PÄRNUMAAKUTSEHARIDUSKESKUS
KOKK
Marek Tamme
KOLMEKÄIGULINE
ÕHTUSÖÖK KAHELE
Lõputöö
Juhendaja :
Heli Kruusamägi
Pärnu
2006
SISUKORD
Menüü
........................................................................ 3
Menüüpõhjendus
....................................................... 4
Spinati -
ja brokolisupp ............................................... 5
Broilerikintsu rullid ..................................................... 7
Apelsinikreem
............................................................ 9
Seadmed ,
töövahendid ja serveerimisvahendid ....... 10
Tööplaan
...................................................................
11
Kaubatellimus
........................................................... 12
Toidu kalorsus ...........................................................
14
Menüü
Spinati- ja brokolisupp
Broilerikintsu rullid
Apelsinikreem
Evian
Menüüpõhjendus
Menüü on mõeldud pidulikuks
õhtusöögiks. See sisaldab spinati- ja brokolisuppi, broilerikintsu
rulle ja apelsinikreemi. Toidule pakutakse kõrvale vett.
Õhtusöök sobib väga hästi rohkem
noortele ja keskealistele. Restorani sobib ilusti sööma minna neid
toite koos sõpradega või üldsegi oma kallimaga.
Valisin just need toidud sellepärast,
et neid on lihtne teha ja nad on peale kauba väga huvitavad ja
maitsvad. Valisin just kana sellepärast kuna inimese kelle sööma
kutsun näiteks kala ei söö.
Enjoy!
SPINATI- JA BROKOLISUPP
portsjoni kaal 180g
valmistatavaid portsjoneid
kokku :
2
Retsepti kaal
Valmistamise kaal
Hind 18% ta
Jrk.
Toiduained
Ühik
1 bruto
1 neto
x bruto
x neto
Ühiku hind
Retsepti h
1
Oliiviõli
kg
0,002
0,002
0,004
0,004
80,00 kr
0,16 kr
2
Või
kg
0,004
0,004
0,008
0,008
48,00 kr
0,19 kr
3
Sibul
kg
0,010
0,008
0,020
0,016
8,40 kr
0,08 kr
4
Küüslauk
kg
0,003
0,002
0,006
0,004
89,00 kr
0,27 kr
5
Kartul
kg
0,024
0,017
0,048
0,034
3,80 kr
0,09 kr
6
Brokoli
kg
0,021
0,021
0,042
0,042
42,90 kr
0,90 kr
7
Spinat
kg
0,021
0,021
0,042
0,042
96,90 kr
2,03 kr
8
Puljong
kg
0,075
0,075
0,150
0,150
68,90 kr
5,17 kr
9
Gorgonzola juust
kg
0,010
0,010
0,020
0,020
252,70 kr
2,53 kr
10
Sidrunimahl
kg
0,005
0,005
0,010
0,010
92,50 kr
0,46 kr
11
Sai
kg
0,015
0,015
0,030
0,030
13,50 kr
0,20 kr
12
Maitseained
kg
0,000
0,000
0,40 kr
0,00 kr
Kokku:
0,190
0,180
0,380
0,360
12,09 kr
Hind km-ga:
14,27 kr
Töökäik:
1.Kuumuta õli ja või. Lisa sibul ja küüslauk ning prae nõrgal kuumusel 3 min.
2.Lisa kartul, spinat, brokoli ja puljong, aja keema ja kuumuta tasasel tulel 15 min.
3.Püreeri ja lisa potti tagasi, soojendaläbi.Lisa juust ja maitsesta
4. Serveeri kuumus nõus koos röstitud saiaga
Broilerikintsu rull
portsjoni kaal 340g
valmistatavaid portsjoneid
kokku :
2
Retsepti kaal
Valmistamise kaal
Hind 18% ta
Jrk.
Toiduained
Ühik
1 bruto
1 neto
x bruto
x neto
Ühiku hind
Retsepti h
1
Broilerikints
kg
0,250
0,147
0,500
0,294
38,90 kr
9,73 kr
2
Kuivatatud aprikoos
kg
0,020
0,020
0,040
0,040
87,60 kr
1,75 kr
3
Ananassimahl
kg
0,025
0,025
0,050
0,050
15,90 kr
0,40 kr
4
Maitseained
kg
0,000
0,000
0,40 kr
0,00 kr
5
GLASUUR
6
Magus tšilli kaste
kg
0,025
0,025
0,050
0,050
159,33 kr
3,98 kr
7
Mesi
kg
0,010
0,010
0,020
0,020
90,00 kr
0,90 kr
8
Sojakaste
kg
0,008
0,008
0,016
0,016
106,00 kr
0,85 kr
9
KASTE (KARRI)
10
Või
kg
0,008
0,008
0,016
0,016
48,00 kr
0,38 kr
11
Jahu
kg
0,010
0,010
0,020
0,020
4,00 kr
0,04 kr
12
Vesi
kg
0,110
0,080
0,220
0,160
0,00 kr
13
Hapukoor
kg
0,008
0,008
0,016
0,016
54,00 kr
0,43 kr
14
Maitseained
kg
0,000
0,000
0,40 kr
0,00 kr
15
LISAND
16
Punane paprika
kg
0,040
0,015
0,080
0,030
39,90 kr
1,60 kr
17
Roheline paprika
kg
0,040
0,015
0,080
0,030
39,90 kr
1,60 kr
18
Kartul
kg
0,100
0,092
0,200
0,184
4,50 kr
0,45 kr
Kokku:
0,654
0,463
0,948
0,682
21,65 kr
Hind km-ga:
25,55 kr
Töökäik:
1.Lõika aprikoosid pooleks ja pane vähemalt 10 minutiks ananassimahla sisse pehmenema
2.Tee kintsu nahata poole lihasse sisselõige ja eemalda luu. Lõika kints pooleks, et tekiks paar cm suurused rullid
3.Raputa liha pinnale soola ning jahvatatud punast paprikat
4.Pane iga kintsutüki peale üks või kaks aprikoosipoolikut
5.Moodusta lihast korrapärased rullid, kinnita puust kokteilitikkudega
6.Sega glasuuriks ettenähtud ained korralikult läbi ja kanna pehme pintsli abil rullidele
7.Tõsta need küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning küpseta 175°C juures 40 minutit
VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEEKSAM Juhendaja: Viljandi 2008 SISUKORD: SISUKORD:................................................................................................................................2 1. MENÜÜ..................................................................................................................................3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID.............................. 4 2.1 Eelroog: Mee-ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal...........................................................4 Valmistamine:......................................................................................................................... 5 2.2 Põhiroog: ..........................................................................................................................6 Valmistamine:..........................................
Tartu Kutsehariduskeskus Majutuse ja toitlustuse osakond Koka eriala Elis Kõva Tervislik lõunasöök õele Koka I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2008 Sisukord Sisukord..........................................................................................................................2 Menüü.............................................................................................................................3 Menüü valiku põhjendus................................................................................................ 4 Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga........................................................................................5 Grillitud sinepi-mee lõhefilee köögivilja padjal.............................................................7 Tarretiste valik pohlakastmega........................................................
1.Sissejuhtaus 2.Toitude valiku põhjendus 3.Menüü 4.Tehnoloogilised kaardid ja hinna kalkulatsioonid 4.1Eelroog 4.2pearoog 4.3Järelroog 5.Seadmed,töö-ja serveerimis vahendid 6.Ajagraafik 7.Toiduainete tellimus 8.toitained ja kalorsus 9.Laua eelkatte skeem kokkuvõte kasutatud kirjandus SISSEJUHATUS Tööautor õpib Põltsamaa Ametikoolis 4 kursusel koka erialal. Koka eriala valisin just, iseenda jaoks. Et õppida söögivalmistamise nippe. Koduseks ülesandeks oli sõbrapäeva lõuna kahele. Töö eesmärk, on koostada laud kahele sõbrannale. Toidud valisin kerged, ehk vähe rasvased. Töö eesmärgiks on klientide rahul olu. TOITUDE VALIKU PÕHJENDUS Valisin sõbrapäeva lõuna kahele. Sööma tulevad kaks parimat sõbrannat. Vanuses 20. Mõlemad töötavad ärindusealal. Nad soovisid sõbrapäeval lõõgastuda ja välja minna. Peale lõunat, ootab neid ees SPA pakett Kalev Spa's , milles on massaas, saunad , ujula. Õhtul ootab ees ööklubi. Ööbimine spas koos
Kalkulatsioon Iseseisevtöö nr.1 2009 SISUKORD Sisukord......................................................................................................................................2 Kanasalat sinihallitusjuustuga.......................................................................................................3 Kalkulatsioonitabel ,,Kanasalat sinihallitusjuustuga".................................................................4 Pikkpoiss majoneesi-juustukattega.............................................................................................5 Kalkulatsioonitabel ,,Pikkpoiss majoneesi-juustukattega".........................................................6 Õuna-ja porgandisupp pähklirulliga.............................................................
PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Kokk Saara Susi KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE Kirjalik aruanne Pärnu 2008 SISUKORD SISUKORD.................................................................................................................................................. 2 MENÜÜ........................................................................................................................................................3 MENÜÜ PÕHJENDUS...........................................
3 1.MENÜÜ EELROOG: Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega. PEAROOG: Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega. JÄRELROOG: Kihiline kohupiimakook vaarikatega. Minu menüü on koostatud palju liikuvale inimesele, kes kiire elutempo juures ei jõua hommikust korralikult süüa ning õhtusöök piirdub kerge einega, niisiis jääb põhirõhk lõunale. Pakuksin seda menüüd sügis-talvisel perioodil, sest ilmad on siis sombused ja külmad ning inimene vajab palju energiat. Minu menüü sobib rohkem meesterahvale, sest nende päevane kalorsuse vajadus on suurem kui naistel. Eelroaks pakun koorest Bostoni salatist valmistatud suppi, mille serveerin krõbetaks praetud peekonikrutoonidega. Bostoni salat muudab supi väga maitsvaks ja annab talle imeilusa rohelise värvi.
Rahvusköök Vene köök Sisukord lk 1. Vene köögi iseloomustus........................................................................................3 2. Menüü põhjendus..................................................................................................5 3. Retseptid................................................................................................................6 3.1 Eelroog.................................................................................................................6 3.2 Põhiroog...............................................................................................................8 3.3 Järelroog.............................................................................................................10 4. Tööplaan..........................................................................................
Kuressaare Ametikool Hardi Heinväli Kp-24 Hotelli-ja restoraniteeninduse osakond 2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ Juhendaja Lemmi Heero 2007 TOIDU NIMETUS TOORSALAT portsjoni kaal 75/2 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Valmistamise Retsepti kaal kaal Hind 18% ta Ühiku Retsepti Jrk Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto hind h 1 Hiina kapsas kg 0,015 33 0,010 0,030 0,020 7,63 kr 0,11 kr 2 õun kg 0,028 30 0,020 0,056 0,040 7,75 kr 0,22 kr 3 ananassikompott kg
Kõik kommentaarid