. antrekoot- antrekoot on veise seljatükist ribikondi vahelt lõigatud steek paksusega umbes 2 cm 6. aseptika- puhastamine ja tegutsemine viisil, mis väldib mustuse edasi kandumist, sattumist puhastele pindadele ja tagab mustuse kokku korjamise 7. aspikk- kange, selge ja hästi tarretuv hele puljong, mida kasutatakse tarrendise roogade valmistamiseks 8. a...

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
2 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Erialane sõnastik Kodumajandus 2.kursus

kaitsmine ja hooldamine, nii et nende määrdumine ja hooldusvajadus vähendevad. 46. koristusaine - pindade puhastus-, kaitse - või hooldusaine 47. koristusmeetodid - tuulutamine, korrastamine, kaitsmine, puhastamine ja hooldamine 48. koristusplaan - plaan, mis näitab mida, millega, kuidas ja kui sageli puhastada 49. koristustarvik - töövahendi üldnimetus 50. korrastamine - üldmuljet rikkuva segaduse eemaldamine ja esemete täiendamine või oma kohale tagasi asetamine 51. kulebjaaka - piklik, pealt lahtine või kinnine, erinevate täidistega pirukas. Pärineb Vene köögist 52. lasanje - Itaaliast pärit vormiroog. Põhikomponentideks on pastataignast valmistatud plaadid, mis laotakse hakklihasegu ja juustukastmega kihiti vormi. Hakklihasegule võib lisada erinevaid köögivilju ja muid meelepäraseid toiduaineid 53. loputamine - lahtise mustuse ja pesuainejääkide eemaldamine koristustöövahendiga, voolikuga või masinaga 54. luteiin - toiduvärv 55

Toit → Toiduaineõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
37
doc

Pärmitaigen

valmistamiseks võetakse 600 g taigent ja rullitakse see 1cm paksuseks ja 20 cm laiuseks taignatükiks, mille keskele kogu taignatüki pikkuses pannakse 530 g täidist. Taigna ääred ühendatakse täidise kohal ja vormitud toode asetatakse küpsetusplaadile õmblusega allapoole. Kulebjaakasid võib kaunistada taigna ribadega, mis liidetakse toote külge munamäärde abil. Toodet kergitatakse, määritakse munamäärdega, torgatakse sisse augud, et küpsemisel tekkiv aur välja pääseks ja kulebjaaka ei deformeeruks. Tooteid küpsetatakse 200 225ºC juures 40-50 min. olenevalt toote suurusest Kulebjaakad võivad olla kas kinnised või poolkinnised. POOLKINNINE PORGANDIPIRUKAS Pärmitaigen rullitakse lauale 1cm paksuseks, asetatakse peale porganditäidis ja määritakse see 2/3 taigna keskmisele osale. Seejärel keeratakse taigna täidiseta osa täidisele peale nii, et täidis jääb keskelt näha. Kergitatakse, määritakse taigna osa munaga ja tehakse peale mustri võrgustik.

Toit → Kokandus
70 allalaadimist
thumbnail
37
doc

Pärmitaigen ja tooted

valmistamiseks võetakse 600 g taigent ja rullitakse see 1cm paksuseks ja 20 cm laiuseks taignatükiks, mille keskele kogu taignatüki pikkuses pannakse 530 g täidist. Taigna ääred ühendatakse täidise kohal ja vormitud toode asetatakse küpsetusplaadile õmblusega allapoole. Kulebjaakasid võib kaunistada taigna ribadega, mis liidetakse toote külge munamäärde abil. Toodet kergitatakse, määritakse munamäärdega, torgatakse sisse augud, et küpsemisel tekkiv aur välja pääseks ja kulebjaaka ei deformeeruks. Tooteid küpsetatakse 200 225ºC juures 40-50 min. olenevalt toote suurusest Kulebjaakad võivad olla kas kinnised või poolkinnised. POOLKINNINE PORGANDIPIRUKAS Pärmitaigen rullitakse lauale 1cm paksuseks, asetatakse peale porganditäidis ja määritakse see 2/3 taigna keskmisele osale. Seejärel keeratakse taigna täidiseta osa täidisele peale nii, et täidis jääb keskelt näha. Kergitatakse, määritakse taigna osa munaga ja tehakse peale mustri võrgustik.

Toit → Pagaritoodetet tehnoloogia ja...
43 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun