Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"spinati" - 33 õppematerjali

spinati - ja brokolisupp Toiduaine Kogus valgud rasvad süsivesikud Toiduenergia kcal nimetus retseptis 100 g retseptis 100 g retseptis 100 g retseptis 100 g retseptis Oliiviõli 0,002 kg 0 0 99,9 1,9 0 0 907,3 18,1 Või 0,004 kg 0,5 0,02 80 3,2 0,5 0,02 730,6 29,2 Sibul 0,010 kg 1,2 0,12 0,2 0,02 6 0,6 31,1 3.1 Kartul 0,017 kg 1,7 0,3 0,1 0,017 17,2 2,9 77,7 13,2 Spinat 0,021 kg 1,9 0,4 0,5 0,1 1,7 0,3 19,2 4 Gorgonz 0,010 kg 58 5,8 24 2,4 0 0 331,7 33,1
thumbnail
13
doc

Kolmekäiguline õhtusöök kahele

PÄRNUMAAKUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Marek Tamme KOLMEKÄIGULINE ÕHTUSÖÖK KAHELE Lõputöö Juhendaja: Heli Kruusamägi Pärnu 2006 SISUKORD Menüü ........................................................................ 3 Menüüpõhjendus ....................................................... 4 Spinati- ja brokolisupp ............................................... 5 Broilerikintsu rullid ..................................................... 7 Apelsinikreem ............................................................ 9 Seadmed, töövahendid ja serveerimisvahendid ....... 10 Tööplaan ................................................................... 11 Kaubatellimus ........................................................... 12 Toidu kalorsus........................................................... 14...

Kokandus
280 allalaadimist
thumbnail
18
doc

MÜÜGITÖÖ ALUSED

Earl Gray extraktiga tee · Lipton Earl Gray purutee · Ahmand Tea London Valge tee · Tetley White Tea "classic" · Lipton White Tea Puruteed(ei ole pakendites) · Gurmans tee Geisha rohelise tee segu · Tetley roheline lahtine tee · Lipton Yellow label 12 Pastatoodete sortiment Tunnused Lisanditega pastad: · APTI spagetid munaga 500g · Blue Dragon munanuudlid · Gallo Spinati ja muna tagliatelle. Nuudlid · Gallo täistera Spagetid · Blue Dragon Tai laiad riisinuudlid Pastalehed · Barilla lasagne 500g · Eldorado lasagne plaadid 250g Durum nisujahust pastad · Melissa Primo Gusto sarvekesed(100% durum) 500g · Eldorado Gnocci makaronid (100% durum) · Eldorado Penne Rigate makaronid (100% durum) 500g Täidisega · Monte Castello Tortelliinid lihatäidisega 250g · Adriana Tortelliinid juustutäidisega 250g...

Teenindus ja müük
268 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Toiduained(4)

Värske spinat toidulauale! Inimene, kes ütleb, et talle spinat ei maitse, pole head spinatitoitu söönud. Et praegu on värske spinat müügil peaaegu igas suuremas poes, on paras hetk toidulauda spinatiga rikastada. Spinati peale kirtsutavad nina need, kellele on pakutud külmutatud lehtedest vaaritatud ebamäärast ollust. Jah, külmutatud spinatiga on lihtne rooga ära rikkuda. Kuid värskest peast on spinat suurepärane! Seda ei peaks kartma ka...

Kokandus
37 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Vitamiinid - referaat

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM VITAMIINID Juhendaja: Pärnu 2008 Sisukord Teema lk number 1. Sisukord 2 2. Sissejuhatus 3 3. Vitamiinide avastamisest 4 4. Mis on vitamiin 5 5. Vitamiinide klassifikatsioon 6 6. Vitamiinide defitsiit 7 7. Vitamiinide praktilisusest 8 8. Vitamiini ABC 10 9. Lisad Lisa 1: Vitamiine ja nende allikaid 14 Lisa 2: 12 põhitõde vitamiinidest 15 Lisa 3: Mõisted 16 2 10. Kasutatud kirjandus 17 11. Soovituslik kirjandus 17...

Bioloogia
90 allalaadimist
thumbnail
90
pdf

Öko ja keskkonnakaitse konspekt

umbes 2 miljonit aastat tagasi kui inimesed toitusid metsikutest taimedest ja jahtisid metsloomi, suutis biosfäär st. loodus ära toita ca 10 miljonit inimest st. vähem, kui tänapäeval elab ühes suurlinnas. Põllumajanduse areng ja kariloomade kasvatamine suutsid tagada toidu juba palju suuremale hulgale inimestest. inimeste arvukuse suurenemisega suurenes ka surve loodusele, mida inimene üha rohkem oma äranägemise järgi ümber kujundas. Kiviaja lõpuks elas Maal ca 50 milj. inimest. 13. sajandiks suurenes rahvaarv 8 korda ­ 400 milj. inimest. Järgneva 600 aasta jooksul, st. 19. sajandiks rahvaarv kahekordistus ning jõudis 800 miljoni inimeseni. Demograafiline plahvatus 19. sajandi alguses toimus inimkonna arengus läbimurre ja inimeste arv Maal suurenes 90 aastaga 2 kor...

Ökoloogia ja keskkonnakaitse1
775 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

1 1. Praktikaülesannete täitmise analüüs................................................................................ 2 1.1 Praktika kirjeldus....................................................................................................... 2 1.2 Täidetud ülesannete kirjeldus.................................................................................... 4 2.Täiendavad lisad............................................................................................................... 7 Restoran Mezzo........................................................................................................... 7 1. Praktikaülesannete täitmise analüüs 1.1 Praktika kirjeldus Ettevõtte nimetus: Aqva Hotels Tööperiood ettevõttes: 28.09.09-09.10.09 mahuga 80 akadeemilist...

Kokandus
303 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Hinnapakkumine

Suvi. Täname teid huvitundmast meie hotelli konverentsivõimaluste vastu. Saadan Teile alljärgnevalt hinnapakkumise koolituse jaoks. MAJUTUS Toatüüp Ööde arv Tubade Hind Maksumus arv Ühene tuba 2 25 1100.- 27 500.- Sviit 2 2 1980.- 3 960.- Majutus Kokku: 31 460.- KOOSOLEKURUUMID Ruumi nimetus Aeg Kogus Hind Maksumus 8. KORRUSE 11.juuni 6 h. 1 2200.- 2200.- KONVERENTSIRUUM 8. KORRUSE 13.juuni 3 h. 3 450.- 1350.- KONVERENTSIRUUM...

Majutus
54 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Küpros

KÜPROS Merilin Parv Mõniste Kool 9. Klass 2010aasta Sisukord Küprosest..............................................................................................................................lk 3 Üldandmed...........................................................................................................................lk 4 Lipp ja vapp...........................................................................................................................lk 5 Hümn...

Geograafia
46 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Porgand

Optimaalseks loetakse umbes 100 taime 1 m² kohta. Seemet kulub käsitsi külvi korral u. 0,5 g/m² . Seemet külvatakse 1 - 2 cm sügavusele. Et reavahesid saaks hakata kobestama ja umbrohtu hävitama juba enne porgandi tärkamist, on väga kasulik segada ridade tähistamiseks porgandi seemne hulka vähesel määral (5 - 10%) kiirestitärkavaid redise, salati või spinati seemneid. Ülivarajase saagi saamiseks tasub porgandit kasvatada ka kilekatete ja katteloori all. Selleks tuleb seeme kevadel külvata juba sügisel korralikult haritud ja tasandatud maale siis, kui muld on vaid paari sentimeetri sügavuselt sulanud, ja katta külv lauskilega. Parem, kui kile on perforeeritud (mulgustatud), kuid edukalt võib kasutada ka perforeerimata kilet. Kilekangas hoitakse peal seni, kuni see hakkab taimede kasvu takistama või kuni ilmad on juba küllalt...

Õpioskus
18 allalaadimist
thumbnail
27
doc

Probiootilised piimhappebakterid

TALLINNA TEENINDUSKOOL Probiootilised piimatooted Annili Pill 021K Juhendaja: Milvi Kasemäe TALLINN 2010 1 Sisukord Sissejuhatus.........................................................................................................................................3 Mis on ning mida sisaldavad?.............................................................................................................4 Lactobacillus acidophilus...............................................................................................................4 Bifidobacterium spp........................................................................................................................4 Probiootilised piimatooted...

Toiduainete õpetus
37 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Alacart menüü

A la Carte menüü EELROAD / EEK Metsataadi leivake kuuseriisika eelroog mustal leival, punase sibula ja hapukoorega 2,88/45 Aedvilja tatar 9/140,82 vutimunade, ürtide ja tomatikastmega Soe eesti jäneseliha tarretis 10/156,47 maheda põltsamaa sinepi kastmega Taani võileib (külm) 2,50/39,12 (sai, keedusink, tomati- ja kurgiviilud) Lihavalik 3,52/55 (singirullid juustuga, salaami, kanafileetükid, dipikaste, tomat, kurk, ananass) Juustuvalik 3,83/60 (sinihallitusjuust, Camembert, Eesti juust, kreekerid, viinamari, õun) Juustuvalik kahele 6,40/100,14 Vahustatud parmesani juustusupp 9,14/143 paneeritud muna, nuudlite, seente ja röstsaia-keelekesega Eesti veisefilee carpaccio 9,50/148,65 parmesanijuustu, punapeedi spagettide ja kapparimarjadega PEAROAD / EEK Lõhe 12,50/195,58 Valge veiniga aurutatud lõhefilee spinati -Grana...

Menüü koostamine ja nende...
26 allalaadimist
thumbnail
0
docx

A.dumas Kolm musketäri terve raamat

Alexandre Dumas _ «Kolm musketäri» EESSÕNA, milles selgitatakse, et is- ja os-lõpuliste nimedega kangelastel, kelledest meil on au oma lugejatele jutustada, ei ole midagi ühist mütoloogiaga. Umbes aasta tagasi, kogudes kuninglikus raamatukogus materjali «Louis XIV ajaloo» jaoks, sattusin ma juhuslikult «Härra d'Artagnani memuaaridele», mis oli trükitud -- nagu suurem osa selle ajajärgu töid, kus autorid püüdsid kõnelda tõtt nii, et nad ei satuks selle eest pikemaks või lühemaks ajaks Bastille'sse -- Pierre Rouge'i juures Amsterdamis. Pealkiri võlus mind: võtsin memuaarid koju kaasa, muidugi raamatukoguhoidja loal, ja lugesin nad ühe hingetõmbega läbi. Mul ei ole kavatsust hakata analüüsima seda huvitavat teost, piirduksin ainult tema soovitamisega neile lugejatele, kes tahavad saada pilti ajastust. Nad leiavad sealt meistrikäega joonistatud portreid, ja kuigi need visandid on enamuses tehtud kasarmuustele ja kõrtsiseintele, võib neis si...

Kirjandus
123 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Vitamiinide koostis ja milleks vitamiine vaja on

(7) 5 K ­ vitamin Soodustab vere hüübimist, suurendab veresoonte vastupidavust, mõjub valuvaigistavalt, tugevdab lihaseid. Vitamiin K vaegus võib tekkida alkoholismi ja väga pikaaegse antibiootikumravi korral. Teda toodavad peensooles olevad bakterid, seetõttu ei etenda toit olulist osa vitamiini hulga reguleerimisel. Vitamiin K-d saab kõige rohkem kaunviljade, spinati , rohelise kapsa, tomati, juurviljade ja kartuli söömisel. B ­ Rühma vitamiinid Osalevad kõigi toitainete ainevahetuses, tagavad vereloome, närvisüsteemi talituse, kaitsevad nahahaiguste eest. Igal üksikul B rühma vitamiinil on omad iseärasused, kuid nende kõigi puudusel (B1, B2, B6, B10, B12, PP) tekib väsimus, apaatsus, unetus, närvilisus, unustamine, närvipõletikud. Osa neist põhjustavad kasvupeetust, aneemiat (B10 ehk foolhape ja B12 ), löövet silmade, nina, huulte...

Toitumisõpetus
24 allalaadimist
thumbnail
10
doc

PIDULIK ÖHTUSÖÖK

Soov on neile pakkuda midagi hõrku ja nauditavat, kuid samas midagi lihtsat. Eelroog Eelroaks valisin porgandi-paprikakaaviari tartelettes salatipadjal, sest valmib see suhteliselt kiiresti ja lihtsalt, kuid samas on midagi väga erilist ja head. Eelroog on kaunis - värviküllane ja samas ka tervislik, sest sisaldab värskeid salateid ning köögivilju. Pearoog Pearoaks ma pakun sealiharulli peekoni ja värske spinati täidisega, mida ma serveerin koos sealiharulli hautamisleemest valmistatud kastmega ja üleküpsetatud köögiviljapüreedega. Köögiviljapüreed teevad selle roa kirevaks ja on tervislikud. Sealiharull on valmistatud hautades, mis annab sellele toidule juurde tervislikkust ja samas ka mahlakust. Veinisoovitus pearoale Veiniks on Beaujolais Noveau, mida soovitas mulle Stockmanni alkoholi osakond ja kuna selle veini ajalugu tundub mulle väga huvitav siis panen ma selle siia kirja....

Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Maitseainete töö

Rosmariiniga maitsestatakse peamiselt liharoogi,(sea-, lamba-, küüliku-, kana-, pardi ja kalkuni praadi). Kasutatakse väikestes kogustes. Kuivatatud rosmariini lehed jahvatatakse, värsked hakitakse ja segatakse peeneks hakitud petersellilehtede ja võiga. Liha määritakse saadud pastaga kokku ja küpsetatakse. Rosmariin annab lihale ulukiliha lõhna. Mõõduka kogusega maitsestatakse ka suppe. Võib lisada liha- ja kanasupile, aga spinati ja hernesupile. Prantsuse köögis kuulub rosmariin supivürtside komplekti, mis pannakse supisse 5-6 minutiks. Rosmariini tuleb kasutada nagu loorberilehti. Üleseismisel annab supile kibeda maitse. Koos loorberiga rosmariini tavaliselt ei kasutata. Köögiviljatoitudest sobib hernepüree ja lillkapsatoidud. Itaalias maitsestatakse makaronitoite, pitsat ja magustoiduna pakutavaid puuvilja salateid. Kuivatatult 2. KUIVATATUD ÜRDID 2.1 ESTRAGON (prantsusepärane)...

Kokk
15 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

Asetada segu röstitud saiaviiludele. 12. Röstida ahjus 3 minutit 180 °C juures. Salat 13. Segada omavahel toiduõli, extra virgin oliiviõli ja ülejäänud poole sidrunimahl. 14. Maitsestada soola ja musta purustatud pipraga. 15. Hakkida seedermänniseemned. 16. Pesta spinat ja rukola, kuivatada köögipaberiga, eemaldada jämedad varreosad. 17. Asetada spinat ja rukola õli-sidrunimahla segusse ja segada. 18. Üle puistata hakitud seedermänniseemnetega. Serveerimine 1. Spinati - rukola salat asetada taldriku keskele. 2. Serveerida bruschettad ahjusoojalt spinati-rukola salati padjal. 6 3. Üle puistata hakitud seedermänniseemnetega. 4. Kaunistada basiilikulehega. SEA VÄLISFILEE ROSINA TÄIDISEGA, KARTULIVORM, SUITSUPEEKONISSE MÄHITUD ROHELISTE UBADE, PUNASE VEINI KASTMEGA Tehnoloogiline kaart...

Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Kirjelda külmtöötlemismeetodid lehekülg 12-13 Selleks, et toiduaineid saaks kas toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid pesta, koorida sellist tegevust nimetatakse toiduainete külmtöötlemiseks. Külmtöötlemisel toiduainete mass enamasti väheneb. Külmutatud toiduainete sulatamine: Külmutatud liha- ja kalatoodete sulatamine. Külmutatud pooltoodete sulatamine. Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine: Köögiviljade sorteerimine. Köögiviljade pesemine. Köögiviljade koorimine. Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine. Erineva toiteväärtusega osade eraldamine: Kontide eraldamine lihast. Kõõluste eraldamine lihast. Kalade fileerimine. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine: Toiduainete tükeldamine. Toodete vormimine. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti: Vahustamine. Hakkliha valmistamine. Toiduainete või pooltoodete paneerimine. Kirjelda kuumtöötlemismeetodid lehekülg 14-19 Toiduainete kuumtöötlus põhivõtted on keetmine ja...

Kokandus
254 allalaadimist
thumbnail
11
pdf

Köögiviljad

Mulla ja seemnete Koristamine, Nimi Iseloomustus Kasvunõuded Külv Hooldus ettevalmistamine säilitamine, töötlemine Peakapsas 2-aastane Külmakindel (eriti käharpea Ei ole väga nõudlik Tuleb ettekasvatada Mullata ­ soodustab Esimene saak juuni algul Esimsel aastal kapsapea ja kapsas) Kõige nõudlikum on punane Tugevad ja väljaveni...

Bioloogia
73 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Rakendusbotaanika

Neid saab muuta söödavaks kui panna vina sisse likku, seda ksutatakse reumarohuna, teine leotus teebtäiesti puhtaks. Alles jäävad magusad pähklid??? Kastan on pöögiline, tamme sugulane. Võib süüa kastanit paetult. Hobukastan ja kastan ei ole sugulased. Hobukastan on mingi seebipuu. Väiksemad seemned Hanemalts ­ (näljaleib vene keeles) sisadavad saponiine. Vits hanemalts ­ müüdi seemneid maasika spinati nime all.Vähese saponiini kogusega. Üheaastane taim. Linnurohud ­ täiest söödavad nagu tatraterad. Probleem on nende kokku korjamisel. Hapuoblikas ­seemned söödavad Rebasehein ­ aialilled (rebaseseaba) ka tähtjas rebashein. Seemned täiesti söödavad ­ umbrohuks ei kasva, sest linnud söövad äa. Parthein ­ kasvab seal kuus riis. 100a tagasi olla nedi soomes kogutud, nii, et müüdi poes mannana. Timut ­ meeutab hirssi. Ei tohiks mürgised olla. Jalakas ­ tooed seemned...

Lillekasvatus
18 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Majonees

TTÜ KURESSAARE KOLLEDZ Turismi- ja toitlustuskorraldus Kertu Käbin Majonees Iseseisev töö Juhendaja: Anne Teigamägi Kuressaare 2013 Sissejuhatus Majonees koosneb munarebust ja õlist, mille ligi 250 aastat eksisteerinud klassikaline variant on maitsestatud naturaalse äädika, soola, pipra ja sinepiga. Aegade jooksul on majoneesi hakatud ka teisiti maitsestama ning tänapäevased lisandid varieeruvad alates pea kõikidest tuntud maitsetaimedest ja idamaistest vürtsidest kuni spinati -, tomati-, banaani-, õuna-, avokaado- või paprikapüreeni ning hästi peenestatud vürtsikilu, keedetud muna, kapparite, küüsla...

Toiduained
10 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun