Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"kandik" - 41 õppematerjali

kandik on rikkalik, sobib lõigata mitmest juustust väike tükk.
thumbnail
10
docx

ABILAUD

o leiva jaoks 1 o supitirina alla 1 o supikaane alla 1 o küüleri alla 1 · Väike alus või jaoks 2 4. MUU : · Kastmekann 1 · Kandik 1 · Küüler 1 · Maitseaine topsid 1 · Hambatikud abilauale pitsis 1 · Lauakaunistus 1 · Korgitser 1

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kõrvasidemed

Liivi Paris ÕIII-2 LOR PRAKTIKUMI TOIMINGU JUHEND KÕRVASIDEMED Toimingu eesmärk ja näidustused: · Haavainfektsiooni, selle vältimine · Verejooks, selle peatamine Toimingu teostamiseks vajalikud vahendid: · Kandik · Tehaspuhtad kindad; · Neerukauss; · Steriilsed näpitsad · Steriilne rätik · Steriilsed kindad · Steriilne pintsett; · Steriilne sidumismaterjal; · Steriilsed tutikud; · Füsioloogiline lahus või vesinikperoksüüd; · Desinfitseerimisvahend Toimingu teostamise põhimõtted: 1. Identifitseeri patsient, küsides tema ees- ja perekonnanime (Moreau 2001: 245); 2

Meditsiin → Kõrvahaigused
19 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Nimisõna liited, sufiksid

Nimisõnaliited 3. Eset märkivad sufiksid: -i osuti -kas purjekas -ik kandik -line sajaline -nik hapnik -e kate -tis elatis -ja avaja -k sõiduk -mik lugemik -ur kallur -lane mesilane -el keetel -nd malend 4. Kohta ja ala märkivad sufiksid: -la söökla -ik madalik -stik järvestik -mu elamu -k seljak -mik ristmik -stu järvistu 5

Eesti keel → Eesti keel
20 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Kondiitri tarvikud

Kondiitri tarvikud. Snezana Härma. Irina Mjasnikova. KO-13KV Kandik alumiinium, kuldne Mõõdud: 310x480, Üleskäänatud servad Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Kondiitrispaatel teraga 17 cm Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Konserviavaja

Toit → Kokandus
14 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Liikumise üldmudelid

kehade liikumist. Seepärast on vajalik uurimise aluseks võetav taustkeha ise välja valida. Liikumise põhimudelid Kulgemine-liikumist, mille puhul jääb keha kogu liikumise vältel oma algsihiga paralleelseks · keha kõik punktid liiguvad sarnaselt (sama kiirusega ja ühesuguseid jooni mööda) · keha orientatsioon jääb ruumis samaks · kulgevalt liiguvad: õmblusmasina nõel, rippraudtee vagun ja kandik kelneri käes. Pöörlemine- liikumine mille korral liiguvad keha punktid mööda erineva läbimõõduga ringjooni ümber ühise pöörlemistelje (Pöörlevad näiteks grammofoniplaat, autoratas, Maakera ja kellaosutid. ) Kuju muutumine ehk deformatsioon leiab aset siis, kui keha punktid muudavad oma vastastikust asendit. (Deformatsiooni näideteks on vedru venitamine, joonlaua painutamine, pesu väänamine ja plastiliini voolimine.)

Füüsika → Füüsika
19 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Unit 9 sõnad

Element Element, osa Rewarding Rahuldust pakkuv Emerge Välja ilmuma, üles kerkima Ring Sõrmus Estate Maavaldus, mõis Rival Rivaal Shuttlecock Sulgpall Space Ruum Sky surfing Lumelaua sõit Specialise Täpsustama Slope Nõlv, kallak Steady Kindel, stabiilne Salver Kandik Substantial Oluline Sheet Leht, poogen Support Toetama Sheer Õhuke, puhas Surroundings Ümbrus Smash-hit Menulugu Terrace Terrass Solo jump ... Three-track ... Thumb Pöial Tune Toon

Keeled → Inglise keel
19 allalaadimist
thumbnail
1
doc

10. klassi Unit 8 words

lemon sidrun crystal glasses kristallist klaas avocado avokaado paper napkin pabersalvrätik kiwi fruit kiivid counter lett peach virsik till kassa watermelon arbuus cutlery noad, kahvlid cauliflower lillkapsas tray kandik aubergine baklazaan dirty knife must nuga cabbage kapsas chipped glass klaasikild väljas beans oad cold soup külm supp peas herned overcooked üleküpsetatud mushroom seen steak lihatükk leek porrulauk wrong order vale tellimus

Keeled → Inglise keel
20 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Teeninduse sõnastik

HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS M-14 Häly Rätsep TEENINDUSE SÕNASTIK Uuemõisa 2014 TEENINDUSE SÕNASTIK A Abaneerima ­ ette tellima Abijõud Abistama Abiteenindus personal ­ parem abipersonal Administraator Administrateerima ­ haldama Asendaja Aktiveerima B Baar Bankett ­ pidusöök Bistroo ­ söögikoht Bufee ­ Rootsi laud C Check-out ­ väljaregistreerimine Check-in ­ registreerimine Cappuccino ­ espresso vahustatud piimaga Catering ­ peoteenindus D Dateerima ­ kuupäevastama Degustaator ­ degusteerimisspetsialist Dekoratiiv ­ kaunistus Dekstroos ­ viinamarjasuhkur Delikatess ­ maiuspala Dessert ­ järelroog Dinee ­ lõuna või õhtusöök E Energia Esindama Ettekandja Ette kandma Espresso F Familiaarsus ­ käitumine Fariinsuhkur ­ pruun suhkur G Galett ­ küpsis Galluspähkel Garneerima ­ kaunistama Gaseer ­ gaseeritud Gastro...

Majandus → Teenindus
7 allalaadimist
thumbnail
10
doc

MENÜÜ

MENÜÜ Eelroog Idusalat vähisabade, kartuli- ja trühvlimajoneesiga Joogiks: Valge vein Pearoog Praetud paltusefilee, blanśeeritud pak-choi kapsa, fenkolipüree ja siiamarja kastmega Joogiks: Valge vein Dessert Kodune juustukook põldmarjakastmega Joogiks: Koorekohv Töövahendid ja nõud 1. Kelnerirätt veini valamiseks 2. Kandik 3. Leivakorv koos maitseainetega 4. Valge veini pokaal 5. Leivataldrik 6. Eelroa taldrik 7. Eelroa all olev taldrik koos salfrätiga 8. Eelroa kahvel ja nuga 9. Pearoa taldrik 10. Pearoa kahvel ja nuga 11. Desserdi taldrik 12. Desserdi kahvel 13. Kohvitass 14. Kohvitassi alustaldrik koos salfrätiga 15. Kohvi jaoks lusikas 16. Kohvi jaoks suhkrutoos 17. Kohvi jaoks koorekann 18. Volditud salfrätik Ettevalmistustöö Laua eelkatmise etapid: 1

Toit → Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Retsensioon - Vürstiperekonna viimsed tegevused

Vürstiperekonna viimsed tegevused ,,O.T.M.A. ­ Nikolai II tütred" peateema oli tsaar Nikolai II pere elu viimane nädal, enne seda kui nad hukati. Tegelasi polnud palju ja nad kõik mängisid suurt rolli selles teoses. Nikolai II tütarde nimed olid Olga, Tatjana, Maria ja Anastasia. Veel tegi etenduses kaasa mees, kes seda lugu rahvale rääkis. Kõige karmima inimese osa oli antud valvurile, kelle tööks oli tüdrukuid valvata ja neile teeajal kandik tuppa viia. Teoses põhitegevus käiski Nikolai II tütarde ümber. Sellest tulenes ka teose põhiprobleem, et kuidas päästa terve perekond ära kohast, kuhu neid oli sunniviisiliselt viidud? Minu meelest näitlejad olid väga heal tasemel, mingeid häirivaid faktoreid ei olnud ja kõik jutt ning tegevus oli arusaadav. Etenduse lavastaja oli teinud huvitavat tööd. Lava oli tühi, kuid samas ka täis. Kujundus oli arvestavav ning ka see, et vaheajal ajal värviti aknaklaasid valgeks ja

Ajalugu → Ajalugu
16 allalaadimist
thumbnail
9
pdf

Furšettlaua plaanimine

Magusad suupisted Shokolaadi trüfel Punasesõstra toorjuustu koogi amps Viinamarjad (eelnevalt 6-8 marjakaupa kobarateks lõigatud) Joogid Maitsevesi rosmariini ja laimiga (veini pokaalis) Kohvi, koor, suhkur Roheline tee 2. Ruumi ettevalmistuseks Teenindaja 2 tk Abilaud nõude ajutiseks asetamiseks või kasutatud nõude paigutamiseks.2 tk Frusett laud 2 tk Tool eakate jaoks 5 tk Kandik teenindajale 2 tk Salvrätik 4 tk( nõude poleermiseks) Kauss 2 tk ( kuuma vee jaoks ) 4 Haapsalu Kutsehariduskesus Monika Viidemann Toitlustusteenindus TT12 3. Lauakatmisvahendite nimekiri Laudlina 4 tk Seelik 6 tk Puketid laual 8 tk

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Furšettlaud

Salv rätid võivad olla kas lauapinnal või korvides. Söömine toimub seistes! Vastuvõtt kestab 1,5 tundi , selleks vajatakse 2 teenindajat. Külastajate vastuvõtt Tervitades , naeratades , aidatakse riided seljast , juhatatakse saali. 1. Teenindajad jagavad alustuseks täiskasvanutele shampust ja lastele klouniteemalisi mahlakokteile. 2. Klientidele tutvustatakse suupisteid , külmad on laual , soojad jagatakse kandikutelt ! Kandikutelt serveerides , asetage kandik kliendi ette , tutvustage suupistet kliendile ja küsige kas ta ka seda soovib. Teenindaja ülesanded: 1. Serveerida eeljooke ja tervitusjooke 2. Hoolitsevad suupistete laua eest 3. Hoolitsevad joogilaua eest ( täidetakse jne) 4. Hoolitsetakse dessertlaua eest 5. Hoolitsevad abilaudade eest 6. Koguvad kasutatud sööginõusid ja joogiklaase 7. Viivad ära tühjaks saanud serveerimisnõud 8. Täidavad tühjaks saanud serveerimisnõusid 9

Majandus → Teenindus ja müük
68 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Hotellitoa tarbed

- väike kapselkohviautomaat Paulig + kapslid http://www.euronics.ee/t/44300/espresso-ja-kohvimasinad/kapselkohvimasin- cupsolo-paulig/19016 Muu sisustus: - brožüüride hoidik - 6x varguskindel puidust riidepuu ja 6x varguskindel puidust riidepuu pükstehoidjaga - uksesilt - Mitte segada / Koristage tuba - uksepiiramisnupp - puidust riidehari - puidust kingahari - puidust kingalusikas - kinga hoolde kandik - televiisori puldi hoidik - märkmepaberialus hotellituppa, märkmepaberid+pastakas - pudeliavaja - mitte suitsetada lauasilt - uksesilt - Mitte segada / Koristage tuba - Tekstiilid ja magamistarbed: - kardinad (udu- ja kattekardinad) sisustussalongist http://www.muster.ee/ - voodikate (harmoneerub kardinatega) sisustussalongist http://www.muster.ee/ - 2 ilupatja 40x40 (harmoneerub voodikattega) sisustussalongist http://www.muster.ee/ - kaheinimese tekk 200*200 cm

Turism → Hotellimajandus
10 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Teenindamise referaat

Kandikut hoitakse kas õla kõrgusel või 45 kraadise nurga all. Kui samaaegselt kantakse mitut taldrikut või serveerimisnõud, asetatakse nende alla kandikule käerätt, et need ei libiseks. Serveerimiskausid ja kastmekannud asetatakse väikesele taldrikule väikesele paberist salvrätikule. Ohutuse ja klirisemise ärahoidmise eesmärgil kaetakse kandik paberi või riidest salvrätikuga. Nõude asetamisel kandikule alusta kandikut hoidva käe poolt. Raskemad nõud aseta kandiku siseserva ja kergemad välisserva. 7

Majandus → Teenindus ja müük
41 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Jõulutraditsioonid

Kuid eelroaks on tavaliselt mereandid või külma liha tükid, millele järgneb supp ja peale selle veel üks kalaroog. Traditsiooniline on ''Besugo", mis on küpsetatud latikas, kuid on ka homaare, krabi, lõhe jne. Seejärel pearoog, mis on tavaliselt lamba- või sealiha. Kuigi ka part ja kalkun on muutumas järjest populaarsemaks. Magustoidud on traditsiooniliselt erinev valik maiustusi ja kooke martsipanist, kuivatatud puuviljad ja pähklid.Laual on ka kandik millel on turron (kristalliseerunud pähklimass mida vanasti tehti meest ja mandlitest), polvorone (väga kuiv murenev küpsis), peladillas (suhkruga kaetud pähklid) ning palju muud. Söögi kõrvale juuakse Cavat, mis on Hispaania sampanja, ning veini. Jõulutraditsioonidega seostuvad sõnad: Nochebuena ­ Jõululaupäev Día de navidad ­ Esimene jõulupüha regalo de navidad ­ jõulukink la comida de Navidad ­ õhtusöök jõulude ajal Árbol de navidad ­ jõulupuu

Keeled → Hispaania keel
53 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Menüü plaan

Kool Pärnumaa Kutsehariduskeskus Nimi Keili Lutschan Esitamise aeg Kodutöö teema Lõunasöök perekonnale gümnaasiumi lõpetamise puhul Taotletava kutsekvalifikatsiooni tase Toidukorra kirjeldus (ürituse eesmärk, kellele toidukord on mõeldud, mida pakutakse ja kuidas läbiviiakse) See on pidulik lõunasöök minule ja minu perele minu lõpetamise puhul. Lõunasöögil pakutakse esimeseks käiguks singisalatit krõbekartulitega. Joogiks kõrvale võtan mina mineraal vee ja vanemad võtavad tavalise vee. Pearoaks on lõheroos toorjuustuga ning joogiks kõrvale valge vein Pinot Gris Medaille d' Or 2009. Ja siis viimaseks käiguks ehk dessert on tiramisu. Kujundatud menüükaart: Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus (põhjenda samuti toitude ja jookide sobitamist) Eelroaks on singisalat krõbekartulitega- koosneb siis singist,porrust,tomatist,salatilehest ning see serv...

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

Sisukord · Toidukorra kirjeldus 2 · Kujundatud menüükaart 3 · Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus 4 · Lauakatte skeem 5 · Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid 6 · Ettevalmistustööde kirjeldus sh aja planeerimine 7/8 · Kasutatud kirjandus 8 Kool Pärnumaa Kutsehariduskeskus Nimi Janek Rumma Esitamise aeg Kodutöö teema Romantiline õhtusöök kahele Toidukorra kirjeldus (kellele, mida ja kuidas) Minu klientideks on poolteist aastat interneti teel suh...

Toit → Toitlustus
69 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Inglise keele sõnavara

1. It´s about time you took a holiday 2. It´s time you to gave up smoking 3. It´s about time you saw a dentist 4. It´s about time you bought a new suit 5. It´s about time you to went to the laundrette 6. It´s about time you went to bed Sõnad 1. Telepathic - telepaatiline 2. Plainness- lihtsus 3. Prevent sb. From doing smth ­ eemale hoidma 4. Attic ­ pööning 5. Reverend ­ kõrgeauline 6. Be blind - pime 7. Moors ­ nõmmed 8. Governess ­ koduõpetaja 9. Tray - kandik 10. Gloomy ­ sünge 11. Neglected ­ hooletusse jäetud 12. In the great ­ võrel 13. Occupant ­ asukas 14. Yelp ­ klähvima 15. Trodden ­ peale astuma 16. Tread, trod, trodden ­ peale astuma 17. Whine ­ kiunuma 18. Curl up ­ kerra tõmbuma 19. Forgotten about ­ neglected 20. Resting one´s body against ­ leaning 21. Stepped on ­ tread on 22. In a commanding voice ­ käskivalt 23. Grabbed violently ­ haarama 24. Wrapped around ­ ümber põimuma 25. Nod ­ pead noogutama 26

Keeled → Inglise keel
22 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Kelneri käerätt 1 Kandikulina 1 Poleerimisrätt 1 Salvrätt 45x45 2+1 Töövahendid ja muu Lillevaas 1 Küünlajalg 1 Soolatoos 1 Pipratoos 1 Kandik 1 Menüü 2 Tööde järjekord ja ajakava 1. Linutan abilaua ja toon sinna söögilaua laudlina. 2. Pühastan söögilaua 3. Tõstan toolid lauast eemale ja linutan söögilaua. 4. Tõstan toolid tagasi. 5. Toon kandikuga abilauale kõik vajalikud nõud, söögiriistad, klaasid, serveerimisvahendid, servjetid, lauakaunistused ja menüükaardid. 6

Majandus → Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Pidulik kolmekäiguline menüü

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK K-16B Kevin Suur Moodul TOIDUVALMISTAMISE ALUSED Moodul RESTORANITÖÖ KORRALDUS PIDULIK KOLMEKÄIGULINE ÕHTUSÖÖK Kirjalik aruanne Juhendajad: Pärnu 2019 1 SISUKORD ( Pealkiri 1, kirjasuurus 18 pt, läbiv suur täht) !Siia tee ise automaatsisukord kõige viimasena 2 MENÜÜ PÕHJENDUS Pakun kolmekäigulist romantilist õhtusöögiks eelroaks Spinati- ja brokolipüreesupp pearoaks Ahjus küpsetatud veise välisfilee, kartulipüree, punase veini kaste, blanšeeritud porgandi mix ja desserdiks Šokolaadifondant, toorjuustu ja sidrunikreemiga, vaniljejäätisega. Valisin need toidud sellepärast et need sobivad oma vahel kokku. Road sobivad noorpaaridele, kes soov...

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Jordaania info

maa mõnesaja filsi eest. Värskena väga maitsev. Kohalike hommikusöögiks on tavaliselt praetud muna, labaneh (hapupiim), juust, zaatar (vürtside segu), oliiviõli koos saia ja teega. Nädalalõppudel süüakse falafeli (väiksed praetud pallid, kikerherne püreest, mida tavaliselt pakutakse pita leiva sees friikartulite ja salatiga) ja homost. Jordaania rahvussöök on mansaf. Seda valmistatakse jameedi, päikese käes kuivatatud jogurtiga. See on justkui suur kandik, mis on kaetud pannkoogi laadse leivaga, mille peale on kuhjatud riisi, lambaliha kastmes ja pähkleid. Seda ei sööda igapäevaselt, aga pühade puhul kindlasti. Veel üks populaarne söök on Maklouba – täidetud juurviljad. Levanti stiilis mezzat pakutakse liibanoni stiilis restoranis üle terve maa, samuti on palju kiirtoidu kette, nagu Mcdonalds, Pizzs Hut ja Burger King. Samuti on palju muid rahvusvahelisi restorane. http://lrs.ed.uiuc.edu/students/ialghazo/edpsych490i/jordan/ Industry

Geograafia → Geograafia
6 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Jaapani köök

Jaapani söögipulgad erinesid hiina omadest selle poolest, et nad olid ümmargused ja teravamad, samuti olid nad lühemad (naiste söögipulgad 18 cm ja meeste omad 20 cm pikkused). Jaapani söömaaega saab jagada kolmeks erinevaks osaks: sissejuhatus, põhiosa ja lõpetus. Sissejuhatus sisaldab eelrooga, suppe ja toorest kala (sashimi). Jaapani toidu esitlus on kunst, mis nõuab kokalt kujutlusvõimet ja loomingulisust. Iga sööja jaoks on kaetud kandik erinevate kausside ja taldrikutega, kuhu juurde kuulub paar söömispulki. Lauanõude valik Jaapanis sõltub nii aastaajast kui ka toidust, mida serveeritakse. Suppi ja riisi serveeritakse alati ümmargustes kaanega lakk-kaussides, praetud toitude jaoks eelistatakse korvnõusid. Üldiselt serveeritakse ümmarguse kujuga toidud (nagu rullitud lihatükid või lootosejuure viilud) ristkülikukujulisel või täisnurksel taldrikul, samal ajal kui kandilisi toite serveeritakse ümmargustel taldrikutel

Filosoofia → Etikett
70 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Mikumärdi

Mikumärdi talu õu. Majast tuleb Mimm Soekarask (Maimu Pajusaar), istub laua äärde einetama. Tuleb tema tütar Silvia (Merike Tatsi), paneb käteräti aiale kuivama. Mimm muretseb kehva majandusliku olukorra pärast. majast tuleb Mikumärdi teenija Maie (Eha Kard), tühi kandik käes, hakkab lauda koristama, räägib Mimmile ja Silviale peremehe linnas käimisest üle hoovi tuleb aluspükstes, kaabu silmini Juhan (Elmar Trink), ümbrusele tähelepanu pööramata, ronib lakka magama. Maie räägib maailma asjadest Mimmile ja Silviale, kes teda narritavad. solvunud Maie tormab minema, Mimm ja Silvia naeravad jalgrattal saabub talumajanduse nõuandja Aadam Seeliohw (Jaak Hein), tutvumine Mimmi ja Silviaga, teenija Emsi (Juta Tints) viib laualt nõud ära

Kirjandus → Kirjandus
25 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Orhideede kasvatamine ja hooldamine

Põhjaaknad on enamasti liiga pimedad. · Valguse testimiseks sobib aafrika kannike. Kui aafrika kannike õitseb sobib koht ka kuukingale. Kui valgust on liiast muutuvad aafrika kannikese lehed punaseks ning kuukinga tuleks varjutada. Õhuniiskus · kõik kuukingad vajavad kõrget õhuniiskust. Ainult kastmine pole piisav. · Vahetult taime ümber õhuniiskuse suurendamiseks on kõige õigem asetada nad mõeldud madalate kandikutele või alustele. Alus või kandik tuleb täita kergkruusa või kivikestega. See suurendab aurumispinda ning aurustuva vee hulk suureneb, kuid pottidel ei tohi olla veepinnaga vahetut kontakti. · Samuti võib taime ka pihustada, kuid vesi ei tohi lehekaenlasse jääda. · Nagu kõik orhideed, ei kasva ka liblikorhideed ehk kuukingad isolatsioonis, vaid moodustavad nn taimeühiskondi. See mõjub soodsalt ka toas kasvamise korral. · Suurte pehmete lehtedega taimed, millel on märkimisväärne

Põllumajandus → Aiandus
7 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

TEHNOLOOGIA: 1. puhastada sibul ja küüslauk ning hakkida peeneks 2. pesta, puhastada ja hakkida peeneks paprika 3. lisada tomatipüreele sibul, küüslauk ja paprika 4. lisada maitseained ja segada 5. lasta kuni serveerimiseni seista soovitavalt u. 30min. 6. serveerida joonisel 2 näidatus väiksemas kausis Toiduaine nimetus: Hapukoor TÖÖKÄIK: 1. Joonisel 2 näidatud väiksemasse kaussi kallata hapukoor vahetult enne serveerimist joonis 2. Kandik, millega tuuakse pearoog lauda 11 2.3 Järelroa kalkulatsioonikaart ja töökäik TOIDU NIMETUS: Punases veinis marineeritud pirni viilud fetakreemi ja mesiste kreekapähklitega portsijoni kaal: 120g: 70/35/15 valmistatavaid portsjoneid kokku: 2 Valmistamise

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Artikkel Lasteaiad

hääl, tervik ja osa, ühesuurune ja erisuurune, välimine ja sisemine külg, põhjus ja tagajärg. Tegevuses kehadega kokkupuutumisel, näit. pallimängides, tutvuneb laps ka aja mõistega ning oma enese tundmustega (ootus, lootus, kartus, rõõm). Mängud on Fröbeli üteluse järel lapsele välisilma võtmeks ja siseilma äratajaks. Sellest seisukohast hinnates leiame sisu ning elu pealtnäha abstraktlistes Fröbeli mänguasjades, nagu seda on kera, kandik, ehituskast ja pulgakesed. Küsima peab muidugi, kas nad lapse mõistusele kättesaadavad ja kasutoovad on. Fröbel püüdis leida lapse loomuliku huvi astmelist arenemis korda, mille tundmine võimaldab seatud eesmärgi kättesaamist. Fröbel leidis Õige aluse, mis temale lapse hinge saladused avas ja temale kasvatustöö juhiks oli. See alus on lapse tegevustung, mis juhib imeva lapse esimesi liigutusi ja neile pärastpoole järgnevaid mängusid.

Ühiskond → Ühiskond
5 allalaadimist
thumbnail
104
odp

Jordaania

● Kuritegevus, vähemalt turistidesse puutuv, on enamasti olematu. Kui kedagi karta, siis teisi turiste. Rahvusköök ja jook ● Jordaania köök on suhteliselt sarnane teistele selle piirkonna riikidele. Päeva peamine söök on khobez – suur, lame leib, mida müüakse kõigis pagaripoodides üle terve maa mõnesaja filsi eest. ● Jordaania rahvussöök on mansaf. Seda valmistatakse jameedi, päikese käes kuivatatud jogurtiga. See on justkui suur kandik, mis on kaetud pannkoogi laadse leivaga, mille peale on kuhjatud riisi, lambaliha kastmes ja pähkleid. Seda ei sööda igapäevaselt, aga pühade puhul kindlasti. ● Veel üks populaarne söök on Maklouba – täidetud juurviljad. ● Palju on kiirtoidu kette, nagu Mcdonalds, Pizzs Hut ja Burger King. Samuti on palju muid rahvusvahelisi restorane. ● Armastatud joogiks on magus tee, sageli piparmündiga. ● Kohvi juuakse tavaliselt kangelt (nn türgi kohv)

Geograafia → Geograafia
5 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Uurimustöö - teenindusettevõtte teenindamisest

süüa, naeratati siiralt, tervitati lahkelt, oli positiivse ja abivalmi hoiakuga, toit oli maitsev ja ei olnud liiga kuum. Negatiivne: Väga pikk järjekord, kandik oli must. Kadri tare Mina siis analüüsin ,,Kadri taret,'' mis asub Türi kesklinnas. Külastamise kuupäevaks oli 21 jaanuar kell 14:00. Kohviku külastamise ajal polnud seal peaaegu ühtegi teist klienti. Sisenedes märkas teenindaja mind koheselt ja tervitas lahkel, ning naeratas siiralt mulle otsa. Menüü asus seina peal, sealt hakkasin ma endale sobivat toitu valima, samal ajal teenindaja

Eesti keel → Eesti keel
20 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Jaapani köök

Jaapani söögipulgad erinesid hiina omadest selle poolest, et nad olid ümmargused ja teravamad, samuti olid nad lühemad (naiste söögipulgad 18 cm ja meeste omad 20 cm pikkused). Jaapani söömaaega saab jagada kolmeks erinevaks osaks: sissejuhatus, põhiosa ja lõpetus. Sissejuhatus sisaldab eelrooga, suppe ja toorest kala (sashimi). Jaapani toidu esitlus on kunst, mis nõuab kokalt kujutlusvõimet ja loomingulisust. Iga sööja jaoks on kaetud kandik erinevate kausside ja taldrikutega, kuhu juurde kuulub paar söömispulki. Lauanõude valik Jaapanis sõltub nii aastaajast kui ka toidust, mida serveeritakse. Suppi ja riisi serveeritakse alati ümmargustes kaanega lakk-kaussides, praetud toitude jaoks eelistatakse korvnõusid. Üldiselt serveeritakse ümmarguse kujuga toidud (nagu rullitud lihatükid või lootosejuure viilud) ristkülikukujulisel või täisnurksel taldrikul, samal ajal kui kandilisi toite serveeritakse ümmargustel taldrikutel

Toit → Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

Muud 15 kaneelipulk tk 2,5 2,5 hele suhkrusiirup l 0,005 0,005 tšillimaitseaine kg 0,005 0,01 0,015 Tabel 2 2.7 Töövahendite loetelu Töövahendid saalis Kogus Kandik 2 Praetaldrik 12 (varuga) Külmaroa taldrik 12 (varuga) Magustoidu taldrik 12 (varuga) Serveerimiskauss 2 Vaagen 2 Serveerimis lusikas 2 Pearoa kahvel 12 (varuga) Pearoa nuga 12 (varuga) Desserdilusikas 12 (varuga) Salvrätik 40 (varuga)

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
22
pdf

Ristija Johannes

Ta on sellise näoga, nagu poleks see just raiutud inimese pea, vaid ükskõik mis igapäevane asi. Ta nägu ei peegelda mingeid emotsioone. Ta pea on kallutatud veidi kuulekuse märgiks, huuled kokku pressitud. Ta lihtsalt täidab ema käsku. Lucas Cranach Vanema Salome (Vt. Illustratsioonid. Pildid 64–67) on igal pildil erinev, kuid näoilme meenutab pigem Salomet Solario piltidelt. Huvitav on pilt 67, kus Salome on kuninga ja peoliste ees, kandik Johannese peaga käes. Lisaks Salome näole, kelle nägu ei ilmuta emotsioone, kuid pilk pole enam suunatud allapoole, nagu Solario piltidel, vaid vaatab ette kuninga poole. Kuningas on üles tõstetud kätega. Tema poos ja nägu peegeldavad vastikust. Ainus rahulolev figuur selles stseenis on Heroodia, kes sai oma tahtmist. Külalised on ilmselgelt segaduses. Naine puuvilja vaagnaga on hämmingus, kandes oma kandikut ja silmitsedes inimpeaga kandikut Salome kätes. 2.3

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
4 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

17 Leiva serveerimistaldrik (22cm) 2 Eelroog nuga+kahvel 3+3 Pearoog nuga+kahvel 3+3 Järelroog dessertlusikas 3 Veepokaal 3 Söögilaud (130x80cm) 1 Toolid 2 Abilaud 1 Laudlina (140x80cm) 1 Salvrätid (45x45cm) 2+1+1+1 Söögiriistade taldrik (26cm) 1 Kelneri kandik 1 Poleerimisrätik 1 Lillevaas 1 Soola-pipratoos 1+1 Pudeliavaja 1 Kilekott 1-4 18 AJAGRAAFIK 1. tund Sisenen kööki ja pesen käed. Valmistan ette oma töökoha, vaatan üle toiduained. Valmistan panna cotta, kiletan ja asetan külmkappi.

Toit → Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Mihkli laat

Lastele oli organiseeritud mänguväljak. Sellel aastal oli pastoraadi suures saalis Koonga valla suurte ja väikeste poolt valmistatud käsitööesemete näitus. Kaminasaalis oli kohvik. Selle aastased laada toetajad olid OÜ Tarven, AS Mool, AS Lauremal, OÜ Lõpe Farmer ja Oidremaa Mõis. Laada piletite põhjal toimus loosimine. Oli võimalik võita erinevaid auhindu: veekeedukann, kohvipurk ja kann, kruus, hoiupõrsas, töökindad, Mati Nuude kassett, kauss, korv, aiatööriistad, kandik ja siirup, punane ja roheline särk, kilekott, joogikott ja õlu ning võtmehoidja. Õhtul toimus simman, kus esinesid ansambel ,,Igatahes" ja ,,Koonga Ansambel Läbi aegade". (Junnumaa kuukiri 1998) 2. Mihkli laat 2000 - 2007 2000. aastal toimus Mihkli laat. 15. juulil. Laadal esinesid valla taidlejad, Mihkel Smeljanski, Jüri Vlassov ja rahvatantsurühm ,,Pastlapaar". Edasi peeti mitmesuguseid võistlusi. Üks nendest võistlustest oli suhkrukoti kandmine

Ajalugu → Ajalugu
5 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Juust

Juust-toiduaine igapäeva köögis Juust on suurepärane toiduaine, mis juba paari paksema, niisama sõrme vahelt söödud viiluna või leivakattena rahuldab tervelt poole organismi päevasest kaltsiumivajadusest, hulk teisi mineraalained ja vitamiine tuleb veel peale selle. Juustu säilitamine. Mõistlik on võimaluse korral osta juustu korraga vaid mõne päeva jagu, kuna pakendist väljavõetud juustu maitseomadused halvenevad kiiresti, pikemal hoidmisel tekib juustule aga pahatihti hallitus. Juust võtab hõlpsasti külge võõraid lõhnu ega talu liiga madalat temperatuuri. Kodus on juustu jaoks parim koht külmkapi köögiviljasahtel, kus temperatuur on 6­8 kraadi. On hea, kui samas ei hoita sibulaid (mis tegelikult ju külmkappi ei vajagi!) ega teisi teravalõhnalisi toiduaineid. Iga juustusort säilitage omaette karbis, kuhu pange ka tükk kokkukeeratud urbset köögipaberit, mis imab niiskuse ja aitab vältida hallituse teket; vahetage seda...

Turism → Restoraniteenindus
56 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Juustulaud

Juustulaud Juustulaua võib katta mistahes piduliku sündmuse puhul.See on saanud viimaste aastate suurmoeks. Juustulaud võib olla kaetud nagu rootsi laud või nagu fursettlaud.Esimesel juhul kaetakse eraldi söögilaud,teisel juhul moodustatakse istumisnurgad või paigutatakse ruumi üksikuid toole eakate ja puudega külaliste tarvis.Suupisteid ja jooke (või mõlemaid) võib pakkuda ka teenindajate kandikult. Olenevalt sellest,kuidas laud lahendatakse,valitakse lauale suupisted. Juustulaua võib katta toitlustusfirmas,hotellis,rongis,ametiasutuses,õppeasutuses,firmas,kodus,talveaias,terassil, paviljonis,aias ja pargis. Vatuvõtu juustulauaga võib korraldada järgmistel puhkudel: -firma asutamise puhul korraldatav vastuvõtt -firma aastapäevapidu -firma toote või teenuse tähtpäev -firma,selle toote või teenuse presentatsioon -toodete või ürituste reklaamkampaania -riiklike tähtpäevade puhul korraldatav vastu...

Toit → Kokandus
37 allalaadimist
thumbnail
15
txt

Looming kokkuvõte 3/2009

Neil on peaaegu romaanid.lejnu ei kvalifitseeru.Ja nende hulgas,mis formaalselt kvalifitseeruvad,on enamik samuti pask. Mlemad tdrukud tstsid pea ning Lidia tles tsise hle ja piduliku ilmega:Kik,kes praegu veel eesti keeles kirjutavad,on alaarenenud. Peeter noogutas lbustatult.Ma ei saa aru,miks me peame ldse kirjandusest eraldi levaateid kirjutama.Kogu keelekood on ju xxl sajandi alguse tasemel,sellega pole suurt midagi peale hakata. Lk 370-371 Lauanurgale ilmus hbedane kandik ja sellel pakk vrvilisi mbrikke,mis olid ilusasti paelaga kinni seotud,kige peale oli kollasele sedelikesele kena kekirjaga kirjutatud Vikerkaar.Selle kohale kujutus korraks vaeset kelluke ja andis mahedal toonil mrku uue meili saabumisest.Ervin mhatas,tmbas vrviliste mbrike paki enda ette ning viskas juba pealtnha ilmsed spmmikirjad minema.Teda hmmastas alati,et filtrid ei suutnud ikka veel nii lihsaid asju kinni pda.mbrikke lahti tehes libistas ta hooletult esimesest

Kirjandus → Kirjandus
22 allalaadimist
thumbnail
39
odt

Uurimustöö ''Kasside eest hoolitsemine''

Kui Sinu kass siiski kõnnib vabalt, pane talle kaelarihm, millele on märgitud omaniku aadress. Kaelarihm peab olema järeleandev ja tugeva kinnitustrukiga varustatud.(Hoolitse oma kassi eest 20.08.2004) Joonis 4. Kass Jussi. (Hardo Gävgänen 5.nov 2008) 2.4.Puhtuse hoidmine Kass (vaata joonis 4) õpib kiiresti puhtust pidama. Kassipojale näidatakse kohe, kus liivakast 9 asetseb. Suur plastmassist kandik sobib selleks otstarbeks. Poest on võimalik osta ka spetsiaalselt selleks eermärgiks valmistatud anumaid. Kassipoja liivakast peab olema nii madal, et ta saab sinna ilma suurema vaevata ronida.(Hoolitse oma kassi eest 20.08.2004) Kassil peab alati olema võimalus kastile minna. Kuivainena on kõige parem kasutada poes müüdavat spetsiaalset kassiliiva. Liivakast peab olema puhas ja korras. Kass ei salli märga ja haisvat nõud ning jätab selle üldse kasutamata.

Muu → Teadus tööde alused (tta)
43 allalaadimist
thumbnail
49
doc

Robert Houdin - uurimustöö

Teise apelisini lõikas mustkunstnik pooleks. Sellest väljusid kaks paberist liblikat ja hakkasid peenikeste niitide otsas apelsinipuu kohal lendlema. 14 Automaat ,,Antonio Diablo" 25 Teiselt daamilt laenas artist sõrmuse, mille ta pani laekasse. Seejärel lukustas ta laeka ja andis võtme daamile. Lavale ilmus valge mütsiga automaat ,,Palais Royali kondiiter", käes kandik värskete kuumade pirukatega. Illusionist pakkus külakosti. Daam murdis oma saia pooleks ja leidis sellest... oma sõrmuse."15 ,,Fantastiliste õhtute" menu oli vaatamata kallitele piletihindadele tohutu ­ kolme aasta jooksul oli teater iga õhtu puupüsti täis. Alles 1848. aasta revolutsiooni ajal, kui kõik teatrid jäid tühjaks, sõitis Robert-Houdin külalisetendustele Inglismaale ja Belgiasse, kus ta sooritas võiduka turnee. (Lisa 2) 2.4

Ajalugu → Ajalugu
107 allalaadimist
thumbnail
37
docx

ERIALASE EESTI KEELE ÕPPEMATERJAL HOOLDUSTÖÖTAJATELE

Pille: See on kraana-tüüpi tõstuk. Seda kasutame väga raskete haigete liigutamiseks, tõstmiseks ja langetamiseks näiteks ratastooli. Kiira: Mis mõttes raskete haigete? Pille: Ei, mitte et nad sada kilo ja rohkem kaaluvad. Rasked haiged on ikka raskelt haiged patsiendid. Haigus ise on väga raske, selles mõttes rasked. Siin on neid abivahendeid väga palju. Kiira: Jaa, siin on neid tõesti väga palju. Pille: Aga võta sa hommikusöögi kandik ja söögiriistad, ma panen voodilaua kohale. Nii on meil mugav haige toitmisega tegeleda. Pille: Kontrolli voodipiirete kinnitust, reguleeri haige peats sobivale kõrgusele ja kinnita voodi küljele voodilaud nii, et oleks mugav tegutseda. Korras. Hakkame siis toitma. Kiira: Hakkame jah. Harjutuste vastused H 1. Õpetaja kasutab klassi eelteadmisi loetelu koostamisel, eelteadmiste puudumisel oleks

Eesti keel → Eesti keel
22 allalaadimist
thumbnail
98
rtf

tom

­ just siis, kui naisel tekib tahtmine hakata üle aisa lööma, taipab ta, et ainult natuke tuleb veel kannatada. (Mihhail, Varenka ja Tatjana on üksi jäetud.) MIHHAIL: No see nüüd küll ei lähe! Ljubov ei armasta teda, seda on ju näha. VARENKA: Me teame seda. TATJANA: Ljubov ei hakka papale vastu astuma; ja parun on ju hea partii, eks? (Tuleb Semjon, käes kandik sampanjaklaasidega, ja Miss Chamberlain pudeliga. Taamalt on kosta hääli: "Tatjana! Mihhail! Ja kus Varenka on?") MIHHAIL: Aitäh sulle, Semjon. Jäta meid üksi. (Semjon lahkub aupaklikult. Miss Chamberlain teeb naiivselt ülevoolava lähenemiskatse.) MISS C: So you are Michael. MIHHAIL: Go away please. (Miss Chamberlain ahmib õhku. Tüdrukud on ühtaegu rabatud ja samas täis imetlust. Miss Chamberlain jookseb minema. Taamalt hüütakse: "Varenka

Teatrikunst → Kirjandus- ja teatriteaduse...
39 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

1. Ruumi töökorda sättimine:  ruumi koristamine ja tuulutamine,  lõikelillede ja taimede hooldamine,  söögilaudade ettevalmistamine. 2. Oma töökoha töökorda sättimine. Töökohal peavad olema menüüst lähtuvalt:  töövahendid – korgitser, pudeliavaja jne  nõud, söögiriistad, klaasid,  linad, salvrätid,  kelnerirätid,  katmistaldrik, kandik jm  laudade puhastamise vahendid. 3. Oma välimuse korrastamine. Vaadatakse, et oleks korras riietus, jalanõud, käed, juuksed jne. 4. Enne külastajate saali sisenemist teenindaja:  veendub, et lauad on korraliku eelkattega;  vaatab tellimustabelist üle ettetellitud lauad, külaliste arvud, nende saabumise kellaajad, teeb laudadele vastava eelkatte; 210

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun