Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Telefonisuhtlus (4)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kuidas toimida telefoniga suhtlemisel?
  • Millest tuleb telefoniga rääkimisel hoiduda?
  • Miks nad panevad sellise töö peale koolitamata inimese?
  • Kuid arved ei ole just minu ala Ma kutsun kohe õige inimese kas te saate oodata?

Lõik failist

8. Suhtlemine telefoni teel


Telefon leiutati üle 100 aasta tagasi ning siis ei osatud veel aimatagi, kui tähtsaks ta meie elus osutub.
Telefonisuhtlus on üks verbaalse suhtlemise viisidest ning tänapäeval üks kõige kiiremini kasvanud suhtlemisviise ka turismitööstuses. Paljud ametid ja töökohad ongi loodud klientide teenindamiseks enamasti vaid telefoni teel (näiteks hotellide broneerimiskeskused).
Kuidas toimida telefoniga suhtlemisel?
Kõigepealt tuleb meelde tuletada, mida oleme rääkinud suulisest suhtlemisest – kõik see kehtib ka telefonisuhtluse kohta, kuid heaks telefoni teel suhtlemiseks tuleb teada veel väga palju muud.
Üldised reeglid telefoniga rääkimiseks on järgmised:
  • Kui telefon heliseb, ei tohi vastata liiga kiiresti ega lasta ka liiga kaua oodata. Kolme helinat peetakse optimaalseks, mille järel tõstetakse toru. Pärast 6 helinat läheb helistaja tavaliselt juba närviliseks ja pärast 8 helinat paneb ta kindlasti telefonitoru käest ära ja helistab teise firmasse.
  • Tõstnud telefonitoru, öelge oma töökoht, nimi, tervitage helistajat ja pakkuge oma abi.
  • Kuulake hoolega ja püüdke aru saada, mida helistaja soovib.
  • Pange kirja helistaja nimi ja lühidalt peamised vestluse momendid. Hoidke alati kirjutusvahend telefoni ligiduses, samuti vajaminev informatsioon, juhendid, hinnakirjad jne., mida te tavaliselt vajate kõige enam telefoniküsimustele vastamiseks.
  • Korrake helistaja kõne tähtsamad momendid, näiteks: „te soovite kahte kahekohalist tuba eraldi vooditega, saabute 10. septembri hilisõhtul ja lahkute 11. sept. hommikul .“ Või „teie soov oli siis peolaud meie restoranis 25 inimesele 15. sept.“
  • Kui olete parajasti hõivatud (teil on klient kohapeal), siis vastate helistajale ja vabandate, et tegelete praegu kliendiga ja palute helistajal jätta oma telefoninumber, et saaksite talle kohe kui vabanete, tagasi helistada.
  • Kui suunate kõne mujale, siis selgitage kliendile, kuhu te kõne suunate. Teatage talle isik või osakond , kuhu te kõne ühendate ja selgitage, miks te seda teete. Ärge laske helistajal jälle uuesti helistada.
  • Lõpetage kõne alati viisakalt ja tänage klienti helistamise eest.
  • Täitke ja kontrollige telefoni teel lubatut. See tähendab, tehke, mida lubasite, vormistage helistaja tellimus, andke teade edasi vm.

Telefoniklient ei ole eelistatumas seisundis kui vahetult kohalviibiv klient.
Telefoni teel tuleb teha niisama kvaliteetset tööd kui klientidega silmast silma suhtlemisel.
Teie hääl peab olema reibas, hääletoon sõbralik, viisakas kontrollitud ja positiivne iga kõne jaoks tööpäeva lõpuni.
Mõningaid soovitusi , mida saate kasutada oma telefonisuhtluses:
  • Ka telefoni teel suheldes saab jätta positiivset või negatiivset esmamuljet. Kliendile on oluline saada esmamuljet teist kui lahkest, naeratavast ja professionaalsest teenindajast
  • Naeratage telefonile – siis on teie hääletoon lahkem ja sõbralikum. Klient ei näe, kuid tunnetab seda. Telefonisuhtluses puudub kliendiga silmside , kuid klient tajub , kas me kuulame teda aktiivselt ja saame temast aru.
  • Telefoni vastuvõtja ees võiks olla peegel . Te saate selle abil kontrollida näoilmet ja kehaasendit. On teada, et telefonitsi suhtleja istumisviis ja kehaasend mõjutavad ka häält ja st., et ka telefonisuhtluses tuleb jälgida kehakeelt.
  • Telefonikõne võib tulla väga ebasobival ajal. Olge endas kindel, ärge jätke helistajale muljet, et teil on probleeme või olete segaduses ja ebakindel. See on teie, mitte helistaja asi. Saate alati ju vabandada ja öelda, et olete hõivatud ja helistate vabanedes kliendile tagasi.
  • Vead ja väär arusaamine võivad tekkida siis, kui suheldakse võõrkeeles ning kasutatakse liiga keerukaid või kliendile tundmatuid termineid.
  • Olge eriti hoolikas isiku- ja kohanimedega. Vajaduse korral hääldada tähthaaval. Soovitatav on kasutada rahvusvaheliselt tuntud tähendusi (näiteks A – alfa, H – hotel ).
  • Helistaja võib rääkida telefonis väga pikalt ja palju ebaolulist. Teie peate olema suuteline eristama olulise ebaolulisest.
  • Telefonisuhtluse ajal võivad paljud asjad teie tähelepanu kõnelt kõrvale juhtida – keegi tuleb ruumi, keegi kõnetab teid, näete läbi akna väljas midagi põnevat jne. Sellest võivadki tekkida vead, oluline on , et keskenduksite kõnele ega lase millestki – kellestki ennast segada.
  • Kui te ei tee kõne ajal kirjalikke märkmeid, võite räägitu kergesti unustada. Nähtu jääb tavaliselt paremini meelde.
  • Rahulolematu klient kasutab meelsasti telefoni, sest paljudele on telefoni teel suhtlemine lihtsam kui silmast silma rääkimine ja nad saavad teile kõik välja öelda.
  • Nii nagu silmast silma suhtlemisel, on ka telefonisuhtluses oluline see, et teie pakute kliendile vabatahtlikult oma abi, ootamata, kuni ta seda teilt küsib. See abi võib olla seotud spetsiaalse informatsiooniga, mida teie kui professionaal valdate ja mida klient küsida ei oskakski. Näiteks: te tulete koos väikeste lastega, tore, meil on olemas ka spetsiaalne lapsehoidmisteenus, kui soovite õhtul kuhugi välja minna. Või, te soovite lõunasööki 10 inimesele reedel. Ma soovitan teil tellida meie komplekslõuna, mida saab meie restoranis tööpäevadel kella 12 – 15-ni.

Toome välja telefonisuhtluse plussid ja miinused:
Plussid
Miinused
Ei pea ise kohale minema või sõitma.
Ei saa luua kliendiga silmsidet .
Säästab aega.
Ei saa kasutada kogu kehakeelt.
Saab jätta hea mulje firmast ka siis, kui firma on väike ja ruumid tagasihoidlikud.
Ei saa valid sobivat aega.
Helistaja tunneb end julgemalt kui silmast silma suhtlemisel.
Suurem võimalus teha vigu ja vääraid järeldusi.
Kergem kõnet kontrolli all hoida.
Kergem tähelepanu kõrvale viia.
Teid saab leida igalt poolt ja igal ajal.
Räägitu võib kergesti ununeda.
Saab kiiresti tegevust korrigeerida .
Kuigi mobiiltelefoniga on kergem inimesi kätte saada, kehtivad ka
Telefonisuhtlus #1 Telefonisuhtlus #2 Telefonisuhtlus #3 Telefonisuhtlus #4
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-05-08 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 75 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 4 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor krikar Õppematerjali autor
suhtlemine telefonis

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
14
ppt

Telefonisuhtlus

TELEFONISUHTLUS Telefonisuhtlus on üks verbaalse suhtlemise viisidest ning tänapäeval üks kõige kiiremini kasvavaid suhtlemise viise ka turismitööstuses. Paljud ametid ja töökohad ongi loodud klientide teenindamiseks enamasti vaid telefoni teel. Näiteks suuremate hotellide broneerimisosakonnad jt. Üldised reeglid telefoniga rääkimiseks on järgmised: Kui telefon heliseb, ei tohi vastata liiga kiiresti ega lasta ka liiga kaua oodata. Tõstnud telefonitoru, öelge oma töökoht, nimi, tervitage helistajat ja pakkuge oma abi. Kuulake hoolega ja püüdke aru saada, mida helistaja soovib. Hoidke alati kirjutusvahendid telefoni ligiduses, siis saate kirja panna helistaja nime ja peamised vestluse momendid. Korrake helistaja kõne tähtsamad momendid üle. Kui olete parasjagu hõivatud, siis vastake helistajale ja vabandage, et tegelete praegu teise kliendiga ja paluge helistaj

Karjääriõpetus
thumbnail
10
doc

Teenindaja suhtlusvahendid

KLIENDITEENINDAJA SUHTLUSVAHENDID Kuigi hea teenindamine tähendab palju rohkemat kui vaid head suhtlemist klientidega, võib öelda, et oskuslik suhtlus on üheks hea klienditeeninduse aluseks. Seetõttu on väga tähtis tunda, mõista ja osata kasutada klienditeenindaja suhtlusvahendeid ehk teenindussuhtluse vahendeid. Neid võib liigitada kaheks oluliseks suhtlusvahendite rühmaks: personaalsed suhtlusvahendid teenindussuhtluse abivahendid Personaalsete suhtlusvahendite hulka kuuluvad klienditeenindaja enda verbaalsed (suulised) ja mitteverbaalsed (kehakeel) suhtlusvahendid, aga ka personaalsed kirjaliku suhtluse vahendid, mis seonduvad eelkõige teenindusmõttelaadi väljendamise oskustega, aga ka keelekasutusega, sh nii ema- kui võõrkeelekasutuse oskustega.. Teenindussuhtluse abivahendite hulka kuuluvad tehnilised suhtlusvahendid (Internet, Intranet, telefon, faks), samuti aga ka mitmesugused teabeallikad, mida on vajalik tunda, osata leida ja kasutada suhtlemisel klientidega

Teenindus ja müük
thumbnail
12
doc

Klienditeenindus teenuse või kauba müügil

Klienditeenindus teenuse või kauba müügil Teenused Kaubad Mitte käega katsutavad Käega katsutavad kaubad Mittemateriaalne Materiaalsed Tegevused Esemed klient osaleb tootmis Tarbija ei osale tootmisprotsessis protsessis tekib teenindamisel Saab ladustada ja hoida saab kogeda Saab muuta omandiks teenindamist Teeninduse kvaliteeti mõjutavad tegurid Usaldusväärsus Kogetud viisakas teenindus, kvaliteene kaup jne Kiire teenindamine Kompetentsus Teenindaja teadmised ja oskused Kättesaadavus Telefoni teel, hea asukoht, lahtiolekuajad, Kommunikatsioon Keelte valdamine Probleemide lahendamine Usutavus Agressiivne müük(hinnad) Klientide huvide igakülgne arvestamine Turvalisus Valeinfo Füüsiline turvalisus Konfidentsiaalsus e isikuandmete lekkimine Kliendi tundmine Väljanägemine Firma ja klient Esmamulje- 40 – 60 % üldiselt muutub Esmamulje võib luua kuuldud ju

Klienditeenindus
thumbnail
3
docx

Etikett - helistamine

HELISTAMINE Telefon on suhtlemisvahenditest kindlasti populaarseim. Käepärased mobiiltelefonid võimaldavad suhelda igal hetkel kellega tahes kogu maailmas. Mobiiltelefonidega on võimalik luua oma väike infopunkt või büroo, et olla kursis kõigega, mis toimub; teha äri ja pangaoperatsioone või sooritada kasvõi igapäevaseid sisseoste. Ent see suurepärane sidevahend võib mõne inimese käes tekitada ebaviisaka olukorra. Mobiiltelefoni kutsung või valjuhäälne jutt ebasobivas kohas võib häirida kaasinimesi ning jätta kasutajast halva mulje. Teatris, kontserdil, konverentsil helisev telefon solvab nii esinejaid kui ka saalisviibijaid. Koolis helisev telefon häirib õpetaja kui ka kaasõpilaste tööd. Koos suhtlusvahendite uute tehniliste võimalustega on viimastel aastatel arenenud välja ka täiesti uus telefonietikett. ERAKÕNED Kuidas valmistuda h

Suhtlemisõpetus
thumbnail
18
ppt

Suhtlemise olemus

Kui inimene suhtleb teise inimesega keele vahendusel, leiab aset miski, mida mujal looduses ei kohta. Tänu keelele on saanud on saanud võimalikuks nende tunnuste areng, mis eristavad Homo sapiensi kõigist teistest olenditest. Saksa filosoof Karl Jaspers.."Inimese suurim saavutus maailmas on isikute vaheline suhtlemine" Kahe või enama inimese vahel sõnalise või sõnatu keele vahendusel loodav kommunikatsioon. Inimestevaheline teabeprotsess, mille käigus toimub vastastikune tajumine, tundmaõppimine ja sotsiaalsete suhete reguleerimine. Üks inimese põhivajadustest Emotsionaalsete seisundite, mõtete, tunnete, teadmiste, oskuste, huvide, väärtus orientatsioonide.......vastastikune vahendamine jne.jne.jne Suhtlemine on lihtne ja endastmõistetav? Elus hakkamasaamiseks pole suhtlemist vaja õppida? Mida rohkem suhteid seda parem? Suheldes ületame üksinduse? Suhtlemine on meile tähtis teiste inimestega u

Suhtlemine
thumbnail
113
ppt

Klienditeenindus ja teeninduskultuur

alternatiive · Tehke valik ja sõlmige kokkulepe · Ära anna katteta lubadusi · Kui keegi võtab asja üle, kontrolli probleemi lahendamise kulgu · Lõpeta kontakt positiivses võtmes 87 Reageerimine kiitusele · Kiitus on kommentaar selle kohta, kuidas teenindati - tuleb reageerida · Naerata ja täna · Selgita välja, mis eriti meeldis · Levita kiitust 88 Telefonisuhtlus · Pea kinni firma suhtlemisstandarditest (kui on olemas) · Nõuab head suhtlemisoskust · Puudub pilkkontakt · Ei näe zeste ega miimikat · Pidev valmisolek võimalikuks sissetulevaks kõneks 89 Telefonisuhtlus · Suurem võimalus teha vigu ja vääraid järeldusi · Kergem tähelepanu kõrvale viia · Räägitu võib kergesti ununeda · Helistaja tunneb end julgemalt kui silmast silma suhtlemisel

Suhtlemisõpetus
thumbnail
113
ppt

Klienditeenindus ja teeninduskultuur

alternatiive · Tehke valik ja sõlmige kokkulepe · Ära anna katteta lubadusi · Kui keegi võtab asja üle, kontrolli probleemi lahendamise kulgu · Lõpeta kontakt positiivses võtmes 87 Reageerimine kiitusele · Kiitus on kommentaar selle kohta, kuidas teenindati - tuleb reageerida · Naerata ja täna · Selgita välja, mis eriti meeldis · Levita kiitust 88 Telefonisuhtlus · Pea kinni firma suhtlemisstandarditest (kui on olemas) · Nõuab head suhtlemisoskust · Puudub pilkkontakt · Ei näe zeste ega miimikat · Pidev valmisolek võimalikuks sissetulevaks kõneks 89 Telefonisuhtlus · Suurem võimalus teha vigu ja vääraid järeldusi · Kergem tähelepanu kõrvale viia · Räägitu võib kergesti ununeda · Helistaja tunneb end julgemalt kui silmast silma suhtlemisel

Klienditeenindus
thumbnail
19
pdf

Klienditeenindus ja teeeninduskultuur

· Tehke valik ja sõlmige kokkulepe · Naerata ja täna · Ära anna katteta lubadusi · Selgita välja, mis eriti meeldis · Kui keegi võtab asja üle, kontrolli · Levita kiitust probleemi lahendamise kulgu · Lõpeta kontakt positiivses võtmes 87 88 Telefonisuhtlus Telefonisuhtlus · Pea kinni firma suhtlemisstandarditest (kui · Suurem võimalus teha vigu ja vääraid on olemas) järeldusi · Nõuab head suhtlemisoskust · Kergem tähelepanu kõrvale viia · Puudub pilkkontakt · Räägitu võib kergesti ununeda · Ei näe zeste ega miimikat · Helistaja tunneb end julgemalt kui silmast

Klienditeenindus




Kommentaarid (4)

sanderland profiilipilt
sanderland: Elementaarne viisakus on pandud 3 lehekülje peale.
13:18 03-08-2016
karmels profiilipilt
karmels: kompaktne ja asjalik
10:43 12-11-2013
tsoome profiilipilt
tsoome: saab abi täitsa
01:16 19-06-2009



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun